Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a szülés (414 db)

Hogyan lehet a szülés közben a fájdalmat könnyebben elviselni?

Alacsony a fájdalomküszöböm és már most félek hogy nem fogom birni/nem akarok kiabálni/,csöndben és kitartással szeretnék vajúdni!A kitolásnál mindig marad annyi er? amennyi szükséges? Adjatok tanácsokat! Köszönöm! 33 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! A kitolás már a legjobb szakasza a szülésnek,ha van erõd ha nincs,akkor is nyomni fogsz,hiszen majd te is alig várod majd hogy meglásd a babát és hogy minnél hamarabb túl legyél rajta. Nekem szülés elõtt nem voltak fájásaim,hiszen magzatvíz elfolyással kerültem be. Aztán adták a méhösszehúzó infúziót. Hát megmondom õszintén,nem volt olyan vészes. Simán ki lehet bírni a fájásokat. Én 13 óráig szenvedtem a szülõszobán:) A legfájdalmasabb az mikor fájás közbe az orvos tágít a kezével... Az nagyon ütõs.

Szia! A kitolás már a legjobb szakasza a szülésnek, ha van erõd ha nincs, akkor is nyomni fogsz, hiszen majd te is alig várod majd hogy meglásd a babát és hogy minnél hamarabb túl legyél rajta. Nekem szülés elõtt nem voltak fájásaim, hiszen magzatvíz elfolyással kerültem be. Aztán adták a méhösszehúzó infúziót. Hát megmondom õszintén, nem volt olyan vészes. Simán ki lehet bírni a fájásokat. Én 13 óráig szenvedtem a szülõszobán:) A legfájdalmasabb az mikor fájás közbe az orvos tágít a kezével... Az nagyon ütõs.
Nekem a légzéstechnika segített.Mindíg mikor jött a fájás vettem egy nagy levegõt és szépen lassan kiengedtem.Egy hang nélkül végig vajúdtam 14 órát.
Légzéstechnika tényleg nagyon fontos! Nekem a barátnõm jelenléte is sokat segített.
Én is a légzéstechnikára szavazok! De nekem a védõnõ a fájások közötti relaxációt is javasolta.
A férjem segített rengeteget azzal, hogy teljesen nyugodt maradt.Eszegetett, vicceket mondott...és persze önmagad tehetsz a legtöbbet önkontrollal és koncentrációval.
Szia! Légzéstechnika, és mindenekelõtt semmi pánik! Próbálni kell nyugodtnak maradni, és viselni a fájdalmat. Remélhetõleg szépen fogsz tágulni, nem kell elõre görcsölni, hogy mi lesz ha ez vagy az történik. A fájások közti szünetekben becsuktam a szemem, próbáltam elképzelni, hogy fog kinézni a kicsi, vajon mit csinálhat most odabenn, stb. Ezek sok erõt adnak ilyenkor, és ezzel készülhetsz a következõ fájásra. A tolófájás persze fáj, de akkor már látni az egésznek a végét, nemsoká kinn baba, az már izgalmasabb, mithogy az ember fáradtságra gondoljon :-))) Sok sikert!!!
Én pihentem a fájások között. Becsuktam a szemem, kizártam a külvilágot, és magamra és a kicsire koncentráltam. A tolofájások között ki sem nyitottam a szemem, csak bólogattam a dokinak, ha kérdezett valamit:-)Vicces lehettem:-)) Ne félj, ki lehet bírni, én sem emlékszem fájdalomra, igaz hamar és könnyen szültem. Ajánlon a homeos bogyókat!!!
Sziasztok! Amik nekunk segítették: homeos bogyók, vajúdás alatt forró zuhany; es amikor a kitolás elõtt mar a Férjem is velunk lehetett, akkor 'fajas' alatt én leültem egy székre, vagy az agy szélére, a két talpam a Földön, Férjem pedig erõsen nyomta a két térdemet a csípõm fele.ez a nyomas elvette a fájdalom kb 70 százalékát. Youtuben találsz hozza videókat is. Szep születést Nektek! ;)

Hogyan lehet a szülésre felkészülni?

Második gyermekemet várom,nem volt az nagyon nehéz szülésem azt hiszem,de mégis nagyon félek,rettegek.

Legjobb válasz: Szia, én is a második babámat várom :). Én nem félek (még, lehet ez változni fog) nagyon várom. Az elõzõ császáros volt, most elterveztem, hogy a következõ hüvelyi úton fog megszületni :)! Az elsõ szülésednél lehet mégiscsak volt rossz élmény ha ennyire rettegsz. Vagy azért mert tudod milyen fájdalommal járt és ez jócskán benned van?

Szia, én is a második babámat várom :) . Én nem félek (még, lehet ez változni fog) nagyon várom. Az elõzõ császáros volt, most elterveztem, hogy a következõ hüvelyi úton fog megszületni :) ! Az elsõ szülésednél lehet mégiscsak volt rossz élmény ha ennyire rettegsz. Vagy azért mert tudod milyen fájdalommal járt és ez jócskán benned van?
Szia! Érdekes, én is a második szülésemnél féltem jobban, nem az elsõnél. Nekem közrejátszott, hogy az elsõ nagyon gyors volt, és semmi komplikáció nem lépett fel, ezért attól rettegtem, hogy mivel ez annyira "könnyû" volt, a második csak rosszabb lehet. Nem lett igazam, a második még gyorsabb volt, igaz, jobban is fájt... Hogyan lehet felkészülni? Talán úgy, hogy tudatosítod magadban, hogy a szülés a világ legtermészetesebb dolga, és ha fáj is, tudod, hogy rövid idõn belül elmúlik, és nincs fájdalom, ami ennél jobb ügyet szolgálna, hiszen minden méhösszehúzódással közelebb kerülsz a kisbabádhoz. Én a vajúdás és szülés alatt végig arra gondoltam, hogy igen, fáj, de ez azért van, hogy a picúrnak biztosítsa a testem a kiutat. Egyébként nekem megnyugtató volt a második szülésnél, hogy már átéltem az elsõt, mert tudtam, mire számíthatok, és a vajúdás alatt kb mindig be is tudtam lõni, hol tartok, mennyi lehet még hátra. Szóval az lebegjen a szemed elõtt, hogy, még ha néha fájdalmas is, pár óra alatt elmúlik, és utána ott lesz a gyönyörû kisbabád! Jó babavárást és könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a megnyugtató válaszokat!Talán azért félek mert már tudom mire számítsak és tartok a császártól és a felmerülhetõ komplikációktól, meg persze tudom hogy fáj és hogy vágják az embert, aztán varrják, de remélem gyorsan túl leszek rajta.

Hogy lehet a szülés utáni striákat eltüntetni?

Nagyon sok striám van,ugyan már halványodott de rettenetesen zavar.kentem magam terhesség alatt krémmel de nem számitott semmit.másfél év alatt halványult el.valahogy csak el lehet tuntetni.15kilot hiztam terhesség alatt es fogytam 21et.köszi a segitseget elore is.

Legjobb válasz: Én is így tudom, ez genetika kérdése. Halványodni fog, de eltûnni nehezen vagy sehogyse. Barátkozz vele, amennyire sikerül. :S

Én is így tudom, ez genetika kérdése. Halványodni fog, de eltûnni nehezen vagy sehogyse. Barátkozz vele, amennyire sikerül. :S
Rossz hir! végleg nemtudod eltüntetni! csak plasztikai mûtéttel! ne dölj be a méregdrága krémeknek sem mert legfeljebb egy nagyon picit halványit rajta de szemmel alig láthatóan..
Sajnos az irharéteg is szakad, nemcsak a bõr, krémekkel esetleg javítani lehet kicsit, tehát sehogy...
A kérdező hozzászólása: Néztem plasztikai oldalakat de sehol sem találom úgy hogy striák kezelése vagy hasonló. az árára lennék kíváncsi.
úgy keresd hogy hasplasztika!ha a hasadon van..mert ez nem egy egyszerû eltüntetés valami lézeres kütyüvel sajnos..akkor már én is mentem volna:) konkrétan kivágják a "szétrepedt bõrt" és összevarják..:-S
Szió, szerintem felesleges plasztikáztatnod... :) Nekem a régi striáimra a reconstria krém bevált: ugyan nem tüntette el a hegeket teljes mértékben, de nagyon szépen elhalványította õket. Én ezen az oldalon találtam: http://www.striakezelese.hu
Kedves utolsó! A krémetek semmit sem ér, a kis "minták" amiket küldtetek mellé, úgyszintén mehet a kukába... Stria ellen mit? Sport és egészséges táplálkozás! :)


Érdekelne, hogy van e valami jó tippetek arra, hogyan lehet a szülés utáni plussz kilókat leadni?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert az egész terhesség alatt kb. 9-10 kg-ot híztam. De a kislányom már 9 hónapos, és 4-5 kg még rajtam van.Engem zavar, mert mindig is 56 kg voltam.Nem sportoltam, és így nehéz magam rávenni, hogy mozogjak is. De tudom, hogy muszáj lesz.

Legjobb válasz: Én nagyon sokat toltam a babakocsit emelkedõn (ott lakunk), napi 1 óra séta nagyon jó erre jó tempóban.

Én nagyon sokat toltam a babakocsit emelkedõn (ott lakunk), napi 1 óra séta nagyon jó erre jó tempóban.
szia, ha nem vagy az a sportolós tipus, akkor sok-sok séta, biciklizés a kicsivel, és no vacsi :)

32 hetes terhes vagyok közel van a szülés, 2 évvel ezelött konizácios mütéten estem át. Ki szült már konizácio után és hogy ment a szülés? Voltak e komplikáciok esetleg nehezebben ment a tágulás? Vagy mire lehet szamittani ilzenkor?

Legjobb válasz: Szia! Én konizáció után 5 évvel szültem, most a 2. babával vagyok 36 hetes. Sima, spontán, s viszonylag gyors szülésem volt. A méhszájamon most is lehet látni/tapintani, hogy konizált, de mos is a hüvelyi szülésben bízom. Szerintem Neked is menni fog, ez nem akadály semmiben. Sok sikert!

Szia! Én konizáció után 5 évvel szültem, most a 2. babával vagyok 36 hetes. Sima, spontán, s viszonylag gyors szülésem volt. A méhszájamon most is lehet látni/tapintani, hogy konizált, de mos is a hüvelyi szülésben bízom. Szerintem Neked is menni fog, ez nem akadály semmiben. Sok sikert!
Szia. Én túl hamar lettem terhes a második fiammal a mûtét után, és így nem tágultam szinte semmit. A doki segített rá fájások alatt. Mai napig hálás vagyok ezért neki. De azóta sem jutott eszembe, , hogy újra mûttessem magam, pedig a doki szerint kellene.
A kérdező hozzászólása: Szia, az elözöt szeretném megkérdezni, és hogyan segittet a doki? És természetes uton szültél e?
Bocsika a kései válaszért. Úgy segített, hogy fájás alatt tágítót. Burokrepesztés után, meg másfél órával meglett a kisebbik fiam. De hozzáteszem, hogy másfél napig vajúdtam az oxi után.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, Hát akkor ez azt jelenti hogy nehéz szülésem lesz mivel nem fogok tágulni a konizácio miatt.....ahogy látom általában nehezen tágult töbnyire mindenki.
10.46-os vagyok, lehet, hogy nem írtam le érthetõen, de épp azt meséltem, hogy rám is rám ijesztettek, de mégis pokoli könnyû és gyors szülésem volt.Mindkét véglet elõfordulhat persze, de én eleinte nem tágultam, viszont nem voltak erõs fájásaim, majd hirtelen kitágultam és már azonnal kint is volt a baba.Szóval nálam nem jött be az" elõírás."
Nálam annyi volt a bibi, hogy októberben volt a mûtét, és tavasszal terhes lettem, de december végén, mikor szültem, semmit nem tágultam. Egy ujjnyinál megálltam, csak a doki tudott segíteni, ami ugye nem természetes. De burokrepesztés után, minden gyors volt, szinte észre sem vettem az idõ múlását. Már nem bírtam volna tovább. Teljesen kifáradtam. Rá is írták a zárómra, hogy fájás gyengeség lépett fel, meg lement 56-ra a pici szíve kétszer. Szóval be kellett avatkozni. Ha nem így, akkor császár lett volna.

Éjszaka óta annyira nyilalgat a hüvelyem körül, hogy alig bírok felkelni! Máskor is volt már ilyen de az kevésbé fájt ennyire. Holnapra vagyok kiírva lehet, hogy ez a szülés jele?

Már nyitva van a méhszájam és nemtudom,hogy beleülhetek-e egy jó meleg fürd?be? Mert eddig zuhanyoztam. De most jól esne!

Legjobb válasz: nekem még csak pár napja szurkál a hüvelyem, egyenlõre én is keresem a pontos okát ennek a tünetnek. De valószínüleg a baba lefele irányuló nyomása okozza. Ha holnapra vagy kiírva, szerintem nyugodtan ülj be egy meleg vizes kádba, hisz ilyenkor már nem baj, ha megindul a szülés:-) A szülés jele sokminden lehet, akár ez is:) Drukkmentes idõszakot és fájdalommentes szülést kívánok:-)

nekem még csak pár napja szurkál a hüvelyem, egyenlõre én is keresem a pontos okát ennek a tünetnek. De valószínüleg a baba lefele irányuló nyomása okozza. Ha holnapra vagy kiírva, szerintem nyugodtan ülj be egy meleg vizes kádba, hisz ilyenkor már nem baj, ha megindul a szülés:-) A szülés jele sokminden lehet, akár ez is:) Drukkmentes idõszakot és fájdalommentes szülést kívánok:-)
Ha a mehszajad nyitva, nem ajanlott a furdes, nehogy vmi fertozest elkapj.
A saját fürdõkádadban úgyse kapsz el semmit, ne aggódj! Nem tudom, mi ez a mizéria állandóan a fürdés ellen. Valószínûleg hamarosan szülni fogsz, ha jólesik a meleg víz, csak rajta! Mások eleve vízben vajúdnak, szülnek - akkor miért is lenne ártalmas? Könnyû szülést és sok boldogságot a kisbabához!
Szia!egyet értek az elõttem szólóval.HA jól esik ülj bele, hátha segít és a babód is hamar megszületik. NAgyon drukkolok nektek.30hetes kismama

37. hetes kismama vagyok. Már egy hete görcsöl a hasam, egyre többet, pocak lent van, baba méretei jó nagyok. Lehet, hogy ez a szülés jele?

Legjobb válasz: Lehet a szülés jele, de nem feltétlenül. Én állanó jóslók mellett még egy héttel túl is hordtam a lányomat. Akárhogy is, innen már nincs sok hátra! Szép szülést neked!

Lehet a szülés jele, de nem feltétlenül. Én állanó jóslók mellett még egy héttel túl is hordtam a lányomat. Akárhogy is, innen már nincs sok hátra! Szép szülést neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)))) Remélem inkább szülök (3750g a bébi), mint tovább hordom mert akkor már nagyon nagy lesz:-)))
Szia. Nekem a 35. héten szállt le a hasam, onnantól állandóan jóslófájásaim voltak. Sõt nekem a méhlepényem is III. fokban volt érett a 36. héttõl. Babó jó nagy volt, 4500 grammal, 57 cm-rel született. Mégis kivárta, pontosan a kiírt napon született.

Joslofajasaim vannak kb 20-30 percenként. Mar vagy 8 órája tart.37-38 hetes vagyok. Lehet hogy megindul a szülés?

Fajnak az osszehuzodasok, de nem vészes.

Legjobb válasz: lehet...mindenképp figyeld az idõt! én picit soknak tartom, hogy 20-30 percenként jön. nekem 12 percesekkel kezdõdött alapból. írd meg mindenképp, hogy mi lett a vége! :) könnyû szülést ha eljön az ideje!

lehet...mindenképp figyeld az idõt! én picit soknak tartom, hogy 20-30 percenként jön. nekem 12 percesekkel kezdõdött alapból. írd meg mindenképp, hogy mi lett a vége! :) könnyû szülést ha eljön az ideje!
A josló fájások melegfürdõre, meg ha pocit viz éri elmúlnak az igaziak erõsõdnek. Szerintem igen be indult szülésed, szülési fájás, az nem áll le
Na mi a helyzet kérdezõ? :) szülni fogsz? Mindenképp irj hogyan alakultak a dolgok:)
A kérdező hozzászólása: Koszonom!
2 es válaszoló voltam nekem is így kezdödött hogy már délelött görcseim voltak , aztán este 22 kor elkezdödött a 20- 30 p fájások és abból lett 15 p és utána egy másfél óra múlva a 3 p fájásaim :) . Könnyû Szülést :)
A kérdező hozzászólása: Amint hazaerek megyek zuhanyozni! Koszonom szepen! Egyebkent most mar folyamatos a menzi szeru fajdalom, de az osszehuzodasok nem surubbek.
Zuhanyoztasd a pocid. Ha jósló, akkor elmúlik. Ha nem, akkor erõsödik. Könnyû szülést !
A kérdező hozzászólása: Ok, megpróbálom mérni hogy pontosan milyen idõközönként jön.. De nem igazán faj.. Ezért gondolom hogy joslo. Viszont mar tényleg több mint 8 órája. Eddig 1-1 volt naponta.
Nekem is 20-30 percenként jöttek a fájásaim , aztán átmentek 15 percesbe és jöttek a 3 p fájás . Most hogy állsz ?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Tegnap zuhany utan kevesbe fajt a pocim es a fajasok is elmultak ra 1 orara. Aztan olyan faradt voltam hogy ataludtam az egesz napot. Picurka meg varat magara egy kicsit. :)

Fájdogál a hasam meg a derekam, lehet a szülés előjele? Melegvizes zuhany kicsit segítene, hogy beinduljon?

Tegnap voltam 40 hetes. Nézték a magzatvizet, ami elég kellemtlen és fájdalmas volt. A dokim mondta is , hogy valószín? kicsit vérezni fogok. Nem véreztem, csak most reggelre volt egy kis barnás váladék. Viszont egész éjjel fájdogált a pocim, meg a derekam is hasogatott. Más praktikákat(szex, lépcs?zés) már próbálgattuk eddig is:), de ilyenkor segíthet a jó meleg zuhany? Talán megindítaná? El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szerintem is próbáld ki a melegvizet. Hogyha a fájdalom derékból indul ki átterjed a hasra az már lehet akár szülési vagy még csak jóslófájás is. Remélem,hogy az elõbbi ,és hamarosan a karjaidban tarthatod a babádat. Könnyû szülést kívánok!

Szerintem is próbáld ki a melegvizet. Hogyha a fájdalom derékból indul ki átterjed a hasra az már lehet akár szülési vagy még csak jóslófájás is. Remélem, hogy az elõbbi , és hamarosan a karjaidban tarthatod a babádat. Könnyû szülést kívánok!
A melegviz nyugodtan mehet, artani nem art, de kellemes es lehet, h hasznos is :) )
A melegvíz lazit, próbáld ki nyugodtan, nekem másnap hajnalban jöttek a fájások.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Gyorsan befejezem a takarítást, aztán megpróbálom a melegvizet!

39 hetes vagyok, most reggel elment a nyákdugóm, ez még semmi, de kijött egy nagyon fájó aranyér is ami este még nem volt. Ez lehet a szülés közeledtének a jele? Mitől jönn elő? Nem is erölködtem. Ha ez ennyire fáj, hogy fogok szülni?

Legjobb válasz: Hááát, nem akarlak áltatni, ez bizony a szülés közeledtét jelzi, és az fájni fog... nagyon.... Azt mondják, az segít ha nem úgy éled meg a dolgot hogy túl kell élned, hanem hogy hamarosan találkozol a babáddal... de ezt biztosan férfiak találták ki:) Kitartás, könnyû szülést! 25 hetes + 21 hós

Hááát, nem akarlak áltatni, ez bizony a szülés közeledtét jelzi, és az fájni fog... nagyon.... Azt mondják, az segít ha nem úgy éled meg a dolgot hogy túl kell élned, hanem hogy hamarosan találkozol a babáddal... de ezt biztosan férfiak találták ki:) Kitartás, könnyû szülést! 25 hetes + 21 hós
Nekem szules elott ket hettel jott elo, szoval joval korabban. A doki azt mondta, hogy azert eppen akkor, mert akkor illeszkedett be teljesen a babam a helyere. Azt mondta, hogy attol lejjebb a baba feje mar csak szuleskor kerulhet. Viszont amiatt, hogy lent volt mindent elnyomott, meg nagyobb suly erte az also reszeimet, nagyobb lett az alhasi verboseg es ezert jott elo az aranyer. Nekem is iszonyuan fajt, probaltam ra mindent, amit ajanlottak es egy hetet vegigpityeregtem miatta, mert foleg delutanra, estere mar annyira fajt, hogy nem birtam menni, nem tudtam bugyit es nadragot felvenni. Akkor azert kezdtem el imadkozni, hogy ne kelljen szulni menni meg, mert konkretan nem fogok tudni besetalni a szuleszetre. Vegul nekem a doki azt ajanlotta, hogy kezdjek el Detralexet szedni kura szeruen, ezt terhesen is lehet, 2-3 nap alatt elmult a fajdalom, az aranyer teljesen vissza nem huzodott tole, de kisebb lett. A szules valoban mas jellegu fajdalom, erosebb, de oszinte leszek, en jobban viseltem, mint az egy hetig tarto durva aranyeres fajdalmat, mert egyreszt a vajudas nem tartott egy hetig, teny, hogy jobban fajt, de vegul ugy tunt, hogy hamar vege lett, masreszt a vajudasnak volt ertelme. En kozben nem is voltam teljesen magamnal (nem hasznaltam semmilyen fajdalomcsillapitot), en ugy meglepodtem az elso fajasnal, hogy szinte transzba estem, nem beszeltem, nem jajongtam, ha jott a fajas, akkor nem "ellenkeztem" ellene, hanem arra gondoltam, hogy ennek igy kell lennie, vissza ut mar nincs, barmennyire nyavogok, ezen csak tul lehet lenni, raadasul minel tovabb es minel erosebben faj, annal hamarabb vege lesz es kint lesz a babam. Az aranyer szules kozben nem lett durvabb, utana mar egyaltalan nem fajt, elkezdtem normalisan taplalkozni es 1-2 honap alatt teljesen visszahuzodott, azota sem jott elo.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!