Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a menzeszt, ha (27 db)

Szia! Nekem is nagyon fontos lenne, ha valamit megtudsz errõl és ide nemjön használható válasz eltudnád küldeni??
a citromlétõl éppen hamarabb jön meg a menstruáció.sztem nincs olyan hogy le lehessen rövidíteni, vagy mégis.ha fog.gátlót szedsz, akkor rövidebb elsz a mensid, nekem amugy4-5napig tartott , de mióta tabit szedek 2-3nap.Mást nem tudok :D
a citromot én is próbáltam, nekem sem mûködött. a tabletta szedéssel lehet valamennyit. amúgy meg ha sokat idegeskedsz:)
az idegesség mindenkire másképp hat!! nekem mondjuk késõbb jön meg, ha ideges vagyok... de anyumnak meg elõbb jön meg, ha ideges! szoval ez olyan emberfüggõ.
Szia, ez amolyan városi legenda, ami minden embernél máshogy mûködik. Nekem alapból hamarabb szokott megjönni, és egy kis vörösbor még lök rajta, a citrom vagy narancs viszont kitolja. Ha meg azt akarom, hogy hamarabb elmúljon, szintén citrom, narancs és napi folyadékszükséglet + egy-másfél liter az, amit megiszok. Ezt nem a kisujjamból szoptam, hanem tapasztalat. És a sok víz a fájdalmak megszüntetésére is jó. Plusz, magnézium pezsgõtabletta vagy magnéziumos víz, pl: a Visegrádi.

Lehetek terhes ha 2 nappal a menzesz előtti napon voltam együtt a barátommal? Meg kell hogy jöjjön még ez a menzesz? Ha nem jön meg az lehet az együttlét miatt is? Vagy lehet hogy terhes vagyok?

Már 7 napja késik a menzeszem! 9 nappal ezel?tt voltam együtt a barátommal és nem védekeztünk! Er?s folyásom van és tegnap óta sokat járok wc-re! Mikortól jelentkeznek a terhesség els? jelei???

Legjobb válasz: ha már 7napja késik, miért nem csinálsz tesztet???

ha már 7napja késik, miért nem csinálsz tesztet???
elvileg mensi elött és után nem lehetsz terhes
Elvileg! Csinálj tesztet!
A kérdező hozzászólása: és ez milyen gyakran fordulhat elõ?
igen, ez igaz. az egyik ismerösöm miután teherbe esett, kétszer volt menstruációja.Nemis gondolta, hogy babát vár.
9 havonta, ha ügyes vagy.
Elõfordul, de azért ez a ritkábbik eset. Ha rendesen védekeztek és nincs más tünet kicsi az esély rá. 23/L
Bizony elõfordulhat. És annyi hónapig, amíg meg nem szünteted a terhességed!
Ismerek egy nagyon fiatal párt, akiknek így lett baba, 5 hónapig még menzeszelt a lányt mire rájöttek, hogy terhes. Eddig teljesen megnyugtatott mikor megjött, de úgy látszik az sem teljesen biztos. Bár azt nem tudom, hogy ez tabletta mellett elõfordulhat-e, ha valaki tud errõl valamit megírhatná
Azért akkor nem olyan erõs a menzesz.

Pár napon belül meg kell jönnie a menzeszemnek, ha nem lettem terhes, és napközben többször volt hányingerem. Lehet, hogy terhes vagyok? Csináljak tesztet?

vagy a hányinger másnak is betudható?

Legjobb válasz: Nálam a hányinger akkor is jelentkezik,ha menszi jön,akkor is ha terhes maradtam.

Nálam a hányinger akkor is jelentkezik, ha menszi jön, akkor is ha terhes maradtam.
A hányinger akár egy rosszul megemésztett kaja , vagy idegfeszültség miatt is lehet!Persze nem mindenki érzi egyformán a terhességet.Az egyik barátnõm már a második héten tudta, hogy babát vár, és szinte minden tünetet produkálta.A másik 5 hónapos terhesen vette észre, amikor megmozdult a baba(mellette menstruált is, illetve egyáltalán nem volt rosszul, és csak minimálisat hízott addig, ráadásul tél volt, fel sem tûnt neki!!) Én direktben produkáltam tüneteket, mert én akartam, hogy terhes legyek, aztán sajnos mégsem voltam az!Szóval én azért a helyedben megvárnám a menzid napját, és ha rá egy-két nappal nem jön meg, egy tesztet megér a dolog!
Én kb. a 8. héten kezdtem el rosszul lenni. Szerintem is korai még, hogy a babát jelezze.

Hogyan lehet eltolni a menzeszt, ha tablettát (Belara, nem lényeg) szedek?

Például ha elfogyott az adott levéllel, akkor a másikból még beszedhet? vmennyi, ezzel eltolva a dolgot?

Legjobb válasz: Az elõttem szólóknai igazuk van, nem is erre reagálnék. Egyszerûen csak nem értem, hogy miért van az, hogy az ember lánya elmegy a nõgyógyászhoz, megvizsgáltatja magát, kitárulkozik egy vadidegen embernek, gyógyíttatja az esetlejes bajait, fertõzéseit, felíratja a fogamzásgátló tablettát, de az ilyen kérdéseket nem teszi fel! Vagy gyakran olvasok olyan kérdést, hogy pl. az x fogamzésgátló, amit életében elõször kezd szedni a leány, az mennyi idõ után nyújt védelmet!? Internetrõl kérdezi meg az anonim emberkét, nem pedigaz orvost, aki felírta neki. Miért nem? A doktor bácsi nem harap! Elmondja a válaszokat,ha kérdezzük, sõt szakszerûen, értelmezhetõen elmondja, és abban biztosak lehetük, hogy az a dolog úgy is van, mert õ azért mégiscsak egy orvos, egy ismeretlen fórumozóval szemben, mert az vagy jól tudja a választ, vagy nem. Ha valakinek kivívtam volna az ellenszenvét, elnézést kérek érte, nem akartam senkit megbántani.

Az elõttem szólóknai igazuk van, nem is erre reagálnék. Egyszerûen csak nem értem, hogy miért van az, hogy az ember lánya elmegy a nõgyógyászhoz, megvizsgáltatja magát, kitárulkozik egy vadidegen embernek, gyógyíttatja az esetlejes bajait, fertõzéseit, felíratja a fogamzásgátló tablettát, de az ilyen kérdéseket nem teszi fel! Vagy gyakran olvasok olyan kérdést, hogy pl. az x fogamzésgátló, amit életében elõször kezd szedni a leány, az mennyi idõ után nyújt védelmet!? Internetrõl kérdezi meg az anonim emberkét, nem pedigaz orvost, aki felírta neki. Miért nem? A doktor bácsi nem harap! Elmondja a válaszokat, ha kérdezzük, sõt szakszerûen, értelmezhetõen elmondja, és abban biztosak lehetük, hogy az a dolog úgy is van, mert õ azért mégiscsak egy orvos, egy ismeretlen fórumozóval szemben, mert az vagy jól tudja a választ, vagy nem. Ha valakinek kivívtam volna az ellenszenvét, elnézést kérek érte, nem akartam senkit megbántani.
igen, beszedhetõ. én ugy szoktam( nem sokszor fordult elõ) max2 tabit veszek még be hozzá a kövi levélbõl, ugyis 2nap mire még megjön utána. túl sokat ne vegyél be mert a szervezetde ugyis érzékeli és a gyógyszer mellett is megfog jönni.
Igen, a köv. levélbõl kell bevenni annyi szemet, amennyivel késõbb akarod, hogy megjöjjön! Akár az egész mensit is kihagyhatod, ha pont úgy esik! Persze csak ritkán lehet alakalmazni! De semmi bajod nem lesz tõle!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! 3. hozzászólónak: nos... majd egy éve szedem, ugy van, h legelõször, mikor felírták, akkor vtam orvosnál, azóta nem... De ezt csak azért kérdeztem, mert érdekelt, ki hogy csinálja és mik a tapasztalatok. Igazad van, orvostól is megkérdezhetném, de õ csak általánosságban beszélhet, nem biztos h tapasztalatból: "képzeld, én is azt szedem, és el szoktam tolni a menzeszt, elmeséljem, hogyan?"

Igaz, ha véletlenül belémkerül a sperma és megtermékenyülök, akkor már másnap rosszul érzem magam, étvágytalan vagyok, és hányingerem van? Vagy lehet az első jel, hogy kimarad a menzeszem?

4 napja késik a menstruációm,de a hasam fáj. Lehetséges hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, de az egyik bnõmnek is hasonló jellegû tûnetei voltak , és végül tleg terhes lett:S Bár sokszor mondják, h másnap még nincsen semmiféle jel, amibõl megtudhatnád, h baj van-e..Hát, azért hallani ilyen rögtön köv. nap bekövetkezõ rosszullétekrõl.Mikor történt a dolog?Sürgõsségit(72 órás tabit) már nem tudsz bevenni?

Nem akarlak elkeseríteni, de az egyik bnõmnek is hasonló jellegû tûnetei voltak , és végül tleg terhes lett:S Bár sokszor mondják, h másnap még nincsen semmiféle jel, amibõl megtudhatnád, h baj van-e..Hát, azért hallani ilyen rögtön köv. nap bekövetkezõ rosszullétekrõl.Mikor történt a dolog?Sürgõsségit(72 órás tabit) már nem tudsz bevenni?
elöször is véletlenül nem kerül beléd a sperma. az akkor kerül beléd ha a partnered legalább belédhatolt. ha nem hatolt beléd nem kerülhetett beléd. (de ha csak ugymond betette de nem élvezett el is belédkerülhetett a sperma) a megtermékenyülés másnapján még nincsenek jelek. a beágyazódás a megtermékenyülés után egy héttel történik meg innentöl lehetnek jelek. a menstruáció elmaradás ésa menstruáció körüli rosszullét, hányinger viszont lehet jel. csinálj egy tesztet aminek már ki kell mutania hogy terhes vagy vagy nem. nekem tiniként sokszor késett mert rettegtem hogy terhes vagyok, mikor csináltam egy tesztet ami negatív lett természetesen (mert mindig védekeztünk, de egy tini mindig retteg hogy terhes lehet) másnapra megjött.
szia! mint fiú mondom a sorrendet... ha ez az elsõ hónap kihagyása - csúszása a menszeszednek akkor ez lehet a stressztõl idegeskedéstõl, ha nem jön meg 1-2 héten belül akkor menj nõgyógyszhoz kérj beutalót hasi ultra hangra ha terhesvagy akkor döntsd el szeretnéd vagy sem, ha nem akarod a 4-edik hónapig csak embrió ami a hasadban van, legálisan elvetheted...
Másnap még ilyen nincs. Ugyanis kb. 72 óra kell, mire beágyazódik, szóval másnap még nincsenek terhességi tünetek, az amúgy a terhesség elsõ három hónapjában szokott jelentkezni, és nem is mindenkinek. Ha nem jön meg, az utalhat terhességre, ha késik a menzesz, akkor csinálj tesztet és menj orvoshoz.
Csak az 5 nap míg a megtermékenyült petesejt lejut a méhedbe, elõtte még a sperma fel kell hogy jusson a petevezetékbe, és persze össze kell olvadjon a két sejt. Szóval az aktus után vagy egy hétig nem hiszem hogy rosszul lennél. Ellenben nekem az ilyen baleset után ugyanezek a tüneteim voltak, beleértve a késést is (az idegeskedés okozhatja az összes tünetedet)... Ha már elég rég volt az adott aktus, akkor csinálj tesztet. Ha nem, nyugodj meg szépen, és sportolj, szexelj (sok nõnek bejön hezitáló havira).
En egy jelentkezik a menzeszem? Nem ertem a kerdesed:)
nehéz lehet egy nyamvadt kérdést rendesen feltenni...

Miy jelen az ha sarga folyasom volt, meg mostis van de mar csak kicsit latni, ez utalhat terhessegre? Meg 7-8-napom van a menzeszig amit nemvarok! Most lehet hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Ez olyan kérdés, amire orvos tudna válaszolni, miután megvizsgált. Azt, hogy terhes vagy e, ebbõl nem lehet megtippelni sem. Egyébként bõ hüvelyváladék jellemzõ a terhességre, de nálam pl egyáltalán nem volt sárga.

Ez olyan kérdés, amire orvos tudna válaszolni, miután megvizsgált. Azt, hogy terhes vagy e, ebbõl nem lehet megtippelni sem. Egyébként bõ hüvelyváladék jellemzõ a terhességre, de nálam pl egyáltalán nem volt sárga.

Lehet, hogy buta kérdés, de ha rendszeresen megjön a menzesz, akkor tuti van peteérés is?

Tudom,biológia óra,tanultam is,de össze keveredtek a dolgok már a fejemben,Hogy is van ez? Menzeszem 29-31 napos. Ne nevessetek ki :-) köszi a választ előre is!

Legjobb válasz: Nem, nem jelenti azt. Peteérésed lehet, de az ovuláció megtörténte kérdéses. Mindig rendszeres volt a mensim, mégis tele vagyok cisztákkal (peteérés után nem volt ovulációm, visszamaradtak a ciszták). Menstruáltam, de nem volt "benne" petesejt.

Nem, nem jelenti azt. Peteérésed lehet, de az ovuláció megtörténte kérdéses. Mindig rendszeres volt a mensim, mégis tele vagyok cisztákkal (peteérés után nem volt ovulációm, visszamaradtak a ciszták). Menstruáltam, de nem volt "benne" petesejt.
Gondolom a ciklusodra értetted, hogy 29-31 napos, nem a menzeszedre. Több mint négy hétig vérezni, az már durva lenne :) Szóval a vérzésed elsõ napján indul a ciklus. Az attól számított általában 14. napon van peteérés. Ha ez a pete nem termékenyül meg a következõ vérzéssel ürül ki a szervezetbõl.
40 nap felett nincs peteérés. :)
Attól, hogy menstruálsz, még nem biztos, hogy van peteérésed .
egyáltalán nem biztos.
nem biztos! en 4 evig szedtem fogamzasgatlot. amikor abbahagytam, mert babat szerettunk volna, sokaig nem estem teherbe. elmentem a dokihoz, es azt mondta miutan megvizsgalt, h nincs peteeresem. minden heten 2-szer mentem ultrahangos vizsgalatra, h figyelje van-e peteeresem, es kiderult h nem volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! Igen, rosszul írtam, tényleg a ciklusom 29-31 napos. De így is megértettétek.Köszönöm még egyszer. A kérdés csak azért fogalmazódott meg, mert mi is babát szeretnénk(majd jövõre, de az idén év végén kezdünk el "próbálkozni") Gyógyszert már abba hagytam januártól, aztán októbertõl élesben menne a dolog.(munkahelyem miatt lehet csak onnantól, addig nem lenne célszerû)

Múlt hónapban kimaradt a menzeszem, de viszont néha szurkál mint ha megakarna jönni, de semmi.2 hete körül előfordul, hogy hányingerem van (mindennap). Lehet ez a terhesség jele?

Csináljak inkább egy tesztet ha most sem jön meg időben?

Legjobb válasz: Még nem csináltál? Azzal kellett volna kezdeni. Ha csináltál, és negatív lett, akkor várj még, ha továbbra sem jön meg, tesztelj újra, ha továbbra is negatív de nem jön meg, akkor menj orvoshoz.

Még nem csináltál? Azzal kellett volna kezdeni. Ha csináltál, és negatív lett, akkor várj még, ha továbbra sem jön meg, tesztelj újra, ha továbbra is negatív de nem jön meg, akkor menj orvoshoz.
Már csinálhatod is a tesztet.
2.vagyok Hát ha már lassan 1hónapja késik akkor elég nagy az esély a babára szerintem.De elég jól bírod én már az elmaradt után 3 nappal teszteltem.
Elsõ vagyok. Ha még tényleg nem teszteltél, akkor szerintem majdnem biztosra mondom, hogy terhes vagy. Szóval nagy valószínûséggel pozitív lesz. Majd azért írd meg az eredményt. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Csak hétfõn lesz rá lehetõségem, hogy vegyek. Remélem pozitív lesz. :)
A kérdező hozzászólása: Mennyi a valószínûsége, hogy pozitív lesz?
Nekem 6 napja késik, 2 napja csináltam tesztet(reggel), de negatív lett. Nekem soha nem késett, vagy marad el a menzesz, csak amikor a lányommal terhes lettem. Remélem, hogy nálad és nálam is baba van. Majd írj! Én holnap tesztetek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!