Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a házimunkát (455 db)

Kiskutyát hogyan lehet a házába szoktatni?

Egy "medveöl?" keverék kiskutyáról van szó. Úgy kaptuk, talán 1-2 hónapos lehet, és csak az a pici gondunk vele, hogy a ház f?bejáratához fekszik a csupasz k?re, és nem a házába. Hogyan lehetne a házába szoktatni? Megkötni nem szeretnénk. Talán az ennivalóját rakjuk be a házba?

Legjobb válasz: A mi kutyánk egy Labrador 12 éves lassan és eredetileg az udvaron volt egy fa alatt a háza, és gyakorlatilag soha nem ment bele, mindig a ház ajtóba feküdt, végül elsõ télen amikor nagyon hideg volt odavittük a házát a bejárat mellé és utána befeküdt, azóta télre mindig odavisszük a házát...

A mi kutyánk egy Labrador 12 éves lassan és eredetileg az udvaron volt egy fa alatt a háza, és gyakorlatilag soha nem ment bele, mindig a ház ajtóba feküdt, végül elsõ télen amikor nagyon hideg volt odavittük a házát a bejárat mellé és utána befeküdt, azóta télre mindig odavisszük a házát...
A kérdező hozzászólása: Ez egyik ismerõsünk mondta, hogy kössük oda, de mi is idegenkedtünk a dolog miatt. Az elõzõ kutyánkat csak akkor kötöttük meg amikor jött valaki, amúgy mindig szabadon volt. A kis duracelnyuszi most az elõszobában van, ott alakítottunk ki neki egy kis helyet.
Az én kutyám a legnagyobb hidegben sem ment be a házába. Azután a megszokott helyére készítettünk neki szállást. Kicsit rontotta ugyan a ház összképét de szeretem a kutyust. egyébként befogadott keverék kutya.
Szia!:) A medveölõ kaut jelent?:) (Csak mert már hallottam, hogy más kutyára is ezt mondták). Ezek a nagytestû pásztorok általában nem szeretik a szûk helyeket, nekem két KÁJom van és 3 keverékem, a keverékek mindenféle kuckót imádnak (kinti-benti kutyák, ha akarnak, kimennek, ha akarnak, bejönnek), a két KÁj viszont soha az életben még be nem tette a lábát sem a kutyaházba, sem a tágas bejáratú boxba. Télen rossz nézni, ahogy kikéredzkednek hogy a hóban alhassanak. Melegük van a házban. Viszont azt tanácsolom, 5-6 hónapos koráig a Ti kutyusotokat is tartsátok a házban. (Mármint nem szobakutyaként, de amikor csak akar, hadd menjen be.) Egyrészt a kötõdésetek sokkal jobb lesz, másrészt pedig így a kutya sokkal jobban megtanulhat "emberül". Furcsa tudom, de így van.:) Így állandóan látni fogja az arcmimikátokat, a testbeszédeteket, és késõbb sokkal jobban meg fogja érteni, mikor mit szeretnétek, mi mit jelent. Ennek pedig nagy hasznát vehetitek a jövõben. (Ez nem elkényeztetés, az én KÁJ-aim is velem aludtak 6 hónapos korukban, utána egyszerûen maguktól ki akartak menni a kertbe, jobban érezték ott magukat.) Nem kell félned, hogy ezután a 60 kilós felnõtt kutya is csak az öledben tud majd elaludni...:D 6 hónapos kora után kiszoktathatod a kertbe (de valószínû, hogy magától akar majd kimenni.) A fõbejárat elé pedig leterítenék egy pokrócot, vagy bármit ami melegen tartja azért. (Mi két raklapot toltunk össze, és egy régi szõnyeget szegeltünk rá.)
A kérdező hozzászólása: Igen a medveölõ a Kaukázus juhászkutya. A bejáratnál van leterítve neki egy szõnyeg, és ha elalszik akkor be is szoktuk takarni. Estefele beengedjük az elõszobába. Köszönöm szépen a tanácsokat! :)

Facebookon a Sims Socialban hogy lehet a ház mögött a füvet kiírtani? Mert nem látok a ház mögé

Legjobb válasz: Attól függ mitõl nem tudod. Ha a faltól akkor állítsd be úgy h ne látszódjon a fal, ha az ablaktól akkor addig rakd arrébb az ablakot. én legalábbis így csináltam:)

Attól függ mitõl nem tudod. Ha a faltól akkor állítsd be úgy h ne látszódjon a fal, ha az ablaktól akkor addig rakd arrébb az ablakot. én legalábbis így csináltam:)
A kérdező hozzászólása: hogy lehet úgy beállítani hogy ne látszódjon a fal?


A párom a szülei udvarán illetve telkén épitett 1 szoba-konyhafürdőszobás házat a szülei háza mellé. El lehet valahogy különíteni, hogy ez a ház csak az ő nevén szerepeljen?

Legjobb válasz: Az építésügyi dolgok rendezésére az Önkormányzat Építésügyi osztályához kell fordulni, ha ez a dolog nincs rendezve. Ez az elsõ és legfontosabb léps ahhoz, hogy egyáltalán fennmaradási engedély kaphasson egy épület. A tulajdonviszonyok rendezésében a Földhivatal az illetékes. Ott lehet bejegyeztetni a párod tulajdonrészét, ami vagy adásvétellel, vagy ajándékozással, vagy esetleg más módon kerül a tulajdonába, de valamit mindenféleképpen meg kell nevezni, mert ez sajnos adó és illeték kötleles. (Az eltartási szerzõdés, mint lehetséges mód a tulajdon szerzésre illeték szempontjából a legjobb, de errõl ügyvédet kérdezzetek.) A két ház kialakítása egy telken jogilag nem csak társasházzá nyilvánítással létezik, hanem osztatlan közös tulajdonban lévõ telken lehet úgy is két 2 különálló lakást/házat kialakítani, hogy készül egy úgynevezett Használati Megállapodás, amit a párod és a szülei aláírnak. (Ez sokkal olcsóbb megoldás, mert ügyvéd sem kell hozzá, elég egy magánokirat két tanúval.) Megállapodnak a telek és az esetleges közös használatban lévõ épületrészek, közmûvek használatában. Egy ilyen megállapodást még a bankok is elfogadják hitelezés szempontjából. Egy hiteltanácsadó

Az építésügyi dolgok rendezésére az Önkormányzat Építésügyi osztályához kell fordulni, ha ez a dolog nincs rendezve. Ez az elsõ és legfontosabb léps ahhoz, hogy egyáltalán fennmaradási engedély kaphasson egy épület. A tulajdonviszonyok rendezésében a Földhivatal az illetékes. Ott lehet bejegyeztetni a párod tulajdonrészét, ami vagy adásvétellel, vagy ajándékozással, vagy esetleg más módon kerül a tulajdonába, de valamit mindenféleképpen meg kell nevezni, mert ez sajnos adó és illeték kötleles. (Az eltartási szerzõdés, mint lehetséges mód a tulajdon szerzésre illeték szempontjából a legjobb, de errõl ügyvédet kérdezzetek.) A két ház kialakítása egy telken jogilag nem csak társasházzá nyilvánítással létezik, hanem osztatlan közös tulajdonban lévõ telken lehet úgy is két 2 különálló lakást/házat kialakítani, hogy készül egy úgynevezett Használati Megállapodás, amit a párod és a szülei aláírnak. (Ez sokkal olcsóbb megoldás, mert ügyvéd sem kell hozzá, elég egy magánokirat két tanúval.) Megállapodnak a telek és az esetleges közös használatban lévõ épületrészek, közmûvek használatában. Egy ilyen megállapodást még a bankok is elfogadják hitelezés szempontjából. Egy hiteltanácsadó
hiteltanácsadónak: a használati megosztásnál nem kerül a nevére és számos esetben sem tud egyedül mint tulajdonos ügyet intézni. irtózatos nagy különbség van tulajdonos és használó között (bõvebben Ptk.) banki ügyet lehet hogy megold de egy tulajdonviszályt (és itt aszem ez a fõ elkerülendõ ok, ) már egyáltalán nem
A kérdező hozzászólása: a 23:13-nak.. nem a szülõkrõl van szó, , hanem a 2 testvérérõl, ,
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a választ!
Építés elõtt kért rá építési engedélyt? Ha nem, akkor fennmaradási engedélyt kell kérni, meg külön helyrajzi számot és úgy elvileg az övé lesz. De lehet, hogy kell még hozzá valami. Be kell menni az önkormányzathoz és ott megkérdezni.
elõzõ vagyok. ha a telek adottságai engedik, akkor meg is lehet osztani a telket és akkor külön helyrazi számon lévõ két ingatlan lesz. errõl az önkormányzat építéshatóságánál lehet pontosat megtudni. a társasháznál is lesz külön helyrajzi szám, de az mint albetéti szám. ezzel meg ügyvédhez kell fordulni
igen lehet. társasházzá kell alakítani a telket (hülyén hangzik de így hívják) és az alapító okiratban lehet a tényleges tulajdoni viszonyokat rendezni. az alapító okirat aztán késöbb módosítható is egyezõ akarat szerint
Nem hiszem, hogy a szülök elvennék a fiuktól a házat. Hacsak ti nem adtok rá okot.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, , , nem igazán tudom, hogy kért e rá engedélyt mikor építette, , de remélem igen. Nélküle kérdezõsködöm egyelõre, , mert jó lenne ha készre csinálnánk, , csak õ nem akarja az okból, hogy nem az õ nevén van. Viszont más lehetõségünk nincs, hogy összeköltözzünk.
Egy osztatlan közös tulajdonban lévõ ingatlan tulajdonviszonyait is lehet rendezni a Földhivatalban, csak ebben az esetben résztulajdont kapnak a felek. A használati megállapodás pedig nevesíti ezeket a tulajdonrészeket. Nem minden ingatlan esetén lehet megoldani a társasházzá alakítást, ott jó megoldás az általam javasolt verzió. (Laktam ilyen házban, ahol egy telken egy házon belül 4 lakás volt kialakítva. Mindegyikünk egymástól függetlenül értékesíthette, behitelezhette a saját résztulajdonát, mert volt Használati Megállapodásunk.)

Szeretnénk saját családi házat venni. Viszont azt nem tudom, hogy maga a ház lehet-e a fedezet v. jelzálog, ha igen kell-e munkáltatoi igazolás is vagy bankoktol függ?

Legjobb válasz: Maga a ház lehet fedezet. Szerintem a bank majd kérni is fog ingatlanbecslõi véleményt. Azonban mostanában eléggé gyakran nem elég a bank számára a ház, mert szerintük eléggé kockázatos, ezért lehet hogy egy másik tulajdonotokban levõ ingatlanra is rá akarja tenni a kezét :( Nagy összeggû hitel felvételekor munkáltatói igazolást is szoktak kérni.

Maga a ház lehet fedezet. Szerintem a bank majd kérni is fog ingatlanbecslõi véleményt. Azonban mostanában eléggé gyakran nem elég a bank számára a ház, mert szerintük eléggé kockázatos, ezért lehet hogy egy másik tulajdonotokban levõ ingatlanra is rá akarja tenni a kezét :( Nagy összeggû hitel felvételekor munkáltatói igazolást is szoktak kérni.
Kiegészíteném: tavaly vettem házat hitere, bár azóta lehet változott: Nem kapsz hitelt:gazdasági épületként nyilván tartott házra(pl.kiskertben épült házakra nem adtak másképp engedélyt, nem lakóház, pedig sokan benne élnek, ne, mindegy) Nem vagy nagyon nehezen adnak vályog házra.Minimum vegyes építés.Ha tanyát veszel, akkor annak az értéke min. 5millió kell legyen az értékbecslõ szerint. Ezenkívül szinte sehol nem adnak hitelt önerõ nélkül(saját autó és spórolt pénz nálam se számított annak, csak ha bankban lett volna) És jó ha tudod, hogy a házakat az érték feléig szokták hitelezni.Ha a másik felét se tudod felmutatni, akkor bizony kérnek még egy házat. Az én példám: amit megvettem ház, azon is van jelzálog és apukámén is.Sajnos csak egy hitelt tudtak felajánlani, az marhaság, hogy te tudsz választani(pláne minimálbéres fizetéssel) két lehetõség közül valóban választhattam:kell vagy nem? Kell munkáltatói igazolás is és sok helyen kezes is, bár nekem az nem volt. Ezenkívül hitelösszegtõl függõen vannak elõre költségek: értékbecslés 35 ezer, tulajdoni lap másolat 6ezer körül.Ezek tuti.Plusz még nyúlnak le a közvetítõk is általában, bár én kifogtam egy olyat, akit nem én, hanem a bank fizetett(meg volt annak az ára) Szóval hajrá, nem egyszerû, nekem fél évembe telt kb.mire kifizettem a házat.5 milliót vettem fel, 25 évre, havi 45 ezerrel törlesztem(ebben minden járulékos benne van).Ja és keresek 70 ezret....nem sorolom.

Hogyan lehet nagy házban perzsa macskát tartani úgy, hogy hatalmas a ház (tehát nem lehet minden nap nagytakarítást csinálni) és közben két kisgyerek is van és mégis gyönyörû tisztaság van?

Már évek óta szeretnénk egy szép fehér perzsa macskát. De félünk megvenni, mivel mindenki dolgozik, ezért csak hetente egyszer rendezünk nagytakarítást. Attól félünk, hogy mindenhova felmászna és minden macskaszõrõs lenne. Az egyik ismerõsöm is tart macskát, akinek ráadásul kicsi a szõre, mégis minden macskaszõrõs. Amikor ott vagyok még a farmerom is olyan lesz, pedig õk napi szinte takarítanak, porszívóznak, ráadásul a macska is fésülve van. Egy másik ismerõsömnek pedig perzsa macskája van már 5 éve, nem takarítanak minden nap, a gyerekek mellett nincs idejük, még sincs egy macskaszõr sem a házban? Azt tudom, hogy õk is minden nap megfésülik, de hát ezt a másik ismerõsömék is megteszik. Hogy csinálják? Mi a titok?

Legjobb válasz: Miért nem töle kérdezed? (Utána meg itt közkinccsé teszed!!)

Miért nem töle kérdezed? (Utána meg itt közkinccsé teszed!!)
A kérdező hozzászólása: Szerintem is jegelem egy kicsit ezt a dolgot, barom nagy felelõsséggel és rengeteg teendõvel jár egy macska. Azért nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, egyszer biztos, hogy jól fognak jönni.
8 perzsám van, naponta takarítok és ez a természetes.Bõr + macska nem jó páros, mert megkaparja amit nlehet nem bírsz majd elviselni ahogy olvasom. Nemhiszem, hogy macskára van szükséged.
Ugyanez áll az ágynemûre is. Van egy szettem, ami egy kicsit fényes, sûrû szövésû anyagból van, egy szál szõr nincs rajta. A kreppelt, selymes tapintású anyag is rendben van. Viszont nemrég vettem egy ikeás óccsót, ami inkább bársonyos mint selymes, arról meg naponta leszedhetek egy fél macskát. A bõrbútor és a macska szerintem egy kicsit veszélyes páros. Kinézi magának kaparófának, és mire leneveled róla, csinált egy százezres kárt. Nem lehetetlen megvédeni, de nagyon résen kell lenned.
Aki gyönyörû tiszta, szõrmentes lakást szeretne, annak nem ajánlom a perzsa cicát, mert a végén a cica fog porul járni. Nekem 14 évig volt perzsám, akármit csináltam, minden szõrös volt, akkor is ha naponta többször porszívóztam (ezt az allergiám miatt kellett megtennem). Persze ez nem zavart egyáltalán, elfogadtam hogy ezzel jár.
Szösztelenítõ hengerrel minden nap szépen össze lehet szedni a szõrt, p. az ágyról.
A kérdező hozzászólása: Érdekes dolgokat írtok. Mondjuk nálunk bõrbõl vannak a bútorok, ami nagy segítség lehet és padlószõnyeg sincs, viszont a nappaliban van egy kb. 7 négyzetméteres szõnyeg. Mondjuk azt kétnaponta ki tudnánk porszívózni, az még beleférne az idõnkbe. Na de mit csináljak az ágyakkal? Mit tegyek rájuk, amitõl nem lesznek szõrõs? Csak nem tarthatom csukva az összes ajtót. Ha erre is találnánk valami megoldást, akkor már tényleg nem lenne akadálya.
A rövidszõrû macskák szõre szálanként hullik míg egy hoszúszõrûé nem :) olyan mintha porcicákat szednél össze.Ahogy írtál az sem mindegy, hogy milyen textilek vannak!
Alapvetõen a lakástextileken múlik. Vannak olyan anyagok, amik szabályosan vonzzák a szõrt, és tök mindegy mit csinálsz a macskával, úgyis szõrösek lesznek. Más anyagokra meg nem tapad. Nálunk például szerencsés anyagból vannak a bútorhuzatok, és egy szál szõr sincs rajtuk. A porcicákkal együtt söpröm össze a sötét zugokból, ezt akár naponta is lehet.
A kérdező hozzászólása: Azért, mert csak nyáron fogok ismét találkozni velük. Annyira pedig nem közeli az ismeretségünk, hogy felhívjam egy ilyen miatt, fõleg, hogy a telefonszámát sem tudom. :( Remélem, hogy van itt valaki, aki hasonló körülmények között tart macskát.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 9 es fantasztikus lehet 8 perzsaval elni;-))) nekem 2 hazicicam van (jelenleg) bentiek az egyik felhosszu csikos szoru, na az o bundacskaja aztan jelen van mindenutt. szoktuk mondani hogy nalunk a porcicakat is Rudiszornek hivjak. Bor garniturank van de nem kaparjak, szerencsenkre , bar a fotelok tetejen latszanak karomnyomok a le fel ugralasnal. a kanapet ugy oldottam meg hogy van egy hatalmas nagy horgolt agyteritom azt osszehajtottam hosszaban es a kanape teteje ezzel le van takarva. szeretnek rajta fekudni de mosthato es nem a bort karmoljak ossze. Bar toredelmesen bevallom nalam az o kenyelmuk es jokedvuk az elso. Es talan megerzik ezt mert nekunk sotet mahagoni faragott butoraink vannak de soha nem tettek kart egyikben se. az ajtofelfa na az mas kerdes, ott vannak nemi hianyossagok, amugy a kaparokat hasznaljak. Imadom oket es bar szeretnek nagyobb rendet azert a dohanyzo asztal alatti (rossz valasztas volt piros alap) szonyeg sokszor Rudolphom puha szurke bolyhaival van tele. Mondjuk nekunk igy jo, akinek nem tetszik ne jojjon hozzank. Imadom a perzsakat, f0leg amelyiknek nyomott az orrocskaja;-))))

Hogy lehet a gta san andreas multiplayerben hazat lejelszavazni?

Legjobb válasz: hogy érted, hogy lejelszavazni? be akarod zárni? mert ha bele van rakva a ház bezárása a modba, akkor egy parancsal. de külön "jelszavazni" nem hiszem, hogy lehet. Legalább is én évekig sampoztam és nem találkoztam ilyennel, hogy házat le lehetne jelszavazni

hogy érted, hogy lejelszavazni? be akarod zárni? mert ha bele van rakva a ház bezárása a modba, akkor egy parancsal. de külön "jelszavazni" nem hiszem, hogy lehet. Legalább is én évekig sampoztam és nem találkoztam ilyennel, hogy házat le lehetne jelszavazni

Lehet, hogy elbuktuk a házat egy végrendelet miatt?

Azt hittük,hogy apánk után örököltünk egy házat,de most kérik a barátn?je adatait a hagyatéki hivatalban.Mi már kifizettük a temetést,a házra az elmaradt csekkeket.Ha végrendelet van,akkor most mi van?Elbuktuk a házat és azt a pénzt is,amit már oda költöttünk felújításra,az elmaradt csekkekre?

Legjobb válasz: El biztosan nem buktátok a házat, már ha még az apukátok nevén volt a halálakor, mert köteles rész mindenképp van, ami a háznak a fele. A barátnõje adatait kérhetik akármilyen csekély örökség miatt, nem feltétlenül a házat hagyta rá. Vagy ha van közös gyerekük, az is örököl ugyanolyan arányban, mint ti.

El biztosan nem buktátok a házat, már ha még az apukátok nevén volt a halálakor, mert köteles rész mindenképp van, ami a háznak a fele. A barátnõje adatait kérhetik akármilyen csekély örökség miatt, nem feltétlenül a házat hagyta rá. Vagy ha van közös gyerekük, az is örököl ugyanolyan arányban, mint ti.
Több variáció van a dologban. Ha mindent a barátnõre hagyott papíron, a köteles rész akkor is megillet benneteket. Ha mindent ráhagyott, (most a köteles részt ne vegyük figyelembe), akkor a halála után kifizetett költségeket, számlákat tõle vissza lehet követelni ( a köteles rész arányában kevesebbet)
Volt végrendelet? Ha igen, és abban a barátnõre hagyta a házat, akkor is van köteles rész (ami nem feltétlenül egyenlõ a ház felével, mivel összességében a törvényes örökrész fele, ergo tudni kéne, miket örököltök még) Ha nem volt végrendelet, de a "barátnõ" feleség is volt, akkor azért kérik az adatait, mert özvegyi haszonélvezeti jogot örököl. Az is lehet, ha pl. csak barátnõ volt, hogy nem örököl, csak hagyományos, tehát megkapta például apukátok kedvenc könyvét, vagy ilyesmi. Az is lehet, hogy semmit nem kap, csak nyilatkoznia kell valamire. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi

Hogy lehet a sims2 bulis cuccoknál házat változtatni?

Legjobb válasz: Ezt, hogy érted, hogy házat változtatni?

Ezt, hogy érted, hogy házat változtatni?
A kérdező hozzászólása: Hát hogy van egy házam amibe vagyok és másik házba akarok lekni az ÉN családommal
http://www.mysims.hu/tipptar/alapok/szepkellemes.pngû A képen a bekeretezett gomb mellett balra lent az a gomb amin egy család van és egy nyíl. Arra kattintsd rá és utána arra a házra ahol a családod van. Ezután egyszerûen költöztesd be õket az új házba!
Az elõzõ válaszomban a linkhez véletlenül hozzáírtam eghy û betût azt töröld ki! És ha nem akarod, hogy a házból törlõdjön minden bútor akkor így csináld: http://mysims.hu/index.php?oldal=tipptar/csaladkikoltoztetes..
A kérdező hozzászólása: okés.köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!