Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet 1 éves kutyámat, hogy (15 db)

Hogyan lehet rászoktatni 1 éves kutyámat, hogy a kertben egy adott helyre végezze a dolgát?

Kertes házba költöztünk.

Legjobb válasz: Lehet venni sprayt, hogy odaszokjon a kutya. Ha nem akarsz, akkor menj "sétálni" vele pórázzal, s vezesd oda, s dícsérd meg. De idõvel egy helyre szoknak. Nekem legalábbis.

Lehet venni sprayt, hogy odaszokjon a kutya. Ha nem akarsz, akkor menj "sétálni" vele pórázzal, s vezesd oda, s dícsérd meg. De idõvel egy helyre szoknak. Nekem legalábbis.
Nekem alapból egy helyre kakál. (pont a kapu elé :@) Néha nyom csak egy-két vímesdobozt máshova. :D

Be lehet tanítani egy 1 éves kutyát (ül, fekszik stb)? Mármint fogékony a tanulásra attól, hogy nem olyan fiatal?

Legjobb válasz: Hogyne lehetne. Egy éves, remek korban van, már nem kölyök, hogy elkalandozzon a figyelme, de nem is idõs, hogy már nehezebben tanuljon.

Hogyne lehetne. Egy éves, remek korban van, már nem kölyök, hogy elkalandozzon a figyelme, de nem is idõs, hogy már nehezebben tanuljon.
A kérdező hozzászólása: köszike:) és pl egy 4 éveset amely már be van tanítva de én még fejleszteni akarom?
Azt is. Nincs olyan, hogy túl öreg a tanításhoz. Csakhát, ugyanúgy mint az embereknél, egy fiatal elme fogékonyabb, de gyakran elkalandozik, egy öregebb elme már nem annyira fogékony, de nem kalandozik el. A lényeg, hogy akárhány éves, lehet tanítani.
Persze! Majdnem két és félévesen kezdtünk sulizni. Addig az ül fekszik pacsit ismerte, mostmeg hogy majdnem 3 éves, túl vagy egy egyes szintû engedelmességi vizsgán, és ügyességi kettes szintûre gyúrunk épp. Hajrá! Mindent lehet, csak akarni kell!
persze, nem korfüggõ. az én kutyám minél idõsebb volt, annál könnyebben tanult.

Fajtatiszta 1 éves kutyusom összeakadt egy korcsal, meddig lehet neki gyógyszert adni, hogy ne legyen pici kutya belölle?

Férjem póráz nélkül vitte sétálni és megtörtént a dolog . Dokihoz kell vinnem , vagy vehetek neki én az állatpatikában ?

Legjobb válasz: Hívd fel az állatorvost az a leggyorsabb és legbiztosabb módja, hogy megtudd mit kell tenned.

Hívd fel az állatorvost az a leggyorsabb és legbiztosabb módja, hogy megtudd mit kell tenned.
"elsõ reakcióm: Háhhh de [email protected] vagytok! második: Szegény kis fajtiszta kutyuskának csak fajtiszta kutyuskával lehet keveredni hogy fajtiszta kis kölykök szülessenek belõle? (=pénz) valószínüleg ezért nem ivartalanítottátok még (elnézést ha nem így van) de ennyi észt h tüzelési idõszakban póráz nélkül...pff" Ennyiszer sem láttam még egy mondatban a fajtatiszta helyett a fajtiszta kifejezést. :D Mielõtt vki elõadást tart tisztában kéne lennie a szavak jelentésével! A válaszadónak pedig: Úgy tudom 24 vagy 48 órán belül tud adni az állatorvos olyan injekciót, ami meggátolja a nemkívánatos szaporulatot. Vagy ott van még az ivartalanítás! Ne engedjétek megszületni a kicsiket, mert az anyát is elveszthetitek egy komplikációban, de a kölykök élete már ilyenkor megpecsételõdik. Ha nem is közvetlen általatok, de nagy az esélyük, hogy menhelyre, utcára, láncra, kocsi alá, stb... kerülnek.
Injekciót kell beadatni az orvossal a kutyának, de kb szinte rögtön utána, nem szabad várni vele. Vigyetek pénzt: 8ezer egy ilyen injekció.
korcs? keverék talán
Korcs...azt hiszem ez jellemez is...Ivartalanítsd ki...az a biztos, hogy ilyen ne történhessen meg.És nem a keverék kutya miatt!
Tudod, mi korcs, te.... Idióta! Igen, vannak kutyakönyvek, ahol ez a hivatalos megnevezés, viszont így provokatív a kérdésed, mert hétköznapokban nem ezt használjuk, hanem a keveréket. Amúgy meg a ti hibátok.
elsõ reakcióm: Háhhh de [email protected] vagytok! második: Szegény kis fajtiszta kutyuskának csak fajtiszta kutyuskával lehet keveredni hogy fajtiszta kis kölykök szülessenek belõle? (=pénz) valószínüleg ezért nem ivartalanítottátok még (elnézést ha nem így van) de ennyi észt h tüzelési idõszakban póráz nélkül...pff
Állatorvos ad injekciot. vagy ajándékozd el a kiskutyákat. Férjed meg felelõtlen ha tüzelõ kutyát póráz nélkül sétáltat, vállalja a következményeket. Ez olyan mint amikor a tizenévesek szexelnek gumi nélkül....és megtörténik a baj.
Remélem a korcs kifejezést, nem degradáló módban használtad. Amúgy meg a férjed korcs agyilag. Hogy lehet valaki ekkora tapló...
Kiváncsi lennék a te kutyádnak van e törzskönyve ?? Mert ha nincsen akkor a tied is csak egy korcs, hivatalosan nem elismert fajta ! Hanem UV! Na mindegy , amm keverék , nem korcs ... hogy mondhatdsz ilyet?? Bunkó
Szórd is a hamut a fejedre, hogy fulladj is meg benne lehetõleg! Én elsõ felindultságomban sem szoktam olyat mondani, hogy mondjuk nyomorék kis xyz fajta... Ez csak a te szegénységi bizonyítványod, hogy korcsnak nevezed a keverék kutyát... Õk legalább szerelem-gyerekek, nem pedig kék vérû érdekházaságok. :P
Ivartalaníttasd gyorsan. Ezzel megvéded õt sok betegségtõl és késõbbi "véletlenül megtörtént" dolgoktól. Az injekció nem a legjobb megoldás, mert nagyon gyakori mellékhatása a méhgyulladás. Bár, még mindig jobb, mint, hogy leeljen szegény!
11:12 Na ez egy nagyon jó válasz volt!!! Találó, tetszett, és milyen igaz:P ;)
tegnapi 11:31-es válaszadónak: igenis használják ezt a szót hogy fajtiszta...bár a lényegen nem változtat :)
Állatorvosod kérdezd, de létezik egy Alizine nevü injekcio, ami a vemhesség elejétõl a 45. napjáig beadható. Egy ultrahangos vizsgálattal azonban meg kéne gyõzõdnöd arrol, hogy tényleg vemhes-e a kutyus. Az injekciot szokták ajánlani méhgyulladás megelõzése képpen is, és a késõbbiekben sem okoz semmiféle problémát. De tüzelõ kutyust, szigoruan csak pórázon szabad sétáltatni, erre a késõbbiekben nagyon figyeljetek.
Árokparti gyõztes apától származó :)
Mert Ti még nem követtetek el hibád. Nagyon nehéz elhinni!És nem oltogatni kellene hanem egy normális választ adni.(amit már megtettek) Szerintem is vidd el állatorvoshoz. Õ tudja mi a teendõ.
és még mennyit fogsz kapni, ha tüzelve, póráz nélkül tartod a kutyát..
A kérdező hozzászólása: Szórom a hamut a fejemre ! Nem gondoltam volna hogy hirtelen felindulásból írt segítség kérésem ennyi negatív energiát sugároz majd felém . A kérdésemre válaszolóknak köszönöm !
Általában szerintem sem, de most totál mindegy, milyen szót használ, mert az a lényeg: van már épp elég gazdátlan, keverék kiskutya, nem kell, hogy most õk is megszülessenek. Most ezen van a hangsúly, nem pedig azon, hogy a kérdezõ esetleg lenézi-e a keverékeket vagy sem.
Szerintem nem lényegtelen egyáltalán a szó használat!
Van megoldás a problémádra, ne aggódj. Nem kell ivartalanítani és szülnie sem kell. De mielõbb vigyétek állatorvoshoz, mert minél többet vártok annál többe fog kerülni!
Jól leoltottátok szerencsétlen kérdezõt... Jelen esetben lényegtelen, hogy milyen szót használt. A helyzethez képest felelõsségteljesen próbál viselkedni, mert az igaz, hogy nem kéne megszületniük k kiskutyáknak. Nagyon nehéz lenne nekik gazdit találni, és 1 évesen még korai is lenne a számára a szülés. Van olyan szuri, amit ráér a tüzelés vége után beadni. Így ha netán történne még baleset, azt is hatástalanítja. Kettõt kell beadni, azt hiszem, pár napos eltéréssel. Hívj fel egy dokit, mert pontosan azért nem tudom.De azért inkabb ne legyen több baleset... És máskor figyeljetek jobban! Tüzelés alatt a séta csak rövid, e.ü. jellegû lehet sajnos. Én is javasolnam az Ivartalanitást, sok kellemetlenséget elõz meg.
A hormoninjekció az esetek 3/4-ben méhgyulladást okoz. Ivartalanits sürgösen.
Egyébként nem értem páran miért vannak kiakadva "korcs" szóhasználattól? régen szakkönyvekben is igy emlitették a keverék kutyákat.


Mire lehet tanítani egy 1 és fél éves sicu kutyit? Hogyan?

Van egy 1 és fél éves sicu kutyusom akit megszeretnék tanítani egyetsmásra de valahogy nem tudom!Segítség kéne!!!

Legjobb válasz: Egy kutyát kortól függetlenül meg lehet tanítani bármire. Tényleg akármit meg tudnak tanulni, ha a megfelelõ módszerrel tanítod. Írd be a keresõbe a klikker szót, nagyon hasznos dolgokat fog kihozni. Az én kutyámat is ezzel a módszerrel tanítom, 6 hónaposan rengeteg trükköt tud, pl: tetszhalott, meg ilyesmi :D. Egyébként könyvek amikbõl ötletet meríthetsz; 50 játék kutyáknak és a 101 kutyatrükk. Mi is ebbõl tanulunk :D

Szia! Szerintem nyugodtan elkezdheted elsõsorban (ha még semmit nem tud) hogy biztosan hallgasson a nevére, ha hívod. Aztán, ül, (pacsi) fekszik, MARAD , és hogy rendesen sétáljon melletted. Az ült, úgy tanítsd meg, hogy elõveszel, egy jutalomfalatot, megmutatod neki, és a háta felé tolod. Ettõl automatikusan leül.Ezt gyakorold vele, és persze közben mondd, hogy ül. A fekszik-et, úgy tanítsd, hogy leülteted, majd (közben mondod, hogy fekszik), és lehúzod az orra elõtt a jutalomfalatot.A pacsinál felemeled a kezét és megrázod, közben pacsit mondasz, és megjutalmazod. A maradod úgy tanítsd, hogy leülteted/fekteted egy lépést hátrébb mész, (közben mondod, hogy marad!)majd megjutalmazod, és a távolságot egyre fokozod. A szép sétálást gyakorolni kell... de annyit segíthetek, hogy az elején rövid pórázzal kezd! Ezeket türelmesen csináld vele! Sok sikert mindenhez! Anna
Egy kutyát kortól függetlenül meg lehet tanítani bármire. Tényleg akármit meg tudnak tanulni, ha a megfelelõ módszerrel tanítod. Írd be a keresõbe a klikker szót, nagyon hasznos dolgokat fog kihozni. Az én kutyámat is ezzel a módszerrel tanítom, 6 hónaposan rengeteg trükköt tud, pl: tetszhalott, meg ilyesmi :D. Egyébként könyvek amikbõl ötletet meríthetsz; 50 játék kutyáknak és a 101 kutyatrükk. Mi is ebbõl tanulunk :D
Arra lehet megtanitani hogy bekösse a cipõdet.Nagyon hasznos :D
Én a tanításhoz a klikker tréninget ajánlom. Mind a ketten élvezni fogjátok és fergetegesen gyorsan tanulnak általa a kutyák. Nézz utána itt: http://www.klikker.hu Meg a youtube-on: clicker training címszóval.
Nem a legjobb idõben kezded, fél évesen már el lehetett volna kezdeni a tanítását. De attól is függ mire szeretnéd tanítani. Ebben a korban már taníthatsz neki bármit.
olvasni-autót vezetni nehezebb, de nem reménytelen :) a sicu kutyi akkor fog megtanulni dolgokat, ha te a cuki kis gazdi utoléred a kutyid értelmi képességeit. mert most még õ az okosabb. õ ért emberül, te nem értessz kutyául. tanulj, könyvekbõl ( tudod amit olvasni kell , és papirra irják ), nézz kutyákkal kapcsolatos tv-mûsorokat. és beszélgess náladnál értelmesebb kutya tulajdonosokkal.
Nagyjából mindenre meg tudod tanítani, amit egy kutyának tudnia "kell", ez kortól független. Persze, most már kicsit nehezebb dolgod lesz, mert már kialakult a kutya saját személyisége, ráadásul a shi-tzuval egyébként is nehezebb egy kicsit, mert rettentõ makacs egy fajta :) Tapasztalatból beszélek, nekem egy 5 éves shi-tzum van. De ha törelmes vagy, megfelelõen ösztönzöd a kutyit ( és itt NEM a verésre/fenyegetõzésre gondolok!!!), pl jutalomfalatokkal, játékkal, akkor menni fog, mint a karikacsapás. :) A klikkert én is ajánlom, nagyon hasznos kis találmány :) Beszélj tapasztalt(abb) kutyásokkal, kérj tõlük tanácsot, kérd meg õket, mutassák meg, õk hogyan csinálják. Sok sikert a tanításhoz :)
Nézd meg a 101 kutyatrükk címû könyvet, nagyon hasznos dolgok vannak benne ! :)
A kérdező hozzászólása: a 3. fálaszolónak üzenem:köszönöm!minnél hamarabb elkezdem a tanítást!:) :D
a legfontosabb dolgok: ül, gyere ide, nem szabad, marad. Keress rá az interneten, pl. kutyanevelés címszó alatt, biztos találsz rengeteg infót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Anna!Kedves tölled hogy nem olvastacc valam oldalakat!!!:P:) És tényleg köszönöm!(annak köszönöm aki írt!)Perzse aki hülyeséget írt annak nem köszönöm!!:@

Úgy hallotam hogy olyan 1-1, 5 éves kortól lehet párosztatin a kan kutyákat ez a Bichon Havaneséné is így van?

Legjobb válasz: Nem. Ilyen korban még egyik fajtánál sem lehet. Sõt, az olyan hozzáértõknek mint te, a kutya egész életében nem ajánlott. Ivartalanítás: ezt viszont nagyon is ajánlom!

Nem. Ilyen korban még egyik fajtánál sem lehet. Sõt, az olyan hozzáértõknek mint te, a kutya egész életében nem ajánlott. Ivartalanítás: ezt viszont nagyon is ajánlom!
Nem, a Bichonok külön kutyafajták, õket nem lehet pároztatni, kizárólag laboratóriumi körülmények között Petri-csészében jöhet létre a megtermékenyítés. Ezt maximum egy igazi tenyésztõ tudja biztosítani, de te egész biztos nem. Amit te tehetsz az egyedül az ivartalanítás, és ezt vedd komolyan!
Hát...egy tenyésztõ nem kérdez ilyet. Meg se szülessen a gondolat a fejedben!
jesszusom ember, hogyan írsz, remélem nincs kutyád.

A kutyánk egy 4 éves kan palotapincsi, 1 éve lett ki ivartalanítva! Most vettem észre hogy a szomszéd lány kutyával össze voltak ragadva! Hogy lehet ha az én kutyám ki van ivartalanítva?

Legjobb válasz: Elõfordul. Mindenesetre baj legalább nem lesz belõle. Hallottam már ilyenrõl, bár nálam még nem fordult elõ.

Elõfordul. Mindenesetre baj legalább nem lesz belõle. Hallottam már ilyenrõl, bár nálam még nem fordult elõ.
van ilyen, de tõle úgyse lesznek kiskutyák, nem tudja megtermékenyíteni.
mivel "ki ivartalanítás" nem létezik, csak ivartalanítás, nyugodtan össze lehettek ragadva, és kiskutyáik is lehetnek.: S. Amennyiben a kutyád IVARTALANÍTVA van, nincs esélye a dolognak.
Ku-tya-is-ko-la!
Ezt a kutyát úgy elcseszték 1 éven keresztül, hogy nem hinném, hogy a fizikai fenyítés beválna. Már csak azért sem, mert ha a gazdái nem változtatnak a saját viselkedésükön, akkor ez egy állandó háború lesz köztük és a kutya közt. Meg kellene érteniük az okokat ahhoz, hogy hatékonyan tudják kezelni a kialakult helyzetet és ehhez kellene a kutyaiskola.
Sikeres 1 éve volt a kiskutyának, hogy a családot a fogai közé kapta. Hihetetlen, hogy egy pár kilós kiskutyát nem lehetett már az elsõ harapásnál helyre tennie valakinek. Vagy elmentek vele iskolába , vagy amikor harap, megfogod a grabancánál és kiteszed onnan, ahol éppen vagytok.De egy pohár hideg víz a képébe sem rossz megoldás.
Kiképzõt keress, te ne próbálkozz... ezek a módszerek csak akkor hatásosak, ha tökéletesen tudod mit hogyan kell csinálni. Amennyire hatásosak tudnak lenni, ha megfelelõen alkalmazod, annyira könnyû elrontani is õket....és akkor csak rontassz a helyzeten. Keress meg egy szakembert, és vedd komolyan amit mond, és kövesd az utasításait.
Ha nagyon megharap fogd össze a száját és mondd, hogy nem, vagy nem szabad. De valószínû, hogy ez sem fog menni, mert semmilyen tekintélyed nincs a kutya elõtt. Ezért kellene kutyasuliba menni, ami valójában gazdiképzõ. Ott megtanítják neked, hogy hogyan kell egy kutyával bánni, hogy ne legyenek problémák a együttélés során.
Találd meg a golyóidat. Ha lány vagy, akkor is. Ez néhány kilós szõrcsomó terrorizál, mondogasd ezt magadban addig, amíg meg nem unod, aztán tedd helyre. Ha nem megy, menj el egy jobb kutyasuliba, olyanba lehetõleg, ahol nem csak hallották már a falkavezérség kifejezést, hanem rendszeresen alkalmazzák is.
Ezzel nem leszel elõrébb, hogy itt kérdezõsködsz, tedd fel a kérdéseidet a kutyaiskolában! Ettõl függetlenül válaszolok. Természetesen lehet más is a falkavezér. Most is van falkavezér a családban (nem, nem az aki már elköltözött). Tehát gondolkozz, ki is a falkavezér jelenleg? Válasz: A KUTYA.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat nagyon hasznosak voltak fel is keresek egy kutya iskolát. !!
Mivel nem tudod, hogyan, KUTYAISKOLA, ahol te tanulod meg , hogyan kezelheted a kutyát.Ugyanis ez csak egy tünet, hogy harap, az egész eddigi ėlete pedig az, ami változtatásra szorul.Ezért nem egy válaszos a kérdésed, mert a kutya nevelés csínját bínját egy mondatban lehetetlen elmagyarázni.
A kérdező hozzászólása: És elfelejtettem hozzátenni hogy van egy falka vezére akire sose morog meg semmi de õ elköltözött és kb évente 1 szer látja a kutyust õt sose harapja meg sose morog rá ..fülét farkát behúzza mikor rá kiabál. de a többieket rendesen terrorizálja. lehet hogy csak egy Bolognese kis kutya de " kicsi a bors de erõs " és az lenne a kérdésem hogy ha van már egy falkavezér . lehet más is az a családból?
Grabancnál megfogást én is akartam írni, csak kimaradt. Amikor harapni akar azonnal megfogod a grabancánál és erõteljesen (nagyon fontos a hangsúly!) rászólsz, hogy nem szabad. Akárhányszor csinálja, te mindig így reagálsz és nem hagyod hogy harapjon. Hidd el, ha a grabancánál kapod el nem fog ellenkezni, ez számukra a legerõsebb jelzés arra nézve, hogy ki a fõnök. A legtöbb kutyát meg sem kell szorítani, elég ha finoman fogod meg és máris nyüszít -nem fájdalmában, egyszerûen tudja hogy rosszat tett. Amúgy meg egy bolognese kutyáról van szó, nem hiszem hogy akkora dolog lenne összefogni a pofáját. Mégse egy fenevad.
Nem te vagy a falkavezér, azt hiszi feletted áll. Az én kutyám nagytestû, szintén egy éves és SOHA, még csak meg sem mert morogni akkor sem amikor lenyúltam a torkán hogy kiszedjek egy fadarabot amit le akart nyelni. Ha játék közben elragadja a hév és véletlen megkap (nem is fáj, csak érzem a fogait egy pillanatra) egybõl lapít, nyalogat, bocsánatot kér. Szóval ami nálatok megy az egyszerûen nem normális. Ha ezt meg meri tenni veled a kutya, akkor a tekintélyed elõtte 0. 1. Séta rendben szokott menni? 2. Ha egyedül hagyod több órára, nyugodt marad? "Egyben" van még a lakás? 3. Etetéssel hogy álltok? Mindent megeszik zokszó nélkül amit elé raksz? 4. Szobatisztaság rendben? Ha ezek közül akármire nem a válasz, inkább keress fel egy kutyasulit, ott jobban tudnak segíteni neked mint mi a gép elõl.
A kérdező hozzászólása: Már próbáltam ezt a száj össze zárást és nagyon hamar kiszabadul és leeszi a kezem ez a csepp kutya és nem csak nekem hanem akikkel együtt élek azoknak is
A kérdező hozzászólása: De hogy neveljem meg ? nem tudom mi ilyenkor a helyes.. :/
Nem erõs, hanem annak hiszi magát. Szerintem elképzelhetõbb hogy fél (fülét farkát behúzza mikor rá kiabál). Kutyaiskola? Néha én is erélyesebben szólok a kutyámra, de a tartása akkoris megmarad. Viszont változtat a viselkedésén.

Szerintetek az 1 éves és 3 hónapos kuvasz kan kutyának a marmagassága 65 cm kb. az megfelel, vagy nem? és mit lehet tenni az érdekében hogy még nőjjön?

Legjobb válasz: magasságban már nem fog nõni. nem felel meg,a standard minimum 71 centit ír elõ. nem tudommilyen szerzõdéssel vetted, ha tenyész minõséget vettél, akkor visszajár a pénzed egy része

magasságban már nem fog nõni. nem felel meg, a standard minimum 71 centit ír elõ. nem tudommilyen szerzõdéssel vetted, ha tenyész minõséget vettél, akkor visszajár a pénzed egy része
Nem felel meg a standard elõírásnak, de csinálni semmit se tudsz vele. Nem lehet "nyújtani".
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a válaszokat. és milyen ételt/tápot érdemes neki venni, vagy adni amitõl még fejlõdik, ha nem is nõ, de testileg, izmosodjon stb..
a növés szempontjából fontos a táp az elsõ 9 hónapban. Most már csak az a fontos, hogy sok proteint, húst kapjon

3 éves kutyám pár hetes kora óta szobatiszta. Most kb 1 hónapja elkezdte, hogy éjszakánként rápisil a szőnyegre de csak egy bizonyos kisebb részen. Nappal semmi gond vele, de így még megszidni sem lehet. Mit tudok tenni ellene?

Rendszeresen levisszük sétálni és ahogy írom eddig nem volt gond vele,és nem is mindennap csinálja csak hetente 3x általában! Most kértünk kölcsön takarító gépet a sz?nyeghez de ez nem állapot.Tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: Ne tartsd a lakásban.

Ne tartsd a lakásban.
tegyél alá kutya pelust azzal megóvod addig is a szõnyeget amig ez megoldódik. Lehet rosszat álmodik, vagy felfázott.Adj neki cukor mentes kamilla teát hátha...
Szerintem pedig ha ugyan arra a helyre pisil akkor jelöl, amit általában a kutyusok lent szoktak, de sajnos a lakásban is elõfordul. Sajátjának tekinti és ezzel akarja megjelölni!
Szerintem, mivel nekünk is van két Goldenünk, mi azt csináltuk, h feltisztítottuk valami erõs illatú szerrel , és utána nem csinálta , mert nem szereti az orra... Vagy estére tedd ki, h ne tudjon bepisilni... ezzel is tanulja , hogy valami rosszat csinált
Én mindenekelõtt a szõnyeget eltenném egy hétre(persze ha megoldható). Nálunk is csinálta ezt a kutya. Kertes házban lakunk, de nem tudom kint hagyni, mert osztatlan közös terület, és a szomszédok zokon veszik. Nálunk a egy kis szekrényt nézett ki magának. Levittem a pincébe, és azóta nem csinálja.Sajnos az okára nem tudtunk rájönni azóta se, de megoldódott. Próba szerencse.:) Persze a betegség se kizárt, de ezt állatorvos talán meg tudja mondani.

Meddig lehet tűrni a szomszéd kutya kibírhatatlan egésznapos ugatását? Már szóltunk párszor, hogy legalább az 1 éves gyermekünk tudjon napközben aludni, de nem igazán érdekli őket.

Közvetlen a házunk mellé van lecsukva a kutyájuk,így minden ugatása elég hangos,idegesít?.

Legjobb válasz: Mondjuk csukd be az ablakot.

Mondjuk csukd be az ablakot.
Kérd meg a szomszédot, hogy tegye máshová a kutya házát. De egy éves gyerek már, ha álmos, akkor zajban is elalszik. Nálunk a panelban állandóan volt kutyaugatás, hangos zene stb. a gyerekek hamar megszokták és aludtak. Csak a felnõtteket zavarták, de tenni nem lehetett semmit ellene.
A gyerek majd megszokja. Nekem a mi kutyánk ugat elég sokat, elég hangosan, pont az ablakom alatt. Én tudok tõle aludni. Esetleg, ha van rá mód, költöztesd át egy távolabbi szobába.
Vegyél egy nagybirtokot, közepére építkezz, így nem kell elviselni semmit a szomszédoktól.
Viseld el, ennyi. Most még is mit csináljon a kutyájával, a kutyák ugatnak, majd megszokja a kölyköd.
Ha megkövezed, az állatkínzás. Ha lelövöd, nem. Nem büntetendõ. Esetleg kártérítést követel majd a gazdája.
ne haragudj, kedves kérdezõ, de én a bezárt kutyát jobban sajnálom, mint Titeket! a világban vannak zajok, egy 1 éves gyereknek hozzá kell ehhez is szokni (erre kérlek ne írj olyasmit, hogy majd megtudom, ha gyerekem lesz...) én elhiszem, hogy idegesítõ a hosszas ugatás, de az is, amikor a szomszédoknak "lábujjhegyen kell járni", mert valahol gyerek van.
Biztos azért ugatnak, mert zavarja ôket a nonstop gyereksírás, bôgicsélés, hehe
Ha be van zárva a kutya, nem csoda. A gazdáját kell megverni, ha az nem segít utána a kutyát is.
Csak azt tudom mondani, hogy dobálj át neki csontokat ugy, hogy a szomszéd ne lássa. Egy jó copákkal órákig elvan. ÍHa jó a viszonyotok a szomszéddal nem lehetne megbeszélni velük ? De panasszal is élhetsz a hivatalba. Én sem nézném jó szemmel ha a kicsi gyermekem nem tudna nappal aludni.
A kérdező hozzászólása: Ezt a házat is alig bírjuk fizetni, nemhogy vegyek másikat, építkezzek.
A kérdező hozzászólása: Látom nincs gyereked, majd megtudod...1 éves gyerek még van amelyik napközben 2X alszik, mivel kicsi, több az alvásigény.Le nem lõhetem, mert fel kell nevelnem a gyerekeimet és ez a börtönbõl nehéz lenne.Szóval NORMÁLIS VÁLASZOKAT KÉRNÉK, HOGY KIHEZ FORDULHATNÉK EZ ÜGYBEN ESETLEG?HASONLÓ TAPASZTALATOKAT!
Jegyzõi hatáskör, ez birtokháborítás. A folyamatos ugatás nem természetes. Vagy rosszul tartja azt a szerencsétlen állatot, vagy beteg az állat. Bejelentést teszel írásban a jegyzõnél, és õ rá tudja szorítani ennek az állapotnak a megszüntetésére.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!