Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a német juhász kutyámnak, (3 db)

Hogyan lehet megtanítani a német juhász kutyámnak, hogy szag alapján keressen meg dolgokat?

Legjobb válasz: Szia! Ez egy jó játék, fõleg hóban érdemes elkezdeni tanítani. Egy büdös gazdi szagú zoknit keresel, leülteted a kutyát hogy ott maradnjon (csak akkor kezd el ha már az alapokat tudja ott marad, lábnál jön,stb.) Apró pici lépésekkel kb 15-20 lépést mész és leteszed a tárgyat. A kutya pórázon van, érte mész és lemutatsz a földre, hogy szimat, keresd és szépen vezetve az ujjaddal mutatva a nyomot odasétáltok a tárgyhoz. Ott vagy játszhat vele (bár ez nem túl szabályos) vagy lefekteted, leülteted, hogy ezzel jelezze neked hogy megvan a keresett dolog. Utána játszhat a kedvenc játékával. Kicsit bonyolult és idõigényes de pl az én kutyám imád ilyet játszani. Késöbb persze hosszabb táv sõt kanyar, relytekhely is mehet. Sok sikert!

Szia! Ez egy jó játék, fõleg hóban érdemes elkezdeni tanítani. Egy büdös gazdi szagú zoknit keresel, leülteted a kutyát hogy ott maradnjon (csak akkor kezd el ha már az alapokat tudja ott marad, lábnál jön, stb.) Apró pici lépésekkel kb 15-20 lépést mész és leteszed a tárgyat. A kutya pórázon van, érte mész és lemutatsz a földre, hogy szimat, keresd és szépen vezetve az ujjaddal mutatva a nyomot odasétáltok a tárgyhoz. Ott vagy játszhat vele (bár ez nem túl szabályos) vagy lefekteted, leülteted, hogy ezzel jelezze neked hogy megvan a keresett dolog. Utána játszhat a kedvenc játékával. Kicsit bonyolult és idõigényes de pl az én kutyám imád ilyet játszani. Késöbb persze hosszabb táv sõt kanyar, relytekhely is mehet. Sok sikert!
Ez egy olyan kérdés amit szerintem csak kutyaiskolában tudnak megmondani!
Szerintem csak a specialisan iskolazott kutyak kepesek erre, de ezt szakember segitsegevel kell megtanitani. A mi kutyank 3 honapos koratol jart "kutyakikipzesre", de mivel ezt nem gyakoroltatjuk vele a nagy reszet elfelejtette.Ellenben minden mas parancsot teljesit amit kerunk tole, mert azokat csaknem naponta gyakorolja.
Ez nem könnyû feladat, legelsõnek azt kell megnézni a kutyád alkalmas-e nyomkeresésre, menyire aportos, fogékony, idegrenszeri tulajdonságai rendben vannak, milyen idõs, stb., ha mindenáron neki akarsz fogni legjobb elkezdeni külsõ tényezõktõl nem zavart helyen elkezdeni pl.szántóföld, legmegfelelõbb idõ az a hajnali órák párás, nedves, a szagok is jobban terjednek, álltalába mi jutalomfalatal tanítjuk, úgy , hogy kimérünk elsõnek kilenc lépést, ahogy lépsz mindig sarkadat nyomd bele a földbe mindegyik gödörbe raksz kutyatápot, a legutolsóba több tápot raksz , pórázra veszed a kutyát és a kutyánok megmutatod az elsõ gödröt, és így haladsz vele a pórázal irányítod, hogy ne tekeregjen más fele közben ahogy szedegeti fel a tápot folyamatosan beszélsz hozzá, dicséred, ami azt illeti nem könnyû megtanulni úgy , hogy még a kutyavezetõje se tudja mit csináljon, olvas utána sokat, gyakorolj, tanulj.
megszagoltatod vele azt a tárgyat amit elakarsz rejteni, utána kizavarod a kutyát, eldugod, és beengeded a kutyát és mondod neki, hogy keresd, holvan!nekem bevállt, pedig én csak egy tizenegyéves lány vagyok!

Mitől lehet hogy a német juhász kutyám szemei különböző színű?

A kutyám egyik szeme bal a másik meg teljesen fekete. A másik kérdésem még az lenne, hogy a kutyám nem egyenesen megy, a hátsó lábai nem ugyan ott megy ahol az els? lábai. Mit lehet vele kezdeni?

Legjobb válasz: Milyen az egyik szeme? Mert azt írod, hogy az egyik fekete. Nem mindig volt felemás? Könnyen lehet, hogy hályog van a szemén.

Milyen az egyik szeme? Mert azt írod, hogy az egyik fekete. Nem mindig volt felemás? Könnyen lehet, hogy hályog van a szemén.
Talán el kellene vinni állatorvoshoz, ha nem egyenesen megy, majd õ megmondja.
xD ezen jót nevettem: " A kutyám egyik szeme bal, a másik meg teljesen fekete" Milyen egy bal szem?? :D amúgy lehet hályog van rajta, vagy genetikailag két személyiségû a kutyád. :D a nem jó járásról a doki majd beszél, de lehet diszpláziája van. Nem tudom volt e szûrve valamikor?
Mennyi idõs a kutyád? Szoktak oldalazva menni némely kutyák. Persze, nem túlzottan.
A kérdező hozzászólása: Bocsi elírtam barna az egyik szeme. 4 hónapos a kutya.

Öreg, legyengült skót juhászom nem tud lemenni a lépcsőn, mi pedig nem bírjuk őt fölemelni. Tudnátok írni ötleteket, hogy hogyan tudnánk megoldani, hogy fent végezhesse el a dolgát, mondjuk az erkélyen? Lehet még öreg kutyát alomra szoktatni?

Arra gondoltam, szereznék be gyeptéglákat, meg rá szagokat a környékről. Vajon hajlandó lenne elvégezni ott a dolgát?

Legjobb válasz: Sok lépcsõ van? Ha nem, akkor valami nagyobb deszkát a lépcsõkhöz lehetne erõsíteni, mint egy rámpa, amin a kutya könnyebben tudna járni. Ha nem megoldható, akkor én azt tenném, hogy esetleg "befüvesíteném" az erkélyt, valamennyi földet szórnék oda, esetleg cserépben fövet tennék ki, a kutya elõbb-utóbb rájönne, mit vártok tõle. Sok sikert!

Sok lépcsõ van? Ha nem, akkor valami nagyobb deszkát a lépcsõkhöz lehetne erõsíteni, mint egy rámpa, amin a kutya könnyebben tudna járni. Ha nem megoldható, akkor én azt tenném, hogy esetleg "befüvesíteném" az erkélyt, valamennyi földet szórnék oda, esetleg cserépben fövet tennék ki, a kutya elõbb-utóbb rájönne, mit vártok tõle. Sok sikert!
Egy öreg, egész életében szobatiszta kutyának nagy stressz lehet, ha hirtelen nem tud "kimenni", némelyik kifejezetten rosszul viseli. Volt szerencsém menhelyen találkozni olyan kutyával, aki inkább 24 óráig visszatartott mindent, minthogy becsináljon. Persze utána sûrûbben vittük ki, de meglepõ volt. Szerintem szerezzetek be neki egy hámot meg egy plusz pórázt, amit áthúzhattok a dereka alatt, ezekkel meg tudjátok emelni, hogy könnyebben le tudjon menni. De ha nagyon nem megy, akkor találjatok ki valamit otthonra, igazából mindegy, hogy mit... Ki fog derülni, mennyire tolerálja a kutya a változást.
annyira gyenge, hogy már járni sem bír? egyébként hogy érzi magát, rendben van? állatorvos nem tudna adni neki valami délcegítõt? szerintem érdemes lenne megkérdezni, hátha tud segíteni... sajnos a kérdéssel kapcsolatban nincsen ötletem.
Mennyi lépcsõt kellene járnia?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! A hámos dolgot próbáltuk, de úgy nem hajlandó megmozdulni. 4x 11 lépcsõ van egy társasházban, a rámpás dolog szerintem nem megoldható :( Állatorvos sem tud mit mondani, jelenleg nem csak a lábai nem bírják, hanem elkapott egy fertõzést és nem marad benne semmi kaja. Most fogja harmadszorra beszurizni, de ettõl könnyebben járni még nem tud. Lehet, hogy már az utolsó napjainál tartunk, de azt szeretném, ha azokat nem kéne minden ízében végigszenvednie :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!