Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet úton segíteni (22 db)

Másfél év után sem apad el az anyatej. Egyik ismerősömnek van ez a gondja. Már egy csomó gyógyszert beszedett, de nem segít. Természetesen azóta nem szoptat. Hogy lehet ezen segíteni? Mitől lehet?

Legjobb válasz: Szerintem örüljön, hogy nem apad el, Másnak meg az a baja, hogy nincsen teje, nem tud a babája szopizni. Amíg lehet, szerintem szoptatni kell. Ez a legjobb a babának.

Szerintem örüljön, hogy nem apad el, Másnak meg az a baja, hogy nincsen teje, nem tud a babája szopizni. Amíg lehet, szerintem szoptatni kell. Ez a legjobb a babának.
Micsoda mázlista! Nem kell vele semmit csinálni, magától elapad. Ha nem csordogál, nem feszíti a mellét, nem okoz kellemetlenséget, akkor minek gyógyszert szedni rá?
A kérdező hozzászólása: De õ már másfél éve nem szoptat, óvodás a gyereke.Kellemetlen neki, mert feszíti.
Hormonvizsgálatra kell mennie, mert ez nem normális. Ha magas a prolaktin, akkor van tejfolyás. Van rá gyógyszer, de tudni kéne, tényleg a prolaktin-e a bûnös. Bár ha orvos írta fel a gyógyszereket, akkor lehet, hogy kapott már rá gyógyszert. Hát, akkor nem tudom. Milyen gyógyszereket szedett?
Nagy eséllyel valamilyen hormonalis gond van a hátterében. Nem tudom , hogy az ismerõsöd volt-e endokrinologusnál. Ha nem akkor célszerû lenne elmennie õk foglalkoznak ilyen problémákkal.

20 éves vok (fiú) és azt akarom kideríteni hogy mitől van és hogy lehet rajta segíteni azt hogy vízelés után a vizeletem csepeg (folyik), a spermám is, ha szex előt vagyunk vagy csak izgatjuk egymást és beállt a merevedés akkor az is csepeg (folyik)?

Legjobb válasz: Mielõbb keress fel egy urológust. Szex elõtt lehetne mondani, hogy elõváladék, de ez nem hiszem, hogy az lenne, mert írod, hogy a vizelettel is gond van. Szakorvos kell, és minél elõbb, annál jobb. Baromi kellemetlen lehet ebben a korban, mielõbbi jobbulást!

Mielõbb keress fel egy urológust. Szex elõtt lehetne mondani, hogy elõváladék, de ez nem hiszem, hogy az lenne, mert írod, hogy a vizelettel is gond van. Szakorvos kell, és minél elõbb, annál jobb. Baromi kellemetlen lehet ebben a korban, mielõbbi jobbulást!
Te magad is érzed, hogy ez nem normál állapot. Én is csak azt mondom, amit mindenki más. Igenis el kell menned az urológiára, mégpedig minél elõbb. Magától, csak úgy ez nem fog rendezõdni.
ha itt élsz a fõvárosban, jelentkezz, szívesen elviszlek urológushoz
Szia! Ez adottság, nem lehet rajta segíteni.
Lehet, hogy hormonális probléma vagy a huvelyhámmal van baj. Vizsgáltasd ki magad orvossal.
Esetleg gondoltál arra, hogy nem izgulsz rá eléggé?mindegyik baràtodnál igy volt?voltál már szerelmes annyira, hogy ránézzel, és folyamatosan kivánod a csókját?

Sos.8honapja volt csaszarom. Es azota elege hulik a hajam. Amugy festem a hajam ritkan. Lehet hogy ez is beleszamit a hajhullasba. De hallotam hogy terhesseg utan sok nőnek hullik a haja. Valaki tud ebben segiteni tapasztalt ilyet terhesseg utan?

Legjobb válasz: nekem is kb a terhesség utána hat-hét hónapig elég durván hullott majd egyik napról a másikra elmaradt a hullás pedig elõtte sose volt ilyen problémám ezek a vacak hormonok egyébként nekem a hõhullámok is nagyjából akkor múltak el mikor megszûnt a hajhullás

nekem is kb a terhesség utána hat-hét hónapig elég durván hullott majd egyik napról a másikra elmaradt a hullás pedig elõtte sose volt ilyen problémám ezek a vacak hormonok egyébként nekem a hõhullámok is nagyjából akkor múltak el mikor megszûnt a hajhullás
Én hat hónapja szültem, múlt hónapba nem bírtam tovább, elmentem dokihoz, azt mondta szülés után négy hónapig normális kb..utána érdemes vérképet csináltatni, így is lett, kiderült nagyon alacsony a vasam és a magnézium..lehet nálad is ez .írt fel maltofert azt kell szedni legalább négy hónapig utána ismét vérkép..

Szülés után ki hogy nyerte vissza az alakját? Tuti tippek, gyakorlatok? A has és a bőr visszahúzódását hogy lehet segíteni?

Köszönöm a válaszokat! 5 hetes anyuka

Legjobb válasz: Szia, én pillanatok alatt.. otthoni mozgás, pár perces kis torna, biciklizés segített. Fõképpen a második gyermek után.. le - fel rohangálás a lépcsõn, játszótéren... Igaz, szerencsés voltam, és vagyok a 3. gyermekemmel is (kismama vagyok) nincs változás a bõrömön. Néha babaolajjal bekenem, illetve olajos vízben fürdés is segít.

Szia, én pillanatok alatt.. otthoni mozgás, pár perces kis torna, biciklizés segített. Fõképpen a második gyermek után.. le - fel rohangálás a lépcsõn, játszótéren... Igaz, szerencsés voltam, és vagyok a 3. gyermekemmel is (kismama vagyok) nincs változás a bõrömön. Néha babaolajjal bekenem, illetve olajos vízben fürdés is segít.
Milupa krém maszírozás míg rá nem jössz, hogy a csíkok nem mulnak :9+ hónap utántól lehet fogyni, mert vár a munka takarítás, aztán a kölök után szaladgálás, séták.hasgyakorlatokat nem mutattak a kórházban?

Egy megerőszakolt lányhoz hogyan lehet közeledni? Mennyi idővel az eset után? Én a barátja hogyan tudok segíteni neki feldolgozni?

A barátnőm 16 éves a hétvégén megerőszakolták.Az óta csak sír nem beszél senkivel nagyon féltem.A jogi lépéseket már megtettük remélem megtalálják azt a szemetet!!!!!

Legjobb válasz: nem tudsz, ezt soha nem fogja feldolgozni, lehet, hogy lesz idõ mikor jobb lesz, de az emlék megmarad

Szegény! :( Remélem megtalálják azt a szemét állatot!
nem tudsz, ezt soha nem fogja feldolgozni, lehet, hogy lesz idõ mikor jobb lesz, de az emlék megmarad
Ezt nem fogja felolgozni. Ha megtanultok együttélni a tudattal, akkor jobb lehet idõvel. De elfelejteni nem fogja sajnos.
Így van, sosem fogja feldolgozni, mindig félni fog a férfiak érintésétõl. De próbáld meg elterelni a figyelmét, és ha nem akarja, ne próbáld kimozdítani a lakásból. Vigyél neki fagyit, filmet, nézzétek meg, bújjatok össze. Várd meg, amíg õ kezdeményez. Sok türelmet hozzá, piszok nehéz lesz. 24/N
Ne próbálj meg segíteni neki, ha elkezdesz jópofizni és megpróbálod elterelni a figyelmét szerintem csak még jobban az eszében fognak kattogni a történtek. Friss még az "élmény", a hétvége még csak most volt, elõször had próbálja meg magában feldolgozni.
Én nem vagyok szakértõ de szerintem kicsit légy távolságtartóbb vele, szóval próbálj vele együtt lenni és éreztetni, hogy vigyázol rá stb.. És szerintem nagyon fontos, hogy ilyenkor mellette legyél és bármikor tudj neki segíteni ha kell! Remélem felakasztják azt az állatot. Ilyenért halálbüntetés kéne.. tönkretenni egy fiatal lány ( akár ) egész életét. Sok sikert! 17/F
A 20as válaszoló kicsit magába nézhetne, gyakorolhatna némi empátiát. Nem azt kell mondani, hogy "lehetne annyi eszed" meg "nem kéne k-nak öltözni". Egyrészt honnan tudod, hogy volt felöltözve? Másrészt mondta, hogy edzésen volt, nem hiszem, hogy félig meztelenül... de mindegy is. Ha pucéran rohangál, az sem azt jelenti, hogy meg kell erõszakolni. Nem azt kell erõltetni, hogy szegény lány még tovább rágódjon a múlton, hanem tanácsokat adni neki, legközelebb mit csináljon másképp. Én pl a futok és minden házba becsengetek megoldást választottam anno 16 évesen ilyen helyzetben. Aztán elkezdtem önvédelmet tanulni, de az sem minden helyzetben megoldás. 24/N
Én is a hülye-voltam-megbíztam-benne-megerõszakolt-az-az-állat verzió vagyok, bizonyíték nincs, szülei úgyis elintézték volna... Részemrõl ez kb 4 éve volt, és szerencsémre - pszichológus nélkül - nagyjából túltettem magam rajta. Tény, h jobban megválogatom, kiben bízok meg, de nem éri meg úgy élni, h folyton félsz. Meg amúgy, aki hagyja magát, azt nem lehet megerõszakolni - kivéve, ha valami beteg állattal kezdesz persze... Szóval emiatt nem félek összejönni valakivel, mert minek erõszakolna meg, ha úgyis megkaphat? Utcán egyedül sötétben meg nem sétálunk vagy ismerünk olyan helyeket, ahova be lehet menekülni (pl bolt), vagy ha családi házas környék, akkor megnyomunk egy csengõt... Normális ember nem sértõdik meg, ha megmenthet egy fiatal lányt a megerõszakolástól azzal, hogy este felébred. Már persze ha tényleg komoly a helyzet... Kérdezõ - legyél vele türelmes, mást nem tudsz csinálni. Ha ez volt neki az elsõ, akkor tényleg ne közeledj hozzá szexuálisan késõbb se, csak majd ha õ kezdeményez. Késõbb - jóval késõbb - azért tudathatod vele óvatosan, h kezdeményezhet, te benne lennél, de csak 1x mondd, ne hozd fel többször semmiképpen. Nehogy azt higgye, azért nem kezdeményezel, mert te nem akarod. De várj ezzel még. Ezt csak azért mondom mert egy fiatal lány agyában megfordulhat, hogy te vagy rosszul tõle, mert h õt tönkretették, stb. Ne hozd fel neki ezt, mert ha még eddig nem találta ki, nem kell tippeket adni neki. Csak számolj vele. 20L
Igen én is voltam hasonoló helyzetben kisebbként, és kerültem! befutottam az elsõ boltba!!!! És képzeljétek egy hete ugyanez volt velem! Követett egy negyven éves pasi, egészen végig a villamoson, leszálltam, õ is leszállt na mondom emberedre akadtál, hátrafordultam a szemébe néztem, Mondom neki: - Jó estét kívánok, XYZ.kerületi rendõrkapitányság, gondolom nem szeretne bekísérni dolgozni! El is tûnt. Egy frappáns beszólás, és az, hogy a szemébe nézel, megakadályozhatja a dolgokat. Ha nem is igaz, hogy rendõr vagy, akkor blöffölj!!! A megerõszakolt lány barátjának pedig sok türelmet, és kitartást! Ne közeledj hozzá szexuálisan! 21/L
próbáld meg elterelni róla a figyelmét
Edzésrõl hazafele menet nem k.vának voltam öltözve, hanem izzadtan egy melegítõben, és egy hosszúujjú felsõben...tényleg nagyon vonzó, és k.rvásan nézhettem ki...
2 elözõ nem egy szót kéne kiragadni hanem az egész szöveget megnézni. A k*rvás öltözködés csak általánosítás. Sok nõ ÚGY öltözködik fel, közben teljesen kapcsolatképtelenek. És igaz akár meztelenül is rohangálhat, nem kell megerõszakolni!! Egy nõnek lehet pucéran táncolni egy férfi lakásán, aztán a közeledésre egyszerüen nemet mondani. Jogotok van hozzá!!! Keresztül futottál egy parkon és megerõszakoltak... Nem tud érdekelni, ha nemerõszakolt volna meg akkor meg azért sírnál......
21 esnek meg jó a hozzáálása :D tetszk
A pszichológusoknak az a legnagyobb feladata hogy elhitesse az áldozattal, hogy NEM õ volt a hibás, hanem az aki ezt tette vele. És ezt nehéz az áldozatnak is elhinnie, majdnem lehetetlen. Én az eset után háromszor próbáltam eldobni az életem, mert nem sikerült elhinnem. Persze lejátszottam azóta milliószor a fejembe, hogy mit kellett volna tennem, de akkor valamiért teljesen leblokkoltam. Az pedig igaz, hogy lehet akárhogy felöltözve egy nõ, egyszerûen NEM ÉRDEMLI MEG , hogy ezt tegyék vele. Nem helyesen csináltam azon az éjszakán a dolgokat, de abban, ami történt NEM én vagyok a hibás. És mostmár én is tudom ezt.
25- ös, köszi:D:D Én voltam a 21:)
megkérdezhetem, hogy történt? hasonló korú lány vagyok, és szeretném tudni, mire figyeljek mégjobban, és milyen helyzeteket kerüljek el, ha tudok.
Átkéne gondolni a dolgokat. Tudod h sötétbe jársz haza, végig futtathattad volna az agyadon h mit csinálsz ha ez történik és mit ha amaz, nem észnélkül "bepánikolva" rohangálni. Lehet venni gázsprét vagy elkisértetni magad valakivel. Meg nem kell úgy felöltözni mint egy sarki k*rva, ha vem tudod megvédeni amit kiteszel. Lehet azt mondani hogy könnyen osztom az észt, de sajnos egy olyan világban élünk ahol nemcsak a nõknek de a férfiaknak is vigyázniuk kell magukra, akár tetszik akár nem!!
Ne haragudj, de arra laktunk...te még kerülnél 5 km-t? 16 évesen bepánikolva te mit csinálnál? Mondjuk egyáltalán nem kívánom neked, hogy megtudd milyen érzés...
Életem legrosszabb éjszakája 2 éve õsszel volt. Este mentem haza edzésrõl, de addig a napig soha nem volt semmi probléma. Éreztem hogy követ valaki, így gyorsabban mentem, majd át is mentem a másik oldalba (azt hiszem), ahol egy park volt. Az alak jött utánam.Hátulról befogta a számat, rángatott, nekilökött egy fának, majd letépte a ruháimat. És megerõszakolt. Sírtam, könyörögtem hogy ne tegye ezt velem, hogy ne bántson, az összes pénzemet odaadom, de csak röhögött. Hiába próbáltam menekülni, nem tudtam. Az eset után, mint aki jólvégezte dolgát felhúzta a gatyáját, és röhögve távozott. Én még egy darabig a földön feküdtem, koszosan, mocskosan, és azt hittem meg fogok halni. Vagy inkább meg akartam halni.Nehezen összeszedtem valamennyire magam, hazarohantam és összeestem. A következõ emlékem a kórházban van. Volt barátom. És örökké hálás leszek neki, mert segített, és azóta is segít. Hogy mit csinált? Hihetetlen türelemmel volt, velem volt, vigyázott rám, és a mai napig nem tudok úgy elaludni ha nem fekszik mellettem. Egyszerûen rettegek már. Nekem ez az eset tönkretette az életem. Mai napig pszichológushoz járok, és mostmár tudok beszélni róla.
távolságtartóbb DE vele lenni. elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: Hát szegénykém az eset óta csak sír szinte ki sem mozdul a szobából.Remélem meg találják az illetõt,
Legyél mellette, nézzetek filmet, kártyázzatok... Ne erõltesd a bújást, csókot, hagyd, érezze, hogy odabújhat, de ha nem vágyik most rá, akkor hagyd, de ne "erõszakoskodj", mert most lehet, hogy fél mindentõl, sõt, tuti... Említheted a szüleinek a pszichológust/pszichiátert, lehet, hogy segítene...
Ezt elég nehéz elfelejteni...8 hónappal ez elõtt engem is megerõszakoltak...és mit mondjak... nem dolgoztam fel mai napig sem.. nemrég elhatároztam h pszihológushoz fogok menni hátha tud valamit segíteni rajtam.. mert itt viszont az a baj.. h tönkre teszi ez az egész életem.Annyi a különbség h nekem az volt az elsõ..... 17/L
Amúgy kérdezõ, szeretném kérdezni, és egyáltalán nem bunkóságból, de voltatok együtt úgy? Mert ha nem, lehet, sõt szerintem biztos, hogy még nehezebb lesz szegénynek feldolgozni.. Legyél mellette, nem fogja elfelejteni, de majd megnyugszik.
A kérdező hozzászólása: Nem voltunk együtt úgy semmi nem volt.
Velem is elõfordult hasonló eset, azért mondom h HASONLÓ mert ismerkedtem egy fiúval, elhitette, hogy benne megbízhatok, és oda kerültem h teljesen beleszerettem az illetõbe, nem volt köztünk semmi, mind addig amíg azt nem mondta, hogy menjek el hozzá, mert akkor volt a vizsgája és "ünnepeljük meg" sok haverja ott lesz szüleinek is beakar mutatni, rá is kérdeztem h hol vannak, "majd késõbb jönnek addig igyunk" nos itatott velem bort, nem sokat, de homály foltok vannak azóta is, mire valamennyire összetudtam magamat kapni, már lefogott, és nem igen tudtam mit kezdeni egy 2 ajtós szekrény méretû állattal. Azóta sem igen tudtam feldolgozni ezt az egész dolgot, azóta nem tudok õszintén szeretni és megbízni a férfiakban, és sajnos az égvilágon nem tudok vele mit kezdeni, erõs vagyok, mindig is az akartam lenni, és most elértem hogy erõs vagyok és amikor meglátom behunyom a szememet és elmegyek mellette (ugyan is bizonyítani nem igen tudtam, ráadásul nagyon befolyásosak a szülei és hát az õ szava az enyém ellen, ráadásul tudom igen énis hibás voltam hogy egyáltalán én hülye kis naiv megbíztam benne...) szóval bocsi h untattalak ezzel az egésszel, csak azt akartam ezzel mondani, hogy idõ kell neki, ne hagyd magára, hagyd hogy õ közeledjen elõször hozzád, légy kitartó, legyél vele és érezze hogy melletted biztonságban van. Nagyon sajnálom a barátnõdet, örök trauma lehet ez az egész neki. Mindig is benne lesz ez az egész ahogy bennem is bennem maradt. Kitartás nektek és ne hagyd hogy magára maradjon és hogy beforduljon!!! :(
Türelmesnek kell lenned. Lehet, hogy jó idõre el kell felejtened a szexualitást, de ez segíthet elmélyíteni a kapcsolatotokat ilyen nehéz helyzet után. Semmit ne erõltess. Beszélgessetek, amirõl õ akar, ne erõltesd a témát, de azért nem is kell úgy tenni, mint ha misem történt volna.
Ja és 16/L
légyszi képet a csajról!

Hogy lehet segíteni egy férfit a gyermeke felé, ha sok-sok év után szerzett tudomást a gyerek létezéséről?

Illetve van-e itt valakim aki átesett már ilyenen. Mikre kell figyelni?

Legjobb válasz: Mennyi az a sok sok év? Nagyjából ahogy egyebkent. Mivel alap, hogy szülõt nem szídunk a gyereknek, nem fog tudni magyarázatot adni a gyereknek, hogy miért nem tartotta vele a kapcsolatot.

A szülõt gyereknek nem szídunk azt jelenti, hogy nem mondunk neki olyat, hogy pl "azért, mert az anyád/apad akármi" . Ez a gyerek önbecsülését tonkretenne, hiszen o "apabol es anyabol van", ha valamelyikük nem jó, akkor o is rossz ember. Igaz, esetedben mar nagyobb gyermekrõl van szó, de akkor sem kellene. Arról tudsz e, hogy eddig milyen magyarázat volt rá, hogy nincs apa a képben?
Mennyi az a sok sok év? Nagyjából ahogy egyebkent. Mivel alap, hogy szülõt nem szídunk a gyereknek, nem fog tudni magyarázatot adni a gyereknek, hogy miért nem tartotta vele a kapcsolatot.
Ha nem a gyerek a lényeg, akkor mar ne is haragudj, de nincs mirõl beszélni. Egy szülõnek a gyerek a lényeg.
Kérdezd akkor a gyerek anyját.
Akkor majd a Kerdezo megvitatja magaban, ha mindenkit elhajt...:) Szerintem te vagy ostoba. Segiteni akarnak, adj olyan reszletet, amibol nemismernek ratok! Tudod, tudom, nezzek masik kerdes utan...:) )))
Hat en ötször elolvastam a 36. választ es nem értem, hogy mi vele a problémád....
Kérdezõ, leültök hármasban a gyerekkel...:)
Akkor ezt így elõre nem nagyon lehet lezongorázni. Minden lépés után lelkifröccs kell a férfinak, ami az adott lépés következményei után adagolható csak. És abban nem értek egyet, hogy csak az anya és az apa dönt arról, hogy mit mondjanak a gyereknek. Szó van itt egy harmadik félrõl is, ha jól értem, akit a gyermek az apjának tekint, aki felnevelte. Vagy nem jól értelmeztem?
A kérdező hozzászólása: 40 A gyerek: kislány, és nem fiú
A kérdező hozzászólása: 36 Ne haragudj, de megkérhetnélek, hogy nézz másik kérdés után? Õszintén? Egyszerûen olyan tanácsokat adsz, hogy még egy kutyával rendelkezõ egyén sem tenné, nem hogy felnõtt értelmes ember.. Olvasgatlak és szörnyülködöm, hogy nõként hogy lehetsz ennyire tuskó és EQ hiányos.
A gyereknek még semmi nincs mondva. Akkor úgy tudja hogy a gólya hozta vagy mi?Az anya csak mondott valamit mikor a gyerek rákérdezett hol az apja vagy ki.Valami történet csak van a dologban.A pasi közeledése nagyban függ attól hogy milyen mese lett eddig a fiúnak leadva.
Nos, akkor egyedül az anya az, aki léphet. Neki kell kerülnie a gyerekkel es elmondani, hogy X okból eddig titkolta, hogy ki a valodi apa. En nem tartom jó ötletnek, hogy õszinte legyek. Nagyon megrázó lenne a gyereknek, az egész múltját hazugságnak érezné, bizonytalanná válna, talán meg pszichiátriai kezelésre is szorulna - bár téged épp õ nem érdekel.
Már csak Vágó István hiányzik, hogy levezényelje a barchoba-t :) ))
A kérdező hozzászólása: 35 "akkor minek neki EHHEZ segítség? " Mert egy nagyon lelkis férfirõl van szó és nem szeretném ha összeroppanna:)
na, innentõl az anyánál van a labda, ugyanis neki kell elõször tájékoztatnia a gyermekét arról, hogy eddig mit hallgatott el elõtte ... aztán azt is elmondani, hogy az apa a találkozások elmaradásában nem hibás, mert nem is tudott a gyermekrõl ... aztán jöhet az apa bemutatása, már ha a gyermek kíváncsi rá
Ha a férfi meg akarja ismerni a gyerekét, akkor minek neki EHHEZ segítség? Értelmes ember magától is tudja, hogy nem lesz sétagalopp. Egy tizenévessel már le lehet ülni beszélgetni. Kb. ez az elsõ. A "segítõ" max. annyit tehet, hogy nem áll a kapcsolat útjába. Többet szükségtelen. Érdemleges tanácsot csak úgy lehet adni, ha a tanácsot adó nagyjából tisztában van a konkrét helyzettel. Ha itt nem akarod kiteregetni a dolgot, akkor fordulj szakemberekhez.
én sem értem mi baj a 36os válasszal...
A kérdező hozzászólása: 45 Látom írtózatosan jól szórakozol. De tudod mit, végül tényleg ki vagyok én, hogy segiteni szerettem volna, hogy ne roppanj össze:)
41 én mint a 36-os válasz adója szintén nem értem mi vele a kérdezõ problémája :) egyébként kérdezõ férfi vagyok 4 gyerekkel és ezen kívül nem pottyantottam el sehol másik gyereket akinek az anyja most ilyen gondban lenne mint te ugyanis lassan egyértelmû, hogy te vagy az anya, és apukával hosszú idõ után találkoztál, és szeretnéd neki elmondani - valamint a lányodnak is - hogy eddig mindenkit félrevezettél ... tehát változatlanul tartom, hogy azt teheted amit a 36-ban leírtam
A férfiakban teljesen máshogy alakul ki a kötõdés egy tizenéves gyerekhez, akirõl nem is tudott, mint egy kisbabához, amikor végigkísérte a terhességet. Nagyban függ a férfi személyiségétõl, az anya és a gyerek hozzáállásától, mindenki meg akarja-e ismerni a másikat, vagy csak valaki erõlteti... Ha a férfinek van másik gyereke is, akit õ nevel, akkor lehet, hogy még nehezebb a helyzet. Az biztos, hogy türelem kell hozzá, nem szabad erõltetni és ha valaki, vagy a férfi, vagy a gyerek nem nyitott erre a kapcsolatra, akkor hagyni kell, különben sok fájdalmat szül ez az egész.
Nos tehát.. Adott egy férfi, aki valami úton módon megtudta, hogy van egy 10+ éves gyereke. Szeretne a gyerekkel kapcsolatot létesíterni, de nem tudja, hogyan kezdjen neki. Én ezt az információt szûrtem ki ebbõl, erre tudok válaszolni. Elsõ körben vegye fel a kapcsolatot az anyával. Az anyuka infókat tud adni a gyerekrõl. Együtt kiépítik a stratégiát. Itt megjegyzem, soha nem baj, ha a szülõ beismeri a hibáit. Így a gyerekben is tudatosul, hogy hibázni nem a világvége, ki lehet javítani. Az anyukának bocsánatot kell kérnie. Együtt hármasban pedig megbeszélik, hogy hogyan tovább... Ez a könnyû megoldás. Ha az anyuka elzárkózik, akkor bíróság, sok sérülés a gyereknek ect...
Neked szovegertesi problemaid vannak! Reszleteket kertek tole, ugyanis ennek hianyaban a tanacs csak ures frazis. Ha semmit nem tudnak a multrol, a kapcsolatrol szerinted lehet mondani barmi ertelmeset, ami hasznalhato is??? Ok. Mondok. Apuka talalkozgasson sokat a gyerekevel! Erted maaar?
nem kérdés, válasz
egyébként meg a 45 és 48-as kérdés egymáshoz való viszonya érdekes :)
#55, hát ahogy vesszük... szerintem az, hogy a kérdezõ kifejezetten azt kérdezte, hogy hogyan segíthet az APÁN, és erre egybõl nekiestek a "jajj, csak a gyerek, mert a gyerek" mentalitásúak, az azért eléggé trollkodásnak tûnik...
Igen, jol szorakozom. Koszonom a lehetoseget!:) Mert feltettel egy kerdest es barki probalt segiteni, mindenki buta, ostoba, arto szandekkal erkezett... Pedig nem is kaptal troll valaszt! El kele gondolkodni, hogy nem a viz a hulye, ha a kacsa nem tud uszni...
tudod, csakazértsem, mivel ez egy nyilvános kérdés egy nyilvános oldalon ... ha neked kellemetlen arról magad tehetsz
A kérdező hozzászólása: Már nyomatékosan megkértelek, hogy a kényszerképzeteidet ne itt ad elõ, meg arra is megkértelek, hogy nézz másik kérdés után.
51 na tehát kiderült, hogy te vagy az anyuka, aki eddig tévhitben tartotta a gyermekét valamint a gyermeke apját ... végig kellene olvasnod a saját hozzászólásaidat, kész pszichológiai tanulmány: hárítás, másban hiba keresés, titkolózás magad elõtt is tehát kakiban vagy, mert esetleg elhagyott az eddigi párod, és szeretnéd megkaparintani kislányod apját a még hátralévõ idõdre, és ehhez kérsz másoktól tanácsot ... remélem nem jössz ki belõle jól ilyen hozzáállással tudod az a helyzet, hogy én tudom ki vagyok, de te mázt kensz magadra, és nem engeded, hogy bárki is megvakargassa rajtad, hátha kilátszik milyen vagy
A kérdező hozzászólása: 49 Már ne is haragudj, de a téveszméidet tartsd meg magadnak, és mint említettem keress magadnak más kérdést, mert hogy a kuytámat nem bíznám rád-az tény:DD És ha te férfinak adod ki magad, akkor ezzel az erõvel én is:DD A fenéket vagy férfi. Egy rosszindulatú féltékeny nõ vagy, aki nagyon ostoba és gonosz.
Na asszem itt kell innen lelépni, pá :)
A kérdező hozzászólása: 32 A gyereknek még semmi nincs mondva. Az anya és az apa fogja eldönteni, mit mondjanak neki.
Na látod hogy igenis fontos a gyerek.Ha az elején közlöd a gyerek nem tud semmit nem kellet volna 3oldalon át kérdezgetni találgatni.
De mit mondott az anya a gyereknek, miért? Nem érted, hogy ezt fontos lenne tudni?
A kérdező hozzászólása: 14 Helyes. Köszönöm, hogy elmész, már ideje volt.
A kérdező hozzászólása: 13 A férfirõl légyszi-ne a gyerekrõl kérdezõsködj, hanem a férfirõl van most szó.
A kérdező hozzászólása: 12 Tudom, hogy mit szeretne: szeretné látni és megismerni a gyerekét.
Könyörgöm, feltettel egy kérdést, en meg válaszoltam. Tudni kellene, hogy az anya mit mondott eddig a gyereknek es azzal összhangban cselekedni. De tudod mit? Befejeztem.
Ennyi infóból ne várj segitséget. A gyerek tudta ki az apja?A gyerek közeledne az apja felé?Milyen képe van az apjáról?Az apa hogy viszonyul a gyerekhez, akar közeledni csak nem tudja hogyan?Egyáltalán ki az aki segiteni akar neki ebben, jóbarát, feleség, új pár?
Kérdezõ, ez az adott férfitõl függ, a legtöbbet azzal lehet segíteni, hogy hagyod, hogy meghozza a saját döntéseit errõl a szituról, és abban segítesz neki, amit õ szeretne.
A kérdező hozzászólása: 10 Ez volt a kérdés, amit egy nõ inditott: "Hogy lehet segíteni egy férfit a gyermeke felé, " De ha tudatosan rombolni akarod a kérdést, akkor szólj, megnyitom újból.
A kérdező hozzászólása: Feltettem egy kérdést, és arra várnám a választ, kimondottan a férfire kérdeztem rá.Hogy neki, hogy lehet segíteni? Egy anya mindig tudja, hogy egy gyereket, hogy kell kezelnie, és hogy tud feldolgozni..Ezért ilyen gyerekre irányuló kérdést fel sem kell tenni.
A kérdező hozzászólása: bocsánat: jav. valaki
A kérdező hozzászólása: Szerintem szorítkozzunk a kérdésre.Most nem a gyerek a lényeg, hanem a pasi és annak segítése.A gyereket az anyuka pontosan tudja, hogy kezelje le és mit tegyen vele.
A kérdező hozzászólása: Azt kifelejtettem: Akarta volna a gyereket-ha tudta volna.
A kérdező hozzászólása: Tizen év
ahogy én értem a kérdezõ lehet az apa új párja, és mostanában derült ki az apa számára is, hogy bizony sok éve született egy gyermeke (ami elég hihetetlen, de elõfordulhat) ... neked kérdezõ tulajdonképpen semmi dolgod, azt teheted ebben az esetben, hogy a párod támogatod az elképzeléseiben ... az, hogy õ hogyan jut a gyereke közelébe és hogyan tudja elmagyarázni neki, hogy eddig hol volt az attól függ, hogy anyuka mit mondott eddig a gyereknek az apjáról ja, és tudomásul kell venni, hogy ez sosem lesz apa-gyerek kapcsolat, mert csak két idegen
Ha az apa tizenévig nem tudott arról, hogy van egy gyereke, az EGYEDÜL az anya felelõssége! Az anya KÖTELESSÉGE elmondani a gyereknek, hogy eddig miért nem tarthatta az apa a gyerekével a kapcsolatot! Ezután pedig biztosítania kell, hogy az apa és a gyerek akkor találkozzon, amikor akarnak. Ebben az esetben kialakulhat egy jó kapcsolat is közöttük. Minden az anya hozzáállástól függ!
A kérdező hozzászólása: 29 "ogd már fel, ha az apa akarja a jó kapcsolatot a gyerekkel, akkor ebben CSAK az anya tud segíteni!" Köszönöm, én is igy gondolom.:) Csak és kizárólag az anya.
A kérdező hozzászólása: 28 Hogy a gyerek nem ismeri, és más nevelte fel.
Elég értelmetlen, amit írsz! Fogd már fel, ha az apa akarja a jó kapcsolatot a gyerekkel, akkor ebben CSAK az anya tud segíteni! Ha õ nem tudja megmagyarázni a gyereknek, vagy nem is akarja, hogy eddig miért nem tartotta vele a kapcsolatot az apja, akkor a férfi akár a csillagokat is lehozhatja a gyereknek az égbõl, nem tud vele normális kapcsolatot kialakítani. Ebben az anyának is partnernek kell lenni maximálisan.
Az apa megakarja ismerni és látni akarja a gyereket. Kapcsolatot akar a gyerekkel. Mi az akadály?
na, akkor a kérdésed: "Hogy lehet segíteni egy férfit a gyermeke felé, ha sok-sok év után szerzett tudomást a gyerek létezésérõl?" és az én kérdésem: - ki az aki segíteni akar? (az anya, a barát, a testvér, a nagyszülõ, a gyermekvédelmis, Orbán Viktor?) talán eljutsz oda, hogy rájöjj erre így nem lehet válaszolni
A kérdező hozzászólása: 24 Köszönöm, hogy más kérdés oldalára mész, és elhagyod ezt:D
A kérdező hozzászólása: 21 "Az apa hogy viszonyul a gyerekhez, akar közeledni csak nem tudja hogyan?Egyáltalán ki az aki segiteni akar neki ebben, jóbarát, feleség, új pár?" Az apa megakarja ismerni és látni akarja a gyereket. Kapcsolatot akar a gyerekkel. "jóbarát, feleség, új pár" Ezek közül egyik se, de a személyem a kérdést illetõen lényegtelen.
a kérdezõ 20-hoz: csak segíteni próbáltam, de látom neked nem lehet, mert félreértetted az oldal célját: ez itt nem a találóskérdések.hu ha akarsz korrekt választ, akkor tegyél fel olyan kérdést amire lehet is adni
Kicsit agresszívan állsz a segítõ szándékú válaszadókhoz. Valószínûleg neked nincs gyereked. Ha lenne, akkor tudnád, hogy a szülõnek a gyerek érdekeit kell nézni. A gyereknek az az érdeke, hogy az eddigi élete ne omoljon össze. A semmibõl hirtelen elõkerül az apa, aki eddig egy gazember/ismeretlen/halott volt - nem írtad, hogy az anya mit mondott neki, pedig nagyon fontos lenne. Elsõ körben az anyát kellene megkeresni és megtudni, hogy mi a véleménye, hogy reagálna a gyerek, ha hirtelen elõkerülne az apja. Bár téged a gyerek nem érdekel, csak az apa... A gyerek lehet, hogy osszeroppan, az anyját örökre megutálja, az apjával nem fog kapcsolatot tartani, ugy érzi majd, hogy az egész élete hazugság volt. De nem baj, a lényeg, hogy az apa kapcsolatba kerüljön vele.
A kérdező hozzászólása: 19 Senki nem mondta, hogy nem felelõs az anya, vagy hogy nem vállalná a felelõsséget.
13as vagyok. A férfirõl légyszi-ne a gyerekrõl kérdezõsködj, hanem a férfirõl van most szó. Férfirõl is kérdeztem de arra sem válaszoltál.Akármennyire is nem érted fontos mit gondol a gyerek, mert ha õ elutasitja az apját akkor hiába akarsz segiteni az apának.
A kérdező hozzászólása: 18 Biztos ballábbal keltél fel, hogy ekkora zõldségeket karattyolsz itt össze.:DD no meg még egy csepp kieg: Tudok olyan kapcsolatról, hogy az apja imádta miután megismerte a gyerket.Pedig már nagy gyerekrõl volt szó.
A kérdező hozzászólása: Bõvebben légyszíves, mert nem egészen érthetõ amit írsz.

Tudnátok segíteni, hogy hogyan lehet lebonyolítani postai úton az érettségi és a bizonyítvány fénymásolatának elküldését? Milyen címre kell elküldeni?

Legjobb válasz: Milyen célból akarod valakinek elküldeni? Egyszerû. Lefénymásolod, berakod borítékba, és megcímzed a borítékot. A címzett az legyen, akinek küldeni akarod.

Milyen célból akarod valakinek elküldeni? Egyszerû. Lefénymásolod, berakod borítékba, és megcímzed a borítékot. A címzett az legyen, akinek küldeni akarod.

Segitségeteket kérném! Hogyan lehet segiteni egy depresszioson? Aki szedett már antidep. Váltott ki belöletek a gyógyszer dühöt, másokat vádoltatok? Hogy éreztétek magatokat amikor gyógyszert szedtetek, mennyi idő után éreztetek javulást?

Legjobb válasz: Gyakori mellékhatás a durva agresszió sajnos. De az én esetemben csak a szedés megkezdésekor volt, 2-3 nap alatt elmúlt. De tényleg nagyon kemény volt, kb sosem voltam annyira egresszív, dühös, lobbanékony és hát, majdhogynem gonosz, mint a mellékhatás miatt néhány napig. Igen, agresszív az ember és nem érez lelkiismeret furdalást amiatt, hogy ráripakodott valakire, mert az illetõ megérdemelte. De ez szerencsére elmúlik és minden normális.

Gyakori mellékhatás a durva agresszió sajnos. De az én esetemben csak a szedés megkezdésekor volt, 2-3 nap alatt elmúlt. De tényleg nagyon kemény volt, kb sosem voltam annyira egresszív, dühös, lobbanékony és hát, majdhogynem gonosz, mint a mellékhatás miatt néhány napig. Igen, agresszív az ember és nem érez lelkiismeret furdalást amiatt, hogy ráripakodott valakire, mert az illetõ megérdemelte. De ez szerencsére elmúlik és minden normális.
1 éve szedek Remeront.Kb. 4 hét után fejtette ki teljesen a hatását.Igen, sajnos elõfordult, és még ma is elõfordul, hogy bizonyos helyzetekben túlságosan(irreálisan) indulatos vagyok, és "hirtelen támadok", de nálam ez nem feltétlenül az antidepresszánsnak tudható be, engem más dolgok miatt(generalizált szorongás, dependens személyiségzavar) is kezelnek a depresszió mellett.
Én Lamitrint szedek és pont azért írták föl, mert olyan szélsõséges hangulatzavaraim voltak, amiket te tapasztalsz mellékhatásként. Nem gondolkodtál más gyógyszeren? Az orvos mit mond, ez a legjobb, amit szedhetsz?
A kérdező hozzászólása: Nem én vagyok a beteg hanem egy közeli hozzátartozom. Õ venlafaxin, depakine, olanzapin , xanax.gyogyszereket szed. Ugy gondolom ez túl sok.
Húha! Az tényleg sok! ezek egymással is kölcsönhatásba kerülnek, ki tudja, mit vált ki együtt a sok bogyó! (Bocsi, azt hittem, rólad van szó.)
Testvérem szedte pánikbetegségre. Volt hogy féltem, hogy kinyír annyira agresszív volt tõle. A nyála is csorgott, meg összességében úgy nézett ki mint egy zombi. Nagy nehezen (nem volt könnyû) lerakta az antidepresszánst és azóta sokkal jobban van. (Kisebb pánikrohamai azért vannak még)
Mint tudjuk az antidepresszánsok rengeteg pénzt hoznak a gyógyszergyártóknak. Akik szedik azok pedig nagyon nagy károkat szenvednek. Az orvos azért írja fel mert le se szarja kb. a pácienst. Nagy naiv bárki aki azt hiszi hogy az antidepresszáns segít. Ez nem így van. Mielõbb le kell állni a felesleges méreggel mert a gyógyszer egyetlen mellékhatása is lehet súlyosabb akár annál a dolognál amire szedi. Persze ez az én véleményem.
Biztosan vannak hülye orvosok, de ne felejtsük el, hogy nagyon sokan köszönhetik az életüket a megfelelõen belõtt gyógyszerezésnek.
A számát azt sajna nem tudom, viszont én ott szoktam tankolni és mindig kártyával fizetek
A kérdező hozzászólása: köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!