Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet és (27034 db)

Süteményeket, hogy lehet és mivel lehet tartósítani?

Legjobb válasz: Vannak, amik zárt dobozban elállnak hónapokig (aprósütemények), sokat le lehet fagyasztani és úgy eltenni késöbbre. Kevert süteményeket (nem élesztös kuglófok) lehet speciális üvegformákban sütni és forrón lezárva "konzervként" tárolni. Amit tudni kellene, hogy pontosan milyen süteményekröl van szó.

Vannak, amik zárt dobozban elállnak hónapokig (aprósütemények), sokat le lehet fagyasztani és úgy eltenni késöbbre. Kevert süteményeket (nem élesztös kuglófok) lehet speciális üvegformákban sütni és forrón lezárva "konzervként" tárolni. Amit tudni kellene, hogy pontosan milyen süteményekröl van szó.
A kérdező hozzászólása: Dobozos sütiket szeretnék gyártani és azokat kéne tartósítani 2-3 hétre.
Konkrét recepted van?
A kérdező hozzászólása: Dobos szelet , lúdláb ilyesmik
Ezeket legfeljebb fagyasztani lehet, habár a Dobos-szelet teteje elázik a hidegtöl. Nem tudom, miért akarnál ilyen süteményeket több hétre elöre elkésziteni. De adott esetben - amennyiben idöhiány miatt gondolod - okosabb magát a tortalapokat elöre megsütni, ezeket lehet légmentesen lefóliázni, vagy fóliába csomagolva lefagyasztani, és a fogyasztás elött egy-két nappal tölteni.
A kérdező hozzászólása: De mint írtam is gyártani szeretném és ezért érdeklõdnek. De ha van jó recepted ami eláll 2-3 hétig , szívesen veszem.

Már lovagoltam, de most már saját lovat szeretnék. Otthon szeretném tartani. Pontosan hogy lehet? És Frízt vagy Arabot vegyünk?

Egyik bnőmnek van lova, és az ő lován lovagoltam, már futószár nélkül is tudok menni, most már saját lovat szeretnék. Apuval már megbeszéltem, és bele egyezet, de azt mondta, nem akar minden hónapban fizetni bértatást lovardának, úgyh inkább ithon tartanám. Van hátul elég sok helyünk, oda csinálnánk neki karámot, meg valami kis boxot is. :D Am egy Fríz vagy egy Arab telivér lovat szeretnék, apu azt mondta, választhatok én, és én ezek közül akarok egyet, mert ezek tetszenek a legjobban. :D Ti melyiket ajánlanátok? Ja, és csődört vagy inkább kancát vegyek? :) Am mi kell ahhoz, hogy otthon lehessen tartani egy lovat? Mert apuék megveszi nekem, de utána nekem kell ellátni, meg gondozni. Legelője lesz. Akkor nem kell neki külön kaja, ugye? Kint tud enni sok füvet, meg persze kap majd néha szénát is, meg majd télen, ha nem lesz kint fű a legelőn. ;) Szóval szerintetek elsőnek kancát vagy csődört válasszak? :$ És a Fríz ló jobb, vagy az Arab telivér? És akkor leírnátok részletesen, hogy itthoni tartáshoz mi kell egy lónak pontosan? Mármint a karámon, a boxon meg a legelőn kívül, mert az lesz neki. :)

Legjobb válasz: Lehet hívni edzõket házhoz. De van olyan is felénk, hogy bérelhetsz lovat. Teljesen olyan mint ha a tiéd lenne. Azt veszel neki amit akarsz, csak te lovagolsz rajta. Persze az edzõ odafigyel mindenre, de pont ez a jó mert megtanulod, hogy mit hogyan kell meg segít. Ahova én járok olyan mintha bértartásba adnád a saját lovadat. Ellátják mindennel, igazából csak ki kell menni és lovagolni, de egy rendes gazda azért nem csak ezt csinálja :D Lóbérléssel legalább nincs olyan, hogy megveszed és 2 hét után rájössz, hogy mégse õ az igazi. Vagy most azt mondod, hogy csak hobbira kell, egy év után meg azt, hogy ugratni akarok vele. Nem mindegy. Bérelhetsz másikat ha az elõzõ nem jött be. Kicsit fura dolog tudom, hogy ez a ló nem jó lecseréljük, de még mindig jobb, mintha 15 éven keresztül szenvednétek egymással. Ha olyan helyen bérelsz, lehet meg is veheted késõbb azt a lovat.

Lehet hívni edzõket házhoz. De van olyan is felénk, hogy bérelhetsz lovat. Teljesen olyan mint ha a tiéd lenne. Azt veszel neki amit akarsz, csak te lovagolsz rajta. Persze az edzõ odafigyel mindenre, de pont ez a jó mert megtanulod, hogy mit hogyan kell meg segít. Ahova én járok olyan mintha bértartásba adnád a saját lovadat. Ellátják mindennel, igazából csak ki kell menni és lovagolni, de egy rendes gazda azért nem csak ezt csinálja :D Lóbérléssel legalább nincs olyan, hogy megveszed és 2 hét után rájössz, hogy mégse õ az igazi. Vagy most azt mondod, hogy csak hobbira kell, egy év után meg azt, hogy ugratni akarok vele. Nem mindegy. Bérelhetsz másikat ha az elõzõ nem jött be. Kicsit fura dolog tudom, hogy ez a ló nem jó lecseréljük, de még mindig jobb, mintha 15 éven keresztül szenvednétek egymással. Ha olyan helyen bérelsz, lehet meg is veheted késõbb azt a lovat.
Az elsõ reakcióm az volt, hogy: LOL. :-D Na de komolyan! Nem rosszból mondom, de még nem állsz készen egy saját lóhoz. Arab telivér vagy fríz...kanca vagy csõdör.. ezek a kérdések egybõl felvázolják, hogy itt bizony nagyon nagy problémák lesznek, ha te most ezzel a tudással és hozzáállással veszel magadnak lovat.
Komolyan mondom már elõre sajnálom szerencsétlen lovat... Elõször azt hittem, hogy ez csak valami kamukérdés.. Remélem hogy az... Arab/fríz lovat akarsz venni úgy, hogy nem ismered a fajta sajátosságait?? Meg még olyat kérdezel hogy kanca vagy csõdör amikor alapvetõ dolgokat nem tudsz?? Hogy akarsz te ennyi tudással egy saját lovat tartani fõleg otthon??? Ez NEM EGY KUTYA/MACSKA hogy csak eléteszed a kaját.. A takarmányozása se annyiból áll hogy adok neki szénát meg had legeljen és kész... Lovagolni mennyire tudsz? Bár ahogy gondolom... Nem csak kantárral irányítjuk a lovat, sõt.. az a legkisebb az egészben hogy "arra húzod a fejét". Tudsz mindhárom jármódban biztonságosan ülni? Ugrottál már? Idomító feladatokkal hogy állsz? Hány lovon ültél eddig már? Tisztában vagy azzal hogy milyen betegségei lehetnek egy lónak és mik a tünetei? Van fogalmad arról hogy mi a támaszkodás? Mennyi ideje lovagolsz már? Egy saját ló NAGY felelõsség. Én már lassan 6 éve lovagolok jópár lovon ültem már, jópár minden megesett már velem lovaglás közben, volt bérelt lovam is, még sem mernék bevállalni még most se egy sajátot... Ha van egy kis eszed és tényleg jót akarsz a leendõ lovadnak még várj néhány évet... Vagy bérelj egyet de sajátot semmiképpen se ajánlanék.. És ez egy jó tanács..
Kanca!! A csõdõr sokkal vadabb és erõsebb. Én az Arabra szavaznék, de ezt most nem fejtem ki bõvebben, a te dolgod dönteni. Apa most vett lovat(gyerek kori álma volt) Van neki egy nagy istállója, ami 1 egyszemélyes box. Oldalt levan választva egy 1 méter széles csík, ahonnan belehet hozzá menni oldalról, megnézni stb. Ajánlanék egy kis jártatókocsit is, ha nem csak lovagolni akarsz. A karámban lévõ fû édes kevés. Anélkül is hatalmas bálákat kell venni, 2-3 hónaponta legalább 2t. Ha viszont nincs kinnt akkor 6-7et. Télen szintúgy.
Na arra is kiváncsi vagyok, hogy faterod mikor vesz neked csak úgy 1-2 millióért egy frízt, mivelhogy annyiba kerül. De aab te sincs ám 600 alatt normális.
Járj el minél több helyre lovagolni. Tanulj sokat és segíts a lovak körül. 5-10 év után már magadtól is tudni fogod mit kell csinálni és, hogy milyen lovat akarsz. Akkor tudni fogod, hogy milyen ló a reális amivel bírni fogsz. Mi lesz ha pl bekólikázik vagy lesz valamilyen baja. Tudni fogod mit kell csinálni? Vannak dolgok amiket csak apró jelekbõl lehet észrevenni idõben és az állatorvos sem biztos, hogy azonnal ki tud jönni, addig is kezdeni kell a lóval valamit. Várj még egy darabig azzal a lóval, fõleg ha otthon tartjátok. Ha mégis lovardába viszitek bértartásba ott legalább segítenek.
elõbb tényleg lovagolj egy jobb lovardában még 1-2 évet, mert igy nem fgsz elpõrébb lépni a lovaglással kapcsoltban..majd rájössz milyen jó érzés ténylegesen "dlgozni" egy lóval, tudás nélkül csak lötyögni fogsz..hidd el ..én 12éve lovagolok, most kezdtem versenyezni és bár eddig is nagyon szerettem volna saját lovat, most 20évesen érzem azt, hogy tényléeg tudnám hasznosan idomítni és nem csak lötyögni rajta..érdemes várni, annál jobb lesz..legyen inkább az az élmény az életedben hogy megtanulhatsz jól lovagolni, mert ez otthn tartott saját lóval edztõ nélkül nem fog menni
ja és kezsõ lovasnak a felsorolt kért lófajta felesjtõs!
Egy lovat nem csak egy héten keresztül kell gondozni. Nekem 3 éve vannak lovaim itthon azóta nem voltam nyaralni. Egy-egy nap belefér, de az se túl sûrûn és meg kell szervezni, hogy adjon nekik valaki enni és nézzen rájuk, ha nem akkor meg idõbe haza kell érni. Nincsenek ünnepnapok, a ló karácsonykor is úgyanúgy ott van mint rendes hétköznapokon. És nem csak kellemes nyári 20 fokok vannak, vannak téli mínusz 15-ök is amikor ugyanúgy ki kell menni. Esõbe, sárba ugyanúgy ki kell tolni azt a talicskát.
Ne vedd bántásnak, csak mi, akik már lovak között mozgunk egy ideje, nem szeretnék ha neked, vagy a lovadnak, vagy bárki másnak baja esne. Azért szeretnénk, ha elõbb felkészülnél a lovakból, és azután vennél sajátot. Ha kérdésed van, akkor inkább kérdezz, de megfelelõ szaktudás nélkül még ne vágj bele!
Ja elnézést, kijavítom. Tanuld meg a lovak körüli teendõket! Én amikor régen lovagolni kezdtem, rá pár hónapra ottmaradtam minden héten lovaglás után 5-6 órát, ott szép lassan megtanultam mindent, ami a lótartáshoz szükséges. Láttam ellést, láttam, milyen tünetei vannak az epekõnek, a kólikának. Megtanultam kitrágyázni, bevinni a szalmát a boxba, etetni, fel-leszerelni, lekefélni a lovat, patát kikaparni felvenni a lábát, és megtanultam kezelni a lovat, ha bakol, ha makacskodik. Ez az alap!
Apám mindjárt behalok:) Pár lovaglás után már egybõl saját ló!Méghozzá te magad gondoznád ajjjajajjjajajjaajj! Nehogy azt hidd, hogy a lótartás csak úgy hip-hopp megy!Ráadásul a két fajtaválasztásod is remek:P Arab:temperamentum, magyarul tutira nem való kezdõknek fríz: a leges legdrágább létezõ lófajta Járj edzõhöz, lovardába segíteni és majg kitanulod a fortélyokat!
Megkaptad a lovat?
Ha ilyen alapvetõ kérdéseket nem tudsz, hogy mi kell az otthoni lótartáshoz, akkor ne vegyél még lovat. Úgyhogy errõl nem érdemes tárgyalni, menj el hivatalos oktatóhoz, lovagolj sok különbözõ lovon, ha beletanultál már nagyjából jöhetnek a csikók, nehezebben kezelhetõ lovak és ha ezekkel boldogulsz és mindent megtanultál lovakról, tisztában vagy a költségekkel és mindennel ami a lótartáshoz kell, akkor vegyetek csak.
Elmehetsz olyan helyre is lovagolni ahol van ló, de nem érnek rá lovagolni. Én is csináltam ezt egy ideig, versenyezhettem is azokkal a lovakkal. Az, hogy "már" 3 lovon is ültél az nem valami sok. Én hetente 5-féle helyen lovagoltam, abból 3 helyen több ló is volt szóval nem csak 5 különbözõ lovon ültem hetente hanem legalább 10. 10 év alatt a hidegvérûtõl az angol meg arab telivérig mindenféle ló megfordult alattam. Úgyhogy könyörgöm annyiféle lehetõség van, miért kell pont egy saját ló? Van egy ismerõsöm aki elég jól tud díjlovagolni is és ugratni is, mégis bérelt lova van pedig elég sok pénzük van nekik is.
Azért "bántunk" mert felelõsségteljes lovas nem támogat ilyen butaságokban senkit sem.
Második vagyok. Eleget olvastam! Kamu az egész, az is, hogy lesz lovad, az is, hogy értesz hozzá. Ha mégis a kedves szüleid vesznek neked lovat, majd tanulni fogsz a saját károdon. Itt mindenesetre szépen kicsaptad mindenkinél a biztosítékot a hülyeségeiddel! Lovasok körében nem szokás az ilyen fajta viselkedés! Normális ember, aki nem lovas családban nõtt fel, nem volt még lova se neki, sem a szüleinek, az elõször egy lovardában tanulja meg a lovaglás alapjait, megtanulja a lovat ellátni, lovak körül mozogni, felismerni a betegségeket, és legalább tudja, hogy mit eszik a ló és mennyit. Valamint, hogy mikor hogy merre kell a lovat lemozgatni. Ez az alapok alapja. És akkor még keveset mondtam...Még a szelíd lóból is kilehet hozni a "vadállatot", ha rossz kézbe kerül, vagy, ha túl pihent. De nem csépelem tovább a számat, majd a saját károdon tanulsz, csak nehogy késõ legyen!
Legelõ szezonban akkor nem kell neki szálas takarmány, ha min. 1 hektáros legelõn tartod. Jó nagy udvarotok lehet...
De. Ha fél éve lovagolsz akkor még most kezdted. De Isten mentsen hogy bárkit is megfosszak egy értékes tapasztalattól (attól függetlenül hogy hatalmas pofáraesés lesz belõle)
A kérdező hozzászólása: De bnõm segítene, mondta, h amíg bele nem tanulok, addig majd õ segít nekem. És akkor is megtartanám, h egyetemre mennék, nem adnám el csak azért.
teljesen egyetértek az utolsó 2 válaszolóval. még nincs elég tapasztalatod egy saját lóhoz.
A kérdező hozzászólása: Ezt értem, de nagyon szeretnék egy saját lovat. De akkor nem Frízt vagy Arabot választok, ha õk ilyen macerásak. Nekem kell majd elátnom, azt is tom, h még tanulnom kell hozzá, de sztem menne nekem. Meg tudom csinálni! Nem lehet olyan nehéz. :D Meg hát most mi olyan bonyolult abban, h elé teszek szénát meg kiviszem a legelõre és ott eszik füvet? Meg viszek neki vizet is, biztosan nem lenne semmi baja. És kihívjuk az álatorvost persze, h valami baja lenne. Az én lovam lesz, észre fogom venni, ha beteg lesz, és akkor szólok az orvosnak. :) Ja, és bnõm is megígérte nekem, h majd segít az elején, amíg beletanulok kicsit. :) Meg am õ is azt mondta, h szte az Arabok túl menõsek, de olyan szépek, és annyira tetszenek nekem. *.* Viszont akkor inkább valami nyugis pacit választok majd. Am a Pinto lóhoz mit szóltok? Még az is tetszik. :) Bnõm szerint is szép, csak drága. De am nem vagyunk annyira rosszmódúak, sztem meg tudnánk venni. :) Ja, és ha szeretnék járni majd edzésekre a lovammal, lehet olyat, h hívunk házhoz edzõt? Mert ugye a lovam ithon lakna nálunk. :D
hát ez beszarás....:oo 7 éve lovagolok, én is lovardában tanultam bele a dologba. itt nem elég, ha elméletbe tudod, mit kell csinálni! tudom, hogy nem akarsz ugratni, csak példának mondom. Nekem is elmagyarázták elõször, hogy hogy kell és még utána egy év múlva tanultam meg bizonyos dolgokat gyakorlatba is alkalmazni!fél éve...ez olyan, mint hogy én elkezdtem 8 évesen lovagolni és 8 és fél évesenlenne egy lovam! Elárulom, 15 vagyok és bár idõbe ki tudnám hozni, de nem egy olcsó mulatság!!! ha beteg lesz, van felesleges 300.000 ft-od kifizetni a mûtétet/állatorvost? FELHÁBORÍTÓ!!

Ha megROOTolom a telómat (galaxy ace) és új rom-ot rakok rá akkor ugye ugrik a gari de hallottam olyat hogy le lehet menteni a régi romot és szükséges esetben újra fel lehet rakni a régi romot ezt hogy lehet és milyen programok szükségesek hozzá?

Legjobb válasz: szia a garancia ugrik róla de ezek után nem hiszem hogy szükség lessz rá mer a root nem tesz tönkre semmit a rom-ot meg olyat válassz ami nem fagy le (pl ne a cyanogenmod-ot hanem mást nekem az ace 2 hónapja rootolt meg csütörtökön találtamrá egy jó ics rom-ot így sokkal gyorsabb,gördülékenyebb

szia a garancia ugrik róla de ezek után nem hiszem hogy szükség lessz rá mer a root nem tesz tönkre semmit a rom-ot meg olyat válassz ami nem fagy le (pl ne a cyanogenmod-ot hanem mást nekem az ace 2 hónapja rootolt meg csütörtökön találtamrá egy jó ics rom-ot így sokkal gyorsabb, gördülékenyebb
Ha a Cyano lefagyott, akkor vagy rossz verziót használtál, vagy rosszul tetted fel. Hogy a kérdésre is válaszoljak: A megoldás a Clockworkmod Letöltése: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=.. Menete: 1. Másold fel a zipet az SD kártyára 2. Teló kikapcs 3. Középsõgom + bekapcsoló gomb együtt nyomvatartva, míg a menü be nem jön 4. Válaszd a "Apply Update from SDcard"-ot és válasz ki a zip filet 5. Ha kész: "Reboot system now" 6.-7. újra a 2. és a 3. lépés 8. Backup & Restore menüpont majd a backup...ha vissza akarod tenni akkor a Restore


Adóbevalláshoz szeretnék aláírás tanúsítványt csinálni hogy lehet és milyen programmal?

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem egyrõl beszélünk, de tudtommal ez nem így mûködik: http://srv.e-szigno.hu/menu/index.php?lap=tudasbazis_tanusit.. És miért kell? Adóbevallást a kitöltõprogramban kinyomtatva, aláírva is le lehet adni, vagy akinek van ügyfélkapus regisztrációja, akkor elektronikusan.

Lehet, hogy nem egyrõl beszélünk, de tudtommal ez nem így mûködik: http://srv.e-szigno.hu/menu/index.php?lap=tudasbazis_tanusit.. És miért kell? Adóbevallást a kitöltõprogramban kinyomtatva, aláírva is le lehet adni, vagy akinek van ügyfélkapus regisztrációja, akkor elektronikusan.

Hogy lehet és mennyi idővel átfesteni a fekete színt a hajban valami meleg mézes árnyalatra? 2 éve fekete.

Legjobb válasz: Lehet ,hogy ennek a válasznak nem fogsz örülni,de azért megosztom veled,hogy én hogy jártam. 1,5 évig fekete volt a hajam...Havonta festettem.Aztán tavaly novemberbe sötét barnára akartam kiszívatni,tehát szõkíteni kellett.1 fokot sem halványult,szarrá tört...Most van 1 éve,hogy nem festem,és pont holnap vágatom le azt a részt ami fekete még és örülök ha a vállamig érni fog a hajam,de inkább,mint hogy ilyen csúnya maradjon(a hajam alja még fekete...ugyanis kénytelen voltam lenöveszteni):/

Lehet , hogy ennek a válasznak nem fogsz örülni, de azért megosztom veled, hogy én hogy jártam. 1, 5 évig fekete volt a hajam...Havonta festettem.Aztán tavaly novemberbe sötét barnára akartam kiszívatni, tehát szõkíteni kellett.1 fokot sem halványult, szarrá tört...Most van 1 éve, hogy nem festem, és pont holnap vágatom le azt a részt ami fekete még és örülök ha a vállamig érni fog a hajam, de inkább, mint hogy ilyen csúnya maradjon(a hajam alja még fekete...ugyanis kénytelen voltam lenöveszteni):/

Ez hogy lehet és lehet valami baja? (lent)

Amikor a kutyánk tüzelt, bezártuk estére, viszont a kölykét kint hagytuk (n?stény, nincs egy éves sem). Éjjel beszökött egy kan kutya, és a kölykét...szóval értitek.

Legjobb válasz: mivel a kutyák 6-10 hóünapos koruk között tüzelnek, természetesen lehet. Nem vettétek észre, hogy a másik is tüzelt (az együtt élõ szukák kb.egyidõben tüzelnek) Vigyétek ivartalanítani, most még meg lehet csinálni. (és a nagyobbat sem ártana, mivel gondolom nem tenyésztetek, különben tudnád mikor tüzel egy szuka elõször)

mivel a kutyák 6-10 hóünapos koruk között tüzelnek, természetesen lehet. Nem vettétek észre, hogy a másik is tüzelt (az együtt élõ szukák kb.egyidõben tüzelnek) Vigyétek ivartalanítani, most még meg lehet csinálni. (és a nagyobbat sem ártana, mivel gondolom nem tenyésztetek, különben tudnád mikor tüzel egy szuka elõször)

Hogyan lehet és HONNAN lehet olyan játékot flashelt Psp-re letölteni, ami ha lejön, akkor nem torrent formátumú, hanem iso vagy cso formátumú lesz?

Leírom, hogy mit csináltam: 1. a gamestorrents.com oldalról letöltöttem egy psp játékot utorrent (kb. 600 mb volt a mérete, és ahhoz arányos is volt a letöltési idő) segítségével. 2. lejött a játék, megnéztem a total commanderben, és a kitejesztése torrent volt, és a mérete 13 mb. Pontosítok a kérdésemen, hogy lehet, hogy ez a letöltött cucc csak 13 mb, a 600 mb helyett, a mésik kérdésem, hogy ezt hogy lehet átkonvertálni iso vagy cso formátumba? Olyan oldalak linkjét is szívesen fogadok, ahonnan, ha letöltök, akkor az iso vagy cso formátumba lesz! Válaszotokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: ajvé, van itt gond úgy látom. :D torrentfájl az, amit az utorrenttel megnyitsz, aztán beállítod, hova mentse le és oda fogja. Ez eddig világos? Na nézd meg mi van beállítva letöltési mappának, és ott keresd a fájlt. Egyébként pedig inkább adott játékra keress rá, beírod a nevét meg hogy download free és keresgélsz. a torrentfájlt nem tudod átkonvertálni, az csak egy torrentfájl.

ajvé, van itt gond úgy látom. :D torrentfájl az, amit az utorrenttel megnyitsz, aztán beállítod, hova mentse le és oda fogja. Ez eddig világos? Na nézd meg mi van beállítva letöltési mappának, és ott keresd a fájlt. Egyébként pedig inkább adott játékra keress rá, beírod a nevét meg hogy download free és keresgélsz. a torrentfájlt nem tudod átkonvertálni, az csak egy torrentfájl.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de milyen fájlt keressek a letöltési mappában?
Hát ott már iso vagy cso vagy rar, zip valószínûleg.
A kérdező hozzászólása: Sajna nincs ott semmi, csak a torrent fájl

Hogyan lehet és meddig eltárolni a nyers, megkelt tésztát, pl pizzatészta a hûtõben? Most nem a fagyasztásra gondolok, hanem a sima hûtõre. Az elõzõ kérdésbõl már kiderült hogy fagyasztani is lehet.

Legjobb válasz: Én sokszor csinálom úgy, hogy este 8 körül bedagasztom, aztán berakom a hûtõbe és ott kel meg. Dél körül elõveszem, így szerintem 16 órát biztosan.

Én sokszor csinálom úgy, hogy este 8 körül bedagasztom, aztán berakom a hûtõbe és ott kel meg. Dél körül elõveszem, így szerintem 16 órát biztosan.
Ha valamiért a hütöben akarod tartani, akkor kelesztés elött tedd a hütöbe (mert ott is megkel, csak lassabban, és ha megkelve teszed be, akkor túlkel), vagy dagaszd vissza. Így egy, maximum 2 napig lehet eltartani, de ha édes tészta, akkor azzal számolni kell, hogy 24 óra után már megváltozik az íze.
3 napig. Fedeles edényben, vagy nedves ruhával letakarva. A pizzériákban is nagy mennyiséget dagasztanak és napokig áll a tészta a hûtõben. 3 nap után viszont már romlik a minõsége.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat. Én egyszer megkelten légmnetesen záróedényben tettem a hûtõbe, akkor meghalt a tészta, vagyis a sütõben már nem kelt újra. Gondolom az élesztõgombáknak is kell oxigén, ez lehetett az oka. Most félig nyitott neylonba tettem a hûtõbe, az elsõ nap még dagadt, de most elterült, mintha ez is kimúlt volna. Pedig oldalt kapott egy kis levegõt. De még beteszem a sütõbe hátha lesz vmi.

Szeretnék gmail fiókot csinálni, de mindig azt írja ki, hogy = (Csak akkor lehet Google Fiókja, ha már elért egy bizonyos korhatárt) pedig 1995-öt írok. EZ hogy lehet és mit csináljak?

Legjobb válasz: mert tudja hogy fiatalabb vagy, és csalni akarsz. nem olyan buták a google -s fiúk, hogy túl járj az eszükön.

mert tudja hogy fiatalabb vagy, és csalni akarsz. nem olyan buták a google -s fiúk, hogy túl járj az eszükön.
(cookie -ben rögzítve lett a korábbi kísérleted mi szerint 14 alatti vagy, így nem enged regisztrálni, csak ha minden elõzményt törölsz, és nem árt az IP váltás se, de nem feltétlen kell)

Hogyan lehet és hol rendelni Szent Johanna Gimis szilikonos karkötőt?

Legjobb válasz: A szentjohannagimi.hu oldalán lehet!:) Ott van a falon a sál.Ott megtudod hogy hol lehet rendelni!:) Én is imádom.S jön a 6.:)

A szentjohannagimi.hu oldalán lehet!:) Ott van a falon a sál.Ott megtudod hogy hol lehet rendelni!:) Én is imádom.S jön a 6.:)
A kérdező hozzászólása: Ja én is NAGYON VÁROM A 6.-OT és köszi a választ


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!