Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet Debrecen (19 db)

Hogyan lehet facebookon beállítani, hogy úgy tudjak posztolni, hogy kiírja a nevem alá, hogy pl. kb. egy órája, Debrecen környékén?

és nem arra gondolok, hogy egy órája írjak posztot Debrecenbõl és akkor ez lesz ott , hanem hogy egyáltalán írjon ki helyet, mert nálam csak azt írja, hogy kb. egy órája

Legjobb válasz: Hát kapcsold be a helymeghatározót, nyilván csak okostelefonon lehet gondolom én.

Hát kapcsold be a helymeghatározót, nyilván csak okostelefonon lehet gondolom én.

Hogyan lehet, hogy a semmi közepén fekvő Debrecen az ország második legnépesebb településévé vált?

Ott van pl. Szeged, ami a Tisza partján van, Miskolc és Pécs a hegyek lábánál, Győr is a folyók találkozásánál, így érthető ezen városok fejlődése, na de Debrecen? Egy idézet: "Micsoda körülményeknek köszönheti Debrecen létrejöttét, azt nem tudom, de azt sem fejthetem meg, mi bírhatott rá harmincezer embert, hogy olyan vidéket válasszon magának lakóhelyéül, ahol sem forrás, sem folyó, sem tüzelő, sem építőanyag nincs..."

Legjobb válasz: pont azert mert a "semmi kozepen" fekszik igy kialakult a mezogazdasaga. ha kicsit utana nezel a varos tortenetenek rajossz mindenre. egyebkent pedig a tortenete az 1200as evekre nyulik vissza, mezovaros volt, a kelet-nyugati es az eszak-deli kereskedelmi utvonalak menten fekudt valamint arumegallito joga volt. egy szoval mar regen is pezsgett a varos gazdasaga igy nem csoda hogy ezt nem hanyagoltak el az evek folyaman hanem fejlesztettek.

pont azert mert a "semmi kozepen" fekszik igy kialakult a mezogazdasaga. ha kicsit utana nezel a varos tortenetenek rajossz mindenre. egyebkent pedig a tortenete az 1200as evekre nyulik vissza, mezovaros volt, a kelet-nyugati es az eszak-deli kereskedelmi utvonalak menten fekudt valamint arumegallito joga volt. egy szoval mar regen is pezsgett a varos gazdasaga igy nem csoda hogy ezt nem hanyagoltak el az evek folyaman hanem fejlesztettek.
fogadni mernek hogy pesti vagy... egyebkent minket legalabb nem mos el semmilyen viz es jobban van munkahely is mint a hegyekben.
Utolsó! Az elcsatoláshoz, semmi köze ennek, azelõtt is fontos város volt Debrecen. A kérdezõ pedig tipikusan pesti...
Úgy, hogy az ország összes többi nagyvárosát (Kolozsvár, Brassó, Temesvár, Pozsony, Kassa, Újvidék) elcsatolták 1920-ban, Miskolc pedig a 90-es években 200 ezer alá csökkent.
El kell jönni az Alföldre és szétnézni, kirándulni! Akkor ez a semmi talán a számodra is értékké válik, mint egykori költõnk ahogy fogalmazta: " Szép vagy Alföld, legalább nekem szép, itt ringatták bölcsõm...." Debrecen igenis szép város, kultúrája, gazdasága, idegenforgalma sokoldalú, és nem utolsó sorban világhírû egyetemváros is, semmivel sem kevesebb mint pl. Szeged. És ahogy az elõttem szóló írta, legalább itt nem kell homokzsákokat pakolni, télen nem zár el a hó a hegyek miatt. Minden térségnek megvannak a saját elõnyei és hátrányai.
Régebben az Alföld nagyon nagy része volt mocsár vagy ártér (vagy mindkettõ egyszerre), így azon a kevés helyen, ami biztosan lakható volt, viszonylag sokan éltek. Ha megfigyeled az Alföldön ritkábban vannak a települések, de jellemzõen sok a nagyobb város, míg mondjuk a Dunántúl teli van apró falvakkal.
Az utolsó picit melléfogott, mert tipikusan miskolci vagyok és rühellem a pesti liberálbolsevista-õszirózsásterrorista agyhalottakat (és a statisztikák szerint még mindig ezekre szavaznak), akik miatt Debrecen lett a második legnagyobb város, nem pedig Kolozsvár.

COOL Debrecen! Ez hogy lehet hogy minden ital 150 ft és nincs belépő, csak éjfél után? Mi a véleményed a helyről?

Nagyon gyanus ez nekem... mindenfélét beengednek oda? Mi a véleményed a helyr?l? voltál már?


T Pont boltokba hogy lehet elhelyzkedni, hol hirdetik az állásokat? Néztem a telekom oldalát de ott az állásajánlatoknál csak Bp, Miskolc Pécs és Debrecen van.

Legjobb válasz: Azért mert a boltok többsége nem Telekom mûködtetésében van hanem alvállalkozóké-tehát a kiszemelt boltban kell érdeklõdni.Nem is nagyon van az országban közvetlen Telekom üzemeltetésû bolt legfeljebb a fõvárosban és a nagyobb városokban 1-2! (Pár évvel ezelõtt mikor én is T-Mobile értekesítõ voltam akkor a Com2 Kft. mûködtette a T-Mobile üzletet viszont a munkáltatóm a Fruit Kft. volt)

Azért mert a boltok többsége nem Telekom mûködtetésében van hanem alvállalkozóké-tehát a kiszemelt boltban kell érdeklõdni.Nem is nagyon van az országban közvetlen Telekom üzemeltetésû bolt legfeljebb a fõvárosban és a nagyobb városokban 1-2! (Pár évvel ezelõtt mikor én is T-Mobile értekesítõ voltam akkor a Com2 Kft. mûködtette a T-Mobile üzletet viszont a munkáltatóm a Fruit Kft. volt)
Berek utcához a 3, 3A troli vagy a 24, 24Y (vissza 22, 22Y) buszok a nyerök, a Csáthy utcához a 25, 25Y, 41, 41Y, 45, 45H buszok a jók.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Debrecen, Nagyállomás-Thomas Mann utca. Hogy lehet eljutni?

Gondoltam rá hogy villamossal megyek, a Bem téren leszállok és átsétálok, de lehet hogy szorongatni fog az idő. Gyors javaslat?

Legjobb válasz: Holnap.

A kérdező hozzászólása: Holnap.
31, illetve 32es busz.

Microsoft Train Simulator programban a Debrecen-Füzesabony vonalon hogyan lehet Tiszafüredre beállni?

Mert ott áll egy másik vonat (szembe) azon a vágányon, ahová nekem kellene beállni.

Legjobb válasz: öcsémet holnap megkérdezem, megvan-e neki ez a vonal, azt írok

öcsémet holnap megkérdezem, megvan-e neki ez a vonal, azt írok
A kérdező hozzászólása: köszi!

Hogyan lehet kimenni Debrecen belvárosból a Hármashatárhegyre biciklivel?

Legjobb válasz: A Hármashatárhegyre nehéz, mert messze van! Ha Hármashegyaljára gondoltál, akkor Kossuth u., Faraktár u., Vámospércsi u. útvonalon, bár attól függ honnan indulsz!

A Hármashatárhegyre nehéz, mert messze van! Ha Hármashegyaljára gondoltál, akkor Kossuth u., Faraktár u., Vámospércsi u. útvonalon, bár attól függ honnan indulsz!
A zsuszi vonattal ki tudsz menni:) de a vasút mellett megy kerékpár út is, de kb 17 km re van:D
nem voltam egyértelmû:D a Hármashegyalja van 17 km re Debrecentõl, és nem a kerékpárút a vasúttól:)
Hát ez jó mafla kérdés. De! Intecity-vel Budapestig, majd a pályaudvaron benyomod a bringádat egy egyterû taxiba, és érkezéskor fizetsz! :)
http://www.utvonalterv.hu/ Beírod honnan, hova, kijelölöd h biciklivel, és megmutatja.

Nagyon szeretem a kutyám és szeretnék elmenni nyárimunkára 12 éves vagyok Debrecen-ben élek és, hogy mindene meglegyen szeretnék keresni egy kis pénzt persze úgy, hogy a kutyára is legyen időm elmehetek vagy ilyen idősen nem lehet?

sziasztok 12 éves vagyok és nyáron szeretnék keresni egy keveset hogy a kiskutyámat eltudjam tartani és mindent megtudjak neki adni nagyon szeretem és bármit megtennék érte és persze megszeretném keresni a kajának nyakörvnek(bolhanyakörvnek, játékoknak stb. nekem lehet menni valahova??

Legjobb válasz: jah és hozzá teszem nem szeretném a szüleimet ezzel lehúzni :)

A kérdező hozzászólása: jah és hozzá teszem nem szeretném a szüleimet ezzel lehúzni :)
12 évesen még nem tudsz menni sehova. Esetleg ismerõsökhöz, szomszédokhoz zsebpénzért füvet nyírni, kertet ápolni.
Sajnos 14 éves kor alatt még diákmunkára sem mehetsz. De add át a szüleidnek, hogy gratulálok, remek gyereket nevelnek, akiben már ennyi idõsen ilyen felelõsségtudat van! Igazán büszkék lehetnek Rád!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :) Akiteki Köszönöm szépen nekem mindennél többet ér a kutyám és bármit megtennék érte majd érdeklõdöm pár barátomnál is, hogy nem kell-e segíteni valamiben nekik :)
Utcabeli ismerõsöknek bevásárolni, kutyát sétáltatni, ablakot pucolni, füvet nyírni, ilyesmiket tehetsz. Apróságok, nem vesznek igénybe túl sok idõt, de jó fej szomszédok biztos szívesen adnak érte pár száz Ftot. Jó olvasni, hogy vannak korodbeliek, akik így gondolkodnak!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen érdeklõdni fogok sok ismerõsömnél :)
Én is debrecenben élek, nemtudom merre laksz de a Tócóskertben, A csapó utcán, vagy a lakótelepeken sok a kutya, lehet kutyaséáltatást vállalni. Nem biztos, hogy sikerül, de lehet. Amugy gratulálok, tényleg kutyaszertõ vagy! 14/f
A kérdező hozzászólása: a tóciban lakok(tócóvölgyben) de 12 évesnek engedik hogy sétáltassam a kutyájukat?? :)
Sajnos 16 év alatt szinte esélytelen munkát találnod, viszont a kutyasétáltatás ismerõsöknek, rokonoknak jó ötlet lehet, kérdezõsködj kellene-e valakinek kutyasétáltatás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!