Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet arról, (454 db)

Ha kitesznek egy képet az adatlapomra Facebookon, és nem szeretném, hogy az az egyik ismerősöm lássa. , hogy lehet arról az egy képről le tiltani? S:O:S

apám haverja ismeri azt a fiút aki tetszik nekem! és ki tett egy képet célzásként, nem szeretném hogy lássa!

Legjobb válasz: Az adott képre vonatkozó adatvédelmi beállításoknál keresd meg az egyéni adatvédelmi beállításokat. Ott akár egy, akár több személyt kijelölhetsz, hogy õ ne lássa.

Az adott képre vonatkozó adatvédelmi beállításoknál keresd meg az egyéni adatvédelmi beállításokat. Ott akár egy, akár több személyt kijelölhetsz, hogy õ ne lássa.

Egy kan kutyát hogy lehet arról leszoktatni, hogy rámásszon a szuka kutyámra?

Van egy szuka kutyám és a szomszéd kan kutyája mindig átszökik és rá akar mászni. A szomszéd már többször is megcsináltatta a kerítést, de a kutya mindig szétszedi. Hogy tudnám leszoktatni arról, hogy rámásszon a kutyámra?

Legjobb válasz: Normális kerítés és a kan ivartalanítása.

Normális kerítés és a kan ivartalanítása.
Más kutyáját nem tudod nevelni, pláne nem akkor, ha ilyen erõs ösztönrõl van szó, amitõl a kanok nagy része szabályosan elveszíti a fejét.
A legmegfelelõbb tényleg az lenne, amit elsõ hozzászóló írt. Ha normális kerítést csináltat a szomszéd, akkor eleve nem tud átmenni a kutya. Legjobb lenne, ha mindegyik kutya ivartalanítva lenne.
A személyiség nem a kutya méhében lakik :)
Ivartalanítsd a kutyádat. Akkor a kan nem fog átmászni. Ilyen egyszerû!Leszoktatni a kant nem lehet róla, hisz ösztönbõl teszi!
A kérdező hozzászólása: Rendben, ezt fogom tenni, de valamiben bizonytalan vagyok, mert mindenhol mást mondanak. Ugye a kutyusom személyisége nem fog megváltozni az ivartalanítás után ?
Ha meg is változna, akkor is csak jó irányba. :) Esetleg nagyobb lehet az étvágya, az én cicámnál legalábbis így volt.

Hogyan lehet arról a személyről álmodni akiről szeretnénk?

szeretnék bizonyos emberről álmodni és nem tudom hogyan csináljam.

Legjobb válasz: ha f vagy, akkor csapd ki alvás elõtt a répát.

ha f vagy, akkor csapd ki alvás elõtt a répát.
soha nem sikerült ez nekem.....
nekem 1 szer sikerult hogy alvás elot rá gondoltam. De sajna csak 1 szer es utána akárhányszorpróbáltam soha nemment :(
A kérdező hozzászólása: 1 válaszoló : lány vagyok :) 2 . és 3. válaszoló köszönöm szépen nekem is csak egyszer sikerült vagy annyiszor se ezzel a taktikával :( pedig olyan jó lenne
Akkor sorry! (elsõ)
Mást nem igen tehetsz, rá gondolsz elalvás közben, és talán az álmod is róla fog szólni. Vagy, amit még megpróbálhatsz, az a tudatos álom, de ezt se egyszerû elérni, fõleg nem elsõre, és van rá esély, hogy "balul sül el".


Hogyan lehet leszoktatni egy pár hetes kiskutyát arról, hogy mindent felszedjen a földről, és bogarakat egyen? Hogyan lehet pórázhoz szoktatni?

Legjobb válasz: Ételmegtagadást komolyan gyakorold, tiltsd le a kölyköt arról, hogy mindent felszedjen. Nem lesz könnyû erre rászoktatni, ez az egyik legnehezebb szabály. Fél a póráztól? Ha nem, akkor annyi elég, hogy rácsatolod a lakásban, leteszed a földre és hagyod, hogy a kutya húzza maga után, amikor megy, játszik, futkos. Persze arra figyelj, hogy ne akadjon fel semmibe és ne csavarodjon fel a kölyök. Pár perc alatt megszokja, hogy rajta van a póráz és nem fogja már zavarni. Utcán ugyan ezt lehet csinálni. Nem derült ki a kérdésbõl, de póráz fegyelemnél, ha azzal van gond, még csak jutalom falatot használj, azzal csalogasd, hogy melletted sétáljon, ne húzzon és ne maradjon le. A fordulgatáshoz, rántásokhoz és egyébhez még nagyon fiatal. Komoly póráz fegyelmet csak minimum 5-6 hónapos korától érdemes elvárni a kölyöktõl.

Ételmegtagadást komolyan gyakorold, tiltsd le a kölyköt arról, hogy mindent felszedjen. Nem lesz könnyû erre rászoktatni, ez az egyik legnehezebb szabály. Fél a póráztól? Ha nem, akkor annyi elég, hogy rácsatolod a lakásban, leteszed a földre és hagyod, hogy a kutya húzza maga után, amikor megy, játszik, futkos. Persze arra figyelj, hogy ne akadjon fel semmibe és ne csavarodjon fel a kölyök. Pár perc alatt megszokja, hogy rajta van a póráz és nem fogja már zavarni. Utcán ugyan ezt lehet csinálni. Nem derült ki a kérdésbõl, de póráz fegyelemnél, ha azzal van gond, még csak jutalom falatot használj, azzal csalogasd, hogy melletted sétáljon, ne húzzon és ne maradjon le. A fordulgatáshoz, rántásokhoz és egyébhez még nagyon fiatal. Komoly póráz fegyelmet csak minimum 5-6 hónapos korától érdemes elvárni a kölyöktõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, de mi az, hogy ételmegtagadás? Ne adjak neki enni?
Én úgy tanítottam neki hogy: FÚJ parancsszó (erélyesen rászólni)és ha felvett valamit ráfricskáztam az orrára. Amikor már nagyobb volt rácsaptam a fenekére. Mikor már értette mit jelent direkt odavittem eldobált ételekhez és észrevette azonnal rászóltam és ezt addig játszottuk még meg nem tanulta. 1-2hónap és megvan. A nyakörv legyen mindig rajta napi 2-3 órát vagy többet majd tedd rá a nyakörvet is. Idõvel megszokaja.
Az ételmegtagadás az, hogy csak akkor ehet meg bármit, ha te engedélyezed. Ez vonatkozhat az otthoni eledelre, ha utcán talál kaját vagy ha idegen ad neki. Be lehet vezetni, hogy mind a három fajtája mûködjön, de azt is, hogy csak pl. az utcai és/vagy az idegentõl származó eledelt ne egye meg. Vagyis szó szerint a kutyának meg kell tagadnia az eledelt, ha te nem engedélyezed, hogy elfogyassza.
A második vagyok! Most jut eszembe az ételmegtagadás nálunk is megy csak nem tudtam hogy így hívják. Addig nem nyúl az ételéhez még azt nem mondjuk. Már a vizet se nagyon iszik mert állandóan mondani kell neki hogy ihatja. :) Úgy tanulta meg hogy fogtunk egy falat kaját és mondtam neki hogy nem (ekkora már ismeri ezt a parancsot) és nyújtottam felé. Közbe folyamatosan mondtam neki. Majd az eheted vagy a tied parancsszó és elvehette majd dicséret simi. Ettõl még az utcán mehet a FÚJ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mentek a kezecskék.
Háziorvosnál lehet tudtommal nyilatkozni ha valaki megtiltja, hogy szervdonor legyen. A többire meg ott a végrendelet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat. De a végrendelettel már késõ, mert azt csak halálod után bontják ki. De arra nem válasz, hogy mielõtt meghalsz újraélesszenek-e vagy ha le áll a légzésed lélegeztessenek-e.
Nem értem a kérdés második felét... A klinikai halál állapotában az orvos még megpróbálja az újraélesztést, küzd az életért. Ha már a biológiai halál állapota áll fent, ott már hiába minden. A nem-szervdonorral kapcsolatban: szerintem kissé önzõ dolog hogy az egészséges szervét valaki nem ajánlja fel, mivel a donornak már úgysem kell, valakinek viszont az életét lehet vele megmenteni.
A kérdező hozzászólása: Mit nem ért a kérdésen? Hol lehet nyilatkozni hogy ne élesszenek újra és ne lélegeztessenek mivel én ezt nem akarom. Méltósággal szeretnék meghalni. A végrendelet nem megoldás mert azt halálom után bontják fel.
Két hozzáfûznivalóm van: 1, Ha valakit újraélesztettek, utána nem lesz halhatatlan, csak esélyt kapott egy hosszabb életre, amit érdemes megbecsülni. Attól még meghalhat méltósággal! 2, Ha valamelyik rokonod életét a szervátültetés mentheti csak meg, és rajtad múlik a döntés, mit csinálsz? megjegyzés: vízimentõként dolgozom a Balatonon. Ha valakit ott újra kell éleszteni, nem fogom megnézni van-e rá engedélyem vagy sem, azonnal próbálom megmenteni az életét!
Látom nem érted a dolgot: ha valaki összeesik az utcán/strandon/akárhol, akkor nem azt nézik az orvosok/mentõk/vízimentõk/bárki, hogy van-e rá engedélye vagy sem az újraélesztéshez. Rátetováltatod a mellkasodra, hogy "Engem tilos újraéleszteni!"? Általában ezek olyan esetek, hogy nincs idõd elõvenni a kis papirost, hogy hagyjatok békén... másik részéhez a dolognak már nem tudok mit szólni. A Föld nem egy kihalás szélén lévõ élõlény, hanem egy bolygó, mint a Mars, Jupiter ect... Hasonló véleményeidet fejtsd ki valami természetimádó szektában, viszont akik ki szeretnél élvezni nyomorúságos hatvan-hetvenegynéhány évüket boldogan, azokat kíméld meg. A Föld 4.5 milliárd éve megvan, nem fog annak ártani, ha valaki +10 évet él még rajta. Az embernek kötelessége segítenie a másikon, legjobb példa erre az orvostudomány, ez különböztet meg minket az állatoktól. Ha nem így gondolod, van ismerõsöm az állatkertnél, csak szólj hogy milyen tábla álljon a ketrec elõtt...
Látom hogy nehezen olvasol, ezért lassan írok: a bíró kiröhög ha valakit feljelentesz mert újraélesztett valakit! Hogy mutatod meg az orvosnak, hogy papírod van arról, hogy nem lehet téged újraéleszteni, ha halott vagy??! Kicsit gondolkodj :S egyébként az egészségügyben jártasnak mondom magam, vízimentõ végzettség és a pesti orvosi hátterével. Ha ennyire érdekel a Föld jövõje, ne használj áramot, mert azt a hõerõmûvekbõl nyerjük itt kis hazánkban. Közlekedj gyalog, hogy az autód ne szennyezze a környezetet. Ne használj olyan terméket amely egy füstokádó gyár szalagjáról jött le. És ne fingj, mert a metán is növeli az üvegházhatást!
A kérdező hozzászólása: Mondtam már ez a te véleményed.Majd meglátjuk ki nevet a végén. De nem vitázom. És nem akarom megváltoztatni a véleményed. Én Isten és a természet akaratát követem. Ezzel lezárom a mi kis vitánkat. Ha tudod a kérdésemre a választ akkor mond, de ha nem akkor hagyjál békén. Mivel kiröhögöd egy ember végakaratát. Szóval majd meglátod ha majd nem lesz élet bocs természeti kincs az emberiséggel szemben. És nem lesz amit adjanak a jövõ nemzedékének mit enni, fûteni és egyéb. Mivel az emberiség túlszaporodik. Ez igaz nem kell autóval járni, fûteni stb. Én nem is járok autóval én gyalog járok vagy biciklivel járok mindenhova valamint nem nagyon fûtök még télen sem hiszen vannak ruhák amiket fel lehet venni ha fázol. Én így élek. Szóval én mindent megteszek a saját környezetemért. Egy szónak is száz a vége én igy akarom és kész. Ha valakinek nem tetszik tehet egy szivességet.
A kérdező hozzászólása: Ja és egyébként utána jártam egy illetõnél a dolgoknak pl. feljelentést illetõen és nyugodtan meg teheti a hozzátartozóm, hogy a halott végakaratát figyelmen kívül hagyták. Ugyanis nem egy ügy van a bíróságon hogy felszabdaltak valakit az akaratán kívül. És megnyerték nem röhögött a végén senki. A másik ha valakit újraélesztenek az akaratán kívül, ami a személyi igazolvány mellett van papír hiszen megnézik ki is az illetõ akit ellátnak. Ott van a papír is akkor nem teheti meg ha az egyén nyilatkozott. Egyenlõre ennyit sikerült kiderítenem. Szóval ügyvédet kérdeztem meg. Csak azt nem tudta kell e ezen kívül valahol jelezni vagy sem. Szóval nem fog a bíró röhögni semmin majd meglátjuk fog-e a vádlott röhögni vagy sem. Na mindegy látom nem tudod a kérdésemre a választ igy nem vitázom tovább és kímélj meg a gúnytól. Szégyelheted magad, hogy egy ember végakaratán röhögsz gúnyolódsz.

Van valakinek infója, tapasztalata arról, hogyan lehet 3 éves szakot 2 év alatt elvégezni?

Legjobb válasz: Van valakinek infója, tapasztalata arról, hogyan lehet 3 éves alatt 2 évet öregedni?

Van valakinek infója, tapasztalata arról, hogyan lehet 3 éves alatt 2 évet öregedni?
Sehogyan. A tantárgyi elõfeltételek miatt ezt gyakorlatilag lehetetlen kivitelezni.
Legfeljebb úgy, hogy nem ez az elsõ szakod, és a tantárgyak egy részét beszámíttatod.
Szerintem elméletileg meg lehet, mert vannak olyan szakok ahol nem épülnek annyira egymásra a tárgyak, de gyakorlatban nagyon nehéz. Két okból is, elõször is mivel annak ellenére, hogy esetleg nem épülnek egymásra a tárgyak lehet, hogy egyik-, másikban elvárnak olyan tudást amit addigra tanulni kellett volna. Másodszor nagyon sok tárgyad lesz félévente, mondjuk ez egy könnyebb szakon nem annyira gáz. És találtam egy harmadik okot is :) mégpedig, ha sokan járnak a szakodra, akkor egyszerûen nem fogsz beférni az felsõbb éves órákra. Tehát szerintem szerencsével meg sok tanulással elméletileg megcsinálható, de elõre meg kell nézni a tantervet, hogy nincs-e olyan tárgy-sorozat ami végig megy 6 féléven.

Állandóan arról van szó, hogy hogyan lehet megoldani a válságot. De nem arról van szó, hogy megoldhatatlan?

Nincs olyan közgazdasági-matematikai tétel, ami azt mutatja, hogy lehetetlen a válság megoldása? Mert a nyugdíjkérdés, az olajkérdés, és a hitelválság egy olyan hármas, amivel feléltük a tartalékainkat, és a régi rendszeren belül, akárhogyan növeljük a termelékenységet, vagy csoportosítjuk a pénzeket, nincs megoldás?

Legjobb válasz: Hogy érted azt hogy nincs megoldás? Meg fog oldódni békés (vagy nem békés) úton.

Hogy érted azt hogy nincs megoldás? Meg fog oldódni békés (vagy nem békés) úton.
A kérdező hozzászólása: Nem filozófiai volt a kérdés, hanem matematikai, gazdasági.
Jól ki van találva. Azt meg fölösleges találgatni, hogy akkor mégis miért csinálják ezt a döntéshozók, ha ez a nép számára nem jó. Talán mert kapzsik, buták, de lehet jól meghatározott céllal teszik. Akárhogy is van, a megoldás elsõ lépése az lenne ha az egész jelenlegi bagázst, a fene demokratikus (vagy bármilyen) gondolataikkal leváltanák. A földön tuti nincs demokrácia, nem arra szavazol akire te szeretnél, nincs olyan hogy szabad választás. A szabadság most azt jelenti, hogy azt teheted amit szabad... Semmi olyanról nincs valójában szó, hogy lenne egy erkölcsi rend, vagy egy megbízható, hiteles vezetõ.
Pontosan tudom hogy mirõl beszélsz, de ha jobban belegondolsz, az összes háború csak újabb konfliktusokat és válságokat szült.
Mint mondtam, ezek mesterséges dolgok voltak. Senki nem mondta hogy a halálos áldozatok, vagy az átlagpolgárok jártak jól vele... Az akik jól jártak azokat már fent említettem... A sok f.szság mi, Te figyelj, ha akarsz akkor élj tudatlanul tovább, aztán ha jól esik, csak hagyjad, hogy azok a gennyek akik ülnek, a székükben és k.rváznak, meg kokóznak továbbra is úgy manipulálják az egész világot ahogy tetszik nekik, vagy ahogy nekik épp jó. Sok f.szság... Az.
Európának is milyen jót tett a 2. Világháború. Mindenki tapsikolt örömében a gazdasági fellendülésnek. Most õszintén, ezt a sok f*szságot honnan szeditek?
És akkor ha ezt felfogtuk, gondoljunk arra hogy a háború az ami a legjobban felpezsdíti a gazdaságot, nem utolsó sorban jó pénz. Ha tovább megyek akkor rájövök arra is, hogy mind a válság mind a háború mesterségesen generált. Ez történik, ha nem a nép, hanem egy meg nem választott csoport hozza a döntéseket (bankárok, EP politikusok, Nemzetközi Valutaalap aka IMF, FED, G20-ak stb..) Ha ezeket kicsináltuk, meg van oldva a "válság".
A történelem ezerszer igazolta, hogy minden megoldódott valahogy. Ha békés úton nem ment... minden újrakezdést, drasztikus változtatást egy háború elõzött meg! Kicsi, vagy nagy, de háború.
Szerintem ebbõl a válságból egy háború lesz a kiút, amire vannak is utaló jelek.
Amit most mondok az ilyen közhelynek tûnhet, de sajnos igaz. Biztos hogy van megoldás, de ahhoz a politikusainknak olyan dolgokról kéne lemondaniuk, mint a saját érdekeik.
A kérdező hozzászólása: Bizonyos keretek között nincs megoldás, arra gondoltam. Ezt nem lehet belátni matematikailag?
Globálisan vagy Magyarországra vonatkozóan kérdezed? Nem vagyok egy nagy matekos, szóval lehet ez sem fog tetszeni, de azért leírom. Globálisan: Van két szervezet, amely pénzt hoz létre, fedezet nélkül, tehát a semmibõl, ez a pénz megy a nemzeti bankokhoz, majd a kisebb bankcsoportokhoz, végsõ soron, hiteleket bocsátanak ki, a semmibõl. Ez a pénz eljut ide is, és szétterjed az egész világon, mi is ebbõl vesszük fel a hitelt. Igen ám, de azon felül hogy ezekre a hitelekre nincs fedezet, még csak nem is rögzített árfolyamon kell visszafizetni, és matematikailag(!) kimutatható, ellenõrizhetõ, hogy a devizák árfolyamának ingadozása csak rövid távon lehet némileg kedvezõ, azonban hosszú távon folyamatos az infláció, és a legtöbb valuta veszít az értékébõl, és minél gyengébb egy pénznem, annál többet kell a hitelt felvevõnek visszafizetni, mivel a legtöbb kint lévõ hitel nem az adott ország pénznemében létezik, (mindegy hogy a hitelt felvevõ egy magánszemély, vagy egy állam/ország). A kamatos kamatról nem is beszélve. Tehát teljesen érthetõ, az a logikai, és matematikai bukfenc, hogy a semmibõl létrehozott pénzt, amit odaadnak, és amiért minden esetben többet kell visszafizetni, azt a pénzt lehetetlen visszafizetni, bármennyit is dolgozz, vagy bármennyit termelj. Lehet okoskodni, lehet részmegoldásokat eszközölni, de a válság ettõl még megmarad, és nem is múlik el. Ennyi a történet. Magyarországon meg tiszta sor, a külföldiek úgy csalnak a devizával, ahogy akarnak, vicc hogy a forint az egyetlen aminél olyan könnyen meg lehet jósolni, hogy mikor lesz visszaesés, és mikor növekedés, mintha próféciákból olvasnánk azt. Ha nagyon szeretnéd magad is felállíthatsz erre egy képletet, bár nem tudom mi szükség van rá, ettõl nem lesz hamisabb, sem igazabb a dolog. Szóval igen, megoldhatatlan.

Hogyan lehet leszoktatni a kutyát arról, hogy másokra ne ugráljon és normálisabban viselkedjen?

Legjobb válasz: Leszoktatni arról, hogy ne ugráljon? Tehát rászoktatni az ugrálásra? Na de viccen kívül, egész egyszerûen szólj rá. nyilván meg tudsz neki tiltani dolgokat, mivel ez szükséges a normális együttéléshez, hát tedd meg. Ha meg még nem tudod, tanuld meg. Van kezed, van nyakörve meg póráza, használd. De ne csak utalgass rá, hogy mit akarsz tõle, hanem egyértelmûen közöld. a tiltószó (pl. "NEM!") legyen hangos, csattanós, határozott, és az utána következõ korrigálás is. Pórázzal rántsd le a földre (egy mozdulattal, ne csak huzigáld, mint a kisgyerekek az anyjuk szoknyáját), annyiszor, ahányszor felugrik. Ha lent maradt, mehet a simi, ha a simitõl felugrik, azonnal rántás megint, illetve lassabban, nyugodtabban kell dicsérni legközelebb, hogy ne izgoljon be tõle.

Leszoktatni arról, hogy ne ugráljon? Tehát rászoktatni az ugrálásra? Na de viccen kívül, egész egyszerûen szólj rá. nyilván meg tudsz neki tiltani dolgokat, mivel ez szükséges a normális együttéléshez, hát tedd meg. Ha meg még nem tudod, tanuld meg. Van kezed, van nyakörve meg póráza, használd. De ne csak utalgass rá, hogy mit akarsz tõle, hanem egyértelmûen közöld. a tiltószó (pl. "NEM!") legyen hangos, csattanós, határozott, és az utána következõ korrigálás is. Pórázzal rántsd le a földre (egy mozdulattal, ne csak huzigáld, mint a kisgyerekek az anyjuk szoknyáját), annyiszor, ahányszor felugrik. Ha lent maradt, mehet a simi, ha a simitõl felugrik, azonnal rántás megint, illetve lassabban, nyugodtabban kell dicsérni legközelebb, hogy ne izgoljon be tõle.
A kérdező hozzászólása: Elnézést, most látom, hogy rosszul fogalmaztam. :) Köszönöm, alkalmazni fogom. Ha jön nálunk valaki pl. akkor tegyem rá pórázra és rántsam le ha ugrani akar?
Vagy póráz nélkül, csak nyakörvvel, ahogy sikerül. A lényeg, hogy mutasd meg neki, mit kell csinálnia, és azt is, hogy azt tényleg KELL, nem csak lehet :) Persze az is fontos, hogy a vendégek lehetõleg ne foglalkozzanak a kutyával, se simi, se tapi, még csak rá se nézzenek. A legjobb egyébként, ha te is így mész el illetve érkezel haza, nem kérsz engedélyt és nem jelentkezel be nála, ezzel is jelzed neki, hogy ne pattogjon, mert nem õ a fõnök.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a jó tanácsokat! :)

Kb 8 hónapos a cicánk. Sajnos nem az a simulós, kedves fajta. Ráadásul mindent tönkre tesz, hogyan lehet leszoktatni arról, hogy a fotelon élezze a körmét? Van kaparó fája, aludni alszik rajta, de nem használja amire vettük.

Férjemnek elege van belõle, mert megy rá a pénz, de semmi látszatja. Õ megszabadulna tõle, de én sajnálom, hogy itt van 4 hetes kora óta, hogyan szokná meg a másik helyet? Kérdés hova lehetne vinni, senkinek nem kell. Még nincs ivartalanítva az változtat valamin?

Legjobb válasz: Úgy szoktasd le arról, hogy rákiabálsz. Elõször halkabban, majd ha nem javul a helyzet (vagyis ha nem fut el, vagy ijed meg) és tovább csinálja akkor kezdj kicsit hangosabban kiabálni vele, és ha megijed, akkor többé nem fogja merni ezt tovább csinálni.

Úgy szoktasd le arról, hogy rákiabálsz. Elõször halkabban, majd ha nem javul a helyzet (vagyis ha nem fut el, vagy ijed meg) és tovább csinálja akkor kezdj kicsit hangosabban kiabálni vele, és ha megijed, akkor többé nem fogja merni ezt tovább csinálni.
Ivartalani kéne és akkor jobban lenyugodna. A játékossága és a hebrencssége egy-két éves korára enyhülni fog. Kell egy kis türelem hozzájuk, az biztos, a miénk is borzasztó volt kölyök és serdülõ korában, ráadásul mindehez még éktelenül nyivákolt is, majd megõrültünk tõle. Mára már elmúlt egy éves, ivartalaníttatuk is és egész megváltozott, sokkal nyugodtabb lett. Kitartást a cicádhoz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Most olvastam, nem elviccelve van, hanem elsiccelve! A férjem továbbra sem szerette meg, éjjel 2-tõl rosszalkodik, játszik.
Hagyjátok elõtte az ételt mindenképp, azért megy fel az asztalra. A macska tipikusan az az állat, aki többször eszik keveset, és így egész nap amikor eszébe jut eszeget. A kutyát kell idõre etetni, nem a cicát. A mienk elõtt is ott van mindig a száraz táp, meg egy kis konzerv, soha nem megy fel az asztalra.
Örülök, hogy nálatok marad a cica :) Nem mindig kell ragaszkodni a merev szabályokhoz. Ha éhes akkor többet vagy még inkább: többször kell etetni, mivel a macsekok inkább többször esznek kevesebbet. Én úgy tudom (persze az ínyenc falatokat leszámítva mert az azonnal elfogy akkor is ha kipukkad:) ) ha a macska nem éhes, akkor nem eszik. Mi is szoktunk elõl hagyni szárazat napközben és tényleg csak akkor eszi ha már éhes. Kaparófára szoktatáshoz szokták javasolni a macskamentát is. Az enyémnél semmilyen hatást nem váltott ki, de próba szerencse :)
szerintem akkor keresi a kaját az asztalon. lehet, jobb lenne, ha mégis lenne elõtte kaja, talán száraz. az enyém elõtt van egész nap. a nedves meg összevissza, mert hol eszik, hol nem...
A kérdező hozzászólása: Igen én is egyetértek a felelõsségvállalásról stb, ezért van még itt. Most megbeszéltük, h marad és kész. Amúgy nálunk is felmegy az asztalra, h nem vagyunk itthon inkább akkor, látom a nyomait. Étkezésben férjem szigorú reggel és este kap csak enni és tápot. Azt vettem észre, ha éhes akkor megy fel az asztalra. Egész nap nincs elõtte kaja.
És még valami: ha egyszer már felelõsséget vállaltok egy lényért, akkor nem lehet csak úgy szabadulni tõle, mert vannak nehézségek. Ez a macskatartással jár, nem fog egész nap egy sarokban ülni, ráadásul õ csak egy kis baba cica még, akárcsak egy kisgyerek. Ezt kellene megértenie a párodnak.
Ha el van viccelve, ne csodálkozz :( Amúgy mi eleinte tapsoltunk neki, most már elég mérgesen rászólni. Asztalra felmegy, de csak akkor, ha (azt hiszi:) ) nem látjuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Jó ötlet.
Szerintem sokat számít az ivartalanítás, én ezt tapasztaltam (rengeteg cicám van.) 1 éves koruk után lényegesen nyugodtabbak lesznek, sokat változik a jellemük, egy 8 hónapos cica még egy nagy gyerek. Következetesen kell nevelni, szépen rá lehet szoktatni a kaparófára, a vízipisztolyos módszer sem rossz, ha pl. felmegy a konyhaasztalra... Több helyre, a fotel mellé is tennék kaparófát, azt pedig ideiglenesen letakarnám valami vastag fóliával, befújnám citrus olajjal vagy teafa olajjal, annak a szagát nem szeretik. Ajánlom figyelmedbe a "Pokoli macskák" angolul "My cat from hell" címû sorozatot, rengeteget lehet tanulni belõle, pont az ilyen problémás cicák megnevelésérõl szól.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de mindig el van viccelve. Azt is tudja, h nem szabad a konyhaasztalra menni, de, ha nem látjuk felmegy.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Én mindkét cicámat úgy etettem, hogy reggel cicahusi, nem a legdrágább persze. Napközben ki volt rakva a táp, amit ha estig nem ettek meg, akkor vissza öntöttem a dobozba, mert már nem volt nekik elég büdös. :) És raktam ki nekik frisset. Mellette nap közben mikor mi ettünk, akkor ledobtunk nekik abból is egy keveset ha jöttek kérni. Az állatorvos mikor el kellett altatni, azt mondta, hogy nem ha nem lett volt a daganata, még sokáig élhetett volna, mert gyönyörû szép és egészséges cica volt. (mindketten). Most megint van egy kis cicám, és azt olvastam, hogy lefekvés elõtt kell vele játszani, hogy jól fáradjon ki, akkor talán éjjel nyugodtan fog aludni. Ez nálunk jól bevált. Párod ezek szerint nem szeretheti igazán a cicákat, ha így áll hozzá, de ha elhoztuk, felelõsséget vállaltunk érte. Tartozunk neki annyival hogy türelmesek leszünk, és nem dobjuk el ha nem úgy történnek a dolgok ahogy mi szeretnénk. Olyanok mint a gyereket, fõleg mikor még "tinik" :D. Örülök, hogy megtartottátok, hidd el minden jobb lesz késõbb. Talán majd a párod is másképp fogja látni ha már lenyugszik kicsit. ;)

Aki albérletet vesz ki, automatikusan kap kulcsot a lakáshoz. Ugyanilyen kulcsa van a tulajdonosnak is, hiszen arról másol. Hogyan lehet meggyõzõdni arról, hogy nem megy a tulajdonos a lakásba, amíg a bérlõk távol vannak?

Vagy a tulajdonos tudomása nélkül lehet zárat cserélni a saját tulajdonán?

Legjobb válasz: Elvileg a kulcsokat koteles atadni, de ha marad is nala, jogilag nem lephet be a kiadott lakasba. Nem tudhatod, tenyleg megteszi-e. Nalunk az udvarra jarkaltak be, ezert is jottunk el, de gondolkoztam rajta, hogy becsapdazom a lakast, ha megis bejonne... A zarat, sajnos, nem cserelheted le.

Elvileg a kulcsokat koteles atadni, de ha marad is nala, jogilag nem lephet be a kiadott lakasba. Nem tudhatod, tenyleg megteszi-e. Nalunk az udvarra jarkaltak be, ezert is jottunk el, de gondolkoztam rajta, hogy becsapdazom a lakast, ha megis bejonne... A zarat, sajnos, nem cserelheted le.
Tenyleg ugy tudtam, hogy nem lehet lecserelni, de orulok, ha ez mashogy van. En pont hogy a rendes berlo kategoria vagyok, mindig idoben fizetek, sose tettem tonkre semmit stb, de ha megint alberletbe kell mennem, tobbet senki nem jon be csak ugy. A zarcsere is benne lesz mostmar.
" A zarat, sajnos, nem cserelheted le." Már hogy a fenébe ne cserélhetné?? Elsõ dolgom volt mindkét eddigi albiban ahol laktunk. Kérdés nélkül. Fura hogy kiad-lak helyeselt erre, mert eddigi hozzászolasai albérlet ügyben azt a látszatot keltette, hogy egész jól ért a témához de ezek szerint nem eléggé.
Írni kell egy jó szerzõdést! Ezt közjegyzõ jelenlétében aláíratni, így bármi gebasz van 'ki lehet tenni ' az albérlõket, úgy hogy nem téged büntetnek meg a végén. Igaz így drágább, de sztem akkor is jobb, mintha egyszer csak nem tudnád vissza venni a saját lakásod :)
Bérlõként vehetsz mozgásérzékelõs megfigyelõ kamerát és rejtve elhelyezed. 20 ezer körül már egész jók vannak. Ez azért jó, mert bizonyítékul is szolgálhat. Vagy alkalmazol valamilyen trükköt, például cérnát kötsz belülrõl a kilincsre és amikor elmész, akkor a cérnát odazárod az ajtóval, hogy kívülrõl alig, de látszódjon. A tulaj biztos nem fogja magát törni, hogy ugyanúgy beállítsa azt a cérnát. Ha zárat cserél, akkor hívsz lakatost. Tulajdonosként elõre bejelentett idõpontban ellenõrizheted a lakást. Egy jó szerzõdéssel mindkét fél érdekeit jól meg lehet védeni. Aki félti a lakását, az tényleg ne adja ki. Vagy amennyire csak lehet, ürítse ki és úgy adja bérbe, mert a teljesen gépesített és bútorozott lakásnál borítékolható, hogy a vége kész cirkusz.
Felmondhatod a szerzõdést, felszólíthatod a távozásra, de önhatalommal, erõszakkal te magad soha, semmilyen körülmények között nem távolíthatod el a lakásból jogszerûen. A jogszerû magatartás a per és a hivatalos végrehajtás.
Na és mi van, ha az albérlõ, teszem azt, munkásszállót csinál a lakásomból, holott a szerzõdés csak két személyre szól?
Ha feljelentem akkor legalább még egy évig lakhat ingyen, ahogy a bíróságok dolgoznak... :( Egyszerû a mai világba nem kell kiadni senkinek! Ismerõsöm feltörte simán a saját illetve "bérlõje" lakását, amikor kiderült, hogy már nem is lakott ott, csak ge*izésbõl nem adott kulcsot, üres volt a lakás... fizetni azóta sem fizet (2 éve tartozik)
#5: akkor se "pakolhatod ki", ha van kulcsod.
Nem. Fel kell jelentened, hogy bejuthass. Ha kiadtad a lakast, te oda nem lephetsz be engedely nelkul magadtol.
Ez azért szar, mert ha a bérlõ nem fizet [email protected] nehéz kipakolni onnan! Akkor feltörhetem a saját lakásomat?
Ha az ingatlant kizárólagos használatra adják bérbe, akkor a bérlõ lecserélheti a zárat. Ez azért van így, mert a birtokos (a bérlõ) jogosult a birtokát megvédeni, azáltal is, hogy azt akár a tulajdonos számára is bejárhatatlanná teszi azt. A bérleti szerzõdés ezt nem kell külön engedélyezze, de ha ezzel ellentétes rendelkezést tartalmaz, az a pont törvénnyel szemben állás okán semmis.
1-es teljesen korrekt.
en mindig kerulom, h alberlo nelkul menjek be, ha muszaj, elotte jelzem telefonon. alapbol nem is hordom a kulcsokat.
Nekem egyébként nem elsõsorban a tulajjal vannak fenntartásaim egy albérlet esetén. Hanem gondoljatok bele, hogy azt az albérletet esetleg az elmúlt években 10 másik ember is kivette aki mind megkapta a kulcsokat, esetleg másolt is belõle magának és megtartotta késõbbre. Sose tudhatod. Aztán ha valaki kirámolja a lakást, akkor te elkezded vádolni a tulajt, miközben neki fogalma se lesz mi történhetett, mert az elkövetõ egy évekkel ezelõtti bérlõje volt, aki visszajött.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!