Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a német billentyűzetet laptopon, (6 db)

Hogyan lehet megcsinálni/átalakítani a német billentyűzetet laptopon, hogy magyar betűk legyenek rajt?

mert ugye ott nincsenek ékezetek, ki lehetne cserélni? ha igen,mivel jár,romlik vmit,vagy nem tesz jot neki a csere?

Legjobb válasz: Szia! Igen, a hivatalos szervizben ki tudják cserélni. Semmi baja nem lesz a laptopnak tõle, a billentyûzete "mobil", azaz cserélhetõ. Azonban egyes, hazánkba nem gyártott típusoknál elõfordulhat, hogy nincs is magyar "megfelelõje", ilyenkor matricáznak... :) Amúgy az operációs rendszer és nem a billentyûzetre írt betû határozza meg, hogy milyen betû jelenik meg, így ha tudsz gépelni, akkor nem is számít, hogy mi van ráírva :), csak állítsd át magyar nyelvre az operációs rendszerben a billentyûzetkiosztást.

Szia! Igen, a hivatalos szervizben ki tudják cserélni. Semmi baja nem lesz a laptopnak tõle, a billentyûzete "mobil", azaz cserélhetõ. Azonban egyes, hazánkba nem gyártott típusoknál elõfordulhat, hogy nincs is magyar "megfelelõje", ilyenkor matricáznak... :) Amúgy az operációs rendszer és nem a billentyûzetre írt betû határozza meg, hogy milyen betû jelenik meg, így ha tudsz gépelni, akkor nem is számít, hogy mi van ráírva :) , csak állítsd át magyar nyelvre az operációs rendszerben a billentyûzetkiosztást.
csinálsz ilyen kis papírfecniket, ráírod a betûket és ráragasztgatod a gombokra kétoldalival.
Be van kapcsolva a Num Lock.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
prt sc gomb. paint ctrl+v.
Letöltöd a PhotoScape-et és a képernyõmentés opcióval annyi képet csinálsz, amennyit akarsz
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindkettõtöknek :D Hálás vagyok annyit viszont nem értek, hogy laptapon miért nem mûködik ez a módszer... a rendes gépen viszont megy...
A kérdező hozzászólása: már rájöttem a csinjára köszönöm :D


Hogyan lehet kitisztítani a laptop billentyűzetét? A porszívó nem jött be, a billentyűk alól nem szedi ki a koszt.

Legjobb válasz: Nekünk bejött a porszívó ,igaz a milyénknek a hátuljára is át lehet tenni a csövét ahol fúj, és mi így szoktuk kifújatni a koszt.

Nekünk bejött a porszívó , igaz a milyénknek a hátuljára is át lehet tenni a csövét ahol fúj, és mi így szoktuk kifújatni a koszt.
A kérdező hozzászólása: Nem csak sima por van alatta, hanem összeragadt por is. Párás a levegõ, 2 nap után a bútorokon is ilyen itthon

A laptopom billentyűzete nem a leütött betűket irja, de nem állandóan, csak időnként, kiszámithatatlanul. Van hogy napokig jó, van hogy szinte minden szóban van hiba. Mi lehet az oka?

Én laikusként meg tudom javitani ? A szervizben a javitás milyen összeg lehet ?

Legjobb válasz: Az ilyen problémák 99,9% a bilenytuzet hibája ami csak cserével javíható, orvosolható állltalában 10-22e Ft között mozog egy új billentyüztet ára.

Az ilyen problémák 99, 9% a bilenytuzet hibája ami csak cserével javíható, orvosolható állltalában 10-22e Ft között mozog egy új billentyüztet ára.
Viszont bármikor beledughatsz egy 1500 Ft-s usb-s billentyûzetet :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de már próbáltam más billentyûzetet beledugni, semmi változás, szóval biztos hogy nem konkrétan a billentyûzet hibája.
Milyen karaktereket téveszt és mindig ugyan ugy ? Ha a gépben lévõ rossz akkor hiába dugsz rá külsõt sajna azt is össze kuszálhatja. ebben az esetben ki kell huzni az eredetit az alaplapból legalább.

Ma kaptam egy iszonyat gyönyörű Apple laptopot. De van egy kis probléma. Nem tudom kezelni! Melyik gomb mit jelent rajta? Leírnátok kérlek vagy küldenétek linket? Meg még valami: a billentyűzetet hol lehet beállítani, hogy melyik betűt adja ki?

Legjobb válasz: Általában minden gomb azt csinálja, mint ami rá van írva. Például ha megnyomod az "A" feliratú gombot, akkor az az aktuális programablakba egy "A" betût fog gépelni. Tudom, hihetetlenül hangzik, de így van. Bõvebb információt találhatsz a gép használati útmutatójában.

Általában minden gomb azt csinálja, mint ami rá van írva. Például ha megnyomod az "A" feliratú gombot, akkor az az aktuális programablakba egy "A" betût fog gépelni. Tudom, hihetetlenül hangzik, de így van. Bõvebb információt találhatsz a gép használati útmutatójában.
A kérdező hozzászólása: Hát bármilyen furcsa is, de ha megnyomom az "A" betût, akkor a "Z"-t írja le. És szokott lenni ilyen az új gépeknél. A használati útmutató meg angol, és egy betût se tudok angolul, szal..
A kérdező hozzászólása: iiigen :D
A kérdező hozzászólása: Hát csak nem tudom hogy szokjak hozzá, ha nem tudom hogy mûködik.. De úgy látom itt se találok rá választ, úgyhogy majd valahogy megoldom :)
Operációs rendszer MAC? Láttam már ilyet, nagyon gyors volt rajta minden, a net is. De a beállításokat nem tudom. Kérdezz rá a profi guruk oldalán (csak regisztrálni kell): http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showforum=40
A kérdező hozzászólása: köszi.!! :D
Ha pesti nagy, menj be a Duna Plázába, az XML boltban (Apple szaküzlete, második emelet) szivesen segítenek.
A kérdező hozzászólása: Nem pesti vagyok, majdnem 5 órára van innen.. De egyszer akkor majd ha arra járok akkor benézek :) Köszi :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!