Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a lámpalázat (5 db)

Hogy lehet a lámpalázat legyőzni?

Legjobb válasz: Konyak. (Csak óvatosan!)

Konyak. (Csak óvatosan!)
Én is az alkoholt tudom tanácsolni. Igyál meg egy felest az esemény elõtt.

Hogyan lehet a lámpalázon segíteni? Férjem vezető beosztásban dolgozik, sok az értekezlet, megbeszélés, de általában nincs gond, szerinte 30%-ban van kb. amikor előjön, hogy hevesebben ver a szíve.

Ez ?t zavarja, pedig volt már része "kiképzésben" brutálisabb munkahelyen, ez nyugisabb, de mégis....

Legjobb válasz: Vezetõ beosztás? Buszt vezet? Próbálja ki a autogén tréninget.

Vezetõ beosztás? Buszt vezet? Próbálja ki a autogén tréninget.
Mivel már nem kezdõ, szerintem ne reagáld túl az Õ lámpalázát
ugyan õ tapasztaltabb mint én, de elmondom nekem mi segít egy cseppet... csak pár alkalommal tartottam elõadást sulikban, és borzalmasan izgultam. PRóbáljon arra gondolni hogy a hallgatóságot érdekli amit mond, és hogy valam iolyat mond nekik amit csak õ tud jól átadni. Majd ha eljut odáig hogy ebszéljen próbálja mindennél jobban beleélni magát a szövegbe. NE figyeljen másra csak arra hoyg ezt el kell nekik mondani, nem kötelességbõl, de tudniuk kell:D jo tudom hülyén hangzik... de ha rendesen beleéli magát már nem embereket fog látni akik rászegezik a tekintetüket, hanem a közönséget úgy egybe, akiknek együtt kell elmondani mindent. és sokkal könnyebb ha lényegében egy személyként gondol a sok emberre. a másik pedig hogy mindig készüljön fel rendesen, ne kelljen attól félni hgy megakad. A kinézetére is figyeljen, hoyg ne jusson eszébe útközbe hogy mittomén jhaj rosszul kötötte meg a nyakkendõt vagy valami...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Csak annyit, hogy nem én reagálom túl, õ kért meg, hogy nézzek utána, hátha találok valami okosat. Igazából sokszor átbeszéljük ezt a témát, ha felhozza, tudja õ is, hogy nincs nagy gond, szerinte észre sem veszik, hogy õ izgul, csak õt zavarja. Majd megmutatom neki a válaszokat. És...vezetõ beosztást írtam, nem sofõrt.

Hogyan lehet leküzdeni a lámpalázat autóvezetéskor?

A jogsim megszerzését követ?en /els?re átmentem/ pár hónapig vezettem, aztán abbahagytam. Úgy érzem, nem vagyok ura az autónak és félek a váratlan helyzetekt?l. Állítólag jó a vezetési technikám, de a közlekedés, volánhoz ülés gondolatára kiver a víz. Pedig nekem is el kellene jutnom A-ból B-be...

Legjobb válasz: Lassan és nyugodtan. Ülj be és indulj! ne törödj csak magaddal. ha valakinek nem tetszik a "bénázás" oldja meg hogy kikerüljön. Elõszõr csak kisebb forgalmú utakat válassz, aztán 1-2 hét és jöhet a sûrûje! meglátod 1-2hónap és te is boldogan üvöltözöd, hogy "ménemmészmámiazanyádénembírodkikerülnihüjesuzukis"...stb :))))))

Lassan és nyugodtan. Ülj be és indulj! ne törödj csak magaddal. ha valakinek nem tetszik a "bénázás" oldja meg hogy kikerüljön. Elõszõr csak kisebb forgalmú utakat válassz, aztán 1-2 hét és jöhet a sûrûje! meglátod 1-2hónap és te is boldogan üvöltözöd, hogy "ménemmészmámiazanyádénembírodkikerülnihüjesuzukis"...stb :) )))))
Szerintem minden kezdett nehéz, nekünk pl a vezetésben a férfiaknak meg másban. Én például volt hogy nem tudtam kiparkolni vhonnan és megkértem egy pasit hogy álljon ki. Nem nevetett, még büszke is volt magára. Én persze azóta is jót nevetek ha eszembe jut, nem szégyenlem , ma már ügyesebb vagyok.
Ha kicsit úgy érzed, h jobban megy vmi, akkor nem érdemes elbíznod magad, mert akkor fog történni a baj. Még ha nem is baleset, de szerintem a most bevezetett bírságokra senkinek sincs szüksége (mármint a kifizetésére:) )) Amíg nem vagy biztos teljesen, addig a csökkentett sebesség a megoldás, (pl. városban 50 helyett a külsõ sávban senki nem fog leszidni hogyha 30-40-el mész biztonságosan) és persze egy T betû sem árt, nem mintha jobban figyelnének rád, de legalább számíthatnak rá, ha esetleg vmit rosszul csinálnál. DE elõszöris, fõleg amíg bizonytalan vagy, a csökkentett sebesség a megoldás, és szépen lassan hozzászoksz. És persze, sok oktató vállal "utánképzést" óradíjért akár a saját autódban is! Remélem érthetõ voltam :D
Bátorság, ennyi! Én 17 éves vok pár hónapja van jogsim, de egész jól megy, ha valaki élvezi akkor könnyebb bátornak is lenni ;). Azért csak óvatosan :)
Szervusz. Ahogy én tapasztaltam a lámpaláz idõvel eltûnik, a rutin pedig nõ. Szerintem nagyon fontos, hogy "hozzá kell szokni" ahhoz, hogy vezetsz. És szerintem a legjobb, ha minden nap vezetsz, minden idõjárási körülmények között, nappal, este. Persze ha van lehetõséged megtenni. Én friss jogsival autóval kezdtem munkába járni, át Pesten oda-vissza minden nap. Kb.1 hónap múlva szépen hozzászoktam, és már nem voltam ideges hogy mi lesz az úton. Nekem nagyon sokat segített a navigáció, persze ahhoz is hozzá kellett szokni hogy egy gép dumál az orrom elõtt. De ha elrontottam egy manõvert legalább nem kellett kapkodjak hogy merre is menjek tovább. Sok sikert kívánok!
SZia! En ugyanigy voltam ezzel. Mar attol kivert a viz, hogy vezetnem kelett. Kb. 1.5 eve vettem egy kocsit (egy helyes kicsiket) Azota ugy kell kitepni az autobol. Egyszeruen eltunt a lampalaz. Sot mikor beleultem az elso sajat automba amit sajat penzembol vettem, olyan jo erzes volt, erot adott. Ma mar szinte normalis, hogy vezetek, parkolok, autopalyan kozlekedek, dugoba keveredek stb. Hidd el idovel elmulik a lapmalazad.
Rakj ki egy T betût a hátsó szélvédõre. Ha nem akarsz költeni a kék matricára, akkor egy papírra rajzolj :) Én is így oldottam meg. Augusztusban lesz 1 éves a jogsim, és azért már nincsenek nagyobb hibáim (lefulladások, ilyesmik) de még addig kint hagyom... Ha pl bánázol parkolásnál vagy ilyesmi, gondolj arra, hogy "tanuló vagyok még, ott a T betû", ezt mások is látják, és megérik, hiszem mindenki volt kezdõ!!! Az elsõ hónapokban mindig ült valaki mellettem, ha nem is jogsis és nem tud figyelmeztetni a hibákra (pl hugom), de jól esett, hogy valaki van mellettem. A lakóhelyed körül kocsikázz elöször, illetve ott ahol tanultál, az számodra ismerõs hely. Majd szépen fokozatosan hozzászoksz!
én férfi vagyok és nekem is volt ilyen hülyeségem pár évig. persze midnenki magyarázott hogy nagyon jol vezetek de egyszerûen nekem nem feküdt. õszintén szólva akkor ahogy haladt az életem (depressziosan és mindenféle hülyeségekkel megfûszerezve) lehetett legfõbb oka ennek.
sok gyakorlással lehet leküzdeni a lámpalázat. de tényleg kis forgalmú úton hogy ne elõttem bénázz:D
Ragaszthatsz T betût a hátsó szélvédõre, amíg bele nem jössz (ez megengedett), így jobban elnézhetik, ha bizonytalanul vezetsz.
Elõször is ne félj! Te is részese vagy a közlekedésnek, ugyanannyi jogod van autóba ülni, mint bárki másnak! Én mindig ezzel bíztattam magam. Mikor megkaptam a jogosítványom, apával mentünk vezetni az elsõ két hétben. Mindig mondta, hogy mi jó és mi nem. Ekkor persze csak a környékünkön levõ kis utcákon "gyakoroltunk", nagy forgalomban még nem. Aztán egyszer mondta, hogy menjünk ki a fõútra. (megjegyzem, a négyes út pesti szakaszának vége...) és ez volt az elsõ reakcióm: "oda, a nagyon közé?" :) Aztán minden gond nélkül. Ülj be és indulj el. Ha van gyakorlott vezetõ a közeledben, akkor vidd el "pár körre", legalább bíztatásnak. :)
A kérdező hozzászólása: Jaj, köszi a bíztatást, féltem, hogy valami hímsoviniszta duma jön be elsõnek, mert a nemem azért a kérdés alapján valószínûsíthetõ! Bár, ki tudja, lehet, hogy náluk is elõfordul, csak ügyesen titkolják...
lekapcsolod a lámpát....


Hogyan lehet legyozni a lampalazat? Van ojan akinek sikerult?

nagyon szeretek enekelni,es sokak szerint nagy tehetsegem is van hozza...

Legjobb válasz: õszintén megmondom ez engem is nagyon érdekelne.. nekem sokan mondták azt, a többszöri szerepléssel szépen lassan megszokták, hogy sokak elõtt énekelnek és már nem izgulnak, szóval nyugodjak meg, mert tényleg a gyakorlat teszi a mestert. hát én nem tudom.. eddig még nem tudtam megszokni. de reménykedek!:)

õszintén megmondom ez engem is nagyon érdekelne.. nekem sokan mondták azt, a többszöri szerepléssel szépen lassan megszokták, hogy sokak elõtt énekelnek és már nem izgulnak, szóval nyugodjak meg, mert tényleg a gyakorlat teszi a mestert. hát én nem tudom.. eddig még nem tudtam megszokni. de reménykedek!:)
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszt es sok sikert neked :)
Neked is!:)
A kérdező hozzászólása: koszi :)

Kinek milyen fóbiája van? Hogyan lehet leküzdeni például a lámpalázat?

egyik osztálytársam - már 18 éves, fiú, nagydumás, csajozós, de ha egy tanár felszólítja, már akkor is kivörösödik. Ha olvasni kell hangosan, remegni kezd a hangja, ha fel kell mondani 3 mondatot, hiába tanulta meg, egyszer?en képtelen felmondani.

Legjobb válasz: nekem ugyanez volt, minden felelésnél ájulás elõtt ültettek le, pedig ímúgy nagy szám volt és nem szenvedtem önbizalomhiányban én sem...azt hiszem ezt élvezte a tanárom, állandóan engem hívott ki. igazából megszokás kérdése, muszáj volt végigmondani. mindig arra gondoltam, hogy kit érdekel mit csinálok, mindig azt képzeltem, hogy otthon mondom magamnak és nem foglalkoztam vele hol vagyok. de az is segít, ha mondjuk neked felmondja otthon, mert akkoris oldódik a feszültsége kicsit, szokja a helyzetet. nekem ez segített.

nekem ugyanez volt, minden felelésnél ájulás elõtt ültettek le, pedig ímúgy nagy szám volt és nem szenvedtem önbizalomhiányban én sem...azt hiszem ezt élvezte a tanárom, állandóan engem hívott ki. igazából megszokás kérdése, muszáj volt végigmondani. mindig arra gondoltam, hogy kit érdekel mit csinálok, mindig azt képzeltem, hogy otthon mondom magamnak és nem foglalkoztam vele hol vagyok. de az is segít, ha mondjuk neked felmondja otthon, mert akkoris oldódik a feszültsége kicsit, szokja a helyzetet. nekem ez segített.
A kérdező hozzászólása: Ne írjátok, hogy hallgasson agykontrollt, mert ismerem, és biztosan tudom, meg sem fogja próbálni.
szociális fóbia + összes állattól félek, de fóbiám csak a kutyáktól és ízeltlábóaktól van
A kérdező hozzászólása: 13? nekem az a kedvenc számom! Ha meghallom, majd kibújok a bõrömbõl! (Kérdezõ vagyok) :D
Félelmeim:magasság, sötétség, 13-as szám.A lámpaláz pedig csak egy is izgulás.Majd csak leszokik róla.
A kérdező hozzászólása: A te fóbiáidra sztem a hipnózis lenne a legjobb megoldás. írd be google-ra - ha érdekel - hogy hipnózis, kattints a legelsõre. Beírhatod, mit akarsz "beültetni" a tudatalattidba, elindul a 10 perces "film", és ha kitartóan csinálod, meglátod az eredményét. Tapasztalatból mondom!
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsot, kipróbálom
nekem pókfóbiám van.. legkisebb póktól hajlamos vagyok elájulni.. akkor van még bezártságérzetem az alföldön :D nem tudnék síkságon élni, nagyon rosszul érzem ott magam, szenvedek, minden bajom van.. jah a vértõl meg orvosi cuccoktól elájulok :D szal elég problémás vagyok:S amúgy szerintem próbáld szerepeltetni, hogy megszokja, pl. megkéred hogy pár barát elõtt mondjon el valamit, de olyanok elõtt akik nem röhögik ki semmiért..
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Nem hinném, hogy baj lenne a vérnyomásával, de nekem bizony volt bajom a vérnyomásommal. Azért szeretnék neki segíteni, mert régebben én is hasonló cipõben jártam. Most hogy belegondolok... lehet, beképzeltem magamnak, hogy csak izgulok, holott az a szaggatott légzés a magas vérnyomásom miatt - amit örököltem apumtól - volt. Engem is kivizsgáltak, és kaptam gyógyszereket. Észre sem vettem, hogy már hosszú ideje nem jelentkeznek a "tüneteim". Meg fogom kérdezni osztálytársamat, orvosi vizsgálaton mennyi lett a vérnyomása...
Ez nem feltétlenül mentális probléma. Keringésrendszeri betegség is okozhatja. Magas vérnyomás, vagy rendszeres pulzusgyorsulás (tachykardia). Velem 18 évig ugyanez volt és sose tudtam hogy az nem normális ami történik. Dokinál sokszor mértek magas vérnyomit meg pulzust de azt hittük hogy csak fehérköpeny-komplexus. Aztán egy éjjel 180as pulzussal és 200as vérnyomival riadtam fel, akkor kivizsgáltak az Országos Kardiológiai Intézetben és kaptam rá szívgyogyót.. azóta minden okés, tök nyugodt vok mindig, még felelésnél is :) Azé frászt nem kell kapni, a lámpaláz természetes dolog.. ha nem jellemzõ magas pulzus -és vérnyomás akkor nemszóltam :) ..csak ez is egy lehetõség
Szociális fóbiám van. "Félek" a szerepléstõl is, de a magyartanárom sokszor kéri, hogy olvassak fel egy verset, az esszéimet, stb. Hálás vagyok neki, tudom, hogy csak segíteni akar ezzel, mert tudja, hogy ilyen "bátortalan" vagyok. Ilyenkor nekem is remeg a hangom, a kezem, de megpróbálok a szövegre összpontosítani, és teljesen transzba esek. Amikor végzek, és a helyemre megyek, akkor olyan, mintha meg sem történt volna.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!