Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a menzeszt, (184 db)

Szia! Nekem is nagyon fontos lenne, ha valamit megtudsz errõl és ide nemjön használható válasz eltudnád küldeni??
a citromlétõl éppen hamarabb jön meg a menstruáció.sztem nincs olyan hogy le lehessen rövidíteni, vagy mégis.ha fog.gátlót szedsz, akkor rövidebb elsz a mensid, nekem amugy4-5napig tartott , de mióta tabit szedek 2-3nap.Mást nem tudok :D
a citromot én is próbáltam, nekem sem mûködött. a tabletta szedéssel lehet valamennyit. amúgy meg ha sokat idegeskedsz:)
az idegesség mindenkire másképp hat!! nekem mondjuk késõbb jön meg, ha ideges vagyok... de anyumnak meg elõbb jön meg, ha ideges! szoval ez olyan emberfüggõ.
Szia, ez amolyan városi legenda, ami minden embernél máshogy mûködik. Nekem alapból hamarabb szokott megjönni, és egy kis vörösbor még lök rajta, a citrom vagy narancs viszont kitolja. Ha meg azt akarom, hogy hamarabb elmúljon, szintén citrom, narancs és napi folyadékszükséglet + egy-másfél liter az, amit megiszok. Ezt nem a kisujjamból szoptam, hanem tapasztalat. És a sok víz a fájdalmak megszüntetésére is jó. Plusz, magnézium pezsgõtabletta vagy magnéziumos víz, pl: a Visegrádi.

2 hónapja, hogy gyengébb a menzeszem. Mitől lehet gyengébb a menzeszem?

4 negatív terhességi tesztem volt. Van egy bal oldali 17 mm-es petefészek cisztám. És fogytam 15 kg-t. Szépen fokozatosan. A menzesznél kevesebb a vér ürül ki belőlem. Viszont a színe normális, még alvadt vér is található... Terhesség szerintetek kizárt?

Legjobb válasz: Negatív teszttel és darabos vérzéssel szerintem nincs baba. Akkor már a ciszta lehet az ok, de nem értek hozzá. Az orvos mit mondd errõl?

Negatív teszttel és darabos vérzéssel szerintem nincs baba. Akkor már a ciszta lehet az ok, de nem értek hozzá. Az orvos mit mondd errõl?
A kérdező hozzászólása: hogy csináljak tesztet. Valójában a cisztát csak múlthéten tudtam meg, mikor alhasi ultrahangon voltam. Viszont hétfõn majd elmegyek orvoshoz, de azért szeretném tudni a véleményeket e dologról :)
Hirtelen fogyásnál felborulhat a hormonháztartás egyensúlya, ezért bármi zavar kialakulhat. Hasonló helyzetben voltam én is, csak nekem a fogyás után nem hogy csak gyengébb menzeszem lett, de pár hónapra ki is maradt. Már azt hittem terhes lettem, de végül gyógyszerrel meg kellett hozzák. Azóta is vékony a méhnyálkahártyám, vannak olyan hónapok, hogy másfél napig van meg a menzeszem, ezért a teherbeesés is sokkal nehezebb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, amúgy nekem is volt, hogy kimaradt egy ciklusom voltál orvosnál tegnap, és õ is a fogyásra fogta.

Méhpempõvel ki eset már teherbe? És lehet úgyis szednem hogy megvan a menzeszem?

Legjobb válasz: én spermával estem teherbe, nem méhpempõvel...

én spermával estem teherbe, nem méhpempõvel...
A kérdező hozzászólása: Nem ez volt a kérdés.

Lehet hogy beált a menzeszem?

Igazából novemberben volt az első és azóta voltam beteg amiat 3 hónapig nem volt semmi vajd két havonta megjött nem tudom de lehetséges hogy így maradt ?

Legjobb válasz: Nem. Ha kéthavonta jön, akkor nem tekinthetõ beálltnak. Majd ha mindig 21 és 36 nap között jön, közel azonos idõközönként, mondjuk átlag 30 naponta, akkor tekinthetõ majd rendszeresnek, "beálltnak". Beletelhet 2-3 évbe is, mire ez megtörténik.

Nem. Ha kéthavonta jön, akkor nem tekinthetõ beálltnak. Majd ha mindig 21 és 36 nap között jön, közel azonos idõközönként, mondjuk átlag 30 naponta, akkor tekinthetõ majd rendszeresnek, "beálltnak". Beletelhet 2-3 évbe is, mire ez megtörténik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm és még valami lehet hogy a tampon miatt van csak mert amikor nem azt használtam akkor 24 nap utám megvolt és mos így nem igazám tudom mikor jön meg hogy oldjam meg
A tamponhasználatnak semmi köze ahhoz, hogy hány naponta jön meg. DE ugye kiveszed az utolsót, amikor elmúlt a vérzés??? Egyébként ilyen fiatalon sokkal jobb a betét.
A kérdező hozzászólása: Csak a közepén használok a sport miatt este soha ne szoktam és a vég felés se
A kérdező hozzászólása: És köszi a kor igyekszem betétet használni

Anovulációs hónapban hogyan jön a menzesz? Mire lehet számítani?

Mármint megjöhet ugyanúgy id?re, vagy akkor inkább késik? Van itt esetleg valaki, akinek van görbéje ilyen hónapról?

Legjobb válasz: Ahogy olvastam, ugyanúgy jön meg. Bocs, nincs ilyen görbém.

Ahogy olvastam, ugyanúgy jön meg. Bocs, nincs ilyen görbém.
Anovulációs hónapban, nincsenek olyan erõs tünetek, a mensi is gyengébb fájdalommentesebb. De egyénenként változhat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, pár nap múlva kiderül...
Szia! A kilyukadt óvszertõl függetlenül én mindenképpen orvoshoz fordulnék, mert ez így nagyon nem oké!
A kérdező hozzászólása: Szia.tudom, és terveztem is, csak mindig kõzbejõtt valami, most megõl az ideg, nemtudom mivan
A kérdező hozzászólása: és ez milyen gyakran fordulhat elõ?
igen, ez igaz. az egyik ismerösöm miután teherbe esett, kétszer volt menstruációja.Nemis gondolta, hogy babát vár.
9 havonta, ha ügyes vagy.
Elõfordul, de azért ez a ritkábbik eset. Ha rendesen védekeztek és nincs más tünet kicsi az esély rá. 23/L
Bizony elõfordulhat. És annyi hónapig, amíg meg nem szünteted a terhességed!
Ismerek egy nagyon fiatal párt, akiknek így lett baba, 5 hónapig még menzeszelt a lányt mire rájöttek, hogy terhes. Eddig teljesen megnyugtatott mikor megjött, de úgy látszik az sem teljesen biztos. Bár azt nem tudom, hogy ez tabletta mellett elõfordulhat-e, ha valaki tud errõl valamit megírhatná
Azért akkor nem olyan erõs a menzesz.

Holnaputánra nem várom. A hőm 4 napja 36, 9 majd másnap 37, 2 aztán megint 36, 9 és megint 37, 2. Ma reggel megint 36, 9 volt. Elkenődtem, hogy esik a menzesz előtt. Lehet baba?

Legjobb válasz: Szia. Elméletileg lehetsz babás.De sajna még az utolsó pillanatba is le eshet. Nekem is ilyen volt a hõm kb,és volt hogy a lázmérõn láttam hogy itt a mensi, és már csak 36,7 volt a hõm, pedig elõtte egy nappal még bõven 37 fölött volt.Én azt mondom egyenlõre ne spekulálj, mert annál nincs rosszabb.Várj amíg nem jön meg, és ha utána egy héttel is magas akkor már lehet reménykedni, de akkor is a teszt a lényeg.Sõt ha ennyire stresszel ne is mérj még 2 napig, hátha nem lessz annyira nehéz megvárni hogy mi a helyzet.Tudom könnyen beszélek, de én is voltam ilyen cipõbe, bár én fõl adtam a mérést, fõl adtam az ovul tesztet, és rá 2 hónapra 7 hetes babóm volt már. Sok sikert 38 hetes kismama

Szia. Elméletileg lehetsz babás.De sajna még az utolsó pillanatba is le eshet. Nekem is ilyen volt a hõm kb, és volt hogy a lázmérõn láttam hogy itt a mensi, és már csak 36, 7 volt a hõm, pedig elõtte egy nappal még bõven 37 fölött volt.Én azt mondom egyenlõre ne spekulálj, mert annál nincs rosszabb.Várj amíg nem jön meg, és ha utána egy héttel is magas akkor már lehet reménykedni, de akkor is a teszt a lényeg.Sõt ha ennyire stresszel ne is mérj még 2 napig, hátha nem lessz annyira nehéz megvárni hogy mi a helyzet.Tudom könnyen beszélek, de én is voltam ilyen cipõbe, bár én fõl adtam a mérést, fõl adtam az ovul tesztet, és rá 2 hónapra 7 hetes babóm volt már. Sok sikert 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 14 kérdéssel lejjebb írtam a tüneteimet. De most valahogy máshogy fáj a hasam. Olyan igazán mensisen. Írjatok légyszi. Már teljesen letörtem...:(
ne tõrj le, de ne akard görcsössen a babát mert akkor tuti hogy nem fog összejönni!a hõnek nem kell hinni, hülyeség az egész!a baba ha jókor akcíóztatok jönni fog.ha nem akkor a következõ hónapban vagy utána.a lényeg ne görcsölj!tünetek mindenkinél vannak és néha sajnos egy beképzelt tünet alapján mindenki terhességre gyanakszik!még én is!fel a fejjel!
Annyira nem hülyeség a hõ.Én pco-s voltam évekig.Nekem sokat segített a hõm, de persze nem 100% ezzel egyet értek.Elsõ válaszóló vagyok.Az ovul teszteknek mindig jobban hittem.Bár én a kettõt egyszerre csináltam, hogy le ellenõrizzem a hõmérõt.Mindig be jött a hõ az ovul teszthez.De és az a lényeg, nagyon sok dolog be folyásolja a hõdet.Stressz például nagyon.Azért írtamm hogy most hagy azt a 2 napot pihibe, ne mérj, hanem próbálj kikapcsolodni.Sétálj, vásárolj, vagy ami jól esik.Nem tesz jót mindig ezzel foglalkozni.Nagyon drukk neked.
Az én hõm is eléggé kiakasztó! Illetve kicsit olyan, mintha nem tudná a szervezetem, hogy megjöjjön-e vagy sem! Vagy csak a pszichénk játszik a testünkkel....
a hõmérõzés egy szart sem ér! nekem nincs fent reggel eggyáltalán nem magasabb 36, 6 nappal viszont igen 37, 2 aztmondták sokan itt hogy akkor nincs baba. De mégis van szoval ne keseredj el. lehet baba neked is .
akko minek szeded?
A kérdező hozzászólása: még nem szedem
Azért mondta a doki, mert akkor már alig egy héten belül hat, minél késõbb kezded, annál késõbb. De én sem nagyon értem, h miért kell neked fog.gátló. Komoly kapcsolatban élsz?
A kérdező hozzászólása: 2 éves kapcsolatom van, úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne...így jobb lesz :) (bár eddig sem volt rossz) :D
Én is volinát szedek és azért mondta a doki mert ha a menzesz 1. napjától szeded akkor már rögtön védettséget nyújt ha csak a 2.-5. napja közt akkor csak 1 hét után nyújt védettséget! Én is az 1. napon kezdtem el szedni bár azért vártunk 1 hetet és utána próbálkoztunk! pár hónapja szedem csak, de eddig még nincs gyerek! :D am én is 17 vagyok és szûz voltam mikor elkezdtem szedni:)

Nekem ma van a 3. napja, hogy késik a menzeszem, de ma csináltam egy tesztet és negatív lett. Lehet, hogy korán csináltam a tesztet?

Legjobb válasz: Szia sorstárs! Dettó ugyanígy vagyok. Ráadásul 10-es tesztet csináltam. Holnap reggel én még megnézem. Szerinem te is várj még 1-2 napot, hárha csak a hormon késõbb jelenik meg a vizeletünkben. Drukkolok magunknak! Írj, hogy mi volt!

Szia sorstárs! Dettó ugyanígy vagyok. Ráadásul 10-es tesztet csináltam. Holnap reggel én még megnézem. Szerinem te is várj még 1-2 napot, hárha csak a hormon késõbb jelenik meg a vizeletünkben. Drukkolok magunknak! Írj, hogy mi volt!
Szia! Nem, délután csináltam a tesztet. Interneten rendeltem külföldrõl. One Step easy Pregnancy teszt a neve. 10-es érzékenységû.
A kérdező hozzászólása: Én is drukkolok neked!
Sziasztok!Nekem is késik már két napja, ma csináltam 10 erõsségüt és nekem is negativ lett.Akkor nem vagyok egyedül evvel a problémával.Azt hiszem várok még 1-2 napot és újra megprobálom.Remélem pozitiv lessz, mindannyiunknak!
Sziasztok! 1. válaszoló vagyok. Nem bírtam magammal, és most is csináltam egy tesztet (van egy rakat): + lett! Nagyon halvány, de ott van! Szerintem holnapra nektek is ott lesz!
A kérdező hozzászólása: 1.válaszoló reggel csináltad meg a tesztet? Milyen nevû terhességi tesztet használtál?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!