Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet éttermet (18 db)

10 hónapos örökmozgóval hogy lehet étterembe menni?

Születésnapra vagyunk hivatalosak a hétvégén étterembe, ahová 10 hónaposunkat is magunkkal visszük. Örökmozgó baba, állandóan kúszna, mászna, és mindenhol felkapaszkodik. Az étteremben van etetőszék, de a földre mégsem tehetem le, hogy másszon. Hogy fogja kibírni azt, amíg mi eszünk? Van valami ötletetek, hogy mivel lehetne lefoglalni?

Legjobb válasz: Az etetõszékben az enyémek félórát is elvoltak ennyi idõsen, vittem persze nekik ezt-azt játszani. Utána meg felváltva sétáltunk velük apával. :-)

Az etetõszékben az enyémek félórát is elvoltak ennyi idõsen, vittem persze nekik ezt-azt játszani. Utána meg felváltva sétáltunk velük apával. :-)
Felveszed a pléhpofát:DD
Nalunk is úgy mûködött, mint az elsõ valaszolonal. Vittünk játékot, könyvet, amíg ettünk, addig elvolt. Utána meg felváltva sétáltunk vele.
Én a magam részérõl kajaidõben vittem, elõtte sokat mozgott és ki is aludta magát, vittem neki kaját, de inkább az enyém érdekelte, svédasztalos étterem volt, kiszórtam elé mindent, amit ehetett és nagyon jól éreztük magunkat! Figyelem, váltóruha kötelezõ :)

Milyen fizikai vonatkozása lehet annak, hogy az étteremben csészében szolgálják fel a levest?

Legjobb válasz: Nem értem a kérdést. Fizikai vonatkozás? Mondjuk elég rossz kienni nem kínai étteremben csészébõl a levest, mert ugye az illem szerint nem illik sem megdönteni, sem megemelni, tehát egy kicsi mindig marad az alján. (Kínai és japán étteremben felemelheted a csészét, és ihatod a sûrejét)

Nem értem a kérdést. Fizikai vonatkozás? Mondjuk elég rossz kienni nem kínai étteremben csészébõl a levest, mert ugye az illem szerint nem illik sem megdönteni, sem megemelni, tehát egy kicsi mindig marad az alján. (Kínai és japán étteremben felemelheted a csészét, és ihatod a sûrejét)
Ha füles csészében szolgálják fel, minden leves iható, anélkül, hogy etikettet sértene. Term. kanalazni is lehet.
Ja, hogy ez fizika TANTÁRGYI kérdés! Így már érthetõ. Szerintem az, hogy a kisebb szabad felület miatt tovább marad forró, mint tányérban. Ám nem a válaszadókat kell leszólni, értelmesen kell feltenni a kérdést.
Már a szüleid is GYP-sek voltak?
Nem tudom, lehet jobban mutat... én mondjuk jobban szeretem tányérból enni. Amikor olyan csészét adnak, ami olyan, mint az müzlistál, az még oké. Végül is könnyebb kivinni az asztalhoz, kevesebb az esélye, hogy kilöttyen, nehezebben hül el. De vannak kimondottan idegesítõ, kicsi csészék, amikbõl még kienni is nehéz a levest...
A kérdező hozzászólása: Na jó... nem sokra mentem veletek ... Majd ha kiírják a feladatok megfejtését, akkor leírom nektek is ... :)
Ha meg fizikai kérdés, akkor miért nem a tudományokban van az etikett helyett? Fizikailag, kevésé borítod magadra, ha a szélére könyökölsz. A pincér sem lötyögteti ki, míg az asztalhoz viszi. A gravitáció ugyanúgy hat rá, mintha mélytányér lenne.
A kérdező hozzászólása: :) ...

Hogyan lehet egy éttermet sikeressé felfuttatni mi kell egy gazdaságosan is jól müködö étteremhez?

Családi vállalkozás Spanyolországban.

Legjobb válasz: Egy jó szakács, egy jó étlap és ügyes marketing.

Egy jó szakács, egy jó étlap és ügyes marketing.


Magyarországon hol vannak olyan romantikus helyek (főleg tavak, folyók, rétek, de lehet étterem is), ami méltó arra, hogy eljegyezzem a Szerelmemet?

Sziasztok! S.O.S! Nagyon sürg?s lenne a helynek a megtalálása, mivel Augusztus 28-ra tervezem az alkalmat, és még rengeteg szervezési dolgom van addig, mindezt persze úgy, hogy Kedvesemnek tökéletes meglepetésben legyen része.

Legjobb válasz: egy tipp a az ékszer átadásához. vegyetek ki egy szállodai szobát, akárhol, már pár ezer Ft-ból meg lehet oldani. vegyél egy csokor rózsát neki, egy szál mûrózsával. mikor átadod a csokrot , monn , hogy addig fogod szeretni, míg el nem hervad az utolsó szál rózsa is. ugye ez nem történhet meg , mert az egyik mûanyag. aztán jöhet gyûrû. sztem ez tök romantikus. tök mindegy hol vagytok, a lényeg, hogy együtt , kettesben, és szeretitek egymást. tök aranyos vagy, hogy így készülsz.

egy tipp a az ékszer átadásához. vegyetek ki egy szállodai szobát, akárhol, már pár ezer Ft-ból meg lehet oldani. vegyél egy csokor rózsát neki, egy szál mûrózsával. mikor átadod a csokrot , monn , hogy addig fogod szeretni, míg el nem hervad az utolsó szál rózsa is. ugye ez nem történhet meg , mert az egyik mûanyag. aztán jöhet gyûrû. sztem ez tök romantikus. tök mindegy hol vagytok, a lényeg, hogy együtt , kettesben, és szeretitek egymást. tök aranyos vagy, hogy így készülsz.
Csak egy ötlet: Tihany pl- egy jó hotelbe megérkezni (pl Allegro), úszni egyet, strandolni napközben, majd kellemes séta a parkban, a félszigeten, és ott megkérni a kezét, este pedig egy romantikus vacsi a hotelben. Maga a gyûrû átadás szerintem jobb kettesben, nem egy étteremben. Nekem ez így pl romantikusabb mint otthon, a hétköznapokban, mert erre késõbb is lehet emlékezni, hogy itt kérte meg a kezemet. :o)
hm..nagyon aranyosak az olyan srácok mint te..bármint semmi pénz nélkül szeretnéd megkérni azt akit a világon a legjobban szeretsz:) már ez is romantikus...de és nem bántásból mondom... Én azt szeretném, ha mondjuk 1 évig lenne võlegényem.. Ha nincs elegendõ megtakarításotok akkor lehet ráértek még ezzel... DE mondom, nem bántásként említettem meg.. romantikus hely nekem a RÁm szakadék...a Duna-part..bárhol.. vagy valami vizhez közel....
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazad van. Mi is csak egy évig szeretnénk jegyben járni, aztán jövõre, ha Isten is úgy akarja, akkor egybe szeretnénk kelni. Akkor reménységünk szerint már anyagilag is sokkal - sokkal jobban fogunk állni. Egyébként ha már vízpart, akkor mit ajánlanál még, ahol nincsenek tömegek?
nekem a párom egy éjszakai élményfürdõzés alkalmából kérte a kezemet meg a vízben... :D
A kérdező hozzászólása: Az is jó ötlet... De hova dugta el a gyûrût? :-)
talán a fürdõgatyájába :DD és akkor tuti nagyon jól sikerült az este
nem...a törölközõjét összahajtotta ügyesen és abba takra vhogy bele a dobozt amiben a gyûrû volt.úgy volt h a medence széléhez kint rakta le a törölközõt és amikor bementünk a vízbe akkor mondta h üljünk le.és a medence széléhez ültünk oda ahol a törölközõ volt kivülrõl.egy pillanatban pedig el kezdte mondani h mennyire szeret, velem akarja az életét leélni meg minden.aztán a törölközõért kinyúlt és én meg néztem h mit csinál tán kiöblíti a törölközõt vagy mi...de nem...elõvett a törölközõbõl egy dobozt és kinyitotta, és akkor megláttam a gyûrût...:D a medencében mindenki minket nézett de ezzel nem kell foglalkozni mert hidd el nekem ha te is a vaízben kéred meg a kezét éjszakai fürdés alkalmával akkor az egy szuper éjszaka lesz... :D
Tatán vannak szép helyek pl.Öreg tó ill. a Fényes fürdõ.De én a barátnõmet Egerben a várnál kértem meg.
A kérdező hozzászólása: Várom továbbra is a jó ötleteket, hogy ol jegyezhetném el életem párját. Csendes, szép, romantikus, meghitt helyek elõnyben!!! Köszönöm az eddigi ötleteket, és ha van még, akkor ne kíméljetek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nagyon kedvesek és egítõkészek vagytok. Várom még a további ötleteket a romantikus lánykérésre. :-)
http://www.labirintus.com/hu/52/aszerelemlabirintusa Megkerestem Neked... szóval olvasd el, nézd meg a jegyárakat. Ha gyalog mentek, akkor vigyél egy kis üveg pezsgõt is. Nem sok a belépõ és szerintem ennél érdekesebb és romantikusabb nem kell.
A kérdező hozzászólása: Ja igen, és még annyi, hogy egyetemista vagyok, tehát ebbõl kifolyólag nincs túl sok pénzem az egészre. De azért szeretném minél romantikusosabbra szervezni az alkalmat.
Bocs, mégegyszer: a vacsorát otthonra tervezném, nem nyilvános helyen - az ugy nekem nagyon magamutogatós.
Esztergom-Búbánatvölgy. A neve kicsit elszomorító, de nagyon szép hely horgásztavakkal, és úgy emlékszem, étterem is van mellette.
Llllafüred-tó, vagy a vízesés, Szalajka-völgy, Tata Öregtó, Szeged-Füvészkert vagy Tisza part, Gyõr Radó sziget
A gyõri Radó sziget szép, csak sok benne a túlfûtött fiatal.
A Radóra nem muszáj éjjel menni, ráadásul amire te gondolsz, a túloldalán van egy tuti (nem reklám) étterem is, gyönyörû panorámával.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi segítségeket, és továbbra is várok ötletket, elsõsorban szép tájakra, másodsorban éttermekre. Amirõl még fontos tudni az az, hogy nem élünk együtt, az esküvõnkig még mindketten a családunkkal maradunk. Tehát a gyertyafényes otthoni vacsora sajna kilõve. :-( Még egyszer köszönöm, és remélem még sok jó ötlet fog érkezni. Nagyon izgulok, hogy tökéletes helyen legyünk!!!!
http://www.tortuga.hu/ http://www.dzsungelcafe.hu/ Budapesten ezt a két vendéglõt tudnám ajánlani, mindkettõben voltam, nagyon hangulatos. Mehetnétek Szentendrére, vagy Visegrádra hajóval pl. Pécs városában pedig a Bagolyvár Étterem, ami nálam mindent visz.
Annyit még hozzátennék, hogy a Tortugában a dohányzó terem a hangulatosabb, a Dzsungel Caféban pedig a dzsungel terem véleményem szerint. Egyébként a Budavári Labirintusban van szerelmesek labirintusa, idõpontra kell menni, ugyhogy telefonálni kell nekik. Szerintem ez sem lenne egy hétköznapi leánykérés:)
Én a gyertyafényes vacsora mellet szavaznék, nekem jobban tetszene, mint valahol a vakvilágban egy kirándulás közben. (Nö vagyok)

Lehet azzal penzt megtakaritani, ha valaki minden nap foz ahelyett, hogy gyorsetteremben, etteremben enne vagy rendelne?

Ha az alapanyagok arat, az idoraforditast es minden egyebet nezunk, szerintetek mindig olcsobb otthon fozni?

Legjobb válasz: Persze, hogy olcsóbb. Fõleg ha fele kaját nem kell kidobni, mint nálunk, mert részben válogatós a férjem, részben a kaja tényleg ehetetlen. Azért 600 forintból és sokkal több mindent kihozok..... És finom is, biztosan meg fogjuk enni.Alapanyagnál kell figyelni a boltokban, hentesnél az akciókat, idõvel való spórolás pedig csak rutin dolga. Ebben egy két hónap alatt bele tudsz jönni. Fõleg, ha mondjuk két napra fõzöl. Aztán idõvel megtanulod, hogy pl amíg a leves fõ addig mi mást lehet megcsinálni, vagy pl a mosogatást hova tudod beiktatni. NEkem már messze nem vesz el órákat a fõzés , mint korábban. Pl mindig van nekem bekeverve darált hús a fagyóba fasírtnak, vagy lefagyasztva húsleves, vagy lepirítva kockára vágott hús, pörkölt stb...

Persze, hogy olcsóbb. Fõleg ha fele kaját nem kell kidobni, mint nálunk, mert részben válogatós a férjem, részben a kaja tényleg ehetetlen. Azért 600 forintból és sokkal több mindent kihozok..... És finom is, biztosan meg fogjuk enni.Alapanyagnál kell figyelni a boltokban, hentesnél az akciókat, idõvel való spórolás pedig csak rutin dolga. Ebben egy két hónap alatt bele tudsz jönni. Fõleg, ha mondjuk két napra fõzöl. Aztán idõvel megtanulod, hogy pl amíg a leves fõ addig mi mást lehet megcsinálni, vagy pl a mosogatást hova tudod beiktatni. NEkem már messze nem vesz el órákat a fõzés , mint korábban. Pl mindig van nekem bekeverve darált hús a fagyóba fasírtnak, vagy lefagyasztva húsleves, vagy lepirítva kockára vágott hús, pörkölt stb...
Olcsóbb otthon fõzni!Márcsak azért is, mert marad estére, vagy másnapra, és nem kell vacsira is gyors kaját enni!Pl a mi falunkban van egy intézmény onnan lehet kaját rendelni!490ft! De az csak ebéd!!! Én naponta 4szer minimum eszek, így éhen halnék mellette!Fõleg ha nem egy személyrõl beszélünk!3 fõs családnak az 30ezer egy hónapban!Annyiból szoktam bevásárolni a konyhára havonta, de abban minden van, szalámik, konzervek reggelire, és mindennapra van fõtt étel, és fõtt vacsi is, nem beszélve hogy ebbe benne van a tisztítószereim ára , és a havi édességek is!Szóval akárhogy nézzük olcsóbb az itthon fõzés!Nálunk tuti! Igaz mi 3-an vagyunk!
Szerintem is olcsóbb itthon. Na meg összehasonlíthatatlanul finomabb. Én úgy szoktam, hogy pl. pörköltet nagy adagban fõzök, egyik nap lehet belõle feltét egy fõzelékre (megjegyzem, egy fõzelék is több száz ft a gyorsétteremben, itthon több személyre megfõzöd annyiból), egy részét felengedem vízzel, bezöldségelem, tökéletes gulyásleves, ehetjük pörköltként, rizses vagy tarhonyás húsként, ledarálhatod húsos palacsintába, rakott kelbe, stb. S ahogy elõttem is írták, nagy adagban fõzve finomabb a pörkölt. Érdemes 2-3 kg húsból készíteni, aztán adagokra szedve mehet a fagyóba. Egy fõzeléket maximum fél óra alatt összeütsz, de pl. a sóska, almaszósz és hasonlók 10 perc alatt megvannak. Leveseket is szoktam én is lefagyasztani, ha kevés az idõm, csak elõkapom és már van is kaja. Régimódi kissé, de követem nagymamám tanítását, miszerint pl. a szerda az tésztanap, hétfõn fõzeléket fõzünk, vasárnap húsétel van, stb. Ez megkönnyíti egy hétre elõre a kaják megtervezését. Nálunk tegnap pl. megfõtt egy nagy adag pörkölt, de az ebéd krumplifõzelék volt, rá feltétnek ettük a pörit. A többi szétszedve a fagyóban van. Mára pirított tarhonyalevest tervezek, másodiknak burgonyalepény és fokhagymás sült oldalas. Holnap elõkapok egy adag lefagyasztott pörit és gulyásleves lesz belõle, másodiknak palacsinta. Csütörtökön csontból lesz leves és tejfölös gombapörkölt, pénteken borsóleves csipetkével (így sokkal laktatóbb, meg szeretjük is a sûrû leveseket) és túrós csusza, szombaton gyümölcsleves és milánói makaróni, vasárnap csirkehúsleves, rántott hús, rántott karfiol és rántott máj lesz krumplipürével, meg valami süteményt is sütök. Ha ezt a menüsort meg akarnám venni a helyi - egyébként olcsók közé számító - étteremben, az hármunknak (még ha a kislányomat fél adaggal számolom is) belekerülne napi 1600-2000Ft-ba, ami heti szinten tízezer fölött van ugye. És ez csak ebéd, ebbõl nem maradna vacsorára, ami pedig, ha itthon fõzök, mindig marad. Vagy pl. a vasárnapi ebéd olyan kiadós, hogy biztosan marad a rántott dolgokból, amit csak beteszek a hûtõbe, hétfõn összeütök hozzá valami fõzeléket és már ehetünk is. Ráadásul tele a fagyasztó pörkölttel, amibõl a következõ héten is tudok kivenni. Szeretek is fõzni, olcsóbb is így, finomabb is, így nem is gondolkodunk azon, hogy vegyük valahol az ebédet. Mellesleg pl. a házhoz szállított ebédek minõségével kapcsolatban komoly kételyeim vannak. Amit én fõzök, az biztosan jó alapanyagokból készül, hiszen ismerõs termelõtõl veszem a zöldséget, tojást, helyi hentestõl a húst, környékbeli ismerõs tanyasi néniktõl a gyönyörû csirkét, gyümölcsöt... Tudom, szerencsés helyzet, hiszen vidéken élek, sok minden a saját kertünkben is megterem, gondolom, ezt a nagyvárosokban sokkal nehezebb kivitelezni, de azért ott sem lehetetlen.
szia!mint ahogy már elõttem leírták nagyon jól, mindenképpen az otthoni fõzés a legjobb megoldás. a lányom és a férje 2*18 ezer ft melegétkezési utalványt kapnak, abból esznek a hét 5 napján futáros dobozos ételeket.alig várják, hogy hétvége lenyen, amikor tisztességes házikosztot ehetnek. (nálam):-)) szóval, ha én kapnám azt a 36 ezer ft-ot naponta jóllakatnám õket. sajnos mifelénk nem lehet másra váltani az utalványokat. mindenképpen a háztartásvezetést javaslom, mind anyagiak mind minõség tekintetében. üdv.

Hogyan lehet Sims 2-ben éttermet nyitni?

Legjobb válasz: kell hozza a megnyitottunk var az uzlet, odamesz telefon hoz megkeresed hogy uzlet vasarlasa vagy ilyesmi, de nemtudom hogy pont ez lesz ott de ott lesz nagyjabol.

kell hozza a megnyitottunk var az uzlet, odamesz telefon hoz megkeresed hogy uzlet vasarlasa vagy ilyesmi, de nemtudom hogy pont ez lesz ott de ott lesz nagyjabol.
A kérdező hozzászólása: még nem, ill a mindmegette.hu-t azt már igen a google 1szer odadobott, csak sajnos ezek nem olyanok mint amit a kebab-os büféknél csinálnak, õk meg tutira nem árulják el a receptet:S

Hogy lehet egy étterem forgalmát megnövelni?

Azt kell tudni róla, hogy az ételek tényleg jók, de a forgalom mégsem annyi, mint várnánk.

Legjobb válasz: Olcsóbbá kell tenni.

Olcsóbbá kell tenni.
Én nagyon sokat ettem a mekiben mert sokat voltam úton és a benzinkutak mellett szinte csak ez volt. Szerintem van velük bõven gond, íze többek közt az ízfokozóktól van. A 20 éves korosztály sajnos már csakis ezeket az ízfokozókkal telített vackokat (meki, snack, chips, stb.) eszi és értékeli ételnek. Kajáldának a lényege, hogy jól bezabáljunk, viszont egy étterem bizonyos célközönséget és rá jellemzõ sajátosságokat/ízeket képvisel (ezért tud pörögni a meki).
"Kajáldának a lényege, hogy jól bezabáljunk" Egy étteremnek szerintem inkább az a lényege, hogy valami jót együnk. Bezabálni bárhol lehet.
A kérdező hozzászólása: köszi :) ha esetleg még valami ötlet van, akkor írjátok! :) )
Reklám a facebook-on, guszta képekkel.Indíts sorsolást a lájkolók között, hogy nyerhet egy két fõre szóló vacsorát, és ha hoznak magukkal még embereket akkor az õ vacsorájuk árából lejön még 10%.Mi is egy ilyen reklámon keresztül mentünk el a családdal vacsorázni, és kaptunk ajándékba egy törzsvásárlói kártyát is, ami annyit tesz ha ajánljuk a helyet másnak és az illetõ elmegy oda kajálni, akkor a nevünket mondja õk felírják és legközelebb amikor megyünk akkor kapunk ismét árengedményt.Minden új ember után 5-10%-ot.Születésnapomra szoktam köszöntõ emailt kapni az éteremtõl, és vacsora invitálást 50%-ost.Szerintem lehetne szórólapokat bedobálni a környéken, és a házhozszállítás bevezetése is ha megoldható.
Nem hiszem el, hogy valaki itt is végigment, hogy lepontozza a válaszokat...
De bizony...
A kérdező hozzászólása: A környékbeli vendégekre nem annyira számíthatunk :) inkább a nyaralókra és az átutazókra. De köszi az ötleteket :) ))
Végigolvastam a válaszokat, és még nem láttam ezt leírva (de lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet), de szerintem nagyon-nagyon fontos a pincérek hozzáállása, kiszolgálási minõsége. Jó, ha egy pincér kedves, mosolygós (nem a bájvigyorra gondolok), segítõkész. Nekem van egy kedvenc éttermem, rengeteget jártunk oda régebben, de nemrég személyzetet cseréltek, mogorva, unott fejû nõk szolgálnak fel, roppant kiábrándító, azóta nem is jártunk ott, egyszerûen nincs kedvem úgy menni, hogy azt érzem, õk tesznek szívességet azzal, hogy kiszolgálnak. Mindemellett a menüztetést is tök jó ötletnek tartom, 1-1 olcsóbb, de finom kaja után sokaknak van kedve szerintem kipróbálni "élesben" is az éttermeket. Legalábbis mi így vagyunk a férjemmel.
Legyen nálad valami olyan, ami CSAK nálad van a környéken és ezt feltûnõ helyeken elhelyezett táblákkal, TÖBB NYELVEN hirdesd! Amirõl beszélek elég "megdöbbentõ" ahhoz, hogy mindenki megálljon elõtte. ;) Ha érdekel bõvebben szólj és küldök privit.
Kedves László, én szeretem a rendesen elkészített, normális kajákat, igyekszem ennek megfelelõen fõzni is, de ettõl függetlenül néha a meki is jól esik, szerintem azzal nincs baj. :) Ami inkább probléma, és ami miatt nehéz jó kajáldát csinálni, hogy az emberek többsége az alapján minõsít egy éttermet jónak, hogy mennyire basszák tele a tányérját kajával. mindegy mivel, csak zaba legyen, akkor már boldogak a legtöbben...
Sok gondolat összegyûlt itt. Egy dolog számomra megdöbbentõ és elég sokat mondó lehet. Az itt feltett értelmesebb kérdésekre érkezgetnek válaszok. Nézd meg mennyi ember csatlakozik az olyan kérdésekre, hogy "Mi a kedvenc mekis kajátok?" Szerintem ez sokat elárul. Ha ki akarsz rukkolni valamivel a szezonban, akkor mérd fel a célközönségedet vagy célozz meg egy közönséget (ezt már többen elmondták). Ne restelj esetleg egy külsõ profit is megkérni az új menüsor kialakításában. Lehetsz pl. olyan közönség megcélzója aki a most divatos ételeket kínálja, mondjuk csajoknak (õk úgyis hozzák a pasikat). Pl. paleo kaják és egyéb ilyen újhullámos cuccok. Ha tudsz szervezz valami sportos megmozdulásokat is. Bérelj egy bazi nagy cadilleket és pár hostess furikázzon benne (lássák, hogy mennyire klassz és vagány emberek gyülekezõhelye az éttermed). Merj merész lenni és ne add fel az elsõ csalódásoknál.
" Szerinted hogyan kellene reklámozni?" A környékbeli legnagyobb szállodák recepciósait, londinereket, stb, (bárkit, aki elég pénzéhes) kell megtámogatni kicsit lóvéval, hogy ajánlják be az éttermet. :)
Hol helyezkedik el az étterem? Ki a célközönség? Ehhez megfelelõ a választék, az árak, az ételek minõsége, a felszolgálás minõsége, a hely kialakítása stb?
Menüztetés, napi akció, hétvégente élõ zene? Nálunk az egyik helyi étterem, minden vasárnap 50% engedményt ad, és minden pénteken olcsóbb a pizza. Vasárnap telt ház van. Arra a napra amúgy, külön étlepot csinált, nyilván a nagyon drága kaják nem szerepelnek rajta.
Általában kell valami plusz, valami egyedi dolog, ami máshol nincs. Ez PR tevékenység, arculat kialakítás, utána pedig reklám kérdése. Azt se árt tudni, miért nincs forgalom. Túl csóró környéken van? Kevesen tudnak róla? Sok a környékbeli konkurencia? Nincs konkrétan megcélzott vendégkör? Egyáltalán hol van? Inkább szezonális, vagy egész éves? Stb...
...egyébként a jó étel alap, mostanra ebben a válságban leginkább csak azok maradtak fenn, ahol jó a kaja, (ahol nem, az nem is megy) így önmagában az, hogy jó a kaja még nem ok arra, hogy bemenjen valaki, mert az a másiknál, harmadiknál, meg a harminckettediknél is jó. És ami jó az jó, azt nem is lehet jobbá tenni, ezért kell valami karakterre ráállni, ami máshol nincs.
Úgy, hogy odamegyek szakácskodni pár napra , )
A kérdező hozzászólása: Az árakkal szerintem nincsen probléma, teljesen átlagos. A Balaton északi részén van. A választék talán egy picit kicsi, de legalább minden friss. És vannak egyedi dolgok is, de a többi étterem úgyis lemásolja, ha látják, hogy a másiknál megy valami. :) Nincsen csóró környéken. :D Szezonális :) Megcélzott vendégkör nincsen, magyaros ételek vannak fõleg és tervben szerepel mindent(persze amit lehet) házi alapanyagokból készíteni.
Mostanában elég sok hely szenved a Balcsi-parton. Igaz, mostanában már nem járok le, de szezonoztam vagy 10 évig (szakács vagyok) van pár ismerõsöm, és nincs az a veszett nagy dübörgés. 1 helyrõl tudok, ami megy mint az állat, az menüztet. Vagy vagy 20-25 féle menü, különbözõ árkategóriában. Ilyesmivel még meg lehetne próbálkozni, pl 1 féle menü, nyilván nem bélszínnel telerakni egy svájci tányért, hanem valami oda illõbbel, nyomottabb áron, és rámenni a sok kicsi sokra megy elvre. Csak agyon kell reklámozni, mert ott mindig frissül a vendégkör, hogy mindig tudjanak róla. Nem is kell belõle rettenetesen sokat csinálni, csak legyenek bõven a teraszon. A többi vendég már úgyis megy a tömegre, ha meg már bemennek, úgyis fognak enni. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, ez van, ha sokan vannak akkor tényleg sokan vannak, de ha látják, hogy nincs bent senki akkor nagyon nehezen jönnek be az emberek... Szerinted hogyan kellene reklámozni?:)
A kis, de friss/szezonális választék a lehetõ legjobb szerintem, én kimondottan az ilyen helyeket keresem, ahol bízhatok abban, hogy nem a romlott maradékot basszák elém. A leírtak alapján szerintem nem is kell kimondottan olcsónak lennie a helynek, és inkább érdemes a minõségre ráfeküdni, és azzal eladni a helyet, nem nyomott árakkal. De a napi menü jó ötlet, érdemes ellesni, hogy hogy csinálják a napi - általában 3 fogásos - menüt a jobb éttermek.
Reklám, ár, minõség, de a legfontosabb a reklám!!!

Hogyan lehet specifikusan franchise McDonalds étterembe jelentkezni dolgozónak?

A probléma többrétű, először is honnan tudjam, melyik franchise és melyik nem. Van e valamilyen "központi" rendszer, amin keresztül jelentkezhetek franchise éttermekbe? Vagy ez úgy történik, hogy jelentkezek a meki MO honlapján és random beosztanak franchise-ba vagy központi mekibe? A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! Ui.: nyári diákmunkáról lenne szó, ez fontos lehet!

Legjobb válasz: Itt valami nekem nem klappol... Minden McDonalds Franchise Magyarországon. Vagy van, amelyeket a McDonalds Magyarország üzemeltet, míg van, melyet magáncégek. De ettõl még a McDonalds Franchise része mindkettõ.

Itt valami nekem nem klappol... Minden McDonalds Franchise Magyarországon. Vagy van, amelyeket a McDonalds Magyarország üzemeltet, míg van, melyet magáncégek. De ettõl még a McDonalds Franchise része mindkettõ.
#2 nem ertem a kerdesed
A kérdező hozzászólása: Köszi elsõ válaszoló. Igazából mindenki azt írta (kb 5-6 emberke), hogy a franchise helyek jobbak, kevésbé szívatják és dolgoztatják ott agyon az embereket, mint a központiban - ezt sok évig ott dolgozó mekisek írták. Az elõrejutás szerintem nem lényeges, tényleg csak nyári melóról van szó, egyébként szeptembertõl nem hogy az adott meki, de még az ország közelében sem leszek. Tehát ha jól értem, konkrétan franchise étterembe személyesen kell elmennem, központi mekis munkához pedig elég a weboldal?
Barmelyik ettermben jelentkezhetsz szemelyessen illetve a weboldalrol is! Nincs osszefugges vallalati vagy sem!
Kivalo elemzesed van a dolgokrol csak az a baj, hogy akkora baromsag hogy ahhh! Tudnam javasolni elso korben a John F. Love: A McDonald's birodalom cimu konyvet ahol kicsit vilagosabban is latnad az egesz Mcdonaldsot! A masik dolog pedig nem tudom honnan vetted hogy a McDonald' Corporationnak nincsenek leanyvallalatai?! Ez is hulyeseg! Azt teny hogy az ettermek nagy resze franchise alapon mukodik. Ez valoban igy van! Csak az a helyzet hogy ezt a jogot minden orszagban kizarolag a McDonald's Corporation leanyvalalata adja el a jogokat! Igy a magyarorszagi kft is az amerikai anyaceg hozta letre. De a mcdonald's.hu is HA vegig olvasod az ismertetot akkor magad is lathatod, hogy mekkora suletlenseget hordatal ossze. Semmi gond mert ebben az orszagban ezt mar megszoktuk vezetoinktol akkor mit varnank a kisemberektol....
Tyû, hát Neked, kedves "minden McD franchise" szerintem lövésed sincs a franchise rendszerekrõl... De mondjuk azért elég jól tudod elõadni magad, már én is majdnem meginogtam, de sajnos tök baromságokat írsz! A franchise pont az takarja, hogy nagyon jó ez az üzleti modell, ezen a helyen tök beválna, vágjunk bele egy ilyen üzemeltetésébe. De nem 50 étterembe! :D Leányvállalat pedig általában szokott lenni, ha a cég megjelenik egy külföldi piacon, még akkor is, ha az anyacég franchise-orientáltan gondolkodik!
Tipikusan az az eset, hogy lovesunk sincs, de azert mondjuk a dolgokat :) ) De orulok, hogy azert mas is mellem alt a temaban es alatamasztotta amit allitok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!