Találatok a következő kifejezésre: Hogyan került Excalibur a kőbe (1 db)

Hogyan került az Excalibur a kőbe?

Legjobb válasz: igazság szerint ez egy legenda, és mint ilyen tövv változata is létezik, ráadásul hálívúd is feldolgozta, úgyhogy teljes a fejekben a kavar. Az eredeti legenda szerint excalibur nem is volt a kõben. Annak a kardnak, ami a kõben volt, pontosabban egy üllõn áthatolva akadt meg egy sziklában nem volt neve. Ezt Merlin készítette, azzal a céllal, hogy aki kihúzza lehessen Anglia igazi kirája. Excalibur csak késöbb tûnik fel. Egy csatában Artur eltöri a kardját és ekkor kapja meg Excaliburt a tavak királynõjétõl.

igazság szerint ez egy legenda, és mint ilyen tövv változata is létezik, ráadásul hálívúd is feldolgozta, úgyhogy teljes a fejekben a kavar. Az eredeti legenda szerint excalibur nem is volt a kõben. Annak a kardnak, ami a kõben volt, pontosabban egy üllõn áthatolva akadt meg egy sziklában nem volt neve. Ezt Merlin készítette, azzal a céllal, hogy aki kihúzza lehessen Anglia igazi kirája. Excalibur csak késöbb tûnik fel. Egy csatában Artur eltöri a kardját és ekkor kapja meg Excaliburt a tavak királynõjétõl.
Most láttam errõl egy filmet, az is elég eredeti elképzelés. A film címe Az utolsó légió, The Last Legion, Colin Firth fõszereplésével. A film az ókorban játszódik, Romulus, az utolsó római cézár "trónra" kerülése alkalmán. Õ az, aki megtalálja Julius Caesar legendás kardját, amit állítólag Britanniában kovácsoltak meteoritból, és csak annak kerülhet a kezébe, aki uralkodni fog. A filmben megvívják az utolsó csatát Britanniában, Rómába már nincs értelme visszamenniük, mert a Római birodalom széthullt. Na itt Romulus elhajítja a kardot, ami beleáll egy kõbe, majd azt mondja, soha többé háborút. A következõ jelenetben láthatjuk, ahogy Merlin Artúrnak meséli ezt a történetet a kõben álló kard mellett. Gondolom ez csak fikció.
"...Gondolom ez csak fikció..." Naná. Mint a fekete lovag, meg ezek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Bírna valaki segíteni az etika házimban? Bővebben lent

Sziasztok, azt a feladatot kaptam Etikára,hogy holnapra írni kell példát vagy Szexusra,Erószra,Filiara vagy Agapéra. Pár soros, olyan 4-5 kb. elég lenne, de lövésem sincs,hogy mit írhatnék bele! Köszi előre is!!

1

Az emberi jog az egyenlő az alapvető joggal? Tehát ezek szinonimák?

3

Mekkora volt a trianoni béke előtti vagyis a "Nagy Magyarország" összterülete?

(km2-ben)

4

Milyen ruhák vannak ezen a férfin?

http://1.bp.blogspot.com/-fDkU7qaxVMw/TgDk6Eix0bI/AAAAAAAAC2..

1

Tudnátok ajánlani rövid frappáns prózát szép magyar beszéd versenyre?

Egyetemista lány vagyok.szeretnék valami érdekes,csattanós prózát,amivel felhivom a zsűri figyelmét.Tippek??

3

Vannak olyan feljegyzések a görög-perzsa háborúról amelyek régebbiek Hérodotosz leírásánál, és ma is olvasható?

0

Hogyan lehetnék extrovertált?

Rendkívül introvertált vagyok. És rengeteg gátlásom van.

4

Churchillnek érdeke volt, hogy Hitler hatalmon maradjon?

Azon gondolkoztam ma, hogy annak ellenére, hogy elvekben és politikában messze hatalmas különbségek voltak Churchill és Hitler között, Churchill egyértelmu érdeke volt, hogy Németország ne tudjon nagy hatalmat szerezni.

Ezt csak úgy érhette el, hogy egy olyan rossz katonai stratéga maradt hatalmon, mint Hitler, aki garantálta a bukást. - Még a saját (Hitler) körében is tudták, hogy amit képviselt nem volt fenntartható.

Mi a véleményetek?

6

Mihez hasonlították Gárdonyi regényének szereplői a korabeli egri vár alaprajzát?

3

Nagy Lajos miért adott kiváltságokat a lengyel nemeseknek? Egyáltalán melyik országban élt? Lengyelországban vagy Magyarországon?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!