Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a német juhász (16 db)

Mitől lehet hogy a német juhász kutyám szemei különböző színű?

A kutyám egyik szeme bal a másik meg teljesen fekete. A másik kérdésem még az lenne, hogy a kutyám nem egyenesen megy, a hátsó lábai nem ugyan ott megy ahol az els? lábai. Mit lehet vele kezdeni?

Legjobb válasz: Milyen az egyik szeme? Mert azt írod, hogy az egyik fekete. Nem mindig volt felemás? Könnyen lehet, hogy hályog van a szemén.

Milyen az egyik szeme? Mert azt írod, hogy az egyik fekete. Nem mindig volt felemás? Könnyen lehet, hogy hályog van a szemén.
Talán el kellene vinni állatorvoshoz, ha nem egyenesen megy, majd õ megmondja.
xD ezen jót nevettem: " A kutyám egyik szeme bal, a másik meg teljesen fekete" Milyen egy bal szem?? :D amúgy lehet hályog van rajta, vagy genetikailag két személyiségû a kutyád. :D a nem jó járásról a doki majd beszél, de lehet diszpláziája van. Nem tudom volt e szûrve valamikor?
Mennyi idõs a kutyád? Szoktak oldalazva menni némely kutyák. Persze, nem túlzottan.
A kérdező hozzászólása: Bocsi elírtam barna az egyik szeme. 4 hónapos a kutya.

A német juhászt, hogy lehet megtanítani arra, hogy ne fogadjon mástól el kaját és ezt mennyi idős korában lehet elkezdeni? Ja és mennyi időbe kerül a megtanítása?

Legjobb válasz: Az élelem megtagadását a legnehezebb megtanítani bármilyen fajta kutyának. Minél hamarabb kezded annál jobb, és készülj fel, hogy sokáig fog tartani.

Az élelem megtagadását a legnehezebb megtanítani bármilyen fajta kutyának. Minél hamarabb kezded annál jobb, és készülj fel, hogy sokáig fog tartani.
És jobb, ha igénybe veszed szakember segítségét is.

Németjuhász mellé milyen csonterősítő ízületvédő kell? Most 4 hónapos a német juhászom és Royal Canin German Shepherd etetek vele egyre többet mozgok vele. Gondoltam hogy lehet kell valami kiegészítő ízületvédő csonterősítő készítmény Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Gf600 vagy Luposan, vagy esetleg ez is alkalmas rá és olcsóbb is :) http://internetpatika.hu/spd/25113995/Porc_Plusz_Zoldkagylo_.. Ebbõl 60kg-onként kell 1 db, tehát töredéke kéne nektek napi szinten.

Gf600 vagy Luposan, vagy esetleg ez is alkalmas rá és olcsóbb is :) http://internetpatika.hu/spd/25113995/Porc_Plusz_Zoldkagylo_.. Ebbõl 60kg-onként kell 1 db, tehát töredéke kéne nektek napi szinten.
A kérdező hozzászólása: royal canin és csirkefarhátat eszik a kutya
Remélem leellenõrizted a válaszolók legalább 90%-át, hogy ki mersz ilyet jelenteni. Amióta én válaszolgatok (csak tudnám minek..)már többször láttam az Alexandra válaszát is, ha jól emlékszem neki bullmacija van, és nekem is van 2 kutyám, tehát itt már legalább 2 válaszolónak van kutyája :) ) De akkor hallgass magadra és csinálj amit akarsz.Csak tudnám, akkor miért koptatod itt a billentyûzetet?
Az eszem megáll komolyan. Segítõ szándékkal leírjuk a tapasztalatokat, felhívjuk valamire a figyelmed, te meg nekünk ugrasz, h nincs is kutyánk? Ember, gondolkodj már! Felõlem azzal eteted a kutyád, amivel akarod, a te döntésed, neked akartunk jót és a kutyádnak.
A kérdező hozzászólása: az a baj hogy aki itt kommentel annak a 90%nak nincs is kutyája tehát nem kell észt osztani mindenki olyan jól tud itt irogatni mindenröl ha most pl britt prémiumot vagy akár mien nemes tápot mondtam volna akkor is meg lett volna cáfolva
én is Royallal etetek, mellé zöldkagylót kapnak. Már évek óta, és még sosem volt lábfájásos egyik sem. Az a lényeg, hogy csonterõsitõt ne adj mellé.
Zöldkagylóval nem tud kárt tenni a kutyában és nagytestû kölyök kutyáknak azért ajánlott :)
Egyetértek Alexandrával, a Royalnak csak a neve nagy.Az összetétele nem valami jó, ennyi pénzért kapsz jobbat is.(Orijen, Belcando, Acana, Brit Care, BritTaste of the wild) Nézz szét ezek között és szerintem válts vmelyikre. 4 hónapos kölyökkel viszont nem hinném, hogy tudsz annyit mozogni, hogy egy JÓ táp mellett szükség legyen kiegészítésre.Nem szabad ilyen pici korban megerõltetni.Csak annyit mozogjon, amennyit a kutyus akar.Akkor viszont nem kell plusz. Illetve, ha úgy látod, hogy mindenképp kell neki, mert hirtelen nõtt, vagy vmi probléma van, akkor mindenképpen beszélj állatorvossal, mert a rossz adagolás, vagy a rossz készítmény is kárt okozhat!
Viszont a royallal vigyázz, magas a fehérjetartalma, nehogy hirtelen nõjön és csonthártya gyulladás vagy egyéb probléma legyen! Ill. az összetétele sem az igazi, sok benne a kukorica. Ilyen minõségben vannak lényegesen olcsóbb tápok is, ill. megfordítom, ennyi pénzért sokkal jobb minõségût is tudnál venni! A Royalban leginkább a nevét kell megfizetni!
Szerintem ebben a korban még bõven elég neki a táp, abban nagyjából megvan minden szükséges dolog ahhoz, hogy szépen fejlõdjön. Adhatsz néha farhátat, de szerintem neki még bõven elég heti egyszer, és nyersen.


A német juhászt mire lehet megtanítani és hogyan?

Legjobb válasz: Bármire, és minden egyes dolognak más a módszere. A lényeg mindegyikben: élvezze a kutya is, ne kányszer legyen, ezért használj jutifalatot.

Bármire, és minden egyes dolognak más a módszere. A lényeg mindegyikben: élvezze a kutya is, ne kányszer legyen, ezért használj jutifalatot.
Nagyon inteligens állatok, és sok mindenre meglehet tanítani. Sok gyakorlás, jutalom falat, és sok játék is legyen, hogy ne unja hanem élvezze is a dolgot. Én most tanítom a kutyusomat agilityzni a kertben már fel is állítottunk néhány ugratót és már tudja, hogy át kell ugrania és élvezi is. :) De már ismeri a: ül, fekszik, áll, pitizz, ugrás, és kapd el parancsot. :) ) de csak 7 hónapos és néha nagyon neveletlenül is tudd viselkedni. De mindennek a kulcsa, hogy sose add fel. Ha megtanul valamit mindig gyakorolni kell vele, hogy ne felejtse el.
Mint életmód programként lehet vele csinálni, az a nyomkövetés, ÖV, man trailing, terelés, engedelmes munka, ügyességi munka. Ha biztosan nincs dp-ja, akkor lehet vele frisbee-zni, agility-zni, ki lehet vele próbálni a fly ball-t, bikejöringet, stb. A vadászatot leszámítva szinte mindenre lehet használni. Trükköket pedig minden mennyiségben lehet neki tanítani.

9 éves elmúlt a német juhász labrador keverékem, és néha előfordul hogy nem bír menni, ma reggel sült virsliért sem bírt fölállni, jó húsban van az evés a mindene, és nála ez már durvának számít mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Minden bizonnyal diszplázia. Elõször is le kéne fogyasztani, minden plusz deka fájdalmat okoz neki. Másodszor elkezdeni zöldkagylókivonatot adni (pl.luposan) és természetesen állatorvos. Csinál röntgent, megnézi mekkora akopás. Kaphat a kutya a gyulladás ellen injekciós kúrát, és porcképzõt is.

Minden bizonnyal diszplázia. Elõször is le kéne fogyasztani, minden plusz deka fájdalmat okoz neki. Másodszor elkezdeni zöldkagylókivonatot adni (pl.luposan) és természetesen állatorvos. Csinál röntgent, megnézi mekkora akopás. Kaphat a kutya a gyulladás ellen injekciós kúrát, és porcképzõt is.
Meg kell nézetni a csípõízületét, lehet, hogy diszplázia.
Idõs kutyáknál már elkopnak az ízületek. Gyulladás alakulhat ki csípõnél, gerincnél. Vidd orvoshoz. Ma már sokféle gyógyszerrel könnyíteni tudják a tüneteket.

Hogyan lehet megtanítani a német juhász kutyámnak, hogy szag alapján keressen meg dolgokat?

Legjobb válasz: Szia! Ez egy jó játék, fõleg hóban érdemes elkezdeni tanítani. Egy büdös gazdi szagú zoknit keresel, leülteted a kutyát hogy ott maradnjon (csak akkor kezd el ha már az alapokat tudja ott marad, lábnál jön,stb.) Apró pici lépésekkel kb 15-20 lépést mész és leteszed a tárgyat. A kutya pórázon van, érte mész és lemutatsz a földre, hogy szimat, keresd és szépen vezetve az ujjaddal mutatva a nyomot odasétáltok a tárgyhoz. Ott vagy játszhat vele (bár ez nem túl szabályos) vagy lefekteted, leülteted, hogy ezzel jelezze neked hogy megvan a keresett dolog. Utána játszhat a kedvenc játékával. Kicsit bonyolult és idõigényes de pl az én kutyám imád ilyet játszani. Késöbb persze hosszabb táv sõt kanyar, relytekhely is mehet. Sok sikert!

Szia! Ez egy jó játék, fõleg hóban érdemes elkezdeni tanítani. Egy büdös gazdi szagú zoknit keresel, leülteted a kutyát hogy ott maradnjon (csak akkor kezd el ha már az alapokat tudja ott marad, lábnál jön, stb.) Apró pici lépésekkel kb 15-20 lépést mész és leteszed a tárgyat. A kutya pórázon van, érte mész és lemutatsz a földre, hogy szimat, keresd és szépen vezetve az ujjaddal mutatva a nyomot odasétáltok a tárgyhoz. Ott vagy játszhat vele (bár ez nem túl szabályos) vagy lefekteted, leülteted, hogy ezzel jelezze neked hogy megvan a keresett dolog. Utána játszhat a kedvenc játékával. Kicsit bonyolult és idõigényes de pl az én kutyám imád ilyet játszani. Késöbb persze hosszabb táv sõt kanyar, relytekhely is mehet. Sok sikert!
Ez egy olyan kérdés amit szerintem csak kutyaiskolában tudnak megmondani!
Szerintem csak a specialisan iskolazott kutyak kepesek erre, de ezt szakember segitsegevel kell megtanitani. A mi kutyank 3 honapos koratol jart "kutyakikipzesre", de mivel ezt nem gyakoroltatjuk vele a nagy reszet elfelejtette.Ellenben minden mas parancsot teljesit amit kerunk tole, mert azokat csaknem naponta gyakorolja.
Ez nem könnyû feladat, legelsõnek azt kell megnézni a kutyád alkalmas-e nyomkeresésre, menyire aportos, fogékony, idegrenszeri tulajdonságai rendben vannak, milyen idõs, stb., ha mindenáron neki akarsz fogni legjobb elkezdeni külsõ tényezõktõl nem zavart helyen elkezdeni pl.szántóföld, legmegfelelõbb idõ az a hajnali órák párás, nedves, a szagok is jobban terjednek, álltalába mi jutalomfalatal tanítjuk, úgy , hogy kimérünk elsõnek kilenc lépést, ahogy lépsz mindig sarkadat nyomd bele a földbe mindegyik gödörbe raksz kutyatápot, a legutolsóba több tápot raksz , pórázra veszed a kutyát és a kutyánok megmutatod az elsõ gödröt, és így haladsz vele a pórázal irányítod, hogy ne tekeregjen más fele közben ahogy szedegeti fel a tápot folyamatosan beszélsz hozzá, dicséred, ami azt illeti nem könnyû megtanulni úgy , hogy még a kutyavezetõje se tudja mit csináljon, olvas utána sokat, gyakorolj, tanulj.
megszagoltatod vele azt a tárgyat amit elakarsz rejteni, utána kizavarod a kutyát, eldugod, és beengeded a kutyát és mondod neki, hogy keresd, holvan!nekem bevállt, pedig én csak egy tizenegyéves lány vagyok!
Amúgy is vennék porcerõsítõt neki. És nem azért hogy a füle álljon..
Elöljáróban: nem vagyok szakértõ a témában, sõt nekem csak egy keverék német juhászom van, de az alábbi felvételek 3, 10, és 12 hónapos korában készültek. http://kepfeltoltes.hu/view/120218/BENI2_005_www.kepfeltolte.. http://kepfeltoltes.hu/view/121116/CIMG3103_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/121024/Beni_11_062_www.kepfeltol..
Mit adsz enni neki? Elvileg még felállhat .Fogváltása befejezõdött?

Négy éves keverék német juhász séta közben rettenetesen húzza a pórázt, alig kap levegőt, annyira. Hogyan lehet leszoktatni erről?

Legjobb válasz: Tanits meg a láb mellett való járásra. Ez azért van mert nem foglalkoztatok vele, hogy megtanitsátok, hogy nincs séta ha húzza a porázt. Nem megoldás, hogy raksz rá hámot, mert akkor könnyen lehet, hogy majd felszántod az utat. A kutya a legnagyobb erõt húzásra pont a hámmal tudja elérni. Séta közben ha húz állj meg és lazits egy kicsit a pórázon és csak akkor indulj el megint mikor megnyugszik és igazitsd magad mellé. Nem kis energiádba fog kerülni amig sikerül megtanitanod de mindig légy nyugodt és türelmes és akkor eléred a várt eredményt. Az is lehet és több mint valószinû, hogy nem ismer el falkavezérnek. Még láttam ilyen kutyát amelyik úgy húzta a pórázt, hogy a nyelve elkékült, de azzal a kutyával se volt foglalkozva. Tipikus eset, a kutya sétáltassa a gazdát :) Ekkora méretû kutyánál nem megoldás a hám csak azért, hogy ne húzzon, sõt még jobban fog tudni húzni a hámmal és ember legyen a talpán aki egy akkora kutyát megtart.

Tanits meg a láb mellett való járásra. Ez azért van mert nem foglalkoztatok vele, hogy megtanitsátok, hogy nincs séta ha húzza a porázt. Nem megoldás, hogy raksz rá hámot, mert akkor könnyen lehet, hogy majd felszántod az utat. A kutya a legnagyobb erõt húzásra pont a hámmal tudja elérni. Séta közben ha húz állj meg és lazits egy kicsit a pórázon és csak akkor indulj el megint mikor megnyugszik és igazitsd magad mellé. Nem kis energiádba fog kerülni amig sikerül megtanitanod de mindig légy nyugodt és türelmes és akkor eléred a várt eredményt. Az is lehet és több mint valószinû, hogy nem ismer el falkavezérnek. Még láttam ilyen kutyát amelyik úgy húzta a pórázt, hogy a nyelve elkékült, de azzal a kutyával se volt foglalkozva. Tipikus eset, a kutya sétáltassa a gazdát :) Ekkora méretû kutyánál nem megoldás a hám csak azért, hogy ne húzzon, sõt még jobban fog tudni húzni a hámmal és ember legyen a talpán aki egy akkora kutyát megtart.
Egyértelmûen azért csinálja, mert õ sétáltat téged. Sok benne a fölös energia is, ezt le kell vezetni. Nagyon fontos, hogy amikor indultok sétálni, a nyakörv felhelyezésekor nyugodt legyen (ültesd le, ne ugráljon-ficeregjen-rágja a kezedet stb), te menj ki elõször az ajtón, te mondd meg, merre mentek és milyen tempóval. Ha húzni kezd, azonnal irányt váltasz. Ha kell, ezerszer. további hasznos dolgok itt: http://cerberoskutyaiskola.hu/images/stories/dokumentumok/fa..
egyszerû a gondod, nem te vagy a falkavezér, de megosztom a saját módszerem amivel én visszanyertem a szerepet: én mudim is ilyen volt de megoldottam a dolgot. ezzel a módszerrel: mielõtt indultunk leültettem az ajtóba (még bent) és amíg nem várta meg türelmesen ülve, hogy átlépjem a küszöböt, addig mindig visszaküldtem leülni, hamar rájött, hogy mi a szitu :) . ha séta közben húzott, megálltunk és addig nem indultunk el, amíg parancsra le nem ült a lábam mellé és meg nem várta, hogy én döntsek úgy, hogy mehetünk. lassú de biztos módszer :) idõvel már amint megálltunk minden szó nélkül vigyázzban ült a lábam mellett és addig nem indult amíg nem léptem egyet. ezzel a módszerrel visszanyerheted falkavezéri szereped, ami a lényeg TE irányíts ne a kutyád. sose verd meg a kutyát, inkább "pszichológiai hadviseléssel" érd el, hogy te legyél a falkavezér, mindig legyél nyugodt és higgadt és akkor nem lehet gubanc. amúgy nézz utána Cesar Millan-nek :) .
szerintem válts át ilyen szügyre tehetõ pórázra, és akkor nem fog fuldokolni, és akkor nyugodtan nagyobb erõvel foghatod nem lesz baja
Vegyél neki hámot-szügyre rakható póráz, vagy mi-, bõrbõl készült erõset. Sétáljatok többet.
jah igen a hámtól csak rosszabb lesz a helyzet, mert azzal nem lehet megfelelõen kontrollálni a kutyát. és ami még fontos, hogy addig sétálj a kutyával amíg õ is élvezi. lehetõleg minél jobban fáraszd ki. jah és még valami, ha hazaviszed, ültesd le az ajtó elõtt és TE menj be elõször a lakásba. ez is nagyon fontos.

Egy hat hónapos német juhász lehet már akkora magas mint amekkorának felnőtt korában kéne lennie? Lehet hogy ő előbb érte el a magasságát? Vagy még mindig nő majd?

Legjobb válasz: Valószínû megkapta a megfelelõ kaját ami egy kölyöknek jár, kell. Így egészségesen fejlõdött. Gratulálok! Valószínû most már inkább erõsödni fog mint nõni.

Valószínû megkapta a megfelelõ kaját ami egy kölyöknek jár, kell. Így egészségesen fejlõdött. Gratulálok! Valószínû most már inkább erõsödni fog mint nõni.
Ez is egy átlagolás. Minden kutya egyedi. A szukák ÁLTALÁBAN a tüzelés után állnak be. Utána jön kb 2 éves korig a testi erõsödés. A kanok ÁLTALÁBAN másfél éves korukig nõnek .Náluk az erõsödés kb 3 évesig tart. Persze, fajta függõ is. Amit írtunk, az inkább a nagytestûeknél jellemzõ. A kicsik hamarabb "készen" vannak:) )
Egy híres amerikai kutya viselkedés specialista azt írta, hogy a kutya 6 hónapos korára éri el kb. a felnõtt méretének 2/3-dát!
Pont ezt mondtam az elõbb h a kutya nem úgy nõ h "hú nekem már standard szerinti magasságom akkor már nem növök tovább". A nagyobb testû kutyák akkoris 1, 5 éves korukig fejlõdnek - lehet h nem feltétlen magasságban - ha már akkorák mint a standard és még csak 8 hónaposak. Fajtán belül is vannak magasabb és alacsonyabb egyedek mint a standard - a tenyésztõ felelõssége h ezeket nem vonja tenyésztésbe. Mert ha igen akkor egyre nehezebben õrizhetõ meg a fajta homogenitása. Egyre inkább standarden kívüli egyedek születnek - vagyis a végén nem lesz fajta... (sarkítva)
A kutya nem a standard szerinti méretre nõ. Akkora lesz, amekkora méret kódolva van benne.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom hogy genetikai adotsság mekkorára nõ, De attól elérheti elõbb is a magasságát... PL.: Az én vizslám most 1éves 1 hónapos. És kb 9-10hónapos kora óta 64-65 centi. Ha õ elérte már akkor a standard szerint is megfelelõ magasságát akkor hova nõne még 1, 5éves koráig?
Ez nem úgy mûködik h jó minõségû táppal etetve elõbb eléri a felnõtt magasságot és akkor rájön h "jaj én már 55 centi vagyok, akkor nem növök tovább". A magas fehérjetartalmú tápoknak megvan a veszélye h túl gyorsan nyúlik tõle a kutya. De javarészt genetika h mekkora lesz. Egy német juhász 1, 5 éves koráig fejlõdik. Mind magasságban mind izomzatban. Egyébiránt egy felnõtt kan 60-65 cm, szuka 55-60 cm.
A kérdező hozzászólása: "Pro plan" tápot eszik, És kb! 50-55 centi a marmagassága. Nem tudom még mennyit nõ magasságra?!
Elõre senki nem fogja megmondani, mennyit nõ még. Van egy olyan álláspont, a szuper tápoktól talán azért nõ gyorsabban a kutya, mert mutatósabb a kiállításon már fiatalon is. Persze, ezt csak érdekességként említem. Egyéni adottság a méret. Nagy szülõknek is lehet ideális méretû kölyke, és fordítva is elõfordulhat. Ha a szülõket ismered, a nagyszülõket, stb, viszonyításnak jó. De még akkor sem tuti, hogy a tied ne legyen a kivétel.Mit etetsz vele? Mekkora most?
A kérdező hozzászólása: Elsõnek Köszönöm! Másodiknak: És akkor szted mennyit fog nõni? Azért nem lehet olyan póniló méretû... :) Nem? Hallottam olyat hogy ha jó táppal eteted akkor elõbb eléri a teljes nagyságát... Ez nem így van? Köszönöm.
A teljes felnõttkori magasságot még bõven nem mutatja 6 hónaposan.Vagy túl gyorsan nõ, vagy nagyobb lesz az átlagnál.A kanok másfél éves korig nõnek, a szukák kb egy évesig, utána még testben erõsödnek.Két éves kor után felnõttek.
A kérdező hozzászólása: AKKOR NAGY KUTYA LESZ! KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!

9 hetes német juhászra rátehetem a nyakörvet, hogy szokja? és meddig lehet fent éjjel levegyem vmint lassan pórázra is foghatom?

Legjobb válasz: Elõször csak pár percre tedd rá evés elõtt, aztán pár nap múlva közben is rajta maradhat, majd megint pár nap és már utána is rajta maradhat 5-10 percet. Majd fokozatosan növelheted az idõtartamot. Játék közben is rajta lehet, hiszen úgyis a játékra figyel olyankor, illetve etetésnél a kajára, így sokkal könnyebben megszokja a nyakörvet. A pórázhoz is úgy tudod a legkönnyebben hozzászoktatni, ha elõbb valami könnyût veszel és ráteszed otthon, hadd húzza maga után egy kicsit (azért figyeld, hogy ne akadjon fenn sehol).

Elõször csak pár percre tedd rá evés elõtt, aztán pár nap múlva közben is rajta maradhat, majd megint pár nap és már utána is rajta maradhat 5-10 percet. Majd fokozatosan növelheted az idõtartamot. Játék közben is rajta lehet, hiszen úgyis a játékra figyel olyankor, illetve etetésnél a kajára, így sokkal könnyebben megszokja a nyakörvet. A pórázhoz is úgy tudod a legkönnyebben hozzászoktatni, ha elõbb valami könnyût veszel és ráteszed otthon, hadd húzza maga után egy kicsit (azért figyeld, hogy ne akadjon fenn sehol).
Tedd rá a nyakörvet. Majd kiderül, miként tûri. Jó ösztönû kutya észre sem veszi.
Na hát azért ennyire nem kell túlmisztifikálni egy nyakörvet... Mondjuk egyébként a tenyésztõ szocializálhatta volna rá. De normális esetben annyi h ráteszed aztán annyi is. Max kicsit vakaródzik tõle de nem akarja levenni... Én éjszakára nem hagynám rajta, ráadásul szokja azt h le-felteszed rá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!