Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a lámpalázat autóvezetéskor (1 db)

Hogyan lehet leküzdeni a lámpalázat autóvezetéskor?

A jogsim megszerzését követ?en /els?re átmentem/ pár hónapig vezettem, aztán abbahagytam. Úgy érzem, nem vagyok ura az autónak és félek a váratlan helyzetekt?l. Állítólag jó a vezetési technikám, de a közlekedés, volánhoz ülés gondolatára kiver a víz. Pedig nekem is el kellene jutnom A-ból B-be...

Legjobb válasz: Lassan és nyugodtan. Ülj be és indulj! ne törödj csak magaddal. ha valakinek nem tetszik a "bénázás" oldja meg hogy kikerüljön. Elõszõr csak kisebb forgalmú utakat válassz, aztán 1-2 hét és jöhet a sûrûje! meglátod 1-2hónap és te is boldogan üvöltözöd, hogy "ménemmészmámiazanyádénembírodkikerülnihüjesuzukis"...stb :))))))

Lassan és nyugodtan. Ülj be és indulj! ne törödj csak magaddal. ha valakinek nem tetszik a "bénázás" oldja meg hogy kikerüljön. Elõszõr csak kisebb forgalmú utakat válassz, aztán 1-2 hét és jöhet a sûrûje! meglátod 1-2hónap és te is boldogan üvöltözöd, hogy "ménemmészmámiazanyádénembírodkikerülnihüjesuzukis"...stb :) )))))
Szerintem minden kezdett nehéz, nekünk pl a vezetésben a férfiaknak meg másban. Én például volt hogy nem tudtam kiparkolni vhonnan és megkértem egy pasit hogy álljon ki. Nem nevetett, még büszke is volt magára. Én persze azóta is jót nevetek ha eszembe jut, nem szégyenlem , ma már ügyesebb vagyok.
Ha kicsit úgy érzed, h jobban megy vmi, akkor nem érdemes elbíznod magad, mert akkor fog történni a baj. Még ha nem is baleset, de szerintem a most bevezetett bírságokra senkinek sincs szüksége (mármint a kifizetésére:) )) Amíg nem vagy biztos teljesen, addig a csökkentett sebesség a megoldás, (pl. városban 50 helyett a külsõ sávban senki nem fog leszidni hogyha 30-40-el mész biztonságosan) és persze egy T betû sem árt, nem mintha jobban figyelnének rád, de legalább számíthatnak rá, ha esetleg vmit rosszul csinálnál. DE elõszöris, fõleg amíg bizonytalan vagy, a csökkentett sebesség a megoldás, és szépen lassan hozzászoksz. És persze, sok oktató vállal "utánképzést" óradíjért akár a saját autódban is! Remélem érthetõ voltam :D
Bátorság, ennyi! Én 17 éves vok pár hónapja van jogsim, de egész jól megy, ha valaki élvezi akkor könnyebb bátornak is lenni ;). Azért csak óvatosan :)
Szervusz. Ahogy én tapasztaltam a lámpaláz idõvel eltûnik, a rutin pedig nõ. Szerintem nagyon fontos, hogy "hozzá kell szokni" ahhoz, hogy vezetsz. És szerintem a legjobb, ha minden nap vezetsz, minden idõjárási körülmények között, nappal, este. Persze ha van lehetõséged megtenni. Én friss jogsival autóval kezdtem munkába járni, át Pesten oda-vissza minden nap. Kb.1 hónap múlva szépen hozzászoktam, és már nem voltam ideges hogy mi lesz az úton. Nekem nagyon sokat segített a navigáció, persze ahhoz is hozzá kellett szokni hogy egy gép dumál az orrom elõtt. De ha elrontottam egy manõvert legalább nem kellett kapkodjak hogy merre is menjek tovább. Sok sikert kívánok!
SZia! En ugyanigy voltam ezzel. Mar attol kivert a viz, hogy vezetnem kelett. Kb. 1.5 eve vettem egy kocsit (egy helyes kicsiket) Azota ugy kell kitepni az autobol. Egyszeruen eltunt a lampalaz. Sot mikor beleultem az elso sajat automba amit sajat penzembol vettem, olyan jo erzes volt, erot adott. Ma mar szinte normalis, hogy vezetek, parkolok, autopalyan kozlekedek, dugoba keveredek stb. Hidd el idovel elmulik a lapmalazad.
Rakj ki egy T betût a hátsó szélvédõre. Ha nem akarsz költeni a kék matricára, akkor egy papírra rajzolj :) Én is így oldottam meg. Augusztusban lesz 1 éves a jogsim, és azért már nincsenek nagyobb hibáim (lefulladások, ilyesmik) de még addig kint hagyom... Ha pl bánázol parkolásnál vagy ilyesmi, gondolj arra, hogy "tanuló vagyok még, ott a T betû", ezt mások is látják, és megérik, hiszem mindenki volt kezdõ!!! Az elsõ hónapokban mindig ült valaki mellettem, ha nem is jogsis és nem tud figyelmeztetni a hibákra (pl hugom), de jól esett, hogy valaki van mellettem. A lakóhelyed körül kocsikázz elöször, illetve ott ahol tanultál, az számodra ismerõs hely. Majd szépen fokozatosan hozzászoksz!
én férfi vagyok és nekem is volt ilyen hülyeségem pár évig. persze midnenki magyarázott hogy nagyon jol vezetek de egyszerûen nekem nem feküdt. õszintén szólva akkor ahogy haladt az életem (depressziosan és mindenféle hülyeségekkel megfûszerezve) lehetett legfõbb oka ennek.
sok gyakorlással lehet leküzdeni a lámpalázat. de tényleg kis forgalmú úton hogy ne elõttem bénázz:D
Ragaszthatsz T betût a hátsó szélvédõre, amíg bele nem jössz (ez megengedett), így jobban elnézhetik, ha bizonytalanul vezetsz.
Elõször is ne félj! Te is részese vagy a közlekedésnek, ugyanannyi jogod van autóba ülni, mint bárki másnak! Én mindig ezzel bíztattam magam. Mikor megkaptam a jogosítványom, apával mentünk vezetni az elsõ két hétben. Mindig mondta, hogy mi jó és mi nem. Ekkor persze csak a környékünkön levõ kis utcákon "gyakoroltunk", nagy forgalomban még nem. Aztán egyszer mondta, hogy menjünk ki a fõútra. (megjegyzem, a négyes út pesti szakaszának vége...) és ez volt az elsõ reakcióm: "oda, a nagyon közé?" :) Aztán minden gond nélkül. Ülj be és indulj el. Ha van gyakorlott vezetõ a közeledben, akkor vidd el "pár körre", legalább bíztatásnak. :)
A kérdező hozzászólása: Jaj, köszi a bíztatást, féltem, hogy valami hímsoviniszta duma jön be elsõnek, mert a nemem azért a kérdés alapján valószínûsíthetõ! Bár, ki tudja, lehet, hogy náluk is elõfordul, csak ügyesen titkolják...
lekapcsolod a lámpát....


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az nem számít, hogy valaki az út szélétől 1 méterre jött, és úgy mentünk bele szembe?

Haverommal mentünk hozzájuk, és nem száguldoztunk, de haverom bekanyarodott balra főútról egy kis utcába.
És a kerítés miatt nem látta, hogy jönnek ott. Nem kanyarodott szűken, hanem kis szűk utca volt, és aki jött az nem a padka mellett jött. Nem értem miért. Nem volt ott se parkoló autó, se magas padka, semmi, lapos út, és fű mellette.
De úgy jött, hogy 1 méter volt a padka és a kocsi között.
Szóval majdnem az út közepén jött.
Haverom visszatekerte a kormányt, de jobb oldalt, meg árok volt beton mély. És nem akart bele menni, így egyenesbe hozta a kocsit, és végig darálta a szembejövő oldalát.

Végül az lett, hogy nem akart egyik se rendőrt hívni, és adott haverom betétlapot.
Én úgy vélem most is, hogy kellett volna rendőr.
De a haverom akkor is azt mondta, hogy nem jó ötlet, kijönnek, elkezdenek kérdezősködni, hogy miért nem álltunk meg egyből inkább, vagy miért nem néztük meg hogy jönnek-e onnan...

De kinek lett volna igaza? Én azt mondom, hogy Magyarországon jobbra tartás van. A hapek nem tartott jobbra, hanem 1 méterrel az út közepén jött indokolatlanul.
Ez nem számít?

11

Egy autót átalakítani milyen határokig lehet, hogy magyar közutakon legális legyen?

Olyanokra gondolok, hogy a hátsó (esetleg az anyós) ülések kiszerelése, motorcsere (ezt persze a papírokon frissítve.), hátsó légterelő, stb.

3

Texasba Sanantonióba fogunk kiutazni vakációzni barátnőmmel ketten. Milyen látványosságokat érdemes megnézni?

1

Ilyenkor mi a teendő?

Friss jogsim van és néha elgondolkodok bizonyos helyzeteken. Mondjuk megyek egy felüljárón, ahol szembe forgalom van, 1-1 sáv. Jön mögöttem egy megkülönböztető jelzést használó autó, mentő stb. Ilyenkor mi a helyes teendő? Szélre húzódok, az addig ok, de mivel csak 2 sáv van, esetleg nem fér el, pláne ha valami nagyobb, mondjuk egy tűzoltó...

4

A saját autómnak hogyan tudok utána járni hogy van e rajta kötelező biztosítás vagy sem?

Ezt az Ügyfélkapún vagy valamilyen úton módon le lehet kérdezni? Nagyon fontos lenne vagy hogyan lehet le kérdezni ezt a fajta dolgot.

Ki tud erre válaszolni ??

Azt nem tudom hogy melyik biztosítónál vagyok mert váltás volt és 2x is küldtek ilyen csekket én meg elszortam mindent, ráadásul költözés is volt.

5

Van egy hivatalos tűzoltók által használt kabátom (nem loptam, ajándék volt), felvehetem én azt utcán, motorozáshoz, anélkül, hogy bármi problémám akadna belőle?

Rajta van hátul, hogy Tűzoltóság, oldalt Budapest címere, előlről a névtáblát levettem.

1

Az autó van az emberért, az autó ha összetörik, lehet pótolni az emberi sérülést nem. Akkor anyám miért lett ennyire mérges, mikor összetörtem a kocsiját?

Mindig azzal jönnek, hogy az a fontos, hogy az ember nem sérül meg, mert autót lehet pózolni, lehet újat venni alkatrészt, de új vesét, vagy akármit nem.
Akkor ha ez így van, anyám miért lett mérges rám, mikor bekanyarodásnál eltalálták az autó hátulját, és összetört?

Jó, nem kellett volna lendülettel megpróbálnom bekanyarodni a szembejövő előtt,. tény, mostmár nem mernék ilyet csinálni, de ez van. Megtörtént.
Anyám mégse annak örült, hogy senki nem sérült meg, és gondolkozzak el azon hogy hogyan vezetek...
Nem mérges lett, és azt mondta ne is álmodjak arról, hogy Õ bármit is valaha adjon nekem az életben...

Nagy hazugság, ez a "autót tudsz újat venni, de vesét nem... ennek örülj!"

8

Ha lemegyek az útról az autóval, akkor a legjobb esetben is látható kár keletkezik az autóban?

Baleseteknél videókban látom, hogy elkerüljék a balesetet, inkább lehúzzák az autót az erdőbe, vagy mezőre, vagy árokba.
Ilyen esetben is sérül az autó jelentősen?
Tehát elég lemennem egy mezőre 40-50 körül, és az autónak lesz kára?
Mi sérül ilyenkor?

5

Ki a hibás hármas karambol esetén?

Tehát 3 autóról van szó, a legelső megáll, a második beleütközik és a harmadik is nekikoccan a másodiknak. Ilyenkor csak a 2ik a hibás, vagy a 3ik felelős a hátulról nekimenetel miatt. Végül is a kérdés röviden az, hogy a kresz szerint hirtelen fékezés esetén is meg kell tudni állni. Ha vki karambolozik az is hirtelen fékezésnek számít? :) Vagy ez már más eset?

6

Miért repesztenek egyesek a zebra előtt is, amikor elsőbbséget kell adni, és úgyis megkell állniuk?

Lehet én vagyok a rossz gondolkodású, de zebra van közvetlen a kereszteződés előtt. Még csak hely sincs, ahova átgurulna a zebrán az ember, és körbe nézhetne, hogy jön-e autó.
Szóval elsőbbséget kell adni, de olyan gyorsan mennek a zebra felé, mikor a zebrától fél méterre meg kell állniuk, mert kilógna az autó orra.
És megyek át a zebrán, nem is cammogva, láthatóan átkelek, és mégis inkább rágyorsított hogy előttem átguruljon, majd lefékezzen állóra 1 méter múlva.
Mire jó ez? Hol a logikájuk?
Úgyis meg kell állni, nem mindegy, hogy 1 méterrel előrébb még elengedem a gyalogost a zebrán?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!