Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet a babát szopi előtt (1 db)

Hogyan lehet felébreszteni a babát szopi előtt?

Tegnap jöttünk haza a kórházból, de olyan sokat alszik, hogy úgy kell ébreszteni a szopihoz. Három óránként szopiznia kellene, és felébreszteni, de bármit teszek, ? szépen alszik, és alig reagál valamire. A kórházban azt mondták, hogy ez normális, de vigyázzak, be ne sárguljon. Volt valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Én is így voltam de éjszaka egyátalán nem keltettem fel, volt hogy 5-6 órát is aludt, ennek köszönhetõen vagy nem, de átalussza az éjszakát. Most 4 hónapos. Napközben 4-5 órát hagytam aludni, de általában ekkorra már magátol fel is kelt. Nem feltétlenül kell 3 óránként ennie, úgyis felkel ha éhes. Egyébként a lányom most napközben 2-2,5 óránként szopzik. Szóval változó. Jó babázást!

Én is így voltam de éjszaka egyátalán nem keltettem fel, volt hogy 5-6 órát is aludt, ennek köszönhetõen vagy nem, de átalussza az éjszakát. Most 4 hónapos. Napközben 4-5 órát hagytam aludni, de általában ekkorra már magátol fel is kelt. Nem feltétlenül kell 3 óránként ennie, úgyis felkel ha éhes. Egyébként a lányom most napközben 2-2, 5 óránként szopzik. Szóval változó. Jó babázást!
Nekem azt mondták a kórházban, hogy 3 óránál többet, ne hagyja aludni a a kicsit, mert a sárgaság miatt aluszékony és, nehogy kiszáradjon, mert nem kell fel enni. Igy 3 max 4 óránként keltettem. Most 5 hetes lesz és magától ébred 4 óránál többet nem alszik éjjel sem.
Szerintem nem szabad keltegetni, egy baba jobban érzi mikor éhes, mint a nõvérkék a kórházban! Nekem is sárga volt a lányom, mikor hazahoztuk, de nem ébresztgettem nappal, csak éjjel. Ennek ellenére 1 hós korától egész éjjel alszik!! Ha 5 óra múlva sem ébred, csak akkor kellene felkelteni, mert a tejnek sem jó ha nagyon felgyülemlik, vagy inkább fejjél kicsit, ha 4 órát alszik, és úgy etesd.Tudod minél több tej fogy, annál több lesz!
Én megpróbálom a babámat felébreszteni 3-3, 5 óránként, mert ha többet alszik, akkor nagyon kiéhezik és mohón fal és nagyon sok kajcsit kibüfizik utána. Nálam a pelenkázás mindig felébreszti és általában van is mit kicserélni, mert szinte mindig kakis a pelus. Próbáld meg mellre tenni és kicsit ébresztgetni, beszélj neki és maceráld az arcocskáját vagy a fülét. Éjszaka ne ébreszd fel, csak nappal.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha sokat vagyis gyakran (2 oránként) szopizik kaphat gyomorgyuladást?

12 napos a dragam,vagyis egyszoval anyatejtöl kaphat gyomorgyuladast

2

Nem ismerem a terméket. Lehet kapni görögszénamag teát filtereset vagy venni kell görögszénamagot és nekem kell fözni belöle? Ha mindkettő létezik melyik a jobb?

3

Mit kell enni vagy inni hogy táplálóbb legyen a tejem?

Mert van bőven csak nem elég tápláló.Óránként megéhezik tőle.

2

Nektek mennyit eszik egy evésre a szoptatòs 5-6hetes babátok?

4

Hogy lesz így tejem, ha a baba pár perc alatt bealszik a cicin?

Ma egy hetes a babám. Úgy látom kezd beindulni a tejem, ezt a fejésből látom. Kb 20ml-ket tudok már kifejni belőlük szopi után. Ez nem sok tudom, de nekem eddig még ennyi se jött ki. Az a gond, hogy ébredés után cicire teszem a babát, de alig akarja szívni, folyamatosan piszkálni kell hogy szívja, de így is 5-6 perc után bealszik. És ilyenkor pótlást kap. Vagy ne adjak semmi pótlást, és csak szopizzon pár perceket? De akkor meg éhes marad, és fél óránként ébred. Hogy csináljam, hogy több tejem legyen, és ne kelljen pótlásnak tápszer? Ha fél-1 óránként cicizne, nem fog kisebesedni a mellem? És kell-e fejni, és ha igen, minden szopi után?
Tejtermelődés elősegítésére Laktoherbet iszom, napi 2-3 pohárral, és igyekszem sok vizet inni.

Hogyan csináljam? Minden tanács, jó tapasztalat érdekel. Köszönöm.

10

Csak a "negatív" stressztől apad el a tej vagy a sok adrenalintól is? Megkülönbözteti a szervezet a kettőt?

8

Colief cseppekről tapasztalatok?

5

170g-ot evett 3hetesen? Teljesen megijedtem. Nyugtassatok meg kérlek!

5

1, 5 év után "cicifüggő" gyereknél van esély arra, hogy "leszoktatás" nélkül magától abba hagyja a cicizést (cicin cumizást)?

10

A babám általában jol kiszívja a melleimet, de ha pl- nem annyira éhes és van hogy csak egy mellemet szívja ki akkor a másikat én csak kézzel tudom kifejni mert mellszívóval nem megy. Nem fog így elapadni a tejem?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!