Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a méhszájat, hogy (151 db)

Hogyan lehet segíteni abban hogy megnyíljon a méhszáj?

38 hetes és 5 napos kismama vagyok, a méhszájam még teljesen zárt, de már megpuhult. és szeretnék valami módszert a házas életen kivül ami esetleg megnyithatja a méhszájat. vannak fájásaim, de hiába amíg zárt vagyok.

Legjobb válasz: ez nem is baj ilyenkor még. A legtöbb kismamának csak a szüléssel kezd nyilni. Vna kinek aká2 2 óra alatt meg van 0-ról. Nem kell semmit tenned ezért egyenlöre. Az orvos tud rajta tágitani kézzel de az marha fájdalmas és nem is túl természetes dolog.

ez nem is baj ilyenkor még. A legtöbb kismamának csak a szüléssel kezd nyilni. Vna kinek aká2 2 óra alatt meg van 0-ról. Nem kell semmit tenned ezért egyenlöre. Az orvos tud rajta tágitani kézzel de az marha fájdalmas és nem is túl természetes dolog.
A méhszáj a szülés megindulásakor kezd nyílni, elötte nem és fölösleges is lenne ezt eröltetni. Addig örülj, amig zárt, mert a babának az a legjobb. Most még ne akarj szülni, még nincs ideje.
Boccs az off-ért, de üdv a klubban! :D Ugyanígy állok, ahogy te, csak 3. babával, ami azért néha ad egy kis reményt, hogy nem várja meg a 40 betöltött hetet. Nekem 2x is szülés elött 2-3 nappal kezdett nyílni a méhszáj, addig teljesen zárt voltam. Ez az 1. babánál 39+4 napot jelent, a 2.-nál 41 hetes voltam, amikor magzatvízvizsgálathoz tágított a doki, hát... nagyon fájt! 41+3 voltam, mikor elkezdtem vajúdni. De tényleg mindenkinél más, ahogy elöttem is írták, van aki 0-ról tágul ki 2 óra alatt... És van aki nyitott méhszájjal indul és mégis 12-24 óra a tágulás. A dokim arra, hogy felpuhult a méhnyak (én is így állok), azt mondta, azt jelzi, hogy könnyû szülés lesz, de hogy mikor, azt nem tudja. 38+5 hkm
utsó vagyok. A szex-en kívûl nincs jobb ötletem... Mondjuk nekem már nem megy. :)
Én is offolok, de énis ugyanígy vagyok, cak még inkább, mint a kérdezõ: szintén 38+5, szintén ezt a homeos bogyót szedem, meg hétvégén az arnicát, meg palástfû teát iszok.. Ja és szintén 24 éves vagyok..:D És persze teljesen zárt vagyok, csak jóslóim vannak. A védõnõ azt mondta h ahhoz h nyíljon a méhszáj, ahhoz nagy fájások kellenek, csak úgy nem fog.
A kérdező hozzászólása: még mindig zárt vagyok és 39 hetes és 3 napos vagyok mostmár. azt mondja a dokim hogy alakulunk. de hogy alakulunk ha zárt vagyok? :( nem értem. elvileg dec 25-re vagyok kiírva, de azt mondta hogy karácsonyra nem valószínû hogy lesz baba, de szilveszterre biztosan. mondom az fasza. És továbbra is szedem a homeós bogyeszt. De mondta a dokim hogy most elég sok kismamája ment ugy szülni hogy zárt méhszájjal, elfolyt a magzatvíz, vagy csak repedt a burok, és mégis meg lettek a babák. azt mondta ne keseredjek el. mondom nem az hogy elkeseredek vagy sem, de nem hiszem hogy valahogy nem lehet segíteni. mert ez nagyon rossz ez a tétlenség. nst is rendbe, ultrahang is rendbe, csak annyi hogy zárt vagyok :( pedig karácsonyi ajándéknak szerettem volna ha megérkezik. meg már nagyon várjuk -
Nekem mind a 4 gyerekkel teljesen zárt méhszájjal mentem be és nem túl sokára meglettek.

Honnan lehet tudni, hogy leszállt a méhszáj? Továbbiakban lent.

18 hetes kismama vagyok, és van egy kis dudor a hüvelyemnél. De ez már régebben is ott volt (a terhesség el?tt is), csak most mintha egy kicsit nagyobb lenne. Lehet mástól is, vagy akkor most leszállt a méhszájam?? Ha igen, az mekkora baj? Van itt valaki, akinek ilyen problémája volt? Mi történt utána?

Legjobb válasz: En nem hiszem, hogy az a mehszajad, amit ilyen konnyen tapintasz a huvelyednel, legalabbis remelem, hogy nem az, mert egyaltalan nem lenne normalis, ha azt ennyire lent, a bejaratnal erezned... A mehszaj csak mehsulyedes eseten kerul extra kozel a huvelybejarathoz, az viszont csak idosebb korban, 3-4 gyerek megszunese utan jellemzo. Ha viszont bent erzed, akkor siman ne tapogasd, mert nem szabad. Fiatal terhessegnel egyebkent en ugy tudom, hogy a mehszaj inkabb felfele huzodik es teljesen zart, hogy ezzel is vedje a mehet, a babat, majd kesobb a meh megnovekedett sulya (baba, magzatviz) nyomast gyakorol ra es lejjebb eresztkedhet. Nem lehet, hogy az egy er, vagy ercsomo? Mert lehet visszer a huvelynel, a szemeremajkakon is, amik altalaban alig, vagy egyaltalan nem erezhetoek, viszont terhesseg alatt jobban kidudorodhatnak, megnohetnek, fajdalmassa valhatnak a verboseg, illetbe a nyomas miatt. Mas otletem nincs. Remelem, hogy minden rendben van!

En nem hiszem, hogy az a mehszajad, amit ilyen konnyen tapintasz a huvelyednel, legalabbis remelem, hogy nem az, mert egyaltalan nem lenne normalis, ha azt ennyire lent, a bejaratnal erezned... A mehszaj csak mehsulyedes eseten kerul extra kozel a huvelybejarathoz, az viszont csak idosebb korban, 3-4 gyerek megszunese utan jellemzo. Ha viszont bent erzed, akkor siman ne tapogasd, mert nem szabad. Fiatal terhessegnel egyebkent en ugy tudom, hogy a mehszaj inkabb felfele huzodik es teljesen zart, hogy ezzel is vedje a mehet, a babat, majd kesobb a meh megnovekedett sulya (baba, magzatviz) nyomast gyakorol ra es lejjebb eresztkedhet. Nem lehet, hogy az egy er, vagy ercsomo? Mert lehet visszer a huvelynel, a szemeremajkakon is, amik altalaban alig, vagy egyaltalan nem erezhetoek, viszont terhesseg alatt jobban kidudorodhatnak, megnohetnek, fajdalmassa valhatnak a verboseg, illetbe a nyomas miatt. Mas otletem nincs. Remelem, hogy minden rendben van!
A kérdező hozzászólása: Az lemaradt, hogy itt a gyakorin olvastam, hogy valakinek már 10 hetesen leszállt a méhszája. Kíváncsi lennék az ilyen esetekre is, hogy ezután mi történt, minden rendben volt-e?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Nem belül van, hanem simán kitapintható! Kb. akkora, mint egy szilvamag. Csak ez azóta idegesít jobban, hogy itt olvastam, hogy valakinek 10 hetesen egy ilyen dudorra azt mondta a doki, hogy leszállt a méhszája...
A méhszáj nem tud leszállni, nézd meg egy anatómia könyvben az hol van és akkor érteni fogod. de ezt ne itt kérdezd , inkább az orvosodnak mutasd meg. JÓ babavárást! 35km

Lehet hogy Nyílik a méhszáj?

Tegnap este egy kis alvadt vérdarabbal és valami nyúlós váladékfélével szembesültem. (bocsi, ha gusztustalan)

Legjobb válasz: Bizony lehet, a nyúlós dolog a nyákdugó. Aggódni nem kell, orvosnak szólj róla. Nekem az utolsó hónapban végig egy ujjnyira nyitva volt a méhszáj, mégis túlhordtam 4 napot. Sõt egyszer az utolsó héten megemltem egy ikerbabakocsit, mert senki nem segített az anyukának leszállni a buszról. Pont én is orvoshoz mentem, az enyuka meg felsikított, h ne emelgessek, mondtam, h már pont benne vagyok idõben, nem is lenne baj, ha lenne valami:) Nem lett:) Amúgy 4 és fél óra alatt szültem meg, szóval nem baj, ha nyílik a méhszáj:)

Bizony lehet, a nyúlós dolog a nyákdugó. Aggódni nem kell, orvosnak szólj róla. Nekem az utolsó hónapban végig egy ujjnyira nyitva volt a méhszáj, mégis túlhordtam 4 napot. Sõt egyszer az utolsó héten megemltem egy ikerbabakocsit, mert senki nem segített az anyukának leszállni a buszról. Pont én is orvoshoz mentem, az enyuka meg felsikított, h ne emelgessek, mondtam, h már pont benne vagyok idõben, nem is lenne baj, ha lenne valami:) Nem lett:) Amúgy 4 és fél óra alatt szültem meg, szóval nem baj, ha nyílik a méhszáj:)
Szia.Nekem 30 hetestõl nyitva a méhszáj de "csak" annyi tünetem volt, hogy sokat keményedtem:((( Nem lehetett a nyákdugó?Tudom hogy korai lenne de erre tudok csak gondolni! Remélem nem lesz semmi de jó hogy holnap mész dokihoz:) Esetleg megírnád hogy mit volt???Kíváncsi vagyok! Boldog babavárást 33 hetes km

Ma voltam vizsgálaton tök zárt a méhszáj, placenta 3 fokban érett! Lehet még, hogy megnyílik a méhszáj magától egy héten belül? Nagyon nem szeretném befekvésig húzni, van esélyem rá? Tapasztalatok? 40+1 hetes km.

Legjobb válasz: Szia! Én egy hétfõi napon voltam vizsgálaton, tök zárt volt a méhszáj, minden teljesen okés volt, semmi szülésre utaló jel, még kérdeztem is külön a dokit, aki azt mondta, semmi jele. Aztán rá három nappal csütörtökön fájásaim lettek, a dokit telefonon hívtam, mondta, biztos csak jósló fájások. Pénteken már nem bírtam tovább, bementünk, és már egy ujjnyi volt, szombaton délután fél 3kor meg már meg is született a kislányom, aki azóta már 2 éves és 4 hónapos. :)

Szia! Én egy hétfõi napon voltam vizsgálaton, tök zárt volt a méhszáj, minden teljesen okés volt, semmi szülésre utaló jel, még kérdeztem is külön a dokit, aki azt mondta, semmi jele. Aztán rá három nappal csütörtökön fájásaim lettek, a dokit telefonon hívtam, mondta, biztos csak jósló fájások. Pénteken már nem bírtam tovább, bementünk, és már egy ujjnyi volt, szombaton délután fél 3kor meg már meg is született a kislányom, aki azóta már 2 éves és 4 hónapos. :)
szia.nekem egy hétfõi nap még teljesen zárt volt (38.hét) kedden délután elkezdtem fájdogálni szerdán reggel 7.21kor meglett a kisfiam aki nekem is 24 hónapos :) Most várjuk a kistesót a külsõ méhszáj már nyílik 3 hete..de jó lenne még vagy 3at benn maradna 35hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Akkor még reménykedek:-)

Hogyan lehet kitapintani a méhszájat, hogy lent vagy fent van-e? Terhességnél melyiket kell figyelni?

Legjobb válasz: Ha otthon akarsz vizsgálódni,elõször is moss kezet,aztán guggolásban a legkönnyebb elérni a méhet. Ha nehezen tapintható akkor terhességet jelenthet,ha könnyen elérhetõ akkor peteérés környékén vagy,ill. mensit jelez. A nõgyógy. vizsgálatot már leirták elõttem. A mens után a méhszáj könnyen elérhetõ,kemény és zárt.A peteéréshez közeledve egyre nehezebben elérhetõ,megpuhul és nyitott.Érezni fogod a különbséget.Peteéréskor a legnyitottabb,ha ehhez tojásfehérjeszerû(esetlegkrémes) nyák tartozik,akkor az a legjobb idõ a huncutkodáshoz.A ciklus második felében a méh kezd lejjebb szálni,zárt és újra kemény lesz.Elõfordulhat h a cikl végén újra,krémes,hígabb a nyák(esetleg tojásfehérjeszerû).Ha vízesnek érzed az várhatóan mens-t jelent,mert a méh nyálkahártyájából elõször a víz távozik.Ha sikerült terherbe esni a méhszáj feljebb marad,esetleg befeléfordult,zárt és kemény.

Ha otthon akarsz vizsgálódni, elõször is moss kezet, aztán guggolásban a legkönnyebb elérni a méhet. Ha nehezen tapintható akkor terhességet jelenthet, ha könnyen elérhetõ akkor peteérés környékén vagy, ill. mensit jelez. A nõgyógy. vizsgálatot már leirták elõttem. A mens után a méhszáj könnyen elérhetõ, kemény és zárt.A peteéréshez közeledve egyre nehezebben elérhetõ, megpuhul és nyitott.Érezni fogod a különbséget.Peteéréskor a legnyitottabb, ha ehhez tojásfehérjeszerû(esetlegkrémes) nyák tartozik, akkor az a legjobb idõ a huncutkodáshoz.A ciklus második felében a méh kezd lejjebb szálni, zárt és újra kemény lesz.Elõfordulhat h a cikl végén újra, krémes, hígabb a nyák(esetleg tojásfehérjeszerû).Ha vízesnek érzed az várhatóan mens-t jelent, mert a méh nyálkahártyájából elõször a víz távozik.Ha sikerült terherbe esni a méhszáj feljebb marad, esetleg befeléfordult, zárt és kemény.
Miért akarja mindeki a méhszáját tapogatni???? Azért van az orvos...

Hogy történik a méhszáj összevarrása? Altatásban, vagy érzéstelenítővel, vagy nem is lehet érezni?

Legjobb válasz: Szia. Mikor befektettek a kórházba volt ott egy csajszi akinek összevarták a méhszáját, és neki altatásban csinálták. Mikor felébredt nem fájt neki, de 24 óráig nem kelhetett fel wc-re sem.

Szia. Mikor befektettek a kórházba volt ott egy csajszi akinek összevarták a méhszáját, és neki altatásban csinálták. Mikor felébredt nem fájt neki, de 24 óráig nem kelhetett fel wc-re sem.
Szió! ezt akartam én is kérdezni, mivel én 24 hetes leszek holnap, és nyitva a külsõ és középsõ méhszájam is, 3110. Te hány hetes vagy? Mennyire vagy nyitva? Miért kell összevarrni? Köszi, ha válaszolsz!
Barátnõmnek is összevarrták a méhszáját, és altatásban csinálták. Biztos, hogy semmit nem lehet érezni.
Köszi a választ! Pihizz sokat és vigyázz nagyon magatokra!
Szia! Nekem is ilyen értékeim voltak a második két terhességennél. A méhszáj összevarrásáról azért megoszlanak a vélemények. A mûtét görcsöket okozhat, ha arra hajlamos valaki. Én orvost váltottam , mert az elsõ varrni akart, a másik szigorú fekvést ajánlott, de nálam ez bevált, és nem lett semmi gond. Mondjuk én nem vagyok orvosi beavatkozás párti. De te döntesz! Szerintem még kérdezz rá az orvosnál, mert van, akit csak akkor varrnak, ha a belsõ méhszáj is kezd kinyílni. Sikeres és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia én 23hetes vagyok, de nekem még csak a külsõ méhszájam van nyitva, és nem biztos hogy varrnak, csak megvan rá az esély.
Szia! Én 22 hetes kismama vok, már múlt héten kiderült, h vmi nem oké a méhszájammal meg a méhnyakammal se!C 2100 volt az értékem, ma voltam vissza és jövõ héten be kell feküdnöm, összevarják, nem tudom, h altatásba csinálják-e vagy sem, semmi sejtésem sincs, pláne, h az elsõ baba császáros volt!De ígérem, h ha hazaengednek megírom, h mi és h történt!
A kérdező hozzászólása: aranyos vagy d már nm aktuális kérdés, már lassan 9 hós a babóm:)
Húú bocsi, elnéztem a dátumot, 1évvel:) Ne, is néztem h 2008-as volt a kérdés, én is csak kerestem, h h történik, mert nagyon félek tõle...inkább az ismeretlntõl, meg h utánna emelhetek-e, meg h ezzel "megoldódik" a baj?!Kérlek, ha van tapasztalatod, írd meg nekem privátba!

Iszonyatos székrekedésem volt tegnap, másfél óra szenvedés. Utána olyan erős hasprés kellett a "sikerhez", h azóta fáj az alhasam, egyre jobban. Lehet, hogy kinyílt a méhszájam?

28 hetes vagyok. Holnap tudok csak dokihoz menni, de nagyon kivagyok. A véd?n?m szerint lehetséges.

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom ahhoz hogy elkezdjen kinyílni a méhszáj méhösszehúzódások kellenek de én nem vagyok se doki se védõnõ inkább nézesd meg magad a dokiddal nehogy baj legyen.

Szia! Én úgy tudom ahhoz hogy elkezdjen kinyílni a méhszáj méhösszehúzódások kellenek de én nem vagyok se doki se védõnõ inkább nézesd meg magad a dokiddal nehogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót. Ennek mindjárt utánanézek!
Szia!én ugyanigy voltam, csak nekem szurkálás volt, és beödémásodott a hüvely nyilásom, a nagy erõlködéstõl.Korházban is voltam vele, ott mondták de még ilyet nem láttak, Hát tessék, itt vagyok én.Nagyon kell vigyázni a z erölködéssel.Én már nem merek.Vhogy ki kell huznunk ezt a pár hetet.Szia.31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is. holnap meglátjuk...remélem, nem lesz baj.
Hát az erõlködés helyett jobb lenne más étrendet választani. 27 hetes vagyok, volt kb 2 nehéz hetem egész idõ alatt. Igyál sok vizet - ez nagyon fontos - és kevés kenyeret egyél. Soksok gyümölcs és zöldség! Hidd el segíteni fog! Sok sikert, remélem nincs semmi gond!!!
A nagy erolkodestol siman kijohet az aranyered is. Vigyazz nagyon vele, mert szornyu fajdalmas. Csatlakozom az elottem szolohoz, probalj meg sok zoldseget (ne repat!!!!) es gyumolcsot enni. Pl. az alma, szilva nagyon sokat segit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Szerencsére nincs baj, viszont nagyon kell vigyáznom, mivel épp, hogy nem nyíltam ki. Nektek is minden jót kívánok!

Lehet az a terhesség jele, hogy megdagad a méhszáj?

Legjobb válasz: Nem hiszem!Ilyet még nem halottam!A terhesség belülrõl történik....sõt valaki az elsõ hónapokat meg sem érzi! A méhszáj nem dagad be...fõleg nem elsõ jelként!De menj el orvosoz......majd õ konkrétabbat mond!

Nem hiszem!Ilyet még nem halottam!A terhesség belülrõl történik....sõt valaki az elsõ hónapokat meg sem érzi! A méhszáj nem dagad be...fõleg nem elsõ jelként!De menj el orvosoz......majd õ konkrétabbat mond!
Én sem hallottam még méhszáj dagadásról, de az biztos hogy peteérés környékén megrövidül a nyakcsatorna és a méh tapinthatóbbá válik.Ez pont a fogamzást segiti elõ.
Mit értesz megdagadás alatt? A menstruáció elmaradásakor, ha terhes vagy a méhszáj megkeményedhet és zártabb mint amikor menstruálsz. Ez természetes, hiszen a szervezet így védi az esetleges magzatot a vetéléstõl és a fertõzésektõl. A méhszáj vérellátása fokozódik, így keményebbnek tûnhet, valamint megvastagszik a méh nyálkahártyája, hogy segítse a megtermékenyült petesej beágyazódását. Ennél fogva a méh érzékenyebb és jobban feszül, tehát könnyebb a kitapintása is. Remélem segítettem, de feltétlenül konzultálj orvossal is.

Mitől nyílhat ki a méhszáj? mi okozhatja? észre lehet venni v. hogy? mire kell figyelni, hogy elkerüljük?

Legjobb válasz: csak az észre vételhez tudok hozzá szólni.kérdeztem a dokimat, azt mondta nem lehet észre venni, csak vizsgálattal.és magunkat ne vizsgálgassuk!

csak az észre vételhez tudok hozzá szólni.kérdeztem a dokimat, azt mondta nem lehet észre venni, csak vizsgálattal.és magunkat ne vizsgálgassuk!
NEKEM 31 HETSEN NYILT KI A KÜLSÖ ÉS A BELSÖ IS, MERT BELÉNK JÖTTEK HUSVÉTKOR KOCSIVAL, NEM LETT BAJUNK, DE ANNYIRA MEGIJEDTEM, HOGY RÁ PÁR NAPRA BEGÖRCSÖLTEM ÉS MÁR BE IS INDULT A SZÜLÉS AMIT INFUZIOVAL TARTOTTAK VISSZA. MOST 36 HETES MULTAM, SOKAT KELL FEKÜDNI, DE BÁRMIKOR SZÜLHETEK, DE AZ IS LEHET HOGY 40 HÉTRE JÖN.
Szia! Konkrétan nem érzed ha kinyílt, de én pl most a hosszú hétvége alatt kétszer is görcsöltem, és inkább bementem a dokimhoz ma, mert az elõzõ babám is korábban jött, kértem, hogy nézze meg a méhszájat. A külsõ elkezdett kinyílni. Még csak 31 hetes vagyok. Szigorú pihenést írt elõ, amit sajnos nagyon nehezen tudok betartani, hiszen a kisfiam 18 hónapos, és délután, meg este ketten vagyunk. Úgyhogy ha jóslófájás, görcs jön, nézesd meg magad, mert lehet hogy nyílik. Boldog babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!