Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a töredezett (9 db)

Mit lehet tenni töredezett haj ellen? Csak a fodrász segithet vagy valamivel helyre lehet hozni? Ha lenyiratkozok, akkor aztán mivel tudnám megvédeni, hogy ne töredezzen?

Ti milyen hajápoló szereket használtok, hogy szép hajatok legyen? ajánlhattok mást ami fontos, nem csak a töredezés ellen.:) köszi.

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm a válaszod.:) Hajat festeni nem festettem még, és nem is fogok, vasalni is nagyon ritkán. Száritani szoktam hajmosás után, mert ha magától szárad meg, akkor nagyon hülyén, mert göndörös a hajam, szóval nem tiszta göndör.

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod.:) Hajat festeni nem festettem még, és nem is fogok, vasalni is nagyon ritkán. Száritani szoktam hajmosás után, mert ha magától szárad meg, akkor nagyon hülyén, mert göndörös a hajam, szóval nem tiszta göndör.

Hogyan lehet megelôzni, hogy töredezett legyen a haj?

Most voltam fodrásznál és vigyázni szeretnék a hajam épségére.Elég vékonyszálú a hajam,de viszonylag hosszú.Tudtok valami házi praktikát/hajpakolást?

Legjobb válasz: Ha most vágattál belõle, akkor vegyél hajpakolást, és hajvégápoló olajat, ezekkel ápold, hogy ne töredezzen. Mivel vékonyszálú a hajad, ügyelj arra, hogy ne túl sokat használj az ápoló termékekbõl, és csak a hajad végeire használd ezeket. Nagyon ajánlom a kallos ápoló termékeit, mert olcsóak és jók. A krémmánia.hu-t is nagyon ajánlom, ott rendesen körbe tudsz nézni, igényednek mi felel meg ... ha természetes módszereket szeretnél alkalmazni, akkor pedig a juttahajatnöveszt blogot ajánlom neked (guglizz rá erre hogy jutta haj és megtalálod). Elég meggyõzõ blog az is.

Ha most vágattál belõle, akkor vegyél hajpakolást, és hajvégápoló olajat, ezekkel ápold, hogy ne töredezzen. Mivel vékonyszálú a hajad, ügyelj arra, hogy ne túl sokat használj az ápoló termékekbõl, és csak a hajad végeire használd ezeket. Nagyon ajánlom a kallos ápoló termékeit, mert olcsóak és jók. A krémmánia.hu-t is nagyon ajánlom, ott rendesen körbe tudsz nézni, igényednek mi felel meg ... ha természetes módszereket szeretnél alkalmazni, akkor pedig a juttahajatnöveszt blogot ajánlom neked (guglizz rá erre hogy jutta haj és megtalálod). Elég meggyõzõ blog az is.
Az is fontos, hogy ne formázd! És ne csak hajvágás után, hanem soha. A vasalás, szárítás baromi töredezetté teszi a hajvégeidet, fõleg ha elõtte waxot, gélt, habot, lakkot is kentél rá. Aludj a héten egyszer hajpakolásban, ettõl kellõen hidratált lesz.
Én rendszeresen formázom a festett hajamat, szárítom, vasalom. Igazad van abban hogy nem a legegészségesebb dolog, DE ha az ember ennek megfelelõen ápolja a haját akkor nem teszi tönkre a formázás. Kell használni védõ termékeket, és hidratálni kell annak megfelelõen, hogy hogyan kezeli az ember a haját - elsõ voltam.
Ha melegebb idõ van a vizes hajadat kend be hajvégápolóval és hagyd magától megszáradni. Így sokkal jobban magában tartja a nedvességet. Én minden hajmosáskor vasalom, de érzem a különbséget, ha így hagyom megszáradni vagy ha hajszárítóval csinálom.

Hogyan lehet megelőzni a töredezett hajvéget?

Tudom, hogy le kell vágni, de mondjuk megel?zésképpen? Én annyira vigyázok rá, nem szárítom hajszárítóval, nem szárítom napon, nem kötöm össze, nem festem. Igaz a végében van még egy kicsi kb 5 cm sz?ke melír, amíg az le nem n? addig törni fog? Már minden pacsmagot rákentem, mégsem n? meg, csak a hátam közepéig:(:(:(:(:

Legjobb válasz: Nekem a Gliss Kur bevált, nagyon szeretem a pumpás hajregenerálóját, és vannak kifejezetten ilyen hajvégápoló pakolások, szerintem azok is jók. Amúgy meddig akarod növeszteni? Egy hátközépig érõ haj szerintem már így se semmi! :)

Nekem a Gliss Kur bevált, nagyon szeretem a pumpás hajregenerálóját, és vannak kifejezetten ilyen hajvégápoló pakolások, szerintem azok is jók. Amúgy meddig akarod növeszteni? Egy hátközépig érõ haj szerintem már így se semmi! :)
Hát nem tudom, úgy még nem próbáltam, de ha vasalod, akkor ez a balzsam mindenféleképp enyhít majd azon, hogy töredezzen a hajad. Na ezt jól megfogalmaztam...rem értetted... :)
akkor is hat ha mellette vasalja valaki a haját?
Na látod, megmondtam, hogy jó! Mint már mondtam, én ezt használom már 7 éve. A lényeg, hogy mindig használd, minden hajmosásnál, és ha megszabadulsz a töredezett hajvégektõl, utána garantáltan nem lesz több! Örülök, hogy segíthettem!
A kérdező hozzászólása: Helló, kipróbáltam, azt a rózsaszín hajbalzsamot, úgy néz ki beválik, mert az utolsó vágás óta (1hónapja)még nincs töredezett hajszálam. Én úgy csinálom, hogy két hajmosás közt is morzsolok bele a végébe, és nem lesz zsíros tõle::) :) :) :) :
Köszi :)
Próbáld ki nyugodtan, én adtam a kérdezõnek azt a tanácsot! Nem fogsz benne csalódi, ezt garantálom!
Ha bevált akkor írj létszi! Mert nekem is kéne valami csoda hogy rendbe hozzam a hajam :)
A kérdező hozzászólása: még csak kétszer használtam, de remélem beválik. Nagyon bízom benne.
Szia! Na? Bevált a balzsam?
A kérdező hozzászólása: Köszi, ma beszereztem ezt a balzsamot, remélem nekem is beválik.
Ja! Egyébként fodrász vagyok, ezt elfelejtettem hozzátenni!
Szia.Én Varga Hajcseppeket használtam .Remek cucc.Kicsit büdi, olyan unicum szagú, de nekem helyrehozta a hajam.
Igen, ez a gliss kur-os hajápoló az az amit te is mondasz. Énis használom. Összekell rázni mielött használod. És ilyen rózsaszínes színe van, és marha jó illata.
AZ én hajam majdnem a hátam közepéig ér és iszonyatosan töredezett amíg nem olvastam egy remek trükköt: A hajvégedet kábé 5 cm hosszan márcsd bele jól hídratáló krémbe majd dolgozd el, hogy könnyebben beszívja. Ezekután hagyd 5 percet pihenni! Végül hajmosás! De ami még nagyon hatásos nem csak töredezett hajra hanem annak megelõzésére is: a Dove folyékonyszabban! Remekül hidratálja a fejbõr és bármíly hihetetlen még a hajszálakat is: visszaadja a fényüket, és erõsebbek lesznek tõle. De vigyázat! Közvetlen hajmosás után nem szabad fésülködni: a víz által felpuhított érzékeny bõr könnyebben elengedi a hajszálakat.
Én az összekeverõs GlissKur-ra gonoltam, nekem jó volt, bár az én hajam sajnos még csak éppen hogy éri a vállamat... :((
A kérdező hozzászólása: KÖszi:) A gliss kur hajregenerálója az az, ami két komponensû és ilyen henger alakú a doboza? Vagy van más is? Amúgy még sokáig akarom növeszteni:D a fenekem alá ért, de én kis marha szõke melírt pakoltattam bele:S:S:S és visszatört elõbb derékig, utána még följebb. Most úgy néz ki megállt a töredezés, legalábbis már nem 10 centiket kell levágni, hanem csak 2-3-t :((((((
Az elõzõ oldalon találsz több kérdést is hajnövesztõ témában, az egyiket történetesen én követtem el, és nagyon jó tanácsokat kaptam. :) Egyébként ugyanilyen problémám van, mint neked. A töredezett hajvég kapcsán nem tudok mit mondani mást, mint hogy néha le kell vágni. Én tegnapelõtt vágtam öt centit a hajamból, a szívem szakadt bele, de néha meg kell tenni... Nincs az a csodapakolás, ami megakadályozza a töredezést (a piacon kapható majdnem összes balzsam, pakolás, hajvégápoló szérum, stb. kipróbálása után merem ezt állítani).
értetem :)


A hajam töredezett, de nem bírom ki, muszáj vasalnom:O mi tehetnék, hogy megóvjam? Vissza lehet fordítani? Nem akarom levágatni a hajam, mit tegyek?

:/

Legjobb válasz: A töredezett részt nem lehet összeforasztani, csak az olló segíthet. ha nem vágatod le, akkor viszont tovább fog törni, rondább lesz, és késõbb sokkal többet kell levágni.

A töredezett részt nem lehet összeforasztani, csak az olló segíthet. ha nem vágatod le, akkor viszont tovább fog törni, rondább lesz, és késõbb sokkal többet kell levágni.
A kérdező hozzászólása: mindenki ezt kérdezi... másoknak jól áll ha nem vasalják a hajukat akkor is, de nekem nem =( ronda... és ezért...
A kérdező hozzászólása: köszönöm az értelmes választ=)
Képzeljétek vannak olyan emberek, akiknek a haja vasalás nélkül egyszerûen gáz. Nekem maga a fodrász mondta, hogy a hajam vasalás nélkül sehogy sem áll és igaza van. Vágass le a végébõl pár centit, de nem kell az egészet. Használj pakolásokat, szedj vitamint, használj hõvédõt.
Miért is kell vasalnod?
Jajj hagyjuk már, hogy muszáj vasalni, 15 évvel ezelõtt azt sem tudták még, mi az a hajvasaló, és mégsem haltak bele az emberek a saját rondaságukba. Ha szarrá vasalod, mindenképp tönkre fog menni. Nem tudom, eredetileg milyen hajad van (göndör, hullámos, esetleg alapból egyenes, mert csomóan vannak ám már akiknek alapból is szögegyenes a hajuk, mégis vasalják teljesen feleslegesen), de ha gondolod, linkelj be róla egy képet vasalatlan állapotban és megmondom, mit csinálj vele vasalás nélkül.

Baj, ha a lapozófájl töredezett és nem lehet töredezetmentesíteni/Hogyan lassítsam le a ventilátort?

A lapozófájlt nem lehet töredezetmentesíteni. Ez baj? Ha kitörlöm akkor mi fog történni? Nagyon zúg a gép. Amikor bármit betölt a gép, akkor a ventilátor idegesít?en hangos lesz. Nem lehet valahogy csökkenteni a sebességét? És ha lassítok rajta, akkor lehet-e baja a gépnek?

Legjobb válasz: Tedd át a lapozófile-t a "C"-rõl a "D"-re... Vezérlõpult/rendszer/Speciális beállítások/Speciális fül/Teljesítmény beállítások/speciális fül. Ezen a lapon tudod módosítani a virtuális memória helyét. Tedd át a "D"-re, igy a "C"-rõl letörli és a "D"-re rakja. Nem lesz töredezett, egy darabig...

Tedd át a lapozófile-t a "C"-rõl a "D"-re... Vezérlõpult/rendszer/Speciális beállítások/Speciális fül/Teljesítmény beállítások/speciális fül. Ezen a lapon tudod módosítani a virtuális memória helyét. Tedd át a "D"-re, igy a "C"-rõl letörli és a "D"-re rakja. Nem lesz töredezett, egy darabig...
A kérdező hozzászólása: És a ventilátorral tudok mit kezdeni?
Szerintem semmit. Ha lassítod, a proci melegszik, a gép lefagy. Ha teljesítménytõl függõen gyorsul a venti akkor pláne... Vagy csak poros, akkor portalanítsd a gépet illetve a proci környékét és a ventillátort...

Mitől lehet az, hogy az előbb értem haza a fodrásztól, frissen vágott hajjal, és itthon megnéztem és ugyan úgy töredezett?

Növesztem és direkt azért vágattam most többet, mert eléggé meg volt törve, hogy szép legyen. El?ször a fodrász ollójára gyanakodtam, de anyum és az öcsém is volt és az ? hajuknak semmi baja.

Legjobb válasz: A fodrász sem tudja levágni az összes töredezést a hajadból. Vannak biztos rövidebb hajszálaid is. Használj hajnövesztõt, akár ricinusolajat és járj gyakrabban fodrászhoz.

A fodrász sem tudja levágni az összes töredezést a hajadból. Vannak biztos rövidebb hajszálaid is. Használj hajnövesztõt, akár ricinusolajat és járj gyakrabban fodrászhoz.

Volt nálunk egy informatikus és valamit lefuttatott a gépemen ami alapból rajta volt ( windows 7 ), fekete képernyõn fehér felirat és hibás töredezett fájlokat javított ki kb 3 óra volt. Mi lehet ez a program és hogy kell elindítani?

Belassult a gépem és lefuttatta ezt rajta amitõl teljesen rendbe jött, de nem tudom hogy csinálta de nagyon szükségem lenne most rá. Elõre Köszönöm.

Legjobb válasz: erre gondolsz? [link]

erre gondolsz? [link]
A kérdező hozzászólása: igen :)
A kérdező hozzászólása: Hogyan tudom én is elindítani?
[link] itt minden szükséges infó le van írva a kapcsolókkal együtt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Lehet hogy attól hullik a hajam hogy töredezett a vége? Vagy a kettőnek nincs köze egymáshoz?

Kb mellig ér? hajam van és eléggé hullik:( és amennyire látom kissé töredezett a vége is, de nem szívesen vágok bel?le mert örülök hogy végre megn?tt eddig. Ha lenne vágva bel?le néhány centi akkor nem hullana annyira vagy az teljesen más miatt van? fiú vagyok ha számít valamit is.

Legjobb válasz: hát van ebben rövidebb is meg hosszabb is... és van mikor a végén ott van az a kis "pötty" (hajhagyma talán?) és van amikor nincs...változó..és nem használok balzsamot sem semmi mást csak mosni szoktam. már egy jó ideje nem is szárítom hajszárítóval sem. de alapjáraton is ilyen gagyi vékonyszálú hajam van:( egyébként köszi a válaszokat.

A kérdező hozzászólása: hát van ebben rövidebb is meg hosszabb is... és van mikor a végén ott van az a kis "pötty" (hajhagyma talán?) és van amikor nincs...változó..és nem használok balzsamot sem semmi mást csak mosni szoktam. már egy jó ideje nem is szárítom hajszárítóval sem. de alapjáraton is ilyen gagyi vékonyszálú hajam van:( egyébként köszi a válaszokat.
ahhoz nincs köze.vitaminhiány, vashiány, vérszegénység, vagy valamilyen gyulladás.nekem is hullik, én a bánfi családot használom és sokat segít, de nekem gyulladásom is van, a mandulámmal vannak problémák, lehet mûtét lesz a vége.szóval az ilyen kencék csak bizonyos mértékig segítenek ha orvosi baj is van.vizsgáltasd ki magad.
Mekkora hajszálakat vesztesz? Ha hosszúak, mint a teljes hajhosszúságod, és a végén van egy kis pont, akkor valószínûleg hullik. Ha sokkal rövidebbek, akkor lehet, hogy csak törik. Használsz hajbalzsamot? Mert ha nem, lehet hogy száraz a hajad, és attól még jobban törik.
Rövid hajszálakkal is lehet hajhullás, ha ott van a kis gömb a végén (hajgyökér maradvány, ha jól tudom). Ha törik a hajad, azon sajnos csak a vágás segít, ha hullik, akkor meg az okát kellene megtalálni mielõbb.
Akkor tényleg lehet hogy hullik sajnos, érdemes lenne megkérdezni egy orvost, mert sok oka lehet. Amellett, hogy az okot kell megszüntetni, hatásos lehet egy csomó minden, pl. hajszesz, ricinusolaj, fejbõr masszírozása. Egy hajbalzsamot nem ciki beszerezni, mert ennél a hossznál már könnyen kiszárad a haj vége ha csak samponozod, és attól töredezik. Fõleg ha vékony szálú, hajmentõ lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!