Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a csótányokat (3 db)

Hogyan lehet végleg elérni, hogy elkerüljék a lakásunkat? (Csótány-probléma)

Albérletben lakunk, nálunk volt már az irtó is, de még így is felbukkan egy-két csótány pár naponta. Már nagyon bosszantó! (Azért is, mert nálunk mindig tisztaság és rend van!) Van egy pár hónapos kisbabánk is, miatta is nagyon idegesít a dolog...(Aki lakott már pici babával csótánnyal fert?zött lakásban, az mit tett?) Ja mint kiderült, itt a házban nem szokott lenni, megel?z? irtás. :( Így számolnom kell azzal, hogy ez így marad, hiába jár hozzánk az irtó, vagy van valami taktika? A fújás vagy a gélezés a jobb? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Alapvetöen az, hogy csótány van a lakásban, nem árt a babának. A rovarirtó spray viszont nagyon komoly bajokat okozhat. Hivjatok szakembert, aki kiirtja, de a babát pár napig nem vigyétek a bevegyszerezett lakásba.

Alapvetöen az, hogy csótány van a lakásban, nem árt a babának. A rovarirtó spray viszont nagyon komoly bajokat okozhat. Hivjatok szakembert, aki kiirtja, de a babát pár napig nem vigyétek a bevegyszerezett lakásba.
A legjobb megoldás a bórsav por. Patikában kapható. Nem tudom, hogy fejti ki a hatását, de tény, hogy a lakásunkban rengeteg csótány volt és pár nap alatt eltûntek. A bórsavat összekevered fehér kenyérrel és vízzel. Nyugodtan belenyúlhatsz, nem mérgezõ. Aztán kis edénykékbe (ásványvizes kupak, gyógyszeres doboz)rakod és szétrakod a csótány járta helyekre. Hamar kiszárad, olyankor sima vizet önts rá.
A csótányt nem lehet soha teljesen (házilag) kiírtani, még az atomháborút is túléli! (Komoly, olvass utána!) Vissza lehet átmenetileg szorítani, megritkítani, de mindenhez hamar hozzászokik. A hivatásosokból sem ért hozzá mindegyik, nagyon meg kell választani, hogy kinek fizet az ember. Olvass kicsit bõvebben utána, mert nem egyszerû feladat.

Honnan lehet tudni, hogy a lakásunkban elszaporodtak a csótányok?

Azt tudjuk, hogy vannak... mert találkoztunk már pár darabbal, de nem tudjuk, hogy el is szaporodtak-e vagy a fészkük itt van-e, esetleg csak átjáróban vannak nálunk. (10 emeletes panelba lakunk) Lenne esetleg valami hatásos módszer az eltüntetésükre? Domesztoszos vízzel mosunk fel a konyhában és mindenhol máshol is ezzel segítve az eltüntetésüket. Minden ételt elpakolunk a h?t?be és elmosogatunk, hogy ne legyen mire menniük. Ezenkívül valamit még tudunk csinálni?

Legjobb válasz: Ha mar talalkoztatok veluk, akkor mar van is feszkuk valahol. Vagyetek Raid bogarirtot es azzal fujjatok be minden gyanus helyre, foleg a konyhaba es a furdobe. Szeretik a nedves helyeket. A Domestos nem er semmit, az csak fertotlenit, de nem oli meg a csotanyokat! :(

Ha mar talalkoztatok veluk, akkor mar van is feszkuk valahol. Vagyetek Raid bogarirtot es azzal fujjatok be minden gyanus helyre, foleg a konyhaba es a furdobe. Szeretik a nedves helyeket. A Domestos nem er semmit, az csak fertotlenit, de nem oli meg a csotanyokat! :(
A kérdező hozzászólása: A fészekben nem vagyunk biztosak. Azért mert az 5.-en ha minden igaz van 1 férfi aki rettenetesen ápolatlan és koszos, összecsinálja magát és állítólag nála szaporodtak el pedig soha nem voltak csótányok ebben a panelban mióta itt élünk. Ezt a Raid bogárirtót kipróbáljuk, veszíteni nem lehet vele :D
Ha megakarsz szabadulni tõlük rovarírtót hívj. Addig is befújhatsz Raiddel, de ettõl eltûnni nem fognak. Nekem múltkor a munkahelyemen voltak, rögtön hívtam is a rovarírtót. Én pl addig nem tudtam, hogy a csótány csak kb 6 hét után kel ki a petékbõl. Lehet, hogy most eltünteted esetleg õket Raiddel, de pár hét múlva kezdõdik minden elõrõl, mikor kikelnek a kis dögök. Szerintem megéri erre áldozni egyszer, nálunk a géles írtást csinálták, még csak takarítani se kell már utána, mint régen a permetet. A csótány eszik belõle, visszamegy a fészkébe, ahol megdöglik és a többiek elkezdik enni. Én rettegve jöttem be írtás után dolgozni, hogy majd mindenhol csótány tetemek lesznek, de szerencsére csak egyet találtam.

Hogyan lehet kiírtani a csótányokat? Van valamilyen természetes ellenszer?

Segítsetek!!

Legjobb válasz: Hajaj! Attól is függ, melyik faj, mert több van. Ha a legrosszabb, (ezek kisebb termetû, rettentõ szapora rondaságok) akkor azt hiszem, itt csak hivatásos rovarirtó tud segíteni! Természetes szert nemigen fogsz találni, ezek hihetetlen tempóban szaporodnak és mindent túlélnek! Tudom, kipróbáltam. Hivatásos rovarirtó többszöri látogatása kellett, ehhez pluszban használtam háztartási boltban kapható csótányirtó "ragacsot", sokat, a lakás minden pontjára, sûrûn cserélve és hónapokig! Közben többször jött a rovarirtó, ilyenkor mindent befújt valamivel és még a kutyát is távol kellett tartanom bizonyos ideiug a szerektõl. Nehéz volt, de végül sikerült! Kitartás!

Hajaj! Attól is függ, melyik faj, mert több van. Ha a legrosszabb, (ezek kisebb termetû, rettentõ szapora rondaságok) akkor azt hiszem, itt csak hivatásos rovarirtó tud segíteni! Természetes szert nemigen fogsz találni, ezek hihetetlen tempóban szaporodnak és mindent túlélnek! Tudom, kipróbáltam. Hivatásos rovarirtó többszöri látogatása kellett, ehhez pluszban használtam háztartási boltban kapható csótányirtó "ragacsot", sokat, a lakás minden pontjára, sûrûn cserélve és hónapokig! Közben többször jött a rovarirtó, ilyenkor mindent befújt valamivel és még a kutyát is távol kellett tartanom bizonyos ideiug a szerektõl. Nehéz volt, de végül sikerült! Kitartás!
Nem tudom Mo-on kaphato-e de van egy un. "bomba". Gyakorlatilag egy spray ami ugy mukodik, hogy kibiztositod es elhagyod a lakast. De elotte ajto ablak gondosan bezar. Kb. olyan 5 ora mulva vissza es lehet soprogetni ossze az undormanyokat. Altalaban 1 ilyen gazositas meghozza a vart hatast de ha nem, meg kell ismetelni ahogy ujabb elo egyedek kerulnenek elo. NAgyon vigyazni kell, mert ha szomszedok koszosak, hat akkor nehezen fog menni az irtas. Ami nagyon fontos a megelozes: mindenfele lyukat a fal mellett, konektorok stb el kell zarni valamifele tomitovel. Haztartasi boltokban erdeklodj, hatha lehet kapni. Barcsak tudnam a nevet!!!! Az egyik ismerosom koltozott egy retek-bogar lakasba es neki nagyon hatasos volt ez a modszer. Sok szerencset!
Hááát!A párom konyhán dolgozik, és évekig próbálták mindenféle szerrel kiirtani õket, sikertelenül!Teljes átalakítás volt egyik évben náluk (csempe, járólap csere, festetés), szóval "szétbombázták a konyhát, akkor tûntek el.Nagyon mocskos állatok.Beívódnak még a falba is.
a rendszeres 2 havi irtás, éveken át, zselés és egyéb formákban..fontos a rendszeresség!! a vizesblokkokban ne csöpögjön a csap, ételmaradékoktól mentes konyha!! babérlevél a sarkokba!
Én úgy tudom, hogy Amerikában van 1 jó szer , de az itthon nincs engedélyezve.Az nagyon jó állítólag , de én se tudom nevét.Én nem hiszek ezekbe a szinte minden nap becsengetõ irtókba, akik valamit fújkálnak (hallottam, hogy hypos vizet)és leveszik a pénzt .Ezeket eddig semmi nem pusztította ki a Föld színérõl!:(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!