Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a simson motorom (18 db)

Hogyan lehet kitisztítani a simson motorom tankját? Már nem lehet megmenteni?

Belül rozsdás és emiatt eldugul és nem jön a csapon az üzemanyag.Most vettem és az el?z? tulaj nem használta 5 évig és ezért rozsdás.Új tankra nincs pénzem.Haználtat meg nem tudok eladót.

Legjobb válasz: elõször is fogj egy sörétes vadászlövedéket, mondjuk 20-ast, és vágd szét a mûanyagot! a söréteket öntsd a tankba és amíg mondjuk kint ülsz az udvaron a hintába rázogasd ahogycsak bírod. Rázd rengeteget, több napig is esetleg, ha nagyon rozsdás, aztán öntsd ki a tartalmát. Utána tisztítsd meg a söréteket, vagy új sörétekkel ismételd meg (sörét helyett jó a csapágygolyó is de kb 6-8 mm-es legyen). aztán lefestheted a felújítókészlettel. Ja azt elfelejtettem, hogy jó az is ha a sörétek berakása elõtt kimosod ecetes vízzel! Sok sikert! egyébként a www.mofaker.hu-n egy új Simson S51 tank 23000 Ft, nekem se lesz rá pénzem, ha rozsdásodik én is ezt fogom csinálni amit leírtam, már szereztem lövedéket :D

elõször is fogj egy sörétes vadászlövedéket, mondjuk 20-ast, és vágd szét a mûanyagot! a söréteket öntsd a tankba és amíg mondjuk kint ülsz az udvaron a hintába rázogasd ahogycsak bírod. Rázd rengeteget, több napig is esetleg, ha nagyon rozsdás, aztán öntsd ki a tartalmát. Utána tisztítsd meg a söréteket, vagy új sörétekkel ismételd meg (sörét helyett jó a csapágygolyó is de kb 6-8 mm-es legyen). aztán lefestheted a felújítókészlettel. Ja azt elfelejtettem, hogy jó az is ha a sörétek berakása elõtt kimosod ecetes vízzel! Sok sikert! egyébként a http://www.mofaker.hu-n egy új Simson S51 tank 23000 Ft, nekem se lesz rá pénzem, ha rozsdásodik én is ezt fogom csinálni amit leírtam, már szereztem lövedéket :D
ha sikerülne is valamivel sok értelme nincs.mert amint belekerül az üzemanyag és ott áll tovább rozsdásodik.elöregedett sajnos.új tank kell.amúgy devecserben lehet venni használtan.ha arra laksz esetleg.de az is zsákbamacska.mert nem látsz bele rendesen.azért az ecetes vizet kipróbálhatod.jó rozsdamaró.csak jól mosd és szárítsd ki utánna.
Lehet kapni tankfelújító készleteket. Ezek zsírtalanítóból és fedõfestékbõl állnak. Rozsdátlanítás után kell mindkettõt lezárva rázogatással vagy bármilyen más módszerrel felvinni (a zsírtalanítót ki kell öblíteni a fedõfesték felvitele elõtt). Pár ezer Ft-os tétel, nem tudom, nem olcsóbb-e egy használt tank.
A gyújtás környékén keresgélj.
Tökhülye vagyok a technikához, ha baj van rögtön szerelõhöz szaladok.Kivéve az ilyen meghibásodásokat.Pofonegyszerû a megoldás! A gyertyáról vedd le a fémborítást, ott "húz át".Törölgesd szárazra a kupakot, már indul is! Igaz, hogy a környékbeli tv nézõk emlegetni fogják a felmenõági rokonaidat mert zavarni fogja az adást, de ha téged nem zavar, akkor hajrá!Ha zavar, akkor cseréld le a gyertyakupakot tiszta, száraz másikra.Jó utat!!
A kérdező hozzászólása: OK, de mégis mit? :) Már többször szétszedtem, kitakarítottam mindent, de mégsem változik semmi.
nem inkább hidegbe indul, és melegben nehezen?
esetleg más hõértékû gyertyával próbálkozz


Simsonosok, motor tuningolók! Mekkora kompresszióviszonyig lehet a simson hengerfejet leültetni hogy ne kelljen 95-ös benzinnél magasabb oktánszámú? (s70)

Legjobb válasz: Közben találtam egy használható segítséget: [link] Nem szedem le a kérdést hátha valakinek segítség, vagy más a véleménye.

A kérdező hozzászólása: Közben találtam egy használható segítséget: [link] Nem szedem le a kérdést hátha valakinek segítség, vagy más a véleménye.

Simson S51-es motoron hogy lehet külső gumit cserélni könnyen? Mert én nagyon megszenvedtem vele, nagyon szorul rajta a külső, és mire visszaraktam az új belsőt is kicsiptem. Ötlet?

Legjobb válasz: Ehhez gyakorlat kell és óvatosság. Meg két feszítõvas. Én így szenvedem lé és rá is. Vagy vidd el gumishoz, de az nem olcsó.

Ehhez gyakorlat kell és óvatosság. Meg két feszítõvas. Én így szenvedem lé és rá is. Vagy vidd el gumishoz, de az nem olcsó.
Bicajos kellékek közt lehet kapni elég kicsi de a célra megfelelõ kerékvasat. Van elég jó mûanyag is, de a fém az valamivel tovább tart. Én bicajon és motoron is úgy csinálom hogy mindkét oldalt megnyomom, kicsit húzok az egyik irányba rajta, ott ki a szélére a peremét és szerelõvassal könnyen ki lehet pattintani, Aztán meg végighúzni és ki is jött. Visszarakásnál pedig én egy pici levegõt szoktam fújni a belsõbe, így van annyi tartása hogy nem csípõdik ki.
Gumis nem olcsó? Nekem 300-ért rakta fel. Persze lehet, hogy máshol nem ennyit kérnek. De 300-at megért, hogy ne bajlódjak vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Majd ha nekilátok, leirom a tapasztalatokat. Köszönöm mégegyszer :)

Simson S51B berúgókarja rúgáskor nem forgatja meg a motort, leesik, de visszaáll eredeti állapotába. Így csak tolásra indul. Mi lehet a baj, hogy lehet javítani?

Legjobb válasz: A fogaskerekek nem érnek össze valamiért, lehet hogy elkopott. Akármi is a baja a berúgószerkezetnek, szét kell húzni a blokkot ha meg akarod javítani

A fogaskerekek nem érnek össze valamiért, lehet hogy elkopott. Akármi is a baja a berúgószerkezetnek, szét kell húzni a blokkot ha meg akarod javítani
Csak akkor kell széthúzni, ha a belsõ racsni kopott el.A külsõt ki lehet cserélni széthúzás nálkül is.Az is lehet, hogy csak beragadt a külsõ racsnifél, vagy letört a pöcke, ami a vezérlõpályához ér.Hirtelen keletkezett, vagy fokozatosan, ez a hibajelenség?
A kérdező hozzászólása: Így került hozzám, a korábbi gazdája meg nem tudja.Majd leveszem a deklit, és belenézek...

Kérdezném mi lehet az oka annak, hogy a simson 51 motorom melegen, kihagy? /Olyan hangja van, mintha leszabályozna/ Csak melegen csinálja. VAPE gyújtás van benne. K. a válaszaitokat.

Legjobb válasz: Én gyújtásra gyanakodnék..de ez valószinüleg kivan zárva :D cseréld ki a gyertyát valószinüleg halott. nekem megszakítós gyújtásnál csinálta.

Én gyújtásra gyanakodnék..de ez valószinüleg kivan zárva :D cseréld ki a gyertyát valószinüleg halott. nekem megszakítós gyújtásnál csinálta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megpróbálom.

Simson S51 b motorom csak szivatóval indul és aztis rajt kell hagyni egy ideig hogy menjen ha megy akkor egy 100 m után lefullad! és nem lehet beindítani max annyit hogy kettőt pöfög! Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Hát akkor nem kap szerintem elegendõ benzint el van dugulva valami szed szed szét karbit pucold ki a fúvókákat. a szûrõt is mosd ki benzinnel. az ülepítõt is törölgesd ki a benzincsapot is szedd ki meg az a szûrõt ami a tankba van és ha tele van kosszal akkor mosd ki a a tankot is és nézd meg a tömítéseket mert nekem is az rohad el a benzincsapnál azt fulladozót. Ha akkor se lenne jó akkor esetleg még a kipufogó lehet eltömõdve akkor azt meg kell égetni ha akkor se lenne jó akkor valami a hengerrel lesz.

Hát akkor nem kap szerintem elegendõ benzint el van dugulva valami szed szed szét karbit pucold ki a fúvókákat. a szûrõt is mosd ki benzinnel. az ülepítõt is törölgesd ki a benzincsapot is szedd ki meg az a szûrõt ami a tankba van és ha tele van kosszal akkor mosd ki a a tankot is és nézd meg a tömítéseket mert nekem is az rohad el a benzincsapnál azt fulladozót. Ha akkor se lenne jó akkor esetleg még a kipufogó lehet eltömõdve akkor azt meg kell égetni ha akkor se lenne jó akkor valami a hengerrel lesz.
A kérdező hozzászólása: karbival nincs baj! benzinszürõk tiszták csapon átfolyik a benzin én most azon gondolkozom hogy neme a fõtengelyszimering nél falsot sziv ma veszek is a kuplungoldali részre és a gyujtásoldali részre egy-egy szimeringet! amugy a kipufogot megnéztem vagy tizszer semi baja ! majd délután megnézem hogy tényleg a szimeringekkel va a probléma!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!