Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell vagy más (456 db)

Csak én gondolom, úgy, hogy ebből az országból menekülni kell vagy más is van ezzel?

Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de ha valamiféle polgárháború lesz vagy valami hasonló balhé én nem akarok megdögleni benne, hanem valamelyik másik országba mennék kidolgozni, ahol még jobban is fizetnek és jobban megbecsülik a munkádat és békében lehet élni.

Legjobb válasz: Nekem két gyerekem is külföldön él sok éve.Igaz,hogy több a jövedelmük,mint az itthoni fizetések,de ott is sokba kerül a megélhetés,arról nem is beszélve,hogy keményen meg kell dolgozni a pénzért. Másik dolog pedig:miért hiszi valaki,hogy éppen a magyarokat várják kint?Ott mindig csak idegenek lesztek.

Nekem két gyerekem is külföldön él sok éve.Igaz, hogy több a jövedelmük, mint az itthoni fizetések, de ott is sokba kerül a megélhetés, arról nem is beszélve, hogy keményen meg kell dolgozni a pénzért. Másik dolog pedig:miért hiszi valaki, hogy éppen a magyarokat várják kint?Ott mindig csak idegenek lesztek.
én is el fogok költözni hamarosan miért ne dolgoznék olyan országban, ahol 3-4szer annyi pénzt fizetnek, mint itt ugyanazért a munkáért? semmi se köt ide... (lehet lepontozni)
Menekülj csak nyugodtan.Ha már így gondolod.
Kb. 3 éve divatba jött, hogy mindenki arról beszél, "én kivándorlok!". És azóta is csak mondják, mondják, kivándorolni meg nem hajlandók. Ha csak azon múlik, akkor tényleg fogjunk össze és fizessük (csak oda) a repülõjegyüket.
Nem csak te gondolod. 14 éves leszek, de már azt tervezem hova megyek! (lehet lepontozni) apum azt mondja, sajnálni fogja, hogy elmegyek, de örül neki, hogy jó életem lesz.
Történelmet nem tanultál? A polgárháborúk mindig a jó útra vezették az országokat. Miért USA az, ami most? Miért Franciaország Franciao? Egyébként nem lesz polgárháború, a demokrácia idején ez akkor is lehetetlen lenne, ha a jelenlegi kormánypárt egy idióta "zsarnok". Ez egy jó ország, ami képes lesz a változásokra, eszem ágában sincs elmenni.
polgárháború? budapesti vagy?, mert általába az otani ismeröseim beszélnek ilyen hülyeséget , miért lenne polgárháború jogg álamba élünk ha kimész külföldre igaz hogy többet keresel mint itt de kevesebbet fogsz keresni mint egyotani álampolgár nem biztós de valoszinû és gondolom nyugatra akrsz menni ot igazából nem nagyon várnakl majd tárt karokal mert ot is válság van sok cigány azé jött haza
Mostanában divat az ilyen fajta nyavalygás, panaszkodás, kolbászból font kerítéses Angliáról álmodozás, szóval nem vagy vele egyedül.
OFF: De ha egy picit is gondolsz a jövõdre, a gyereked már nem lesz idegen. Ha ott házasodsz a férjed sem. Érted már? 14/L (nem tudom hányadik hozzászóló voltam)
Akkor az ilyen gondolkodásúaknak kell adni ingyen repülõjegyet. Indulás nyugat felé. De a határnál várni fognak föld-levegõ rakétával :) .
ha csak azért mennél ki mert ithon szar a helyzet akkor inkább nem is mondok semmit mert az elég gáz(menekülni könnyû) de ha a pénz miatt meg világlátás , tapasztalat vagy vmi ilyesmi akkor az nem lenne rossz ötlet bár már nem nagyon látnak szivesen minket sem pl Angliában..
A kérdező hozzászólása: Nem Angliába, akarok menni és nem is szakmunkásként, hanem diplomás emberként. Egy olyan országba akarok menni, ahol egy ismerõsöm immáron, már 30 éve ott él nem is jobban keres egyszerû munkásként, mint itthon egy diplomás ember, mellesleg mondta, hogy Õk nem érzik a válságot.
A kérdező hozzászólása: Azt akartam írni, hogy JOBBAN keres ott egyszerû munkásként, mint itthon egy diplomás és jobban megbecsülik, mint itthon. A cigányok meg azért jönnek haza, mert nyugaton nem úgy bánnak "szegény üldözött, kirekesztett népséggel" mint itthon. A qrva édes anyjukat nekik!!!
Szia Jellemzõ.Mint patkányok a süllyedõ hajót??????Magyarország a Magyaroké!!!!!!Meg kell küzdenünk érte, és nem fülünket farkunkat behúzva elmenekülni!Ha a történelmünk során mindenki így gondolkodott volna akkor ma nem lenne Magyarország.Nem külföldön kell várni a csodát.Hanem itthon maradni, és tenni érte!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Innen lentrõl mi a [email protected] tudsz csinálni barátom?
Te olyan buta vagy hogy nekem fáj...de komolyan...Ugyan az a helyezet nyugaton mint itthon...tömve az egész ország diplomásokkal és szakmunkás pedig alig van! Mit gondolsz innen nyugat M.o. rol mért megy ki a sok kõmûves, asztalos, ács, burkoló és még sorolhatnám???Diplomával negyed annyi esélyed sincs elhelyezkedni mint egy szakmunkás bizonyítvánnyal meg egy kis nyelvtudással... Nyugaton sokkal szigorúbb a fejkvóta hogy mennyi embert is engednek letelepedni és munkát vállalni (kivétel persze van mert pl svédeknél lehet menni a hiányszakmákba). Sokkal jobban védik a hazai munkavállalóikat mint mi. Csak akkor tudsz jobban élni ott ha nagy szerencséd van...egyébként ott sem jobb semmivel.De csak gondolj bele, hogy csak van valami oka hogy ide születtél nem? Na most jöhet a kedves válaszíró káromkodásokkal teletûzdelt kultúrált válasza...
kérdésíró bocsánat

Mi kell ahhoz, hogy első (vagy másod) osztályú judos legyek?

Hol tudok annak utánaolvasni, hogy mik kellenek pontosan ezekhez? Egyáltalán, hogyan m?ködik a judo versenyek besorolása?

Legjobb válasz: Szerintem itt rengeteg információ van..... http://judo.lap.hu/

Szerintem itt rengeteg információ van..... http://judo.lap.hu/

Fél éve puffad az alhasam, mint egy léggömb, honnan tudhatom, hogy nőgyógyászhoz vagy más orvoshoz kell fordulnom? Hova érdemes legelőször?

zsíros ételek után 3-4 órával, valamint nemi kapcsolat után feszül, fáj.a kétféle módon keletkez? fájdalom pontosan egyforma.

Legjobb válasz: Mindkettõhöz el kellene menned szerintem. E mellett érdemes lenne változtatni az étrendeden is, a helyedben kerülném a zsíros, finomított, tartósított ételeket, próbálj meg több növényi eredetû és egyszerû ételt enni, ez rendezni fogja az emésztésed és kevéssé fogsz puffadni. Érdemes lenne kipróbálni ezt a teát is puffadásra: 1:1:1 arányban: ánizs, koriander, édeskömény keverékébõl teát fõzni.

Mindkettõhöz el kellene menned szerintem. E mellett érdemes lenne változtatni az étrendeden is, a helyedben kerülném a zsíros, finomított, tartósított ételeket, próbálj meg több növényi eredetû és egyszerû ételt enni, ez rendezni fogja az emésztésed és kevéssé fogsz puffadni. Érdemes lenne kipróbálni ezt a teát is puffadásra: 1:1:1 arányban: ánizs, koriander, édeskömény keverékébõl teát fõzni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. és hol kezdjem az orvosjárást?

Mit lehet tenni akkor, ha félrenyelt ételtől v. italtól fuldokolni kezdek? Azt tudom, hogy hogyan kell segiteni másnak, de mit lehet tenni, ha egyedül vagyok?

Legjobb válasz: Babysitterkedtem egy orvos családnál, ahol az elsõ amit elmondott az anyuka, hogy bármelyik kisgyereke elkezd fuldokolni félrenyelt étel, bármi miatt, bokájánál fogva fejjel lefelé tartsam és üssem meg a hátát, persze csak óvatosan. Hányni is fog, de életben marad. Ez mondjuk kisgyerekekre vonatkozik, de talán ezzel is segítettem.

Babysitterkedtem egy orvos családnál, ahol az elsõ amit elmondott az anyuka, hogy bármelyik kisgyereke elkezd fuldokolni félrenyelt étel, bármi miatt, bokájánál fogva fejjel lefelé tartsam és üssem meg a hátát, persze csak óvatosan. Hányni is fog, de életben marad. Ez mondjuk kisgyerekekre vonatkozik, de talán ezzel is segítettem.
Bizony az ilyen helyzetben igencsak meg tud ijedni az ember és ekkor az izomok elernyedhetnek egy rövid idõre. Az elõzõ válaszomhoz még annyit tennék hozzá, hogy amikor valami szilárd tárgy zárja el a légutat legelõször mindig a Heimlich-mûfogással kell próbálkozni, mert az a leghatékonyabb.
Egyszer apám eggyik kollégája így halt meg.Épp reggelizett és egy félrement falattól megfullatt :( Azért óvatosan egyél mert ha elég nagy falat megy félre meglehet fulladni.
Bocsanat, nem figyeltem meg jol a kerdest.
2, és 3 válaszoló! A kérdés szerint egyedül van! hogyan véggeze el a Heimlich fogást? Vagy a fejjel lefelé lógva hátba vágást?
Utolsó hozzászóló téged kérdezlek, és a félreértelmezés miatt miért kell rögtön mindenkit lepontoznod?
Lehet hogy nem irom helyesen , ez az ugynevezett Heimlich fogas , nezd meg a neten , valahogy a fuldoklo hatahoz kell allni es megszoritani hirtelen, de igy nehez elmagyarazni a neten biztos talalsz kepeket is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ez nagyon hasznos lehet még. Egyébbként azért irtam a kérdést, mert épp ma volt egy fulladásos rohamom, szénsavas üditõt nyeltem félre. Nagyon megijedtem, mert se ki se be nem tudtam lélegezni, komoly halálfélelmem volt. Végül sikerült felköhögni, de hosszu idõnek tünt. A végén vettem észrzre, hogy vagy a félelemtõl vagy a köhögéstõl, de bizony én bepisiltem.

Az érdekelne hogy autó vásárlásnál és utána átirásnál ideiglenesen kivonják a forgalomból és menyibe kerül másik városba forgalomba helyezni? és rendszámot is cserélni kell vagy a régi marad?

Legjobb válasz: Magyarországon belül vásárolt autót tulajdonoscserekor nem kell kivonni a forgalomból, nem kell külön másik városban forgalomba helyezni, és a rendszáma is marad (hacsak nem saját tulajdonú, vagy céges a korábbi rendszám). Vagy a vevõ akarja direkt kivonatni valamilyen okból a forgalomból az autót? Mert akkor az elõzõ rendszámot le kell adni, majd késõbb forgalomba helyezéskor újat kell igényelni.

Magyarországon belül vásárolt autót tulajdonoscserekor nem kell kivonni a forgalomból, nem kell külön másik városban forgalomba helyezni, és a rendszáma is marad (hacsak nem saját tulajdonú, vagy céges a korábbi rendszám). Vagy a vevõ akarja direkt kivonatni valamilyen okból a forgalomból az autót? Mert akkor az elõzõ rendszámot le kell adni, majd késõbb forgalomba helyezéskor újat kell igényelni.
A kérdező hozzászólása: mondjuk ha pesten veszem az autót és nem lesz a forgalomból kivonva csak átiratom magamra, akkor nyiregyházán is itézhetem az iratait a biztositást a müszaki vizsgát stb ?

Mi az az inga? Hogy kell csinalni? Magadnak is lehet vagy mas kell csinalja? Mivel kell csinalni jeggyuruvel (a sajatod vagy maseval), tuvel? Az elvetelest is kimutatja?

Legjobb válasz: nekem tévedett ezt elõrebocsájtom egyszer hallottam a tv-ben megcsináltuk és fiút jelzett. lányom lett igy kell : cérnára felfüzni a férj jeggyürüjét és a pocak körül lengetni ha fel -le mozog akkor fiú ha köröket ir le a mozgása akkor lány lesz. vetélést nem tudom arról nem volt szó... csak a nem igazolására - lehetne -alkalmas

nekem tévedett ezt elõrebocsájtom egyszer hallottam a tv-ben megcsináltuk és fiút jelzett. lányom lett igy kell : cérnára felfüzni a férj jeggyürüjét és a pocak körül lengetni ha fel -le mozog akkor fiú ha köröket ir le a mozgása akkor lány lesz. vetélést nem tudom arról nem volt szó... csak a nem igazolására - lehetne -alkalmas

Milyen fogamzásgátlót irnak fel szoptatás alatt? Ha elkezdem szedni mikortol véd a terhesség ellen? Hogyan kell szedni? Ha már nem szoptatok akkor is lehet tovább szedni, vagy akkor másik kell?

nem soka tejem nem tudom meddig fogok tudni szoptatni,ezért érdekel hogy célszer? e a szoptatás alattit szednem.

Legjobb válasz: A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.

A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.
Olvastam a válaszodat és az érdekelne mennyi az a huzos összeg amibe kerül és ha már nem szoptatok hogyan lehet átálni másikra?
A nõgyógyász ír, majd fel másik fajta gyógyszert. Úgy is vissza kell menni rákszûrésre amikor már nem szoptatsz és akkor majd megbeszélitek vele. Az ára 3 havinak kb 5800-6000 ft között van. Írd be a google-ba és utána tudsz nézni.
Szokták ajánlani a Pharmatex termékeket is, idõszakos fog.gátlásra. Vény nélkül kaphatók, nem kerülnek sem a vérbe, sem a tejbe. Van kúp, krém, tabletta. Engem a tabletta csípett, de a krémmel, kúppal nem volt bajom. A krémet találtam a legjobbnak. Megpróbálhatod ezeket is, ha gondolod. Üdv: Andi
Viszont a kúpnál ha esetleg van egy gyulladásod már nem olyan hatékony! Az egyik ismerõsöm így esett teherbe, és akkor mondta a doki ezt
És a pharmatex is drága, a 6 adagos krém 3.000.- Ft. Jó, hogy az ember már azt is megfontolja, anyagi szempontból hányszor él házaséletet... Én is a tabin vacilálok, sokaknak elmegy a teje tõle, elhíznak, és teherbe esnek mellette, ezért még én sem szántam rá magam, maradt a gumi. Szoptatás után érdemes másikat iratni, mert ez nem ad tökéletes biztonságot. Az ára valóban drága ennek is. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni. Nekem 10 napot mondott a doki védettségre, de én az egy levél bevételére esküszöm...
Én is most vettem Cerazette fog. gátlót, 6990 ft. volt pontosan az ára. Hát ez van, nem olcsó.

Pár hónap múlva 4-en+tanár egy verseny miatt 3 napot töltünk egy szállodában. Szóval például a fürdõ az hogy van, vagy a liftet hogy kell kezelni. Illetve más városokból jött tanulókkal leszünk egy szobában? Vagy nem?

Azért kérdezem mert én még életemben nem voltam szállodában,és aki volt az adhatna pár tanácsot.

Legjobb válasz: Szia:D Ne izgulj! Gondolom ti négyen diákok 2db kétágyas szobában lesztek. Fiú-fiú,lány-lány felállásban. Szóval nem vegyesen na:D. Ha a fürdõ alatt a fürdõszobát érted,az van minden szobához,nem ilyen folyosós kolis dolog. (hacsak nem valami útszéli lebuj:D )Egyszerûen egyesével bementek,elvégzitek amit kell,fürdés,WC,stb. Az ajtót belülrõl zárni lehet,szóval nem nyitnak rád. Ha a fürdõt a wellnessre érted,akkor a fürdõköpenyben és papucsban lesétáltok a medencéhez,a törölközõt leteszed egy napozóágyra és ennyi. Medence elõtt zuhanyozz le,mindig van tusoló a közelben. A lift az tök olyan,mint bárhol máshol. Megnyomod a hívógombot és majd valamikor jön:D. Beszállsz és megnyomod azt a gombot,amire az emelet száma van írva,ahová menni szeretnél. Ha kaja is van rendelve,akkor úgyis együtt esztek,utánozd a többieket,vagy a tanárt.Nem hiszem,hogy más diákokkal kevernének,a szobafoglalás egyszerûb,ha nem kavarnak össze titeket. Írj,ha van még kérdésed! :D

Szia:D Ne izgulj! Gondolom ti négyen diákok 2db kétágyas szobában lesztek. Fiú-fiú, lány-lány felállásban. Szóval nem vegyesen na:D. Ha a fürdõ alatt a fürdõszobát érted, az van minden szobához, nem ilyen folyosós kolis dolog. (hacsak nem valami útszéli lebuj:D )Egyszerûen egyesével bementek, elvégzitek amit kell, fürdés, WC, stb. Az ajtót belülrõl zárni lehet, szóval nem nyitnak rád. Ha a fürdõt a wellnessre érted, akkor a fürdõköpenyben és papucsban lesétáltok a medencéhez, a törölközõt leteszed egy napozóágyra és ennyi. Medence elõtt zuhanyozz le, mindig van tusoló a közelben. A lift az tök olyan, mint bárhol máshol. Megnyomod a hívógombot és majd valamikor jön:D. Beszállsz és megnyomod azt a gombot, amire az emelet száma van írva, ahová menni szeretnél. Ha kaja is van rendelve, akkor úgyis együtt esztek, utánozd a többieket, vagy a tanárt.Nem hiszem, hogy más diákokkal kevernének, a szobafoglalás egyszerûb, ha nem kavarnak össze titeket. Írj, ha van még kérdésed! :D
A kérdező hozzászólása: Csak az van, hogy egyedül vagyok fiú, és ha jól emlékszem 4 csillagos hotelben leszünk.
Elõzõ vagyok. Akkor vagy egyedül leszel egy szobában, vagy tanárral, ha férfi. Ha más suliból is van fiú, akinek nincs párja, azzal összerakhatnak. De ezen ne görcsölj már annyit:D. A múltkor országos céges találkozón voltunk, ott is volt csaj, aki másik két idegen csajjal került egy szobába, hát olyan jól mulattak, hogy csak na:D.
Megint én:D Ha tudod a hotel nevét, keress rá és nézd meg a képeket a galériában. Magabiztosabb leszel, ha legalább képrõl ismerõs lesz.
Nyugodt legyél, a tanárok gondja, hogy minden ok legyen, úgy lesz, ahogyan már írták elõttem, valószínûleg egyedül leszel egy szobában, vagy összeraknak máshonnan érkezett fiúval.

Angol/német nyelvtudás. Álláshirdetésben ez azt jelenti, hogy mindkettő kell, vagy csak az egyik VAGY csak a másik elvárás?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy vagy az egyik vagy a másik, tehát nem kell mindkettõt beszélned, elég csak az egyiket. Viszont gondolom elõny, ha mindkettõt.

Azt jelenti, hogy vagy az egyik vagy a másik, tehát nem kell mindkettõt beszélned, elég csak az egyiket. Viszont gondolom elõny, ha mindkettõt.

Lehet olyat, hogy folytatom a középsulit magántanulóként, mert kell az érettségi, de egy másik suliba már szakmát tanulok vagy mást? Ez azt hiszem most lényegtelen.

szóval elindultam egy 5 éves középsuliba járok, de a 4. évt?l átmegyek magántanulóba (hogy meglegyen az érettségim) és közben egy másik suliba bejárok (ami mondjuk szakmát ad)?

Legjobb válasz: Szerintem ezt így nem lehet párhuzamosan. Még most csináld meg az osztályozó vizsgákat, amibõl kell, aztán érettségire jelentkezhetsz, utána csinálhatod a másikat, vagy esetleg estin lehetséges. Kérdezd meg az iskolatitkárságon, az a tuti.

Szerintem ezt így nem lehet párhuzamosan. Még most csináld meg az osztályozó vizsgákat, amibõl kell, aztán érettségire jelentkezhetsz, utána csinálhatod a másikat, vagy esetleg estin lehetséges. Kérdezd meg az iskolatitkárságon, az a tuti.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!