Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet 1 éves (249 db)

Hogyan lehet 1 eves korara szobatiszta a gyerek?

Hallottam olyat, hogy ez lehetseges, de hogyan?? Most 7 honapos es ulni is alig tud... ultessem ra azert, hadd szokja?

Legjobb válasz: Sehogy. A szobatisztasaggal azt jelenti, hogy a gyerek felismeri az ingert es bizonyos ideig képes vissza is tartani magat az uritestol. Agyilag nem érett ra egy ekkora gyerek, max 2,5-3 évesen. Addig trenirozni lehet max, magyaran mindig adott idõben oda ültetni, de értelme az nincs neki.

Sehogy. A szobatisztasaggal azt jelenti, hogy a gyerek felismeri az ingert es bizonyos ideig képes vissza is tartani magat az uritestol. Agyilag nem érett ra egy ekkora gyerek, max 2, 5-3 évesen. Addig trenirozni lehet max, magyaran mindig adott idõben oda ültetni, de értelme az nincs neki.
Sehogy messe habbal.
1 évesen ez még nem tudatos, max sikerül éppen akkor ráültetni, amikor épp produkál
Az én egy évesem nem beszél, szóval még csak szólni sem tudna, hogy pisilni vagy kakilni kell. De én anno szobatiszta voltam nagyon hamar.. :) na ez azt jelenti, hogy minden kaját a bilin ülve ettem, és nagyon sokszor játéknál is ráültettek. Ezt sok anyuka mint az enyém is összekeveri azzal, hogy az Õ gyereke szobatiszta volt. Gondolom a régi öregek mondják ezt neked. Na rájuk ne hallgass mert az idõ mindent megszépít. :)
Sziasztok! Lehet egy évesen szobatiszta gyermek, nagyon sok kultúrában ez teljesen normális. Persze balesetek történnek mindig, viszont az újszülött baba is képes jelezni, s visszatartani a pisit, kakit egy rövid ideig. Mi ezt gyakoroljuk, ezért írom, mert tapasztalat. Úgy hívják EC, avagy természetes csecsemõ higiénia. Nem kényszer, s nincs büntetés, csak egy jelzés észrevétele. Miután jelez a Baba eleget teszünk kérésének, s olyan helyzetbe hozzuk, hogy tudjon pisilni, kakilni. Pl. Wc bili fölé kell tartani. Kitartó munkát és figyelmet igényel, de megéri. De hangsúlyozom, balesetek történnek, mert ez pont egy olyan korszak, amikor minden érdekel egy Babát, s ezért meg lehet, hogy elfelejt szólni. Viszont ezt legkésõbb 6 hónapos korig el kell kezdeni, mert utána már nem fog jelezni, ha addig figyelmen kívül hagyták jelzését. Szóval ha valakit bõvebben érdekel írja be a keresõbe, hogy természetes csecsemõ higiénia. Szép estét mindenkinek!
azért mondanak ilyeneket, mert jól hangzik az már más kérdés, hogy valótlan
Az idegrendszere nem elég érett hozzá. Viszont: állítólag ha TE nagyon odafigyelsz és megismered azokat a tüneteket, amikor pisilni/kakilni készül, és futsz vele a wc fölé, akkor más a születés pillanatától lehet "szobatiszta". Ez azonban nem azt jelenti, hogy jelez és visszatartja, hanem azt, hogy pontosan 14 perc 22 másodpercenként (vagy amennyit kimértél...) rohansz vele, nehogy bemenjen. Szerintem fölösleges eröltetni.
Maximum azt lehet elérni nagyon erõs dresszírozással, hogy a gyerek összeköti a pisilést és a bilit, tehát ha megérzi a fenekén a bili peremét, beleereszt. Ha pedig az anyuka másfél óránként ráülteti, valószínûlg ritkán lesz alkalma bepisilni. Olyan nincs, hogy egy 1 éves magától szóljon, és visszatartsa addig, amíg el nem ér a biliig.
Ó, miért? Mert fogalmuk nincs róla mit jelent a szobatisztaság. Mi 2 évesen kezdtük most 2, 5 és megbízhatóan szobatiszta. Elõtte butaság elkezdeni, az idegrendszer még éretlen rá, még nincs meg az idegrendszeri összeköttetés.
A kérdező hozzászólása: Hat szerintem sem surun, de akkor miert mondogatnak ilyeneket? :D
A férjem unokabátyjának a gyerekei 1 évesen már bilibe pisiltek, kakáltak és õk szóltak!! Úgyhogy nem mese habbal. Az nagyobb fiú, a kisebb kislány. Soha nem voltak erõltetve, nem szerették a pelenkát. A kislány meg imádott a bilin ülve játszani :) Az én fiam is 2 éves elmúlt mikor levettem róla a pelust. Szerintem ne ültesd rá, ha még nem ül biztosan!
Szobatiszta nem nagyon. Viszont ha EC-nek, akkor egész hasonló az eredmény, hiszen pelus nélkül van és bilibe/mosdóba/wc-be pisiltetik/kakiltatják. Azért nem szobatisztaság ez, mert a baba nem tudatosan jelez, nem is nagyon tudja visszatartani a pisit, hanem arról van szó, hogy az Anyuka figyeli a jelzéseit (ezek önkéntelen jelzések) és a baba is rá tud arra állni, hogy reflex szerûen akkor pisiljen, ha épp biliztetik. Én nem próbáltam, de több embertõl hallottam, hogy igen, valami ilyesmi a lényege. Valódi szobatiszta gyereket egy éves korára még nem hallottam. Bár az én fiam szigorúan véve "egy évesen" az volt, de inkább a kettõhöz volt közel (két hónap híján). Én nem szoktam így mondani, hogy akkor már egy évesen az volt, de el tudom képzelni, hogy valaki ilyen módon csúsztat. De, hogy valóban 12 hónaposan? Azt nagyon nem tudom elképzelni
14 hónapos a kislányom, és én is próbálom szobatisztaságra szoktatni. Kb 9 hónapos kora óta ültetem rá a bilire. Mikor már biztonságosan tud üli, el lehet kezdeni. Nagyon hosszú folyamat, és sok türelem kell hozzá. Van úgy hogy nincs kedve, akkor nem szabad erõltetni. Nekünk elég sok sikerélményünk volt már. Mindig megdicsérem, ha produkál a bilibe. Most már tudja mi az a kaki és pisi. Egyszer kétszer már hozta is a bilit vagy mondta, hogy "bili".

Miért nem lehet 1 éves kor alatt tejtermékeket adni a babának? És régen miért lehetett? Az oké, hogy most fejlettebb az orvostudomány és allergiát válthat ki, de régen sem volt annyi allaergiás gyerek, ember.

Legjobb válasz: 21.21. Nincs igazad. Akik a tejre allergiásak,azok mind fiatalok,és már tápszereken éltek. A tejben nem élteidegen anyag van,hanem D vitamin és kalcium,amire a szervezetnek szükksége van. Régen nem is hallottak allergiáról. Ha valkinek hasmenése volt,az egy-két napig koplalt,de után éppúgy étkezett,ahogy elõtte. Felénk sok 70-80 éves él,akik ma is mûvelik a kertjüket,és naponta megisznak -1 2 l tejet. Ez az egész csak propaganda,nem egyéb.

21:22-nak Gratulálok:-((((( Az én fiam nem volt tápszeres 821 hónapig ciczett), mégis 1 évesen 12, 2 kiló volt, alányom még ciczik, már 14 hónapos és õ most csak 11 kiló. ennek ellnére mind kettõ elindult 11 hónaposan. nem tápszertõl lesz kövér gyerek, hanemmert pl 7-8 hónaposan danoninoval, túró rudival, keksszel tömik
21.21. Nincs igazad. Akik a tejre allergiásak, azok mind fiatalok, és már tápszereken éltek. A tejben nem élteidegen anyag van, hanem D vitamin és kalcium, amire a szervezetnek szükksége van. Régen nem is hallottak allergiáról. Ha valkinek hasmenése volt, az egy-két napig koplalt, de után éppúgy étkezett, ahogy elõtte. Felénk sok 70-80 éves él, akik ma is mûvelik a kertjüket, és naponta megisznak -1 2 l tejet. Ez az egész csak propaganda, nem egyéb.
De régen a tej az tej volt.....nem volt ennyi mû dolog mindenben.
Mert fajidegen fehérje. Egyébként meg régen nem voltak ilyen felmérések, úgyhogy nem tudhatod, hogy mennyi allergiás volt. A mostanra felnõtt lakosság akik anno tejet kaptak megdöbbentõ mennyisége allergiás és majdnem mind érzékeny a tejre. Gondolj csak bele, hányan vannak akik megisznak másfél-2 dl tejet és 10 percen belül rohannak a WC-re mert hasmenésük van.
Osztom az elõttem szóló véleményét!
Komolyan annyira nem érdekel gyereketek egészsége, hogy legalább 1 éves korig ne adjatok neki tejet, ha mér nem szoptattok. DM-ben 1200 forint a tápszer.
Pff ugyan...akkor nagyon sok ember allergiás lenne minden 2. ez csak blabla.NA ismét le leszek pontozva de ez a véleményem! Amúgy valamire rákell fogni mindent!
21:22-es így igaz:) !!!Egyetértek!
Én adok neki!!!! Nem törõdök ezekkel a marhaságokkal! :)
Mert akkor a tápszergyáraknak kevesebb haszna lenne! Én is adtam mindhárom gyerekemnek, és most is a picinek. Egyik sem allergiás sem a tejre, sem más ételre. Viszont mindhárom erõs, egészséges gyerek. A pici most egyéves, mindent eszik, úgy szalad már, mint egy kisnyúl. A tápszeres ek kövérek, de gyönge az immunrednszerük és a csontozatuk is. Elég az itteni írásokat olvasni, sok még 8-9 hónaposan sem áll fel!
Miért marjátok egymást hetente kétszer emiatt a téma miatt? Gyanítom, hogy kevés hozzáértõ szakember van itt, mind laikusok vagyunk és lehetetlen állást foglalni amellett, hogy mi lenne a helyes. Egyik héten megjelenik egy cikk arról, hogy "gyerünk, adjatok 1 éves kor alatt tejet" aztán meg a következõ héten az, hogy "neeee, ne adjatok tejet 1 éves kor alatt". Teljes a káosz itt is, pedig csak észre kellene venni, hogy mind mások vagyunk és tudjuk megváltoztatni egymást. Te abban hiszel, hogy fehér, én meg abban, hogy fekete.-mg
Gratulálok, sikerült egymásnak esni!Fölösleges ilyen kérdésekre válaszolni, mert csak vita van belõle, a másik gyerekét lekövérezik, és mindenki h*lye, aki nem ért egyet velem! Nem itt kéne a fölös energiákat levezetni, hanem ki lehet menni a gyerekkel futkosni.(Persze tisztelet a kivételnek, mert azért itt is akad) Minddenki azt ad a gyerekének, amit akar. Biztos nem akar senki rosszat a babájának, saját maga megállapítása szerint a legjobbat adja neki. Ennyi!
Azért sok az allrgiás mertt a nép eszi azt sok gazdaségos tescos cuccot, nem mozognak, nem járnak kirándulni, ki a természetbe. Egyet köhintenek és rohanás a patikába a tv-ben látott gyógyszerért.
Senkinek nem kell, hogy valami baja legyen. Olyan gyerekesek vagytok. Mindenki más és másként reagál a szervezet a dolgokra. Lehet hogy valaki 1 éves kora után kap tejterméket, s mégis allergiás lesz.
Ennyi erõvel nekem is kéne, hogy legyen valami bajom.
Lehet 10 év múlva kiderül, hogy mégis lett valami baja:-(((
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat....én még nem olvastam errõl a témáról itt, de tényleg nem értem a sértegetések okát!!!! Mindenkinek a maga döntése, hogy hogyan táplálja neveli gyermekét, csak érveket és ellenérveket szerettem volna "hallani"...'no abból volt bõven...

Ha már a Gyed alatt visszamegyek dolgozni, akkor megkapom a Gyest a gyerek 3 éves koráig a munka mellett? Hol találom meg azt a szabályt, hogy csak 1 éves kora után lehet visszamenni dolgozni, vagy ez munkahely függő?

Legjobb válasz: Gyed alatt egyáltalán nem lehet. Gyes alatt pedig csak 1éves kora után lehet dolgozni. Nem tudom hol van a szabály,de így van. Ennek semmi köze a munkahelyekhez.

Gyed alatt egyáltalán nem lehet. Gyes alatt pedig csak 1éves kora után lehet dolgozni. Nem tudom hol van a szabály, de így van. Ennek semmi köze a munkahelyekhez.
Szia! Igen, ha visszamész dolgozni a gyed alatt akkor át kell váltani gyesre és az jár a gyerkõc 3 éves koráig.Nem munkahely függõ hogy mikor lehet visszamenni, hanem szabály van rá.
A kérdező hozzászólása: Igen úgy értettem, hogy akkor a Gyed átváltozik Gyesre, de akkor azt megkapom 3 éves koráig. Ezek szerint csak akkor tudok visszamenni dolgozni, ha betölti az 1 éves kort. Akkor miért van az, hogy a bölcsödékbe kb. 5 hónapos kortól felveszik a csecsemõket? Hiszen oda beadni csak akkor lehet, ha dolgozol nem?
pont tegnap kérdeztem meg a munkaügyisünket. azt mondta ha hamarabb visszamegyek akkor ugye kapom a fizetést. a gyest meg csak akkor kapom ha a gyerek betölti a 2. évet. de akkor fizetés nélküli szabira kell menni és akkor kell megigényelni a gyest. nem értem én sem de nekem ezt mondták... bár az jó lenne ha hamarabb visszamegyek dolgozni és már hamarabb jár a gyes
Fõként a magánbölcsik, a fizetõsek veszik fel ilyen korán a babákat! Az elsõ év alatt, ha kapod a gyest vagy a gyed-et, se dolgozni, se bölcsibe nem adhatod a babát.Ha betöltötte az 1 évet, akkor átváltassz gyes-re és mehetsz dolgozni. Azt kapod 3éves koráig.
A gyereked 1 éves kora elõtt is visszamehetsz dolgozni, csak akkor semmilyen juttatást nem kapsz. Se gyed se gyes. mosolyt kapsz állambácsitól a pofidba. Mivel a gyereked 1 éves kora elõtt a bölcsödéknek sem jár állami támogatás a gyereked után 8se magán, se állami, se csanában) így ezt a különbözetet is Te fizeted a fenntartónak. Füge az arcába kedves nagyra vágyó (esetleg anyagi csõdhelyzetbe jutott) kismama, hogy a gyereke mellõl el akar menni dolgozni. Az állambácsi azt nem mondhatja azért még meg, hogy mikor mehetsz vissza dolgozni, csupán aládtesz.
utolsó válaszoló vagyok, tapasztalatból írtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Van aki csak 3 évesen kezd el beszélni... Tök változó...
Hivatalosan 3 éves kor után tartjuk kórosnak, ha egyáltalán nem beszél. De ez gyermekfüggõ, mint szinte minden. Ismerek olyat, aki 3 éves koráig szinte semmit se mondott, utána pedig hirtelen beindult. Sokat beszélgess vele, mesélj neki, mondókázz, énekelj, nevezd meg az õt körülvevõ tárgyakat, dolgokat! Most ez segít a legtöbbet. De fõként ne aggódj, nincs elkésve!!!!
1 évesen még nagyon korai, szerintem ritka az a baba, aki beszél. Néha becsúszik egy-egy értelmesnek hangzó szótag, de sok esetben a szülõ hallja bele. Ilyenkor még utánoznak, a saját nyelvükön mondják el, amit szeretnének. Az egyszerûbb szótagokat, szavakat utánunk mondják, ha!!! van kedvük. Nincs semmivel sem lemaradva a babád, ne aggódj 9 hós kislány anyukája, magyar tanár

Mikortol lehet sózni a babák kajáját? Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy kizárolag 1 éves kor után, mert árt a veséknek, igaz ez? Mert más hamarább soz, csak azért.

ár egyenlöre még nem soztam neki semmit már 11 honapos mult.elkezdhetem egy picikét?

Legjobb válasz: Igazából miért olyan rettentõ fontos sózni? Ha megeszi só nélkül, akkor ne sózz, nélküle sokkal egészségesebb.Ugyanez a helyzet a cukorral is. Azért mert mi "el vagyunk rontva", nem kell a kicsiket is sóval-cukorral etetni. Amíg csak lehet, kerülni kell ezt a kettõt.

Igazából miért olyan rettentõ fontos sózni? Ha megeszi só nélkül, akkor ne sózz, nélküle sokkal egészségesebb.Ugyanez a helyzet a cukorral is. Azért mert mi "el vagyunk rontva", nem kell a kicsiket is sóval-cukorral etetni. Amíg csak lehet, kerülni kell ezt a kettõt.
Tengeri sót nagyon módjával 7 hónapos receptekben már írnak. (nagy babaszakácskönyv)
Amikor a baba elkezdi ugyanazt enni, amit ti, és már nem fõzöl külön neki, úgy tudom, kb. 2 éves kor után. Egyébként sem fogod tudni elkerülni, hiszen nagymama stb. majd megkínálja a házi koszttal. 1 évesen szerintem még korai. Persze ha már veletek eszik majd, akkor is figyelni kell, ne egyen nagyon sós ételeket.
Szia! Ha bébiételt adsz a picúrodnak, nehéz lesz elkerülni a sót, mert már a 8 hónaposokban is van só. Amúgy ha azt nézed, hogy 8 hónapos kortól kezded el adni pl. a sajtot fõzelékbe, na annál sósabb nem is nagyon kell egy babában. Én kb. 1-2 kiskanál reszelt sajtot tettem annak idején egy bögre fõzelékbe, hát mondanám, hogy nekem is pont elég sós volt. Szóval, aki el tudja kerülni a sóbevitelt 2 éves korig, az valamit nagyon ügyesen csinál. Nekem sajna nem ment ilyen jól :-( Üdv
Ha a gyerekorvos megmondta mit tegyél és miért, akkor miért kellene másképp cselekedni, csak mert mások nem úgy csinálják???!!!
A kérdező hozzászólása: jolvan na, nem kell leharapni a fejem, én csak tanácsot akartam kérni, de látom nem sok sikerrel.hisz nemsoká 1 éves a fiam és elvileg 1éves kortol eheti amit mink, és hát mi sem eszünk teljesen so nélkül.vagy ti igen?
Kezdettõl fogva tettem icipici sót az ételeibe. Lehet nekem esni, DOKI MONDTA!!! És a nagy sóellenzõknek: még a tápszerben is van só. Sõt, az anyatej is tartalmaz sót. 8 hónapos kortól adható üvegesekben már van hozzáadott só. 1 éves korára elvileg a baba azt eszi, amit a szülei. És ugyebár senki nem eszik teljesen sótlanul. Annyi, hogy sokkal kevesebb sót és fûszert használok, mint korábban.
Igaza van Banyucinak! Én is teszek (tettem) egy pici sót a kajába.
bakker, én is kezdetektõl tettem egy csipet sót a fõzõvízbe, akkor most lehúzhatom magam a vécén? Különben is jód van benne, az meg kell a kicsi fejlõdéséhez. Én így tanultam anyukámtól, a következõ babával sem tervezem másként csinálni. Kedves kérdezõ, nyugodtan tehetsz bele neki egy picit, semmi baja nem lesz tõle.
kukoricás nemtom milyenes 5 hó+os Hippet evett tegnap a fiam. Összetevõk között ott volt a jódozott só...
Azt hiszem, felülvizsgálom a korábbi hozzászólásomat. Végül is, ha már eheti azt, amit ti esztek, nyilván nem fogsz mindent só (és cukor) nélkül készíteni. Valamennyi só kell is az ember szervezetének, de nem szabad túlzásokba se esni. A fûszerezésrõl ugyanezt gondolom (bors, egyéb erõs fûszerek).
Nem váltottál pelenkát? Vagy nem kap valami mást enni, inni?
nem szedett antibiotikumot? nem iszik keveset?
A kérdező hozzászólása: Nem váltottam se pelust és az étkezésén se változtattunk.Elõször Én is a pelusra gondoltam, de most hagytam direkt pelus nélkül egy harisnyába és így is olyan szaga volt.
A kérdező hozzászólása: Nem is szed semmit és eleget is iszik.
húgyúti fertõzéstõl is lehet. kérdezd meg az orvost.
Az én kislányommal is ez van. Rákerestem a kérdésedre, nektek mi volt a baj? Az én lányom is 19 hós.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére nem volt semmi baj. Elvittem a dokinénihez és megnézette a pisijét de semmi nem volt benne.

Mit lehet olyankor tenni, hogy egy 1 éves kislány izgatja magát lent?

Barátn?m teljesen tanácstalan, a kislánya szabályosan vonaglik, dörzsöli a punciját ülés közben. Ezt csinálja a babakocsiban, a hintában, az etet?székben, stb. Kb. 3-4 hónapja kezd?dött, és már ha leültetik, csinálja. Ilyenkor csendben van, teljesen befordul, fura fejet vág. El?ször azt hittük, hogy nem szeret ezekben a dolgokban ülni, ki akar mászni, mert ha az anyja kiemeli bel?lük, akkor rögtön szalad, játszik. De valamelyik nap már csupaszon is birizgálta a punciját és ugyanazt a befordult fejet vágta. A doktorn? azt mondta, hogy van ilyen, már ilyen kicsiknél is el?fordulhat, hogy felfedezik ezt az örömforrást, az anyuka ilyenkor terelje el a gyerek figyelmét.

Legjobb válasz: Persze, van ilyen. A megoldás tényleg az h valamivel elterelni a figyelmét.És vigyázni arra hogy ne sérüljön meg a puncija mert akkor az fájdalmas lesz neki. Még idõben kezdje el az elterelést mert ha ráhagyja, akkor épp amihez tudja oda fogja dörzsölgetni.

Persze, van ilyen. A megoldás tényleg az h valamivel elterelni a figyelmét.És vigyázni arra hogy ne sérüljön meg a puncija mert akkor az fájdalmas lesz neki. Még idõben kezdje el az elterelést mert ha ráhagyja, akkor épp amihez tudja oda fogja dörzsölgetni.
Bizony, elõttem szólónak igaza van. Kiegészíteném még annyival, hogy meg kell magyarázni a kicsinek, hogy ez ugyan nem tilos dolog, de csak akkor szabad csinálni, mikor egyedül van, vagy otthon vannak. Végzetes lehet ezt a gyereknek bûnként titulálni, rászólni, kiabálni.Elterelés és türelmesen megmagyarázni, hogy ilyet mások elõtt nem szabad.Elõbb-utóbb úgysem lesz már ilyen kis ösztönlény és majd szégyenlõs lesz stb.
Van ilyen, én is ilyen voltam. A társadalmi érintkezés szabályait el kell majd magyarázni neki: mikor szabad, mikor nem, és nem szabad megszégyeníteni, mert szexuális gondjai is lehetnek. Le kell foglalni valamivel, az biztos! Lehet, hogy sosem hagyja el (saját példa), de normális ember lesz belõle!
Egy kislánynak is örömet okoz, ha izgatja a punciját, akármilyen kicsi is! Azt kell neki elmagyarázni, hogy más elõtt nem illik, a punciját simogatni és ha egyedül van, akkor sem piszkos kézzel nyúljon hozzá!
A kérdező hozzászólása: Oké, hogy el kell magyarázni, de még olyan pici egy 11-12 hónapos gyerek! Megtanulhatja: "Szabad!", "Nem szabad!", de elmagyarázni neki...Szerintem nem menne. Azért köszi mindenkinek, marad a fokozott felügyelet és a figyelem elterelés.
Majd, ha nagyobb lesz, akkor el tudod neki mondani, hogy nem illik a punciját más elõtt simogatni, addig pedig, ha azt látod, hogy a punciját simogatja, adj valamit a kezébe! Ha akkor csinálja, mikor egyedül van, az nem baj!

Abból lehet baj hogy az 1 évesem, akár órákat is egyedül játszik?

Szoktunk együtt is sokat játszani, de van hogy akár 2óránál is többet elvan magában...

Legjobb válasz: Szerintem nem gond. De gondolom azért ott vagy lát stb.. szóval nem teljesen egyedül van.

Szerintem nem gond. De gondolom azért ott vagy lát stb.. szóval nem teljesen egyedül van.
Egyáltalán nem baj. A kicsi gyerek igényli ugyan a társaságot, de õ még inkább egyedül játszik. A bölcsõdei gondozónõk azt szokták erre mondani, hogy "egymást mellett" és nem pedig együtt játszanak. Óvodás korban alakulni ki a közös játék iránti igény.
Dehogy baj, sõt! Édesanyám óvónõ, és õ is azt mondta, hogy az a jó, ha el tudja foglalni magát, és hagyni is kell, hadd mélyüljön bele az önálló játékba...egyébként az én 13 hónapos lányom is ilyen :)
A kérdező hozzászólása: Persze, itt vagyok körülötte mindig a nappaliban, max néha bemegyek valamiért a szobába, de nem hagyom itt. Igazából szeretem hogy így elvan, legalább a házimunkával is tudok haladni, na meg le tudok ülni 10 percre pihenni! :D

Hogy lehet egy 1 éves gyerek fogát mosni?

6 foga van, ha a szájába nyúlik, elég er?teljesen harap... Hogy lehet ezt kivitelezni, vagy mi a módja a fogmosásnak? Egyszer?en rágcsálja a fogkefét????

Legjobb válasz: Sajna az én kisfiamnak 1 évesen elkezdett elszínezõdni a foga, ezért elvittük fogorvoshoz. Õ azt tanácsolta, hogy a legjobban az ujjra tekert gézzel lehet a fogát mosni, mert úgy lehet igazán körbedörzsölni. Fogkefével nem lehet olyan alaposan megmosni, csak majd ha megtanulja. Oda lehet azért adni neki, hogy szokja, de ha precíz akarsz lenni, marad az ujjad. Meg kell neki mondani, hogy ne harapjon, mert fáj. Elõbb-utóbb megérti. Egyébként fogkrémet csak akkor szabad nekik adni, ha már megtanulják kiköpni, mert nem tesz jót a pocakban. Nálunk ugye speciális a helyzet, a fogorvos az Elmex gyerekfogkrémet ajánlotta és már tanítgatom a fiammal a kiköpést (1,5 éves), bár legtöbbször lenyeli a vizet.

Sajna az én kisfiamnak 1 évesen elkezdett elszínezõdni a foga, ezért elvittük fogorvoshoz. Õ azt tanácsolta, hogy a legjobban az ujjra tekert gézzel lehet a fogát mosni, mert úgy lehet igazán körbedörzsölni. Fogkefével nem lehet olyan alaposan megmosni, csak majd ha megtanulja. Oda lehet azért adni neki, hogy szokja, de ha precíz akarsz lenni, marad az ujjad. Meg kell neki mondani, hogy ne harapjon, mert fáj. Elõbb-utóbb megérti. Egyébként fogkrémet csak akkor szabad nekik adni, ha már megtanulják kiköpni, mert nem tesz jót a pocakban. Nálunk ugye speciális a helyzet, a fogorvos az Elmex gyerekfogkrémet ajánlotta és már tanítgatom a fiammal a kiköpést (1, 5 éves), bár legtöbbször lenyeli a vizet.
Van a nenedent baby fogkrém ezt lehet használni amég nem tudja kiköpni, mert nincs benne fluorid. Lehet kapni újjra húzhatós szilikon fogkefés változatban is. mi ezzel kezdtük 6 hósan. Azóta imádja a fogmosást, most már másfél éves lassan és rendes bébifogkefét használunk, és van hogy elfelejtem és õ figyelmeztet hogy kimaradt a fogmosás. :) Õ is rágcsálja de már forgatja is, meg kicsit engedi és akkor én is mosom neki mindenhol.
Pontosan! És moss vele együtt és mutasd hogyan kell. Hamar megtanulja, utána kaphat gyerekfogkrémet.
Térdelj le elé a fürdõszobába és add oda neki a fogkeféjét, Õ nyomja rá a fogkrémet, tartsd a kezeddel a keféjét és mondogasd neki, hogy Á-bele, b-Ábele. Tátsd ki Te is a szád, közben mosd a fogát. Aztán, hogy Í-ciri, p-Íciri kismacska. Akkor összeszoritja a fogát és úgy is át tudod neki mosni. Nekünk bejött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!