Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet ún (98 db)

Sehogy.
Német Délnyugat-Afrika, Togo, Kamerun, Német Kelet-Afrika. Ezek a nagyobbak, ezen kívül voltak még szigeteik a Távol-Keleten. Tehát merõ tahóság azon trollkodni, hogy nem volt gyarmatuk, az igaz, hogy a mai német gazdaságra ennek semmi köze, de szerintem ezek a gyarmatok nem éppen 3 négyzetméternyi területet ölelnek fel.
Elõzõnek. Kicsit több konkrétumot. Megkapta a Kilimandzsárót Afrikában. Azaz ha jól emlékszem történelembõl volt két kis gyarmata Afrikában. Gyakorlatilag az angolok mindent uraltak a XX. század elején. Afrika nagy részét, közel-kelet, India, Pakisztán, Ausztrália, Kanada, Új Záland. A többi európai országnak ennek töredéke jutott összesen. Lehet, a faluban nekem van a 3. legnagyobbb vagyonom. Az elsõnek van 100 misije nekem meg 1. Amije volt egy rövid ideig azt is elesztette 1918-ban. Az Angolok meg 30 évvel késõbb. A mostani Németországra semmilyen gazdasági hatása nincs annak, hogy néhány évig volt egy hegyük Afrikában.
Igazából Németországnak volt a világon a harmadik legnagyobb gyarmatbirodalma, továbbá hatalmas pénzeket fektetett a Monarchia és Törökország gazdaságába.
"Németország gyarmattartó ország volt" -nak válaszul. Történelembõl - gazdaságtörténelembõl 1-es fiam. Sötétebb vagy mint az univezrum legsötétebb zuga. Vagy nevezd meg Németország volt gyarmatait. Szeretett volna de az Angolok vittek mindent.
A kérdező hozzászólása: Én most vendéglátásba dolgozok. Azon teljesen megdöbben hogy kijött a párom és most még nem talált munkát és fizetésembõl el tudtam tartani 2önket. Pedig Mo-n 2önk fizetése nem volt elég az "egészséges" élethez. Akcentusomon hallatszik hogy bevándorló vagyok de korrekten bánnak velem. Jah és még annyi hogy Magyarországon nem találtam munkát 2hónap alatt itt meg 2napba került és már munkába is álltam. Azt sajnálom hogy a 20as éveimet otthon szedtevette megélhetéssel meg trükköztem minden hónapba hogy kijöjjek a pénzel. itt meg...
13:21! Lehet, hogy néhány dolog drágább, például a szolgáltatások és a lakhatás, de ha a fizetések és az árak arányát nézzük, akkor ég és föld a különbség a két ország között. Én magam is Németországban élek, még nem keresek olyan jól, (mert csak 6 hónapja vagyok itt) nettó 1800-at keresek, 500 € a szállás, 120 € a rezsi, 350 € a bevásárlás, 300-320 a kocsi fenntartása, 150 € a szórakozás. Havi szinten 300-320 €-t félre tudok tenni. Néha többet is. Otthon, ha kifizettem a rezsit, az albérletet, kocsit, stb, akkor már annak is örültem, hogy maradt pénzem, nemhogy még félretegyek belõle.
Németország egy nagyon erõs gazdasággal rendelkezik. Mi meg.. jobb nem beszélni róla. Németország gyarmattartó ország volt, mi meg gyarmat és most is az vagyunk, egy rabszolganép sose kereshet annyit mint a rabszolgatartója.
Én Svájcban élek és itt is pár nap alatt megkeresem a magyar minimálbért. A benzin ugyanannyi mint Magyarországon viszont az én fizetésemhez képest olyan mintha otthon 80 forint lenne literje.Itt jobban megéri autózni. Az élelmiszerek hasonló árúak mint otthon. Én sem szándékozok hazamenni.Eleinte terveztem hogy befektetek Magyarországra , céget alapítok vagy valami de ilyen magas adók mellett nem érdemes.Akkor ha már céget csinálok akkor keresek egy adóparadicsom országot.
lehet, hogy megkeresel annyit, de ott az a pénz nemsokat ér, ha kint kell fizetni a lakhatást, kaját és néha haza is akarsz jönni, akkor kb ugyanott vagy, mint ha itthon összevakarnál havi 120-140-et. csak nekünk tûnik soknak.amúgy meg németéknél már nem fizetik meg olyan jól a külföldieket, fõleg betanított meg idénymunkában.ha kint élsz hónapokig, rájössz, hogy az a sok ottani viszonylatban nem is olyan sok.
Úgy, hogy Magyarország és a környezõ kisebb államok már a létrejöttük óta elmaradottabbak mint a nyugati társaik. Ez a lemaradás valamelyest tompult a 13-14. században, de után megint csak elhúztak.
Mert Németország egy klassz ország.Mindig is tele volt pénzzel.Én is ott dolgozom egyébként. Magyarországon képzeletbeli korbácsokkal ütik az embereket 100 ezer forintért.A német fõnökön mindig azt mondja hogy ne kapkodj , inkább lassabban , nyugodtan de jól csináljam.A környezet az emberek is másképp gondolkodnak, és a fizetés is nagyon jó.Ha úgy adódik soha többet nem akarok dolgozni Magyarországon.
Mert németbe alapból jobb a helyzet, ez persze nem jelenti azt hogy nem kell dolgozni de ott simán keresel annyit hogy eltarthasd magad meg tudjál rendesen spórolni.
Úgy, hogy a csatlakozás elõtt is fennálltak ezek a különbségek. Felcsatlakoznunk meg nem sikerült. Szakértõ kormány kellene végre.
Például azért, mert "németbe" nem nézik a magyar helyesírási és fogalmazási tudásodat.

Hogyan lehet ún . "unbiased selection"-t csinálni?

És mi a magyar neve?

Legjobb válasz: reprezentatív minta?

reprezentatív minta?
A kérdező hozzászólása: És hogyan lehet csinálni? Ha van egy adatbázisom, amirõl nem tudom, hogy reprezentatív-e, abból hogyan lehet reprezentatívat kiválasztani?
A kérdező hozzászólása: Hol tudok errõl olvasni? Nagyon gyenge dolgokat találtam. A wikipedia is erõsen hiányos és nincsen forrás. Valami könyv esetleg?

Lehet-e valahogy kézileg hiba kódot le olvasni a Fiat Uno típusú autóknál? Ha igen, akkor hogyan lehet leolvasni és hol találom meg a kódokat valamint azok megoldási megfelelőjét?

Pl. ha a Suzuki Shwift típusú autók stekerét át hidaljuk egy vezetékkel, akkor indirekt módon a műszerfalon lelehet olvasni a hiba kódot. Fiat Uno-nál ez lehetséges?

Legjobb válasz: A Fiat Uno-ban nincs is fedélzeti komputer! :D

A Fiat Uno-ban nincs is fedélzeti komputer! :D
Az a baj a Fiat Unokkal hogy az egész egy nagy hiba....
A kérdező hozzászólása: Kedves névtelen 1. válaszoló! Tudatom veled, hogy van computer benne, (hisz valaminek vezérelnie kell az injektort). Kedves "Kawaer5"! Higgye el, az Uno-val nincs semmi baj. Maximum inkább az ön helyesírásával! Tisztelt T.! Egy 1995-ös gyártmányú, ezres Uno-ról lenne szó, aminek (mint ahogyan ön is írta) a kesztyûtartója alatt van a a computer-re. Rendszerét nem ismerem, nemrég jutottam hozzá az autóhoz. Ez esetben mit tud a hiba kód leolvasásról? Válaszát elõre is köszönöm. Uraim/hölgyeim! Köszönöm a válaszukat. A választ továbbra is keresem, ha valaki esetleg tudja kérem írjon. Tisztelettel: BlackM.


Pascal programozásban mit rontottam el ha azt irja ki, hogy Compilation aborted és (2, 1) can not find unot system by program? Hogyan lehet vele kiiratni 100-szor 1-től 6-ig a számokat?

Legjobb válasz: Azmiaz "unot"? Szerintem elírtad, vagy itt, vagy ott. System unitot sem használunk. A kód ismerete nélkül marhanehéz hibát javítani, legalább másold be meddig jutottál hogy a próbálkozást értékelhessük.

Azmiaz "unot"? Szerintem elírtad, vagy itt, vagy ott. System unitot sem használunk. A kód ismerete nélkül marhanehéz hibát javítani, legalább másold be meddig jutottál hogy a próbálkozást értékelhessük.
Kedves elsõ hozzászóló! System unitot használunk, csak nem írjuk a Uses listába, mert minden programhoz automatikusan hozzászerkesztõdik. Itt a Pascal úgy tûnik, nem találja ezt a fájlt. Valahol be lehet állítani, hol keresse a unitjait, de nem vagyok gépközelben, fejbõl meg nem tudom.
random számokat?

Lehet hogy az UNIO-nak mégis csak igaza van mikor vizsgálat alá vonja az Orbán rezsimet?

http://www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/nem-allnak-tobbe-szoba-a..

Legjobb válasz: "Jelenleg egyetlen élhetõ alternatíva van! Ez pedig a Jobbik!" Ez nekem mindig kicsit olyan, mintha valaki Kim-Jong Un elvtárs egyetlen jó alternatívájaként Sztálin elvtársat emlegetné...

"Jelenleg egyetlen élhetõ alternatíva van! Ez pedig a Jobbik!" Ez nekem mindig kicsit olyan, mintha valaki Kim-Jong Un elvtárs egyetlen jó alternatívájaként Sztálin elvtársat emlegetné...
Nem lehet, hanem biztos.
Teljes mértékben igaza van. Ekkora korrupció (trafiktörvény, Közgép-ügyek, föld bérlet) eddig egyetlen kormány alatt sem volt. A jogállamot is szétverte.
Ha az EU fellépése olyan ... khmmm ... határozott lesz mint eddig és/vagy az ENSZ-é, akkor tök mindegy igazuk van vagy sem, mert semmi foganatja sem lesz. Ha elzárják az osztogatáshoz és fosztogatáshoz elengedhetetlen pénzcsapokat, akkor viszont lehet még valami. Erre elég kicsi az esély, inkább lottó szelvényt vennék.
Lehetetlen!! az unionak? A miniszterelnök urral szemben? Ök aztán tényleg nem magyar emberek!
unió mikor csinált valami értelmeset? cipruson vagy a görögöknél kellene sepregetni vagy a 60 milliós olaszoknál kellene rendet tenni világ 8. legnagyobb gazdasága, de jelenleg árnyékként süllyed el a lemenõnap fényében .... Majd pont orbán miatt lesznek itt gondok az unióba, aki azért valljuk meg jobb eredményeket produkál, mint ezek az országok ... Kelet-eu világháború óta, mindig valakinek a hûbérese emiatt sosem szerették azt, aki másként gondolkodott, mindig divatot teremtett az új irány ... kezdve a lengyelekkel 56ban vagy a csehekkel ....
HOGY lenne igaza?! Viktor a Mindenható! Viktor nevét hiába szádra ne vedd! :D
És ezt min a rengeteg hasznos infót kõzpénzbõl kormány köleményként hirdetik a TV ék. A fidesz reklámnak a fidesz zsebébéböl kéne meni nem kõzpénzbõl.
miért nem teljhesít jól az ország? szlovákoknál, lengyeleknél, románoknál elmúlt 3 évben mennyivel növekedett az államadósság? mekkora volt a deficit? 2010hez képest növekedett a gdp vagy sem? 1, 8% ha kiszámolod, akárhogy is vizsgáljuk az még mindig több , mint a 2010es ... Sok mindennel lehet vitázni, de ahhoz képest milyen mély a válság ahhoz képest jobban teljesítünk! 2010ben a csõdöt vártuk arról szóltak az elemzések, hogy lesz állam csõd vagy mikor lesz 100% az államadósság ahhoz képest görögök vagy a portugálok 4 év alatt másfélszeresére növekedett az államadósságuk, nálunk meg még csökkent is! Költségvetésben minden évben 1200 milliárdot gdp 5% fordítjuk csak kamat kiadásra ... ez is csökkenõ tendenciát mutat 2011óta ...
Igen igaza van . A magyar vezetõség rosz döntéseket hoz és elég korupció gyanus ügyei vanak az államnak. Gondoljunk csak ara a reklámra mikor elmondjáka magyar kormány mebizásábol hogy mijen jol teljesit a ciklusban az ország azis kõzpénzbõl és nem a fidesz zsebébõl megy.0 A Fidesznek meg érdeke az unió elenes hangulatt igy kerülve el hogy õket akarják meglincselini a nácik.
Sebaj majd õk is meglesznek zsarolva és/vagy megvéve, ahogy az Uniós és egyéb nemzetközi szervezetek biztosai. Ilyen a magyar korrupcióellenes küzdelem!
Hahóóó! Mikor ébred már fel itt mindenki? Még azt merik sokan mondani, hogy a jelenlegi pártokból a FIDESZ a legkisebb rossz! Az a FIDESZ, aki eltünteti a demokrácia legkisebb csíráját is? A másik fele meg azt mondja, a bal oldal a legkisebb rossz! Az a bal oldal, ami annyira túlzásba vitte az IMF hiteleket, és a herdálást, hogy a ma is õk lennének kormányon, már csõdbe ment volna az ország? Jelenleg egyetlen élhetõ alternatíva van! Ez pedig a Jobbik!
A kérdező hozzászólása: Dohány mutyi. itt a bizonyíték... http://cink.hu/ismerd-meg-hadhazy-akost-a-becsuletes-fidesze..
jaj de fájdalmas olvasni az ilyen hozzászólókat, mint a 11-es. :D amúgy sajnos ebbõl sem lesz semmi. más országokban is nagyobb gondok vannak, amiket talán könnyebb is orvosolni, elõbb mondja ki az unió azt, hogy Magyarország többé nem tartozik a tagállamok közé, mint hogy kivizsgálja az ügyeinket. A sok fideszkatona meg majd fellázadna a nem leszünk gyarmat címszóval...:D
WESTERN Union
A kérdező hozzászólása: Ennél bõvebb információt szeretnék kérni, azt tudom hogy a western union-nál kaphatok róla felvilágositást csak azzal nem vagyok tisztában hogy ez lehetséges-e?

Hogyan lehet tapintatosan és udvariasan visszautasítani egy esküvői meghívást (közeli családtag, unokatestvér nősül) anélkül, hogy megbántanám? (A családban ún. "kibékíthetetlen ellentét van" évek óta közte+a fél család között édesanyám felé).

Legjobb válasz: Csak a "kibékíthetetlen ellentét" (még leírni is szörnyû) miatt nem mész el? Sose fogom megérteni mik ezek, lehet, hogy egyszerû a rokonságom :)...Mert ha igen, akkor lehet, hogy itt lenne az ideje kibékülni. Ha más ok is van, akkor azt add meg kifogásnak, mellesleg ha már meghívtak az nem egy békülési szándék? Szerintem jó alkalom lenne kibékülni...

Csak a "kibékíthetetlen ellentét" (még leírni is szörnyû) miatt nem mész el? Sose fogom megérteni mik ezek, lehet, hogy egyszerû a rokonságom :) ...Mert ha igen, akkor lehet, hogy itt lenne az ideje kibékülni. Ha más ok is van, akkor azt add meg kifogásnak, mellesleg ha már meghívtak az nem egy békülési szándék? Szerintem jó alkalom lenne kibékülni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod/tanácsod harmadik. A többieknek is köszönöm, hogy elmondták a véleményüket.
ezt a kerdest egyszer mar feltetted nem? csak mashogy. hogy menjel e el. Akarmit is mondassz meg fogod bantani. Hivatkozz a csaladi ellentetre.
Mond azt neki:Megkérdeztem a fõnökömet, és nem engedi, hogy szabadságra menjek aznap...az a szemétláda... Vagy: A barátom befizetett egy nyaralásra, de sajnos abban az idõpontban van, mint az esküvõd... Több nem jut eszembe, de ha nem is mész el, mindenképpen illik valamilyen ajándékot küldeni!
A kérdező hozzászólása: Nem, még nem tettem fel ilyen kérdést. De köszönöm a választ. Nem vagyok egy elveszett típus, pláne, ha írásban kell kommunikálni. De most tehetetlennek érzem magam. Várom, hátha valaki kisegít. Nehéz helyzet, én tudom a legjobban :( Amúgy nem ápolunk mindennapi (sõt, szinte semmilyen) viszonyt már, de én is tudom, bántaná a nemleges válasz. Bízom benne hogy valaki kisegít.Köszi elõre is.

Hogy lehet úgy tanulni, hogy ne und meg? Milyen jó tanulási módszerek vannak?

Úgy értem, hogy én, mindig elhatározom amikor kezdõdik az iskola, hogy na én most mindent megtanulok..stb, de egy idõután már semmi kedvem hozzá...

Legjobb válasz: Ami kötelezõ, azt az ember sosem élvezi és a tanulás is ilyen. Nagyon erõs fegyelem és szorgalom kell ahhoz, hogy jó tanuló tudj lenni, ami nem kis teljesítmény. Próbáld megtalálni azt a módszert, amivel a leghatékonyabban és leggyorsabban tudod megtanulni az anyagot és így, ha nem is szeretsz tanulni, legalább hamar túlleszel rajta, aztán foglalkozhatsz azzal, amit szeretsz csinálni. :) Sokféle módszer van, amire rá is guglizhatsz. Megoldás lehet még, ha kicsit jobban beleásod magad az adott témába, amit meg kell tanulnod, mert ha jobban megérted, amit tanulsz, akkor több kedved is lesz hozzá, ezt tapasztalatból tudom mondani. Sok sikert! :)

Ami kötelezõ, azt az ember sosem élvezi és a tanulás is ilyen. Nagyon erõs fegyelem és szorgalom kell ahhoz, hogy jó tanuló tudj lenni, ami nem kis teljesítmény. Próbáld megtalálni azt a módszert, amivel a leghatékonyabban és leggyorsabban tudod megtanulni az anyagot és így, ha nem is szeretsz tanulni, legalább hamar túlleszel rajta, aztán foglalkozhatsz azzal, amit szeretsz csinálni. :) Sokféle módszer van, amire rá is guglizhatsz. Megoldás lehet még, ha kicsit jobban beleásod magad az adott témába, amit meg kell tanulnod, mert ha jobban megérted, amit tanulsz, akkor több kedved is lesz hozzá, ezt tapasztalatból tudom mondani. Sok sikert! :)
Érdekeljen amit tanulsz, és akkor nem unod meg. Ami nem érdekel azt meg magolni kell.

Hogyan lehet megszuntetni a hi5-t? Szeretnem megszuntetni a hi5-om, mert nem szeretem az oldalt . De nemcsak en szeretnem megszuntetni, hanemem a barataim is, mert mar nagyon unjuk, hogy folyton jonnek az e-mailok.

Legjobb válasz: belepsz, felhasznaloi fiok- felhasznaloi fiok torlese gomb;) Sok sikert hozza! Amugy a beallitasoknal lehet segiteni azon hogy ne kapj mindenre e-mailt ertesiteskent:)

belepsz, felhasznaloi fiok- felhasznaloi fiok torlese gomb;) Sok sikert hozza! Amugy a beallitasoknal lehet segiteni azon hogy ne kapj mindenre e-mailt ertesiteskent:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!