Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a cicámat arról, hogy (4 db)

Hogyan lehet leszoktatni a cicámat arról, hogy megrágja a virágaimat, és lelökdösse őket?

Legjobb válasz: Az én kiscicám is bántota a virágokat. mindig rászóltam meg rávertem kicsit. most ha észrevezsem, hogy lesi, már rászólok és tudja, hogy nem szabad. De ha tudod, tedd olyan helyre, ahol nem éri el

Az én kiscicám is bántota a virágokat. mindig rászóltam meg rávertem kicsit. most ha észrevezsem, hogy lesi, már rászólok és tudja, hogy nem szabad. De ha tudod, tedd olyan helyre, ahol nem éri el
Az enyém is csinálta egy ideig, amikor kicsi volt. Szerencsére volt lehetõségem olyan szobába tenni a virágokat, ahová a cicák nem mentek be. Most, hoyg felnõtt a cicus (másfél éves), már nem csinálja. Szerintem az iylen gyerekes rosszaságokat kinövik :)
Szerintem vegyél macskatávoltartó spray-t, 5-600Ft, és akkor biztos hogy nem bántja a virágaidat!
Lehet késõn írok ide és már leszokott a cicád errõl. Nekem nem jött be a rácsapór módszer. Vízipisztollyal szoktam egy kicsit ráspriccelni, ha bántja a virágot. Egy kis idõ után már akkor elmegy, ha felemeled a vízipisztolyt, aztán szép lassan leszokik róla. De van a Friskiesnek egy olyan szárazeledelje, ami füvet tartalmaz, így nem megy a virághoz, mert megkapja a tápból amire szüksége van.

Hogyan lehet leszoktatni a cicát arról, hogy mindenhova odavizeljen?

9 hónapos kandúr.. ami furcsa, hogy volt már szobatiszta. nem csúfított oda sehova, meg semmi.. de úgy egy hónapja elkezdett mindenhova odavizelni (cip?k alá, mosógép mögé, mikró mögé, szoba közepére..) a kérdésem az volna, hogy nem tudjátok, hogy miért csinálhatja ezt? meg esetleg valami ötletet szívesen fogadnék arra, hogy hogyan leszoktassuk róla..

Legjobb válasz: Ivaréretté vált. A kandúr macska jelöli a területét (territóriumát). Sajna, ki kell heréltetni állatorvossal. Ez a mûtét veszélytelen a cicára, utána nyugis lesz. Nekem ezért van mindig lány cicám a lakásban.

Ivaréretté vált. A kandúr macska jelöli a területét (territóriumát). Sajna, ki kell heréltetni állatorvossal. Ez a mûtét veszélytelen a cicára, utána nyugis lesz. Nekem ezért van mindig lány cicám a lakásban.
Elkezdte megjelölni a területét. A leszoktatás engem is érdekelne.
Herélés.
A kérdező hozzászólása: értem, köszi a válaszokat. még az a kérdésem volna, hogy tudja-e valaki, hogy körülbelül mennyibe szokott kerülni a kiheréltetés?
Az ivartalanítás jelentõsen csökkenti, de sosem szünik meg , nem kívánatos helyekre oda fog mindig pisilni.
Mi dokinknál 4000 a kandúr. Budapesten.
Kezd ivaréretté válni. Ivartalaníts! Az én cicámat is ivartalanítattuk. Nem priccel sehová és szaga sincs.

Hogyan lehet leszoktatni a cicát arról, hogy körömmel együtt játsszon, dagasszon? Fáj is, meg sokszor kárt tesz a ruhákban, ágyneműben.

Sziasztok! 2 cicám van, az egyik egy idős cicus, 10 éves ivartalanított nőstény. A másik cicám egy 8 hónapos ivartalanított kandúrka. A nőstény macskával semmi baj nincs, ő szépen, kedvesen és óvatosan játszik velünk, a karmocskáit mindig visszahúzza, és dagasztani is csak a mancsával szokott. Viszont a kandúrom nagyon eleven, játékos még, gyakran odakap a nagy játék hevében a kezemnek, néha ha csak elsétálok mellette, a lábamat is le akarja vadászni, gyakorlatilag mindenre ugrik, ami mozog. Ez még nem is lenne baj, mert tudom, hogy még kölyök és emiatt ilyen élénk, meg virgonc a kis kópé, de sajnos néha nagyon fáj, amit csinál, mert körömmel kap oda, nem csak a mancsával. Folyton összekarmolja játék közben a kezemet, sokszor beleakad a nadrágomba, amikor az ölemben simogatom és dagaszt, és kiszaggatja a ruháimat, az ágyneműt, játék közben a függönyt, stb. Hogyan tudnám leszoktatni róla, hogy kiengedje a karmait? A nagy cicánk tudja, hogy óvatosan kell játszania. Hogy lehetne ezt megtanítani a kicsinek is?

Legjobb válasz: Ha eddig még nem tettétek, akkor vágd le a karmai végét. Erre való karomvágó ollóval persze. És kaparófa legyen neki! Ezeken kívül mást nem igazán tudsz tenni, de általában ez a két dolog bõven elég. :)

Ha eddig még nem tettétek, akkor vágd le a karmai végét. Erre való karomvágó ollóval persze. És kaparófa legyen neki! Ezeken kívül mást nem igazán tudsz tenni, de általában ez a két dolog bõven elég. :)
A kérdező hozzászólása: Kaparófája van idebent, meg minden nap ki is szoktunk menni vele a kertbe kicsit játszani, és ott tud fára is mászni, meg ilyesmi. :) De köszönöm szépen a tippet, a karmai tényleg nincsenek levágva, mert nem tudtam, hogy azt szabad-e. :)
http://www.youtube.com/watch?v=eeYcy81Q-zg Ezt a videót nézd meg, sok jó tanácsot ad, bár én háttal az ölembe fektetem és úgy vágom neki, de majd kitapasztalod hogy könnyebb.
vágd le a lábát
Én sosem vágtam, és meg tudják tanulni, hogy visszahúzzák. Adj neki valamilyen jelzést, amikor fáj. Pl. amikor "dagaszt" és kiengedi a karmait, az ujjhegyeddel megkopogtatod a lábfejét, vagy elveszed, felszisszensz/rászólsz, ha megkarmol, és azonnal abbahagyod a játékot. Vagy picit rá is fújhatsz, amikor karmol. A lényeg, hogy mindig következetesen jelezd neki, hogy neked ez így nem jó. Meg fogja tanulni, csak nevelni kell.


Egy 13 hónapos babát hogyan lehet leszoktatni arról, hogy a csak cicin aludjon el? A kocsiban elalszik, de a babakocsiban nem. Csak a cicim. De már kicsit nyűgös.

4 szer szopik emiatt, mert még 2 rövidebb alvást igényel nappal is. Éjszaka alszik, nagyon ritka, hogy annyira felkeljen, hogy csak cicivel aludjon vissza. Viszont szinte minden órában sírdogál és addig nyöszörög, vagy sír, míg oda nem megyek, meg nem simizem a kis hátát, vagy buksiját.

Legjobb válasz: Ajánlom A suttogó mindent megold c. könyvet. Bármelyik könyvesboltban kapható, nem vészes az ára sem (2.500,- körül van). Az én babám is csak cicin tudott elaludni és többször felébredt éjszaka. Én sem vagyok a sírni hagyd módszer híve. E könyv segítségével ma már átalussza az éjszakát és napközben 3-szor alszik, önállóan elalszik. 6 hós kisfiú anyukája.

Ajánlom A suttogó mindent megold c. könyvet. Bármelyik könyvesboltban kapható, nem vészes az ára sem (2.500, - körül van). Az én babám is csak cicin tudott elaludni és többször felébredt éjszaka. Én sem vagyok a sírni hagyd módszer híve. E könyv segítségével ma már átalussza az éjszakát és napközben 3-szor alszik, önállóan elalszik. 6 hós kisfiú anyukája.
elõzõ kérdésnél olvasd el mit írtam:)
A kérdező hozzászólása: Nem értem. Melyik kérdésrõl is van szó?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Megpróbáljuk, jó ötlet. CSak sajnálom a törpét, mert tuti sírás lesz. :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!