Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a cicámat (278 db)

Hogy lehet a cicámat arra nevelni hogy ne pisiljen meg kakiljon össze-vissza a házba hanem máshova (PL. :homokkal teli ládába)?

Legjobb válasz: Mi hajléktalan cicákat fogadtunk be panelba. Mielõtt felhoztuk õket, elõkészítettük az cicaalmos ládát. A nagyobbik cica, talán félelembõl elõször bepisilt, de határozottan megmutattuk, hogy az alomba kell elvégezni a dolgát, soha többé nem pisilt/kakilt be. A kisebbik cica az elsõ perctõl kezdõdõen az alomban végezte a dolgát. Az elsõ "sikeres" akció után már megtalálja a saját szagát, így nem végzi máshol a dolgát. Próbáld meg egyszer pisiltetni a ládában, ha sikerül, többé nem lesz probléma. A macskák tiszta állatok, mindig a már "használt" helyen végzik a dolgukat. Takarítsd fel azt a helyet valamilyen erõs szagú felmosóval, ahová eddig pisilt, majd mutasd meg az almot. Sok sikert!

Mi hajléktalan cicákat fogadtunk be panelba. Mielõtt felhoztuk õket, elõkészítettük az cicaalmos ládát. A nagyobbik cica, talán félelembõl elõször bepisilt, de határozottan megmutattuk, hogy az alomba kell elvégezni a dolgát, soha többé nem pisilt/kakilt be. A kisebbik cica az elsõ perctõl kezdõdõen az alomban végezte a dolgát. Az elsõ "sikeres" akció után már megtalálja a saját szagát, így nem végzi máshol a dolgát. Próbáld meg egyszer pisiltetni a ládában, ha sikerül, többé nem lesz probléma. A macskák tiszta állatok, mindig a már "használt" helyen végzik a dolgukat. Takarítsd fel azt a helyet valamilyen erõs szagú felmosóval, ahová eddig pisilt, majd mutasd meg az almot. Sok sikert!
21.41---szörnyû és primitív amit mondasz.Egy állatnak is van lelke, szeretettel vedd körül és méltó társad lesz, szeretni fog õ is.
A pisijébe vagy kakájába kell nyomni az orrát, majd a homokba vagy alomba így megjegyzi, hogy hova kell.(nem mindig sikerül 1-re!)
Amikor a kóbor cicát hazaviszed legelõször kívül-belül féregteleníteni kell.Elkészítjük a WC-jét, az védett, csendes helyen legyen, nyugodt körülményeket teremts.Ha tenyésztõtõl viszed a cicát, akkos kis papírban vigyél pisis almot, egy-két kanállal, hogy legyen nyom a cicának.A homok is jó alom, csak tiszta, ne kutyák által látogatott helyrõl vidd, sajnos a játszótér sem megbízható.Az ilyen homokot sütõben fertõtleníteni kell, kisütni.A kereskedelmi alom kényelmes.Naponta többször, ahányszor látod, a pisis csomót dobd ki, nem kell az egész almot kidobni.jó, ha sok van a ládában.Amikor látod, hogy a cica végzi a dolgát, állj meg, ne zavard meg, ne higgye azt, hogy rosszat cselekszik, Dícsérd meg, simogasd med ott az alom mellett.Érezze meg, hogy jó volt és szeretik.Az alom mindég legyen tiszta, a család érdekében is.
Jo alaposan fenekeld el aztán b*szdki az udvarra :D
A hamu is megteszi.....Az én cicám egybõl abba rendezte a dolgát:) utánna már az alom is jó volt.Csak egy helyre kell tenni ha mindenféle képpen bennt akarod tartani.Az én cicám már nem dolgozik bent hanem kikérezkedik.
Türelmes nevelés és tiszta cucc. Ma már ez nem kérdés. Karmold meg.. Ha nem segít ki vele a GANÉJRA.
Az én kisciciámnak is raktam ki homokot, de nem tetszett neki, csak kapart mindenfelé, nyávogott, nem találta a helyét. Aztán még aznap elmentem a Tescoba venni neki rendes macskaalmot, és rögtön oda végezte el a dolgát. Szerintem azért, mert abban jobban el tudja kaparni, vagy nem tudom, mindenesetre ez bevált.
Csatlakozom az elöttem szólóhoz.
A homok nem jó alomnak. Nedves és büdös marad, azt pedig nem csípik a cicák. Vegyél macskaalmot, pl. a Lidlben 10 kg 700 Ft körül van, és nekem elég egy hónapig. Azt a helyet pedig, ahova ürített, véletlenül se Domestossal vagy Hypóval mosd fel! Ezekben ugyanis olyan alkotóanyag van, aminek a szaga az állatok számára hasonlít a feronoméra (ez nemi hormon) és imádják! Amikor mosok fel, van olyan, hogy a kis lökött belehempereg a nedves részbe, vagy bele akar inni a vízbe.
Amikor látod hogy keresia cica a helyét (kaparja a földet és zavartan forgolászik), tedd bele az alomba. Ennyi. :)
A cicák "gyárilag" szobatiszták! Amelyik cica összevissza pisil-kakil, annak általában komoly lelki problémái vannak (lehet, hogy éppen a kakiba nyomta az orrát valami barbár - gondolom, õt is így szoktatták anno bilire). Mindenképpen érd el, hogy a lakásban ne legyen pisiszag. Aztán az elsõ "balesetnél" szalvétával, vagy rongyocskával itasd fel, és azt helyezd az alomba. A szagot követve oda fog menni (lehet, 2-3 alkalommal még mellémegy, de amint gyûlik a szag az alomnál, annál biztosabb, hogy odaszokik). És! Sok-sok türelem meg szeretet, mert a lelki sebeket az gyógyítja!!!

Akinek van cicája ill. volt amikor megszületett a baba, a cica hogy viselkedett? 3éve van meg a cicánk és megválni tuti nem fogunk tőle, nyilván nem megy be a baba szobájába, csak kíváncsi vagyok, hogyan lehet a cicát hozzászoktatni majd a babához.

Legjobb válasz: De érdekes amit írsz. A mi cicánk minden este ha tv-t néztünk ráfeküdt a pocakomra és dorombolt, aztán ez elmaradt, mondtam is a férjemnek, hogy biztos érzi a kisbabát a pocakomban. Biztos marad a cica, hiszem egyrészt mi vagyunk a felelõsek az õ életéért is, és egy nagyon nyugodt cicus. Köszi a választ!

A kérdező hozzászólása: De érdekes amit írsz. A mi cicánk minden este ha tv-t néztünk ráfeküdt a pocakomra és dorombolt, aztán ez elmaradt, mondtam is a férjemnek, hogy biztos érzi a kisbabát a pocakomban. Biztos marad a cica, hiszem egyrészt mi vagyunk a felelõsek az õ életéért is, és egy nagyon nyugodt cicus. Köszi a választ!
Igen, azt gondolom, hogy ha nyugodt természete van, akkor maradhat. Örülök a döntéseteknek! ;-)
Nekünk két macsek is volt/van amikor a kislányom született.Hasonlóan jártam el, mint az elsõ válaszoló.A cicáim is hasonlóan viselkedtek.Imádták az elsõ perctõl kezdve és soha nem bántották, bár mindig figyeltem, hogy rászólhassak a gyermekemre, ha nem megfelelõen bánt velük.Nagyon hamar megtanulta, hogy mit lehet és mit nem (a kutyáinkkal is)Nagyon szereti az állatokat és tud is velük bánni-tiszteletben tartja õket.Nagyon hasznos, hogy állatokkal együtt nõ fel.Empátiát, gondoskodást tanult. Annak idején a gyerekorvos azt mondta, hogy nagyszerû, ha van jól gondozott tiszta állat, legalább kevesebb az allergia kialakulásának esélye.
A kérdező hozzászólása: De jó! Ez biztos iogaz, amikor én kisgyerek voltam a kezdetektõl volt egy cicánk és egy kutyánk, sosem bántottak sõt! Mindenképp jóttesz ha egy kisállatka van a családban, nekem nagyon hiányozna ha nem lenne.

Hogyan lehet a cicaneveldén összeházasítani a cicákat? nekem nem megy

Legjobb válasz: Ha a cicád betöltötte a 100 napos kort, kiválasztassz egy ellenkezõ nemû cicát, akivel házasítani szeretnéd (legalkalmasabb hely erre a Cicák menüpont). Ha megtaláltad a szerencsést, ráklikkelsz a "házasság" gombra. Ezután, ha a kiválasztott cica gazdija elfogadja az ajánlatodat, a cicák házasak lesznek. Ha nem, más párt kell keresned. (A házasság gomb nem jelenik meg, ha a cica már házas, vagy még nem töltötte be a 100 napos kort.)

Ha a cicád betöltötte a 100 napos kort, kiválasztassz egy ellenkezõ nemû cicát, akivel házasítani szeretnéd (legalkalmasabb hely erre a Cicák menüpont). Ha megtaláltad a szerencsést, ráklikkelsz a "házasság" gombra. Ezután, ha a kiválasztott cica gazdija elfogadja az ajánlatodat, a cicák házasak lesznek. Ha nem, más párt kell keresned. (A házasság gomb nem jelenik meg, ha a cica már házas, vagy még nem töltötte be a 100 napos kort.)

Van egy kis cicám az egyik szeme be van gyulladva és folyik belőle a könny is néha szokott tüsszögni és van amikor a másik szeméből is folyik a könny. Mit tegyek a cicámmal mielőtt elvinném az állatorvoshoz és, hogy mi lehet a cica problémája?

A cicám hangulata, mint amilyen eddig is volt tehát játszik a tesójával és étvágya is ugyan olyan jó. Próbáltuk kamillás teával, de nem hatott viszont tegnap kicsit viccesen hangzik, de adtunk neki egy kis házi pálinkát és másnap reggelre a szeme jobb lett, de már este fele ugyan olyan csúnya lett.

Legjobb válasz: nekünk amikor begyulladt a cica szeme kiderült hogy megszúrta valami...állatorvos adott neki infúziót 20. ezer forint ba került..megmûtötte :)

nekünk amikor begyulladt a cica szeme kiderült hogy megszúrta valami...állatorvos adott neki infúziót 20. ezer forint ba került..megmûtötte :)
A kérdező hozzászólása: Értelek. Lehet van benne valami, csak azt nem hiszem habár kitudja, de szinte mindig szem elõtt van, mert bent van a házban és mindig foglalkozunk vele. Van aki szerint szopornyikás viszont annak nem tudom a konkrét jeleit.
Inkább macskanáthára tippelek, ami a nevével ellentétben nem megfázás, hanem vírusos fertõzés, amit akár a cipõdön is hazavihetsz. ( én így jártam, csak lakásban tartott cica betegedett meg, két injekcióval rendbe jött) Házilag nem lehet kezelni.
A kérdező hozzászólása: Neked is ilyen tünetei voltak? Csak sajnos az állatorvosomban nem bízom, mert sok állatomat férre kezelte és sajnos el is pusztultak, de ha más nem lesz el viszem valami más állatorvoshoz.
A leírás alapján macskanátha, ahogy az elõttem szóló is írta. Ne hagyd kezeletlenül, mert csúnya szövõdményei lehetnek. Ha nem bízol a jelenlegi orvosodban, akkor keress másikat. Anno az egyik cicámat úgy hoztam el egy nyugdíjas pártól 8 hetesen, hogy nem tudtam, hogy átesett a macskanáthán, amit õk kezeletlenül hagytak. Az eredménye: asztma. Azóta akárhányszor felhergeli magát és mérgesen fújna vagy morogna, esetleg túlságosan megerõlteti magát, iszonyatos köhögõrohamokat kap. Szóval tényleg vidd orvoshoz, az a tuti.
3. vagyok: az enyémnél úgy jelentkezett, hogy erõlködve köhögött, mintha szõrt akarna kiköpni. Miután 3. napon sem változott a helyzet, szõrgombóc nem jött, vittem dokihoz. Így nagyon idõben voltunk. És miután oltva volt macskanátha ellen, enyhe lefolyású volt. Nem tudom, a Tiéd oltva van e? A fentiek miatt a csak lakásban tartottat is célszerû beoltatni. Sok a kóbor állat, terjesztik a vírust.
A cicád macskanáthás. Az én cicám is az volt és egyik napról a másikra elpusztult, megfertõzve a többi cicámat is. Ez a betegség csak a nem beoltott cicáknál jelentkezik. A betegség halálos kimenetû és otthon nem gyógyítható. Amit tehetsz, hogy meleg helyen tartod és vitaminokban gazdag ételeket adsz neki. (nem tejre gondolok, mert azt a cica nem tudja normálisan megemészteni). Érdemes állatorvoshoz vinni, aki antibiotikumot ír fel neki és 10-14 nap alatt kigyógyul belõle. Utána mindenképp oltatsd be, hogy többé ne fordulhasson elõ ilyen.
Kedves utolsó! Feljebb írtam, hogy az én OLTOTT cicám is beteg lett, csak jóval enyhébb lefolyású volt, mint az oltatlanoknál. Aznap, mikor a dokinál voltunk, még 2 cicát vittek, azok is oltott, lakásban tartottak voltak. Sajnos, a kóbor állatok terjesztik, cipõdön simán hazaviheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Igaz most nem vagyok otthol, de vasárnap a cicám szeme vérzett mert kifakadt neki a hólyag és mostmár ahpgy rtesültem szüleimrõl szépen gyógyul neki. Annyi volt a problémája, hogy a cica tesója belekapott a szemébe és így kapott kötõhártya gyulladást. Mostmár csak akkor piros ha megdörzsöli magának. Mégy egyszer köszönöm mindenkinek! :)

Hogyan lehet a húst (egészségesen) ízletesebbé tenni a cicáknak?

Az a helyzet, hogy eddig csirke mellet vettem nekik és azt szépen megették. Ma viszont nem volt a hentesnél csirkemell, ezért vettem pulykát. Sajna ezt nem nagyon eszik. 2 cicám van az egyik a száraz tápon kívül eddig minden macsek kaját és húst belapátolt, már konyhamalac a neve, viszont ezt a pulykamellet nem falta egyből, hanem szerencsétlenkedett vele, a végén meg kivett egy darabot és csak pofozgatta, játszott vele. Miközben tudom, hogy éhes volt, mert még ő elég gyakran eszik keveset.. A másik nem is evett belőle. Több mint egy kilót vettem és már kicsi darabkákra is felvágtam, lefagyasztottam, nem szeretném ha nem ennék meg. Mivel lehetne ezt számukra ízletesen megcsinálni? Még megpróbálom megsütni vagy főzni, de ehhez nem fűzök sok reményt. A hús amúgy nem büdös meg nem romlott még fura hal szaga sincs, a színe is szép, de valamiért nem jön be nekik. Utánanézek még, de ha valaki tudna bevált tippet azt köszönöm szépen. Jöhet több ötlet is, valami fini szaftos vagy amit szerintetek megennének.

Legjobb válasz: Igen a hús az megromlik kedves elsõ válaszoló, ha nem eszik meg a cicák. Romlott húst gondolom te sem etetnél a cicákkal! Én fõznék belõle egy jó kiadós gulyás levest magamnak, a cicáknak meg vennék csirke mellet! Igazából nem tudsz semmi extrát csinálni vele, mert õk a nyers hús illatára buknak!

Igen a hús az megromlik kedves elsõ válaszoló, ha nem eszik meg a cicák. Romlott húst gondolom te sem etetnél a cicákkal! Én fõznék belõle egy jó kiadós gulyás levest magamnak, a cicáknak meg vennék csirke mellet! Igazából nem tudsz semmi extrát csinálni vele, mert õk a nyers hús illatára buknak!
Na nehogy már a szar dirigáljon a wcbõl. Odaadod nekik és majd ha látják, hogy nincs más, akkor megeszik.
A kérdező hozzászólása: Annyira sejtettem... oké, én is néha ki vagyok bukva rajtuk, de hát ez van. Hidd el nem olyanok, hogy megeszik, inkább hagyják megromlani, azért a húst sem lehet állandóan ki-be tenni a hûtõbe, na és kint sem lehet hagyni túl sokáig.
Mindenkinek szíve joga hogy mit ad oda a macskának! A trágár megszólításodat pedig tartsd meg magadnak! Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de én nem eszem húst. Meg már annyira szétdaraboltam, hogy ezt igazából emberrel nem etetném meg, pedig biztos semmi baja. Hát, majd talán belecsempészem abba, amit megesznek. (Gondolom volt itt egy epés beszólás, szerencsére nem olvastam, de hát itt ez már csak így megy...)
Hát szerintem ha úgysem eszed meg, tegyél egy próbát a megsutéssel :) vagy keverd bele ezután valami másba, pl konzervbe, biztos megeszik, ha finomra meg van sutve, és még konzervben is van :)

Honnan lehet észre venni, hogy lázas a cica?

Legjobb válasz: a mondás szerint, ha száraz az orra a cicának akkor biztosan lázas. igazából nem tudom, mert, ha beteg volt a cica, mindig az orvos mérte meg a lázát a cica fenekében.

a mondás szerint, ha száraz az orra a cicának akkor biztosan lázas. igazából nem tudom, mert, ha beteg volt a cica, mindig az orvos mérte meg a lázát a cica fenekében.
Cica orra kicserepesedik. De ha olyan baja van, akkor nagy mennyiségû váladék is szokott folyni belõle. És a szemén is látod. A szeme belsõ sarkában az a rózsaszín háromszög alakú rész (nem tudom a rendes nevét) egészen elõre jön. Ráadásul olyankor a cica bágyadt, rossz kedvû, remeg, szédeleg.
Forró a füle!
dugd bele az ujjad a fenekibe! XD De a fentieknek igaza van! meg akkor lehet még lázas, ha a puppilája nagyon keskeny
Ha száraz az orra. Alvás közben ez normális, de ha éberen is száraz, akkor velószínûleg lázas.

Hogyan lehet a babámat cicire visszaszoktatni?

Bukás miatti el?etetés miatt egy részét az evés elején a tejnek mindig cumisüvegb?l kapta. Nem anyamell formájúból..abból most adjuk majd neki. (az ugyanis nem volt leveg?ztet?s rendszer?). Szóval azt vettem észre, hogy a cumizás után a cicimb?l is "ügyetlenebbül" eszik, nem tátja ki eléggé a száját. Az új cumisüvegnél igen, de a cicimnél nem változtat. 11 hetes BabaMama

Legjobb válasz: Még mindig fontos hogy cumiból is kapjon?Nem értettem teljesen, a cumiból is anyatejet kap?És miért nem lehet rögtön cicibõl? Mert ha vissza szeretnéd szoktatni akkor el kell hagyni a cumit! Nálunk 4 hetes koráig kapta cumiból,mert nem fogadta el a cicim,mint a szakmai segítség után kiderült,azért mert nagyon jött a cicimbõl és fuldoklott!Így nekem minden szopi elõtt egy tejleadó reflexnyit ki kellett felni és mikor már gyendeébben jött a tej, akkor kellett rátennem!Nálunk cumizavar volt és szopi sztrájk, így nekünk 4 hétbe telt mire visszaszoikott a csak cicire!Szóval 4 hetesen kezdtük és 8 hetes korára nyugodt szoptatásaink voltak!Mai napig cicizik 9,5 hós!fél évig csak szopi volt!Ha gondolod írj privit,és megadom a segítségünknek a telszámát!Nálunk telefonon is nagyon sokat segített,de mi taliztunk vele személyesen is!

Még mindig fontos hogy cumiból is kapjon?Nem értettem teljesen, a cumiból is anyatejet kap?És miért nem lehet rögtön cicibõl? Mert ha vissza szeretnéd szoktatni akkor el kell hagyni a cumit! Nálunk 4 hetes koráig kapta cumiból, mert nem fogadta el a cicim, mint a szakmai segítség után kiderült, azért mert nagyon jött a cicimbõl és fuldoklott!Így nekem minden szopi elõtt egy tejleadó reflexnyit ki kellett felni és mikor már gyendeébben jött a tej, akkor kellett rátennem!Nálunk cumizavar volt és szopi sztrájk, így nekünk 4 hétbe telt mire visszaszoikott a csak cicire!Szóval 4 hetesen kezdtük és 8 hetes korára nyugodt szoptatásaink voltak!Mai napig cicizik 9, 5 hós!fél évig csak szopi volt!Ha gondolod írj privit, és megadom a segítségünknek a telszámát!Nálunk telefonon is nagyon sokat segített, de mi taliztunk vele személyesen is!
Sok türelemre lesz szükség és mindenképp hagyd el a cumisüveget. Ha éhes úgyis fog enni. lehet, h egy etetésnél többször kell mellre rakni mert kiköpi majd a melled, de ilyenkor kezdjétek elölrõl és végül sikerülni fog. csak legyél nagyon türelmes és ne adj neki cumisüveget. Kitartás!!

Hogyan lehet egy cicát leszoktatni a kádba pisilésről? Egyáltalán miért csinálja?

Cicám eredetileg kinti-benti cica, de a nagy hidegekben megengedtük neki, hogy éjjelre is bent maradjon, és azóta bent ragadt. Eredetileg kikéredzkedett, de valami miatt rákapott a kádra. Tettünk be neki almot is, kakilni abba megy, de pisilni változatlanul a kádba ugrik, illetve ugrana, ha id?ben észrevesszük. A kakiját sem kaparja el, sem az alomban, sem az udvaron, kaparászik, de még véletlenül sem ott, ahol kellene. Hogyan tanítsam meg neki?

Legjobb válasz: Ha pisilt nyomd bele az orrát és utána azonnal ragd be a cicát az alomba. Mi így szoktattuk rá. Elõtte mindenhova ment.

Ha pisilt nyomd bele az orrát és utána azonnal ragd be a cicát az alomba. Mi így szoktattuk rá. Elõtte mindenhova ment.
Mennyi idõs?
Az "orrbelenyomással" az a probléma, hogy nem nevelés, csak puszta agresszió. Ebbõl sajnos nem érti meg, hogy mi a probléma. Azt az egyet érti meg, hogy félni kell tõled. Tehát nem megérteted az állattal a szabályokat, hanem megfélemlíted. Nem ilyen alapon kell sem macskát, sem kutyát nevelni.
...közben lehet, hogy csak a gazdit utánozza...hihi szerintem az alommal/tálcával lesz gond!cseréld le!
A kérdező hozzászólása: 7 macskám van. Az összes többi boldogan pisil az alomba, ha sikerül beszöknie a fürdõszobába, csak ez a kicsike nem, akinek az egészet szántuk. Mindig rögtön kiszedjük az összeállt részt, és pótoljuk tiszta alommal. Arról van elképzelésetek, hogy vajon a kakiját miért nem kaparja el? Van, hogy még bele is lép, és moshatom a mancsát, meg az egész fürdõszobában a padlócsempét.
A kérdező hozzászólása: A kádat természetesen minden egyes alkalom után (szerencsére azért nem mindennapos, 2-3 naponta fordul csak elõ, hogy nem vesszük észre idõben, és nem tesszük ki az udvarra) kifertõtlenítjük, másképp nem is mennénk bele.
Agresszió?:D Te hülye vagy:D Nem úgy nyomom bele, hogy eltöröm a nyakát, csak érezze a szagot és nekem bevált nevelés mód, meg annak is aki ezt tanácsolta. De utálom az ilyen idiótákat édes istenem...
Én is "orrbenyomással" neveltem erre a cicám. Bármíly meglepõ nem vagyok állat kínzó. Pontosan tudja a cica, hogy miért volt ez. Nem véletlenül elterjedt ez a módszer. Aki mindenáron álszenteskedni akar az lépjen be a PETA-ba és pereljen be.
Lehet félreérthetõ voltam, de a kád fertõtlenítést nem az emberi higénia miatt mondtam -ezt persze feltételeztem. Hanem azért, mert habár az embernek már nem érezhetõ a szag, a cicának akkor is, és azt kell eltûntetni, mert addig, amíg a cica érzi, hogy egyszer odapiszkított, azt fogja gondolni, hogy máskor is csinálhat olyat.
Szerintem az orrbele nyomás nem hülyeség, mert az én macskám így lett szobatiszta!
Én azt javaslom, hogy -persze ha lehetséges- akkor egy kis pisit tégy át az alomba, a kádat pedig jó fertõtlenítõsen mosd ki. Ez azért jó, mert a szag eltûnik a kádból - így nem gondolja azt, hogy oda pisilhet megint- és ádmegy a szag az alomba, így a cica is tudni fogja - a szag után megy.
Az "orrbelenyomás" egy nagy hülyeség! Ivarérett lehet már, az is okoz ilyen problémákat. Ivartalaníttassátok és utána vegyetek másfajta almot. Nekünk nem pisilnek csak a csomósodóba, amit maradéktalanul lehet mindig tisztítani. Lehet, hogy nem érzi megfelelõen tisztának.
Nállam az orrbenyomás nemhasznált semmit! :S (lehet mert énis megtörölgettem neki) De kapot egy másik almot is, és most abba pisil, a másikba kakil. :)
Nekem is néha belepisil, de azért, mert rájött, hogy lefolyik ott. Az én "kislányom" pontosan a lefolyóhoz pisil. Sosem nyomnám az orrát a pisijébe...
"Utána úgy tegyem ki, hogy pisis az orra, vagy megtörölgessem neki zsebkendõvel?" Hihi:) )) Biztos ami biztos, azért töröld meg a nóziját, aztán sipirc a kertbe:)
A kérdező hozzászólása: Ezt az orrbenyomást kipróbálom. Bár nem tudom, hogy fog-e neki tetszeni. Félek, hogy ellenáll, beüti a nóziját, és fájni fog neki. Utána úgy tegyem ki, hogy pisis az orra, vagy megtörölgessem neki zsebkendõvel?
Akkor orrbenyomás után a kertbe tedd ki:)
A kérdező hozzászólása: Az alomba végképp nem hajlandó pisilni, ha idõben elkapom, inkább a kertbe szoktam kitenni. Az alomra rámászik, kapar egy gödröt, aztán egy elegáns mozdulattal átugrik a kádba, és már pisil is. Gondolkodtunk azon is, hogy kihozzuk az almot a fürdõszobából, de még mindig praktikusabb, ha a kádba végzi el a dolgát, mintha a szõnyegeket pisili össze. Persze egész nap igyekszünk figyelni, mikor megy a fürdõszobába, de rendszeresen történnek balesetek.
A kérdező hozzászólása: Most volt egy éves, de elég kicsike, akkora, mint egy féléves cica. Kiskorában sokat betegeskedett, és visszamaradt a fejlõdésben. De a felfogóképességével nincsen baj. Okos cica, a játékát is idehozza, hogy játsszam vele.
A lefolyó szaga ingerli... Én is orrbenyomást javaslok és kis pofont, utána mehet a kertbe.
A kérdező hozzászólása: válaszoljatok légysziiiiii
pénzt szerezni pl:.kérsz segélyt a menhelyen (1 cica 15 cicacent) hetente kapsz 200 cicacentet, vagy iratkozol versenyre(1.2.vagy 3.nak kell lenni hogy kapj egy kis pénzt, cicát pedig úgy lehet venni hogy vagy rámész a plázára és ott te választhatod meg hogy milyen fajta legyen mi legyen a neve stb.az 200 cicacent!de ha ingyen akarsz a menhelyen fogathatsz örökbe cicát/cicákat de ott nem változtadhatod meg a nevét és a többit, csak azt válazthatod hogy meik cica legyen!további jó szórakozást!
A Gyakori kérdések, vagy a Súgó elolvasása sokat segíthet ebben. ^.^

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!