Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a dohányzásról (10 db)

A kérdés az lenne, hogyan lehet a dohányzásról leszokni cirka 45 év után?

Jelenleg napi 1 doboz az adag. Elsősorban olyanok válaszát várnám, akik maguk is ily sok évnyi füstölgés után tudtak megválni tőle, vagy közeli hozzátartozójukkal kapcsolatosan élték ezt át. Sajnos a leteszem és nem gyújtok rá többet az adott személynél nem működik a sok idegeskedés miatt (saját elmondása szerint)

Legjobb válasz: Nekem nagy tapasztalatom van ebben sajnos, én is 38 évet végigcigiztem az életembõl, minden módszert kipróbáltam, míg végül eljutottam véletlenül egy nagyon jó információhoz, miszerint a háziorvos által felírt /vényköteles/ gyógyszer segítségével elmondhatom, hogy ez év április 3-a óta nem dohányzom. Volt úgy, hogy kíváncsiságból kértem egy pár slukkot, de szerencsére már nem esett jól. Képes lennék újra cigizni,ha jólesne, de ezzel valóban le lehet szokni. Ezt senki nem reklámozza, mindent próbálnak eladni, tapasz, rágó, szopogatós tabletta, stb, de nekem csak ez vált be eddig. Nem ad nikotint, hanem az elvonási tüneteket csökkenti le annyira, hogy már nem epekedsz érte, kb. 2 hét szedés után kell letenni végleg a cigit, és valóban nekem és sokan másnak is sikerült. Üdv, remélem segítettem

Nekem nagy tapasztalatom van ebben sajnos, én is 38 évet végigcigiztem az életembõl, minden módszert kipróbáltam, míg végül eljutottam véletlenül egy nagyon jó információhoz, miszerint a háziorvos által felírt /vényköteles/ gyógyszer segítségével elmondhatom, hogy ez év április 3-a óta nem dohányzom. Volt úgy, hogy kíváncsiságból kértem egy pár slukkot, de szerencsére már nem esett jól. Képes lennék újra cigizni, ha jólesne, de ezzel valóban le lehet szokni. Ezt senki nem reklámozza, mindent próbálnak eladni, tapasz, rágó, szopogatós tabletta, stb, de nekem csak ez vált be eddig. Nem ad nikotint, hanem az elvonási tüneteket csökkenti le annyira, hogy már nem epekedsz érte, kb. 2 hét szedés után kell letenni végleg a cigit, és valóban nekem és sokan másnak is sikerült. Üdv, remélem segítettem
Mi a gyógyszer neve? engem is érdekelne. köszi:)
Ez engem is érdekelne! Köszönöm!
CHAMPIX a neve, teljesen megszünteti a kínzó vágyat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ. Utánanézek ennek a gyógyszernek.
Köszi:)

Hogyan lehet leszokni a dohányzásról?

Anyukám nagyon zeretne leszokni de nem tudja hoy hogy kezdjen neki! Segítetek légyszi!

Legjobb válasz: Allen Carr: Rövid úton leszokni a dohányzásról. Aki elolvassa ezt a könyvet, leteszi a cigit! Apukám félig olvasta el, tovább nem merte, mert félt, hogy le fog szokni...

Allen Carr: Rövid úton leszokni a dohányzásról. Aki elolvassa ezt a könyvet, leteszi a cigit! Apukám félig olvasta el, tovább nem merte, mert félt, hogy le fog szokni...
Jelenleg a biorezonanciás kezelés a leghatásosabb.80%-os a leszokási arány és egyszer kell elmenni.Ha irsz egy privát e-mailt, hogy merre laksz, akkor tudok adni tel.számot, ahol van ilyen eljárás!!!
Szia! Én Szombathelyen lakok és érdekel a biorezonanciás kezelés. Telefonszámot tudnál adni? Köszönöm Ákos Mail:[email protected]
Anyu úgy szokott le, kb 40 éves korában, hogy nem tüdõzte le. Áprilisban kezdte, és augusztusban elfelejtett rágyújtani a kávéhoz. Azóta se cigizik. Ehhez persze önfegyelem, és irgalmatlan erõs elhatározás kell. Egyébként ez Schirilla György módszere.
Ismerõsöm 2 havonta jár biorezonanciára, annyira tetszik neki! :D Egyébként az Allen Carr könyvét (Rövid úton leszokni a dohányzásról) csak javasolni tudom, ha valaki le szeretne szokni! Egyszerûen, könnyen le tudja tenni a cigit! Tényleg könnyû, tényleg egyszerû! Aki nem szeret olvasni, annak viszont ez nem jó megoldás! Legjobb benne, hogy amíg olvasod a könyvet nem 1x megkér h gyújtsál rá! A könyv végén úgy fogod magad érezni, mint akinek sikerült megmenekülnie egy halálos csapdábol, és egész hátralévõ életedben hálás leszel, hogy nem dohányzol! Egy jobb, egészségesebb és boldogabb élet... dohányzás nélkül! :)
Szokj le számítógépezés közben. Szenzációs magyar találmány a pozitiv megerõsítéshez: http://neurobodyfit.eu/?p=N2126
Gyújtsa meg, aztán, ha ég, vegye be fordítva a szájába, vagy nyomd bele a szûrõt a [email protected] Nekem bevált :D Viccet félre téve: AKARAT! Más csak pénzkidobás (tapasz, rágó..) feleslegesek.Akarni kell, én abbahagytam fél éve már, majd meglátom meddig sikerül, remélem sokáig.De azt tudni kell, hogy aki egyszer rászokik örökre a rabja marad, mindig kísérti, csak a kérdés, hogy meg bírja állni? Sok sikert anyudnak! :)
Hallottam egy ojat h ha belemártod a cigarettát egy csésze tejbe, kiveszed, hagyod megszáradni majd másnap meggyujtod soha többett nem lessz kedved rágyujtani annyira elundorodsz tõlle!És ez egy bevált modszer!garantálni merem a leszokást!Én husz év dohányzás után igy szoktam le!És bátran merem ajánlani!

Vannak bevált módszereitek, hogy hogyan lehet leszokni a dohányzásról?

Minél többet !!! Minden érdekel !

Legjobb válasz: Párom két éve egyik nap nem vett cigit és azóta sem.-tudom ebben semmi különleges módszer nincs, de nála így volt. Elõtte már hetekig mondogatta,hogy le kéne szokni.

Párom két éve egyik nap nem vett cigit és azóta sem.-tudom ebben semmi különleges módszer nincs, de nála így volt. Elõtte már hetekig mondogatta, hogy le kéne szokni.
A kérdező hozzászólása: Én nem cigizek..sõõt..!! egyszerûen utálom és undorodok tõle, de egyik barátomnak akarok segíteni, és helyette nem vehetek magamon erõt, és ezért keresek itt amivel hátha tudok neki.
Aki végérvényesen leszokott azok sztorija kivétel nélkül úgy kezdõdik hogy megfogta, kidobta és slussz, soha többé nem költött rá pénzt. Akik belevesznek ezekbe a félmegoldásokba (nikotin tapasz, stb) vagy csökkentéssel próbálnak célt érni azoknak a sikere jellemzõen csak ideiglenes.
Akarat kérdése nyilván de vannak dohányzás elhagyásában segítõ módszerek: nikotin tapasz, nikotin rágótabletta, biorezonanciás kezelés, stb.
Nekem e cigivel sikerült leszoknom.Csak glicerinnel szívom már 2 hónapja.Nekem visszaadja az élményt, de nem vagyok tõle függõ, mert csak reggel, vagy este szívom, meg amikor tanulok, vagy gépezek.Egy kicsit más, mint a cigi, de akinek a pótcselekvés kell néha, annak pótolja.Persze kell az elhatározás is.
Nekem is ecigivel sikerült és nálam teljesen kiváltja. Olyan, mintha tényleg cigiznék, ráadásul még finom az illata is. Egy kis segítség. http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bagóügyek.pdf

Hogy lehet leszokni a dohányzásról?

van egy nõvérem aki mar kb. 2 éve cigizik napi 10 szálat szív el kb. és mondom neki hogy ne cigizzen meg probaljon leszokni de nem akar.:( valakinek nincs valami jo ötlete arra hogy hogy lehet leszokni róla?

Legjobb válasz: Ha nem akar akkor nem fog. Ha le akar szokni, akkor úgy hogy többé nem gyújt rá.

Ha nem akar akkor nem fog. Ha le akar szokni, akkor úgy hogy többé nem gyújt rá.
Akarattal nem lehet, mert akkor még évek múlva is kattogni fog az ember a cigin pont mint a száraz alkoholisták, akik csak fizikailag nem vesznek magukhoz alkoholt, lélekben ugyanúgy függõk maradnak. Meg kell utálni a cigizést, ennek szerintem lélekben kell megszületnie, hogy nem szeretnél többé bagósként élni. Rábeszélni erre senkit nem lehet, ha nincs ilyen irányú motivációja. Amikor engem is b**szogattak, hogy szokjak le, azt mondtam, hogy kuss legyen, majd egyszer, ha én úgy döntök. Aztán magamtól tényleg így döntöttem, ez a lényeg.
Ha Abbahagyja 5 évre és utána rágyújt ujra, már az is jó. Kitisztul a szervezete.
Ja, és akkor 5 éves periódusonként akörül fog forogni az élete, hogy mikor telik le az újabb 5 év, mire újra rágyújthat. Hát ennek tényleg k**rvasok értelme van.
Van hát. Nem gyülemlik fel a méreganyag, hanem idõnként kitisztul a szervezete.
Nem mindegy hogy vki 25évig folyamatosan dohányzik, vagy 5 évig igen, aztán 5 évig nem stb.
Leszokni róla többféleképpen lehet, de leszokTATNI róla valakit, amit te akarsz, már egy teljesen más dolog és nem fog sikerülni, ha az érintett személy nem akarja.
Akarattal.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek:) remélem majd rájön saját magától arra hogy káros a cigizés és abbahagyja:)

Hogy lehet leszokni a Dohányzásról?

Legjobb válasz: nehezen...

nehezen...
ma 00:48 Én még nem próbáltam, de ismerõsöm mondta, hogy õ is vett ilyen olcsót, de az semmit nem ért és köze sincs hozzá ami egy normális márkás.
Az elektromos cigi nekem nem vált be. Kb arra jó, hogy dohányzósat játssz. A fent linkelt oldal egy a sok közül. Rengeteg féle patron létezik, amit én használok, 1 patron kb 2 szálnak felel meg és egyáltalán nem csillapítja a nikotinéhségemet, ráadásul borzalmas íze van :) Annyi a szépsége, hogy 2000 (kettõezer)Ft-ba került a készülék 3 töltõvel (USB, autós, hálózati) és hozzá 10 patron. Ezt csak azért írom le, nehogy valaki vegyen ennél többért. Bármelyik nyaralóhelyi kacatárusnál, bucsuban lehet venni ennyiért. Amugy leszokni belsõ elhatározás alapján lehet. Egyszer letettem 1 hónapra, 16 évnyi erõs dohányzás után. Egy pillanatig sem hiányzott és nem kívántam meg másoktól. Aztán hoztam egy rossz döntést és újra rágyújtottam :(
Kell valaki aki támogat benne, nem kell olyan aki rábeszél megkínál dohányzik, ad. Ha ez megvan akkor nem gyujtassz rá. Aki lassan kezdd el leszokni nem fog. 93kg voltam, cigiztem. Most vagyok 70és a cigifüst bántja az orrom, mert egy órát tudok futni.
Nem gyújtasz többet rá!
Helyes és jó döntés! Ha már elhatároztad hogy szeretnél a függõségtõl megszabadulni az jó hozzáálás. Szerintem meg fogod tudni csinálni, ha nem az elsõ akkor a második harmadik stb próbálkozásra. Nem szabad feladni ha elsõre nem sikeül, hanem aztmondani akkor is meg fogom csinálni. Türelmesnek kell lenned mindeképp. Az elején elképzelhetõ hogy ingerült leszel stb de ki fogod bírni, úgy álljál hozzá hogy ki akarod bírni. Nagy önfegyelem és önuralomra lesz szükséged, de meg tudod csinálni hidd el, bízz magadba hogy erõs vagy. Sproltolj sztem, kondi bicaj futás úszás bármi jó. Esetleg játszál a gépen cs, ut, flatout2. Vagy gitározz az is le tudja kötni az embert. Amikor úgy érzed hogy beadnád a derekad nézd meg ezket a linkeket és legyél elszánt, te sokkal erõsebb vagy mint az bûzrud, te fogysz kijönni ebbõl gyõztesen és kész, nem fogja az élted minden egyes percét uralni, újra olyan lesz mint régen. http://ksatriya.freeblog.hu/files/t%C3%BCd%C5%912.bmp http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/drog_cigi_alkohol/1501/A-pa... videót is nézd meg http://ksatriya.freeblog.hu/archives/2008/11/03/Miert_ne_cig.. olvasd ezeket figyelmesen végig. Haverokat is ezekkel szoktam bíztatni. Remélem tudtam segíteni. (Elnézést, ha több helyen olvasható)
Próbálkozz elõször akaraterõvel, és minden nap tedd be a cigi árát egy dobozba, így lesz, ami hajt elõre. e-cigaretta, tapaszok, és késõbb bevezetik majd a vakcinát is. Akupunktúra és biorezonancia kezelésekre is lehet járni. Van választék, és ha tudod magad tartani, akkor fokozatosan is le lehet szokni, ha pl 1 dobozzal szívsz el egy nap, az óránkénti rágyújtást jelent. azaz, holnaptól egy héten keresztül 2 óránként gyújtasz rá, utána lévõ héten 3 óránként, és így tovább. elmész 3 szálig, utána lévõ héten már rá sem kell gyújtani.
Írt valaki ilyet? Inkább nézd meg a linket, ne legyél rest elolvasni az egész oldalt, mert ha erre is lusta vagy, akkor soha az életben nem fogsz leszokni.
A kérdező hozzászólása: a tapaszoksesegitenek
Én ezt az http://elektromoscigi.com -t próbálnám be.
hát az elektromos cigi sem fog segíteni.Talán akkor ha nem nikotinosat veszel.Bár nekem nem segített.Annyi az egész hogy eltervezed hogy másnap nem gyújtassz rá és így is teszel.

Hogy lehet úgy leszokni a dohányzásról, hogy ne hízzunk 1 kg-ot se?

Írjatok tapasztalatokat a dohányzás abba hagyása után. Köszönöm

Legjobb válasz: akkor nem fogsz meghízni, ha nem zabálsz. keress más pótcselekvést. pl ha megkívánod a cigit, akkor egyél meg egy almát vagy valami más gyümölcsöt/zöldséget.

akkor nem fogsz meghízni, ha nem zabálsz. keress más pótcselekvést. pl ha megkívánod a cigit, akkor egyél meg egy almát vagy valami más gyümölcsöt/zöldséget.
Szia! Egy cipõben járunk! :) Én répát szoktam enni, vagy nagyon sok vizet iszok gyorsan egymás után. Sok sikert a leszokásban!
Édesanyám hízott 3-4 kilót, de utána fogyókúra nélkül le is adta, ahogy a szervezete alkalmazkodott. Nem kell annyira megijedni, az a 3-4 kg még ha fennmarad se lesz töredéke olyan veszélyes, mint a dohányzás, vagy töredéke olyan illúzióromboló, mint a dohányszagú lehelet. Arról nem beszélve amúgy, hogy gyönyörû lett a bõre, viszonylag hamar.
A kérdező hozzászólása: Igazából ma kezdem a leszokást:D Köszönöm szépen:) Nektek is sok sikert, és kitartást kívánok!
Abba kel hagyni ! Én rágóztam
Nassolás nélkül is feljön pár kiló leszokás után, az anyagcsere lelassulása miatt.

Ahat hasznos tippet az orvos (nőgyógyász), hogy hogyan lehet leszokni a dohányzásról? Érdemes megkérdeznem tőle?

Legjobb válasz: Szia!Ha allapotos vagy,akkor nincs mit kerdezni,szerintem evidensnek kell hogy legyen az azonnali leszokas,esetlek a doki adhat tanacsot hogyan.Ha nem vagy kismama,akkor igen erdemes segitseget kerni az orvostol.Nyilvan a nogyogyasz is tud segiteni.

Szia!Ha allapotos vagy, akkor nincs mit kerdezni, szerintem evidensnek kell hogy legyen az azonnali leszokas, esetlek a doki adhat tanacsot hogyan.Ha nem vagy kismama, akkor igen erdemes segitseget kerni az orvostol.Nyilvan a nogyogyasz is tud segiteni.
Szerintem a háziorvos is tud segíteni!
Édesanyámnak a házi orvos adott egy gyógyszert, hogy leszokjon a cgirõl. A mellékhatása ezt volt: erõs nikotinéhség.:-) Mondanom sem kell, nem szokott le. Ha állapotos vagy, akkor tedd le, én is így csináltam. Sok sikert. 12 hetes kismama
Ha babás vagy, akkor nincs mit kérdezõsködni. Erõsnek kell lenned, és azonnal letenni. Ha még nem vagy babás, akkor ajánlom neked a Niquitin CQ szopogató tablettát. Én még mielõtt megtudtam, hogy terhes vagyok, leraktam egy "isteni" sugallatra. Kb. 2 hétig a tablettát szedtem, brutális. Fél óránál több ideig van a szádban, és ezalatt az idõ alatt olyan, mintha egyfolytában csak cigiznél. Sikerült leraknom mindenféle hiányérzet, szenvedés nélkül. Sok siker!!!!
SZia! Én 1 évig probálkoztam leszokni rola, mert babát szeretnénk. Felkerestem a nödokim hogy 9 honapja probálkozunk, de eddig semmi, mincs babo. Elküldött vizsgálatokra. Elösször vérvizsgálat, utánna HSG-re. (Nem tudta hogy dohányzom). Aztán elgondolkoztam azon hogy értem küzd a dokim hogy legyen babám én meg cigizem, meg mi van ha segit és rögtön jön is a baba. Aztán reggel felkeltem és nem gyujtottam rá többet. Akárhányszor cigizhetnékem volt, a babára gonoltam, és nem gyujtotam rá. Nehéz volt de 1 hét után olyan mint ha nem is cigiztem volna soha. Sok sikert a leszokáshoz.
Megmondom õszíntén én brutális módját választottam a leszokásnak megnéztem egy filmet az anyaságról és ott egy nõ cigizett és az õ kisbabája mikor megszületett nem lélegzett majdnem baj lett belõle hál istennek nem lett.Nah én ekkor döntöttem ugy nekem többet nem is kell a cigi nagyon borzasztó volt látni, hogy köbö 1 percen mullott az egész pici élet.Én bizti nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy akár meg is akadályozhatom, hogy baj legyen.Ugyhogy inkább kibirom, hogy nem gyújtok rá üdv 27.hetes kismami
Szia! Én is kûzdök ezzel a problémával, bár még az sem 100%, hogy babát várok, az orvos még nem tudta megállapítani, de 3 teszt is pozitív lett... Én megkérdeztem az orvost, nekem azt mondta, maximum 10 szál, de az a nagyon maximum és hogy rosszabbat teszünk az elején a babának azzal, ha idegbetegek vagyunk mert nem gyújthatunk rá, ugyanis az elsõ 1-2 hónapban a lelki folyamatok sokkal fontosabbak!
szerintem a doki biztos tud segiteni.nekem a háziorvos akart gyogyszert irni, mikor mondtam neki, hogy megmondhatná hol rendel a védönö, mert tudta, hogy dohányzom, de addigra már nem kellett.elöttelevö nap tudtam meg, hogy babát várok, másnap már nem is szivtam:) nekem szerencsém volt.

Hogyan lehet leszokni a dohányzásról?

Egy erős dohányosnak hogy lehet leszokni a cigiről? A mamámról lenne szó. Naponta 3 doboz cigit szív el, és már csak 46%-os a tüdeje. Valaki aki már volt ilyen helyzetbe vagy akárki írja le hogyan lehet leszokni a cigiről. Nagyon fontos lenne, előre is köszi.!

Legjobb válasz: Egyszer csak nem vettem több dobozzal. Azért nincs értelme a fokozatosságnak, mert a cigaretta nem olyan mint egy gyógyszer, hogy szépen lassan leteszem és többé nem fog kelleni. Már évek óta nem dohányzom de ugyanúgy kívánom és kívánni is fogom - más leszokott dohányosok is mondták, hogy a vágy sosem fog elmúlni. Egyszerûen le kell tenni és kész, nem olyan nehéz.

Egyszer csak nem vettem több dobozzal. Azért nincs értelme a fokozatosságnak, mert a cigaretta nem olyan mint egy gyógyszer, hogy szépen lassan leteszem és többé nem fog kelleni. Már évek óta nem dohányzom de ugyanúgy kívánom és kívánni is fogom - más leszokott dohányosok is mondták, hogy a vágy sosem fog elmúlni. Egyszerûen le kell tenni és kész, nem olyan nehéz.
Fejben kell eldöntenie. Ha nem akar leszokni, akkor nem fog.
abbahagyod. nem gyujtasz ra tobbet. ennyi. ha valakinek 46%-os a tudeje es ennek ellenere napi 3 dobozzal elsziv, az egyaltalan nem akar leszokni. ha par ev vagy honap mulva mar csak 35%-os lesz, akkor is szivni fogja. lattam ilyet, eleg kozelrol.
Én egyik este elszívtam az utolsó szálamat, másnap már nem gyújtottam rá, igaz, még könnyen beszélek, mert még csak 2. nap, de nekem akkoris számít :)
Sajnos itt nincs ilyen, le akar szokni vagy sem? Ha nem akar nem szív. Sok ismerõsöm mondta, hogy le akar szokni, de mindig hát majd csökkenti a mennyiséget vagy majd jövõhéten meg ilyenek, persze egyik sem szokott le.
A vágy csak úgy marad meg hogy nagyon néha feljön, eszünkbe jut a cigi de olyan enyhe hogy el is tudjuk felejteni 5 perc alatt. Szóval gyakorlatilag nincs vágy utána, se elvonási tünet, ha eltöltesz pár órát cigifüstbe azután is csak ilyen formába jelentkezik a vágy, miután már kiléptél a füstös helyrõl. Én 2 hónapja szoktam le, 4 évig bagóztam napi 20 szállal, úgy szoktam le hogy utolsó után aludtam és reggel nem gyújtottam már rá. Nekem pl könnyü volt, biztos mert nem vagyok hajlamos depresszióra idegességre, így csak a jellegzetes csontokba érezhetõ undorító érzést kellett figyelmen kívül hagyni, magát a testi sóvárgást, ez csak 1-2 hétig tartott. Tehát biztosan emberfüggõ milyen nehéz a leszokás.
38 év cigizés után háziorvos által felírt champix nevû gyógyszerrel sikerült letenni a cigit, én is próbálkoztam tapasszal, stb, egyedül az akaraton kívül ez segített. Akarat lenne, de a vágy legyõzi, én ezt megértem, én is kértem segítséget. Nem szégyen ez, van aki annyira erõs, hogy segítség nélkül is le tudja tenni, de szerintem nem is annyira volt a rabja.
Könnyen! Én minden héten kétszer is leszokom/k. Viccet féretéve: 22 éve tettem le a cigit, mert már nagyon sokat szívtam. 2, 5-3 dobozzal elment egy nap. Egy nap eldönöttem, és onnantól nem gyújtottam rá. Nem volt könnyû menet, még évek múltán is elõfordult, hogy álmomban kéjesen pöfékeltem.

Akik leszoknak a dohányzásról miért híznak meg? Hogyan lehet azt megelőzni?

Legjobb válasz: Aki leszokik, az egyyrészt jobban fogja érezni az izeket (és ezért jobba izlik az étel), másrészt a gyomor is jobban fog emészteni, mert nem mérgezi a cigi, sokan a kezükkel nem tudnak mit csinálni és hogy elfoglalják, esznek. De csak az hizik el, aki nem figyel magára, ez nem törvényszerü. Csak éppen sokakban benne van, hogy ha leszokom = elhizok, és ezért meg se próbálja magát fegyelmezni. Amikor leszoktam (napi 3 dobozról), nem hiztam semennyit sem, mert odafigyeltem, hogy ne az evéssel helyettesitsem, hanem elkezdtem inkább rajzolgatni, az is elfoglalja a kezet és nem hizlal. (Igaz, hogy nem lettek remekmüvek,csak unalomüzésre volt jó...)

Aki leszokik, az egyyrészt jobban fogja érezni az izeket (és ezért jobba izlik az étel), másrészt a gyomor is jobban fog emészteni, mert nem mérgezi a cigi, sokan a kezükkel nem tudnak mit csinálni és hogy elfoglalják, esznek. De csak az hizik el, aki nem figyel magára, ez nem törvényszerü. Csak éppen sokakban benne van, hogy ha leszokom = elhizok, és ezért meg se próbálja magát fegyelmezni. Amikor leszoktam (napi 3 dobozról), nem hiztam semennyit sem, mert odafigyeltem, hogy ne az evéssel helyettesitsem, hanem elkezdtem inkább rajzolgatni, az is elfoglalja a kezet és nem hizlal. (Igaz, hogy nem lettek remekmüvek, csak unalomüzésre volt jó...)
A cigiben lévõ bizonyos anyagok egyrészt csökkentik az éhségérzetet, másrészt miután leszoktak, a legtöbb embernek kell valami pótcselekvés, ez sokaknál az evés.
A kérdező hozzászólása: Akkor csak ennyi? Az jó. Azt hittem más oka van, nem csak az, hogy esznek a cigi helyett.

Hogy lehet sikeresen leszokni a dohányzásról?

Már 1 hete nem dohányzom, de nagyon nehéz!!!!! Annyira kívánom, er?s a vágy, hogy rágyújtsak! Hogy lehet ezt elnyomni? Mit tegyek? Próbálom elfoglalni magam, de mindig-mindig eszembe jut! Tudom-tudom, akarater? kell hozzá, de valami tippje nincs annak, aki hozzám hasonlóan le akart szokni (és sikeresen le is szokott) a cigir?l, hogy mit tegyek, hogy ne érezzek így? És amúgy mennyi id?, mire már nem fog hiányozni??

Legjobb válasz: Szia!Sztem próbáld ki ezeket a kölünbözõ tapaszokat vagy rágótablettákat. Na meg persze kerüld a dohányos társaságot mert õk aztán könnyen vissza tudnak szoktatni. Sok sikert a leszokáshoz:)

Szia!Sztem próbáld ki ezeket a kölünbözõ tapaszokat vagy rágótablettákat. Na meg persze kerüld a dohányos társaságot mert õk aztán könnyen vissza tudnak szoktatni. Sok sikert a leszokáshoz:)
Tûz ki magad elé, hogy mit szeretnél megvenni. Számold ki, hogy mennyivel elõbb tudod megvenni, ha a "malacba" dobod a cigi árát. (A kinézett piros cipõ ára l9.900, -Ft egy évvel ezelõtti napi cigarettám ára 720, -Ft.) Azóta már több elegáns cipõt is vettem.
Csatlakozom a babavárókhoz.Gond nélkül le tudtam tenni a cigit:D:D:D:D Amúgy van valami olyan vizsgálat apámék felé, ahol egy szál cigit eltörnek, és valami fémdarabot megvarázsolnak vele, aztán azt rádragasztják, és nem gyújtasz rá többet.Nagyjából ennyit tudtam leszûrni az elmondásokból.Amúgy tényleg sokan le tudtak sokni vele, igaz 5e Ft a vizsgálat.Vagy kérj orvosi segítséget.
Várj babát, az a legjobb módszer!:)
Az akaraterõ nagyon jó alap, de azt is kell segíteni kicsit. Eleinte nem járni dohányzós társasággal éjszakázni, cigi helyett rágózni ha eddig nem szokott az ember, kávé helyett erõs tea (vagy bármi ami élénkít, de nem szoktál hozzá cigizni). Ha már egy-két hete nem gyújtottál rá, akkor pedig ki kell találni mit csinálj helyette a társaságban, nekem a ropi jött be, abból ugyanis mindig sok fogy, és a "rituálét" kissé pótolja. Én úgy szoktam le (legutóbb :( ), hogy a pasim egyszerûen nem bírta elviselni a szagát, már akkor sem, ha csak biliárdozni voltam mielõtt találkoztunk. Persze egy csúnya szakítás, dohányos barátok, és erõs dohányos utód okán... Megint ebben a cipõben járok. Most a játék jön be: még enni sem megyek ki, nemhogy cigizni!
Én 5 évig dohányoztam, eldöntöttem, hogy befejezem és BEFEJEZTEM! Szerintem ilyen egyszerû. Nem csak duma az akarat. Ha akarod, simán menni fog! Nem kell semmi kiegészítõ. Már 4 éve nem dohányzom, de még most is eszembe jut ritkán, csak már fél pillanat alatt elhessegetem a gondolataimból :-) De már nem hiányzik! Sokkal jobb nélküle, hidd el!
Én amerikában laktam ott az iqs módszerrel szoktam le... itt találsz magyarul információt: iqshungary.hu
Nos én is most vagyok leszokóban. Pontosan egy hete nem gyújtottam rá. Semmi gyógyszert, tapaszt vagy bármi hasonlót nem használok, és mégis megy a dolog. Ha eddig kibírtad, már a nehezén túl vagy. Én az elsõ naptól ugyanúgy kimegyek a dohányzóba, h szokjam a gondolatot, h ha én nem is, mások még dohányozni fognak körülöttem.. Szerintem tényleg csak az akarat kérdése az egész. Nem mondom, néha majd' meghalok egy slukk cigiért, de ez az érzés el is múlik, mikor rájövök, ja én már nem... ami igazán nehéz benne, szerintem az, h a mozdulatot a rituálét kell elfelejteni... de ne csüggedj! menni fog! Az okosok szerint ez a nikotin utáni vágy 2 max 3 hét után abba marad... addig legyél kitartó! a fele megvan! Sok sikert!
Igyál nagy pohár vizet, hogy ha megkívánnád a cigit. Én biorezonanciás kezeléssel szoktam le. Sok siket és kitartást!!
Jól mondod, akaraterõ, kitartás a titok nyissa. Semmi csodaszerben nem hiszek. Ha valamit nagyon akar az ember, akkor azt tûzön-vízen át megvalósítja... És itt pedig csak saját magadat kell kontrollálni. ennyi. :)
Ess teherbe! Nekem bevállt :)
A társaságot szerintem is kerüld meg persze a mulató helységeket, nekem a nikotintapasz nem jött be, egyrészt ugyanúgy rá akartam gyujtani másrészt rosszul lettem, nekem a nyalóka meg az édesség segített, igaz nem vagyok nagy darab, úgyhogy nem volt gond a hízás:)
A leszokást az agyban kell eldönteni, amíg ez nem történt meg, rá fogsz gyújtani.Lehetséges megoldás: ha a munkahelyeden 1 kijelölt helyen lehet csak dohányozni, ne menj le csak 1-2 alkalommal. Meglátod, olyan büdösnek találod a cigit! Én már régen próbálkozom, de gyenge vagyok. 3 hónapig nem jártam le a kijelölt dohányzóba és a kollégák, amikor visszajöttek, borzasztóan "büdösek" voltak. kb. 2 hete alkalmanként én is lemegyek, de már engem zavar, hogy büdös a szám, a ruhám és a kezem.Ja és otthon keveset dohányzom. Próbáld meg a saját adagodat csökkenteni, ha egybõl nem tudod letenni a cigit. Minél kevesebbet dohányzol, annál kevesebbet ártasz magadnak. Ha nem tudsz teljesen leszokni, legalább szívj kevesebbet. Megéri!!!!! Az én tüdõm már megsínylette a gyengeségem. Iszonyatos érzés, ha kapkodod a levegõt, de NINCS!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!