Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a babát szopi előtt (1 db)

Hogyan lehet felébreszteni a babát szopi előtt?

Tegnap jöttünk haza a kórházból, de olyan sokat alszik, hogy úgy kell ébreszteni a szopihoz. Három óránként szopiznia kellene, és felébreszteni, de bármit teszek, ? szépen alszik, és alig reagál valamire. A kórházban azt mondták, hogy ez normális, de vigyázzak, be ne sárguljon. Volt valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Én is így voltam de éjszaka egyátalán nem keltettem fel, volt hogy 5-6 órát is aludt, ennek köszönhetõen vagy nem, de átalussza az éjszakát. Most 4 hónapos. Napközben 4-5 órát hagytam aludni, de általában ekkorra már magátol fel is kelt. Nem feltétlenül kell 3 óránként ennie, úgyis felkel ha éhes. Egyébként a lányom most napközben 2-2,5 óránként szopzik. Szóval változó. Jó babázást!

Én is így voltam de éjszaka egyátalán nem keltettem fel, volt hogy 5-6 órát is aludt, ennek köszönhetõen vagy nem, de átalussza az éjszakát. Most 4 hónapos. Napközben 4-5 órát hagytam aludni, de általában ekkorra már magátol fel is kelt. Nem feltétlenül kell 3 óránként ennie, úgyis felkel ha éhes. Egyébként a lányom most napközben 2-2, 5 óránként szopzik. Szóval változó. Jó babázást!
Nekem azt mondták a kórházban, hogy 3 óránál többet, ne hagyja aludni a a kicsit, mert a sárgaság miatt aluszékony és, nehogy kiszáradjon, mert nem kell fel enni. Igy 3 max 4 óránként keltettem. Most 5 hetes lesz és magától ébred 4 óránál többet nem alszik éjjel sem.
Szerintem nem szabad keltegetni, egy baba jobban érzi mikor éhes, mint a nõvérkék a kórházban! Nekem is sárga volt a lányom, mikor hazahoztuk, de nem ébresztgettem nappal, csak éjjel. Ennek ellenére 1 hós korától egész éjjel alszik!! Ha 5 óra múlva sem ébred, csak akkor kellene felkelteni, mert a tejnek sem jó ha nagyon felgyülemlik, vagy inkább fejjél kicsit, ha 4 órát alszik, és úgy etesd.Tudod minél több tej fogy, annál több lesz!
Én megpróbálom a babámat felébreszteni 3-3, 5 óránként, mert ha többet alszik, akkor nagyon kiéhezik és mohón fal és nagyon sok kajcsit kibüfizik utána. Nálam a pelenkázás mindig felébreszti és általában van is mit kicserélni, mert szinte mindig kakis a pelus. Próbáld meg mellre tenni és kicsit ébresztgetni, beszélj neki és maceráld az arcocskáját vagy a fülét. Éjszaka ne ébreszd fel, csak nappal.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szoptatás mellett Betaloc és Frontin?

2008 óta kell szednem pánikbetegségre, és PSVT-re a gyógyszereket.Van olyan, akinek kellett hasonló gyógyszereket szedni szoptatás alatt? Nem véleményekre, hanem tapasztalatokra vagyok kíváncsi..:)

2

Mit tegyek/tehetek szoptatás után a melleimmel?

Mit tehetek, hogy újra formásak legyenek? mit tehetek a striákkal/csíkokkal?

5

Nagyon rossz anya vagyok, vagy más is van így?

Most 6hetes a lànyom a nagyobb 4 éves lesz,az a bajom hogy kevés idö jut a nagyra,mindig hív hogy jàtszak de alig jutok hozzà,mert a kicsi folyton szopizna,tegnap megelégeltem és adtam neki tàpszert,ami utàn persze aludt,de én nagyon rosszul éreztem magam.mit tehetnék hogy vàltozzanak a dolgok?

17

Túl erős tej? ! Most komolyan ilyen is létezik?

Én már nem is tudok mit szólni ehhez: Lányom 20 hetes 9010 gramm, nem mondom, jó húsban van de hosszra is nagy. Erre anyám elkezdte, hogy most már aztán kezdjek hozzátáplálni, mert túl erős a tejem, el fog hízni a kicsi, és emiatt nem fordult még át. Amúgy erről beszéltem a védőnővel, megnézte, és mondta hogy oké, hogy nem fordul át, de háton fekve magától próbál felülni (mintha felüléseket csinálna:D) szóval nem gyenge a gerince. Valaki nyugtasson meg, hogy rendben van a lányom.

10

Milyen mellszívót ajánlotok? Elektromost, kézit? Biztosan szükség lesz majd rá, ha megszületik a pici?

Medela elektromost néztem egyelőre ki, de egyelőre tájékozódom.

8

Budapesten hol és milyen feltételekkel lehet mellszívot bérelni?

kérdeztem a védõnõt es 2számot mondott, egyik helyen már nem foglalkoznak vele, másik meg fel se vette. vagy inkább venni érdemes?mit gondoltok???

5

1, 5 éves kizárólag cicin elalvó gyerek leszoktatása a szopizásról?

a kislányom csak cicin tud elaludni (ez lehet az én hibám, de így alakult ki születésétől kezdve) éjszaka folyamán is többször kell és csak cicin hajlandó elaludni, már próbálkoztam ringatással simogatással, de nem használt ez rendszerint sírásba torkollott, esetleg valakinek módszer ötlet hogy próbálkozzak elaltatni a gyereket cici nélkül???
köszönöm a válaszokat

1

Zalaegerszegen hol lehet kapni görögszéna kapszulát?

2

Begyulladt mellbimbóra mit ajánlotok?

Sziasztok! Koraszülött ikeim vannak inkubatorban. Géppel fejem nekik a tejet és a mellemet teljesen kidörzsöli a gép, Garmstannal Kenem, de nem az igazi

7

Szoptatás alatti kívánósság? Van még valaki akinek szoptatás alatt fokozódott?

terhesség alatt is sok mindent kívántam, de most szoptatás alatt ez hatványozódott. soha nem voltam csokis, de most veszettül imádom. (terhesség gyanúja nem áll fönt, szülés óta még nem voltunk együtt a párommal)
más is van így rajtam kívül?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!