Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a szüléstől (11 db)

Szeretnék gyereket, de nagyon félek a szüléstől. Tényleg olyan szörnyű, mint ahogy leírják? Már több mint egy éve szeretnék teherbe esni, de nem sikerül. Lehet, hogy a szüléstől való félelem miatt stresszelekbe és azért nem? 26l

Legjobb válasz: Szerintem egyáltalán nem olyan szörnyû!én is évekig rettegtem hogy jajj mi lesz, meg hogy nekem aztán majd jöhet morfium is csak ne fájjon és most egy hónapja életet adtam egy gyönyörû kislánynak mindenféle fájdalom csillapítás nélkül és életem legszebb élményének tartom és örülök hogy nõ vagyok és átélhettem(bár a fájdalom részét kihagynám de elviselhetõ volt!) A lényeg hogy fejben tedd helyre a dolgokat,ne agyalj,ne olvass rémisztõ történeteket!bízz magadban,a testedben és ösztöneidben-hogy képes vagy rá!mert meg tudod csinálni! ha mind ez meg van szerintem össze fog jönni az a baba! drukkolok!

Szerintem egyáltalán nem olyan szörnyû!én is évekig rettegtem hogy jajj mi lesz, meg hogy nekem aztán majd jöhet morfium is csak ne fájjon és most egy hónapja életet adtam egy gyönyörû kislánynak mindenféle fájdalom csillapítás nélkül és életem legszebb élményének tartom és örülök hogy nõ vagyok és átélhettem(bár a fájdalom részét kihagynám de elviselhetõ volt!) A lényeg hogy fejben tedd helyre a dolgokat, ne agyalj, ne olvass rémisztõ történeteket!bízz magadban, a testedben és ösztöneidben-hogy képes vagy rá!mert meg tudod csinálni! ha mind ez meg van szerintem össze fog jönni az a baba! drukkolok!
Majd akkor fogsz teherbe esni, ha a gyerek utáni vágyad legyõzi a szülés miatti félelmed.
Én is féltem a szüléstõl, de sikerült a 2. hónapban teherbe esni. Viszont nem tudtam meg, milyen, mert - nem így akartam - programozott császár lett.
A szülés nem szörnyû, a szülésnél életet adsz a gyermekednek!!!Ezt igy fogd fel, nem kell tõle félni!Az igaz hogy fáj, de ki lehet birni, átéltem 2x is.Hidd el amikor meglátod a picurkádat mindent elfelejtesz ami elõtte volt.
Én is nagyon féltem, de amint átléptem a szülõszoba küszöbén, megszûnt minden félelmem (energiám se volt a félelemre gondolni), azon voltam hogy minél elõbb túl legyünk rajta. És nem olyan szörnyû. Fájni nagyon fáj, de hidd el már nagyon sokan végigcsinálták és túl élték :) )
Nagyon fáj. De kit érdekel most komolyan? Ahogy kibújuk a baba a fájdalmadat elvágják, abban a pillanatban ahogy megkapod a babád örök szerelem kezdõdik. Újra megkérdezem...kit érdekel, hogy fáj pár órán át? (:
A szülés rettenetes fájdalommal jár, de nem szörnyû, inkább szuper jó, hogy megszülted a világra hoztad, és itt van! :)
Szerintem nem szörnyû. Fáj, az igaz, de pl. egy fogfájás, vagy egy epegörcs ezerszer rosszabb, mert annak se értelme, se eredménye, míg a szülésnek.. És egyetértek az elsõ válaszolóval, nekem pl. a szüléstõl való félelem eszembe se jutott a babavállalás elõtt, csak az, hogy babát szeretnék.
Csak félig meddig hittem el, mikor azt mondták, h nagyon fáj a szülés, de utána elfelejtessz mindent. A kellemetlen csalódás az volt, hogy tényleg nagyon fáj, annál is jobban, mint hittem....de amíg szülés elõtt nagyom féltem, szülés alatt már csak az ösztöneim és a hormonok vezettek....és amikor felmutatták a babát, Az Én /Mi babánkat, akit 9 hónapig óvtam odabent, és magzatmázasan is gyönyörû volt......nos igen, minden gyötrelem, huss! elszállt. Ez így volt.
Nekem nem fájt nagyon, gyönyörû élmény volt! Tényleg, az életünk legszebb napja!
Amint terhes leszel, már egyáltalán nem fogsz stresszelni a szüléstõl, ugyanis sokkal nagyobb problémáid lesznek. :-) Egészséges-e, lesz-e elég tejed stb. Annyi aggódnivaló van. És végül is, olyan még nem volt, hogy bentmaradt volna, valahogy kijön, ne aggódj! Boldog családtervezést nektek!
Nem érdemes félni! Tõlem is kérdezgették a terhesség végén, hogy félek-e? Mondom, ha félek, attól könnyebb lesz??? HÁt nem! Pont nehezebb!! Egy barátnõm, már a vajúdása legelején mondogatta, hogy nem tudok szülni, nem tudom megszülni, ez borzalmas, nagyon fáj, stb. Hát szegény, nem is tudta megszülni, nagyon nehéz lehetett így neki. Úgy kell hozzáálllni, hogy erõs felnõtt nõ vagy és hamarosan anyuka! El kell tervezned magadban, mi hogy lesz és akkor úgy is lesz!! :) Nekem összességében nagyon jó élmény!! :) Önmagam maradtam és minden úgy alakult szinte, ahogy akartam. A férjem is nagyon nagyon büszke volt rám. :)

Lehet, hogy a szüléstől van? Mikor wc-én vagyok nehezebben nyomok, mint szülés elött.

Legjobb válasz: Valószínüleg az izmok megnyultak és még nem nyerték vissza eredeti formájukat. Végezz intimtornát, az segít.

Valószínüleg az izmok megnyultak és még nem nyerték vissza eredeti formájukat. Végezz intimtornát, az segít.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Azt hiszem aranyerem is lett.Meg olyan furán szúr belül.

Kismamik ti mit szóltok ehhez a sok tragédiához, amit a tv-ben lehet hallani? Én megmondom őszintén kicsit félek a szüléstől, mostanában annyiszor lehet hallani, hogy kismamák meghalnak szülés közben.

Legjobb válasz: Régebben még többen haltak meg, csak akkor nem tudtak róla a kismamák, mert nem volt honnan megtudni. Ne aggódj. Bár egyszer már én is neveztem magamat túlélõnek, hogy már kettõt szültem, de még mindig élek.

Régebben még többen haltak meg, csak akkor nem tudtak róla a kismamák, mert nem volt honnan megtudni. Ne aggódj. Bár egyszer már én is neveztem magamat túlélõnek, hogy már kettõt szültem, de még mindig élek.
Én egyébként is félek nem hülyeség, betegesen a szüléstõl meg a terhességtõl is.De a szüléstõl jobban. De a hírek hatására nem lettem "rosszabbul" mert olyan szinten nem akarok szülni, hogy mindig arra gondoltam, hogy én bele halok, terhesség alatt és után csúnya leszek ilyesmi röviden. Az én esetem nagyon egyedi, beteges ezt már megállapították(szülni is csak császárral szülhetek) De ha az én beteges esetemet nem irányítja még rosszabb irányba ez a sok rossz hír, szerintem aki egészséges, jobban kell, hogy viselje.(ezeket a gondolataimat is nehezen írtam le nektek)
Én már szinte biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül bombáznak bennünket ilyen hírekkel. Nem hiszek az összeesküvés elméletekben, de már tényleg azt gondolom, hogy valakik nagyon nem szeretnék ha sok kisbaba születne... Aki alapjáraton is fél gyereket vállalni, az most még inkább elgondolkodik majd rajta ha ilyen híreket lát, hall. Személy szerint megpróbálom kizárni ezeket a híreket, már csak a babámra koncentrálok és tudom, hogy semmi baj nem lesz. A gondolatainknak teremtõ ereje van... 37hkm
Szerintem meg ilyen a média: ha lezuhan egy gép, akkor 1-2 hétig az összes zuhanást nyilvánosságra hozzák, ha kirabolnak egy bankot, akkor pár hétig az összes bankrablást nyilvánosságra hozzák...és ha sajnos meghal egy kismama akkor az összes ilyen eset bekerül a tv-be! Amikor nemrég meghalt az egyik kismama, akkor utána volt egy újabb kismamás haláleset, és azt mondták, hogy az eset pár hónapja történt...de most hozták nyilvánosságra. Miért pont most? Mert most történt még egy ilyen eset, ami nagy vihart kavart. Stb. Ne aggódj, ez a legrosszabb amit tehetsz ilyenkor!
Egyet értek az elsõ válaszolóval!
Engem teljesen kiakaszt elõtte nem féltem annyira de most meg csak erre tudok gondolni h nehogy valami baj legyen.Ezekrõl én inkább nem szeretnék tudni igy hogy pont babát várok.Felkavaró!!!!!
Sajnos én rosszul jártam, így a lányom 5 hónapos de többet nem merek szülni, pedig nagyon szerettünk volna kistesót. Tegnap is a sírás jött rám, hisz arra gondoltam, kicsi híja volt hogy én is a halálozási statisztikát gyarapítsam. fogadott orvosom volt aki nem ismerte fel a toxémiát, az ambuláns orvos sem. nyaralni mentünk és ott kerültem kórházba, 300km-re lakhelyemtõl. nagy nehezen engedtek csak haza, a lakóhelyem kórházába, de én balga még akkor is bíztam az orvosomban.Belegondoltam, ha nem megyünk nyaralni, csak 3 hét múlva mentem volna védõnõhöz. nyaraláskor magamtól mentem vizeletvizsgálatra, de már ki sem engedtek. Szóval ha nem nyaralunk, talán hozám is már csak a sûrgõsségi mentõ jött volna. 32 hétre császároztak. midnen megvolt ami a HELP szindróma elõjele. vérnyomás, fehérje, ödéma.(32hét alatt 25 kiló plusz) Azt tanácsolom a kismamáknak, kapcsolják át a tévét ha ilyen hírekrõl van szó, lapozzák tovább az újságot, különben rettegés lesz az életetek a szülésig! nekem elintézték hogy egyet szüljek. az õrzõben majdnem meghaltam, orvost kellett hívni hozám, gyerekem lélegeztetõn. Legyetek bátrak és vigyázzatok nagyon magatokra!
Engem nem érdekel. Persze az elhunytakat, és hozzátartozóikat rettenetesen sajnálom, fõleg a babákat.
Akkor is volt ilyen, amikor én szültem, én is így gondolkodtam, ahogy most ti. Bíztam az orvosomban, a kórház felszereltségében, pedig szegény kórház, de mindent megtettek, pedig volt egy kis komplikáció is. Teljes mértékben a helyzet magaslatán álltak, volt "akciótervük", és "készenlétben álltak", ha hirtelen másképp alakult volna a helyzet. Ott már ilyesmi abszolút eszembe se jutott volna. Bár az én dokim egyébként is úgy ismeri mindenki, hogy profi a szakmájában, és ráadásul végtelenül kedves.
Utolsó, én megvédeném az orvosokat. Az orvosok nem istenek. A legtöbb ilyen esetben sajnos nem lehet mit tenni. Pl. a cisztás kismama. Vagy kimûtik a cisztát, és nagy valószínûséggel elvetél az anyuka, vagy bennhagyják, és reménykednek. Vagy ha szülés közben megsérül egy nagyobb ér, egyszerûen nem lehet elállítani a vérzést. Még nem annyira fejlett az orvostudomány, hogy ezeket a hatásokat is ki tudjuk védeni. Ha mûhiba miatt hal meg az anyuka (benne marad egy eszköz stb...), akkor elõ is veszik az orvost, de ilyen esetben nem õ a hibás. A szülés mindig is kockázatos volt, de manapság a legkevésbé az. Ezt kell szem elõtt tartani.
Való igaz, hogy fel-felkapnak egy-egy hírt, és akkor az folyik a csapból is. De én azért megemlíteném, hogy miért nem vonják felelõsségre azokat az orvosokat, akik tehetnek azért, ha a terhesség alatt vagy a szülés közben probléma adódik, és ne adj isten tragédiával végzõdik?! Mert tegnap, mint kiderült, EGYIK ESETBEN SEM volt felelõs sem az orvos, sem a kórház. Szerintem ez is szomorú!
A kérdező hozzászólása: pont ezért irtam ki ezt a kérdést.Gondoltam, hogy nem én vagyok az egyetlen aki ugy fekszik le este, hogy össze van szorulva a gyomra egy ilyen hir után.
Teljesen egyetértek az utolsó válaszadóval. Én próbálok nem foglalkozni ezekkel, az ember amúgy is fél, hát még ha ilyen hírekkel bombázzák. Azért a mai világban ritka az ilyen tragédia, csak amit lehet felkapnak. Minden jót! 30 hetes

Aki nem fél a szüléstől azoknak, hogy lehet hogy általában nem sikerül természetes úton megszülni?

Ha valaki nem félt és mégis megszült rendesen,ha kérhetem ne hülyézzen le.Mert én nem féltem,alig vártam mégis császár lett,és nagyon sok ilyet hallottam.aki meg félt ? meg simán szült.Hogy lehet ez?

Legjobb válasz: Soha nem féltem a szüléstõl, meg sem fordult a fejemben, hogy ne simán szülnék akár 1x is vagy hogy valami baj lehet szülés alatt. Mind a 4 gyerekem könnyen és simán született. Mondjuk én nem vagyok reprezentatív minta :)) DE: a 4 babánál sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán szülhetek-e majd simán, mert a lepény sokáig mélyen tapadt... egyszer se gondoltam arra, hogy nem fog felhúzódni, tudtam, felmegy... így is lett, bár csak a 32. héten, de így sima szülésem volt :)

Szia én nem féltem egy kicsit sem hiszen a párom azt mondta valahogy ugyis tul leszünk rajta és ki kell bujnia a kislányunknak...ÉS nagyon gyorsan komplikáció mentesen szültem meg még a gátvédelem is sikeres volt...Mindõssze 5 és fél óra volt az egész de ez csak az én példám...
Szerintem sem ettõl függ, bár én nem féltem a szüléstõl, kifejezetten boldog voltam vajúdáskor, mégis császár lett belõle... nehéz volt feldolgozni...
Ez nem félelem kérdése, nem függ össze a kettõ. Tudok rengeteg vegyes ilyen és olyan példát is, tényleg nem ettõl függ.
Én nagyon be voltam rezelve és mégis császár lett Nem miattam, hanem a kisfiam nem bírta, és felpörgött a szíve.
Szerintem a kettõ nem függ össze. Én nem féltem, és természetesen szültem. Dokin is múlik. Ha szülés közben komplikáció lép fel, hiába nem féltél...inkább az a gyakoribb, hogy fél a kismama, szülés közben bepánikol, és azért lesz császár.
Soha nem féltem a szüléstõl, meg sem fordult a fejemben, hogy ne simán szülnék akár 1x is vagy hogy valami baj lehet szülés alatt. Mind a 4 gyerekem könnyen és simán született. Mondjuk én nem vagyok reprezentatív minta :) ) DE: a 4 babánál sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán szülhetek-e majd simán, mert a lepény sokáig mélyen tapadt... egyszer se gondoltam arra, hogy nem fog felhúzódni, tudtam, felmegy... így is lett, bár csak a 32. héten, de így sima szülésem volt :)
A környezetemben épp az ellenkezõjét látom. Én nem féltem egyszer sem, simán ment a szülés. Aki pedig aggódott, annak a végén császármetszés lett. Egyébként a szülés végkimenetele nem attól függ, hogy ki mennyre aggódik a szülés miatt, hanem sok más is hozzájárul!
A kérdező hozzászólása: Lehet valakinél fejben dõl el, de én nekem se merült fel még a császár gondolatának legkisebb gyanúja.Úgy voltam vele, miért ne szülnék simán?hisz fiatal vagyok, nem óriás baba, a terhességet is jól viseltem(semmi lábdagadás, hátfájás vagy hogy lassabban mozogtam volna)és lám nem tágultam. De azért örülök hogy itt mindenki simán szült.A következõ picurt én is így szeretném szülni.
Szia, szerintem nem fejben dõl el, én is pontosan úgy voltam vele mint te, mondom én tuti nem leszek császáros, még a szülõágyon is azon "gondolkoztam"(már amennyire bírtam) hogy ezek tényleg a mûtõbe visznek? Ha fejben dõlne el, akkor a kislányom nem akadt volna meg kitoláskor..
Szia! Nekem két gyermekem van, az elsõnél nem féltem, sõt a pocaklakóval "megbeszéltem", hogy nem lesz gond, egyet-kettõt nyomunk és már találkozunk is. Hat óra alatt megvolt. A második babámnál már féltem, mert mondták hogy nagy lesz - 4560 gr.- de akkor sem gondoltam arra, hogy tuti császáros leszek. Szerencsére ott sem volt szükség semmilyen beavatkozásra, spontán született 4 óra alatt, szóval szerintem ez elsõsorban fejben dõl el!:)
Én is sima szülésre készültem.Esténként sógornõmtõl kapott kismama újságokat, könyveket bújtam, és a császármetszéses résznél mindig ellapoztam.Valahogy nem érdekelt.Egyáltalán nem féltem a szüléstõl.Persze természetes félelem az idegen dolog ellen volt, de nem mérvadó. Aztán beindult a gépezet, és bepánikoltam. Végül tágulás hiányában császáros lettem. :( Most a második babával mindent tudok a császárról, nem is gondolok a sima szülésre (na jó egy kicsit), és ki tudja mi lesz.Felkészítem magam a császárra, és hátha nem lesz... :) Minden jót.
egyetértek az elõzõekkel, szerintem sem ettõl függ a dolog, de tény, hogy ugyanúgy jártam, ahogy te. 2 barátnõmmel és egy unokatesómmal közel egy idõben szültünk, õk mind féltek, mégis sikerült természetes úton, én alig vártam a bagy eseményt, nekem császár lett (nem tágultam). 6 hét múlva érkezik a kistesó, ha minden jól megy. Most is alig várom, hogy természetes úton menjen a dolog, a császártól viszont nagyon félek (én nagyon megkínlódtam). Vajon most sikerül-e?
Szia, én se féltem sõt vajúdás elején viccelõdtem stb. mégis császár lett téraránytalanság miatt, a dokim mondta hogy volt olyan kismamája aki annyira félt hogy bebújt! a kitolás résznél az ágy alá, úgy szedték ki mégis megszült természetesen, szóval ezt nem lehet ez alapján nézni.
A kettõnek abszolút nincsen semmi köze egymáshoz. Ismerek ilyet is, meg olyat is. Én sem féltem, csak egy normál izgalom volt bennem, természetes szülés lett, még fájdalomcsillapítást sem kértem. A barátnõm rettegett, még sírt is, neki is természetes szülés lett. Ez csak egy kiragadott megfigyelés, hidd el, még statisztikai alapja sincs.
Ezt nem lehet általánosítani...lehet hogy te épp ilyen eseteket ismersz de ez nem általános, szóval oka sincs a dolognak :) Minden terhesség más, és az is hogy végzõdik, iszonyú sok dologtól függ, milyen terhesség, mekkora a baba, ilyen az eü állapot, hány éves az anya, st. stb....nem lehet kijelenteni hogy aki fél az sima, aki nem fél az császáros inkább....
A fejben dõl el dolog szerintem csak félig igaz. Hiába készülsz tudatosan természetes szülésre, ha pl. elakad a kicsi, viszont ha azon stresszeled magad, hogy úgysem tudom megszülni, nem fog menni, akkor nagy esély van a császárra.

39. hétben vagyok. Eddig kiegyensúlyozott, jókedvű voltam, a szüléstől sem féltem, de 1-2 napja nagyon rossz a hangulatom, és kezdek nagyon izgulni a szülés miatt. Mitől lehet ez? Lehet, hogy csak a rossz idő okozza?

Legjobb válasz: Szia! Megértem ha már izgulsz. Én már egy ideje izgulok a szülés miatt, ráadásúl álmomban is már szoptatok meg ilyenek... Én nekem is elég rossz a hangulatom meg ideges és ingerlékeny vagyok. Azt vettem észre hogy olyan a közérztettem mint anno mielõtt megjött volna. Olyan ramaty, meg valahogy olyan fura, érdekes, mintha nemsokára indulnék szülni, lehet ezt érzem.... nem tudom :D Ti nem ezt érzitek? Õszintén én félek is meg nem is. Várom meg nem is. Szerintem ez így a vége felé eléggé elfogadható. Mert nemsokára szülünk. Tele vagyunk kérdésekkel, amik majd csak erõsödnek és rajtunk múlnak a dolgok. Ettõl is lehet rossz a közérzetünk. De az idõjárás is rátesz, mivel vagy meleg van vagy hideg jön. Most éppen a jóidõ jönn. Az én kisbabám is a pocakomban tegnap meg tegnap elõtt eléggé virgonc volt. Ma meg éppen hogy bejelentkezik egy kis kalimpálással. Nagyon könnyû szülést kívánok nektek!!! 38+4 kismama

Szia! Megértem ha már izgulsz. Én már egy ideje izgulok a szülés miatt, ráadásúl álmomban is már szoptatok meg ilyenek... Én nekem is elég rossz a hangulatom meg ideges és ingerlékeny vagyok. Azt vettem észre hogy olyan a közérztettem mint anno mielõtt megjött volna. Olyan ramaty, meg valahogy olyan fura, érdekes, mintha nemsokára indulnék szülni, lehet ezt érzem.... nem tudom :D Ti nem ezt érzitek? Õszintén én félek is meg nem is. Várom meg nem is. Szerintem ez így a vége felé eléggé elfogadható. Mert nemsokára szülünk. Tele vagyunk kérdésekkel, amik majd csak erõsödnek és rajtunk múlnak a dolgok. Ettõl is lehet rossz a közérzetünk. De az idõjárás is rátesz, mivel vagy meleg van vagy hideg jön. Most éppen a jóidõ jönn. Az én kisbabám is a pocakomban tegnap meg tegnap elõtt eléggé virgonc volt. Ma meg éppen hogy bejelentkezik egy kis kalimpálással. Nagyon könnyû szülést kívánok nektek!!! 38+4 kismama
Szia! Én is depis vagyok. Az idõ is okozza meg az én részemrõl egy nagy adag türelmetlenség és unalom is. Nem tudom, h. neked az utóbbi kettõ megvan-e. Üdv 38 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is úgy vagyok a szüléssel, hogy várom is meg nem is. És kicsit türelmetlen vagyok, ingerlékeny és nincs kedvem semmihez. Pedig azt mondják pont ilyenkor jön rá az emberre a "fészekrakó" ösztön. Könnyû szülést kívánok!

Hogy lehet az, hogy egyáltalán nem félek a szüléstől?

Régebben nagyon kemény fájdalmakat éltem át,a keresztcsontnál volt valami gyulladásom,talán lehet azért van,hogy annál nagyobb fájdalmat nem tudok elképzelni..

Legjobb válasz: Nem azért van,hanem azért,mert te nem a fájdalmat látod a szülésben. Én is így voltam ezzel.Egyszerûen azt vártem,h megfoghassam azt a kis Manót,akivel egy testben éltem kilenc hónapja.Amikor beindult a szülés akkor sem estem kétségbe a fájdalomtól,mert jó,tényleg fáj,de szinte minden agyban dõl el.Ha ki tidod kapcsolni,h fájjon,akkor nagyon nagy élményben lehet részed.Én akár minden héten átélném azt a néhány órát.Hallgass az ösztöneidre!

Nem azért van, hanem azért, mert te nem a fájdalmat látod a szülésben. Én is így voltam ezzel.Egyszerûen azt vártem, h megfoghassam azt a kis Manót, akivel egy testben éltem kilenc hónapja.Amikor beindult a szülés akkor sem estem kétségbe a fájdalomtól, mert jó, tényleg fáj, de szinte minden agyban dõl el.Ha ki tidod kapcsolni, h fájjon, akkor nagyon nagy élményben lehet részed.Én akár minden héten átélném azt a néhány órát.Hallgass az ösztöneidre!
A kérdező hozzászólása: Van benne valami..valahogy nem is gondolok arra, h mennyire fog fájni vagy nem, cs egészségesen érkezzen meg végre :) 24hetes vagyok
Én se féltem. Valószínûleg ugyanezért. Csak nagyon vártam, hogy átélhessem és hogy végre láthassam a babámat! Tudtam, hogy fájni fog, de nem érdekelt. Fájt is, nagyon, de bármikor újra átélném és remélem is, hogy lesz még rá lehetõségem egy újabb babával. Szép szülést kívánok!

Hogy lehet az, ha valaki menstruál és mégis terhes? A barátnőmnél visszaszámoltunk a szüléstől, volt egy rendes menszesze, de már a baba ott volt.

Tavaly dec 23-án szült,de április 5-én még meg volt neki rendesen a vérzése.

Legjobb válasz: minden további nélkul lehetett mensie nekem még a második honapban is meg volt.

minden további nélkul lehetett mensie nekem még a második honapban is meg volt.
Vannak olyan nõk, akiknél az elsõ hónapokban (akár még tovább is) még "emlékszik" a szervezet és emiatt a terhesség alatt is megvan a vérzésük.

Hogyan lehet leküzdeni a szüléstől való félelmeinket?

Legjobb válasz: Másfél éve szültem meg kislányomat.Ha valaki, én féltem a szüléstõl.Ráadásul néztem régebben A Szülõszoba címû sorozatot és ennek láttán azt mondtam férjemnek én nem fogok ...Fájdalmas de gyönyörû élményben volt részem ami mindenért kárpótol olyannyira hogy épp most keztünk neki a második babához...

Másfél éve szültem meg kislányomat.Ha valaki, én féltem a szüléstõl.Ráadásul néztem régebben A Szülõszoba címû sorozatot és ennek láttán azt mondtam férjemnek én nem fogok ...Fájdalmas de gyönyörû élményben volt részem ami mindenért kárpótol olyannyira hogy épp most keztünk neki a második babához...
szia, Én megbeszéltem a bébimmel, hogy ügyesek leszünk és nagyon sokan fognak segíteni nelünk. Gondolj arra, hogy ha te félsz akkor a kicsid is fél. Márpedig te az anyukája vagy köteles vagy õt vígasztalni és erõt adni neki. Nálunk bejött. Olyan gyorsan megszülettünk, hogy fel se fogtam mi történt, csak csináltam amit mondtak. 23:15-re értünk a kórházba és 2:25-re megszületett Nika baba. Fel a fejjel és sok sikert.
szia! bár még nem szültem, 19 hetes terhes vagyok, de nekemm mindenki azt mondta, hogy ne stresszeljek és akkor nem lesz semmi baj. Én azzal nyugtatom magam, hogy jó kezekben leszek, nem fogják engedni hogy annyira fájjon. amúgy kapsz majd injekciót meg azt fogod várni hogy már a kezedben tartsd, idõd sem lesz rá hogy félj, erõd meg pláne.ha annyira fájna, egy gyereknél többet senki nem szülne. sok sikert
Nem tudom, hogy mennyire fog fájni, de én már sokkal inkább azt érzem, hogy szeretnék túl lenni rajta, mint hogy féljek tõle. Meg a fájdalomtól nem is igazán félek, inkább kíváncsi vagyok rá. Szerintem próbálj arra gondolni, hogy szerencsére nem egy hirtelen, éles fájdalmat kell kibírnod, szerintem az rosszabb. És hát amúgy is nagyon megéri, a fájdalom azt jelentheti, hogy végre megláthatod a kisbabádat, akire kilenc hónapja kíváncsian vársz.
AMIKOR ELKEZDÕDNEK A RENDES FÁJÁSOK AKKOR MÁR CSAK ARRA FOGSZ TUDNI GONDOLNI, HOGY MIKOR LESZ MÁR VÉGE ENNEK AZ EGÉSZNEK.AZTÁN HIPP-HOPP ELTELLIK A KITOLÁSI SZAKASZ IS ÉS MÁR A KEZEDBEN IS TARTHATOD A KIS BABÁD.AZTÁN VAN OLYAN BARÁTNÕM AKINÉL A FÁJÁSOK IS MEG A KITOLÁS IS PIILLANATOK ALATT LEZAJLOTT.SZÓVAL MINDEN EMBER MÁSKÉNT ÉLI MEG.AZ A LÉNYEG, HOGY NE IZGULJ MERT AZZAL A BABÁNAK IS MEG MAGADNAK IS ÁRTASSZ.
Én arra gondoltam, hogy elõttem már sok-sok millió asszony átélte, és ez az élet természetes rendje.
Arra gondolj, hogy az egész azért kell, hogy kezedben tarthasd a babádat! Én is emlékszem, hogy végig arra gondoltam, mikor lesz már ennek vége, de amikor a hasamra tették a babát, minden elmúlt, mintha sosem fájt volna! Ez nem hasonlat, tényleg megszûnik minden fájdalom, mintha elvágták volna, vagy hirtelen kaptál volna valami nagyon erõs fájdalomcsillapítót! Akár ott, azonnal vállaltam volna újra! Minden fájdalmával együtt csodálatos élmény, nincs mitõl félned, inkább várd, hogy találkozhass a babáddal! :)
Minden nõnemû egyed máshogy éli meg a szülést valaki túl reagálja a dolgot valakinek meg meg se kottyan a szülés.Ne félj a szüléstõl mert kihat a babádra és a szülés pillanatára is

A barátnőm nagyon fél a szüléstől. Ezért mondogatja is, hogy lehet, nem is szeretne vállalni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy nőben mekkora a félelem a szülés fájdalmaitól, meg persze az azt megelőző hónapoktól?

Én még csak 28 vagyok, barátn?m 34, id?szer? a kérdés számunkra.

Legjobb válasz: Én is félek, nemcsak a szüléstõl, hanem a terhességtõl is. Hogy nekem lesz valami bajom, vagy a babának. De én tudom, hogy ez nem normális dolog, gondolkozom pszichológuson. Én is 34 vagyok, és nekünk is idõszerû lenne a dolog.

Én is félek, nemcsak a szüléstõl, hanem a terhességtõl is. Hogy nekem lesz valami bajom, vagy a babának. De én tudom, hogy ez nem normális dolog, gondolkozom pszichológuson. Én is 34 vagyok, és nekünk is idõszerû lenne a dolog.
Szerintem ne féljen a szüléstõl. Ha félelemmel készül rá biztos, hogy lesz valami baj és nem fog simán menni. Akármennyi idõ is a vajúdás ég maga a szülés elfelejti ahogyan meglátja a gyermeket.
Én rettegtem. Akárhányszor belegondoltam, hogyan zajlik a szülés, folyamatosan paráztam, hogy ez nekem tuti nem fog menni, inkább nem lesz gyerekem, de a másik lehetõség (hogy felvágják a hasam, a méhem) még inkább elborzasztott. Aztán gyõzött a gyerek utáni vágy, terhes lettem. Az elején nem volt idõm foglalkozni a szüléssel, de a második trimeszterben újra elõjött a rettegés. Végül leültem végiggondolni, hogy mi a helyzet, és arra jutottam, hogy gyerek még bent nem maradt, és ha arra gondolok, hogy lesz egy tündéri babám, akkor nem is érdekel hogy lesz a szülés. Annyira sikerült átfordítani magam lélekben, hogy az utolsó idõkre már mindenkinek elmondtam, hogy tök könnyû szülésem lesz, gyorsan, kevés fájdalommal jön világra a fiam, és mindenki engem fog irigyelni. És láss csodát, tényleg így is lett. Hiszek abban, hogy amire nagyon koncentrálsz, azt bevonzod, akár jó, akár rossz. Így a szüléshez is úgy kell hozzáállni, hogy rengeteg embernek volt könnyû és gyors szülése, neked miért ne lenne ugyanilyen, vagy könnyebb? És akkor nem is lesz gond. És mindenért kárpótol a baba:)
25 vagyok és nagyon félek a szüléstõl, de mégis vállalom! 11 hetes terhes vagyok, sokat beszélgetek más kismamákkal akik már szültek, de ez ezzel jár! ha senki nem szülne mert fáj, akkor már rég kihaltunk volna!
Én ugyanúgy voltam mint a barátnõd. Rettenetesen féltem, de terhes lettem, mert legyõztem ezt a félelmet. Ahogy teltek a hetek egyre jobban kezdtem nem félni, már arra vártam csak, hogy megszülessen. Mikor a szülés beindult, csak sodródtam az eseményekkel, megszûnt az idõ is. Amikor már ott van az ember, nem a fájdalomra gondol, hanem arra, hogy minden fájdalommal közelebb van. Persze fáj, de ha annyira borzalmas lenne senki se vállalna 2 vagy több gyereket. Mi most tervezzük a másodikat, nem félek így sem, hogy tudom milyen egy szülés.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszi a válaszokat, lehet, megmutatom õket neki:)
Ó, és még valami! a szülést megelõzõ hónapokról annyit, hogy amikor látod a + tesztet, majd az Uh-n a kicsit, aztán amikor érzed hogy mozog a kicsi... na ezeknél felemelõbb dolog nincs a Földön!!! Aztán amikor a karodban tartod végre.. szoptatod... a világ leges legcsodásabb dolga Anyának lenni, és átélni ezeket a dolgokat!!! Vágjatok bele bátran! Sok sikert és egészséges babákat!! :D

Nagyon félek a szüléstől gyerekkorom óta, már-már betegesen. Hogyan lehet ezt a félelmet (fóbiát) leküzdeni?

Ez azóta (gyermekkor) semmit sem változott, s?t talán er?södött is. Szeretnék gyereket, de annyira félek, rémálmaim is vannak, nem tudok szabadulni t?lük. Már arra is gondoltam, ha meg lehet beszélni, akkor császár, bár tudom, hogy ezt így ebben a formában sokan ellenzik. Hogyan lehet ezt a félelmet leküzdeni? Már 30 éves vagyok, boldog kapcsolatban élek.

Legjobb válasz: menj el pszichológushoz, õ talán segít. ha nem oldod meg ezt a problémát, kínszenvedés lesz a terhességed! elveszik a boldog babavárás öröme.

menj el pszichológushoz, õ talán segít. ha nem oldod meg ezt a problémát, kínszenvedés lesz a terhességed! elveszik a boldog babavárás öröme.
Szia! Én is nagyon félek pedig nálam a negyedik gyerek jönn. 7 éve szültem és nagyon fájt ha arra gondolok hogy mennyire fájt akkor mégjobban elkap a félelem, és amikor meg tudtam hogy ujra terhes vagyok nagyon megijedtem és arra gondoltam hogy inkább császározanak, egy hete voltam a korházban a (lepény véget) és 2 nap allat 27 császár volt és amikor megláttam azokat a nöket hogy mennyit szenvednek egyböl haza jöttem a saját felelöségemre. Most 39 hetes vaghyok és arra kérem az istent hogy ne legyek császáros. ne félj mert már sok fájdalom csillapitok vannak
Ha ennyire régóta és ilyen szinten rettegsz tõle, akkor tényleg jó lenne beszélned egy orvossal.Fõleg ha ez miatt nem mersz teherbe esni.Nõk milliói túlvannak rajta naponta a világban.Régen is szültek nem ilyen körülmények közt, mint mostanában.Meg lehet beszélni a császárt is magánkórházban mindenképp, de az többe kerül.Szerintem beszélj egy orvossal ha ez miatt nem vállalsz még gyereket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot!
Én is nagyon féltem régóta a szüléstõl, sõt, mondhatni undorítónak találtam, sõt, a terhességet is. Nem tudom, miért. Mikor teherbe estem, elkezdtem jobban érdeklõdni, és most már sajnálom, h miket gondoltam errõl a csodálatos dologról. Ha már "benne leszel", hidd el, megváltozik a véleményed. Sok sikert!
Szia! A szüléstõl sztem az is fél, akinek 10 gyereke van...Én is rettentõen féltem. Az elsõ elég nehéz volt. A másodiktól is rettegtem. De majdnem nevetve csináltam mindent, olyan könnyû volt. 4 óra alatt megvolt, bár voltak kisebb fennakadások. De félve gondolok a harmadikra... Vajon az is nehéz lesz? Most mindenkinek azt mondtam könnyû volt, stb. Aztán lehet a harmadiknál annyit szenvedek, majd mint az elsõnél...
Kérj EDA-t, ezt erre találták ki.
Szia! Szerintem is menj pscihológushoz, ha ennyire rettegsz.Õ biztosan tudna segíteni.Természetes félelem mindenkibe van szerintem.Én mára vagyok kiírva a 3-ik gyerekemmel, nem mondom, hogy nem félek, de szeretném már nagyon a karomba tartani, és ez legyõz minden félelmet.Császárt ne akarj, írtó rossz.A másodikkal sajnos császároztak, szörnyû volt. Még szerencse, hogy szültem már simán is, mert akkor most rettegnék én is.Ha nem lesz komplikáció, akkor hagynak simán szülni.Szerintem egy nõ életébe ennél gyönyörûbb élmény nincs, mint amikor meglátod az ujszülött gyereked rögtön ahogy kibújik.Semmihez nem hasonlítható. Én nem is a fájdalomtól félek, hanem hogy minden rendbe legyen, és mindketten egészségesek maradjunk. Minden jót, üdv
Tényleg ez a megoldás.Én is voltam szülõszobán és a szülésznõ úgy istenítette az edát, mintha mindenki csak ezt szeretné.Én természetesen szeretnék szülni, mondom most, aztán hogyha tényleg nagyon fog fájni akkor jöhet a szuri a gerincbe. Edával szoktak császározni is képzelheted, hogy semmit nem érzel majd csak az utolsó toló fájásokat és ennyi.De azt meg túl lehet élni, hiszen csak pár tolófáj és ott a baba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!