Találatok a következő kifejezésre: Hogyan került Excalibur (1 db)

Hogyan került az Excalibur a kőbe?

Legjobb válasz: igazság szerint ez egy legenda, és mint ilyen tövv változata is létezik, ráadásul hálívúd is feldolgozta, úgyhogy teljes a fejekben a kavar. Az eredeti legenda szerint excalibur nem is volt a kõben. Annak a kardnak, ami a kõben volt, pontosabban egy üllõn áthatolva akadt meg egy sziklában nem volt neve. Ezt Merlin készítette, azzal a céllal, hogy aki kihúzza lehessen Anglia igazi kirája. Excalibur csak késöbb tûnik fel. Egy csatában Artur eltöri a kardját és ekkor kapja meg Excaliburt a tavak királynõjétõl.

igazság szerint ez egy legenda, és mint ilyen tövv változata is létezik, ráadásul hálívúd is feldolgozta, úgyhogy teljes a fejekben a kavar. Az eredeti legenda szerint excalibur nem is volt a kõben. Annak a kardnak, ami a kõben volt, pontosabban egy üllõn áthatolva akadt meg egy sziklában nem volt neve. Ezt Merlin készítette, azzal a céllal, hogy aki kihúzza lehessen Anglia igazi kirája. Excalibur csak késöbb tûnik fel. Egy csatában Artur eltöri a kardját és ekkor kapja meg Excaliburt a tavak királynõjétõl.
Most láttam errõl egy filmet, az is elég eredeti elképzelés. A film címe Az utolsó légió, The Last Legion, Colin Firth fõszereplésével. A film az ókorban játszódik, Romulus, az utolsó római cézár "trónra" kerülése alkalmán. Õ az, aki megtalálja Julius Caesar legendás kardját, amit állítólag Britanniában kovácsoltak meteoritból, és csak annak kerülhet a kezébe, aki uralkodni fog. A filmben megvívják az utolsó csatát Britanniában, Rómába már nincs értelme visszamenniük, mert a Római birodalom széthullt. Na itt Romulus elhajítja a kardot, ami beleáll egy kõbe, majd azt mondja, soha többé háborút. A következõ jelenetben láthatjuk, ahogy Merlin Artúrnak meséli ezt a történetet a kõben álló kard mellett. Gondolom ez csak fikció.
"...Gondolom ez csak fikció..." Naná. Mint a fekete lovag, meg ezek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi az ökológiai biztonság? Tudnátok weblapokat, könyveket ajánlani a témában?

0

A szocialista időszakban a központi hatalmi bizottság mire és miért használta fel a magyar nemzeti és keresztény értékeket és milyen céllal engedték megírni és bemutatni az István a királyt?

Tömeg manipuláció stb? Mi volt ezzel a lépéssel a céljuk akkor? Ezek a célok kihatnak a jelenre is?

3

Amerikai Jogi Szakértői képzés elvégzése pontosan mire jó? Elfogadják ezt, - magyar jogi diploma megléte esetén- kvázi diplomahonosításként az USA-ban? Hol lehet ezzel elhelyezkedni?

0

Melyik az a nyelv, amit a legkevesebb magyar ember beszél?

7

Mit jelentenek ezek a német mondatok/kifejezések?

1)Die Kurve gekriegt.
2)Ich habe eine Lehre angefangen als Friseurin, die will ich unbedingt durchziehen und weniger oft weggehen.
3)Seit kurzem habe ich einen Freund. Eine feste Beziehung ist wichtig, die gibt mir Halt.
4)Das ist ja ein Luderleben, das ich führe. Immer vor der Hand in den Mund.
5)Der Clou: Er muss nicht etwa bei dem Mechaniker babysitten, der ihm das Auto repariert hat, sondern kann seine ,,Schulden" woanders abarbeiten.
6)Natürlich läuft nicht immer alles so glatt, und auch die Tauschringe kennen schware Schafe unter ihren Mitglieder.
7)Viele Männer und Frauen tun das freiwillig und ohne einen Pfenning Geld dafür zu sehen.
8)Frauen suchen nehe Betätigungfelder, wenn die Kinder aus dem Haus sind.
9)Sie helfen Menschen, die aus eigener Kraft mit ihrem Leben nicht zurechtkommen.

2

Melyik a kakukktojás? (Történelem és a II. Világháború)

Történelem házi dolgozattal kell előrukkolnunk holnapra viszont van egy feladat ahol sajnos nem jövök rá melyik lehet a kakukktojás. Van négy helyszín : Leningrád, Sztálingrád, Kurszk, Voronyezs, Moszkva. Melyik lehet és miért? Az összes szovjet hadszíntéren található és mindegyik helyszínen volt csata és mindenhol szovjet győzelem volt, de mi a különbség? Segítsetek !! :)

7

Mit jelent a matematikában, ha az abc nagy betűjét egyszer aláhúzzuk?

A többváltozós függvények totális differenciálásakor jött elő ez a jelölés.

2

Melyek Arany János főbb művei?

3

Sürgős! A Kőszívű ember fiai-ból kellene egy kedvenc rész rövid leírás. Lehetséges lenne?

10

Ez az írás igaz lehet?

http://www.kozoshang.hu/tudomany/kinyomoztam_ki_volt_anonymu..

Ma találtam rá erre az írásra, ami taglalja, ki lehetett Anonymus. Az indokok ésszerűnek tűnnek számomra. Vélemények?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!