Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a kutyát, hogy (720 db)

Egy kan kutyát hogy lehet arról leszoktatni, hogy rámásszon a szuka kutyámra?

Van egy szuka kutyám és a szomszéd kan kutyája mindig átszökik és rá akar mászni. A szomszéd már többször is megcsináltatta a kerítést, de a kutya mindig szétszedi. Hogy tudnám leszoktatni arról, hogy rámásszon a kutyámra?

Legjobb válasz: Normális kerítés és a kan ivartalanítása.

Normális kerítés és a kan ivartalanítása.
Más kutyáját nem tudod nevelni, pláne nem akkor, ha ilyen erõs ösztönrõl van szó, amitõl a kanok nagy része szabályosan elveszíti a fejét.
A legmegfelelõbb tényleg az lenne, amit elsõ hozzászóló írt. Ha normális kerítést csináltat a szomszéd, akkor eleve nem tud átmenni a kutya. Legjobb lenne, ha mindegyik kutya ivartalanítva lenne.
A személyiség nem a kutya méhében lakik :)
Ivartalanítsd a kutyádat. Akkor a kan nem fog átmászni. Ilyen egyszerû!Leszoktatni a kant nem lehet róla, hisz ösztönbõl teszi!
A kérdező hozzászólása: Rendben, ezt fogom tenni, de valamiben bizonytalan vagyok, mert mindenhol mást mondanak. Ugye a kutyusom személyisége nem fog megváltozni az ivartalanítás után ?
Ha meg is változna, akkor is csak jó irányba. :) Esetleg nagyobb lehet az étvágya, az én cicámnál legalábbis így volt.

Hogy lehet a kutyát leszoktatni arról hogy fölölegesen ugasson?

a kutyusom akkor is ugat amikor nem kéne.:(

Legjobb válasz: Mit jelent az, hogy akkor is ugat, amikor nem kéne? Sokszor amúgy azért ugatnak sokkal többet, már-már hisztérikusan a kutyák, mert a gazda nem foglalkozik velük, nem játszanak, nem mennek sétálni, a kutyában meg csak gyûlik a feszültség. Ha ugat a kutya, akkor valamire figyelmeztet, ki mész, megnézed mit ugat, meg köszönöd, hogy ügyes kutya, jelzett. Normális esetben csak néhányat ugat, aztán csendben van. Szóval, jó lenne ha részleteznéd,mikor ugat túl sokat? Ha jön valaki? Ha csöngetnek? Ha más kutyát lát? Mert így ennyibõl nehéz tanácsot adni.

Mit jelent az, hogy akkor is ugat, amikor nem kéne? Sokszor amúgy azért ugatnak sokkal többet, már-már hisztérikusan a kutyák, mert a gazda nem foglalkozik velük, nem játszanak, nem mennek sétálni, a kutyában meg csak gyûlik a feszültség. Ha ugat a kutya, akkor valamire figyelmeztet, ki mész, megnézed mit ugat, meg köszönöd, hogy ügyes kutya, jelzett. Normális esetben csak néhányat ugat, aztán csendben van. Szóval, jó lenne ha részleteznéd, mikor ugat túl sokat? Ha jön valaki? Ha csöngetnek? Ha más kutyát lát? Mert így ennyibõl nehéz tanácsot adni.
dehogyis. vannak olyan kutyák amik csaholósabbak, ha unatkoznak vagy ha csak látnak valami újat már rögtön ugatnak. a póráz két végén-ben láttam, én is kipróbáltam, és használt. EZT TEDD: ha ugat, állj fölé, és lassan mutasd a kezeddel, hogy csönd. vagyis hogy mondjam :D tehát mintha elakarnál vágni valamit. remélem érted. és mondd hogy csönd. de ne gyorsan, hanem lassan és halkan. (kipróbáltam sok kutyánál, eddig mindegyiknél használt) ha csöndbe maradt simogasd meg, vagy adj neki valami jutalomfalatot. hamar megtanulja, már az intésbõl is, mert sok kutya inkább a testbeszédet érti. próbáld ki, saját tapasztalatból mondom, tehát nem csak úgy kitaláltam, hogy EZ HASZNÁL
Viszont, ha tényleg azért ugat, mert unatkozik, és te odamész hozzá/megsimogatod, hogy elhallgasson, a visszájára is fordulhat a dolog.Ha esetleg hozzászokott, hogy ha ugat, utána részesül a figyelmedbõl, persze hogy egyre gyakrabban él ezzel... Hallottam egy másik módszerrõl, ez még itthon nem annyira elterjedt, de ha nincs más megoldás(vagy a gazda nincs otthon), hatásos: egy nyakörvet adnak a kutyára, amin ugatás-érzékelõ van, és egy tartály a kutya számára kellemetlen illatú és ízû, citronellás folyadékkal. Mikor a kutya ugat, a tartályból a folyadék a szája környékére spriccel, és néhány eset után összeköti a kellemetlen ízt az ugatással.
A kérdező hozzászólása: nagyon sokat foglalkozunk vele.meg hát most van 3 kiscica akiknek most keresünk gazdit úgyhogy velük is rengeteget játszik sosincs egyedül mert mikor elmegyünk valahová akkor a nagyim mindig otthon marad.az elõszobában nagyon nagyok az ablakok és van ott egy fotel.a kertünkben pedig a nagybátyám csavar boltja helyezkedik el.azt szokta csinálni hogy fel ül az elõb emlitett fotel támlájára és onnan ugat , csahol, mindent megugat.este amikor egy lélek sincs az utcán õ akkor is ugat:(
A kérdező hozzászólása: meg hát a csavarboltba látogató embereket is megugatja de szerintem azt csak azért mert védi a területét. amúgy nagyon aranyos, okos, rendes , kedves, kutya csak ez az ugatás ne lenne!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a 2.-ikat kipróbáltam és használt:D

Hogyan lehet a kutyát kitanitani h valami érdekeset tudjon és lehessen vele játszani?

Legjobb válasz: Hee? A kutya alapból tud érdekeset, én órákig el tudnám nézni a kutyákat, ahogy játszanak, fekszenek, vakaróznak, esznek stb. Fogalmazd ezt meg érthetõbben. Játszani meg minden kutyával lehet, persze habitustól függõen eltérõ módon, tehát ezt nem kell tanítani nekik, csak csinálni.

Hee? A kutya alapból tud érdekeset, én órákig el tudnám nézni a kutyákat, ahogy játszanak, fekszenek, vakaróznak, esznek stb. Fogalmazd ezt meg érthetõbben. Játszani meg minden kutyával lehet, persze habitustól függõen eltérõ módon, tehát ezt nem kell tanítani nekik, csak csinálni.
A kérdező hozzászólása: ok
Sok gyakorlással (pl. jutalomfalattal).
Mire gondoltál pontosan? Igazából az ösztöneinek megfelelõ elfoglaltság a legjobb egy kutya számára.Annál már csak az a jobb, ha egész nap foglalkozhat vele. Pl.:vizslát vadászni vinni, mudit terelni és így tovább.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Nálunk a tanítás maga is játék... :)
A kérdező hozzászólása: értem köszi mindenkinek!!


Egy nagyon, , KEVERÉK" kutyát hogy lehet meg tanitani hogy a kiválasztott tárgyat ha eldobom hozza vissza? (TELJESEN HÜJE KUTYA, DE NAGYON ARI) (3HÓNAPOS)

KÉRLEK LEHETÖLEG BIZTOS VÁLASZOKAT ADJATOK.

Legjobb válasz: Elõször is, nem "hüje", hanem hülye. Milyen jogon várod el a kutyádtól, hogy okos legyen, ha te sem vagy az értelem bajnoka? (Már a nickneved is sokat elárul rólad.) Egyébként, hogy a kérdésedre válaszoljak: a kutya nem hülye, attól még, hogy keverék, ugyanannyira tanítható, mint a többi. Lehet, hogy te nem választottál jó módszert.

Én a napokban tanítottam meg egy éves kan keverék kutyának (menhelyi volt), hogy mi a gumilabda, hogy kell elkapni, ja dobom neki, mi a hozd, az add ide, vagy tegnap tettem a szájába a rongyot, ráztam és morogtam hozzá. Ma már morogva húzta a rongyot. Egy fiatal kutyát sok mindenre meg lehet tanítani, de türelem kell hozzá, hogy megértse, mit akarsz tõle.
Ezt olvasd el: Csányi Vilmos: Bukfenc mindent tud. Könyvtárban biztosan megtalálható.
Elõször is, nem "hüje", hanem hülye. Milyen jogon várod el a kutyádtól, hogy okos legyen, ha te sem vagy az értelem bajnoka? (Már a nickneved is sokat elárul rólad.) Egyébként, hogy a kérdésedre válaszoljak: a kutya nem hülye, attól még, hogy keverék, ugyanannyira tanítható, mint a többi. Lehet, hogy te nem választottál jó módszert.
A kérdező hozzászólása: ne harizzatok kérlek. mindenben igazatok van. nem vagyok valami ész bajnok. :( de kérlek ne sértegessetek. a nick nevemmel mire akartál célozni???
Szerintem a felhasználóneved passzol az írásmódodhoz és a közölnivalódhoz...
hüje??? És még a kutyádat fikázod?
Attól még mert keverék, nem hülye, sõt. Egyébként ugyanolyan értékû kutya mint a többi. Nyilván te is keverék vagy, ahogy mindannyian, innentõl kezdve nincs mirõl beszélni.
15-ös vagyok. A menhelyrõl örökbefogadott kutya tegnap talált a kertben egy fadarabot és hozta nekem, hogy dobjam neki. Persze tanították a menhelyen, de eddig ezt velem nem tette. Rongyhúzás a kedvenc szórakozása. És keverék.
A kérdező hozzászólása: véééééégre. köszönöm szépen. erre az 1 válaszra volt szükségem. csupán 1 oldal linkre. Thanx. mindenkinek köszönöm fáradozásáait.
Szia! Elõször is nincs olyan hogy hülye, taníthatatlan kutya! Minden csak nevelés kérdése. A nevelésben pedig nem számít hogy keverék, vagy fajtiszta. szerintem ez az oldal segíthet, de igazából, ha te onnan indulsz ki, hogy "hülye" a kutya, akkor szerintem ne sok eredményt várj. Mindegy. Sok sikert! http://shar0pei.webnode.hu/
szia! Most írok neked valami érdekeset: minden kutya keverék !! Na ezt emészd meg! Egy fajta legalább 4-5 másik fajta keveréke. Azokból lett kitenyésztve. A keverék is ugyanolyan okos, miért is ne lenne??
Elõször is a hülye ly nem j!Mind1 nem ide vágó. Másodszor meg elhiszem hogy nem úgy gondoltad a hülyét, de akkor írj butát vagy tanulatlant.Én se hülyézlek mert nem tudsz helyesen írni!Elég leminõsítõ vagy a kutyáddal. A kérdésedre a válasz. Mi úgy tanítottuk meg a kutyussal, hogy a labdáját bekentük fincsi kajával, (ez inkább ilyen felvágott féleség), megszagoltattuk vele és persze hogy utána ment, ahogy érezte a kaját a labdán hozta vissza csak ide adni nem akarta, utána jött a jutifali.Hozta a labdát, jutalomfalat és kiköpte.Dicsérd meg, simogasd is meg.Tudja hogy jól csinálta.Nekem ezt a kiképzõ mondta és bejött.Persze nem 10 perc alatt fogja megtanulni.Amúgy meg a keverék kutyák is nagyon ügyesek.Mindenre meg lehet Õket is tanítani.
teljesen mindegy milyen fajta, vagy keverék. ha nincs benne zsákmányszerzõ ösztön, akkor nem fog labdázni. Sõt el sem megy utána. Mutatok neked olyan németjuhászt, vagy vizslát is, amelyik rá sem néz a labdára.
én nekem már a 2 hónapos kutyám vissza hozza a labdát, és õ magától megtanulta. szerintem csak dobj el neki egy tenisz labdát aztán vedd ki a szájából és dob el megint, biztos örül, hogy futkoshat valamiért már :)
22 07: Hogy érted, hogy nem zsákmányos? Nem vadászkutya vagy azok keveréke? A pásztorkutyák legalább annyira szeretnek visszahozni valamit (labdát, papucsot stb.), mint a vadászkutyák. A lényeg az, hogy a gazdi holmija legyen, vagy legyen rajta a gazdi kezének a szaga.
"de ez nem , , TÁRSKERESÕ"-oldal szóval STOP!!! " mi van?
ha nem zsákmányos, apportos a kiskutya, akkor a büdös életben semmit nem fog visszahozni. meg lehet majd neki tanitani, de az nem szórakozás lesz, hanem egy feladat, amiért majd jutalmat kap. Egy sipolós labdával még tehetsz egy próbát. megszólaltatod, felhivod rá a figyelmét és ugy, dobod el, hogy a kiskutya lássa.
Sipoló kisebb gumilabda, amit a szájába tud venni. Mutatod neki, megszagolgatja, aztán mutasd neki, hogy beteszed a szádba. Csak imitálni kell, meg fogja érteni. Dobod és mond neki, hozd. Rongyhúzást csak óvatosan, mert még tejfogai vannak. Mozgasd a rongyot a szeme elõtt, el fogja kapni, akkor kezd el lassan, morogva húzni. Ha gyakorolsz vele, hamar megtanulja.
Azért mert keverék, még ugyanúgy tanítható mint a többi kutya. Ha már van legalább három oltása iratkozz be vele egy kutya ovódába. Mindketten sokat fogtok tanulni. 100% tipp nincs, minden rajtad és a kutyán múlik.
A kérdező hozzászólása: segitesz néhány tanáccsal létszi???
A kérdező hozzászólása: jó magam is lány vagyok épp ezért felismerem a nõi beszédet. am én általában nem vagyok ojan tipusu aki szeret megbántani másokat ezért kérek bocsánatot. de ez nem , , TÁRSKERESÕ"-oldal szóval STOP!!! kérlek a témára válaszolj.
A kérdező hozzászólása: te tuti lány vagy. ne haragudj. nem hüje csak probáltam szépen fogalmazni.
A kérdező hozzászólása: hú... ez nagyon király oldal. jobb mint gondoltam.

Hogy-Hogy lehet a kutyáknak adni sajtot ha tejet nem?

a sajt is tejtermék nem? a doki azt mondta ,hogy sajttal adjam be a kutyámnak a gyógyszert

Legjobb válasz: A legtöbb kutya laktózérzékeny, de nem mind. Van olyan kutya, ami vígan lefetyelhet akár bolti, akár még nyers tejet, nem lesz gond. Az enyém is ilyen. A sajtokban sokkal alacsonyabb a lkatózmennyiség, a sokáig érlelt sajtokban nagyjából nincs is, a lánysajtokban pedig 2% körül van.

A legtöbb kutya laktózérzékeny, de nem mind. Van olyan kutya, ami vígan lefetyelhet akár bolti, akár még nyers tejet, nem lesz gond. Az enyém is ilyen. A sajtokban sokkal alacsonyabb a lkatózmennyiség, a sokáig érlelt sajtokban nagyjából nincs is, a lánysajtokban pedig 2% körül van.
Úgy, hogy a sajt az nem tej.
A sajt nem tej a sajt egy bizonyos "emésztési" folyamaton esett át gomba baktérium stb által (pl kefírt is simán megeszik a kutyák mert a kefírt gomba "elõemészti") a tejet. Nem véletlen borjak gyomrát használták régen oltásra, a sajt egyfajta gyomor beltartalommal egyenértékû, a tejcukor tartalma is lényegesen alacsonyabb. Pl én is laktóz érzékeny vagyok de sajtból, túróból és egyéb tejtermékekbõl júval nagyobb mennyiséget megtudok enni míg egy pohár tejtõl már rosszul vagyok
lehet nekik tejet adni..ki mondta hogy nem?
Az én kutyám is iszik minden reggel a kakaómból. Meg sajtot, meg joghurtot is eszik. 12 éves, makk egészséges. Nyilván, ha nem bírná a pocakja, akkor nem adnék neki, de egy idõs kutyától nem fogom megvonni a finom falatokat.
szóval én veszélynek teszem ki a kutyámat ha hetente adok neki 1 liter kakaót???jó tudni eddig nem volt semmi gondja.
*lágy
A kérdező hozzászólása: tejcukor miatt pl de még sok más ok is van amiért nem tanácsos nekik adni most nem tudom de emlékszek hogy ne szabad meg hát a kutya nem macska :D
mindent lehet adni, csak nem biztos, hogy túléli :D májkrémmel add be, az a legjobb
Ha tejcukorézékeny és kap tejet, max f*sni fog. De a kakóval konrkétan meg tudod ölni a kutyát. Nézz utána, h mi az a teobromin és mit mûvel a kutyával.

Hogy lehet a kutyákat utaztatni a repülőn?

Azt tudom hogy bele kell rakni egy hordozóba, és fizetni is kell érte...

Legjobb válasz: Azt hiszem nagyobb kutyákat a csomagokkal viszik, a kisebbek lehetnek veled. Szerintem ez nagyon megterhelõ a kutyáknak, szoktak adni néha nyugtatót. De nem biztos hogy így van. Amerikában már van külön állatokat szállító járat. :D

Azt hiszem nagyobb kutyákat a csomagokkal viszik, a kisebbek lehetnek veled. Szerintem ez nagyon megterhelõ a kutyáknak, szoktak adni néha nyugtatót. De nem biztos hogy így van. Amerikában már van külön állatokat szállító járat. :D
A kérdező hozzászólása: Köszi, szerinted egy 4 hónapos bichon havanese az kicsi???
Szia! 8 kg lehet a hordozóval együtt az állat súlya, és akkor felviheted az utastérbe is. De csakis akkor, ha nem utazik macska már az adott járatok, illetve, ha utazik kutya, de maximum egy, és az is azonos nemû a tiéddel. Mi ezt a tájékoztatást kaptuk nemrégiben.

Hogyan lehet a kutyát póráz nélküli sétához szoktatni?

Legjobb válasz: Marha sok tekintéllyel, meg ha a kutya alaptermészete olyan. Pl. huskyval ne nagyon próbálj meg póráz nélkül sétálni, de ha biztos vagy a kutyád behívhatóságában és letilthatóságában, akkor próbáld meg. Ha nem, akkor szerezz tekintélyt. Forgalmas út mellett mindenesetre én még így sem szoktam elengedni, bármitõl megijedhet, reflexbõl nekiiramodhat, és kész a baj.

Marha sok tekintéllyel, meg ha a kutya alaptermészete olyan. Pl. huskyval ne nagyon próbálj meg póráz nélkül sétálni, de ha biztos vagy a kutyád behívhatóságában és letilthatóságában, akkor próbáld meg. Ha nem, akkor szerezz tekintélyt. Forgalmas út mellett mindenesetre én még így sem szoktam elengedni, bármitõl megijedhet, reflexbõl nekiiramodhat, és kész a baj.
Minél többet kell vele olyan helyen sétálni, ahol nem fog megijedni, elrohanni. Az a legjobb, ha már egészen kölyök korától póráz nélkül sétálsz vele, persze csak biztos helyeken. Egyébként ahogy az elsõ válaszoló is írta, jól behívhatónak kell lennie a kutyának minden helyzetben, meg kell lennie a kellõ tekintélyednek, megfelelõ kötõdést kell kialakítani benne és persze jól kell szocializálni. Ha ez egyedül nem megy, akkor bizony irány egy jó kutyasuli, olyan, ahol a behívásra nagy hangsúlyt fektetnek és ahol eleve póráz nélkül történnek a foglalkozások.
Szerintem sokat szamit az, hogy milyen termeszetu a kutya , milyen a "kapcsolatotok". Pl en az en kutyamat is mostanaban gyakran setaltatom poraz nelkul..igy o is jobban szereti :) De szerintem eloszor probalj olyan helyeken setalni ahol nem jar sok auto , nincs tul sok ember...Kello szeretettel es turelemmel , bizalommal sikerulhet.
A kérdező hozzászólása: az a bajo igazából hogy ha kutyát lát akkor teljesen megzakkan és vagy el akar menekülni a kutya közelébõl vagy odamegy hozzá es összekapnak. így arra is kíváncsi lennék hogy hogyan lehetne rászoktatni hogy ne törõdjön a kutyákkal (fèlek vele kutyaközösségekbe járni :( )

Hogy lehet a kutyámat leszoktatni arról h mindenben megtörölközzön fürdés után?

Legjobb válasz: Sehogy.Esetleg rászólsz vagy ráordítasz hogy "Nem szabad!" Amúgy minden kutyának ez a szokása.A fürdés után például hogy gyorsabban száradjon a bundája.De ha nem volt fürdetve az is lehet hogy viszket neki valamilye.Az én nagykutyám azt csinálja hogy a ház oldalán kiáll egy vascsõ oda szokott pucsítani és a fenekét abba szokta valakri.A pulikutyám meg fürdetés után szokta általában a fal oldalán.De volt amikor nagyon viszketett neki is a bõre és akkor is csinálta.A 3. kiskutyám meg leül és a fenekét szokta végighúzni a földön amikor viszket neki :)

Sehogy.Esetleg rászólsz vagy ráordítasz hogy "Nem szabad!" Amúgy minden kutyának ez a szokása.A fürdés után például hogy gyorsabban száradjon a bundája.De ha nem volt fürdetve az is lehet hogy viszket neki valamilye.Az én nagykutyám azt csinálja hogy a ház oldalán kiáll egy vascsõ oda szokott pucsítani és a fenekét abba szokta valakri.A pulikutyám meg fürdetés után szokta általában a fal oldalán.De volt amikor nagyon viszketett neki is a bõre és akkor is csinálta.A 3. kiskutyám meg leül és a fenekét szokta végighúzni a földön amikor viszket neki :)

Egy 10 hónapos kutyát hogy lehet a legjobban kifáraztani?

Legjobb válasz: Szia, nekem egy hiperaktív 15 hónapos corgi keverékem van. Azt vettem észre hogy hiába dobálom a labdát, nem nagyon fárad el. A legjobban akkor fárad ki, ha más kutyákkal birkózik. Keress neki egy jó játszópartnert :)

Szia, nekem egy hiperaktív 15 hónapos corgi keverékem van. Azt vettem észre hogy hiába dobálom a labdát, nem nagyon fárad el. A legjobban akkor fárad ki, ha más kutyákkal birkózik. Keress neki egy jó játszópartnert :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod:D bevált :)

Hogyan lehet a kutyát leszoktatni arrol hogy kergeti a farkát?

Legjobb válasz: Unatkozó kutya, nem kellõen lefárasztott, vagy idegrenszeri hiba. Az elsõkre van megoldás--sokat kell vele foglalkozni, fizikailag, szellemileg ledolgoztatni. Az utolsónál is ugyanaz a feladat, csak nehezebben eredményes.

Unatkozó kutya, nem kellõen lefárasztott, vagy idegrenszeri hiba. Az elsõkre van megoldás--sokat kell vele foglalkozni, fizikailag, szellemileg ledolgoztatni. Az utolsónál is ugyanaz a feladat, csak nehezebben eredményes.
vagy bolhás
Vagy OCD-s.
ha eleget foglalkozol vele és lefárasztod agyilag is, akkor nem talál magának ilyen pótcselekvéseket
az enyémnek van játéka dobálom neki néha és így lekötöm a figyelmét amúgy magától is dobálja össze vissza lehet játék hiánya van na meg feltétlen vidd el hetente 2-szer jó lenne hosszabb sétákra de lehet többször is így ki fárad az enyém 11 hónapos megtanítottam hogy bicikli mellett jöjjön pórázzal és ha nagyon fel van pörögve meg amúgy is mozgásnak megfuttatom de figyelek rá hogy ne hogy nagyon kifáradjon ezt tudom ajánlani


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!