Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kezelik PCOS-t (2 db)

Hogyan kezelik a PCOS-t?

Legjobb válasz: Ez a kértdés engem is érdekelne, mert valószínûleg nekem is az van(még csak az ultrahang mutatta ki, a vérvétel eredményére várok). Azt olvastam, hogy kétféle módszer van. A legfontosabb mindkettõnél az életmódváltás: sok mozgás, szénhidrátmentes diéta. Az egyik, mikor kifejezetten arra adnak gyógyszert, hogy teherbe ess (peteérést segítõ hormontartalmú gyógyszer), a másik pedig, mikor kifejezettn cukorbetegek számára használt gyógyszerrel kezelnek. Ezt a nõgyógyászok nem mindig ismerik, de állítólag jó (nagy eséllyel eshetsz teherbe és kisebb a vetélés esélye). Elvileg ezzel a szindrómával endokrinológus foglalkozik. Én ennyit tudtam segíteni, de a neten is sok mindent találsz, van egy oldal www.pcos.hu , itt hasznos dolgok vannak. Minden esetre ne ess kétségbe, az nem jó!

Ez a kértdés engem is érdekelne, mert valószínûleg nekem is az van(még csak az ultrahang mutatta ki, a vérvétel eredményére várok). Azt olvastam, hogy kétféle módszer van. A legfontosabb mindkettõnél az életmódváltás: sok mozgás, szénhidrátmentes diéta. Az egyik, mikor kifejezetten arra adnak gyógyszert, hogy teherbe ess (peteérést segítõ hormontartalmú gyógyszer), a másik pedig, mikor kifejezettn cukorbetegek számára használt gyógyszerrel kezelnek. Ezt a nõgyógyászok nem mindig ismerik, de állítólag jó (nagy eséllyel eshetsz teherbe és kisebb a vetélés esélye). Elvileg ezzel a szindrómával endokrinológus foglalkozik. Én ennyit tudtam segíteni, de a neten is sok mindent találsz, van egy oldal http://www.pcos.hu , itt hasznos dolgok vannak. Minden esetre ne ess kétségbe, az nem jó!
Szia.Akkor én adok neked/tek egyértelmû választ erre, mivel pco-m volt éveken át.Elõször is ez nem egy hatakmas betegség, csak vízzel telt hólyag, ami sajnos nagy galibákat okoz a teherbe esésnél, mensinél, néha fájdalommal is jár, hála az égnek nekem nem volt vészes. De a teherbe esésnél nekem is okozott problémát, nem hatalmasat de okozott.Engem is cukorbeteg gyógyszerrel kezeltek a neve merckformin, de nekem nem a cukrommal hanem az inzulinommal volt baj, az volt magas, és ez miatt a pé érés néha elmaradt.Ezt az ovul teszt mutatta nekem.És a hormon vizsgálatok, hát és sajna néha a mensim is kimaradt, vagy épp 45 napos ciklust csinált.Engem laparoszkóppal is operáltak, akkor egy almányi cystám volt, de a mûtét után 4 hónappal, már mindkét petefészkembe sok pici apró cysta volt, ez a pco.Kb 7-8 hónapig szedtem a merckformint intezív nemi élet hõmérõzés ovul teszt. Fõladtam ezeket dolgokat, maradt csak a gyógyszer, a párommal elutaztunk hajdúszoboszlóra, és babásan tértünk haza. Most a 31.hetemet taposom, 7 hetesen derült ki a várandóság, akkor az összes cystám fõl szívodótt és azóta is tünet mentes, és állapotos kismama vagyok.Drukkolok nektek is. Ja és a fogyókúrát, meg a szénhidrátmentes életet azt hagyátok, semmi értelme, ahogy a javulás be indul gybõl mennek a kilók lefelé.

A PCOS-t nőgyógyász vagy endokrinológus kezeli, hogy állapítják meg a betegséget és hogy kezelik?

félek,hogy ilyen betegségem van, és szeretném tudni hogyan is zajlik ez...köszönöm el?re is a hasznos segítséget.

Legjobb válasz: Válaszolni sajnos nem tudok, de ez egy nagyon jó kérdés, én is kíváncsi vagyok rá.

Válaszolni sajnos nem tudok, de ez egy nagyon jó kérdés, én is kíváncsi vagyok rá.
A legjobb ha endokrinológushoz mész. Ez egy összetett betegség. Egyértelmû tünetei: a petefészekben több kisebb ciszta található, aknés pattanásos bõr, szõrösödés, hirtelen hízás, inzulinrezisztencia (de ez nem is szokott jelentkezni, rejtett cukorbetegségnek hívják), rendszertelen vagy teljesen elmaradt menstruáció, anyagcserezavar. Nõgyógyászati vizsgálat során is ki deríthetik, (UH+hormonvizsgálat alapján). Gyógyítani is együttesen szükséges, tehát orvosolni kell a nõgyógyászati és endroklinológiai problémát is.
Ha még nem vagy biztos benne, akkor elõször nõgyógyászhoz menj. Csinálni fog hüvelyi ultrahangot és hormonvizsgálatot. Utána menj a leleteiddel endokrinológushoz.
http://www.pco-szindroma.hu/index2.html Innen mindent megtudsz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!