Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kezdjem kutya (24 db)

Most kaptam egy kutyát 8hetes és hogyan kezdjem el szobatisztaságra nevelést?

Legjobb válasz: Oltás nélkül nem viheted kutyák közé,ezért kezdetben 2 óránként leviszed (alvás után,evés-ivás után rögtön)és leteszed egy olyan helyre,ahol nem szoktak kutyák járni,és nincs ürülék.Megvárod amíg pisil vagy kakil és baromira megdicséred. Ez kb az elsõ 2 hétben így fog menni,közben oltásokkal ugye haladtok,így a parvo-kombi-kombi alap olásprogramot nézve,óvatosan az elsõ kombi után elviheted egy rövid sétára. Nem írtad mekkora a kutya,mármint milyen fajta,vagy kb. mekkora lesz ha megnõ.Ha kistestû,akkor többször kell levinni,mert kisebb a húgyhólyagja is,ha nagyobb,akkor szép lassan lehet csökkenteni a levitelek számát. De ez viszonylag hosszú folyamat,2-3 hónap mire teljesen szobatiszta lesz.

Oltás nélkül nem viheted kutyák közé, ezért kezdetben 2 óránként leviszed (alvás után, evés-ivás után rögtön)és leteszed egy olyan helyre, ahol nem szoktak kutyák járni, és nincs ürülék.Megvárod amíg pisil vagy kakil és baromira megdicséred. Ez kb az elsõ 2 hétben így fog menni, közben oltásokkal ugye haladtok, így a parvo-kombi-kombi alap olásprogramot nézve, óvatosan az elsõ kombi után elviheted egy rövid sétára. Nem írtad mekkora a kutya, mármint milyen fajta, vagy kb. mekkora lesz ha megnõ.Ha kistestû, akkor többször kell levinni, mert kisebb a húgyhólyagja is, ha nagyobb, akkor szép lassan lehet csökkenteni a levitelek számát. De ez viszonylag hosszú folyamat, 2-3 hónap mire teljesen szobatiszta lesz.
A kérdező hozzászólása: mennyi idös korában érdemes beoltani?
két oltáson már túl kellene lennie, aztán 10 hetesen, 12 hetesen, és 4 hónaposan jönnek a következõk.
6 hetesen parvo oltás (már meg kellett volna kapnia) 8 hetesen elsõ kombi (már meg kellett volna kapnia) 10 hetesen második kombi 12 hetesen elsõ veszettség 6 hónap múlva veszettséget megismételni Innentõl Évente veszettség+kombi egyben. Gondolom chip sincs benne, be is kell chipeltetni, mert chip nélkül nem adja be az orvos a veszettség elleni oltást, anélkül meg jó [email protected] pénzbírságra.Legalább 50 ezer Ft a büntetés, és a chip miatt is megbüntetnek, ha nicns benne chip.

Mikor, és hogyan kezdjem el 3 hónapos kutyámat tanítani/rászoktatni a póráz NÉLKÜLI sétára?

Ha jól tudom, minél hamarabb, annál jobb, mert ilyenkor még nem mer elmenni mellőlem.

Legjobb válasz: Én a legelsõ sétánk alkalmával elengedtem a kutyámat. Bíztam benne, tudtam, hogy kötõdik hozzám. És bíztam magamban, hogy bárhogy is alakul, el fogom tudni érni, hogy visszajöjjön. Legrosszabb esetben elkezdek futni a másik irányba, és akkor utánam szalad, de erre soha nem volt szükség.

Én a legelsõ sétánk alkalmával elengedtem a kutyámat. Bíztam benne, tudtam, hogy kötõdik hozzám. És bíztam magamban, hogy bárhogy is alakul, el fogom tudni érni, hogy visszajöjjön. Legrosszabb esetben elkezdek futni a másik irányba, és akkor utánam szalad, de erre soha nem volt szükség.
Ha van udvarotok az nagyon jó hely a gyakorlásra. Biztonságos, mert nem fogja elütni az autó és max.a kerítésig tud elmenni. Menj ki vele a kertbe. Legyen nálad jutalomfalat. Hagyd egy kicsit szaglászni, majd hívd oda magadhoz. Ha odament nagy dicséret és jutalomfalat. Elõszõr csak közelrõl hívd, aztán próbáld meg messzebbrõl is. Fontos, hogy ha odamegy hozzád mindig dicsérd meg. A lényeg az, hogy megtanulja, ha odamegy hozzád, akkor az neki jó. Ha már mehetsz vele sétálni, elõszõr olyan helyen engedd el, ahol nem tud leszaladni az útról. Én biztam a környék tapasztalt szófogadó kutyáiban és akkor engedtem el, ha volt egy ilyen kutya a közelben. Aztán kb.5 hónapos korában elvittem kutyaoviba. Ott nagyon sokat tanult Õ is és Én is. Jó kutyázást és sok sikert a tanításhoz.
A kérdező hozzászólása: Egyelõre még csak akkor az udvaron gyakorlom, mert mégcsak 2 oltása van...
Amíg ilyen pici volt Joey, simán sétáltunk vele belvárosban, autómentes övezetben póráz nélkül. Annyira figyelt, hogy egy lépéssel se legyen lemaradva, hogy az valami iszonyat. Aztán szépen kezdett kinyílni a világra, minden érdekelte. Amíg a kamasz korszaknak nem lesz vége, nem merném ugyanezt megtenni, mert kiszámíthatatlan. Most már csak mezõn, vagy nagyobb füves területeken engedem el.
Lényeg, hogy a kutyust jutifalattal, elfutással, játékkal tanítsd a behívásra, melletted való sétára...késõbb lesznek vele problémák tuti biztos, amikor kamaszodni fog...de ha most megalapozod a kötõdést, tekintélyt, akkor sokkal kevesebb erõfeszítést fog igénybe venni a késõbbi nevelés... Ezt ajánlom figyelmedbe: Oszlassuk el a tévhitet, hogy a kölyökkutya nevelésével addig kell várni, amíg már problémák vannak vele. 12 hetesen a belvárosban póráz nélkül, de a gazdin csüngve... http://www.youtube.com/watch?v=qXYhEhq6AtE Bár megjegyzem, hogy egy másik, idõsebb jól nevelt kutyussal az ember oldalán mindig könnyebb az ifjoncot nevelni...de tuti, hogy nem elõször jártak a városban...szerintem
A kérdező hozzászólása: Schnauzer, 1 hete van Nálunk
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Lecsatolod a pórázt. :) Minek hogy kezdj neki? Legyen nálad jutifalat, labda. Játssz vele, tanulgassátok a behívást. Ha ügyes, dicsérd meg.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm, és hogyan kezdjek neki?
Pont most kell elkezdeni. :) Csak ne a városban, mert ott tilos, hanem a településen kívül erdõn-mezõn ahol jólesik.
A kérdező hozzászólása: A behívást a megérkezése óta gyakorlom. Persze betartva a megérkezés szabályait, tehát az elsõ napon nem ugrottunk a nyakába stb. Akkor csinálom az udvaron, és egy hónap múlva megyünk az oviba. Köszönöm a válaszokat!

Szeretném lerajzolni a kutyámat. Hogyan kezdjek hozzá és mire figyeljek?

Annyira nem vagyok jó rajzoló, de néha nagyon jól sikerül 1-2 rajzom. Általában az a baj velük, hogy túl aránytalanok és nem tudom, hogy melyik részénél kezdjem. Például az embereknél nem tudom, hogy a fejükkel vagy a testükkel kezdjem stb.

Legjobb válasz: Gondolom fénykép alapján fogod rajzolni, igaz? Puha ceruzával nagyvonalakban felvázolod az alak körvonalait, és addig igazítod az íveket, amíg a kutyádra nem hasonlít, aztán ha a körvonallal elégedett vagy, utána menj rá az egyes részletekre, és dolgozd ki azokat, mindegy milyen sorrendben. A lényeg hogy a legrészletesebb dolgokat hagyd a legvégére.

Gondolom fénykép alapján fogod rajzolni, igaz? Puha ceruzával nagyvonalakban felvázolod az alak körvonalait, és addig igazítod az íveket, amíg a kutyádra nem hasonlít, aztán ha a körvonallal elégedett vagy, utána menj rá az egyes részletekre, és dolgozd ki azokat, mindegy milyen sorrendben. A lényeg hogy a legrészletesebb dolgokat hagyd a legvégére.
Ez igaz. Nagy segítség, ha 1:1 arányban dolgozol és kellõ távolságról és merõlegesen tartsd a két képet.


Hogy pároztassam fiú kutyámat? Hogy kezdjek bele?

én nem értek az ilyesmihez :S

Legjobb válasz: Ha nem értesz hozzá akkor sehogy. Akkor tenyész, ha mind a kutya, mind te fel vagy rá készülve. És természetesen a kan tenyészszemlés, kötelezõ orvosi szûrésekkel rendelkezõ, törzskönyves egyed.

Ha nem értesz hozzá akkor sehogy. Akkor tenyész, ha mind a kutya, mind te fel vagy rá készülve. És természetesen a kan tenyészszemlés, kötelezõ orvosi szûrésekkel rendelkezõ, törzskönyves egyed.
Nem kell megcsinálni. És erre több ok is van h miért nem: - nem értesz hozzá - a kutyád semmiben nem szolgálná a fajta jobbátételét - nincs törzskönyve, így a kölyköknek sem lehet - ami megint csak azt eredményezi, h egy alomnyi kölyök felmenõi ismeretlenek, ezáltal ismeretlenek az örökletes betegségeik és genetikájuk Feleslegesen ne szaporíts és ne rontsd tovább a fajtát! Túl sok nem éppen típusos bichon rohangászik az országban - ami annyit jelent h azok már nem is bichonok, hisz nem ütik meg a standardet....
Szerintem se kezd el fedeztetni a kant. Egyrészt mert mint írtad, nem vagy rá felkészülve, ergo ha valami probléma történne akkor te nem tudsz közbeavatkozni. A kan kutyáknak sem tesz jót a fedezés, nem is élvezik, különbözõ betegségeket kaphat el a szukától és meg is sérülhet. Másrészt meg fog õrülni onnantól a tüzelõ szukákért és ez néha igen kellemetlen tud lenni. Mivel nem törzskönyves a kutyád és "extra mini"(persze emiatt nem nézzük le vagy ilyesmi, csak tenyésztésbe nem célszerû bevonni), ezért valószínûleg nem alkalmas a tenyésztésre, nem tudod milyen örökletes betegségei vannak, stb. A kiskutyákból ma már egyébként sincs nagy haszon, mert az emberek a gazdasági válság közepén nem nagyon vesznek kutyát, még ingyen sem tudják elajándékozni a kölyköket.
Sehogy. Elég, ha az Illatos útra bemész nyitva tartási idõben, most kb. 40 kölyök kutya van bent és hidd el, hogy õk nem akartak oda kerülni, de a gazdáik sem pont ezt akarták, csak felelõtlenül gondolkodtak, aminek a csöpp kutyák itták meg a levét.
Ne szaporíts!!!!! Tele vannak a menhelyek és utcák ha babázni van kedved ad meg a címed és intézünk neked útszélére kitett vagy sintértelepre leadott csöppségeket.
Csak, hogy tudd a bolognese kan minimális magassága 27 cm, minimális súlya 3 kg. Ami ennél kisebb az nem tenyészthetõ. (Illetve keverék kutyaként szaporítható, de nem bolognese)
1. extra mini bichon nincs. Törzskönyve azért nincs, mert gondolom nem is kaphatott volna, mert kisebb a standardnél. Gondolom a szülõknek sem volt tenyészszemléje, mert tenyésztõ nem ad el kutyát törzskönyv nélkül. Az az 5500 Ft amibe a törzskönyv kerül nem emeli meg a kutya árát. A kutyát ne pároztasd, mert csak szaporítassz, és szaporítod a fajtastandardnek nem megfelelõ, törzskönyv nélküli, örökletes betegségekre nem szûrt kutyák számát. Eladni úgysem tudod annyi a szaporított kutya.
Ha fajtatiszta és van törzskönyve, akkor vidd el egy tenyészszemlére és szûresd örökletes betegségekre, ha ezek megvannak, akkor várj, hogy jelentkezzen egy szuka gazdája. Ha pedig nincs törzskönyve, akkor ne pároztasd, elég keverék kutya van menhelyeken.
A kérdező hozzászólása: utolsó: xD köszönöm a válaszokat, és extra mini Bichon Bolognese-m van, fajtatiszta, de törzskönyve sajnos nincs mert úgy 2x annyiba került volna, és arra sajnos nem telt :S
A kérdező hozzászólása: értem. köszönöm a válaszokat. azért tettem fel ezt a kérdést, mert sokan kérdezték már tõlem hogy 2 éves létére volt-e már párosítva. gondoltam hogy ez olyan amit minden kutyával meg kell csinálni
Nem, egyáltalán nem szükséges, és ne hagyd magad meggyõzni az ellenkezõjérõl! Mindenkinek jobb, ha nem pároztatod, a többiek már felsorolták a miérteket.

Hogyan kezdjem a kutyám tanítását?

Tudtok ilyen témájú oldalakat, technikáról leírásokat a témával kapcsolatban?

Legjobb válasz: Írd be googlebe h kutya tanítása, vagy vegyél egy könyvet az összesbe benne vannak ezek.

Írd be googlebe h kutya tanítása, vagy vegyél egy könyvet az összesbe benne vannak ezek.
Klikker képzésrõl hallottál már? http://www.klikker.hu Itt maga a szerkentyûrõl is van leírás és arról is hogyan tanítsd, miként és milyen sorrendben. Maga a klikker meg 500-1000 forint között mozog. Nem drága.
***** ezt ajánlom képzéshez, tanításhoz http://kutyadoki.blogspot.com ezt pedig a neveléshez, megértéshez sok sikert!* Automatikusan eltávolított tartalom.

Üdv megszeretném tanítani a kutyámat hogy elkapja a rágcsálókat hogy kezdjek neki? (törpetacskó)

Kutya

Legjobb válasz: A mi tacskónk vadászott rendesen, nem kellett rá tanítani. Igaz, azt is megölte, amit nem kellett volna... De jött neki ösztönbõl.

A mi tacskónk vadászott rendesen, nem kellett rá tanítani. Igaz, azt is megölte, amit nem kellett volna... De jött neki ösztönbõl.
ha erõs az ösztön, akkor magától is csinálva, vagy....ne adj neki enni:) )))
Látott már egeret, patkányt? Mert ha látott, és nem érdekelte, akkor valószínûleg nem nagyon lehet rá megtanítani sem. Vagy tudja ösztönösen, vagy nem - bár a tacskók ösztöneivel nem szokott gond lenni. Annyi, hogy ha egeres helyre mentek (pl. tudod, hogy valami melléképületben sok az egér) akkor mondd izgatott, biztató hangon a kutyának, hogy "Egér, fogd meg, keresd" vagy valamit, olyankor, amikor biztos vagy benne, hogy érzi a szagukat. Ha találsz egérlyukat, meg is mutathatod neki. Hagyd, hadd szaglásszon, hadd élje bele magát. Ha megfogja az egeret/patkányt, akkor meg dicsérd meg nagyon, meg is jutalmazhatod, de ne engedd, hogy megegye! Ja és veszettség, leptospirosis oltásai mindenképp legyenek meg!

Hogy kezdjem el a kutyámat formába hozni?

6 éves szuka németjuhászról van szó. Kicsi korában rengetegszer jött velünk kirándulni, biciklitúrára, de az utóbbi 2-3 évben nem igazán volt hosszabb távon(id?hiány). Szabadon él kint a lovaimnál, annyit szaladgál amennyi kell neki.

Legjobb válasz: Nem értem mit akarsz. hogy ne szökjön? Akkor foglalkozz vele eleget ott ahol van. Egy nJ-naknem elég ha a lovakkal van, feladatok, séta kell neki. vagy azt akarod, hogy jobban bírja a futást? Akkor menj veleminden nap,minden napegy kicsit többet. de 4 km bõven elég egy 6 éves NJ-nak. Zöldkagylót kap? Nehogy a futással kijöjjön a diszpláziája, és kopjon a csipõje

Nem értem mit akarsz. hogy ne szökjön? Akkor foglalkozz vele eleget ott ahol van. Egy nJ-naknem elég ha a lovakkal van, feladatok, séta kell neki. vagy azt akarod, hogy jobban bírja a futást? Akkor menj veleminden nap, minden napegy kicsit többet. de 4 km bõven elég egy 6 éves NJ-nak. Zöldkagylót kap? Nehogy a futással kijöjjön a diszpláziája, és kopjon a csipõje
Azért nem biztos, hogy a bringától kifáradt kutyád, amikor kipiheni magát, nem fog újra hazamenni hozzátok. Az nj munkakutya, ami azt jelenti, neki az ember a társ elsõsorban.
A kérdező hozzászólása: Kipróbáltam ma ezt a sebesség-kontrollálást, csak az elején annyira lelkes, hogy mire kiérünk futni saját magát lefárasztja, hiába fogom vissza. Annyira izgatott, menne, hogy egyszerûen húz, hiába fékezek, õ tolja elõre magát. De majdcsak rájön, hogy ez így nem jó se neki, se nekem. Köszönöm a tanácsokat! :)
Eleinte ne fusson gyorsan a kerékpár mellett. Amikor már jól bírja a távot, lehet kicsit gyorsítani a tempón. Nem a távolság fárasztja ki, hanem a sebesség. Ezt kell kondícionálnod.
Azért szökik el, mert hiányzik neki a családja. Tegyetek hosszabb sétákat, fussatok egy kisebb távot, és ha kicsit mindig növeljük a bizonyos távot, akkor lehet, hogy 'jobb kondiban lesz".
A kérdező hozzászólása: Én is sokkal jobban örülnék neki, ha itt lehetne velünk. De van egy kis társa, egy kis tacskókeverék, még azt sem lehet mondani, hogy nincs társasága. De sajnos õ nem elég neki, nagyon szeret minket, de szüleim már nem tûrik itt meg. :( Sajnos errõl sem õ, sem én nem tehetünk.
minden nap vidd el és mindig kicsit többet fusson..idõvel megedzõdik, amúgy a nagytestû kutyáknál 7 év az már idõsnek számít és õ pedig 6 , lehet hogy nem kéne annyira megterhelni, persze vidd el , de azért figyelj rá!! amúgy szerintem se azért szökik mert nincs lemozgatva, hanem azért mert a gazdáival akar lenni, a kutya társas lény , de a lovak nem pótolják a gazdit!!! ha nem akarod megkötni akkor csinálj neki egy nagy kennelt, de szerintem jobb lenne ha veletek lenne!!!
A kérdező hozzászólása: Mindezt én meg is értem, csak nálunk nem lakhat, mert szüleim kitalálták, hogy nem. Ezért muszáj ott maradnia, ott is minden nap legalább 3 alkalommal találkozik velünk, és minden alkalommal el kell neki dobálni a labdáját(legalább 30 percig), mert a lábunk alá rakja. Azt szeretném, ha nem lenne a szervezete számára megterhelõ ez a kis mozgás 6 évesen. Viszont nem rossz ez így neki, hogy pikk-pakk elviszem futni magammal, miközben évek óta nem futkározott egyhuzamban ennyit? És hogy csináljam, hogy ne legyen a szervezetének megterhelõ? Erre lettem volna kíváncsi, csak igen, kicsit kuszára sikerült a bevezetõ. Elnézést kérek érte!
Tudod, az nj-nek, mint sok más fajtának nem a lovak a társai, hanem a gazdája. Még szép, hogy arra törekszik, hogy ott legyen, ahol a gazda van.
Azért szökik haza, mert a családjával akar lenni, nem azért, mert nincs lefárasztva.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezzel teljesen tisztában vagyok. De az a tapasztalatom, ha foglalkozok vele, azaz elviszem futni, mozogni, sétálni, játszani akkor könnyebben ott marad, mintha nem foglalkoznék vele. Ha fáradt, akkor nincs ereje átmászni a kerítéseken. Csak mivel már 6 éves, nem akarom, hogy túlterheljem a szervezetét, ezért kérdeztem, hogy lehet kondiba hozni kíméletesen. De majd alakul, próbálkozok. :) Köszönöm az eddigi válaszokat!

Meg akarom tanítani a kutyamnak, miután jelezte hogy jött egy idegen hozzánk, mar ne ugasson, hogyan kezdjek hozza?

Legjobb válasz: Megdicséred a jelzésért, aztán abbahagyattatod vele az ugatást.

Megdicséred a jelzésért, aztán abbahagyattatod vele az ugatást.
De ehhez fontos, hogy hallgasson is rád a kutyád. Tehát miután megdicsérted, utána ha azt mondod, hogy elég, akkor tényleg hagyja is abba! Tehát csak akkor fogj bele, ha megvan a kellõ tekintélyed elõtte!
Vagy szerezd meg ezzel a kellõ tekintélyt... ;)
A kérdező hozzászólása: Ha hívom odajön, pacsit ad, fekszik, visszahozza a labdát "vezényszóra" de ez az elhallgattatas nem megy!!!
Az baj. Tanulj meg megtiltani dolgokat a kutyádnak, anélkül kicsit bajos az együttélés.
A kérdező hozzászólása: Tudnál könyvet ajanlani ? Köszönöm elõreis!
Ehhez nem könyv kell, hanem határozottság. Közlöd vele, hogy "nem", és befejezteted vele az utatást. Van kezed, van a kutyának nyakörve, póráza, használd. A tekintélyt semmiféle könyv nem pótolhatja. De ha már olvasni akarsz, Cesar Millan "A csodálatos kutyadoki" címû könyvét ajánlom, rávilágít a falkavezérség lényegére.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Hogy kezdjem el engedelmességre tanítani 9 hetes bolognese kutyámat?

Már próbálkoztunk, de nem igazán hallgat rám, ha erélyesebben rászólok, hogy nem! akkor van, amikor abbahagyja, valamikor ugyanúgy csinálja tovább, amit nem szabadna. Tudom, hogy még kiskutya és ilyenkor még teljesen természetes, hogy "hiperaktív" minden érdekli, mindent megrágna, állandóan rohangál, de mégis szeretném, ha már tudnám vele gyakorolni az alap dolgokat, pl hogy ül, gyere ide, vagy nem szabad. Hogy csináljam? És azt is szeretném megkérdezni, hogy hogy gyakoroljam vele az egyedüllétet? Tehát, hogy viselje el, ha nem vagyok itthon, mert most jóformán még mosdóba sem tudok elmenni nélküle, de sajnos lesz olyan, amikor be kell mennem az egyetemre és ? akkor egyedül lesz.

Legjobb válasz: még nagyon pici a tanításhoz! de ha rászoktatod, hogy õ diktáljon akkor nehéz ügy lesz...

még nagyon pici a tanításhoz! de ha rászoktatod, hogy õ diktáljon akkor nehéz ügy lesz...
Szerintem egy 9 hetes kölyöknek még nem kellenek szabályok. Neki még a legfontosabb az, hogy megtanulja, hogy te vagy az aki mindenféle élményekhez juttatja õt, akinek érdemes szót fogadni, mert az tök jó buli. A szabályokat ráérsz bevezetni akkor, mikor elkezd lázadozni az akaratod ellen, olyan 5-7 hónapos kora körül. Már csak azért is érdemes addig várni a komolyabb szabályok bevezetésével, mert akkor mindenképp kénytelen leszel szigorítani, és ha már minden szabály meg van addigra, akkor olyanokat kell hoznod, amikre igazából nincs is szükség. Egyébként azt is cáfolom, hogy amit egyszer megengedsz, azt mindig meg kell. Én pont egy hónapja állítottam fel egy új szabályt, miszerint a nappaliba csak engedéllyel lehet belépni. Viszonylag simán vettük az akadályt. Ha igazi vezetõje vagy a kutyának, akkor az egyik legfontosabb kiváltságod, hogy bármikor állíthatsz fel új szabályt, vagy oldhatsz fel régit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, igyekszem betartani ezeket a dolgokat:)
Ja és még annyit az elõzõhöz, hogy csak simán hagyd ott, ha menned kell. Ne búcsúzkodj, mert te vagy a fõnök, akkor mész el amikor akarsz, és nem kell a kutyától engedélyt kérned. Ha elõtte megtanulta hogy mit nem szabad, akkor sem fogja csinálni ha nem vagy otthon.
Alakíts ki szabályokat, akár írd is le magadnak, mit szabad neki és mit nem. pl nem lehet felugrani a kanapéra. és ha valamit egyszer megtiltasz neki, azt mindig tiltsd meg, bármennyire is édesen néz, mert ha egyszer megengeded neki akkor késõbb is meg fogja csinálni, ha ezután újra megtiltod akkor teljesen összezavarod a kutyát. Legyél határozott, ha az erõs hangsúlyú NEM ellenére is folytatja a rongálást, akkor fogd meg a nyakszõrénél fogva és rázd meg egy kicsit. De ezt csak nagyon ritkán alkalmazd, mert elveszítheted a beléd vetett bizalmát. Remélem segítettem :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Ezt a klikkert mindenképpen ki fogom próbálni!
a klikkert én is nagyon tudom ajánlani! 3, 5 hónaposan kezdtem már rászoktatni õt. Most volt nem rég 6 hónapos és már szépen haladunk, nekem nagyon sokat segített a klikker, és ez a könyv: http://www.vakkanto.hu/cikkek/termekajanlo/klikk.html
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy tudtál. Minden tanács segít. Köszönöm szépen:)
Igen, még nagyon kicsi! Az alapokat majd csak 5-6 hónapos korától kezd el tanítani! Hagy legyen még gyerek :) Természetes, hogy mindenhova utánad megy hiszen most te vagy az anyukája. Kezd el úgy szokatni az egyedüllétre, hogy pl.: elmégy egy rövidebb bevásárlásra vagy valahova. Minden kiskutya sír elõször, de ez is természetes. Egy idõ után megszokja. Remélem, tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Igen épp azt szeretném elkerülni, hogy azt higgye õ itt a fõnök. Amire egyszer azt mondtam, hogy nem lehet, azt nem is fogom neki engedni máskor sem. De ezenkívül még mit tehetek? 2.-köszönöm a linket, meg fogom nézni!
Ha komolyan akarsz vele foglalkozni és tényleg értelmes a kutyád akkor ime egy korrekt és kutyabarát módszer!! http://clicker.hu/tanitsunk/50-hogyan-kezdjunk nem gondoltam hogy ennyire beválik--16hetes labrador kölyökkel neveljük egymást ezzel a módszerrel.
A kérdező hozzászólása: Értem. És te hogy érted el, hogy te legyél az igazi fõnök? Hogy kezdted ezt tanítani neki? Olyan tanácsokat várok leginkább, amik egy ilyen kölyök kutyát erõsítenek meg a rangsorban.

Hogyan kezdjem a kutya nevelését?

Legjobb válasz: eiõszõr is éreznie kell hogy szereti,késöbb olyan (táp,jutalom falat)-al kell próbálkozni ...És hosszas tanitás után ár rá kell szoktatni az alap tudni valókra (ül,fekszik...)

eiõszõr is éreznie kell hogy szereti, késöbb olyan (táp, jutalom falat)-al kell próbálkozni ...És hosszas tanitás után ár rá kell szoktatni az alap tudni valókra (ül, fekszik...)
elõször is érd el azt hogy szeressen és bízzon benned utána ha ez meg van akkor érd el hogy ha hívod akkor oda menjen hozzád utána meg lehet tanítani bármire csak egy kis jutalom falat kell hozzá (pl párizsi kis kockára vágva vagy virsli karikára vágva) és tényleg az alapokkal kell kezdeni ül fekszik igazodj marad stb. ha azt mondod neki ül lenyomod a fenekét ha úgy marad akkor adsz neki egy jutalom falatot és dícsérd meg és ezt megcsinálod egy párszor utána rá fog jönni hogyha megcsinálja akkor az neki jó és így kell minden feladatnál igaz ehez sok türelemre és kitartásra van szükséged de ha parancsot adsz a kutyának akkor a hangod mindég legyen határozott
Olvasd el Jan Fennel Kutyapszichológia címû könyvét, rengeteg okosság van benne, többek között ezzel kapcsolatos is.
Felvilágosítás képpen mondom, hogy a kutyának elnyerheted a bizalmát, de attól még nem fog tisztelni, szóval nem fog követni téged pórázon és kialakulnak különbözõ viselkedésformák. Szóval a tiszteletét is ki kell vívnod.
Kedves utolsó! Lehet, hogy 5-6 évvel ezelõtt írta, de akár kölyök a kutya, vagy akár felnõtt, a tisztelet-bizalom kapcsolatnak meg kell lennie! Üdvözletem!
Van egy kutyás oldal, ahol a kutyanevelési alapok nagyon jól megtalálhatóak, érthetõen és világosan. Én javaslom nézd meg ezt az oldalt: http://www.kutyatippek.hu
Kedves két utolsó! Nem zavar, hogy 5 éve tette fel a kérdést???? Már nyilván túl van ezen a dolgon!! XD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!