Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a semmit (1538 db)

Semmit nem lehet csinálni :)
Szerintem sincs olyan, hogy valaki semmit se csinál. Ha henyél, akkor is csak jár valamin az agya, tehát agymunkát végez. Pl. a sokat elmélkedõ, gondolkodó emberekre mondják, hogy csak ül és bámul ki a fejébõl, meg hogy semmittevés, amit csinál, de ha belegondolunk, nincs igazuk. Akkor az éppen egy könyvön gondolkodó, üveges szemû ember nem csinál semmit? :D
hasonló elgondokodtató kérdést tett fel martin heidegger az egyetemi szekfoglaló beszeden, mi a semmi cimmel. ha nincs semmi (:) ) dolgod, akkor keress rá, biztos elérhetõ online is, és olvasd el, talán segit megtalalni a valaszt a kerdesedre.
Szerintem szellemileg lehet semmit tenni, azaz semmire gondolni, néha elmélázom az életen, meg a világon stb (ilyen hülyeségeken :D), s pár perc múlva azon veszem észre magam hogy semmire se gondoltam, mintha megállt volna az agyam, elég furcsa érzés mikor feleszmélek =) Viszont fizikailag lehetetlen, ahogy írtad, bármit csinálsz, ha fekszel, ha ülsz stb. akkor is csinálsz valamit.
Ha meghalsz és leáll az agymûködésed, akkor ebben a világban már tényleg nem csinálsz semmit, (csak a tested bomlik még egy darabig v. elég - krematórium). Amíg élsz még alvás közben is álmodsz (REM-fázis). Eleve mit csinálsz mikor mélyen alszol (NREM-fázis): a vegetatív idegrendszered gondoskodik az alapvetõ életfunkcióidról. Ha van másvilág is akkor lehet, hogy soha nem fog sikerülni "semmit csinálnod":D, bárhogy is akarod!
ha meghalsz nem csinálsz semmit!
A kérdező hozzászólása: De! Halottan fekszem.
mindenképpen tenned kell vmit, mert épeszû ember folyamatosan vesz levegõt

Szerintetek mi volt az univerzum előtt? Semmi? Az nem lehet. A semmi is lett valamiből, és az a valami hogy jött létre?

Legjobb válasz: Mivel az IDÕ maga az õsrobbanással jött létre (amirõl nem tudunk semmit magáról, csak az utána következõ idõkrõl nanoszekundumokig visszamenõleg, de t = 0-ig nem jutottunk el), nincs értelme az ELÕTTE kérdésnek, ami az idõtengelyen haladás visszafele. Ez most kb olyan, hogy mi van az abszolút 0 fok alatt.

Mivel az IDÕ maga az õsrobbanással jött létre (amirõl nem tudunk semmit magáról, csak az utána következõ idõkrõl nanoszekundumokig visszamenõleg, de t = 0-ig nem jutottunk el), nincs értelme az ELÕTTE kérdésnek, ami az idõtengelyen haladás visszafele. Ez most kb olyan, hogy mi van az abszolút 0 fok alatt.
A legnépszerûbb elmélet az, hogy az univerzum egy "buborék" egy magasabb dimenziójú térben. Valószínûleg rengeteg, univerzum létezik, különbözõ fizikai törvényekkel. Van olyan elmélet is, hogy minden egyes fekete lyuk létrehoz egy új univerzumot aminek a tulajdonságai kicsit eltérõek. Nekem a legelsõ tûnik reálisnak. Az is lehet, hogy az univerzum nem tágul a végtelenségi, hanem a gravitációs vonzás újra összerántja egy szingularitásba, ezt "nagy reccs"-ként szokták emlegetni. Sajnos még nem tudjuk megítélni, hogy összeroppan e az univerzum, vagy tágul a végtelenségig. Valószínûleg egy ilyen összeesést egy újabb õsrobbanás követ. Egy igen népszerû elmélet még, hogy a világegyetemet egy szakállas öregúr teremtette 7 nap alatt, aki mindig is létezett :) . Ez azért irreális mert az intelligencia magától nem jön létre. Egyetlen logikus magyarázatot ismerünk az intelligencia kifejlõdésére, ez pedig a magukat kis hibákkal reprodukálni képes élõlények természetes szelekciója.
ezen én is szoktam gondolkodni. meg azon még, hogy mi van az univerzumon kívül. nem tudom elképzelni, hogy valami végtelenig tart. végtelen.. ha meg nem végtelen, akkor mi van utána? egyszerûen nem tudom elképzelni..
elképzelem azt is, hogy volt már máskor is õsrobbanás aztán minden ujra egyesült, és megint egy õsrobbanás.... és van a most.
Semmi nem volt, amit viszont nem tudunk elképzelni... de ez a mi bajunk.
Az, hogy emberi ésszel felfoghatatlan, hogy az energia öröktõl fogva létezik(vagyis sose volt olyan, hogy semmi sem volt), még nem jelenti azt, hogy nem így van. Szerintem ezt egyszerûen emberi ésszel nem lehet felfogni, de én valahogy így képzelem el.
Energia. Ami anyaggá és térré alakult az õsrobbanás folytán. Honnan volt az energia? Pasz. Ide lehet Istent berakni, akinek ez a világnézete, vagy nem tudom mit, akinek nem.
Õsrobbanás
Mi van utána? Semmi. Légüres tér.
Te gondolom nem hiszel Istenben...ha hinnel akkor meglenne a valasz!Isten oroktol fogva letezik es o teremtette ezt a vilagot.Azt se bizonyitotta be meg senki hogy osrobbanasbol van a Fold azt se bizonyitotta meg be senki hogy letezik Isten, de mivel en mar tobbszor megtapasztaltam hogy letezik, nem hiszek a veletlenekben, es szivesebben hiszem azt hogy Isten teremtett es formalt, mint azt hogy egy majombol jottem letre akkor inkab elhiszem azt hogy teremtettek a Foldet!

Hogy lehet a banán bio? úgy értem hogy sztem lehetlen hogy nem kezelik le kül. Dolgokkal hogy ideérjen a világvégéről. Mert az egy dolog hogy ott ahol terem nem permetezik, de nem is kezelik semmivel?

Legjobb válasz: Elvileg lehet. A bio nem azt jelenti, hogy semmivel nem kezelhetik le. Természetes eredetû anyagokat lehet használni. pl. bio kaja raktárban nem kemotoxal irtják a molyokat, hanem krizantém virágjából készült szerrel. Egyébként nem biztos, hogy bio. Sok a csalás Magyarországon is. Ledöbbentem mennyi nem bio cuccot etet meg a legnagyobb magyar bioélelmiszer forgalmazó cég bio felirattal az emberekkel. Amíg ott dolgoztam, láttam sok disznóságot. Emiatt nem hiszem el, hogy minden bio amire ráírják.

Elvileg lehet. A bio nem azt jelenti, hogy semmivel nem kezelhetik le. Természetes eredetû anyagokat lehet használni. pl. bio kaja raktárban nem kemotoxal irtják a molyokat, hanem krizantém virágjából készült szerrel. Egyébként nem biztos, hogy bio. Sok a csalás Magyarországon is. Ledöbbentem mennyi nem bio cuccot etet meg a legnagyobb magyar bioélelmiszer forgalmazó cég bio felirattal az emberekkel. Amíg ott dolgoztam, láttam sok disznóságot. Emiatt nem hiszem el, hogy minden bio amire ráírják.
gyorsan ideküldik :D
Itthon jónéhány háztartásban is termesztenek banánt. Õk egész biztos nem kezelik semmivel, elvileg tehát az biztos bió. Magukat nyilván nem mérgezik.
Úgy hogy ráírják. A múltkor a Tescoban az volt kiírva a banánra, hogy MAGYAR TERMÉK. Ez nem vicc. Tényleg a banán feliratán volt.


Hogyan lehet a Google- ba visszaállitani azt hogy a lap tetején legyen egy fekete sáv amibe benne vanak ilyenek hogy Web, Képek, YouTube, Térkép stb? Mert most valamit alakítottak és semmit nem találok nagyon idegesítő.

Legjobb válasz: Sajnos sehogy... :( Nekem sem tetszik, de ez van. Idõvel meg lehet szokni. Talán majd annyi szidást kapnak érte, hogy változtatnak. Talán.

Sajnos sehogy... :( Nekem sem tetszik, de ez van. Idõvel meg lehet szokni. Talán majd annyi szidást kapnak érte, hogy változtatnak. Talán.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezt én nem tudom befojásolni? Mert nekem ma reggel jelent meg így tegnap még volt egy szép fekete sáv az ablak tetején és ott egy pillanat alatt lehetett váltani ha meg akartam nézni egy képet vagy keresni valamit a térképen most meg 1 perc mire megtalálom hogy mi hol van.
ha a könyjelzõsáv be van kapcsolva akkor a bal szélen ott a 'programok' menü.vagy beállítod hogy induláskor nyíljon meg a google fordító, ott még megvan a fekete sáv :)
Hogy a fran.cba lehet letörölni egy operációs rendszert egy telefonról?
A kérdező hozzászólása: aha na mind1 már bevittem szervizbe!
szerintem flashtoolal meg tudod csinálni. seria pont hun találsz leírást
A kérdező hozzászólása: xrecoveryben! ott nyomtam véletlenül a format system re!
hol nyomtál másikra?
A kérdező hozzászólása: sürgõs lenne!!
A kérdező hozzászólása: másik romot akartam rá rakni és közbe véletlenül másikra nyomtam és letörölte a rendszert! akkor nem tudjátok hogy lehet felrakni egy sony x8-as ra!
18:15 vok pl.: úgy lehet hogy belemész a telefon memóriájába ott kitörölsz pár dlgot és már használhatatlan is a teló. Ugye nem is olyan nehéz? Elég annyi hogy valaki nagytakarítást akar csinálni és véletlen kitörli.
Menj a szervízbe! De hogy hogy tud valaki még véletlenül is letörölni egy operációs rendszert a telójáról!
ha olyan [email protected] jó vagy, hogy leszeded a telódról az oprendszert, akkor szerintem fél perc alatt visszarakod. szerintem flashtoolal lehetséges.
Valószínûleg ha frissíted rajta lesz. Egyébként gariba megcsinálják.
mé te tudod hogy kell?
gyökerek vagytok de nagyon, wáááh.
géprõl letöltesz android rendszert és úgy. szerintem. nem értek hozzá csak tipp.
érdekes tényleg
és mennyiért csinálták meg ?

A face-edről hogy lehet a képeket törölni semmi poén ha lehet csak válasz na?

Legjobb válasz: Fénykép törlése opció?:) bár nem ártana megtanulnod fogalmazni!

Fénykép törlése opció?:) bár nem ártana megtanulnod fogalmazni!
A kérdező hozzászólása: ja amúgy meg pár , és jó szentem

Hogyan lehet a vincsesztert felszabadítani, hogy ne legyen rajta semmi haszontalan?

Legjobb válasz: Le törlöd ami szerinted haszontalan.

Le törlöd ami szerinted haszontalan.
Rendszer-karbantartókkal. Általánosan használt a ccleaner...alapbeállításokkal pl.

HR-esek, hogy lehet a pár hónapig tartó munkákat, mint pl. a közmunkát, az idénymunkát stb. úgy feltűntetni az önéletrajzban, hogy ne tűnjön az ember "nem tudja mit akar, mindenbe belekóstolt, de semmihez se ért" típusnak?

Sokat olvastam, hogy nem szeretik a HR-esek, ha több munkahelyet látnak az önéletrajzban, mert kicsapongónak tartják az embert, aki nem tud sokáig meglenni egy munkahelyen, de sajnos a mai világban, főleg ebben az országban örül az ember, ha akár pár hónapra is alkalmazza valaki pl idénymunka, közmunka stb. Nekem az elmúlt 6-7 évben volt 5 munkahelyem, max 1 éves munkaszerződés volt a leghosszabb, volt benne pályakezdő támogatásos, többször közmunka, idény is akadt. Ezek nem voltak hosszabbíthatók, ha lejárt, menni kellett, jött a következő garnitúra. Tudom, ez nagyon rosszul néz ki az önéletrajzomban, ezért azon gondolkodtam, hogy esetleg nem kellene-e ezt valahogy beleírni, hogy lássák nem egy megrögzött állás váltogató vagyok, hanem olyan ember, akinek eddig csak ennyi jött össze, de próbálkozik folyamatosan, mivel végre hosszú távon, normális munkát végezve évekig szeretnék egy cégnél dolgozni. Tippek, tanácsok?

Legjobb válasz: Írd minden munkahely után, hogy Távozás oka és igyekezz mindegyikre tõled független választ adni. Mint pl. határozott munkaszerzõdés (ezzel senkinek sem lehet kifogása) vagy szezonmunka, vagy létszámleépítés vagy nem teljesen bejelentett munkahely stb. Esetleg költözés. Igyekezz persze az igazat írni, csak ne azt, hogy nem jöttél ki a vezetõvel stb. 6-7 év alatt 5 munkahely azért annyira nem rossz, hiszen átlagosan is több mint egy évig voltál egy helyen. Egyébként meg én ezt úgy próbáltam kompenzálni, hogy a motivációs levelemben azt hangsúlyoztam, hogy most már stabil, hosszú távú munkahelyet szeretnék. Felvettek, jártam interjúkba is viszonylag sûrûn, úgyhogy ezek szerint jó ötlet volt. :) Sok sikert!

Írd minden munkahely után, hogy Távozás oka és igyekezz mindegyikre tõled független választ adni. Mint pl. határozott munkaszerzõdés (ezzel senkinek sem lehet kifogása) vagy szezonmunka, vagy létszámleépítés vagy nem teljesen bejelentett munkahely stb. Esetleg költözés. Igyekezz persze az igazat írni, csak ne azt, hogy nem jöttél ki a vezetõvel stb. 6-7 év alatt 5 munkahely azért annyira nem rossz, hiszen átlagosan is több mint egy évig voltál egy helyen. Egyébként meg én ezt úgy próbáltam kompenzálni, hogy a motivációs levelemben azt hangsúlyoztam, hogy most már stabil, hosszú távú munkahelyet szeretnék. Felvettek, jártam interjúkba is viszonylag sûrûn, úgyhogy ezek szerint jó ötlet volt. :) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ. Sajnos azért vannak lyukak is, a leghosszabb szerzõdésem 1 évig szólt, meg van benne 4 hónapos nyári strandi meló is, köztük munkanélküli is voltam párszor. A fõnökeimmel nem volt baj, mind határozott idejû szerzõdés volt, lejártak, így azon nem kell szépíteni, akkor ezt beleírom aztán meglátjuk mi sül ki belõle.
Sehova nem szabad odairni a tavozas okat. Ha kerdese van a HR-esnek, behiv interjura es megvalaszolhatod neki ott! Egyebkent ingyenesen segit a Jol-let alapitvany, megirni, interjura felkeszit, stb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, nehéz eldönteni mi a helyes, minek mi a szimpatikus egy önéletrajzban. Nézték már, kivetnivaló nem volt benne, ezért jutottam arra biztos a sok munkahely a riasztó és valamit tenni kellene, hogy ne azt sugallja az önéletrajzom, hogy megbizhatatlan és állásváltogató.

Vezetem a hőgörbémet mellette ovu tesztet is használok. Tegnap este pozítiv volt az ovu tesztem viszont a görbém még semmit nem jelzett! Ez hogy lehet? A ma reggeli ovu és az esti is már negatív volt.

Legjobb válasz: Úgy,hogy az ovuteszt az nem 100%-os! Az csak azt mutatja,hogy van-e peteérés. Hogy meg is repedt-e a tüszõ, azt nem. Azt csak a hõbõl lehet látni!

Úgy, hogy az ovuteszt az nem 100%-os! Az csak azt mutatja, hogy van-e peteérés. Hogy meg is repedt-e a tüszõ, azt nem. Azt csak a hõbõl lehet látni!
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm!

Hogy lehet a legkönnyebben teherbe esni? Már egy ideje próbálkozunk de eddig semmi. Hogy szokták kiszámolni, hogy mikor a legesélyesebb? Mi a legjobb módszer, ami be is válik?

Legjobb válasz: Murphy törvény szerint úgy lehet, hogy ne akarjatok babát, de azért "felejtsetek el" védekezni, egykettõre lesz baba :) Komolyra fordítva a szót, ebben a poénban van annyi igazság, hogy ha nem görcsöltök rá, hamarabb terhes leszel.

Murphy törvény szerint úgy lehet, hogy ne akarjatok babát, de azért "felejtsetek el" védekezni, egykettõre lesz baba :) Komolyra fordítva a szót, ebben a poénban van annyi igazság, hogy ha nem görcsöltök rá, hamarabb terhes leszel.
Nekem úgy sikerült elsõre, hogy már évekkel azelõtt, hogy babát akartam (mert akkor még nem voltak meg a megfelelõ körülmények) elkezdtem mérni és grafikonon ábrázolni az ébredési hõmet. Pár év alatt tökéletesen kitapasztaltam, melyik nap mi történik velem és mikor érdemes próbálkozni. Hát, így, de lehet, hogy csak szerencsém volt...
Én is hasonló cipõben vagyok, mint Te. Én az ébredési hõ mérésén kívül még figyelem a méhnyaknyákot (ha tojásfehérjéhez hasonló, akkor van peteérés) és csinálok ovulációs tesztet. És fontosnak tartom a 2 naponta szeretkezést, fõleg peteérés környékén (akkor akár naponta is), hogy a kis katonák ott várjanak a nagy pillanatra. És abban tényleg van nagy igazság, hogy nem szabad rágörcsölni. Nálunk az elsõ gyerkõc így jött össze 1 év után, amikor elhatároztuk, hogy most hanyagoljuk. Most a tesóval próbálkozunk, remélem hamarosan mindketten sikerrel járunk.
A kérdező hozzászólása: Én is remélem! Az ébredési hõ miben befolyásolja? Nekem az elsõ babám lenne. Már egy ideje nem védekezünk. Volt pajzsmirigy alulmûködésem de az már helyrejött, így a doki szerint jöhet a baba.
Szerintem az elsõ válaszolónak tökéletesen igaza van. Az én rövid történetem: több, mint 1 évig nagyon, de tényleg nagyon akartam egy babát, hõt mértem, méhszájat, minden kis tünetemet feljegyeztem, számolgattam, a neten is több oldalon megnézettem, hogy mikor lenne a legjobb idõpont, és semmi. Teljesen kikészültem. Nem tudom miért talán a szervezetem így akart megmenteni a teljes idegösszeomlástól, de egyik hónapról a másikra viszont azt mondtam, hogy nem érdekel, nem foglalkoztam vele. Ez volt szeptemberben. Tegnap pozi lett a tesztem:-)) Szerintem én lepõdtem meg a legjobban.
Az ébredési hõ jelentõségét itt elég jól elmagyarázzák: http://www.babaterv.hu/ebredesihomerseklet.php


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!