Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a babót a (1776 db)

S. O. S. Hogy lehet a babát cumisüvegre szoktatni?

Anyatejes, szopizós babám nem hajlandó cumisüvegb?l elfogadni semmit.Se vizet se teát, se tápszert.Hogy lehet megtanítani neki hogy abból igyon?Négy és fél hónapos a babám és szeretnék neki adni egy kis vizet,de így nem fog menni.Tapasztalat??

Legjobb válasz: Ha anyatejes a babád, akkor nem szükséges neki víz egyelõre:). Egyébként a babák nagyon ügyesen isznak kifele hajló peremû pohárkából, régifajta presszós kávés pohárból, ha nem megy a cumisüveg, azzal próbálkozz:)!

Ha anyatejes a babád, akkor nem szükséges neki víz egyelõre:) . Egyébként a babák nagyon ügyesen isznak kifele hajló peremû pohárkából, régifajta presszós kávés pohárból, ha nem megy a cumisüveg, azzal próbálkozz:) !
Szia! Esetleg próbáld meg itatópohárból, már elég nagy hozzá. Én már pár hetes korától használom, ivott ebbõl vizet, teát. Brendonban kapható, itt a link: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/25480?storetype=w..
Milyen cumisüveggel próbálkozol?
A kérdező hozzászólása: Avet, tommee tippe ezt a kettõt használtam.Vettem rá III cumifejet.Az a vicc hogy 6 hetes koráig pótolnom kellett és akkor simán kiette a cumisüvegbõl de azóta elég a tejem és nem kapott pótlást és mintha elfelejtett volna inni belõle.Dugdossa a nyelvét kifelé illetve lökdösi ki a cumit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Meg fogom próbálni a brendonban kapható pohárból itatni, csak az a baj hogy az után egy séta közben nem egyszerû ilyen pohárból itatni.Valahogy meg kell tanítanom cumiból itatni, fõleg azért is mert nem biztos hogy mindig lesz ciciben tej és akkor bizony cumisüvegbõl kell majd enni is.

Hogy lehet a babak (2-3 hetes) szekletet higitani?

Tehat hogy ne kakiljon olyan kemenyet...

Legjobb válasz: Ha szopizik, akkor te ihatsz mondjuk õszilevet, vagy szilvát is ehetsz, de ezek rád is hatással lesznek, nem csak a szopizó babára. Neki adhatsz cukros kamilla teát is, az jó székletlazító, de ezt hosszú távon nem szabad adni neki, csak 3-4 naponta, mert kiszáríthatja a beleket folyamatos adagolásnál, és még nagyobb székrekedést csinál. Egyszer-egyszer adva neki viszont segít.

Ha szopizik, akkor te ihatsz mondjuk õszilevet, vagy szilvát is ehetsz, de ezek rád is hatással lesznek, nem csak a szopizó babára. Neki adhatsz cukros kamilla teát is, az jó székletlazító, de ezt hosszú távon nem szabad adni neki, csak 3-4 naponta, mert kiszáríthatja a beleket folyamatos adagolásnál, és még nagyobb székrekedést csinál. Egyszer-egyszer adva neki viszont segít.
Laevolac-laktulóz szirup ihatod te is(de akkor rád is hatással lesz:) ), de adhatod a babának is, ez nem gyógyszer, csak szénhidrát származék, ezért semmi gondot nem okoz.
a Levolac szirup tényleg hatásos! használ még a glicerin kúp is, de ahhoz hozzászokna, azt csak "vész esetén" jó használni. jó még a cukros kamilla tea is.

Hogy lehet a babát elválasztani, és mennyi ideig tart?

Legjobb válasz: Én 10 hónaposan választottam el a babámat. Semmi extra, tápszert adtam neki szopi helyett. Ízlett neki. Szerencsémre nagyon-nagyon ízlett neki :) 9 hónaposan még napi 3-4 alkalommal szopizott, egy hónap alatt el tudtam választani. Azt hittem, problémás lesz az elválasztás, de nem. Így könnyû szívvel hagytam abba a szopit.

Én 10 hónaposan választottam el a babámat. Semmi extra, tápszert adtam neki szopi helyett. Ízlett neki. Szerencsémre nagyon-nagyon ízlett neki :) 9 hónaposan még napi 3-4 alkalommal szopizott, egy hónap alatt el tudtam választani. Azt hittem, problémás lesz az elválasztás, de nem. Így könnyû szívvel hagytam abba a szopit.
Fokozatosan vezess be valamelyik szopi helyett pótlást(gyümölcs, fõzelék stb.)Mindig szopás elõtt adj neki új ételt ( egyzerre csak egyfélét, és eleinte csak kóstoltasd)és evés után szoptasd.Ha egy szopi kiváltottál, akkor válts ki mégegyet, amíg minden szopást kiváltasz.Lehetõéeg a reggeli és esti szopást váltsd ki utoljára.De csak 4-5 hónapos kortól kezdd meg az elválasztást.
A kérdező hozzászólása: A végleges elválasztásra gondoltam. Fõként az esti szopira.
Attól függ, mennyi idõs.
Szia! Én is tápszerrel választottam el a 9 hónapos babám. Elõször a szopi után adtam a pótlást, aztán elvettem a szopit, mert láttam, h ízlik neki a táp is. Én is féltem tõle, de simán ment, kb. 2 hét alatt kiváltottuk a reggeli, majd az esti szopit is, és most már a tápon alszik el. Nagyon jó a MAM cumisüveg, mert olyan lassan jön belõle a táp, mint a melledbõl a tej. Engem sokkal jobban megviselt az elválasztás (lelkileg) és a mellemnek is nehéz volt, de az urtica urens 30 CH homeopátiás bogyó nagyon hatásos volt, most már nem feszül és csomók sincsenek benne. Mennyi idõs a babád?
A kérdező hozzászólása: Kisfiam 14 hónapos, reggel és este szopik még. Tervben van a kistesó, azért érdekel az elválasztás. Tápszert nem szeretnék neki adni. Köszönöm a válaszokat.


Hogy lehet a babának kéz és láblenyomatott késziteni?

Legjobb válasz: Pont ma láttam reggel só-liszt gyurmába is lehet.

Pont ma láttam reggel só-liszt gyurmába is lehet.
szia!! mi csak láblenyomatot csináltunk Neki, elég vicces volt :) lehet, hogy lesz, aki megkövez e miatt, de mi vettünk temperát és azzal csináltunk, aztán irány a csap alá és 20 percig csak mostam!! semmi baja nem lett!! apuka kente, megfogtuk a kis lábát és a talpához nyomtuk a papírt.
Mi vízfestékkel befestettük a kis talpát fürdés elõtt és rányomtuk egy papírra :) A kezét nem tudtuk így megoldani, mert állandóan ökölbe szorítja, ami a kisebbik gond, de a szájába veszi folyton és rágja... Úgyhogy a kezét nem örökítettük még meg.. :)
Mi süthetõ gyurmából készítettünk láblenyomatot, az tartós, és ajándékba is adtunk belõle. A só-liszt gyurma pár év múlva szerintem elporlad. De a festék is jó ötlet.

Hány hónapos babával lehet utazni? Hogy bírják a babák a vonatozást, repülést?

Legjobb válasz: Mink a lányunkkal mikor 2 hónapos volt haza utaztunk Német országból.1000km-t.

Mink a lányunkkal mikor 2 hónapos volt haza utaztunk Német országból.1000km-t.
Mi 600 km-t utaztunk 3 hetesen, jól bírta. Ezt a távot kéthetente megtettük. Most 3 hónapos és megszokta már, jól tûri még mindig. Klímát használunk.
3 honaposan utaztunk haza kulfoldrol repulovel a bebimmel. Evett, aludt, ....semmi baj nem volt vele de gondolom baba fuggo:) Jo utazast nektek!

Honnan lehet észrevenni, hogy kicsi a babára a pelenka?

3 hetes a babám, és eddig az 1-es pelust használtuk. Szerintem már kezd rá kicsi lenni, de nem tudom, hogy mit kell figyelni.

Legjobb válasz: Pl ha nem tudod összetépõzárazni rajta,akkor kicsi.Az én babám most 5 hetesen sem nõtte ki az egyes pelust(2-5 kilóig).Nyugodtan használj átfedõmegoldásokat.Tehát,ha kicsinek érzed,akkor nema 2-5 kilóigot használd,hanem a 3-6 igosat.Kaptunk olyan 3-6 kilóigosat,ami még most is nagy rá,pedig alig több,mint 4 kiló. Másik intõ jel,ha gyakran kifolyik a belevaló.Az vagy attól van,hogy nem jól adtad rá,vagy,hogy neme egyszerûséggel kicsi a gyerekre.Szintén figyelni kell,hogy ne nyomja nagyona combikat.

Pl ha nem tudod összetépõzárazni rajta, akkor kicsi.Az én babám most 5 hetesen sem nõtte ki az egyes pelust(2-5 kilóig).Nyugodtan használj átfedõmegoldásokat.Tehát, ha kicsinek érzed, akkor nema 2-5 kilóigot használd, hanem a 3-6 igosat.Kaptunk olyan 3-6 kilóigosat, ami még most is nagy rá, pedig alig több, mint 4 kiló. Másik intõ jel, ha gyakran kifolyik a belevaló.Az vagy attól van, hogy nem jól adtad rá, vagy, hogy neme egyszerûséggel kicsi a gyerekre.Szintén figyelni kell, hogy ne nyomja nagyona combikat.
Látod a súly jelzést rajta és ha közelít akkor már nyugodtam válthatsz.És nem a tépõzárat néztem soha mert a lányom vékonyka és beérte rendesen mind, hanem a combjánál a gumírozást.Nekünk álltalában ott volt szûk, és akkor már cseréltem.
onnan h nem fer bele a gyerek

Hogy lehet a babát az egyedül alváshoz szoktatni?

5 hónapos, csak úgy alszik el, ha ringatom, és nem egyszer? berakni a kiságyba sem, néha felkel és újra kezd?dik az altatás. Az elején még magában aludt el, aztán a férjem csupán néhányszor vette ki este a kiságyból mert dünnyögött (szerintem altatta magát), és ez pont elég volt ahhoz, hogy azóta csak altatva alszik el.

Legjobb válasz: Én 5 és fél hetes korában kezdtem az egyedül alvást próbálgatni, mivel addig cicin elaludt, de ekkora korban már nem. Mivel babakocsiban jókat aludt hason, napközben és este is hason altattam. Bekapcsoltam a babazenét, vagy a tv-t neki és bizony elsõ alkalommal sírt majdnem egy órát. A következõ napon fél órát, aztán negyed órát és ez így csökkent folyamatosan. Végül hónapok óta nincs sírás, most 5,5 hónapos, próbál átfordulni, játszik a cumival, beszélget. És ha elfárad, akkor már csak az elõtte lévõ játékait nézi, (van egy lepkéje, amit kezdetektõl a kiságyban tartottam és egy micimackója) és akkor már csendben van, tudom, hogy nemsokára elalszik. Mondjuk hozzáteszem az én kislányomat soha nem kellett ringatni, nekem könnyebb helyzetem volt. Vannak babák, akik úgy felhergelik magukat, hogy nem tudod ezt vele megcsinálni. Sok sikert!

Én 5 és fél hetes korában kezdtem az egyedül alvást próbálgatni, mivel addig cicin elaludt, de ekkora korban már nem. Mivel babakocsiban jókat aludt hason, napközben és este is hason altattam. Bekapcsoltam a babazenét, vagy a tv-t neki és bizony elsõ alkalommal sírt majdnem egy órát. A következõ napon fél órát, aztán negyed órát és ez így csökkent folyamatosan. Végül hónapok óta nincs sírás, most 5, 5 hónapos, próbál átfordulni, játszik a cumival, beszélget. És ha elfárad, akkor már csak az elõtte lévõ játékait nézi, (van egy lepkéje, amit kezdetektõl a kiságyban tartottam és egy micimackója) és akkor már csendben van, tudom, hogy nemsokára elalszik. Mondjuk hozzáteszem az én kislányomat soha nem kellett ringatni, nekem könnyebb helyzetem volt. Vannak babák, akik úgy felhergelik magukat, hogy nem tudod ezt vele megcsinálni. Sok sikert!
Szia! Suttogó : Felvesz-letesz módszer, nekem ez vált be, 3-4 hónapos kora között 1-2 alkalom kellett csak végezni, és vége lett a cicin elalvásnak! Ez változó hogy kinél mennyi idõ a rossz szokás elhagyása, nálatok még nem késõ változtatni, késõbb egyre nehezebb lesz.Ezzel a módszerrel kielégíted azon vágyát, hogy nem hagyod sírni, kiveszed az ágyából, de ahogy elhallgat, visszateszed.Nem szabad feladni, ez alkalmanként jelenthet akár 50 felvételt is, nálunk 20-30 x kellett felemelni.Így rá fog jönni, hogy hiába veszitek ki, végül úgyis a kiságyban kell elaludnia, persze el is fárad addigra.
Én Vida Ági módszerét használtam, nagyon bevált. 4nap alatt sikerült megoldani. Semmi sírás nem volt, azóta beviszem, leteszem és alszik. A kismamablog oldalon olvashatsz róla ha érdekel. Lehet könyvet is rendelni, de ha a kérdések-válaszok alapján meg tudod oldani akkor felesleges.

Sok vérveszteségtől szülésnél, lehet oka hogy kevés a babámnak a tejem?

Legjobb válasz: Nem hiszem. Nekem olyan kevés vérem volt, hogy transzfúziót kellett kapnom. De kérdéses volt, hogy becsöpögtetik-e, mert tejlázam lett úgy bedurrantak a melleim. Persze mindenkinél más a kiváltó ok. Ajánlom neked a sok pihenést, rendes táplálkozást, sok folyadékot (napi 4-6 liter) és emellett az urtica urrens ch5-öt. Én ezt csináltam/ettem/szedtem, nekem bevált. Az urtica patikában kapható homeós bogyó, egy doboz kb. 1 hétig elég és 700,- Ft körül van. Próbáld ki, nem veszítesz vele semmit! Ja, meg minél többet rakd cicire a babád! Sok boldogságot nektek!

Nem hiszem. Nekem olyan kevés vérem volt, hogy transzfúziót kellett kapnom. De kérdéses volt, hogy becsöpögtetik-e, mert tejlázam lett úgy bedurrantak a melleim. Persze mindenkinél más a kiváltó ok. Ajánlom neked a sok pihenést, rendes táplálkozást, sok folyadékot (napi 4-6 liter) és emellett az urtica urrens ch5-öt. Én ezt csináltam/ettem/szedtem, nekem bevált. Az urtica patikában kapható homeós bogyó, egy doboz kb. 1 hétig elég és 700, - Ft körül van. Próbáld ki, nem veszítesz vele semmit! Ja, meg minél többet rakd cicire a babád! Sok boldogságot nektek!
Igen, én sok vért vesztettem, vért is kaptam (elõször, nem akartam, hogy adjanak), de mondta a doki, hogy nem fogok tudni szoptatni, emelett a szerveknek, izmoknak sem jó. Úgyhogy kaptam vért. 6 hónapja szoptatok
Én nagyon kivéreztem, 77 g/l volt a haemoglobinom szülés után. Nem kaptam transzfúziót, mert az ellenanyagszûrésem pozitív lett a terhesség alatt, és emiatt nem akarta az orvos a trafót. A vas tablettát nagy dózisban kezdtem el szedni, 6 hét alatt 120-ra ment fel a hemoglobinom. Én is aggódtam, hogy nem lesz elég a tejem, ezért szülés után biztos ami biztos, homeós bogyókkal próbálkoztam és persze döntöttem magamba a folyadékot. Szülés után 2 hétig nagyon ramatyul voltam, de nálam a tej mennyiségére nem volt hatással az anémia. Persze mindenkinek másképp mûködik a szervezete. Szerintem a sok folyadék, vaspótlás és a megfelelõen összeállított étrend segíthet. És persze a tejserkentõk és a gyakori mellre helyezés. Mielõbbi jobbulást kívánok!
Szia!3 hónapja szültem és nagyon rossz vérképpel szintén 50 es hemoglobinnal.Vastablettát éa elevitzet kell szednem mert nem kértem a transzfúziót!A tejem nagyon nehezen indult be most hogy javul a vérképem több a tejem is!!!Elevit és én nekem Maltofer ami segitett!!
Annak, hogy kinek mennyi a teje nincs összefüggésben se a szüléssel, se a vérmennyiséggel. Ha kevés helyes táplálkozással, bõ folyadékbevitellel és különbözõ tejserkentõ vitaminok teák segítségével növelhetõ az anyatej mennyisége. A napi 6 liter folyadék, rengeteg leves ajánlott ilyen esetben.

Hogyan lehet a babót felkelteni?

Sziasztok! 29 hetes terhes vagyok és holnap reggel megyünk 4D-re. Nekem a babóm általában mindig délután vagy este ébred fel és akkor nagyon bulizik. :) Nem szeretném ha 4D alatt is aludna, valahogy fel lehet kelteni? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Egyél csokit, vagy valami cukrosat, cola!

Egyél csokit, vagy valami cukrosat, cola!
Nekem a kávé ivás (cappuccino- mert nem szoktam kávézni), és a csoki evés vált be. Az utolsó idõkben a szõlõcukor is segített :) Jaj, de szép képeket fogsz látni :) mi anno 28+7 naposan voltunk, és gyönyörûek a felvételek, van olyan is amin mosolygott :)
Sok babamozi "rendelõben" van kitéve szõlõcukor :) segítenek majd, szuper lesz :)

Zabpehelyből hogyan lehet a babának ételt készíteni?

Meglehet f?zni?Bocsi, de még sosem ettem, így fogalmam sincs :S

Legjobb válasz: Attól függ mekkorának... lehet úgy hogy muffintésztába teszed gyümölcsel és megsütöd akkor kis kézbe fogható falatkák lesznek belõle lehet édesen gyümölccsel és sósan maradék fõtt zöldséggel is késziteni. lehet reggelire forró tejjel leönteni akkor felpuhul de semleges ize van. v. ha már nagyobb lesz akkor reggelire joghurtba keverni friss gyümölccsel. ehhez fogak kellenek mert alaposan meg kell rágni. a tejes áztatós változatot csak láttam a másik kettõt próbáltam is a kislányom szereti és én is finom és egészséges.

Attól függ mekkorának... lehet úgy hogy muffintésztába teszed gyümölcsel és megsütöd akkor kis kézbe fogható falatkák lesznek belõle lehet édesen gyümölccsel és sósan maradék fõtt zöldséggel is késziteni. lehet reggelire forró tejjel leönteni akkor felpuhul de semleges ize van. v. ha már nagyobb lesz akkor reggelire joghurtba keverni friss gyümölccsel. ehhez fogak kellenek mert alaposan meg kell rágni. a tejes áztatós változatot csak láttam a másik kettõt próbáltam is a kislányom szereti és én is finom és egészséges.
én 1, 5 éves lányomnak csináltam már úgy, mintha tejbegrízt csinálnék. Vízbe áztattam egy kicsit, annyiba, hogy ellepje, aztán tejjel felraktam fõni és mikor puha lett a zabpehely kész. Mézzel és kis fahéjjal ízesítem.
Szia! Van direkt babazabpehely (tönkölybúza is) és azért baba, mert nagyon gyorsan felolvad!Én natúr jogiba teszem neki, plussz valami gyümi vagy gyümilé (változatos legyen az íze) és pépként adom reggelire!8 hós kora óta! most 11 hós és hol ez a reggeli hol valamilyen péksüti! Az elsõ válaszoló ötletei nagyon jók :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!