Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kezdjem kutya nevelését (3 db)

Most kaptam egy kutyát 8hetes és hogyan kezdjem el szobatisztaságra nevelést?

Legjobb válasz: Oltás nélkül nem viheted kutyák közé,ezért kezdetben 2 óránként leviszed (alvás után,evés-ivás után rögtön)és leteszed egy olyan helyre,ahol nem szoktak kutyák járni,és nincs ürülék.Megvárod amíg pisil vagy kakil és baromira megdicséred. Ez kb az elsõ 2 hétben így fog menni,közben oltásokkal ugye haladtok,így a parvo-kombi-kombi alap olásprogramot nézve,óvatosan az elsõ kombi után elviheted egy rövid sétára. Nem írtad mekkora a kutya,mármint milyen fajta,vagy kb. mekkora lesz ha megnõ.Ha kistestû,akkor többször kell levinni,mert kisebb a húgyhólyagja is,ha nagyobb,akkor szép lassan lehet csökkenteni a levitelek számát. De ez viszonylag hosszú folyamat,2-3 hónap mire teljesen szobatiszta lesz.

Oltás nélkül nem viheted kutyák közé, ezért kezdetben 2 óránként leviszed (alvás után, evés-ivás után rögtön)és leteszed egy olyan helyre, ahol nem szoktak kutyák járni, és nincs ürülék.Megvárod amíg pisil vagy kakil és baromira megdicséred. Ez kb az elsõ 2 hétben így fog menni, közben oltásokkal ugye haladtok, így a parvo-kombi-kombi alap olásprogramot nézve, óvatosan az elsõ kombi után elviheted egy rövid sétára. Nem írtad mekkora a kutya, mármint milyen fajta, vagy kb. mekkora lesz ha megnõ.Ha kistestû, akkor többször kell levinni, mert kisebb a húgyhólyagja is, ha nagyobb, akkor szép lassan lehet csökkenteni a levitelek számát. De ez viszonylag hosszú folyamat, 2-3 hónap mire teljesen szobatiszta lesz.
A kérdező hozzászólása: mennyi idös korában érdemes beoltani?
két oltáson már túl kellene lennie, aztán 10 hetesen, 12 hetesen, és 4 hónaposan jönnek a következõk.
6 hetesen parvo oltás (már meg kellett volna kapnia) 8 hetesen elsõ kombi (már meg kellett volna kapnia) 10 hetesen második kombi 12 hetesen elsõ veszettség 6 hónap múlva veszettséget megismételni Innentõl Évente veszettség+kombi egyben. Gondolom chip sincs benne, be is kell chipeltetni, mert chip nélkül nem adja be az orvos a veszettség elleni oltást, anélkül meg jó [email protected] pénzbírságra.Legalább 50 ezer Ft a büntetés, és a chip miatt is megbüntetnek, ha nicns benne chip.

Hogyan kezdjek neki egy idősebb kutya neveléséhez?

Nevelésben és minden foglalkozásban elhanyagolt kutyust szeretnék rendbe tenni.Hogy és mit tanítsak neki el?ször?

Legjobb válasz: Hát szerintem, elõször tanítsd meg a nevére.. ;)

Hát szerintem, elõször tanítsd meg a nevére.. ;)
különösebben nem kell másfajta nevelés neki.. kezd a legelején, a nevére, ül, fekszik, marad, behívás stb ezekre tanítsd meg utána meg szépen lassan fejlõdhet trükköket is taníthatsz neki..lehet hogy nem fogja olyan hamar felfogni mint egy fiatalabb, habár az én kutyám 10 éves és sokkal gyorsabban megtanul egy trükköt mint az 1 éves kutyánk :)

Hogyan kezdjem a kutya nevelését?

Legjobb válasz: eiõszõr is éreznie kell hogy szereti,késöbb olyan (táp,jutalom falat)-al kell próbálkozni ...És hosszas tanitás után ár rá kell szoktatni az alap tudni valókra (ül,fekszik...)

eiõszõr is éreznie kell hogy szereti, késöbb olyan (táp, jutalom falat)-al kell próbálkozni ...És hosszas tanitás után ár rá kell szoktatni az alap tudni valókra (ül, fekszik...)
elõször is érd el azt hogy szeressen és bízzon benned utána ha ez meg van akkor érd el hogy ha hívod akkor oda menjen hozzád utána meg lehet tanítani bármire csak egy kis jutalom falat kell hozzá (pl párizsi kis kockára vágva vagy virsli karikára vágva) és tényleg az alapokkal kell kezdeni ül fekszik igazodj marad stb. ha azt mondod neki ül lenyomod a fenekét ha úgy marad akkor adsz neki egy jutalom falatot és dícsérd meg és ezt megcsinálod egy párszor utána rá fog jönni hogyha megcsinálja akkor az neki jó és így kell minden feladatnál igaz ehez sok türelemre és kitartásra van szükséged de ha parancsot adsz a kutyának akkor a hangod mindég legyen határozott
Olvasd el Jan Fennel Kutyapszichológia címû könyvét, rengeteg okosság van benne, többek között ezzel kapcsolatos is.
Felvilágosítás képpen mondom, hogy a kutyának elnyerheted a bizalmát, de attól még nem fog tisztelni, szóval nem fog követni téged pórázon és kialakulnak különbözõ viselkedésformák. Szóval a tiszteletét is ki kell vívnod.
Kedves utolsó! Lehet, hogy 5-6 évvel ezelõtt írta, de akár kölyök a kutya, vagy akár felnõtt, a tisztelet-bizalom kapcsolatnak meg kell lennie! Üdvözletem!
Van egy kutyás oldal, ahol a kutyanevelési alapok nagyon jól megtalálhatóak, érthetõen és világosan. Én javaslom nézd meg ezt az oldalt: http://www.kutyatippek.hu
Kedves két utolsó! Nem zavar, hogy 5 éve tette fel a kérdést???? Már nyilván túl van ezen a dolgon!! XD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!