Találatok a következő kifejezésre: Hogyan keressek olyan (87 db)

Hogyan keressek olyan autórádiót, ami multikormánnyal passzol?

Van egy Renault Clio-m amiben multi kormány van. Szeretnék egy olyan autórádiót, ami usb-s és kompatibilis a multikormányhoz. Van ennek valami jelzése? Hogyan kereshetek ilyet?

Legjobb válasz: Olyan rádiót kell keresni, ami fogad kormány távirányító adaptert. Ez sajnos külön meg kell venned, mert minden autó típushoz más. Jobb ha megkeresel szaküzletet ezzel...

Olyan rádiót kell keresni, ami fogad kormány távirányító adaptert. Ez sajnos külön meg kell venned, mert minden autó típushoz más. Jobb ha megkeresel szaküzletet ezzel...
Üdv, Kormánytávirányító adapter szinte minden autóhoz kapható, és a mostani valamire való fejegységek, tudják is ezeket kezelni. Ha az autód második generációs vagy régebbi Clio, ahoz kb 17.000 lesz az adapter, ha újabb típusról van szó akkor ez simán felmehet 25.000 fölé is. Én a Connects2 márkát használom.

Merre felé és hogyan keressek olyan falfirkást vagy mûvészetis tagot, aki kipingálja valami ábrával a szobám egy részét?

Még a hely sem lenne rossz, mert budapesten vagyok, de tényleg nem tudom h ezt hogy kezdjem el keresni a célnak megfelelõ embert.

Hogy keressek olyan képekre, amin nincs vízjel?

a google képkeres?b?l ki lehet sz?rni azokat a képeket, amik ilyen stockphoto és hasonló oldalakról jönnek be és vízjel van rajtuk? Mert ezek minek jönnek be, nem lehet használni így semmire.

Legjobb válasz: Amúgy sem lehet kereskedelmi célra felhasználni õket, csak magadnak illetve a közelségednek mutathatod meg õket bírság v. jogdíj fizetése nélkül.

Amúgy sem lehet kereskedelmi célra felhasználni õket, csak magadnak illetve a közelségednek mutathatod meg õket bírság v. jogdíj fizetése nélkül.


Hogy keressek olyan blogokat amiben a saját készítésű kozmetikumaikat mutatják be a bloggerek?

egyszer találtam vagy 2 ilyne témájú blogot,hogy pl hoygan csinálja az arckrémet testápolót vagy esetleg szappant,és ezzel kapcsolatosan leírja a tapasztalatait .hol keressem és hogyan?

Legjobb válasz: http://lukreciakencei.hu/ ilyenre gondolok ez nagyon tettszik:)

A kérdező hozzászólása: http://lukreciakencei.hu/ ilyenre gondolok ez nagyon tettszik:)
A kérdező hozzászólása: -t

Hogy keressek olyan sulit, ahol szociális alapismeretekből le tudnának érettségiztetni?

Veszprémi vagyok. A környezetemben nem tudok olyan iskoláról ahol tanítanák ezt a tantárgyat, pedig fel kéne vennem eggyel a kapcsolatot, hogy elkérjem a tételsort stb... Segítesz?légyszi

Azt mondták a nevelési tanácsadóba, hogy figyelemzavaros-hiperaktív kisfiamnak keressek olyan tanítónénit, aki szereti az ilyen gyerekeket, létezik ilyen tanítónéni?

Nem javasoltak speciális iskolát,semmiféle elkülönítést,hanem normál iskolába küldenék.

Legjobb válasz: Ne haragudj, de nem hiszem, hogy van olyan tanító néni, aki szereti a hiperaktív-figyelemzavaros gyerekeket, legfeljebb olyan, aki tudja ezt kezelni. Neki ez plusz munkát jelent, hiszen másképp kell foglalkozni egy hiperaktív gyerekkel, több odafigyelést igényel, stb. Azt ajánlom, hogy ha normál iskolába mentek, keress olyan osztályt, ahol a tanítónõ türelmes, gyakorlott, az osztálylétszám pedig alacsonyabb, így esetleg tud több idõt szánni a kisfiadra.

Ne haragudj, de nem hiszem, hogy van olyan tanító néni, aki szereti a hiperaktív-figyelemzavaros gyerekeket, legfeljebb olyan, aki tudja ezt kezelni. Neki ez plusz munkát jelent, hiszen másképp kell foglalkozni egy hiperaktív gyerekkel, több odafigyelést igényel, stb. Azt ajánlom, hogy ha normál iskolába mentek, keress olyan osztályt, ahol a tanítónõ türelmes, gyakorlott, az osztálylétszám pedig alacsonyabb, így esetleg tud több idõt szánni a kisfiadra.
A kérdező hozzászólása: Lehetne máshová is mint normálba? A szakemberek azt mondták, hogy nincs szükség elkülöníteni õt másoktól és nincs is ilyen iskola a közelünkben, csupán értelmi sérültekkel foglakozó van, de hát ugye az más problémakör. Határeset a kisfiam, nem egy súlyos kategória, talán a diagnózis is kicsit elhamarkodott 5 évesen. Én is így érzem ahogy írtad, hogy nem létezik ilyen tanítónéni aki direkt szereti a pluszmunkát, a feszültséget, a tehetetlenséget.Hogy is mondhatnak ilyent, hogy találhatok olyan tanítónénit, aki szívesen, örömmel vállaná el :-( , õ csak egy probléma ...már ezt érzem az oviban is :, -( .
Ha elfogadsz egy tanácsot, mihamarabb keressetek egy fejlesztõpedagógust, mert a figyelemzavar enyhíthetõ, és a hiperaktivitás tüneteit is tudja enyhíteni egy szakértõ. Most 5 éves, így mire iskolába kerül, nyugodtan írathatod normál osztályba. Bár én még mindig azt ajánlom, hogy kisebb létszámú osztály legyen. A nevelési tanácsadóban tudnak ajánlani megfelelõ szakembert, pont idõben vagytok. Egyébként az is megoldás lehet, hogy még egy évet marad oviban, mert a figyelem-koncentrációjuk évrõl-évre egyre jobb. Lehet, hogy egy év múlva nem kaptok ilyen diagnózist. De szakértõ segítségét vegyétek igénybe, sokat segíthet. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Járunk gyógypedagógushoz fejlesztésre, plusz TSMT tornára, csodákat érnek el vele. Egy-két hónap torna után már ilyeneket mond az addig nehezen kezelhetõ hiperaktív gyanús gyerek :"Anya ha nem engedsz be e Balatonba fürödni, akkor nem megyek be, jóóó? " "Néni vigyázzon a vízben, mert ott van egy nagy gödör, arra ne menjen!" Idáig fellökte volna a nénit , persze nem gonoszságból, hanem mert észre sem vette volna, hogy vigyáznia kellene nehogy mást zavarjon a folytonos szaladgálásával. Rengeteget javult rövid idõ alatt a magatartása.
Az én lány unokám is, sajnos, hiperaktív. Járunk vele fejlesztésre, (Pesten is voltunk a Vadaskert alapítványnál) és a mozgását kordában tartó tornákra is. Idõnként van, hogy nyugodt, de, leginkább túlpörög. Néha úgy tûnik, mintha szeretethiányos lenne, pedig , amit csak lehet, megadunk neki. Olvastam korábban, és tapasztalom is, hogy pl. áruházakban nem lehet bírni velük. Rohangálnak, pakolnak...stb. Az a tapasztalatunk, hogy telihold idején, a viselkedése csak még rosszabb. Szinte lehetetlen vele bírni. Az óvodában volt egy óvónõ, akit Istenített. Sajnos, csak neki "fogadott" szót. A fejlesztõpedagógus javaslatára egy évet visszatartottuk, ezáltal másik csoportba került. Az óvónõk mesélték, hogy idõnként az unokám eltûnt a csoportból, és az imádott óvónõ csoportjában bukkant fel. Vissza-visszajáró vendég lett abban a csoportban. Nálunk, sajnos, nincs apuka... (õ akarta így). Valószínûleg az õ génjeit örökölhette, mert a lányom nem volt figyelemzavaros. Tudom, hogy milyen nehéz lehet neked. Csak kitartás, Ne foglalkozz azokkal, akik "jó tanáccsal" látnak el.

Hol találok olyan munka nadrágot amin van colostok zseb az oldalán, méreg zöld, Magyar gyakorló nadrág ez? Vagy hogy keressek rá? Már mindenhol néztem Obsit, Military, Munkaruházati bolt.

Legjobb válasz: A katonai nadrágon lévõ hosszúkás zseb (legalábbis amilyen 20 éve volt) nem colstok számára van, hanem az étkészletnek (lásd: "kanálgép"). Ettõl függetlenül tárolhatsz benne bármit. Keress úgy, hogy pl. mh nadrág (mint Magyar Honvédség).

A katonai nadrágon lévõ hosszúkás zseb (legalábbis amilyen 20 éve volt) nem colstok számára van, hanem az étkészletnek (lásd: "kanálgép"). Ettõl függetlenül tárolhatsz benne bármit. Keress úgy, hogy pl. mh nadrág (mint Magyar Honvédség).

Olyan diktafont keresek, amit felvétel után a számítógéphez lehet csatlakoztatni és a monitoron megjelenik a szöveg. Tegnap láttam a tv-ben, de azt sem tudom, hogyan keressek rá. Van ötletetek, hogy hogyan keressem, vagy ismertek ilyen márkát?

Legjobb válasz: http://www.origo.hu/techbazis/hightech/20080704-teszteltuk-a.. Diktafon, amivel felveheti a csigák lihegését is 2008. július 4., péntek, 16:58 Hangot már mobiltelefonnal is lehet felvenni, az igazán tiszta, a valóságot pontosan visszaadó felvételekhez azonban jól jöhet a stúdióminõségû rögzítésre képes komoly hangfelvevõ - egy drága, de szuper minõségû Olympus diktafont próbáltunk ki. Megörökítettük vele többek közt Tommy Ramone, villamosok, a fogaskerekû, szökõkút és egy éjszakai erdõt hangját is. A diktafon nem tartozik a túlzottan izgalmas szerkentyûk közé, az Olympus LS-10-ese ennek ellenére felkeltette az érdeklõdésünket, mivel minõségi mikrofonjai vannak és csúcsminõségben lehet vele rögzíteni bármilyen hangot, úgyhogy amint lehetett, kölcsönkértünk belõle egyet. CD-nél jobb minõségben rögzít Az LS-10-es alapból két gigabájt memóriával érkezik, ám ez tovább bõvíthetõ bele helyezett SD-kártyával, így a tulajdonos pénztárcájának terhére akár plusz 8 gigabájtnyi tárhellyel megtoldható a tárhely (elvileg a 16 gigabájtos SDHC kártyákkal is elboldogul). A készülék normál ceruzaelemmel vagy ilyen méretû akkumulátorral megy, amivel a gyári specifikáció szerint 12-16 óra felvételi idõ érhetõ el. Egy biztos, az elemekkel együtt 165 grammos készülék mellé nyugodtan lehet csomagolni tartalék energiaforrásokat, nem eredményez túl nagy csomagot. A memóriába a Windows Media Audio (WMA) formátum leggyengébbikét választva közel hetven órányi hangot lehet rögzíteni, mp3-ban durván 35-öt, a tömörítésmentes, még az audio CD-nél kétszer jobb felvételi paraméterekkel (96 kilohertz, 24 bit) dolgozó PCM formátum kiválasztása esetén nagyjából egy órára csökken a rögzíthetõ anyagok hossza a beépített memóriával. Ez utóbbi egyébként leginkább zenészeknek vagy a természet hangjaira vadászóknak érdemes alkalmazniuk, a hétköznapi használat során egy 192-256 kilobit/s-os rátával rögzített mp3 is kellõen jó minõségûnek bizonyult. Külön gomb szolgál a mikrofon érzékenységének szabályozására, és egy tekerõvel szabályozható a bejövõ hangerõ is, amit akkor érdemes lejjebb venni, ha például egy repülõ hangját vennénk fel, csúcsra tekerni pedig mondjuk az erdõben ciripelõ tücskök hangjának rögzítése elõtt. Az alapcsomag része a két szivacs mikrofonsapka, amelyek Miki egérhez hasonlóvá teszik a kütyüt, ám kiszûrik a felvételt teljesen tönkrevágni képes szélzaj jelentõs részét, így mindig érdemes felhúzva hagyni õket. Pilótavizsgás szoftverrel érkezik A hangfelvevõhöz a profi felhasználók igényeit is kielégítõ Steinberg Cubase 4 program némileg csökkentett képességû verzióját kapja a vásárló. Bár a szoftver telepítéséhez szükséges komplex netes regisztrációval sikerült megbirkóznunk, a felhasználói felület láttán inunkba szállt a bátorságunk. A zenészek és hangmérnökök igényeinek megfelelõen elkészített vágásra, effektezésre, keverésre és virtuális hangszerek megszólaltatására egyaránt alkalmas csodaprogram helyett a fapados, ám kezdõk által is könnyen kezelhetõ Audacity-vel vágtuk meg felvételeinket, de a Szoftverbázison található még egy sor egyéb hasonló alkalmazás is. Az Olympus szoftverválasztásának mindenképpen megvan az az elõnye, hogy a készülék megvásárlása és a Cubase telepítése után egy mini stúdió máris a rendelkezésére áll a felhasználónak. Ám a hozzánk hasonló, csupán játszani kívánó kezdõk számára túlzottan meredek lehet a tanulási görbe. Az LS-10-et szabvány USB kábellel csatlakoztathatjuk a számítógéphez, amely külsõ tárolóként ismeri fel, azaz semmit nem kell telepíteni, egyszerûen át kell másolni a fájlokat a winchesterre, és Windows, Mac OS X rendszerek mellett Linuxszal is mûködik. Az eszköz 3,5 mm-es mini-jack típusú mikrofonbemenet mellett vonali bemenettel is rendelkezik, így akár például egy erõsítõhöz, keverõpulthoz is lehet csatlakoztatni, mi viszonylag jó koncertrögzítõ eszközzé teszi, még ha hangosító ismerõst nem is mellékelnek hozzá. A felvételek azonnali meghallgathatóságát egy jackdugós fülhallgató kimenet és a beépített sztereó hangszóró biztosítja, ez utóbbi sajnos meglehetõsen halk. Mindent a fülnek: Tommy Ramone-tól a természet hangjaiig Készítettünk néhány tesztfelvételt a Olympus diktafonjával, ezeket jó minõségû fejhallgatón érdemes meghallgatni, egyébként nem igazán jön át a remek hangzás. A felhasználók zöme minden bizonnyal beszédet rögzít diktafonjával, mi két helyen próbáltuk ki ezt: ezen a linken a Global Voices konferencián felvett mp3-at lehet letölteni, melyet külsõ mikrofon nélkül, az elõadóterem egyik székére helyezve vettünk fel. Ez utóbbin pedig egy Tommy Ramone-nal készült interjú részletét lehet meghallgatni: bár a helyszínen, a Zöld Pardonban nagy volt a zaj, az elhangzottak elég jól kivehetõk maradtak. Itt meghallgathatja amint kollégánk egy csokit vásárol az automatából, ezen feltölti poharát a tartályos vízbõl, emitt pedig a 11-es busz indulását rözítettük. Ez a letölthetõ WAV fájl egy éjjel készült a Hármashatár hegyen, másik társa a fogaskerekû érkezését és távozását örökíti meg sztereóban. Végül pedig egy perc a kisföldalattin, illetve egy Combino villamoson. Stúdió minõség, magas ár Az Olympus LS-10-est a vele töltött egy hét alatt nagyon megkedveltük, gyakorlatilag csak egyetlen dolgot lehet felhozni negatívumaként: a 80 ezer forintos vételárat. Ennyit egy átlagos egyetemista biztosan nem szánna hasonló eszközre, 40-50 ezerért már maga a gyártó is árusít sztereó, de nem stúdióminõségû diktafonokat. Az utóbbi idõk egyik legjobb kütyüje, ami kezeink közt megfordult: amatõr zenekaroknak, rádiósoknak, hangvadászoknak minden feltétel nélkül ajánlani merjük. Az utóbbi téma iránt érdeklõdõknek érdemes felkeresniük a remek Aural Diary blogot, melynek készítõje a legkülönbözõbb helyszínek zajait veszi fel és publikálja. [origo] A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban: http://origo.hu/techbazis/hightech/20080704-teszteltuk-az-ol..

http://www.origo.hu/techbazis/hightech/20080704-teszteltuk-a.. Diktafon, amivel felveheti a csigák lihegését is 2008. július 4., péntek, 16:58 Hangot már mobiltelefonnal is lehet felvenni, az igazán tiszta, a valóságot pontosan visszaadó felvételekhez azonban jól jöhet a stúdióminõségû rögzítésre képes komoly hangfelvevõ - egy drága, de szuper minõségû Olympus diktafont próbáltunk ki. Megörökítettük vele többek közt Tommy Ramone, villamosok, a fogaskerekû, szökõkút és egy éjszakai erdõt hangját is. A diktafon nem tartozik a túlzottan izgalmas szerkentyûk közé, az Olympus LS-10-ese ennek ellenére felkeltette az érdeklõdésünket, mivel minõségi mikrofonjai vannak és csúcsminõségben lehet vele rögzíteni bármilyen hangot, úgyhogy amint lehetett, kölcsönkértünk belõle egyet. CD-nél jobb minõségben rögzít Az LS-10-es alapból két gigabájt memóriával érkezik, ám ez tovább bõvíthetõ bele helyezett SD-kártyával, így a tulajdonos pénztárcájának terhére akár plusz 8 gigabájtnyi tárhellyel megtoldható a tárhely (elvileg a 16 gigabájtos SDHC kártyákkal is elboldogul). A készülék normál ceruzaelemmel vagy ilyen méretû akkumulátorral megy, amivel a gyári specifikáció szerint 12-16 óra felvételi idõ érhetõ el. Egy biztos, az elemekkel együtt 165 grammos készülék mellé nyugodtan lehet csomagolni tartalék energiaforrásokat, nem eredményez túl nagy csomagot. A memóriába a Windows Media Audio (WMA) formátum leggyengébbikét választva közel hetven órányi hangot lehet rögzíteni, mp3-ban durván 35-öt, a tömörítésmentes, még az audio CD-nél kétszer jobb felvételi paraméterekkel (96 kilohertz, 24 bit) dolgozó PCM formátum kiválasztása esetén nagyjából egy órára csökken a rögzíthetõ anyagok hossza a beépített memóriával. Ez utóbbi egyébként leginkább zenészeknek vagy a természet hangjaira vadászóknak érdemes alkalmazniuk, a hétköznapi használat során egy 192-256 kilobit/s-os rátával rögzített mp3 is kellõen jó minõségûnek bizonyult. Külön gomb szolgál a mikrofon érzékenységének szabályozására, és egy tekerõvel szabályozható a bejövõ hangerõ is, amit akkor érdemes lejjebb venni, ha például egy repülõ hangját vennénk fel, csúcsra tekerni pedig mondjuk az erdõben ciripelõ tücskök hangjának rögzítése elõtt. Az alapcsomag része a két szivacs mikrofonsapka, amelyek Miki egérhez hasonlóvá teszik a kütyüt, ám kiszûrik a felvételt teljesen tönkrevágni képes szélzaj jelentõs részét, így mindig érdemes felhúzva hagyni õket. Pilótavizsgás szoftverrel érkezik A hangfelvevõhöz a profi felhasználók igényeit is kielégítõ Steinberg Cubase 4 program némileg csökkentett képességû verzióját kapja a vásárló. Bár a szoftver telepítéséhez szükséges komplex netes regisztrációval sikerült megbirkóznunk, a felhasználói felület láttán inunkba szállt a bátorságunk. A zenészek és hangmérnökök igényeinek megfelelõen elkészített vágásra, effektezésre, keverésre és virtuális hangszerek megszólaltatására egyaránt alkalmas csodaprogram helyett a fapados, ám kezdõk által is könnyen kezelhetõ Audacity-vel vágtuk meg felvételeinket, de a Szoftverbázison található még egy sor egyéb hasonló alkalmazás is. Az Olympus szoftverválasztásának mindenképpen megvan az az elõnye, hogy a készülék megvásárlása és a Cubase telepítése után egy mini stúdió máris a rendelkezésére áll a felhasználónak. Ám a hozzánk hasonló, csupán játszani kívánó kezdõk számára túlzottan meredek lehet a tanulási görbe. Az LS-10-et szabvány USB kábellel csatlakoztathatjuk a számítógéphez, amely külsõ tárolóként ismeri fel, azaz semmit nem kell telepíteni, egyszerûen át kell másolni a fájlokat a winchesterre, és Windows, Mac OS X rendszerek mellett Linuxszal is mûködik. Az eszköz 3, 5 mm-es mini-jack típusú mikrofonbemenet mellett vonali bemenettel is rendelkezik, így akár például egy erõsítõhöz, keverõpulthoz is lehet csatlakoztatni, mi viszonylag jó koncertrögzítõ eszközzé teszi, még ha hangosító ismerõst nem is mellékelnek hozzá. A felvételek azonnali meghallgathatóságát egy jackdugós fülhallgató kimenet és a beépített sztereó hangszóró biztosítja, ez utóbbi sajnos meglehetõsen halk. Mindent a fülnek: Tommy Ramone-tól a természet hangjaiig Készítettünk néhány tesztfelvételt a Olympus diktafonjával, ezeket jó minõségû fejhallgatón érdemes meghallgatni, egyébként nem igazán jön át a remek hangzás. A felhasználók zöme minden bizonnyal beszédet rögzít diktafonjával, mi két helyen próbáltuk ki ezt: ezen a linken a Global Voices konferencián felvett mp3-at lehet letölteni, melyet külsõ mikrofon nélkül, az elõadóterem egyik székére helyezve vettünk fel. Ez utóbbin pedig egy Tommy Ramone-nal készült interjú részletét lehet meghallgatni: bár a helyszínen, a Zöld Pardonban nagy volt a zaj, az elhangzottak elég jól kivehetõk maradtak. Itt meghallgathatja amint kollégánk egy csokit vásárol az automatából, ezen feltölti poharát a tartályos vízbõl, emitt pedig a 11-es busz indulását rözítettük. Ez a letölthetõ WAV fájl egy éjjel készült a Hármashatár hegyen, másik társa a fogaskerekû érkezését és távozását örökíti meg sztereóban. Végül pedig egy perc a kisföldalattin, illetve egy Combino villamoson. Stúdió minõség, magas ár Az Olympus LS-10-est a vele töltött egy hét alatt nagyon megkedveltük, gyakorlatilag csak egyetlen dolgot lehet felhozni negatívumaként: a 80 ezer forintos vételárat. Ennyit egy átlagos egyetemista biztosan nem szánna hasonló eszközre, 40-50 ezerért már maga a gyártó is árusít sztereó, de nem stúdióminõségû diktafonokat. Az utóbbi idõk egyik legjobb kütyüje, ami kezeink közt megfordult: amatõr zenekaroknak, rádiósoknak, hangvadászoknak minden feltétel nélkül ajánlani merjük. Az utóbbi téma iránt érdeklõdõknek érdemes felkeresniük a remek Aural Diary blogot, melynek készítõje a legkülönbözõbb helyszínek zajait veszi fel és publikálja. [origo] A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban: http://origo.hu/techbazis/hightech/20080704-teszteltuk-az-ol..
1000 óra feletti hangrögzítés Talán az egyik legsokoldalúbb és leghosszabb felvételi idõre képes diktafonjával jön ki még idén a Sony. Az új három modellt felvonultató sorozat olyan paraméterekkel rendelkezik, melyekkel eddig még egyik kézi hangrögzítõ sem büszkélkedhetett. Ahogy a bevezetõben olvashattátok, három új hordozható hangrögzítõ modell megjelenését jelentette be a Sony, úgymint az alap ICD-UX200 (2GB), vagy az ICD-UX300 (4GB), mely megemelt memória kapacitással rendelkezik és az ICD-UX300F-et, mely minden paraméterében megegyezik a sima 300-assal, ám rádió tunert is kapott a szórakoztatás jegyében. Cikkünkben ez utóbbit boncolgatjuk. A kizárólag elegáns fekete színben pompázó (a többi típus ezüst, rózsaszín és piros színben is kapható) Sony ICD-UX300F 4GB belsõ memóriával rendelkezik, melyen a gyártó állítása szerint akár 1000 óra feletti hanganyag rögzíthetõ LP módban. Ekkora felvételi idõvel úgy tudom, hogy eddig egy diktafon sem rendelkezett. A készülék ceruza aksikkal mûködtethetõ (természetesen elemekkel is), mely bizony 15 órás folyamatos felvételi- és masszív 83 órás lejátszási idõt garantál. A felvételt a beépített sztereó mikrofon végzi, méghozzá több fokozatban alkalmazható zajcsökkentéssel, mely a háttérbõl érkezõ hangszennyezést hivatott a legalacsonyabb szintre redukálni, illetve teljesen kiszûrni. A felvett anyag visszahallgatása történhet az integrált 90mW teljesítményû hangszóró, illetve a csomagban mellékelt, a Sonytól már megszokott csúcsminõségû fülhallgatón keresztül is. Rögzített hanganyagok tekintetében a visszajátszást 21 lépcsõs digitális lejátszási sebességgel végezhetjük, mely nagyon jól jön az enyhén „beszédhibás” riportalanyok mondanivalójának, vagy extrém zajos helyen felvett anyagok értelmezésénél. A készülék mp3 formátumban menti el a felvetteket, ám a beépített zenelejátszó egység ezen kívül elbír a WMA, illetve AAC fájlokkal is. Ebbõl kiderülhetett, hogy ez a kis szerkentyû nem csak munkára, hanem egy kicsit szórakozásra is született. A számítógéphez USB-n keresztül pároztathatjuk, melyhez nincs szükség kábelre és egyéb felesleges dologra, hisz a csatlakozó a diktafon házából húzható ki, melyet használaton kívül egy csúsztatható ajtócska véd a portól. A felvételek öt különbözõ mappában tárolhatók, illetve rögzítés után azonnal átnevezhetõk, elkerülve így a fájok átláthatatlan összekavarodását. Ami még nagyon szimpatikus számomra az új jövevényben, hogy a tárolt hanganyagok egyszerûen áthúzhatók a számítógépre. Nincs szükség semmilyen importáló programra, ami a Sonynak egyik fõ perverziója volt egy idõben. A fájlok úgynevezett „drag and drop”, vagyis fogd meg és dobd át módszerrel vihetõk át a merevlemezre. Sajnos az árról és a pontos megjelenésrõl ez idáig nem adott még információt a gyártó, ám egyes források december közepét emlegetik a boltokba kerülés dátumának.
A kérdező hozzászólása: Köszi, a kérdés feltevése elõtt én is rákerestem googleban, de nem tudom pontosan, hogy hogy keressem. Másrészt a technikai részleteket sem értem a belinkelt dolgokban. Tehát olyanra lenne szükségünk , amire az ember rámondja a szöveget és a számítógépre csatlakoztatva ezt a gép beolvassa, szerkeszthetõvé teszi. Köszi
Látom, hogy már elég régi a kérdés. Sikerült megtudni a választ? Engem is érdekelne egy ilyen, de nem találok sehol, vagyis nem tudom, hogy hogy lehetne rákeresni.

Olyan alapítvány keresek akik segítenek a lombikosoknak? Halottam már róla de nem tudom hogy hogy keressem.

Legjobb válasz: Szia! Bocs hogy visszakérdezek, de hogy érted azt, hogy "hogy keressem"? Internet, google...lombikbébi-alapítvány....:) Viccet félretéve, milyen segítségre gondoltál? Ha anyagira, akkor el kell hogy keserítselek. Lombikprogramban Résztvevõkért Alapítvány (LORA) tavaly egy egyszeri 10ezer forintos összeggel tudtak segíteni. Több ilyenrõl nem tudok, pedig tavaly nagyon kerestem. Ha másfajta segítségre gondolsz (információ, jogi segítség és ilyenek) akkor ajánlom az Országos Lombikbébi Alapítványt.

Szia! Bocs hogy visszakérdezek, de hogy érted azt, hogy "hogy keressem"? Internet, google...lombikbébi-alapítvány....:) Viccet félretéve, milyen segítségre gondoltál? Ha anyagira, akkor el kell hogy keserítselek. Lombikprogramban Résztvevõkért Alapítvány (LORA) tavaly egy egyszeri 10ezer forintos összeggel tudtak segíteni. Több ilyenrõl nem tudok, pedig tavaly nagyon kerestem. Ha másfajta segítségre gondolsz (információ, jogi segítség és ilyenek) akkor ajánlom az Országos Lombikbébi Alapítványt.

Feladat: Keress olyam prímszámot, hogy a rá következő 100-dik pontosan 2013-mal legyen nagyobb! Hogyan?

P<SUB>n</SUB> + 2013 = P<SUB>n+100</SUB> Használhatsz számítógépet (Excel,internet,programok), de programot nem ír(at)hatsz!

Legjobb válasz: Ha használhatsz számítógépet, akkor le kell tölteni egy listát az internetrõl, amin a prímszámok vannak. Majd Excel-lel megcsinálni a szûrést. Ha már megvan a lista, akkor nem olyan nehéz.

Ha használhatsz számítógépet, akkor le kell tölteni egy listát az internetrõl, amin a prímszámok vannak. Majd Excel-lel megcsinálni a szûrést. Ha már megvan a lista, akkor nem olyan nehéz.
"Az 1. válasz nem jó. Nem az volt a feladat, hogy a következõ prím legyen 2013-mal nagyobb, hanem hogy a rákövetkezõ SZÁZADIK prím legyen ennyivel nagyobb." Igen ám, de az a századik is páratlan lesz, tehát nem lehet 2013 a különbségük. Tényleg csak akkor van megoldás, ha a kiindulási prímem a 2. 2+2013=2015, nem prím. Tehát nem is a 2-re rákövetkezõ századik prím. Más prímpár meg szóba sem jöhet a páratlan különbség miatt. Ez alapján az #1 jó. :)
Mivel a kettes kivételével mindegyik prímszám páratlan, ha hozzáadsz 2013, semmiképp nem kaphatsz prímszámot. Ezután már csak a 2 kell megnézned, ha hozzáadsz 2013-at, 2015-öt kapsz, ami megint csak nem prímszám, úgyhogy ezekkel a feltételekkel nem találhatsz prímpárokat
Az 1. válasz nem jó. Nem az volt a feladat, hogy a következõ prím legyen 2013-mal nagyobb, hanem hogy a rákövetkezõ SZÁZADIK prím legyen ennyivel nagyobb.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A kérdező hozzászólása: Sajtoskifli és Wadmalac is O.K. Még jó, hogy nem 2012 volt a kérdésben! :)
A kérdező hozzászólása: Ha 2012 lett volna a kérdésben, akkor Mákoscsiga módszere jó lenne!
A kérdező hozzászólása: Bár, ha jól számolom e^20, 12 ~ 547 millió körül kellene próbálkozni. Nem tudom, van-e ekkora prímekrõl lista - de biztosan lehetne csinálni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!