Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell ujszülöttnek a (18 db)

Hogy kell elkészíteni a filteres kamilla teát újszülöttnek?

1 filterhez mennyi víz és hogy mivel kell ízesíteni

Legjobb válasz: 2 dl vizbe egy pillanatra szoktam belemartani a filtert csak hogy legyen egy kis szine. Izesiteni nem kell, legalabb is en ehhez szoktattam a babamat de valaki izesiti pici cukorral.Szokas kerdese.

2 dl vizbe egy pillanatra szoktam belemartani a filtert csak hogy legyen egy kis szine. Izesiteni nem kell, legalabb is en ehhez szoktattam a babamat de valaki izesiti pici cukorral.Szokas kerdese.
Szia.Az elõttem író jól írta.Van akinek a babája nem szereti natúr, akkor ne kristálycukrot tegyél bele, hanem gyümölcscukrot.Gyógyszertárba lehet venni 1-2száz forintér, de nagyon kevés kell belõle.
Ha szoptatsz, ne adj neki teát, ha azt akarod, hogy sokáig legyen tejed!
Napi 1 cepp
cumisüvegbe ne!mert rátapad az üveg falára.Nekünk az orvos erre direkt felhívta a figyelmünket.én kiskanálra cseppentettem, rá egy kis folyadék, és úgy a szájába.
Napi 1 csepp a szájába
a pazarlást arra értettem, ohgy a mûanyagkanál bevonódik az olajos vigantolal, ezért abból az 1 cseppbõl sokkal kevesebb jut így a gyereknek.
Jól írták a többiek. 2 hetes korától napi egy csepp.
2 hetes kortól kell adni, ha jól emlékszem rá és napi 1 cseppet. Ha tudod, úgy csináld, hogy mûanyag kanálra cseppented, vagy anyatejbe, tápszerbe is cseppentheted.
Nyugodtan közvetlenül a szájába cseppentheted íztelen.... Üvegben tápszerben bármiben keverve kétséges, ohgy ténylegesen a megfelelõ mennyiséget viszed-e be, mert nem mindig issza meg az elkészített mennyiséget. Illetve gyerekorvos mondta, ohgy tápszerrel ne!
Felesleges pazarlás kanalat és egyéb segédeszközt használni. Egyszerûen a szájába kell cseppenteni.
"felesleges pazarlás"igen egy mûanyag kanál pont kb 20 ft-ra jön ki! :-D
Nekünk napi 2 cseppet írt doktornõ.
Én épp azért rakok a kanálra 2 cseppet :) Mert rajta marad egy kicsi, cumis üvegbe meg ne rakd mert nem tuti hogy meg issza de még fent is marad az olaj a fel ületen igy nem is jutna a szájába.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
2 hetes korától napi egy csepp. Én úgy csinálom , hogy naponta egyszer este kap egy kanál Infacolt a fiam és abba cseppentem bele. Nagyon szépen megmarad a tetején így tuti nem marad a kanálon.
Nekünk is 2 hetes korától és minden másnap 3 csepp. Közvetlenül a szájába cseppentem.

Hogyan kell kisfiú ujszülöttnek a fügyijét ellátni?

elég ha csak megmosom vagy mosás közben fel is kell húzni?

Legjobb válasz: Szia! Nem sok teendõ van a pelenkáskor végéig. A fürdõvízben lehet egy kicst mozgatni a fitymát. Nem feltétlenül kell felhúzni, mert lehet normálisan szükülete.Fürdéskor is azért érdemes hozzányúlni, hogy a baba szokja meg, mivel késõbb mosogatni kell. Ha akkor kezded el, nem biztos, hogy engedi majd. Hiszen egy érzékeny területrõl van szó.

Szia! Nem sok teendõ van a pelenkáskor végéig. A fürdõvízben lehet egy kicst mozgatni a fitymát. Nem feltétlenül kell felhúzni, mert lehet normálisan szükülete.Fürdéskor is azért érdemes hozzányúlni, hogy a baba szokja meg, mivel késõbb mosogatni kell. Ha akkor kezded el, nem biztos, hogy engedi majd. Hiszen egy érzékeny területrõl van szó.
Egyetértek az elõttem szólóval. Nem szabad hátrahúzni, csak a pisit lemosni róla. Ha egy kicsit "megmorzsolgatod" az bõven elég. A dokitok fogja elõször megnézni, mennyire lehet hátrahúzni, általában 6 hós korban elõször. És ha feljön egy picit, akkor annyira lehet hátrahúzni óvatosan, amennyire engedi a fityma. Erõltetni semmiképp sem szabad, mert bereped, és akkor kialakulhat valódi fitymaszûkület, ami körülmetélést tehet indokolttá.
Pontosan, nem szabad húzogatni, és fölösleges is. Csak ártasz neki, mivel a 2 éves korig tágul magától a fityma, általában akkor lehet majd teljesen hátrahúzni. Persze ez is csak átlagolás, minden baba más, kinek eéõbb kinek utóbb. Mindenesetre csak mosd le, azzal kész is az ellátása:)


Szabad pici sót tenni a baba hamijába vagy nem? Illetve a Jana babavizet forralni kell felbontás után 24 órával? Az van ráírva, de azt olvastam hogy csak újszülöttek esetében.

Legjobb válasz: Természetesen szabad sót is és cukrot is,csak az újabb divat nem javasolja.Az ízetlen étel a babának sem jó.A Jana természetes ásványvíz,elvileg nem kell forralni,de néhány hónapos korig nem árt.

Természetesen szabad sót is és cukrot is, csak az újabb divat nem javasolja.Az ízetlen étel a babának sem jó.A Jana természetes ásványvíz, elvileg nem kell forralni, de néhány hónapos korig nem árt.
A vizröl nem tudom, kell e forralni. Sot és cukrot mellözd! Persze nem mindegy mennyi idös. Egy éves kor alatt ne nagyon hasznàld, ha lehet. Roncsolja a fogat

SOS Kölcsönadnám a nandu kendőmet, de hogy kell megkötni egy újszülötten?

Anyyukának kb 2-3 hetes a babája. Megkötni nem tudja. Én akkor kaptam amikor az enyém már 4 hónapos volt, a kett?skereszt kötést használtam. Méghozzá úgy, hogy az elöl lév? kereszt belül van és ráhúztam a vízszintesen futó részt. Jó lesz neki is így?

Legjobb válasz: a nandu használati utasítását felejtsd el az eg nagy kaki...youtube: newborn Front carry, stb stb

a nandu használati utasítását felejtsd el az eg nagy kaki...youtube: newborn Front carry, stb stb
Ha küldesz priviben egy e-mail címet én átküldöm a kötéseket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnéztem a videókat, ennyi elég volt :)

Igaz, hogy az újszülötteket pólyában kell hazahozni a kórházból?

én eddig úgy tudtam csak a hordozó szabályos.

Legjobb válasz: Nem. Ma már mindenki tipegõben, bodyban, autós hordozóban hozza haza a babát. Ha nincs E betûs hordozó az autóban a rendõr meg is büntet.

Nem. Ma már mindenki tipegõben, bodyban, autós hordozóban hozza haza a babát. Ha nincs E betûs hordozó az autóban a rendõr meg is büntet.
Szerintem nem én mikor szültem mindenki bébihordozóba vitte haza mert anélkül, hogy raknák be a kocsiba a pólya már nem divat.
Teljesen mindegy hogy viszed haza. Ha autóval mentek gondolom igen, akkor autós hordozó kell hozzá. Pójában csak akkor viheted ki ameddig ki sétálsz az autóig vele maximum. De felesleges a pólya mert ott még a korterembe berakod a hordozóba és ennyi, sokkal kényelmesebb így az utazás, sokkal praktikusabb.
A kérdező hozzászólása: Állítólag útvonalengedélyt is adnak hozzá. Kéthetes babát hoztak most így haza, pedig tényleg volt jó hordozójuk.
Nem, ez nem igaz.
mi mózesben hoztuk haza taxival a lányomat tavaly májusban
Tulajdonképpen abban viszed haza, amiben akarod, csak a hogyan nem mindegy. Ha pólyában, akkor megfogod a kezedben és hazasétálsz, vagy pólyástul beteszed babakocsiba, vagy akármi. Autóban meg nyilván kötelezõ a korának megfelelõ hordozó (kivéve taxiban). De amúgy tényleg manapság nem sok babának van pólyája.
Abban viszed, amiben akarod. Akár ölben is. Legalábbis nálunk. Hallottam már olyanról, hogy nézték, hogy milyen a hordozó, de nálunk csak jött a gyerekorvos, lemeózta a kölköt, kiadták a papírokat, aztán mindenki mehetett amerre látott.

Melyik méretet kell megvenni egy újszülöttnek a pelenkából? Mindenhol azt olvasom, hogy az 1-es méret a kezdő, de egy átlagos súlyú gyereknél mekkora lesz a megfelelő? Annyira lógna rajta a kettes?

Legjobb válasz: lógna, az én kisfiam 3620 grammal született és teljesen jó volt rá az 1.-es méret,a 2.es nagy volt. már 1 hónapos épp holnap és már 4260 gramm és most is teljesen jó az 1-es méret. látni fogod ha kicsi már rá.

lógna, az én kisfiam 3620 grammal született és teljesen jó volt rá az 1.-es méret, a 2.es nagy volt. már 1 hónapos épp holnap és már 4260 gramm és most is teljesen jó az 1-es méret. látni fogod ha kicsi már rá.
Bizony annyira. Elsö lányom 3910 grammal született és kb 2-3 hetet 1-t hordott. második lányom 3400grammal született és még az egyes is lógott rajta rendesen, nála kb 1 hósan cseréltünk kettesre.
Az én lányomra, aki 4150 g-mal született már jó lett volna a 2-es, az 1-est csak a kórházban használtuk, már ott mondták, hogy vegyünk neki nagyobbat, kényelmesebb lesz. Úgyhogy ki is kellett belõle dobni... De nyilván õ nagy baba, az átlagosról nyilatkozni nem tudok...
Ha nagyot veszel, kifolyik majd a pisi kaki!
Ha ragaszkodsz az egyeshez, akkor vegyél egy kisebb csomagot. Én rögtön kettes pine pelust vettem, mert nagy volt a kislányom születéskor. Meg fogod tapasztalni, hogy melyik kell, én nem bántam meg, hogy nem vettem egyest.
Szerintem vegyél 1 csomag 1-est és 1 vagy 2 csomag kettest (egyelõre). A kórházi csomagban nekünk volt egy 4-5 darabos 1-es pelus, azt ráadod, ha látod, hogy jó, használod az egyest, ha kicsinek találod, kezdheted a kettessel. Ha megmarad az egyes csomag eladhatod, elajándékozhatod.
Szia! Én is bajban voltam mert nagyon eltérõek a vélemények. Én nagy babára számítok így 1-esbõl csak 1 csomaggal fogok venni, 2-esbõl már vettem kettõ csomit mert 1et fizet 2t kap akció volt a Metroban Pampers pelusra. 24hkm
Én a kislányomnál 3, vagy 4 csomag 78 db-os 1-est használtam el. 3100 gr-al született.
Az én lányom 1 hónap alatt több, mint 200 pelust használt el az elején! ÉS 1 hónap alatt nem nagyon híznak 1kg-nál többet. Tehát, ha 4 kilóval is születik a babád, akkor is el fog fogyni az a 78db :)
6-os vagyok! Egy nap 5-6 pelenkát használtunk, de volt hogy 7-et is mert egyfolytában kakilt, akárhogy számolom egyenlõre annyi elég is lesz, aztán utána már látjátok hogy kell-e még az a méret.
A kérdező hozzászólása: 78 db pelusa lesz a kis szarosnak.
igen mindenképp 1-est vegyél, de ha lehet ne tárolj be belõle. 1-2 hétig biztos 1 -est fog hordani. Az enyém 3 kilóval született 2-3 hétig használtunk 1-est, aztán vennem kellett 2 -est.
A kérdező hozzászólása: 78 db van egy csomagba. Azért az elsõ héten fogy rendesen. Ha az egyeset megveszem, talán sok nem maradna benn..Tegyük fel ha 4 kg-val születik, akkor még egy pár napig azért gondolom ráfér az egyes.
A Fiam 3880grammal született, de 3hétig az 1-est pelust hordtuk. Most 2, 5 hós múlt, 6kiló, de a 2-es bõven jó még rá. Én is vettem neki 3-ast, hogy tuti jó lesz már, hát szegényemnek a hónaljáig ér :D

Ha a gyermekorvos kijön a 3 hetes babámhoz, akkor ezért a vizitért kell fizetni? Vagy ez az alapellátás része, hogy az újszülöttet az orvos pár hétig otthon látogatja?

Els? babás vagyok, semmi tapasztalatom nincs, hogy mi a szokás. Egyszer már volt nálunk a gyerekorvos, amikor hazajöttünk a kórházból. Szerencsére nincs semmi baj, de azt mondta az orvos, hogy pár alkalommal még meglátogat.

Legjobb válasz: Fizetni nem kötelezö az a dolga hogy kijöjön ha te hivod illik neki adni jobb lesz a hozzáállása

Fizetni nem kötelezö az a dolga hogy kijöjön ha te hivod illik neki adni jobb lesz a hozzáállása
Nem kell adni! Ugyanúgy, mint a védõnõnek, kötelessége meglátogatni a babát eleinte. Édesanyám gyerekorvos, akkor sem kap pénzt, ha nagyobb gyerekhez kihívják "extrába", sürgõsséggel (bár ez nem a kötelezõ ellátás része, hiszen van ügyelet). Szerintem zavarba is jönne, ha valaki fizetni akarna:D
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat!

Hogyan kell jól fogni a babákat fürdetés közben ( újszülöttet)?

Legjobb válasz: Fektesd az alkarodra úgy, hogy a tarkóját jól támaszd meg. Mindegy, melyik kézzel, amelyik kényelmesebb. Óvatosan engedd bele a vízbe a lábacskáit, lassan, hadd szokja meg. A köldökére vigyázz, ne érje víz. Amúgy csak bátran, nincs az a baba cukorból! :-))

Fektesd az alkarodra úgy, hogy a tarkóját jól támaszd meg. Mindegy, melyik kézzel, amelyik kényelmesebb. Óvatosan engedd bele a vízbe a lábacskáit, lassan, hadd szokja meg. A köldökére vigyázz, ne érje víz. Amúgy csak bátran, nincs az a baba cukorból! :-))
Ajánlom igyelmedbe a babafürdetõ hálót! Szerintem biztonságot ad és szabadságot mindkét kezednek fürdetéskor!
Mi babaformájú szivacsot használunk. Ezt tesszük a kádba. Közel olyan méretü, mint a babánk. Ebben biztonságban érzi magát. Meg nekünk is megkönnyíti a fürdetést.

Honnan tudják a babák (nem újszülöttek) hogy éjszaka van és sokat kell aludni? Az esti rutinból (fürdés, sötétben csendben evés) vagy alapból bennük van és nem kell mindig mindennek ugyanúgy történni?

Legjobb válasz: nagyon sokszor leírták már, hogy a babáknak más az életritmusuk, nem tudják, hogy mikor "mit kell" csinálni, tehát azt, hogy az éjszaka az alvásé. Ezt az esti rituálék segítségével tanulják meg.

nagyon sokszor leírták már, hogy a babáknak más az életritmusuk, nem tudják, hogy mikor "mit kell" csinálni, tehát azt, hogy az éjszaka az alvásé. Ezt az esti rituálék segítségével tanulják meg.
A kérdező hozzászólása: igen ez oké. de ha már megtanulták akkor ?
Megtanulják anélkül is, fõleg mert mindenki alszik körülöttük. Mondjuk ébredni ettõl még ébredhetnek többször. Nálunk eléggé össze-vissza van a fürdetés a második gyereknél, sokszor inkább de. lefürdetem, amikor a tesó oviban van, és jobban van rá idõm, hogy vele játsszak. Az esti elalvással ezzel együtt sosem volt gondunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!