Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a rossz (710 db)

Van olyan, hogy egyszerre introvertált és extrovertált valaki? És hogy lehet a rossz szokásokat elhagyni, változtatni rajtuk?

Pl nehezére esik társaságba menni,otthon elvan a saját kis világában,de ha valamilyen oknál fogva mégis elmegy,akkor jól érzi magát,bekapcsolódik a beszélgetésbe,viccelődik stb utálja az érintést,ölelést ,de közben vágyik rá. Sokáig tartott legyőzni ezt a "fóbiáját" de szerencsére sikerült és már párkapcoslata is van amiben jól érzi magát vannak megrögzött szokásai.1-2 kivételével mindegyikből kiszakítható,ha nagyon muszáj,a maradékból is,de nagyon feszült lesz ha abba kell hagynia. Összeségében nem szereti a változást,nem szeret más útvonalon menni,stb de pl egy viszonylag spontán hétvégi kirándulásra örömmel elmegy. A kérdésem főleg arra irányul,hogy hogyan lehet kicsit "rugalmasabbá" válni,anélkül,hogy idegbajt kapjon egy ilyen ember?Valami módszer,praktika kellene esetleg ami másnak már bevált. A másik ez a "szociális fóbia" (nem tudok rá jó kifejezést) ,ezt hogyan lehetne legyőzni,mert mint említettem ha sikerült kiszakadni az egyedüllétből már jól érzi magát az illető társaságban.

Legjobb válasz: Ezt helyette sajnos nem fogod tudni megoldani.

Ezt helyette sajnos nem fogod tudni megoldani.
Pszichologus.
Simán depressziós lehetsz 34 éve. Ez tök tipikus. Általában gyermekkorban alakulnak ki ezek a dolgok. A legtöbben 30-40 évesen ismerik fel, hogy depressziósak voltak végig. Amúgy ajánlom, hogy 2 hetente tölts ki egy depresszió tesztet, figyeld a változásokat. És fordulj szakemberhez. Nem 100%, hogy beteg vagy, de valószínû, hogy akármi is van, sokat tud segíteni egy szakember.
A kérdező hozzászólása: Gyerekkorom óta ez a helyzet, régen sokkal jobb volt, abból a szempontból, hogy nem is igényeltem a társaságot. Kétlem, hogy depressziós vagyok 34 éve.
A többit is elolvastam, megerõsített. Tölts ki egy depi tesztet és fordulj szakemberhez.
Csak az elsõ bekezdést olvastam el, de valószínû, hogy depresszióról van szó
A kérdező hozzászólása: Azért szeretnék változtatni, mert megnehezíti az életem, hogy ilyen vagyok. Többet szeretnék emberek közé menni, társasági életet élni, de rosszul érzem magam ha el kell indulnom, szenvedek . Amikor már sikerült, akkor jól érzem magam, ezt az elsõ fázist szerteném valahogy kiiktatni . És a rugalmatlanság meg minden téren gondot okoz, munkában, itthon, párkapcsolatban . Ha valami nem úgy van pl a polcon, ahogy odaraktam , vagy nem úgy alakul a nap ahogy elterveztem (és ez elég sûrûn elõfordul ugyebár) , akkor idegbeteg leszek.
Tudom. Miért nem úgy fogalmaztál? Így úgy tûnik, mintha nem is tekintenéd magadénak a problémát. Azt pedig nem értem, miért akarsz rugalmasabb lenni? Elég rugalmas vagy, szerintem egy tök normális ember vagy.
A kérdező hozzászólása: Magamról írtam
Akár én is írhattam volna ezeket a sorokat :D Nálam is majdnem teljesen ugyan ez van. Bár mostanában, mivel nincs semmilyen társaságom nagyon erõsen kijött rajtam az introvertáltság.

1 éves babát hogyan lehet a rossz szokásról leszoktatni?

Folyton a fülét piszkálja, pödörgeti, f?leg ha álmos, vagy nyugtatni akarja magát. Már 4 orvosnál is jártunk, és semmi baj nincs a fülével, tehát nem fájdalom, és a fülzúgást is kizárták már.

Legjobb válasz: Leszoktatni nem tudod, esetleg valami szörös játékkal próbálkozhatsz, vagy kisebb kendövel, talán azt elfogadja helyette.

Leszoktatni nem tudod, esetleg valami szörös játékkal próbálkozhatsz, vagy kisebb kendövel, talán azt elfogadja helyette.

Hogy lehet a "Rossz oldalt" választani a Star Wars TFU-ban?

Mert olvastam hogy kétféleképpen lehet kijátszani, igaz ez vagy csak félreolvastam valamit?

Legjobb válasz: sztem félreolvastál vmit, mert én legelöször sith-el kezdtem majd Vader megölt, ujjá élesztett droidokkal majd jedi lettem és igy mentem tovább aztán egy szintnél abba hagytam mert nem ment.... egy hajót kellet elhuzni ugy h közbe TIE fighterek lövöldöznek.... mind1 xD

sztem félreolvastál vmit, mert én legelöször sith-el kezdtem majd Vader megölt, ujjá élesztett droidokkal majd jedi lettem és igy mentem tovább aztán egy szintnél abba hagytam mert nem ment.... egy hajót kellet elhuzni ugy h közbe TIE fighterek lövöldöznek.... mind1 xD
A kérdező hozzászólása: Akkor félre olvastam, azzal a résszel én is szarakodtam eleget, de aztán rájöttem hogy ha az egeret csak alig mozgatom meg akkor sokkal jobban jön lefelé a hajó. Érdekes.
A végény leugrasz Vader-hez nem az uralkodóhoz mész.


39. hétben vagyok. Eddig kiegyensúlyozott, jókedvű voltam, a szüléstől sem féltem, de 1-2 napja nagyon rossz a hangulatom, és kezdek nagyon izgulni a szülés miatt. Mitől lehet ez? Lehet, hogy csak a rossz idő okozza?

Legjobb válasz: Szia! Megértem ha már izgulsz. Én már egy ideje izgulok a szülés miatt, ráadásúl álmomban is már szoptatok meg ilyenek... Én nekem is elég rossz a hangulatom meg ideges és ingerlékeny vagyok. Azt vettem észre hogy olyan a közérztettem mint anno mielõtt megjött volna. Olyan ramaty, meg valahogy olyan fura, érdekes, mintha nemsokára indulnék szülni, lehet ezt érzem.... nem tudom :D Ti nem ezt érzitek? Õszintén én félek is meg nem is. Várom meg nem is. Szerintem ez így a vége felé eléggé elfogadható. Mert nemsokára szülünk. Tele vagyunk kérdésekkel, amik majd csak erõsödnek és rajtunk múlnak a dolgok. Ettõl is lehet rossz a közérzetünk. De az idõjárás is rátesz, mivel vagy meleg van vagy hideg jön. Most éppen a jóidõ jönn. Az én kisbabám is a pocakomban tegnap meg tegnap elõtt eléggé virgonc volt. Ma meg éppen hogy bejelentkezik egy kis kalimpálással. Nagyon könnyû szülést kívánok nektek!!! 38+4 kismama

Szia! Megértem ha már izgulsz. Én már egy ideje izgulok a szülés miatt, ráadásúl álmomban is már szoptatok meg ilyenek... Én nekem is elég rossz a hangulatom meg ideges és ingerlékeny vagyok. Azt vettem észre hogy olyan a közérztettem mint anno mielõtt megjött volna. Olyan ramaty, meg valahogy olyan fura, érdekes, mintha nemsokára indulnék szülni, lehet ezt érzem.... nem tudom :D Ti nem ezt érzitek? Õszintén én félek is meg nem is. Várom meg nem is. Szerintem ez így a vége felé eléggé elfogadható. Mert nemsokára szülünk. Tele vagyunk kérdésekkel, amik majd csak erõsödnek és rajtunk múlnak a dolgok. Ettõl is lehet rossz a közérzetünk. De az idõjárás is rátesz, mivel vagy meleg van vagy hideg jön. Most éppen a jóidõ jönn. Az én kisbabám is a pocakomban tegnap meg tegnap elõtt eléggé virgonc volt. Ma meg éppen hogy bejelentkezik egy kis kalimpálással. Nagyon könnyû szülést kívánok nektek!!! 38+4 kismama
Szia! Én is depis vagyok. Az idõ is okozza meg az én részemrõl egy nagy adag türelmetlenség és unalom is. Nem tudom, h. neked az utóbbi kettõ megvan-e. Üdv 38 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is úgy vagyok a szüléssel, hogy várom is meg nem is. És kicsit türelmetlen vagyok, ingerlékeny és nincs kedvem semmihez. Pedig azt mondják pont ilyenkor jön rá az emberre a "fészekrakó" ösztön. Könnyû szülést kívánok!

Mi lehet az oka annak, hogy egy rossz kapcsolatból való kilépés nem felszabadultságot, hanem még erősebb negatív érzéseket generál? Miért érzem úgy, hogy még a rossz kapcsolatban is jobb volt, mint nélküle élni?

Legjobb válasz: azért, mert nagyon nagy szükséged van egy másik ember közelségére, a szeretetre, még akkor is, ha az a kapcsolat már nem ért semmit. félsz az egyedülléttõl, de hidd el, majd találsz magadnak jobbat, ne sírj vissza egy rossz kapcsolatot!

azért, mert nagyon nagy szükséged van egy másik ember közelségére, a szeretetre, még akkor is, ha az a kapcsolat már nem ért semmit. félsz az egyedülléttõl, de hidd el, majd találsz magadnak jobbat, ne sírj vissza egy rossz kapcsolatot!
Az igazság az, hogy Te is kapcsolatfüggõ vagy, ahogy én is, és minden 5. ember Magyarországon. Keress rá google-ba: kapcsolatfüggõség és olvasgass... :)
Tényleg furi:) Még csak azt se mondhatom kiegészitettétek egymást. Tudod, a kötödést valakihez, nehéz feladni. Csak ez lehet, az alapján amit irtál.
A kérdező hozzászólása: Igen, csak olyan fura, hogy vaciláltam azon, hogy szakítani kellene vagy fél évet, vagy még többet. Közben irigyeltem a szingli barátnõimet, egyedül akartam lenni, bulizni, pasizni, hülye storykba keveredni, élni. Azt hittem, hogy megkönnyebbülés lesz véget vetni ennek. Ehhez képest eltelt 2 hónap és még mindig sírva ébredek minden nap. Egyáltalán nem élvezem a szingliséget, és nem is vágyom rá. Szenvedek nélküle, pedig lekötöm magam, tök jó melóm, sikeres vagyok, jól is nézek ki, de mégis egy láthatatlan kis porszemnek érzem magam nélküle.
Sajnos akkor el kell, h engedjétek egymást. Ha a sors úgy akarja, úgyis össze hoz még benneteket. Ha ti is vállalkoztok rá, h adtok még egy esélyt...
A kérdező hozzászólása: Próbáltunk, de valahogy annyira különbözött a temperamentumunk, illetve annyi sérülést cipelünk mindketten a múltból, hogy a próbálkozásaink is csak arra voltak jók, hogy saját magunkat gyengítettük vele. Amennyire passzolunk minden téren (életcélok, életfelfogás, érdeklõdési kör, értékrend, stb) annyira nem passzoltak a lelki defektjeink. A végén már egyfolytában bõgtünk mind a ketten, annyira fájt, hogy nem megy :(
Úristen, sajnálom. Nálunk hál istennek nem ilyen komoly volt a "baj". És ha annyira szerettétek egymást miért nem változtattatok menet közben? Bár ez már eltér a tárgytól:)
A kérdező hozzászólása: Nem tudtunk együtt élni, kicsináltuk egymást. Agyonnyomtuk egymás hajtásait, teljesen elvesztettük egymás mellett az önbecsülésünket, õ megszûnt férfinek lenni mellettem, én pedig megszüntem nõnek lenni. Nem szárnyakat adtunk egymásnak, hanem éppenhogy elvettük õket.
És mik voltak a kapcsolat terhei? Hasonló helyzetben vagyok én is, csak nálunk a barátom szakitott, és ö érzi azt amit most te. De mi is imádtuk egymást.
A kérdező hozzászólása: De nem a szeretet hiányzik, meg nem is a kapcsolat jellege, hiszen az már rossz volt, viszont õ maga és a személyisége nagyon hiányzik. Baromira szerettük egymást, de mégsem tudtuk jól mûködtetni a kapcsolatot. És igazából a kapcsolat terhei nélkül valóban jobb, õ maga viszont nagyon hiányzik.
A kérdező hozzászólása: tudom mi az, mert éppenséggel az exem kapcsolatfüggõ (velem úgy kezdte, hogy kilépett egy 5 éves kapcsolatból és rögtön össze is költöztünk, most utánam 3 nappal már meg volt neki az új). Én nem vagyok az. Eszem ágában sincs mást keresni, és eszem ágában sincs senkit ámítani, amíg én nem vagyok tisztában magammal. Egyedül akarok lenni, ezért is akartam szakítani, mert éreztem, hogy már fogalmam sincs ki vagyok. Én tuti nem terhelnék egy másik embert a lelki nyomorommal, legközelebb akkor lesz kapcsolatom, ha jól leszek. Vele is akkor jöttem össze, mikor éppen úgy voltam, hogy nem kell senki, boldog vagyok a szabadságommal. Nem is a szabadság zavar mostsem, épp ez a fura, õ maga hiányzik. Ha most elém állna, hogy rájött, hogy tévedett és velem akar lenni, akkor is azt mondanám, hogy hagyjunk erre az egészre idõt, éljük az életünket, randizzunk heti egyszer, max kétszer, nem táncolnék vissza a közös életbe semmiképpen.

Lehet, hogy leszoktam a rossz kajákról? Ilyenkor még vissza lehet esni?

Szeptember elején életmódot váltottam. Elkezdtem egészségesen enni, elhagytam a fehér lisztet, fehér cukrot, sok felesleges szénhidrátot, ötször eszem, sok fehérjét, sok zöldséget, sok gyümölcsöt. Az utóbbi egy hétben viszont kicsit rágörcsöltem erre a fogyás kérdésre, és már minden bajom volt, elkezdtem újra nagyon kívánni a szétfinomított kajákat, és napokig szarul éreztem magam (írtam is ki kérdést). Végül arra jutottam, hogy tartok néhány pihen? napot, addig eszem azt és annyit ami és amennyi jól esik, és csupa olyasmit, amit amúgy nem szabad, aztán új lendülettel folytatom ahol abbahagytam és nem görcsölök, hanem vidáman egészségesen csinálom tovább. Azt a fura dolgot tapasztalom, hogy nem esnek túl jól azok a dolgok, amikre annyira vágytam. Els?re még marha jó volt vajas fehér kenyeret enni párizsival, meg ráküldeni egy kürt?skalácsot és egy csokit is, de mondjuk a tegnapi reggeli croissant már nem esett jól igazán, utána ebédnél csomót gondolkodtam de végül maradtam a rántott sajt párolt zöldségnél. Aztán este ittam egy nesqiuck kakaót, amire annyira régóta vágytam, és totál ledöbbentem, olyan volt, mintha cukros tejet innék, nem volt kakaó íze egyáltalán! Durván édesnek érzem ezeket a dolgokat és ég t?lük a gyomrom! Ez lenne a normális? Csak hozzászoktatjuk magunkat az évek során ehhez iszonyat mennyiség? cukorhoz, és észre se vesszük, hogy nem esik jól? Ha mostmég eszem egy kis tésztát, meg sütit a hétvégén, és hétf?t?l visszaállok az egészséges megoldásra, akkor újra hiányozni fognak ezek a dolgok? Vagy kezdek leszokni róluk, és így védül eljuthatok odáig, hogy nem is fogom kívánni ?ket egyáltalán soha?

Legjobb válasz: A finomított cukrok, adalékok, ízfokozók, aromák, tehát minden [email protected] ami ezekben van, egészségtelenek. Ha sokáig nem eszed ezeket, akkor elszokik a szervezet, és bizony megterhelõ tud lenni. A rossz hír az, hogy pár nap után, ugyanúgy rá tudsz kapni, mert a cukrok megemelik az inzulinszintet, ami fokozza a cukoréhséget, és az endorfin (örömhormon ha úgy tetszik) termelést is serkentik. Ez megint csak azt az érzetet keltik, hogy egyél még belõlük. Én is csak néha eszem ilyen [email protected], mondjuk heti egyszer, és akkor nincs is semmi gond, sõt ahogy te is mondod, nem is esik jól a 3.4. cukros kaja. De pl. a múltkor 2-3 napig félrekajáltam, és a 4. napon már szinte alig bírtam abbahagyni. :)

A finomított cukrok, adalékok, ízfokozók, aromák, tehát minden [email protected] ami ezekben van, egészségtelenek. Ha sokáig nem eszed ezeket, akkor elszokik a szervezet, és bizony megterhelõ tud lenni. A rossz hír az, hogy pár nap után, ugyanúgy rá tudsz kapni, mert a cukrok megemelik az inzulinszintet, ami fokozza a cukoréhséget, és az endorfin (örömhormon ha úgy tetszik) termelést is serkentik. Ez megint csak azt az érzetet keltik, hogy egyél még belõlük. Én is csak néha eszem ilyen [email protected], mondjuk heti egyszer, és akkor nincs is semmi gond, sõt ahogy te is mondod, nem is esik jól a 3.4. cukros kaja. De pl. a múltkor 2-3 napig félrekajáltam, és a 4. napon már szinte alig bírtam abbahagyni. :)
Én kb 4-5 hónapig bírtam ezek nélül, utánna elszakadt a cérna mert már nagyon kívántam a puha fehérkenyeret, kalácsot, sütit, csokit. Most eszem is õket mert egyszerûen kívánom õket , de mértékkel. Nem bírnék egész életemben zabkásán, gyümölcsökön élni édesség gyanánt :/
a kajálási szokások nem visszaesés kérdései. pénz és döntés. ennyi. ha van pénzed normális élelmiszerekre, és úgy döntesz, hogy ezeket fogyasztod, hát ez lesz. ha nem, akkor meg nem. persze meg lehet szokni, hogy reggel zabot eszel, vagy éppen fehér kenyeret, de ez ugyan olyan szokás, mint hogy balról jobbra, vagy jobbról balra fésülöd a hajad stb.. leginkább ne görcsölj rá semmire, olvass Tao te kinget, és ne legyél túl modern, mert ártalmas. attól, hogy az utóbbi években már mindenhol finomlisztes mesterségesen ízesített holmikat lehet kapni, még nem kell élni ezekkel. ha 10 év múlva az emberhús lesz mindenhol kapható, akkor azt is enni fogjátok? csináljatok úgy, mint ha nem is lenne fehér kenyér, meg csokoládé stb. legyenek ezek ünnepi ételek.
A kérdező hozzászólása: Rendeltem egy Carbonara spagettit (durum tészta, de ilyet se ettem hónapok óta). Basszus, nem bírtam megenni, pedig emlékszem legutóbb, mikor ilyet rendeltem, még morogtam is, hogy mennyire kisadag. Jól se esett különösebben, mostmeg mindjárt hányok. Most megkóstolok mindent, amikre az utóbbi hetekben annyira vágytam, hogy bõgni tudtam volna, és kiderül, hogy nem is olyan jók. Az ember hajlamos túlmisztifikálni a tiltott gyümölcsöt. Mindenesetre jó látni, hogy a szervezet idõvel visszaáll a természetesre, és nem szereti ezeket a mû szarokat.
Én is voltam úgy mint te hogy egészséges ételeket ettem és azt hittem hogy megváltottam a világot és én vagyok az ász. De egy idõ után nagyon megkívántam, és azóta is élek velük. Viszont egyáltalán nem híztam semmit.
Az áltlad nevezett "mû[email protected]" nem azért rosszak elsõdlegesen, mert hízlalnak, hanem tele vannak olyan adalékokkal, amikkel a szervezet nem tud mit kezdeni és sajnos sokat kiüríteni sem tud, de hát tennie kell a szerencsétlennek valahová. Teszi is...és évek múlva amikor már a dugi helyek is telelettek, egyszer csak nincs tovább. Emellett sok olyan adalékanyag van, ami méreg a szervezetre nézve, gyilkolja a májat, hasnyálmirigyet stb... ha valakinek erre van guszutsa ám legyen, de évek múltán a túlsúlya lesz a legkisebb gondja...
A kérdező hozzászólása: Igen, ezért nevezem õket mûnek :) Hála a jó égnek, hogy engem sosem az abált szalonna, meg a hurkakolbász vitt kísértésbe, mert az még meg is tudja ideologizálni az ember, hogy dehát az milyen egészséges malac volt, meg az hús. Azért azt könnyebben belátja az ember, hogy a csokisfánkkal meg a gumicukorral nem csak az a baj, hogy hízlal.
Talán hûtõpasztát kéne kenni a processzorra?:D
A kérdező hozzászólása: minden a legtöbb hûtõ gyárilag bevan kenve hûtõpasztával többek között ez is be volt. és ha nem lett volna akkor rögtön rossz lett volna...

Az igaz, hogy lehet bármilyen rossz a diesel motor annak be kell indulnia, ha újak az izzítógyertyák és jól pörget az önindító?

Diesel, indítás, motor

Legjobb válasz: Nem igaz! Ha nincs elég kompresszió nem fog beindulni csak vontatásra max.

Nem igaz! Ha nincs elég kompresszió nem fog beindulni csak vontatásra max.
Ha nem jó az üzemanyagrendszer, akkor sem fog beindulni.
Inkább fordítva. Ha jó egy dízelmotor akkor akár 1 izzítógyertyával is be kell, hogy induljon


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!