Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet állampolgárságot (23 db)

Hogyan lehet állampolgárságot váltani?

Nem sokára 18 vagyok. Minél hamarabb szeretnék állampolgárságot váltani, és külföldre menni tanulni (ott kezdeni majd az egyetemet.) Hogyan lehet minél hamarabb túladni ezen a magyar állampolgárságon? Kíméljetek meg a troll válaszoktól, imádok magyarnak lenni szeretem a hazámat de nem akarok felnőtt koromban itt gürizni és ettől az országtól már bármi kitellik, pl. most ott van az a törvény, hogy én fizessem vissza amit az állam értem "tett". Igen és miből fizessem ha nincs munkahely? Emiatt szeretném már külföldön kezdeni az egyetemet is. Angol állampolgárságot lehet valahogy szerezni? (jól tudok angolul, nyelvvizsgám hamarosan megvan.)

Legjobb válasz: Hát ez nem így megy, hogy válogatunk az állampolgárságok között. Minden országban más és más, de abban megegyeznek, hogy huzamos ideig kell kint élni és dolgozni, hogy egyáltalán megigényelhesd. De van, ahol ez sem elég, és az adott ország állampolgárához kell hozzámenned, hogy megkapd. De nem kell állampolgárságot váltani ahhoz, hogy külföldre menj élni és dolgozni.

Hát ez nem így megy, hogy válogatunk az állampolgárságok között. Minden országban más és más, de abban megegyeznek, hogy huzamos ideig kell kint élni és dolgozni, hogy egyáltalán megigényelhesd. De van, ahol ez sem elég, és az adott ország állampolgárához kell hozzámenned, hogy megkapd. De nem kell állampolgárságot váltani ahhoz, hogy külföldre menj élni és dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Te ennyire szeretsz magyarnak lenni? Itt élni, adózni a kormány zsebébe? Félni a saját hazádban a kisebbségtõl? Ahol horribilis pénzösszegeket kell költeni az alap dolgokra, kajára tisztálkodószerre is? Ahol lassan már megélni se lehet és Orbán már "viktátorként" viselkedik? Akkor szeresd és legyek neked hülye de azért nézd meg, hogy hosszútávon melyik a jobb.
H.lye az aki visszaadja...
A kérdező hozzászólása: Igen ha visszaadom az egyik állampolgárságot és felveszek egy másikat akkor az váltás. Csak józan paraszti ésszel gondolkodj. Lehet másképp kell nevezni de ez is helyes mivel le VÁLTOM az elõzõt. Érted?
OMG állampolgárságot váltani. :D Ilyen tudással megy valaki egyetemre? Külföldre?
Állampolgárságot VÁLTANI nem lehet, legfeljebb le tudsz a magyarról mondani, de azt csak akkor lehet, ha másik állampolgárságod van kilátásban. Viszont minden országban az állampolgárságnak komoly feltéletei vannak, pl. több éves (5-15) ott élés, munkahellyel, az adott ország nyelvének - ottani mérce alapján - jó ismerete, és sok helyen még ezen kivül is sok feltétel. A másik részére a véleményednek: ha igénybe veszed MO-on az oktatási kedvezmenyeket (MERT kaptál kedvezményt, elvégezhetted az egyetemet), akkor az elég szegénységi bizonyitvány, hogy most amikor valami hasznot is hozhatnál, akkor le akarsz lépni. Akkor már az általad annyira lenézett cigány orvos (aki mellékesen azért sokkal nehezebb helyzetböl indult, mint te), vagy a politikus gyereke becsületesebben jár el, mint te.
A kérdező hozzászólása: Te tisztességesnek tartod azt hogy az állam pénzén tanulsz, mások pénzén, és akkor te nem teszel semmit azért az államért, dolgozókért? Neked kell adni de te nem adsz vissza semmit? Nem, de azt sem, hogy a jó tanulókat vágják földre ezzel is mert aki meg cigány ugye az meg úgyis kapja a segélyt és a cigányokat meg mindenhol támogatják. Nesze neked Magyarország akkor támogasd a szerencsétleneket majd megnézem az országot 20 év múlva hol fog tartani mikor tele lesz cigány orvosokkkal. :) Ez az egész rendszer csak a cigányoknak és a politikusok családjainak kedvez. Ezért nem akarok itt maradni és még több pénzt tömni Orbán és Gyurcsány meg a többi ficsúr zsebébe.
Milyen adót meg TB-t akarsz külföldrõl fizetni?
Nem kell TB-t fizetned, hiszen úgysem veszed igénybe a szolgáltatásokat. Ha kint bejelentett munkahelyed lesz, akkor úgyis ott fogják vonni tõled a "TB"-t, ott leszel biztosítva. Ez persze azzal jár, hogy ha hazajössz és orvoshoz mész, akkor bizony számlázzák, de hát ez gondolom érthetõ. Adóznod is ott kell, ahol dolgozol.
"ott van az a törvény, hogy én fizessem vissza amit az állam értem "tett" Te tisztességesnek tartod azt hogy az állam pénzén tanulsz, mások pénzén, és akkor te nem teszel semmit azért az államért, dolgozókért? Neked kell adni de te nem adsz vissza semmit?
A kérdező hozzászólása: fizetnem kell, nem? -* így akartam írni bocsi.
A kérdező hozzászólása: Igen de ha kiköltözök külföldre attól még az itteni adót és tb-t nem kell fizetnem? Meg az ilyen sok kicsi sokra megy dolgokat?
De basszus, ahhoz nem kell másik állampolgárság, hogy teszem azt Angliában tanulj vagy dolgozz. EU-s állampolgár vagy, ha nem tûnt volna még fel. Jelentkezz egy angol egyetemre, valószínûleg fel is vesznek, fizesd az ottani tandíjat. Egyébként én is kint akarok majd dolgozni, de fel sem merült bennem, hogy nekem le kéne mondanom a magyar állampolgárságomról. Amúgy sem tehetném meg, ugyanis olyan nem lehet, hogy valakinek NINCS állampolgársága. A meglévõ magyar állampolgárságról akkor mondhatsz le, ha már szereztél egy másikat. Az angol állampolgárságot pedig (legjobb tudomásom szerint) minimum öt év folyamatos ott-tartózkodással lehet megszerezni, pontosabban akkor folyamodhatsz érte, és vizsgát kell tenni.

Hogyan lehet állampolgárságot szerezni az USA-ba?

Legjobb válasz: Oda születni kell.....

Oda születni kell.....
Sehogy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.
Nekem a ferjem kettos allampolgar, M.o.-n eltunk, osszehazasodtunk otthon, aztan 2 het alatt megkaptam a bevandorlasi vizumot, a kiutazastol szamitott 3 ev mulva kerelmezhetem az allampolgarsagot, amihez ahogy az elottem szolo irta le kell vizsgazni. A permanent resident es social sec.kartyat is megkaptam 1-2 honap alatt kiutazas utan.Jogositvanyt ujra kell csinalni, de az is megvan 1 nap alatt.(bar ez nem ide tartozik elnezest, de fontos) http://eletunkphoenixben.eliveport.com/
Én inkább Dubaiba szeretnék...

Hogyan lehet kettős állampolgárságot kapni? Mit kell tennem hogy megkaphassam? Félig magyar félig finn vagyok, jelenleg magyar állampolgár.

Legjobb válasz: Leszármazói, területi vagy pedig egyéb (pl. házasságkötés) alapján juthatsz kettõs állampolgársághoz. Amikor megszülettél, a szüleid nyilatkozhattak volna úgy, hogy mindkét állampolgárságra igényt tarthatsz. Most már erre nem igazán van "alanyi jogon" esélyed - arról nem is beszélve, hogy sok értelme nem lenne. A magyar jog ugyan elfogadja a többes állampolgárság intézményét, de nem alkalmazza. Az a többes állampolgár, akinek az állampolgárságai között a magyar is szerepel, magyar állampolgárnak tekintendõ. Szól a doktrina. Amúgy a finn bevándorlási és letelepedési hivatal fog a segítségedre lenni a kérdés konkrét megválaszolásában.

Leszármazói, területi vagy pedig egyéb (pl. házasságkötés) alapján juthatsz kettõs állampolgársághoz. Amikor megszülettél, a szüleid nyilatkozhattak volna úgy, hogy mindkét állampolgárságra igényt tarthatsz. Most már erre nem igazán van "alanyi jogon" esélyed - arról nem is beszélve, hogy sok értelme nem lenne. A magyar jog ugyan elfogadja a többes állampolgárság intézményét, de nem alkalmazza. Az a többes állampolgár, akinek az állampolgárságai között a magyar is szerepel, magyar állampolgárnak tekintendõ. Szól a doktrina. Amúgy a finn bevándorlási és letelepedési hivatal fog a segítségedre lenni a kérdés konkrét megválaszolásában.
szóval az egyik szülöd finn a másik magyar? mert ha igen akkor alapbol kettös állampolgár vagy max nincs róla papírod. nem rég érdeklödtük ezt meg mert a barátnöm kisfiának az apja német és némtországban is született, de csak a német papírjai vannak. azt mondták a konzulátuson, hogy alapbol magyar állampolgár is, és elmondták hogyan csináltathatjuk meg a magyar papírokat is neki ami elég sokba kerül. finn konzulátuson érdeklödj.
SZia! En ugy tudom, hogy a jelenlegi EU-s torvenyek nem teszik lehetove a kettos allampolgarsagot, aki az EU elott kettos allampolgar volt az megtarthatja, de aki most szeretne felvenni egy masik allampolgarsagot, az nem teheti meg. En kinnt elek Olaszorszagban, de szlovak allampolgar vagyok. Ha ferjhez mennek, akkor: 1. Felveszem az olasz allampolgarsagot, es lemondok a szlovakrol 2. Nem veszem fel az olaszt es megtartom a szlovakot En igy tudom, hogy vagy egyik vagy masik...ha a paromnak es nekem gyerekunk szuletne nem kapna meg a szlovak allampolgarsagot, hiaba vagyok szlovak allampolgar, mivel o mar Olaszorszagba szuletne es az itteni torvenyek vonatkoznanak ra....EN igy tudom, es igy is mondtak itt nekem, de lehet en tevedek.
az elözö hozzá szoló vagyok, és a barátnöm kisfia 2005-ben született, és ezt tavaly összel mondtak nekünk a konzulátuson. de szerintem mindenképpen hivatalosan érdeklödj.
Egy ismerõs házaspárnál a fiú magyar, a lány román állampolgár. A kislányuk 2005-ben született, tehát mikor Magyarország már uniós tag volt. Õk kettõs állampolgárságot szerettek volna a kislánynak, de a hivatalban közölték, hogy ez már nem lehetséges, választani kell, vagy magyar, vagy román, de a kettõ együtt nem megy. A kislány így magyar állampolgár lett.
Minden államban, függetlenül attól hogy az Európai Unió tagja vagy sem, mást mond ki az állampolgárságról szóló törvény. Vannak államok amelyek lemondatnak az eredeti állampolgárságról, hogy az "újat" felvehesse valaki, bizonyos államok, nem foglalkoznak ilyenekkel. Az elõzõ rendszerben, még itt is le kellett mondani az állampolgárságról ha valaki magyar akart lenni, sõt a honosítási kérelmet, csak hontalan adhatta be. Ez ma már nem így van. Az érvényben lévõ törvény szerint, bárki kérhet magyar állampolgárságot, és nem kell lemondania az eredetirõl.
Ja, kimaradt az elözöböl egy interaktív link, amivel lépésröl lépésre megvizsgálhatod az állampolgársági feltételeket: http://www.migri.fi/kansalaiseksi/fin/fi-intro-2.html Nyomtatványt a helyi rendörségen kapsz, a kérvényt az elnök írja alá, elbírálási kb. fél évtöl másfél évig terjed (esetfüggö).
En 2005-ben vettem fel az ausztral allampolgarsagot es megtartottam a magyart is. Ez mar az unios belepes utan volt. Nem mondta senki h barmelyik kozul si valasztanom kellene, igy ket utlevelem is van. szerintem erre kerdezz ra...
Az én párom Romániában született, 4 éve költözött ide, le kellett tennie egy állampolgársági vizsgát és megtartotta a románt is, így kettõs állapolgár. 4 vagy 3 évvel ezelõtt tette le, de lehet, hogy csak kettõ, azt nem tudom. De lehet.
Simán lehetsz kettös állampolgár, tehát nem kell lemondanod a magyar állampolgárságról: "Suomen lainsäädäntö on hyväksynyt kaksoiskansalaisuuden 1. kesäkuuta 2003 alkaen. Näin ollen suomalainen ei menetä Suomen kansalaisuutta, kun hän saa toisen valtion kansalaisuuden. Myöskään ulkomaalaisen ei tarvitse luopua nykyisestä kansalaisuudestaan saadessaan Suomen kansalaisuuden." Ezt gondolom érted :) Ha kiskorú vagy és valamelyik szülöd finn állampolgár, akkor ez alapján kérvényezheted a finn állampolgárságot. Csak vigyázz, nehogy a kérvényezési folyamat alatt betöltsd a 18-at, mert akkor elvész ez a jogosultságod és más kritériumoknak is meg kell felelned! Lykkyä tykö :)
Nem tudom, hogy aktuális-e még a kérdés. Én most próbálkozom ugyanezzel, nekem is egyik szülõm finn állampolgár, de amikor születtem még nem volt az. Most a tanulmányokhoz, sporthoz lenne szükségem a kettõsre, de nekem a konzulátuson azt mondták nem kell lemondanom a magyarról, mert a szülõm révén jogosult vagyok azt is megtartani.De a Belügyminisztérium, a követség és a finn külügyminisztérium foglalkozik ezekkel.


Hogyan lehet megszerezni a holland állampolgárságot?

Legjobb válasz: Állampolgárságot úgy lehet szerezni, hogy: - Vagy kimész és ott élsz 7-8 évet és megkapod - Vagy kimész és rögtön feleségül veszel egy holland nõt, akkor 3-4 év alatt megkapod - Vagy háborús menekültek kaphatnak állampolgárságot - Vagy kitüntetésként kaphat valaki: pl. Michael Schumacher is kapott belga állampolgárságot, mert sokszor nyert a belga pályán.

Állampolgárságot úgy lehet szerezni, hogy: - Vagy kimész és ott élsz 7-8 évet és megkapod - Vagy kimész és rögtön feleségül veszel egy holland nõt, akkor 3-4 év alatt megkapod - Vagy háborús menekültek kaphatnak állampolgárságot - Vagy kitüntetésként kaphat valaki: pl. Michael Schumacher is kapott belga állampolgárságot, mert sokszor nyert a belga pályán.
#1, minek beszélsz általánosító okoskodásokat, ha nettó hülyeség, amit írsz?! 1. Házasság útján: min. 3 év házasság és 15 év folyamatos Hollandiában élés. 2. Naturalizáció útján: 5 év országban élés és dolgozás (legálisan), az utolsó 4 évben nincs büntetés, börtön, stb., nyelvi és állampolgársági ismeretekrõl vizsga és hacsak nincs holland házastársad, a magyar állampolgárságról való lemondás. Van még ezer más opció, de ez a kettõ a reális egy magyarnak, a menekültstátusz, meg az arubai születés kevésbé. http://www.ind.nl/en/Residence-Wizard/dutch-citizenship/Page..
Ja most nézem, a házasság az 3 év mindkettõnél (házasság és folyamatos ott élés), nem 3 és 15 (pedig az Option oldalon ezt írja).

Hogy lehet megszerezni a magyar állampolgárságot?

Igazából több kérdésem is lenne. 1) szlovák állampolgárként, hogy lehet ideiglenes lakcímet kapni magyarországon? (de a szlovák állandó lakcímrõl ne keljen kijelentkezni) 2)van valaki, akinek megvan a szlovák állampolgársága és megszerezte a magyar állampolgárságot is? (ha igen akkor, hogy sikerült?) 3)mi van akkor, ha a szlovákiában bevagy jelentve a munkaügyiközpontba de magyarországon alkalmi - bejelentett állásod van akkor mi van?? :)

Legjobb válasz: 1. a) Keresel valakit, aki hajlandó elfogadni, hogy ideiglenesen bejelentkezz hozzá. b) vásárolsz egy lakást és ideiglenesen bejelentkezel oda. 2. tudomásom szerint ketten vannak, vegzálja is õket rendesen a szlovák hatóság (Szlovákiában tiltott a kettõs állampolgárság, fõleg, ha a másik magyar). Ettõl még lehet pár ember, akik ügyesen titkolják a magyar állampolgárságot. 3. Erre a szlovák törvények válaszolnak, mivel ottani állampolgár vagy.

1. a) Keresel valakit, aki hajlandó elfogadni, hogy ideiglenesen bejelentkezz hozzá. b) vásárolsz egy lakást és ideiglenesen bejelentkezel oda. 2. tudomásom szerint ketten vannak, vegzálja is õket rendesen a szlovák hatóság (Szlovákiában tiltott a kettõs állampolgárság, fõleg, ha a másik magyar). Ettõl még lehet pár ember, akik ügyesen titkolják a magyar állampolgárságot. 3. Erre a szlovák törvények válaszolnak, mivel ottani állampolgár vagy.
Nem becsméreltem egy becsületes magyar embert sem. Konkrétan az elsõ válaszolót becsméreltem, aki annyira sem mûvelt, hogy tudná, hogy a határokon túl is élnek magyarok, akiknek nem adatott meg ugyan, hogy magyar állampolgárságuk legyen, ráadásul napi szinten kell akár megküzdeniük magyarságukért, még sem adják fel ezt, kitartanak, nem asszimilálódnak! Ha Te a válaszomat magadra vetted, arról én nem tehetek! Bár az elõzõ válaszodból ítélve... A kérdezõ pedig nem én vagyok, nekem nem kell az állampolgárság, arról már ott az "anyaországban" gondoskodtatok, hogy örökre elmenjen a kedvem tõle. Tudod ki a tót, a jó édes ...(á, le sem írom, mert még törölteted!)
és mire mennél az ideiglenes lakcímel? A ficotörvény szerint csak az a kettõs állampolgár nem veszti el a szlovák állampolgárságot aki házasság révén szerzi a másikat, vagy a másik országban van az állandó lakhelye. ismétlem, az állandó lakhelye. Kábé 1500-an kérték a magyar állampolgárságot felvidékrõl. Mi lenne? Ha a szlovák hivatal megtudja, akkor törölnek a listáról és visszakérik a segélyt ha bizonyítani tudják, hogy nem járt neked.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bejelentkezés: Az EU polgáraként szabadon választhatod meg a lakhelyedet, ehhez semmiféle külön engedély nem kell. Magyarországra még nem akartam külföldiként bejelentkezni, de Németországba már igen. Magyarországon ehhez úgy tudom szükség van a lakás tulajdonosának aláírására, Németben ha jól emlékszem elég volt egy érvényes bérleti szerzõdés. (Amin jó esetben szintén rajta van a tulaj aláírása) Hívj fel egy számodra szimpatikus okmányirodát esetleg abban a városban / kerületben, ahová be akarsz jelentkezni, és kérdezd meg õket, hogy pontosan milyen dokumentumokra van szükséged. Állampolgárság: Errõl nem tudok érdemben nyilatkozni. Itt nézz körül: [link] Ha nem találod leírva, amit keresel, akkor õket is nyugodtan felhívhatod, biztos vagyok benne, hogy készséggel fognak válaszolni minden kérdésedre. Azt érdemes tudnod, hogy ha kérvényezed a magyar állampolgárságot és megkapod (magyar nemzetiségûként szinte biztosan megkapod, csak kérned kell) akkor elveszíted a szlovákot. Gondold meg, hogy ez megéri-e neked. Egyáltalán, jár-e bármiféle elõnnyel a számodra? Itt élni és dolgozni állampolgárság nélkül is lehet. A hármast úgy érted, hogy Magyarországon bejelentett állásod van, Szlovákiában meg felveszed a munkanélküli segélyt? Ha rájönnek, biztosan seggbe fognak rúgni. Nem ismerem a szlovák törvényeket, de gondolom az a minimum, hogy visszafizettetik veled. Én azt tanácsolom, hogy ha találtál munkát Magyarországon, akkor mondd meg a szlovákoknak becsülettel, hogy kösz, de nem kérsz a segélybõl. Ezen kívül, ha elmész, érdemes az ottani egészségbiztosítóból kijelentkezni, a magyarba meg be. Adóznod is Magyarországon kell ilyen esetben. Az adóhivatalnak is érdemes lehet szólni, hogy leléptél, ne számítson tõled adóbevallásra. A magyar adóhivataltól meg kell kérned adóazonosítót, gondolom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az információkat.

Hogy lehet megszerezni a Magyar-Szlovák kettõs állampolgárságot és mik a feltételei?

Legjobb válasz: Sehogy, mert ha felveszed a magyar állampolgárságot, elveszíted a szlovákot. Itt tartunk 2013-ban, a demokratikus Európai Unióban.

Sehogy, mert ha felveszed a magyar állampolgárságot, elveszíted a szlovákot. Itt tartunk 2013-ban, a demokratikus Európai Unióban.
A kérdező hozzászólása: köszi

Hogyan lehet olasz állampolgárságot szerezni, ill. pontosan mik a feltételei?

Évek óta van egy barátom, aki olasz, és hamarosan házasságkötést is tervezünk. Szeretnék olasz-magyar állampolgár lenni.

Legjobb válasz: Ha hozzámész az olasz barátodhoz, és ott fogtok élni, a nagykövetségen kérheted az olasz állampolgárságot, bõvebbet ott tudnak mondani milyen feltételeknek kell megfelelni.

Ha hozzámész az olasz barátodhoz, és ott fogtok élni, a nagykövetségen kérheted az olasz állampolgárságot, bõvebbet ott tudnak mondani milyen feltételeknek kell megfelelni.
Már csak az a kérdés, hogy miért akarsz olasz-magyar állampolgár lenni. Igaz senki nem tiltja neked, hogy felvedd a házasság kapcsán a férjed állampolgárságát, azonban irreleváns a magyar jog szerint, hogy te hány államnak vagy elismert polgára. A magyar jog azt mondja, hogy ISMERI, de EL NEM ISMERI a többes állampolgárságot. Ha az állampolgárságaid között a magyar szerepel, akkor téged MAGYAR állampolgárnak tekint. Semmi több. Amúgy érdemes lenne az olasz konzulátussal beszélned errõl.
Bameg :D De ha kettõs állampolgár akkor az olasz álampolgári jogok is megilletik.HA a házastársak nem azonos állampolgárságuak akkor az egyik a másik országában nem tartozkodhat csak mint idegen.Mégha ez a megfogalmazás sérti is mások füleit.Ugyanugy ahogy az erdélyi, magyar nyelven beszélõ(?), magyar származású nagyõsõkkel rendelkezõ, de romániába született ember, román álampolgár, nem magyar és nem is tekinthetõ semmilyen formában magyarnak.Na tetszik érteni mi az a kettõs állampolgárság?A magyar köztársaság elismeri a kettõs álampolgárságot de ha az egyik álampolgársága az illetõnek magyar akor magyar álampolgárnak tekinti.Nézz már utána de ne a hírtvs szenycsatornán.

Hogyan lehet az, hogy valakinek egyszerűen nincs állampolgársága?

http://www.unhcr-centraleurope.org/hu/kit-tamogatunk/hontala.. Ezt olvastam, és nem értem. Szlovéniában, és Szlovákiában is van ilyen, de hogy? Ennyi erővel a cigányoktól is meg lehetne vonni az állampolgárságot, hisz az állam megtagadhatja, ill. elveheti az állampolgárságot valakitől. De nem értem. Tételezzük fel, hogy van X állam, és Y állam. Ez a kettő felosztja egymás között Z államot végérvényesen. Akkor Z állam polgárai hontalanok lesznek, révén nem létezik már az az ország, aminek állampolgárai voltak, vagy pedig területtől függően X és Y állam polgárai lesznek? Aki hontalan, az nem is igényelheti annak az országnak az állampolgárságát, amelyik ország területén él? Mert az egy dolog, hogy nincs emiatt személyije, stb, de megtagadnák tőle az állampolgárságot? Vagy ebből nincs kiút? Egyáltalán hogyan lesznek a hontalanok, mitől veszítik el az állampolgárságukat, és miért nem igényelnek másikat? Tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, de akkor is.

Legjobb válasz: Szlovákiában és Szlovéniában miért vannak hontalanok? Vagy a lengyeleknél.....hiszen nem szûnt meg egyik ország sem.

A kérdező hozzászólása: Szlovákiában és Szlovéniában miért vannak hontalanok? Vagy a lengyeleknél.....hiszen nem szûnt meg egyik ország sem.
Élhet ott, de alapvetõen rengeteg adminisztrációs nehézséget okoz, sok jogszabály úgy határozza meg önmaga személyi hatályát (azaz azt a kört, akire kötelezõ), hogy számít az állampolgárság. Meg vannak elég kacifántos, nemzetközi elemeket tartalmazó szerzõdések, adójogi esetek pl, amikor nem magától értetõdõ, hogy melyik állam jogát kell alkalmazni, vagy mely államnak jár az adó valami után, és néha itt is segít az állampolgárság eldönteni. (Bár ma már általában inkább a lakóhely releváns ilyenkor.) Pl. pár éve egy szlovákiai magyar ismerõsömnek kezességet írtam alá egy könyvtárban, mert õ különben nem kölcsönözhetett volna, mert nem magyar állampolgár, és féltek, hogy ha behúz valamit, akkor nehéz utána menni. (Ez amúgy hülyeség, és szerintem nem volt ehhez joga a könyvtárnak, de egy aláírás nekem nem fájt.)
A kérdező hozzászólása: Értem én, egyébként ez az államnak miért nem jó? Vagy aki hontalan, az az adott állam területén nem is élhet?
Ja, és még egy lehetséges eset: alapvetõen lemondhatsz a magyar állampolgárságodról, ha valószínûsíted, hogy megszerzed másik országét. De ha aztán mégsem, akkor hontalan leszel, bár ilyenkor nagyon könnyen visszakapod a magyart. Biztos más országokban is van hasonló.
Ja, és azt kifelejtettem, hogy éppen ezért, a legtöbb országban hontalanok könnyebben igényelhetnek állampolgárságot (de NEM automatikusan).
Sokféleképpen lehet valaki hontalan. Egyrészt minden államnak más az állampolgársági törvénye, és létre lehet hozni olyan helyzetet, amikor valaki állampolgárság nélkül születik, bár nehéz. Ha jól tudom, ilyen eset lehet pl.: ha amerikai szülõktõl születik valaki nemzetközi vizeken. A modern állampolgársági törvények két dolgot igyekeznek kizárni: a hontalanságot és a kettõs állampolgárságot, bár ez utóbbit azért annyira nem, mert mellette is szólnak érvek. A hontalanság ellenben senkinek sem jó, sem az államnak sem a személynek. Továbbá létrejöhet államutódlással is, ahogy Te feszegetted (pl.: orosz nemzetiségûek Litvániában, ha jól tudom, olyan kemény vizsgát kellett volna tenniük hozzá, amit az átlag litván is elbukna...) Megfosztani valakit a meglévõ utolsó állampolgárságától egészen kõkorszaki módszer, de ilyen is elõfordulhat szerintem valahol a Földön. Erre példám nincs. Az, hogy ki igényelhet állampolgárságot, mindenhol más, de hosszú idõ helyben lakás szokott kelleni. Ezen kívül valahol könnyebb, valahol nehezebb. (Pl.: litvániában a vizsga)
Magyarországon is él egy hontalan család, õk jugoszlávok voltak, de Magyarországra jöttek, viszont nem lettek magyar állampolgárok, amikor Jugoszlávia megszûnt, elvesztették az állampolgárságukat.
Például úgy, hogy menekültek gyermekei és olyan országban születnek, ahol nem elég ott születni, hogy állampolgárságot kapjanak, az országból, amelybõl elmenekültek, meg nem kérnek, de lehet nem is kapnának. Személyit attól még kapnak. (Magyarországon legalábbis, csak nem kéket, hanem sárgát.)
A kérdező hozzászólása: Vagy ennyi erõvel igénylek másik ÁP-t, lemondok a magyarról, de nem kapom meg valamiért a másika, t és nem igénylem újra a magyart. Egyébként miért veszélyes hontalannak lenni? (ismétlem, nem akarok az lenni)
A kérdező hozzászólása: Vagy szerintetek elõnyös, vagy hátrányos hontalannak lenni? (nem lennék az, csak kíváncsi vagyok, mit gondoltok)
A kérdező hozzászólása: Vagy ennyi erõvel besétálok a hivatalba, és lemondok a magyar állampolgárságról?
Ja és azt nem szabad elfelejteni, hogy az államokat alapvetõen mi csináltuk, értünk vannak, tehát ha egy jelenség az államnak közömbös, mindenki másnak pedig rossz egyéni szinten, akkor nem sok okunk van fenntartani :) De mint mondtam, adminisztrációs nehézségeket okoz tudtommal a dolog.

Teljes jogú brit állampolgárságot hogy lehet szerezni?

Tehát nem kett?s állampolgárságot,hanem csak britet?

Legjobb válasz: Úgy, hogy lemondasz a magyarról. De mitõl lesz ezzel teljesebb a brited?

Úgy, hogy lemondasz a magyarról. De mitõl lesz ezzel teljesebb a brited?
Ugyanúgy, mint kettõs állampolgárságot, csak, ahogy az elõttem lévõ is mondta, lemondasz a magyar állampolgárságról. Viszont kettõs állampolgárként is ugyanolyan brit állampolgár vagy, mintha csak brit lennél, semmi különbség. És vannak helyzetek, amikor jó a kettõs állampolgárság, pl. ha az USA-ba utazol. A magyaroknak nem kell vízum, az angoloknak kell. Kettõs állampolgárként eldöntheted, hogy melyik útleveledet viszed magaddal.
Miután megszerezted az angol állampolgárságot, lemondhatsz a magyarról. Mondjuk nem tudom, miért tennéd, ha csak elõnyöre válhat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)
Hogy a fenébe ne kellene.
Ha minden fenn van a neten, akkor miért használjátok ezt az oldalt? Hogy elmond mindenkinek, hogy wikipédia a barátod, meg ilyen szarságok? Sorry, mert erre a válaszra én is kíváncsi lettem volna, anélkül, hogy más oldalakat is nézegetnék.
Elõször is, itt az ideje, hogy megtanuld használni a Google-t, és emellett kigyúrd magad angolból, mert a neten tényleg minden fent van :) : CIA: http://www.wikihow.com/Become-a-CIA-Agent https://www.cia.gov/careers/opportunities/support-profession.. FBI: http://www.ehow.com/how_16303_become-fbi-special.html http://www.fbijobs.gov/11.asp
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:$
Most komolyan, hogy akarsz csatlakozni, ha még egy egyszerû keresésre sem vagy képes? Módosítanám akkor a neked szánt válaszomat: Te sajnos sehogy nem lehetsz, nem megfelelõ a hozzáállásod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!