Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a szocpolt (21 db)

Házépítést lehet úgy kezdeni, hogy felvesszük a szocpolt?

Legjobb válasz: Szocpol már nincs. Van helyette valamilyen támogatás,de az nem lehet saját erõ. Tehát ezzel nem kezdheted.

Szocpol már nincs. Van helyette valamilyen támogatás, de az nem lehet saját erõ. Tehát ezzel nem kezdheted.
Nem, de a hitelhez lehet bevinni fedezetként másik ingatlant! Mi is így kezdtük. Megvettem a telket, megcsináltattam a rajzokat, aztán nem volt több pénzünk. Anyámat rábeszéltem, hogy legyen az õ tehermentes háza a fedezet és így megkaptuk a hitelt. Viszont így csak a kõmûvest és az ácsokat tudtam kifizetni, a villanyszereléstõl a festésig a többit mi csináltuk házilagos kivitelezéssel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, mi még kõmûvest meg ácsot sem akarunk fizetni (ácsra nem is lesz szükség). Olyan ingatlanunk nincs amit fedezetként be lehetne vinni.

Szocpolt lehet felvenni arra, hogy a meglévő lakás helyett nagyobbat vegyünk? Létezik még egyáltalán a szocpol?

Legjobb válasz: Vehettek fel szocpolt, de teljes összeget csak új lakás esetén. Nem lehet a lakás megvételekor másik ingatlan még részben sem a neveteken, illetve ha csak 1 gyerekre veszitek fel akkor min. másfél szobás, ha 2-re akkor min. 2 szobás lakásnak kell lennie. Az összeg ha jól tudom 1 gyerekre 900e ft, 2-re 2.4 M ft.

Vehettek fel szocpolt, de teljes összeget csak új lakás esetén. Nem lehet a lakás megvételekor másik ingatlan még részben sem a neveteken, illetve ha csak 1 gyerekre veszitek fel akkor min. másfél szobás, ha 2-re akkor min. 2 szobás lakásnak kell lennie. Az összeg ha jól tudom 1 gyerekre 900e ft, 2-re 2.4 M ft.
A neten sok mindent olvashatsz róla. Csak új lakás vásárlására veheted fel és azok áraihoz képest csekély az összeg+kell, hogy legyen egy legalább 500.000 Ft-os hiteled már. Úgy gondolják, akinek az nincs, minek veszi fel a szocpolt??? Félszocpolt (900.000 Ft) lakás bõvítésére tudsz felvenni, pl. min. 1 szoba hozzáépítéséhez.
van még szocpol, de riogatnak hogy talán eltörlik; mi is szeretnénk felvenni. én ezt tudom, de lehet hogy rosszul vagyok informálva, annyi mindent írnak a neten, legbiztosabb ha megkérdezel a bankban egy hitelest
A kérdező hozzászólása: Ha a párom 37 éves, én pedig 32 vagyok, nekünk még jár?
40 éves korig felveheted, hogyha céges újépítésü házat veszel/magadnak nem építhestz/ és ha az elõzõ ingatlan teljes kézpénzes vételárát beleteszed az újba...

Hogy lehet új lakást venni vagy építeni, és a szocpolt is igénybe venni úgy, hogy van egy lakás a nevünkön, amit persze el szeretnénk adni, de úgy, hogy ne kelljen közben albérletbe költözni, amíg beköltözhetünk az új lakásba?

A jelenlegi lakásunkon van hitel, amit el?törlsztenénk (lehet?leg a befolyt vételárból), és az új lakáshoz is szükségünk lenne lakáshitelre. Két kisgyermekünk van.

Legjobb válasz: vannak erre külön lakáshitel fajták. Most hírdetik is az egyik (az állatorvosos, hogy ne legyen reklám) banknál. Ha jól emlékszem 2 év türelmi idõ van a hitelhez. A szocpol az nem függ össze ezzel. keress rá itt, az utóbbi idõben sok szocpol kérdés volt. vannak linkek a szabályokhoz.

vannak erre külön lakáshitel fajták. Most hírdetik is az egyik (az állatorvosos, hogy ne legyen reklám) banknál. Ha jól emlékszem 2 év türelmi idõ van a hitelhez. A szocpol az nem függ össze ezzel. keress rá itt, az utóbbi idõben sok szocpol kérdés volt. vannak linkek a szabályokhoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnézem majd az "orvosos" hitelt. :) A szocpollal kapcsolatban már elolvastam a jogszabályt, és sajnos nem vehetünk fel szocpolt addig, amíg a nevünkön van egy másik lakás. Tehát csak az a lehetõség marad, hogy elõbb el kell adnunk azt a lakást, amiben lakunk. Legalábbis én még nem látok más lehetõséget. :(
pontosan nem lehet a lakás a neveteken. ha tellyes szocpolt akarjátok akkor újépítésü kell vagy építeni. el kell adnotok. vagy lehetséges hogy valami olyan hitelt vesztek fel ami kimondottan azoknak van akik amíg a ház elkészül nem akarják eladni a lakást. ha eljuttok öneröböl egy ideig akkor eladjátok a lakást és mivel ilyenkor a ház még csak telek szinten van így felvehetitek a szocpolt.
a szocpol nem elõre jár. hanem a szerzõdés, átvétel, nézd meg törvényt pontosan, UTÁN. ha jó emlékszem 120 nappal utána lehet még beadni. Tehát megveszitek vagy felépítitek és utána még van 120 nap (kb 4 hónap) eladni az elõzõt és lehet igényelni. magyarország.hu-s linkeket keress a korábbiakban (az is én írtam) ott van ez a rész rendesen leírva.
Ha van ingatlan a neveteken és az mellet szeretnétek szocpolos házat venni az csak ugy lehetséges ha a háznak van haszonélvezöje, ha nem vetted hanem ajándékozás cimén jutott a tulajdonodba, és ha a haszonélvezö is a házban lakik.Amugy meg vigyázz ezzel az egésszel mert olvastam, hogy hitel van a házon.Ha szabadfelhasználásu az gáz mert akkor az eladott ingatlan teljes vételárát bele kell forditanod abba az ingatlanba amit szocpolra veszel.Tehát ha a házadon van mondjuk 2 millio tartozás és te el tudod adni mondjuk 5 millioért akkor mind az 5 milliot bele kell forgatnod a z ingatlanba amit szocpolra akarsz venni.Ez csak abban az esetben van ha szabadfelhasználásu hitel terheli a házad.Ha tatarozási, felujitási kölcsönt vettél fel akkor elég a maradék összeget beleforgatni miután visszafizetted a tartozásod.Tudom hülyén hangzik de sajna igy van.Amikor elöször hallottam erröl én sem hittem el, ráadásul még a bankok sem tudtak teljes mértékben tájékoztatni erröl, ezért felhivtam a MÁK ot ök biztosra tudták...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Hogy lehet igénybe venni a szocpolt?

2 gyerekem van.és használt lakást akarok venni,akkor is jár?

Legjobb válasz: Én nem is tudtam hogy újra van szocpol, egyszer már megszüntették most újból van?

Én nem is tudtam hogy újra van szocpol, egyszer már megszüntették most újból van?

Szocpolnak mik a feltételei? Hogyan lehet igényelni?

Legjobb válasz: A szocpol megszûnt, asszem tavaly júliusig lehetett beadni utoljára kérelmet.

A szocpol megszûnt, asszem tavaly júliusig lehetett beadni utoljára kérelmet.
A kérdező hozzászólása: uhh ezt nem tudtam:SSSSSS
2 éve szûnt meg, mi is az utolsók közt igényeltük és kaptuk meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi a felvilágosítást:) Kicsit lemaradtam...:S:(

Hogyan lehet igényelni a szocpolt?

Most szeretnénk családi házba költözni, de el?tte el kell adnunk a lakásunkat. A ház már ki van nézve, két szintes, de a fels? szint még nincs befejezve. Hozzáépíteni nem szeretnénk. Akkor is igényelhet? a szocpol, ha csak be szeretnénk fejezni a fels? szintet? Használt házra mennyi egy gyerek után?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogyha van saját lakástulajdonotok, nem igényelhetõ a szocpol... De persze utána kellene néznetek valami hivatalos fórumon ennek.

Én úgy tudom, hogyha van saját lakástulajdonotok, nem igényelhetõ a szocpol... De persze utána kellene néznetek valami hivatalos fórumon ennek.
A szocpol új és használt lakás vásárlására, építésére használható fel. Ha jól értelmezem, venni akartok, tehát felvehetitek. Egy gyermek után ez 900.000Ft. (Megjegyzem, ha szeretnétek még babát, akkor válasszátok inkább a megelõlegezõ kölcsönt (ez is a szocpol, csak több gyerekre veszed fel, vállalva hogy négy éven belül megszületik a második gyermek), mert így a 2. gyermek után már 1.500.000Ft-ot kaptok, a két gyerek után tehát összesen 2.400.000Ft-ot. Három gyerek után - tehát még kettõt vállaltok be, erre ez esetben 8 évetek van - újabb 1.400.000Ft jár, tehát összeadva az eddigi összegeket már 3.800.000Ft-nál járunk. Viszont ha a ház már a tiétek, vagy azt más pénzbõl veszitek meg, és csak a felsõ szint befejezésére kell a szocpol, akkor rátok a félszocpol vonatkozik. Ezt a lakás alapterületének növelésére lehet felhasználni, amellyel legalább egy szobával bõvíted a házat. Ha tetõtérrõl beszélünk, két gyermek kell hozzá - lásd fentebb, vállalhatod hogy a 2. késõbb születik meg, más esetben elég az egy gyermek is. Viszont ez az összeg a fentieknek csak a fele. Tehát 450.000Ft a jelenleg meglévõ egy gyermeketek után.:)
A szocpolnak két fajtája van az egyik amit a már meglévõ gyerek(ek) után kapsz ezt bõvitésre stb lehet igénybve venni. A másik a megeleõlegezõ szocpol ami ha 4 éven belül válalsz egy gyereket 1, 2Mft, ha 8 éven belül válalsz két gyereket 2, 4Mft kapsz. Ezt csak újépitésû lakásra adják, ha használt lakást vásárolsz akkor csak félszocpolra vagy jogosult!! Használt lakásvásárláshoz a félszocpolt meg csak akkor lehet igénybe venni ha már elõtte volt a tulajdonotokban ingatlan csak a beválalt gyerek(ek) miatt nagyobba költöztök. Mivel minda a két fajtánál a szocpolt ugye a gyerekre adják meghatározzák a szoba számot és a minimum NM-t is És ugye azt tudod hogy a szocpoligényléshez mindenképpen kell a házassági anyakönyvi kivonatotok, mert annélkül nem megy. Sok sikert!

Olyat lehet csinálni, hogy a közeljövőben szeretnénk vásárolni egy ingatlant (használtan) és a vásárlása előtt megigényelnénk a szocpolt? Nekünk még nincs gyerekünk, de szeretnénk egyet.

Ilyen esetben alá irattatnak velünk egy olyan szerződést, amely XY éven belül kötelező a gyermek? Ezt, hol kell el kezdeni? Hova kell menni?

Legjobb válasz: Ilyet azért nem tudsz csinálni, mert használt lakásra jelenleg egyáltalán nem jár szocpol.

Ilyet azért nem tudsz csinálni, mert használt lakásra jelenleg egyáltalán nem jár szocpol.
A kérdező hozzászólása: Ó... Ezt sajnos nem tudtam! :( De amúgy köszönöm a választ!

Most vagyok 10hetes terhes. (ELSÕ BABA). A szocpolt hogyan lehet megigényelni lakásfelújításra? Mik a feltételek?

Mennyi jár?Van aki terhesen igényelte?

Legjobb válasz: Úgy tudom, lakás felújításra nem jár, csak bõvítésre, és csak akkor ha megvan a baba, és hitelt kell felvenni ami mellé Kapod a szocpolt! Bankban érdeklõdj, ott tudnak pontosat mondani!

Úgy tudom, lakás felújításra nem jár, csak bõvítésre, és csak akkor ha megvan a baba, és hitelt kell felvenni ami mellé Kapod a szocpolt! Bankban érdeklõdj, ott tudnak pontosat mondani!
Olyan 35 év alatti házaspárok igényelhetik, akiknek van legalább egy gyereke, egyikük minimum hat hónapja dolgozik, és nincs köztartozásuk. Szocpol támogatást 2012-ben az kaphat, akinek nincs lakása. http://www.szocpol.net/ http://www.csigaterv.hu/szocpol_2012.html
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Nincs köztartozás és nincs lakás = ha a Páromnak van egy bedõlt jelzáloghitele, akkor az köztartozásnak és lakástulajdonnak számít? Mert végülis addig a Banké a ház, amíg Valaki(az adós) ki nem fizeti nem? Vagy csak miután eladtuk és lekerült a ház a nevérõl lehet szocpolt igényelni? Bocsi, hogy idepofátlankodtam. Kérdezõ szerintem meg lehet úgy oldanotok a lakásfelújítást, hogy közben egy szobával is bõvültök és akkor kaphattok szerintem... Nekem még az sem világos, hogy új házra vagy építkezésre lehet felvenni, akkor ez félig felépült házra vajon igaz? Köszi ha Valaki tud segíteni!

1 baba után mennyi a szocpol? Fel lehet venni 2 gyerekre ha bevállaljuk, hogy 5 éven belül megszületik a második babánk is? !

Májusban született babánk és fel szeretnénk venni a szocpolt. milyen lehet?ségek vannak? ki volt már így? hogy m?ködik ez, mennyit adnak stb....

Legjobb válasz: Szia! Ha építeni akarsz új házat, akkor "alá lehet Írni" másik gyermeknek,de ha venni,vagy bõvíteni akarsz meglévõt akkor nem.

Szia! Ha építeni akarsz új házat, akkor "alá lehet Írni" másik gyermeknek, de ha venni, vagy bõvíteni akarsz meglévõt akkor nem.
Ebben a cipõben járunk mi is.Két gyerekre akartuk felvenni a félszocpolt bõvitésre.Kiderült, hogy jön a harmadik de rá csak akkor kapjuk meg ha megszületik.Így várunk, halasztjuk a bõvitést.Illetékes hivataltól tudjuk.
Szia!Mi használt családi házat vettünk 2éve, akkor még egy gyermekünk volt.A vásárlásakor hitelt is vettünk fel.Most hogy megszületett aug.-ban a második babánk, alanyi jogon igényelhettük utána is a fél szoc.polt:750.000FT-otDe csak azért kaptuk meg mert még mindíg van hitel a házon!Meg 4 szobánál nem lehet több!
A kérdező hozzászólása: nem lehet? de miért nem? akkor akinek van gyereke annak nem jár a szoc.pol.??? ez hülyeség.... én úgy tudom, hogy csak a fele jár mondjuk használt ház esetén, nem az egész. nem??amúgy felújítani szeretnénk mert van házunk.
Az elsõ vagyok, azt kérdezted, lehet -e felvenni 2 gyerekre, ha még nem született meg a második Én erre válaszoltam, azt amit.Mi ezt a bankban már megkérdeztük.Bocs, ha nem világosan válaszoltam.

Hogyan működik most a szocpol? Milyen feltételekkel lehet megkapni a lakásvásárlási hitelt, ha állapotos vagy?

Legjobb válasz: Legjobb ha néhány bankban megkérdezed. Elég sok mindenben eltérõek lehetnek abankok. Pl. mikor én érdeklõdtem akkor az egyik helyen azt mondták kell önerõ, másik azt hogy nem kell, volt ahol csak akkor adták volna, ha hitelt is vesz fel az ember stb. Na meg az összeg is eltérõ lehet bankoknét. Ismerõsmnek 2 Otp-be is más összeget mondtak. Megéri az utána járást.. De a neten minden banknál van kalkulátor érdemes böngészni:-))))

Legjobb ha néhány bankban megkérdezed. Elég sok mindenben eltérõek lehetnek abankok. Pl. mikor én érdeklõdtem akkor az egyik helyen azt mondták kell önerõ, másik azt hogy nem kell, volt ahol csak akkor adták volna, ha hitelt is vesz fel az ember stb. Na meg az összeg is eltérõ lehet bankoknét. Ismerõsmnek 2 Otp-be is más összeget mondtak. Megéri az utána járást.. De a neten minden banknál van kalkulátor érdemes böngészni:-))))
sak akkor kapod meg elõre(terhesség alatt)ha uj lakást veszel, és akkor irhtsz alá mégegy babát is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!