Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kezdjek tanulni (89 db)

Hogyan kezdjek el programozást tanulni?

Ha szeretem a mateket és az angolt, meg a fizikát is többnyire értem. De az informatikát csak nagyon alap szinten tanítják nálunk a suliban (TIC és pascal)és nem tudom hogyan és mivel kellene elinduljak, gondolom önszorgalomból.. tehát kb. a nulláról indulnék.

Legjobb válasz: A pascal elég jó alap, de ha késõbb is programozással szeretnél foglalkozni, akkor elsõ körben C-t vagy Java-t kezdj el tanulni. Mindkét témakörben nagyon sok leírást és tutoriált találsz a neten. Amire még szükséged lesz az a keresõ használatának ismerete ;-)

A pascal elég jó alap, de ha késõbb is programozással szeretnél foglalkozni, akkor elsõ körben C-t vagy Java-t kezdj el tanulni. Mindkét témakörben nagyon sok leírást és tutoriált találsz a neten. Amire még szükséged lesz az a keresõ használatának ismerete ;-)
Alapvetõen ott az interneten igaz nagyon sok dolgot csak angolul találod meg, de látom, hogy szereted az angolt akkor hajrá. google.hu
A matek végülis fontos programozás témában, de szerintem nem most, úgyhogy az jó hobbinak, de nem érdemes külön foglalkozni vele. Kezdj el progrmaozgatni Cben, Javaban, Pythonban, vagy ami tetszik (csak ne Pascalban). Esetleg számíts ki matekfeladatokat, ha tényleg szereted a matekot, klasszikus esetben igy kezdik a tnaulást (fibonacci, prímszámok, háromszögek számolása)
Magyarul ajánlom az Agyhullám Java címû kezdõ könyvet. Angol nyelvû források: Khanacademy.org thenewboston.com Van olyan scriptnyelv, hogy Python, szerintem az is egész jó alapnak. http://www.codecademy.com Keresgélj, sok van még Amúgy szerintem mindegy hogy milyen nyelvet válsztasz, alapnak tök jó bármelyik, de legjobb, ha objektum orientált. Ha késõbb is akarsz ezzel foglalkozni akkor C++, java. Hajrá!
A kérdező hozzászólása: köszi minden választ! :)

Hogyan kezdjek egy szinte teljesen [email protected] nyelvet tanulni amit utálok?

A magyar határtól 10 kmre élek Romániában. Magyar iskolába járok de sajnos van román ora is heti 3x a tanárom meg egy magyargyülölö feminista pi [email protected] eddig valahogy átmentem de most 11. elsö félévében megbuktatott mondjuk majdnem a fél osztályomal együtt. Most valahogy rá kell vegyem magam h tanuljak annyit h átmenjek. Én románul életemben kb 2x beszéltem akkor is tõmondatokban. Az utcában ahol lakok voltak román gyerekek akikel játszottam õk megtanultak magyarul mert játszani akartak velem. Amugy a német meg az angol megy társalgási szinten. De nem tudom ez a nyelv irritál engem olyan csunya a kiejtésük meg minden de valahogy muszáj lessz megtanuljam mert át kell menjek majd az éretségin is valahogy mert másképp lötek az egyetememnek mondjuk ebben igaza is volt anyumnak h hiába vagyok mindenbõl jó tanuló ha románból megbukok.

Legjobb válasz: Valahogy nem lehet kijátszani hogy ne románból kelljen érettségizned hanem valami másból helyette? Úgy megoldódna a probléma, továbbtanulás szempontjából. Ha mindenképp kell tanulnod a románt gondolj arra hogy egyébként egy hasznos nyelv mivel állítólag ebbõl 3 nyelvet könnyen meglehet tanulni ezután. Ismerek olyat aki emiatt tanult románt. Ezt csak azért mondom hogy így hátha kis kedvet kapsz hozzá és azt jóval könnyebb tanulni ami érdekel valamennyire.

Valahogy nem lehet kijátszani hogy ne románból kelljen érettségizned hanem valami másból helyette? Úgy megoldódna a probléma, továbbtanulás szempontjából. Ha mindenképp kell tanulnod a románt gondolj arra hogy egyébként egy hasznos nyelv mivel állítólag ebbõl 3 nyelvet könnyen meglehet tanulni ezután. Ismerek olyat aki emiatt tanult románt. Ezt csak azért mondom hogy így hátha kis kedvet kapsz hozzá és azt jóval könnyebb tanulni ami érdekel valamennyire.
A kérdező hozzászólása: Az a baj ugytudom h nem lehet helyetesiteni a románt valami másal de még akkor se garantált h átmegyek az éretségin románból ha meg is tanulom addigra a nyelvet a román anyanyelvüksem mennek át mind, mert elemezni kell verseket müveket mint magyarból
Próbálkozz vele, mert hátrányod nem lesz belõle! Tanárváltás nem megoldható esetleg?
A kérdező hozzászólása: nem sajnos
Na mi lett?
A kérdező hozzászólása: a nyáron valamennyire megtanultam és átmentem a vizsgán
A kérdező hozzászólása: a helyesírásom is javult azóta ahogy látom xd
Gratula :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Hogyan kezdjek szintetizátoron mulatós zenét tanulni? Hobbi szinten tudok játszani rajta pár számot, de most megakarok komolyabban tanulni, és főleg mulatós számokat. Többi lent.

Mib?l épül fel a mulatós zene? hogyan épül fel? Akkordok, dallam, esetleg mindkett?? gondolom az utóbbi, neten esetleg valahonnan, elkezdeni tanulgatni? Nem komoly szintetizátorom van, de tervezem egy komolyabb gép beszerzését.

Legjobb válasz: Szia! Én sokféle zenét játszom, köztük mulatósat is. Szívesen segítek, ha írsz privátban. Elég sok mindent kell még tanulnod a zenélésrõl, de egy kis szorgalommal nem nehéz. A lényeg: kell egy (vagy több) jó mulatós stílus, amit a gép játszik, de te határozod meg, hogy milyen hangnemben (a bal kézzel foogd az akkordokat). Jobb kéz játssza a dallamot. Ehhez persze hangszer is kell :) És érdemes beszerezni kottákat. Ez elég egyszerû, neten is találsz, de ha gondolok, én is tudok küldeni. Üdv, jó zenélést :)

Szia! Én sokféle zenét játszom, köztük mulatósat is. Szívesen segítek, ha írsz privátban. Elég sok mindent kell még tanulnod a zenélésrõl, de egy kis szorgalommal nem nehéz. A lényeg: kell egy (vagy több) jó mulatós stílus, amit a gép játszik, de te határozod meg, hogy milyen hangnemben (a bal kézzel foogd az akkordokat). Jobb kéz játssza a dallamot. Ehhez persze hangszer is kell :) És érdemes beszerezni kottákat. Ez elég egyszerû, neten is találsz, de ha gondolok, én is tudok küldeni. Üdv, jó zenélést :)


Hol tudnék rezo tervezés és gyártást tanulni? Hogy kezdjem milyen hegesztő kell hozzá először gatyi rezókat csináljak 3 darabból? Kell hozzá ilyen hengerítő gép ugye?

Legjobb válasz: Elõször értsd meg a mûködésüket, ásd bele magad az áramlástanba, motorok statikus mûködésébe, és miután ezekkel teljesen tisztában vagy, hogy mikor, és hol gyorsul, lassul, milyen irányban a gázoszlop, és elméletben megtervezel egy rezonátort. Tudd a könyök átmérõjét, konfúzor, diffúzor, végcsõ hosszát, keresztmetszetét, az adott motorhoz igazítani, számításokkal igazolni. Aztán kezdj el a mechanikus részével foglalkozni a dolognak, tanulj meg hegeszteni, megismerni a hegesztõgéopet, "hengerítõ" gépet? és a többi szerszámot amivel el lehet készíteni egy rezonátort.

Elõször értsd meg a mûködésüket, ásd bele magad az áramlástanba, motorok statikus mûködésébe, és miután ezekkel teljesen tisztában vagy, hogy mikor, és hol gyorsul, lassul, milyen irányban a gázoszlop, és elméletben megtervezel egy rezonátort. Tudd a könyök átmérõjét, konfúzor, diffúzor, végcsõ hosszát, keresztmetszetét, az adott motorhoz igazítani, számításokkal igazolni. Aztán kezdj el a mechanikus részével foglalkozni a dolognak, tanulj meg hegeszteni, megismerni a hegesztõgéopet, "hengerítõ" gépet? és a többi szerszámot amivel el lehet készíteni egy rezonátort.
Ha tudsz normálisan hegeszteni, akkor felesleges gagyikat csinálni..pontos mérések legyenek, meg minõségi kidolgozás

Szeretnék önállóan nyelvet tanulni. Hogyan kezdjek neki?

Szeretnék önállóan nyelvet tanulni, bővíteni az ismereteimet. A nyelvtanulás iskolában számomra kifejezetten könnyű, van hozzá érzékem, viszont egy tanfolyamra nem tudnék most költeni. Érdekelne a francia, az orosz,és a svéd nyelv. Mit tanácsoltok, melyiket kezdjem el(melyik menne a leggördülékenyebben), melyiket tudnám jobban hasznosítani (pl. munka célból), és ha ez megvan, hogyan kezdjek hozzá? Előre is köszi. :)

Legjobb válasz: Az elsõ lépés, hogy döntsd el, hogy a franciát vagy az oroszt akarod-e tanulni (a svédet elfelejthetjük). A második lépés beszerezni egy rendes nyelvtant. Utána beszerezni egy rendes kezdõ nyelvkönyvet, amihez tartozik gyakorlófüzet és hanganyag is. Ezt szépen végigcsinálod, és kb. középhaladó szinttõl már önállóan tovább tudsz fejlõdni. Szavak magolásához használj srs-programokat, hasznosak. Sokat kell olvasni és a célnyelvet hallgatni. "melyiket tudnám jobban hasznosítani" A francia és az orosz kb. hasonló mértékben keresett. A svéd kis nyelv, akkor tanuld, ha Svédországba akarsz költözni.

Az elsõ lépés, hogy döntsd el, hogy a franciát vagy az oroszt akarod-e tanulni (a svédet elfelejthetjük). A második lépés beszerezni egy rendes nyelvtant. Utána beszerezni egy rendes kezdõ nyelvkönyvet, amihez tartozik gyakorlófüzet és hanganyag is. Ezt szépen végigcsinálod, és kb. középhaladó szinttõl már önállóan tovább tudsz fejlõdni. Szavak magolásához használj srs-programokat, hasznosak. Sokat kell olvasni és a célnyelvet hallgatni. "melyiket tudnám jobban hasznosítani" A francia és az orosz kb. hasonló mértékben keresett. A svéd kis nyelv, akkor tanuld, ha Svédországba akarsz költözni.
Otthoni tanuláshoz az oroszt ajánlanám. Bár egyik nyelvet sem beszélem, anyum oroszul, az unokatesóm pedig franciául tud/tanul és abból, amit õk mesélnek, nekem az jött le hogy a francia elég nehéz lenne tanár nélkül, már csak a helyes kiejtés miatt is. Az orosz a gazdasági életben fontos és keresett nyelv, franciát pedig É-Amerikában, Svájcban és persze Franciaországban használják fõként.
Az orosz kiejtés nem könnyebb a franciánál. Amúgy meg hanganyag kérdése az egész. Az meg az internet jóvoltából korlátlanul rendelkezésre áll.

Meg szeretnék tanulni németül - idő és pénz híján egy szintig egyedül. Hogyan kezdjem? :D Angol már elég jól megy, de nincs kivel és időm gyakorolni az beszédet, így alább hagyott a motivációm:[

Legjobb válasz: A nyelvtani kérdésekben itt a fórumon tudunk neked segíteni. Olvasd el a némettel kapcsolatos kérdéseket és válaszokat. Azokból sokat tudsz tanulni. Pl.: "Valaki eltudná magyarázni nekem, hogy a németben hogy kell megkülönböztetni az erõs és gyenge igéket?"

A nyelvtani kérdésekben itt a fórumon tudunk neked segíteni. Olvasd el a némettel kapcsolatos kérdéseket és válaszokat. Azokból sokat tudsz tanulni. Pl.: "Valaki eltudná magyarázni nekem, hogy a németben hogy kell megkülönböztetni az erõs és gyenge igéket?"
hasonló cipõben járok, bár valamennyire már megtudok szólalni, hála Maklári Tamás-Lazán németül nevû könyvének :D Ilyen kaliberû videók is jól jöhetnek: http://www.youtube.com/watch?v=1gmhQHT6PHY ha van olyan osztálytársad, aki esetleg németet tanul, és még tud is, kérdezz tõle, cserébe tanítsd angolul akár :D remélem segítettem :)
Német zene, német Tv, reklámok. Fordíts, szótárazz...bármi.

Spanyolt szeretnék teljesen egyedül tanulni. Hogy kezdjek neki?

Legjobb válasz: A nyelvtanulásnak 2 szakasza van. Az elsõ a nehezebb, ez az, amikor el kell értni azt a szinten, amin már évezhetõvé válik az eredeti nyelvû szövegek olvasása. A második az, amikor már nem jelent "munkát" továbbfejlõdni, hanem hasznos és kellemes idõtöltés. Az elsõ szakaszban meg kell tanulni a nyelvtant nagy vonalakban és kell egy kb. 2-3 ezer szavas szókincs. Ehhez bármelyik kezdõ spanyol nyelvkönyv jó, és nem árt megoldókulccsal rendelkezõ munkafüzet. Közben tematikus szó-listákat kell magolni. Ez 3-4 hónapig tart, ha napi 1-2 órát tudsz rászánni. Ezt követõen pedig használni kell a nyelvet. Azaz spanyol rádiót hallgatni, spanyol tévét nézni (hírmûsor, beszélgetõs mûsor, dokumentumfilm), spanyol könyveket és újságcikkeket olvasni, elsõsorban azt, ami érdekel és csak spanyolul hozzáférhetõ. Ha pl. 3-4 hónap alapozás után úgy döntesz, hogy a következõkben mindenrõl, ami érdekel, spanyolul fogsz olvasni az internetrõl, szépirodalmat spanyolul olvasol stb., akkor nagyon gyorsan fejlõdik a nyelvtudásod. Ha magyarul vagy más nyelveken olvasol mindent és emellé beiktatsz napi 1 óra nyelvtanulást, akkor viszont a nyelvtanulás fölösleges nyûg lesz és nem fog menni. Vedd meg a középiskolás spanyol nyelvtankönyvet (pl. Faluba-horányi: spanyol nyelvtan). Ez elég vékony, jól mutatja a spanyol nyelv végtelen egyszerûségét. Emellé még egy kezdõ nyelvkönyvet.

A nyelvtanulásnak 2 szakasza van. Az elsõ a nehezebb, ez az, amikor el kell értni azt a szinten, amin már évezhetõvé válik az eredeti nyelvû szövegek olvasása. A második az, amikor már nem jelent "munkát" továbbfejlõdni, hanem hasznos és kellemes idõtöltés. Az elsõ szakaszban meg kell tanulni a nyelvtant nagy vonalakban és kell egy kb. 2-3 ezer szavas szókincs. Ehhez bármelyik kezdõ spanyol nyelvkönyv jó, és nem árt megoldókulccsal rendelkezõ munkafüzet. Közben tematikus szó-listákat kell magolni. Ez 3-4 hónapig tart, ha napi 1-2 órát tudsz rászánni. Ezt követõen pedig használni kell a nyelvet. Azaz spanyol rádiót hallgatni, spanyol tévét nézni (hírmûsor, beszélgetõs mûsor, dokumentumfilm), spanyol könyveket és újságcikkeket olvasni, elsõsorban azt, ami érdekel és csak spanyolul hozzáférhetõ. Ha pl. 3-4 hónap alapozás után úgy döntesz, hogy a következõkben mindenrõl, ami érdekel, spanyolul fogsz olvasni az internetrõl, szépirodalmat spanyolul olvasol stb., akkor nagyon gyorsan fejlõdik a nyelvtudásod. Ha magyarul vagy más nyelveken olvasol mindent és emellé beiktatsz napi 1 óra nyelvtanulást, akkor viszont a nyelvtanulás fölösleges nyûg lesz és nem fog menni. Vedd meg a középiskolás spanyol nyelvtankönyvet (pl. Faluba-horányi: spanyol nyelvtan). Ez elég vékony, jól mutatja a spanyol nyelv végtelen egyszerûségét. Emellé még egy kezdõ nyelvkönyvet.
Vegyél egy jó nyelvkönyvet. Én a Király Rudolf-félét használom. Igaz, hogy a szituk nem mai témákat dolgoznak fel, viszont remekül van felépítve, érthetõen magyaráz.
ma 10:48 A Király Rudolf egy 70 éves könyv. Amúgy én is egy 70 éves tankönyvvel kezdtem, a német Langenscheidttel.
én is egy jó nyelvtankönyre szavazok, plusz http://www.e-spanyol.hu plusz szótár. én így tanulok, bár a weblapon van szótár is, de szeretem lapozgatni:) sok sikert;)

Hogyan kezdjek neki a gitáron tanulni? Soha nem játszottam még egyetlen hangszeren se.

Nem tudom a skálát, szóval teljesen kezdő vagyok. Zongorán is csak a boci boci tarkát tudom, de engem az nem érdekel és gitározni szeretnék.A szüleim nem akarnak venni nekem ( ők azt nem fogják hallgatni, meg úgyis feladom mind az apum és keresztanyám tette) De addig mondtam nekik még elhozassák egy ismerősünkkel.

Legjobb válasz: Én is így voltam vele kb. 2-3 hete gitározok teljesen kezdõként,tanár nélkül.Otthon tanulásnál tudok egy jó oldalt,fórumokat.Tanárral szeretnél tanulni vagy otthon?(Amúgy nekem is pont ilyen véleménnyel voltak a szüleim :D.Szerintem érdemes belevágni,nagyon jó idõtöltés.)

Én is így voltam vele kb. 2-3 hete gitározok teljesen kezdõként, tanár nélkül.Otthon tanulásnál tudok egy jó oldalt, fórumokat.Tanárral szeretnél tanulni vagy otthon?(Amúgy nekem is pont ilyen véleménnyel voltak a szüleim :D.Szerintem érdemes belevágni, nagyon jó idõtöltés.)
Muszty-Dobai féle gitáriskolát vagy a Tantusz könyvekbõl a Gitár címût javaslom. Persze a neten is lehet rengeteg anyagot találni, csak ott fennáll a veszélye, hogy nem a szintednek megfelelõ leckékkel kezded, belefutsz valami nehezebbe és elmegy tõle a kedved. Szóval inkább tanácsos beszerezni egy komplett anyagot, ami szépen szintrõl-szintre halad.
A kérdező hozzászólása: Otthon szeretnék tanulni lehetõleg netrõl vagy könyvbõl

Hogyan kezdjek el C-t tanulni? T. u. d. n. á. t. o. k oldalakat írni, ahonnan az ALAPOKat meg tudom tanulni?

Legjobb válasz: Bocs a T. u. d. n. á. t. o. k - ért, csak nem engedte át máshogy az oldal.

A kérdező hozzászólása: Bocs a T. u. d. n. á. t. o. k - ért, csak nem engedte át máshogy az oldal.
Igen, a Programozzunk C nyelven!, illetve az Együtt könnyebb a programozás: C könyvek oldalai. ;-) Hidd el, többet ér egy jó könyv, mint ötszáz, kezdõknek tök érthetetlen tutorial.
A kérdező hozzászólása: Köszi, nekem a C 24 óra alatt az nagyon nehéznek tûnt, ezek jobbak?
Nem ismerem az általad mondott könyvet, szóval össze sem tudom hasonlítani. Én amolyan tipikusan kezdõknek-középhaladóknak írt könyvnek mondanám, de nekem sikerült belõle megtanulnom. Szerintem érdemes lenne könyvtárból kivenned, aztán ha hasznosnak találod, meg is veheted.
A kérdező hozzászólása: Áhh...letöltöm PDF-ben :D Köszi

Szeretnék jogot tanulni! Hogy kezdjek hozzá?

Kismama vagyok,26 éves,érettségim 4 éve szereztem azóta dolgozom.Mik a lehet?ségeim?csak alapszinten...

Legjobb válasz: jogot nem lehet alapszinten tanulni.vagy jelentkezek egy jogi egyetemre,ha nem szeretnél diplomát akkor pedig egy felsõfokú szakképzést adó jogi assziszitensi képzésre

jogot nem lehet alapszinten tanulni.vagy jelentkezek egy jogi egyetemre, ha nem szeretnél diplomát akkor pedig egy felsõfokú szakképzést adó jogi assziszitensi képzésre
Esetleg OKJ-s jogi asszisztens tanfolyamot végezhetnél.Az tényleg nem egy nagy durranás, de belelátást enged a jogi szakmába.
elõzõ vagyok.bocsánat...jelentkezel...én már jelentkeztem, fel is vettek :)
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszolónak: megkérdezhetem hova jelentkeztél?
sztem is jogi asszisztensnek tanulj
A kérdező hozzászólása: már van egy okj-s képzésen. Akkor valószínûleg ezt már fizetni fogom...
Alapszinten? Max a jogi asszisztens vagy a felsõfokú képzések közül az igazságügyi ügyinzétõ szak, bár errõl azt hallottam sok gazdasági jellegû tárgy van. Vagy jogász szak az egyetemen. Én lassan végzek. Ha van segítséged a baba mellett akkor ideális belevágnod.HA nincs akkor nehezebb mintha csak dolgoznál mellette. Én végig dolgoztam mellette.
Szerintem a joggal csak szívnál. Rengetegen vannak, ezért alig tudsz elhelyezkedni, meg keresni. Másrészt rengeteg olyan szakma van, amiben a jogot tudod hasznosítani. Akár nemzetközi kapcsolatok, igazgatási dolgok. Pl közigazgatási.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!