Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a gyermek (182 db)

Ovis hiszti, hogyan lehet a gyermeket visszazökkenteni a normális kerékvágásba?

Kisfiam fél éve kezdte az ovit. Viszonylag hamar beszokott, nem volt nagy hiszti reggelente. Több, mint egy hete azonban reggel úgy kell lefejteni a nyakunkról és gyorsan meglógni, mert kapálózik, hisztizik, nem akar öltözni, stb. Kérdeztem tőle is és az óvónéniktől is, hogy történt e valami, ami miatt megváltozott a gyerek viselkedése, de az óvónők azt mondják semmi extra nem történt, a gyermek valami büntetést és verekedést emleget. Nyilván előfordult, hogy összeverekedett valakivel és büntetésbe kellett mennie, de ez azt hiszem óvodás fiúknál előfordul, de nyilván nem általános dologról van szó, ha a dadusok nem tartották említésre méltónak. Mit tegyek, hogy kizökkenjen ebből az állapotból? Tapasztaltak kérlek írjatok! Köszönöm!

Legjobb válasz: Idõ kell hogy megszokja az új környezetet azért kezdet most hisztizni mert most már érzi hogy ez mindennapos program lesz és nem tetszik neki. Fontos hogy ne lássa rajtad hogy feszült vagy beszélgessetek sokat arról milyen jó az oviban sok kis pajtással játszani, hogy mindig érte fogsz menni.

Idõ kell hogy megszokja az új környezetet azért kezdet most hisztizni mert most már érzi hogy ez mindennapos program lesz és nem tetszik neki. Fontos hogy ne lássa rajtad hogy feszült vagy beszélgessetek sokat arról milyen jó az oviban sok kis pajtással játszani, hogy mindig érte fogsz menni.

Hogyan lehet a gyermeket megtanítani gyertyát elfújni?

Legjobb válasz: megmutatod neki hogy kell , és õ meg utánozza (ha már képes rá). mi elõször az ételek fújásánál fújtunk. elõször bénán ment neki persze. de a gyertyát el tudja fújni már egy jó ideje, mert az is gyakoroltuk. :) idõ kérdése, ha megmutatod neki, akkor mennni fog majd (vagy mi még buborékfújón is gyakroltunk). 23 hónapos kislány anyukája

megmutatod neki hogy kell , és õ meg utánozza (ha már képes rá). mi elõször az ételek fújásánál fújtunk. elõször bénán ment neki persze. de a gyertyát el tudja fújni már egy jó ideje, mert az is gyakoroltuk. :) idõ kérdése, ha megmutatod neki, akkor mennni fog majd (vagy mi még buborékfújón is gyakroltunk). 23 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: köszi mutatom neki már egy ideje de csak odatartja a kis fejét a lánghoz és várja a "sült galambot" :)
fújd az arcát, és akkor meg fogja érteni, hogy mit kell csinálni.Fiam még nem volt egy éves, amikor már fújta a szappanbuborékot.Én úgy csináltam, hogy ráfújtam az arcára, és mondtam, hogy fújjál.Megmutattam párszor, és már próbálkozott is.Nagyon hamar megtanulta.aztán amikor már fújt felszólításra, akkor kipróbáltuk a szappanbuborékot.Azóta szinte minden nap fújjuk, hatalmasakat kacag, ahogy kergeti a buborékot, és megtapsolja magát, ha sokat sikerül fújni.14, 5 hónapos.

Hogy hívják a gyermeked/gyermekeidet? Hány évesek? Ha lehet vezetéknévvel együtt írd!

Köszönöm:)

Legjobb válasz: Dániel, 10 hónapos. Vezeténevet ne haragudj, de nem írok, mert csak a mi családunk viseli az országban.

Dániel, 10 hónapos. Vezeténevet ne haragudj, de nem írok, mert csak a mi családunk viseli az országban.
én sem írnék vezetéknevet, kislányom Fruzsina 2 éves, kisfiam Attila még a pocakban :) 29 hetes !
Regina Noémi 2, 5éves.
Vezetéknevet én sem fogok írni(elég ritka). Áron Benjamin 20 éves Milán Zoltán 4 éves Tamara Beáta pocakban(35 hetes terhes vagyok)
Emília (23) Joakim (21) Sára (20) Ráhel (20) Anna (18) Lídia (17)

Szót fogad a gyermeked? Valami jó tipp, hogyan lehet engedelmes gyermeket nevelni?

Legjobb válasz: Én bevezettem a sarokba állítást! Ha rossz, 3 x szólok, ha akkor is folytatja, megy a sarokba, addig ki nem jöhet, míg bocsánatot nem kér! Ha kijön, vissza viszem a sarokba ha még nem kért bocsánatot! Ez bevált, most már elég csak szólnom ha nem hagyod abba mész a sarokba! Na meg néha szoktam 'zsarolni' kap cukorkát ha valahol vagyunk, de már únja magát és rendetlenkedik. Pl. Bankban ki kell várni a sorunkat, akkor megígérem nemi ha jó lesz kap 1 Pez cukorkát, akkor ha már jön megy unja magát, akkor megmondom neki ha rossz vagy nincs cukorka, ül is vissza, és haza felé megvesszük, vagy itthon is van már tartalékban!

Én bevezettem a sarokba állítást! Ha rossz, 3 x szólok, ha akkor is folytatja, megy a sarokba, addig ki nem jöhet, míg bocsánatot nem kér! Ha kijön, vissza viszem a sarokba ha még nem kért bocsánatot! Ez bevált, most már elég csak szólnom ha nem hagyod abba mész a sarokba! Na meg néha szoktam 'zsarolni' kap cukorkát ha valahol vagyunk, de már únja magát és rendetlenkedik. Pl. Bankban ki kell várni a sorunkat, akkor megígérem nemi ha jó lesz kap 1 Pez cukorkát, akkor ha már jön megy unja magát, akkor megmondom neki ha rossz vagy nincs cukorka, ül is vissza, és haza felé megvesszük, vagy itthon is van már tartalékban!
ha sok dolgot kell elintéznem és velem van a kislányom akor veszek neki valami péksütit és akor eltudom intézni a dolgomat.vagy ha rossz akor csak anyit kell mondanom ha itthon vagyunk hogy megy a kiságyba büntibe , rögtön jó lesz.
Szuperdada c. sorozat nézése:) Nagyon jó.

Hogy lehet a szereto ferjetek hianyat (kulfoldi munka miatt) atveszelni az elso idoszakban, ha mar pici gyermekeitek is vannak?

A ferjem ma hajnalban utazott el, raadasul nagyon gyors volt a folyamat, csak ket hete derult ki, hogy mennie kell. Es hopp, mar el is tunt.

Legjobb válasz: nekem 4hónapos volt a fiam mikor apa elkezdte a külföldi melót.hétfõn megy pénteken jön.megszokta.vagyis abba szokott bele.most hogy megszületett az öccse,aki már 4hónapos,és ugye vele tovább maradtam a kórházba(9nap)akkor újra nagyon apás lett.Kellett 2hónap mire újra kezd visszaállni a helyzet.de hétvégente így is csak APA van.a nagy nálunk 23 a kicsi majdnem 4hónapos. mi msn-en vagy skypen tartjuk a kapcsolatot.így nekem kicsit könnyebb,meg amúgy is meg lehet szokni.kevesebb a mosnivaló..stb :-) viszont eleinte tényleg nagyon hiányzott. a fiadnak elvileg már meg lehet magyarázni,hogy apa dolgozik.nehéz lesz(nálunk az volt)de megszokja,sokszor kell mondani hogy apa dolgozik,de majd beszélsz vele,láthatod..stb. kitartás.ha gondolod írhatsz privát,és addig sem szomorkodsz :-)

nekem 4hónapos volt a fiam mikor apa elkezdte a külföldi melót.hétfõn megy pénteken jön.megszokta.vagyis abba szokott bele.most hogy megszületett az öccse, aki már 4hónapos, és ugye vele tovább maradtam a kórházba(9nap)akkor újra nagyon apás lett.Kellett 2hónap mire újra kezd visszaállni a helyzet.de hétvégente így is csak APA van.a nagy nálunk 23 a kicsi majdnem 4hónapos. mi msn-en vagy skypen tartjuk a kapcsolatot.így nekem kicsit könnyebb, meg amúgy is meg lehet szokni.kevesebb a mosnivaló..stb :-) viszont eleinte tényleg nagyon hiányzott. a fiadnak elvileg már meg lehet magyarázni, hogy apa dolgozik.nehéz lesz(nálunk az volt)de megszokja, sokszor kell mondani hogy apa dolgozik, de majd beszélsz vele, láthatod..stb. kitartás.ha gondolod írhatsz privát, és addig sem szomorkodsz :-)
Saját tapasztalatom nincs ebben. A barátnõm él ugyanígy, kb 1 éve. Neki 2 kisgyereke van, a férje orvos és Angliában kapott állást. Havonta csak 3-4 napra tud hazajönni. A barátnõm is teljesen a két gyereknek él, dolgozik is, hogy peregjenek a napok. Õk is a jobb megélhetés érdekében döntöttek így. Igaz, nem panaszkodik, de biztosan nehéz nekik. Mindig azt mondja, hogy ez csak átmeneti állapot és nevetve emlékeznek majd vissza a saját lakásukban ülve erre az idõszakra. Kitartást kívánok!

Mitől lehet? 22 hós kislányom éjszaka óta folyamatosan lázasodik, de betegségnek vagy náthának semmi jele 13 órára viszem a doktornőhöz, de már tiszta ideg vagyok, hogy mi baja lehet a gyermekemnek.

Legjobb válasz: A laz lehet gyuladas a szervezetbe. Altalaban ha gyuladas lep fel akkor a szervezet lazzal vedekezik a korokozok ellen. Mennyire megy fel a laza? Kisfiamnak akkor volt hasonlo amikor fulgyuladasa volt. Nem folyt az orra, nem kohogott csak folyamatosan ingadozott a laza. Hol magass volt, hol jobban volt. A szervezete kuzdott de nem tudta legyozni. A doki egybol a fulebe nezett bele es mondta is, hogy gyuladas, bakterialis es antibiotikumot irt fel. Ha virusos akkor nem tudnak mit csinalni sajnos de a virusos fertozesekre nem igen jellemzo a laz ingadozas, mert azt allatalaban jobban kezeli a szervezet.

A laz lehet gyuladas a szervezetbe. Altalaban ha gyuladas lep fel akkor a szervezet lazzal vedekezik a korokozok ellen. Mennyire megy fel a laza? Kisfiamnak akkor volt hasonlo amikor fulgyuladasa volt. Nem folyt az orra, nem kohogott csak folyamatosan ingadozott a laza. Hol magass volt, hol jobban volt. A szervezete kuzdott de nem tudta legyozni. A doki egybol a fulebe nezett bele es mondta is, hogy gyuladas, bakterialis es antibiotikumot irt fel. Ha virusos akkor nem tudnak mit csinalni sajnos de a virusos fertozesekre nem igen jellemzo a laz ingadozas, mert azt allatalaban jobban kezeli a szervezet.
A kérdező hozzászólása: 38, 4 volt a láza, a védõnõ azt mondja lehet azért mert most jönnek az utolsó fogai, de a nagy melegtõl is elõfordulhat, de én inkább egy orvosi szakvéleményt szeretnék hallani
Nemrég a lányom is beteg volt. 39 fok felett volt aláza. Nem is látszott rajta semmi, jókedvû volt. Torokgyulladás volt, nem is mondta, hogy fáj valamilye. Nem tudom mitõl, nem evett-ivott hideget, stb...
a láz nem épp elég jele a betegségnek? :(
Nyugi, 99 százalék, hogy semmi komoly. Örülj, hogy más tünet nincs. Csillapítsd a lázát. Persze azért vidd el az orvoshoz, ki kell zárni pár dolgot ami beavatkozást igényelne.
Nemrég a kisfiam is belázasodott, de csak éjszakára. Nappal nem volt lázas, semmi nem utalt betegségre. Mikor már a második éjszaka is elõfordult, akkor vittem el az orvoshoz. Vírusos torokgyulladása volt.
Mar harmadik kerdesre irom le, hogy nekunk is ez volt. Csak lazas volt, semmije nem fajt, elesettnek sem tunt. Ez volt egy hetvege elotti napon. Hetfon elvittem dokihoz, nem talalt semmit. Elkuldott laborba, semmi kulonos. Mellkasrontgen: renden, ful-orr-gegeszet: enyhen piros a torka, virusosnak tunt, megis adott antibiotikumot. Este kellett volna bevenni az elso adagot, de mar delutan sem volt laza, hoemelkedese sem, igy felhivtam a dokit, hogy akkor mi legyen, es mondta, hogy akkor ne kezdjuk el az antibiotikumot. Nem is vettuk be, azota sincs semmi. 6 napig belazasodott minden delutantol.
Szia!Dettó ez van nálunk is, már voltunk orvosnál, és mandulagyulladás.Nem is gondoltam volna én sem, mert nem látszott hogy fájt volna neki nyeléskor.Most 15 hós, és elöször beteg.Pedig kedden kaptunk volna oltást is.
Szia! Szerintem vagy 3 napos láza van, vagy a fogai viselik meg ennyire!Már mondaá/mutatná ha fáj valamilye! A lányomnak is a 3 napos láznál, semmi baja nme volt, de a láza nem ment le, majd 72 óra után tiszta pötty lett! Remélem semmi komoly, és akét általam említettbõl lesz valami!Akkor hamar túllesztek rajta! De már biztos okosabb vagy, mert a doki megnézte! :) Jobbulást!

Hogyan lehet a neten lekódoltatni a szex és pornográf oldalakat gyermek elől?

NEM SZERETNÉM HA A GYEREKEM ILYEN OLDALAKAT NÉZNE A TUDTOM NÉLKÜL.

Legjobb válasz: Hény éves a gyereked? Ha nem olyan vészesen fiatal, nem feltétlenül kell lekódoltatni az ilyen oldalakat. Haggyd, hadd nézze, meg fogja unni, nem olyan érdekes dolog, hogy ne unná meg. De ha biztosan tudod, hogy néz ilyen lapokat, feltétlen beszélj vele, és magyarázd el, hogy ez csak az internet, a valóság egészen más, ezt fontos, hogy tudja.

Hény éves a gyereked? Ha nem olyan vészesen fiatal, nem feltétlenül kell lekódoltatni az ilyen oldalakat. Haggyd, hadd nézze, meg fogja unni, nem olyan érdekes dolog, hogy ne unná meg. De ha biztosan tudod, hogy néz ilyen lapokat, feltétlen beszélj vele, és magyarázd el, hogy ez csak az internet, a valóság egészen más, ezt fontos, hogy tudja.
Van egy program, aminek az a neve, hogy F-Secure Internet Security. Ezt kellene telepíteni. Errõl tudom, hogy rendelkezik gyermekzár funkcióval, de lehet vannak más programok, amik tudják.
Helló A legegyszerübb az Internet Explorer "tartalmi tanácsadó" bekapcsolása illetve beállítása: http://www.microsoft.com/hun/windows/ie/using/howto/contenta.. Opera esetén itt egy rövid leírás http://magyaropera.blog.hu/2007/12/18/interenet_terminal_kie..
Firefoxban benne van ez a funkció.
Ne félj, nem eszi meg a gyereket a pornófilm. Amúgy lamBigBrother, CyberPatrol stb...
Hagyd! Ha a gyerekeid rájönnek, hogy lekódoltad akkor nagyobb bajuk lesz mintha pornót néznének. Amúgy egy mozdulattal ki lehet kapcsolni.

Lehet a gyermekem bőrén pelenkától vízhólyag? Hogyan kezeljem a hólyagokat?

Legjobb válasz: Igen, elképzelhetõ.Kifakadtak a hólyagok?

Igen, elképzelhetõ.Kifakadtak a hólyagok?
A kérdező hozzászólása: 2 van, ami a hasán volt kifakadt fürdés után. Piros, kissé gyulladt. Mivel tudnám bekenni?
Elõször is fertõtleníteni kéne pl. Betadine-val, ha az megszáradt, kenhetsz rá Neogranormont.Utána ha kell többször cserélj pelenkát, h száraz legyen a terület. De a Betadin-t ne használd sokáig, gyakori allergizáló szer.
A kérdező hozzászólása: Téves gondolatmenet volt, hogy a pelenkától van a hólyag.. hátán és a nyakán is kialakult..bárányhimlõ lehet? ma már láza is volt..
Akkor tényleg az lesz.Ne pánikolj! A kicsi gyerekek jobban tûrik a bárányhimlõt, mint a felnõttek.Az én kislányom 7 hónaposan volt bárányhimlõs.Semmi komolyabb baja nem volt, sõt még csak el sem kaparta. Mutassátok meg orvosnak, de nem lesz semmi baj!

Ha nagyon közel laknak egymáshoz az örökbefogadó család és a vér szerinti, akkor milyen hatással lehet a gyermekre, hogy szervezett találkozás történik és azt is megmondják, hogy a néni rokonunk az ő pocakjában voltál?

Néha beszélünk telefonon a gyerekr?l, bármikor összefuthatunk véletlenül a városban.

Legjobb válasz: Azt, hogy örökbefogadott nem érdemes titkolni. Ha ti nem mondjátok el neki, majd elmondja más, vagy kiderül másképp. Hogy kinek a hasában nõtt, én nem mondanám el. És szervezett találkozásoknak sem látom értelmét, csak a gyereket zavarja össze. Majd ha felnõ és megfelelõen helyén tudja kezelni a dolgot, akkor mondanám el, hogy ki a vér szerinti anyja.

Azt, hogy örökbefogadott nem érdemes titkolni. Ha ti nem mondjátok el neki, majd elmondja más, vagy kiderül másképp. Hogy kinek a hasában nõtt, én nem mondanám el. És szervezett találkozásoknak sem látom értelmét, csak a gyereket zavarja össze. Majd ha felnõ és megfelelõen helyén tudja kezelni a dolgot, akkor mondanám el, hogy ki a vér szerinti anyja.
Szia! Nem is értem! miért beszéltek a gyerekrõl telefonon?? Ez mindenkinek rossz! Kivéve az örökbeadónak, hiszen így nem kell teljesen lemondania róla. Szerintem ne legyen személyhez kötve, hogy az õ hasában voltál, elég ha tudja, hogy õ másképp került a családjába, egy , másik néni pocakjából, de hogy ismerje is, rendszeresen lássa, ez beláthatatlanul káros lehet! Szakítsd meg a kapcsolatot!
A kérdező hozzászólása: Ha véletlenül találkozunk, mint már volt is rá példa, akkor mit mondjak, nem magyarázzam túl?
Ha rokon, akkor maradjon rokon. Ha pl. nagynéni, akkor legyen nagynéni. Köszönjetek, legyetek kedvesek, és ennyi. Nem tudom mennyi idõs a gyerek, és hogy tudja-e, hogy örökbefogadták. Mert szerintem az fontos, hogy tudja. Nehéz ám ezt jól kezelni, én szívbõl ajánlom az Ágacska alapítványt, õk nagyon kedvesek, segítõkészek, én írnék nekik egy emailt a helyedben. Õk direkt ezzel foglalkoznak.
Ha rokon, akkor tartsd vele továbbra is a kapcsolatot rokonságnak megfelelõen, és idõvel, ha elég érett rá a gyerek, el lehet mondani neki, hogy kinek a pocakjában volt. Ha nem rokon, akkor csak annyit kell gyereknek mondani, hogy nagyon jó régi ismerõse anyunak apunak ez a néni. De nem többet. És nem kell vele tartani a kapcsolatot, én nem tartanám.
A kérdező hozzászólása: Úgy rokon mint a gyermekem vér szerinti anyukája, egyébként nem. Nyílt örökbefogadásnál nem ritka , hogy néhány telefon, fényképküldés belefér, nem akar õ belemászni az életünkbe, nekem is jól esik, ha érdeklõdik.Ezt körülbelül évente teszi.
A kérdező hozzászólása: 5 éves kisfiúról van szó, tudja azt, hogy örökbefogadtuk, bár úgy tûnik még nem foglakoztatja, viszont ha rákérdezett, hogy az én hasamban volt e és én mondtam, hogy hiszen tudja, hogy nem, akkor azt mondja"DE anya én a te hasadban akartam inkább lenni". Az Ágacska alapítvánnyal kapcsolatban nekem is jó tapasztalataim vannak :-).
Évente simán belefér. De a gyereknek elég nagykorában megtudnia, hogy ki õ.
Járjatok tanácsadásra ahol intéztétek az örökbe fogadást ott tudnak ajálani dokit vagy csoportott ahol az ilyen próblémákkal foglalkoznak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!