Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a lámpalázat autóvezetéskor (1 db)

Hogyan lehet leküzdeni a lámpalázat autóvezetéskor?

A jogsim megszerzését követ?en /els?re átmentem/ pár hónapig vezettem, aztán abbahagytam. Úgy érzem, nem vagyok ura az autónak és félek a váratlan helyzetekt?l. Állítólag jó a vezetési technikám, de a közlekedés, volánhoz ülés gondolatára kiver a víz. Pedig nekem is el kellene jutnom A-ból B-be...

Legjobb válasz: Lassan és nyugodtan. Ülj be és indulj! ne törödj csak magaddal. ha valakinek nem tetszik a "bénázás" oldja meg hogy kikerüljön. Elõszõr csak kisebb forgalmú utakat válassz, aztán 1-2 hét és jöhet a sûrûje! meglátod 1-2hónap és te is boldogan üvöltözöd, hogy "ménemmészmámiazanyádénembírodkikerülnihüjesuzukis"...stb :))))))

Lassan és nyugodtan. Ülj be és indulj! ne törödj csak magaddal. ha valakinek nem tetszik a "bénázás" oldja meg hogy kikerüljön. Elõszõr csak kisebb forgalmú utakat válassz, aztán 1-2 hét és jöhet a sûrûje! meglátod 1-2hónap és te is boldogan üvöltözöd, hogy "ménemmészmámiazanyádénembírodkikerülnihüjesuzukis"...stb :) )))))
Szerintem minden kezdett nehéz, nekünk pl a vezetésben a férfiaknak meg másban. Én például volt hogy nem tudtam kiparkolni vhonnan és megkértem egy pasit hogy álljon ki. Nem nevetett, még büszke is volt magára. Én persze azóta is jót nevetek ha eszembe jut, nem szégyenlem , ma már ügyesebb vagyok.
Ha kicsit úgy érzed, h jobban megy vmi, akkor nem érdemes elbíznod magad, mert akkor fog történni a baj. Még ha nem is baleset, de szerintem a most bevezetett bírságokra senkinek sincs szüksége (mármint a kifizetésére:) )) Amíg nem vagy biztos teljesen, addig a csökkentett sebesség a megoldás, (pl. városban 50 helyett a külsõ sávban senki nem fog leszidni hogyha 30-40-el mész biztonságosan) és persze egy T betû sem árt, nem mintha jobban figyelnének rád, de legalább számíthatnak rá, ha esetleg vmit rosszul csinálnál. DE elõszöris, fõleg amíg bizonytalan vagy, a csökkentett sebesség a megoldás, és szépen lassan hozzászoksz. És persze, sok oktató vállal "utánképzést" óradíjért akár a saját autódban is! Remélem érthetõ voltam :D
Bátorság, ennyi! Én 17 éves vok pár hónapja van jogsim, de egész jól megy, ha valaki élvezi akkor könnyebb bátornak is lenni ;). Azért csak óvatosan :)
Szervusz. Ahogy én tapasztaltam a lámpaláz idõvel eltûnik, a rutin pedig nõ. Szerintem nagyon fontos, hogy "hozzá kell szokni" ahhoz, hogy vezetsz. És szerintem a legjobb, ha minden nap vezetsz, minden idõjárási körülmények között, nappal, este. Persze ha van lehetõséged megtenni. Én friss jogsival autóval kezdtem munkába járni, át Pesten oda-vissza minden nap. Kb.1 hónap múlva szépen hozzászoktam, és már nem voltam ideges hogy mi lesz az úton. Nekem nagyon sokat segített a navigáció, persze ahhoz is hozzá kellett szokni hogy egy gép dumál az orrom elõtt. De ha elrontottam egy manõvert legalább nem kellett kapkodjak hogy merre is menjek tovább. Sok sikert kívánok!
SZia! En ugyanigy voltam ezzel. Mar attol kivert a viz, hogy vezetnem kelett. Kb. 1.5 eve vettem egy kocsit (egy helyes kicsiket) Azota ugy kell kitepni az autobol. Egyszeruen eltunt a lampalaz. Sot mikor beleultem az elso sajat automba amit sajat penzembol vettem, olyan jo erzes volt, erot adott. Ma mar szinte normalis, hogy vezetek, parkolok, autopalyan kozlekedek, dugoba keveredek stb. Hidd el idovel elmulik a lapmalazad.
Rakj ki egy T betût a hátsó szélvédõre. Ha nem akarsz költeni a kék matricára, akkor egy papírra rajzolj :) Én is így oldottam meg. Augusztusban lesz 1 éves a jogsim, és azért már nincsenek nagyobb hibáim (lefulladások, ilyesmik) de még addig kint hagyom... Ha pl bánázol parkolásnál vagy ilyesmi, gondolj arra, hogy "tanuló vagyok még, ott a T betû", ezt mások is látják, és megérik, hiszem mindenki volt kezdõ!!! Az elsõ hónapokban mindig ült valaki mellettem, ha nem is jogsis és nem tud figyelmeztetni a hibákra (pl hugom), de jól esett, hogy valaki van mellettem. A lakóhelyed körül kocsikázz elöször, illetve ott ahol tanultál, az számodra ismerõs hely. Majd szépen fokozatosan hozzászoksz!
én férfi vagyok és nekem is volt ilyen hülyeségem pár évig. persze midnenki magyarázott hogy nagyon jol vezetek de egyszerûen nekem nem feküdt. õszintén szólva akkor ahogy haladt az életem (depressziosan és mindenféle hülyeségekkel megfûszerezve) lehetett legfõbb oka ennek.
sok gyakorlással lehet leküzdeni a lámpalázat. de tényleg kis forgalmú úton hogy ne elõttem bénázz:D
Ragaszthatsz T betût a hátsó szélvédõre, amíg bele nem jössz (ez megengedett), így jobban elnézhetik, ha bizonytalanul vezetsz.
Elõször is ne félj! Te is részese vagy a közlekedésnek, ugyanannyi jogod van autóba ülni, mint bárki másnak! Én mindig ezzel bíztattam magam. Mikor megkaptam a jogosítványom, apával mentünk vezetni az elsõ két hétben. Mindig mondta, hogy mi jó és mi nem. Ekkor persze csak a környékünkön levõ kis utcákon "gyakoroltunk", nagy forgalomban még nem. Aztán egyszer mondta, hogy menjünk ki a fõútra. (megjegyzem, a négyes út pesti szakaszának vége...) és ez volt az elsõ reakcióm: "oda, a nagyon közé?" :) Aztán minden gond nélkül. Ülj be és indulj el. Ha van gyakorlott vezetõ a közeledben, akkor vidd el "pár körre", legalább bíztatásnak. :)
A kérdező hozzászólása: Jaj, köszi a bíztatást, féltem, hogy valami hímsoviniszta duma jön be elsõnek, mert a nemem azért a kérdés alapján valószínûsíthetõ! Bár, ki tudja, lehet, hogy náluk is elõfordul, csak ügyesen titkolják...
lekapcsolod a lámpát....


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kinek kell lehúzódnia, ha egy szirénázó mentő és egy szirénázó rendőr tart ugyanarra?

......
x x x x x x x
------ ------>
x R x x M x
......

x - autós
R - rendőr
M - mentős
Természetesen mindegyik siet, de a másik sáv tele van.

6

Van olyan aki nemrég volt elsősegély vizsgán?

Nemsokára megyek elsősegélyre de nem tudok semmit. Segítene valaki? 18L

1

A kérdésem arra irányulna hogy az útkarbantartás mint olyan lakott területen és lakott területen kívül hogyan zajlik?

Tudomásom szerint lakott területen belül (táblától- tábláig) az önkormányzat felelősége az utak rendben és karban tartása. Azon kívül pedig az útkarbantartásé. Kérdésem az lenne hogy ezeket hogyan ellenőrzik? (Út ellenőrzős autón kívül,) illetve hogy a közmunkások minden településen ilyen hanyag munkát végeznek hogy 2 nap alatt kikotorják az autók amit beletesznek (azfaltozásnak nem mondanám mert csak 1-2 lapát kavicsot beledobnak és munka kész)? Ha tudtok valami törvényes oldal linket esetleg azt is szívesen fogadnám, lényegében mindent ami ezzel a dologgal foglalkozik !

3

Átírási költséget és a vagyonszerzési illetéket is fizetni kell? Sok oldalon mindig csak a kettő közül valamelyik egyiket említik hogy azt kell fizetni. Hogy van ez?

3

Most vettem észre h az eü. Mentődobozom (B kat. ) 2003-ban lejárt. Ezért büntethet a rendőr?

5

A motorosoknak nem számít a pénz? Összetörik vagánykodva a motort, vesznek zsebből újat?

Néztem ezeket a bukásos videókat. És sokan egykerekeznek az 1000res Ninjával, meg elsőkerékre állnak meg, felállnak a motorra...
És nem profik, kis pólban, meg rövidgatyában nyomatják a szomszéd parkolóhelyen.
És nélha ripityára törik a motor, mert leesnek, a motor gurul tovább, és telibe vágja a villanyoszlopot.
Szóval nekik dugig van a zsebük pénzzel? Hogy a drága sportmotorjaikat így becsülik?
Nekem lenne ilyen motorom, még az autópályán autók között se mennék vele gyorsan, meg vagányan, még ha tudnék motorozni se...

2

Milyen az út Sárvár környékén?

Rendesen lehet közlekedni, jó az út minősége? Köszönöm a válaszokat! :)

4

Ki felel az autópálya-menti létesítmények útburkolatáért?

Például a benzinkutak útfelületét kinek a feladata télen tisztán tartani? Autópálya-kezelő vagy a benzikút? Ha utóbbi, ők rendelkeznek valamilyen gépparkkal külön erre fenntartva?

2

Milyen büntire számíthat akinek a kocsijában van kék-piros rendőrségi led?

De arra gondolok ha benne van az autóban de nem használja az illető csak mondjuk el megy pl autós találkozóra és ott bekapcsolja -szólhat /büntethet érte a rendőr ?

4

AzSok helyen van Budapesten olyan, hogy 2 sávból lesz 4-5?

Meglepődtem mikor az Aréna Pláza felől jöttem Az Örs felé, és 2 sáv után lett 4 a Stadionoknál.
Azt hittem rossz helyen megyek, mikor elkezdtem mellém jönni...
Sok helyen van ilyen?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!