Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a méhszájat, hogy lent (13 db)

Honnan lehet tudni, hogy leszállt a méhszáj? Továbbiakban lent.

18 hetes kismama vagyok, és van egy kis dudor a hüvelyemnél. De ez már régebben is ott volt (a terhesség el?tt is), csak most mintha egy kicsit nagyobb lenne. Lehet mástól is, vagy akkor most leszállt a méhszájam?? Ha igen, az mekkora baj? Van itt valaki, akinek ilyen problémája volt? Mi történt utána?

Legjobb válasz: En nem hiszem, hogy az a mehszajad, amit ilyen konnyen tapintasz a huvelyednel, legalabbis remelem, hogy nem az, mert egyaltalan nem lenne normalis, ha azt ennyire lent, a bejaratnal erezned... A mehszaj csak mehsulyedes eseten kerul extra kozel a huvelybejarathoz, az viszont csak idosebb korban, 3-4 gyerek megszunese utan jellemzo. Ha viszont bent erzed, akkor siman ne tapogasd, mert nem szabad. Fiatal terhessegnel egyebkent en ugy tudom, hogy a mehszaj inkabb felfele huzodik es teljesen zart, hogy ezzel is vedje a mehet, a babat, majd kesobb a meh megnovekedett sulya (baba, magzatviz) nyomast gyakorol ra es lejjebb eresztkedhet. Nem lehet, hogy az egy er, vagy ercsomo? Mert lehet visszer a huvelynel, a szemeremajkakon is, amik altalaban alig, vagy egyaltalan nem erezhetoek, viszont terhesseg alatt jobban kidudorodhatnak, megnohetnek, fajdalmassa valhatnak a verboseg, illetbe a nyomas miatt. Mas otletem nincs. Remelem, hogy minden rendben van!

En nem hiszem, hogy az a mehszajad, amit ilyen konnyen tapintasz a huvelyednel, legalabbis remelem, hogy nem az, mert egyaltalan nem lenne normalis, ha azt ennyire lent, a bejaratnal erezned... A mehszaj csak mehsulyedes eseten kerul extra kozel a huvelybejarathoz, az viszont csak idosebb korban, 3-4 gyerek megszunese utan jellemzo. Ha viszont bent erzed, akkor siman ne tapogasd, mert nem szabad. Fiatal terhessegnel egyebkent en ugy tudom, hogy a mehszaj inkabb felfele huzodik es teljesen zart, hogy ezzel is vedje a mehet, a babat, majd kesobb a meh megnovekedett sulya (baba, magzatviz) nyomast gyakorol ra es lejjebb eresztkedhet. Nem lehet, hogy az egy er, vagy ercsomo? Mert lehet visszer a huvelynel, a szemeremajkakon is, amik altalaban alig, vagy egyaltalan nem erezhetoek, viszont terhesseg alatt jobban kidudorodhatnak, megnohetnek, fajdalmassa valhatnak a verboseg, illetbe a nyomas miatt. Mas otletem nincs. Remelem, hogy minden rendben van!
A kérdező hozzászólása: Az lemaradt, hogy itt a gyakorin olvastam, hogy valakinek már 10 hetesen leszállt a méhszája. Kíváncsi lennék az ilyen esetekre is, hogy ezután mi történt, minden rendben volt-e?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Nem belül van, hanem simán kitapintható! Kb. akkora, mint egy szilvamag. Csak ez azóta idegesít jobban, hogy itt olvastam, hogy valakinek 10 hetesen egy ilyen dudorra azt mondta a doki, hogy leszállt a méhszája...
A méhszáj nem tud leszállni, nézd meg egy anatómia könyvben az hol van és akkor érteni fogod. de ezt ne itt kérdezd , inkább az orvosodnak mutasd meg. JÓ babavárást! 35km

Hogyan lehet kitapintani a méhszájat, hogy lent vagy fent van-e? Terhességnél melyiket kell figyelni?

Legjobb válasz: Ha otthon akarsz vizsgálódni,elõször is moss kezet,aztán guggolásban a legkönnyebb elérni a méhet. Ha nehezen tapintható akkor terhességet jelenthet,ha könnyen elérhetõ akkor peteérés környékén vagy,ill. mensit jelez. A nõgyógy. vizsgálatot már leirták elõttem. A mens után a méhszáj könnyen elérhetõ,kemény és zárt.A peteéréshez közeledve egyre nehezebben elérhetõ,megpuhul és nyitott.Érezni fogod a különbséget.Peteéréskor a legnyitottabb,ha ehhez tojásfehérjeszerû(esetlegkrémes) nyák tartozik,akkor az a legjobb idõ a huncutkodáshoz.A ciklus második felében a méh kezd lejjebb szálni,zárt és újra kemény lesz.Elõfordulhat h a cikl végén újra,krémes,hígabb a nyák(esetleg tojásfehérjeszerû).Ha vízesnek érzed az várhatóan mens-t jelent,mert a méh nyálkahártyájából elõször a víz távozik.Ha sikerült terherbe esni a méhszáj feljebb marad,esetleg befeléfordult,zárt és kemény.

Ha otthon akarsz vizsgálódni, elõször is moss kezet, aztán guggolásban a legkönnyebb elérni a méhet. Ha nehezen tapintható akkor terhességet jelenthet, ha könnyen elérhetõ akkor peteérés környékén vagy, ill. mensit jelez. A nõgyógy. vizsgálatot már leirták elõttem. A mens után a méhszáj könnyen elérhetõ, kemény és zárt.A peteéréshez közeledve egyre nehezebben elérhetõ, megpuhul és nyitott.Érezni fogod a különbséget.Peteéréskor a legnyitottabb, ha ehhez tojásfehérjeszerû(esetlegkrémes) nyák tartozik, akkor az a legjobb idõ a huncutkodáshoz.A ciklus második felében a méh kezd lejjebb szálni, zárt és újra kemény lesz.Elõfordulhat h a cikl végén újra, krémes, hígabb a nyák(esetleg tojásfehérjeszerû).Ha vízesnek érzed az várhatóan mens-t jelent, mert a méh nyálkahártyájából elõször a víz távozik.Ha sikerült terherbe esni a méhszáj feljebb marad, esetleg befeléfordult, zárt és kemény.
Miért akarja mindeki a méhszáját tapogatni???? Azért van az orvos...
nekem rugdosott tegnap egesz ejjel ott egeszen lent alula fiam mar azt hittem bepisilek olyan volt :) szinten 23 hetes
nekem is szokott, de hogy hogyan kerül oda le, nem is tudom. Szinte megijedek, hogy mindjárt „kibújik”, annyira lent van 22 hetes
Ez normális, ne aggódj(atok)! :) Nekem is sokszor rugdalt ott. Ettõl nem fog kinyílni a méhszáj. 37 hetes vagyok, még faros a babám így sokszor rugdal ott még mindig és még teljesen zárt vagyok. Kicsit kellemetlen, de lesz még rosszabb is! :) Sok boldogságot!


Ha leguggolok vagy terpesztek egy picit akkor egyből fáj ott lent, lehet hogy kinyílt a méhszájam vagy csak simán a baba nyomja?

hétf?n leszünk 37 hetesek és elég furi érzés, eddig C2000 volt az "állapotom", lehet hogy változott?

Legjobb válasz: Szia!!!Nekem is szokot ilyen lenni ,de csak a baba nyomja és azt érzed.Nekem is C2000,de még semi.39hetes kismama.Ki tartás!!!

Szia!!!Nekem is szokot ilyen lenni , de csak a baba nyomja és azt érzed.Nekem is C2000, de még semi.39hetes kismama.Ki tartás!!!

A méhszájam fent van, olyan mogyoró alakú.9napja késik. Tesztem tegnap neg lett. Lehet hogy mégis terhes lennék?

Legjobb válasz: Zárt a méhszájad? Mert ha igen, akkor szerintem esélyes, hogy terhes vagy! :) Mensi elõtt lent szokott lenni a méhszáj... ;)

Zárt a méhszájad? Mert ha igen, akkor szerintem esélyes, hogy terhes vagy! :) Mensi elõtt lent szokott lenni a méhszáj... ;)
A kérdező hozzászólása: Igen, valahogy úgy, csak nem tudtam pontosan megfogalmazni.Akkor miért negatív a teszt?Tüneteim nincsenek.
Elsõ vagyok. Lehet, hogy még nincs elég HcG a szervezetedben. Én várnék még pár napot (tudom, hogy nehéz), és csinálnék még egy tesztet. :) 0508
A kérdező hozzászólása: Megjött :-((((

Hogy lehet kitapintani a méhszájat, honnan tudom hogy az az, milyen? Honnan tudni, hogy font van vagy lent?

Legjobb válasz: A mens után a méhszáj könnyen elérhetõ,kemény és zárt.A peteéréshez közeledve egyre nehezebben elérhetõ,megpuhul és nyitott.Érezni fogod a különbséget.Peteéréskor a legnyitottabb,ha ehhez tojásfehérjeszerû(esetlegkrémes) nyák tartozik,akkor az a legjobb idõ a huncutkodáshoz.A ciklus második felében a méh kezd lejjebb szálni,zárt és újra kemény lesz.Elõfordulhat h a cikl végén újra,krémes,hígabb a nyák(esetleg tojásfehérjeszerû).Ha vízesnek érzed az várhatóan mens-t jelent,mert a méh nyálkahártyájából elõször a víz távozik.Ha sikerült terherbe esni a méhszáj feljebb marad,esetleg befeléfordult,zárt és kemény.

A mens után a méhszáj könnyen elérhetõ, kemény és zárt.A peteéréshez közeledve egyre nehezebben elérhetõ, megpuhul és nyitott.Érezni fogod a különbséget.Peteéréskor a legnyitottabb, ha ehhez tojásfehérjeszerû(esetlegkrémes) nyák tartozik, akkor az a legjobb idõ a huncutkodáshoz.A ciklus második felében a méh kezd lejjebb szálni, zárt és újra kemény lesz.Elõfordulhat h a cikl végén újra, krémes, hígabb a nyák(esetleg tojásfehérjeszerû).Ha vízesnek érzed az várhatóan mens-t jelent, mert a méh nyálkahártyájából elõször a víz távozik.Ha sikerült terherbe esni a méhszáj feljebb marad, esetleg befeléfordult, zárt és kemény.
Én azért azt ajánlanám, bár a Te dolgod, hogy ne ezt a módszert válaszd.Inkább ezt hagyd meg a dokinak!

Semmit nem mond az orvos hogy mekkora lehet de én nagyon kíváncsi vagyok! Kiváncsi lennék hogy 36 hetes babátoknak mekkora a BPD-je és FL-je? 1110 es a méhszájam és 2 fokban érett a lepény ez mit jelent?

Legjobb válasz: a belsõ méhszájad még zárva, ez alapján simán eljutsz a 40. hétig (1110), 2, fokban érett méhlepény viszont arra utal, lehet nem lesz még 4 hét. Van akinek korábban elöregszik, van akinek nem, ez még jó, a 3. fok már nem annyira

a belsõ méhszájad még zárva, ez alapján simán eljutsz a 40. hétig (1110), 2, fokban érett méhlepény viszont arra utal, lehet nem lesz még 4 hét. Van akinek korábban elöregszik, van akinek nem, ez még jó, a 3. fok már nem annyira

34+4 hetes kismama vagyok. Naponta szokott folyni a tejem, a pici sokat mozog és van hogy kellemetlen érzés. A méhszájan 2100-as. Azt mondják hogy lent van a hasam. Lehet ezekből a jelekből előbb baba?

Legjobb válasz: Újra az elsõ vagyok. Még annyi, hogy az, hogy valakinek mennyire van lent a hasa, az alkati kérdés is. Sok kismamát ezzel "hülyítenek", hogy már lent van a hasa, biztos szülni fog, mégsem szül még hetekig. Sok kismamának meg fent van a hasa, mégis szül... Nekem is azt mondták mindig, hogy hamarabb fogok szülni, aztán alig lehetett kirobbantani õket... Ettõl függetlenül lehet, hogy te hamarabb fogsz szülni, de ez teljesen kiszámíthatatlan. A tejcsi csorgás pedig ilyenkor már normális. Kellemes babvárást és könnyû szülést!

Újra az elsõ vagyok. Még annyi, hogy az, hogy valakinek mennyire van lent a hasa, az alkati kérdés is. Sok kismamát ezzel "hülyítenek", hogy már lent van a hasa, biztos szülni fog, mégsem szül még hetekig. Sok kismamának meg fent van a hasa, mégis szül... Nekem is azt mondták mindig, hogy hamarabb fogok szülni, aztán alig lehetett kirobbantani õket... Ettõl függetlenül lehet, hogy te hamarabb fogsz szülni, de ez teljesen kiszámíthatatlan. A tejcsi csorgás pedig ilyenkor már normális. Kellemes babvárást és könnyû szülést!
Ezek közül egy jel sem jelenti mindenképpen azt, hogy hamarabb lesz baba! Nekem az elsõ, második babámnál is jó pár héttel a szülés elõtt ilyen volt a méhszájam, mégis idõben jöttek, a harmadikkal pedig már a 26. héten 2100-as értékem volt, onnantól folyamatosan nyílt, mégis indított szülés volt 39 hetesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ

Lehet, hogy néha azért nyom a tampon bizonyos testhelyzetekben, mert túl lent van a méhszájam?

pedig felnyomom amennyire tudom, de nem megy sosem olyan mélyre, kb 3 cm és el is érem az ujjammal. Általában eltalálom a helyét és nem érzem, de néha nem sikerul és olyan, mintha ott nyomna valamit. Az a méhszájam lehet mar?

Legjobb válasz: Ne ess túlzásba! Perszehogy a méhszájadat gyötröd vele.1,5-2 cm-re kell felhelyezni!!Egyszer olvasd el a haszálati utasítást!Ha fáj, és jól sejted a probléma okát, akkor miért nem próbáltad már kevésbé felnyomni?

Ne ess túlzásba! Perszehogy a méhszájadat gyötröd vele.1, 5-2 cm-re kell felhelyezni!!Egyszer olvasd el a haszálati utasítást!Ha fáj, és jól sejted a probléma okát, akkor miért nem próbáltad már kevésbé felnyomni?

Lehet, hogy terhes vagyok? Mikor van fent és lent a méhszáj?

2.-án kellett volna megjönnie.

Legjobb válasz: Ne haragudj meg, de tényleg annyi hülyeséget kérdeztél, hogy egyikre sem lehet normális választ adni.

Ne haragudj meg, de tényleg annyi hülyeséget kérdeztél, hogy egyikre sem lehet normális választ adni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!