Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell teriteni (7 db)

50x0.1= 5, tehát 5 m3 kavics kell.
Öt köbméter kavicsot. Fajtájától, szemnagyságától, (is) függ a súlya. Lehet, hogy tévedek, de kb. 10 tonna körül lehet.
5 m3. Nem tudom, jártál-e iskolába?
A kérdező hozzászólása: Sõt, még érettségim is van! A többieknek köszönöm!
érettségin úgy hiszem nem lett 5ös a matekod:D

Egy a munkaügyi központ által támogatott tanfolyamra jártam, de nem fejeztem be. A szerződésben az áll, hogy a tanfolyam és a vizsga összegét vissza kell térítenem ilyen helyzetben, ami az én esetemben 450. 000 Ft. Ez valóban így van?

Hallottam olyanról, hogy nem kell vissza fizetni csak úgy állítják be a tanárok meg mindenki, hogy ezzel ösztönözzenek úgymond a bejárásra és a vizsgázásra.

Legjobb válasz: Vissza kell fizetni, énis munkanélkülin vagyok és ha lett volna olyan tanfolyam, akkor szívesen elvállatltam volna a tanulást és nem hogy nem fejezem be. Sõt ha még nem sikerült volnaavizsád, abban az esetben is. Magyarul ingyen az állam pénzén tanultál valameddig és nem fejezted be, munkanélküli révén. Miért ne kellene visszafizetni? Akkor miért kezted el a tanfolyamot?

Vissza kell fizetni, énis munkanélkülin vagyok és ha lett volna olyan tanfolyam, akkor szívesen elvállatltam volna a tanulást és nem hogy nem fejezem be. Sõt ha még nem sikerült volnaavizsád, abban az esetben is. Magyarul ingyen az állam pénzén tanultál valameddig és nem fejezted be, munkanélküli révén. Miért ne kellene visszafizetni? Akkor miért kezted el a tanfolyamot?
Dolgozzon havi 30ezer HUF-ért heti 6 napot, napi 10 órát az, aki kitalálta a hetedik bõr lehúzását!
Nem állami, hanem EU-s támogatás. Nincs köze állambácsihoz. És én most fogok abba hagyni egy ilyen tanfolyamot, csak megtaláltam a kiskaput... ennyi. Engem nem fognak ingyen dolgoztatni...!!! És a kérdezõ is érti, hogy miért írom ezt! Egy nagy átverés az egész!!!!
remélem egy részletben kifizettetik veled vagy lecsuknak. de jó lenne! sok hülye már nem tudja hogy jó dolgába mit csináljon...
Szerintem írni kell egy kérvényt, leírni az okot, hogy miért hagytad abba és részletfizetést kérni. Én megpróbálnám az elengedést is belevenni-hátha. Ha tényleg nem a te hibádból....
A kérdező hozzászólása: És hogyan kell visszafizetni? Mármint 1 összegben? És mi van ha nem tudom?
vissza kell fizetni.Egy szerzõdésbe nem írnak bele riogatásként dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Sajnos súlyos családi okokból nem tudtam befejezni a tanfolyamot. És köszönöm a válaszokat.
Valóban vissza kell fizetni, nem csak riogatnak.
Szia. Szeretném megtudni milyen kiskaput találtál. A fiam elköltözött a télen az apjához Hajdúszoboszlóra, ott elkezdett egy 1 éves tanfolyamot MÜK-nál, viszont olyan helyzet állt elõ mivel az apja az anyjával lakik, most már nem hajlandó neki enni se adni, sõt még a vizet is sajnálja tõle, ill. el kell neki onnan jönnie, mivel abból a kis összegbõl amit jövedelempótlónak hívnak albérletet és magát nem tudja fent tartani. Szükségszerû lenne neki hazajönni hozzám Papkeszi-re(Dunán túl), de azt mondták neki is hogy ha abba hagyja vissza kell fizetnie. Jó lenne a segítség Tel.számom 06706198991 írj 1 sms-t hogy tudjunk beszélni, vagy e-mail [email protected] -várom a válaszod.
a felét
Igen, szerintem ez sokkal rosszabb a hallgatói szerzõdésben, mint a röghöz kötés.
A felét nem csak a részösztöndíjasoknak kell.
A kérdező hozzászólása: Na most csak a felét kell, vagy mindet?:D


mondjuk minimum 15-20cm, alá geotextília, alatta föld tömörítve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, használom a kivitelezésben.
Nem azért de a murvánál olcsóbb a beton és sokkal tartósabb, gondold meg és számolj utána.

Hogyan kell jol teriteni?

Nem tudom, hogy ide illik e, de hatha. :D Minek mi a pontos helye? Mivel nezem ezt a vacsora csata izet, olyan dolgokat latok, hogy uristen. :D Lehet en vagyok ilyen osparaszt, hogy nem tudom, de olyanokba kotnek bele, hogy hol a pohar, meg ilyesmi. Tudom ciki, de na. Van idom megtanulni. ;)

Legjobb válasz: pl. itt van egy: http://www.konyhaweb.hu/konyha/berendezes/butor/etkezo/helyi..

Bal oldalt: Villák, az étkezések sorrendjében kintrõl befelé haladva (tehát a tányértól legtávolabbi villával eszünk elõször). A villák mellett és NEM ALATT a szalvéta. (A pohárban lévõ díszszalvéta nem a csirkepörköltre lett odatéve...) A jobb oldalon: Kanál és a kések. A kések szintén az étkezés sorrendjében haladva kintrõl befelé. A kések száma a villák számával meg kell, hogy egyezzen! A tányér felett a desszerthez szükséges evõeszközök. (Kanál vagy villa, kés nem!) Balra fenn (a villás rész felett) a desszerthez szükséges tányért és kés a tányéron (ha kell.) A tányértól jobbra fel a poharak (szintén a használat sorrendjében) A desszert fogyasztásához szükséges eszközök felett az ültetõkártya, ha van. A teríték: Egy nagy lapostányér, rajta egy kisebb lapostányér, amin a levesestányér. A nagy lapostányér az alátét, nem étkezésre való (az utolsó fogás után viszik el), Amennyiben több fõétel van, akkor a kisebb lapostányért cserélik.

Jehova tanúi, elmagyaráznátok, hogy miért kell ilyen erőszakos módon téríteni az embereket?

Konkrétan arra gondolok,hogy az elmúlt 2 hónapban 4x kopogtattak be hozzám hittérítők és 2x hívtak telefonon is ilyen ügyben!Nem voltam goromba egyik esetben sem,viszont kultúrált hangnemben közöltem,hogy nem szeretnék áttérni az ő vallásukra,mert római katolikus vagyok és az is szeretnék maradni.Volt,amikor ennyi elég volt,de volt olyan is,aki ennek ellenére is megpróbált meggyőzni,hogy lépjek be a hitkőzősségükbe! Szerintem nagyon lealacsonyítja a vallásotokat,hogy ilyen módszerrel próbáltok híveket szerezni!Higgyétek el,hogy akit érdekel ez a dolog,az önszántából is fel fog keresni titeket és semmi szükség arra,hogy ilyen tolakodó módon próbáljátok ráerőszakolni az emberekre a vallásotokat! Érdekelne,hogy miért folyamodtok ilyen eszközökhöz?Mert nyilvánvaló,hogy a legtöbb emberben ez negatív érzéseket kelt és ahelyett,hogy felkeltenétek az érdeklődést a vallás iránt,azt éritek el,hogy az emberek maximálisan elzárkóznak tőletek! Leszögezném,hogy nem ellenzek semmilyen vallást,hiszen mindenkinek joga van eldönteni,hogy miben hisz,de azt nagyon helytellenek tartom,hogy ilyen módszerekkel akartok híveket toborozni!

Legjobb válasz: apu egyszer unatkozott és beengedte õket, aztán olyan kérdésekkel fárasztotta õket hogy maguktól elmentek pl õ tiszteletben tartja a vallásukat, õk is tartsák tiszteletben az ateizmusát. meg ilyet szól nekik, hogyha aki nem lesz jehova tanúja az a végítéletkor a pokolra jut, akkor mi van azokkal az afrikai vagy ázsiai éhezõ gyerekekkel, akiknek a lelke még nincs megmentve, miért nem hozzájuk mennek, hagyják, hogy a szegény gyerekek a pokol kénköves lángjai között égjenek a végtelenségig, csak mert a jehova tanúi nem mennek afrikába? és akkor ki a bûnös? :D :D :D

apu egyszer unatkozott és beengedte õket, aztán olyan kérdésekkel fárasztotta õket hogy maguktól elmentek pl õ tiszteletben tartja a vallásukat, õk is tartsák tiszteletben az ateizmusát. meg ilyet szól nekik, hogyha aki nem lesz jehova tanúja az a végítéletkor a pokolra jut, akkor mi van azokkal az afrikai vagy ázsiai éhezõ gyerekekkel, akiknek a lelke még nincs megmentve, miért nem hozzájuk mennek, hagyják, hogy a szegény gyerekek a pokol kénköves lángjai között égjenek a végtelenségig, csak mert a jehova tanúi nem mennek afrikába? és akkor ki a bûnös? :D :D :D
Kérdezõ, ezt akár én is kiírhattam volna, teljesen egyetértünk! Én is tiszteletben tartom mindenki vallását, vagy ateizmusát, nem érdekel, és nem vetek meg senkit. De! Hagyjanak békén, ne térítsenek, és fõleg ne zaklassanak! (Egyébként nem is csak vallásos dolognál érzem ezt, mert már a bedobált reklámújságoktól is idegbajt kapok, csak ez most nem ide tartozik.) Annyira szeretném, ha nem csöngetnének idegenek, és kezdenének rá a bemagolt szövegükre, még mielõtt levegõt vehetnék, hogy elküldjem õket... Egyébként nagyrészt miattuk (és a hasonlók miatt) szüntettük meg a család telefonvonalát. De azóta már mobilon is zaklatnak... Felháborító!!
Jezus tanitasat gyakoroljak, tehat hirdetik a tant, de azt mar Jezus nem tanitotta, hogy eroszakosan nyomuljanak az emberek fele pl. Jezus hogyan tanitott? Nem jart hazrol-hazra, megallt egy teren es hirdette a tant, tehat ezzel nem okozott lelki problemat egyik embernek sem, mivel szeretettel es tisztelettel hirdette a tant. Nem zavarta, s nem zaklatva az embereket, s nem beszelve a mai korszakrol, amikor mar minden ember meggondolja azt, hogy kit enged be az otthonaba, hiszen mar sok pelda volt arra, hogy kiraboljak ilyen formaban az embereket pl.
szerintem ezzel csak azt erik el hogy mindeki utalja oket mar. es nem csak arrol van szo hogy hazalnak hanem eroszakosak es nem ertenek a szobol hiaba mondasz nemet csak mondjak es mondjak. szuleim is egyszer beengedtek oket (hogy miert a mai napig nem ertem) akkor elmondtak a mondokajukat a szuleim meg mondtak hogy koszonik de nem ternek at. erre folyamatosan jottek es zaklattak, nem egyszer nem ketszer.
Én nem vagyok J.T., de egybe biztos vagyok: õk is támogatják az afrikai éhezõket, idevalósi cigányokat, élelmiszerrel, tanítással. Azért gondolom mert afrikában virágzó gyülekezeteik vannak, és biztos hogy igyekeznek emberhez méltó életfeltételt biztosítani az odavalósi közösségeiknek. Van két színvonalas ujságuk: az Õrtorony, meg az Ébredjetek, ebben sok szép dolgot lehet találni. Mondjuk rá az pozitív hogy ingyen eljutassák ahhoz aki kéri. Ha valami katolikus vagy református teológiai könyvet akarsz elolvasni annak meg általában elég szép ára van.
Jehova Tanúi Jézus példáját követik.Hiszen õ is házról házra járt prédikálni.Õ arra utasította a követõit, hogy az otthonaikban keressék fel az embereket(Máté 10:7, 11-13).Jézus napjainkra vonatkozóan a következõ tevékenységrõl jövendölt: „a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.” Követõinek meg is parancsolta: „Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetbõl való embereket” (Máté 24:14; 28:19). A látogatásuk indítéka a szeretet: az Isten iránt, és a felebarátaik iránt is. A Tanúk nem kívánják hitüket másokra ráerõszakolni, de tudják, hogy az emberek elköltözhetnek, és a körülményeik is változhatnak. Ma túl elfoglalt lehet valaki, s nem ér rá odafigyelni; máskor lehet, hogy szívesen szakít rá idõt. A család egyik tagja talán nem mutat érdeklõdést, más családtagok viszont igen. Az emberek maguk is változnak; az életben felmerülõ komoly gondok miatt talán tudatára ébredhetnek szellemi szükségletüknek.
Mivel tökéletlenek vagyunk az agyunk nem egy számitógép ezért vannak olyan helyzetek hogy adott kérdésre nem tudunk azonnali pontos választ adni.De viszont mivel nem szeretnénk a Bibliával nem összhangban levõ választ adni, ezért a következõ alkalommal adjuk meg rá a pontos választ, miután kutatásokat végeztünk ezzel kapcsolatban. 2Korintusz 2:17 "mert mi nem házalunk az Isten szavával, mint sokan, hanem õszinteségbõl, igen, mint akik Istentõl küldettek, Isten tekintete elõtt, Krisztussal közösségben szólunk."Milyen érdekes Pál apostolt is ezzel illették.Õ róla is ez a véleményed?
"Mivel tökéletlenek vagyunk az agyunk nem egy számitógép ezért vannak olyan helyzetek hogy adott kérdésre nem tudunk azonnali pontos választ adni.De viszont mivel nem szeretnénk a Bibliával nem összhangban levõ választ adni, ezért a következõ alkalommal adjuk meg rá a pontos választ, miután kutatásokat végeztünk ezzel kapcsolatban. 2Korintusz 2:17 "mert mi nem házalunk az Isten szavával, mint sokan, hanem õszinteségbõl, igen, mint akik Istentõl küldettek, Isten tekintete elõtt, Krisztussal közösségben szólunk."Milyen érdekes Pál apostolt is ezzel illették.Õ róla is ez a véleményed?" 11:43 Ugyan, hogy lennétek már tökéletlenek, amikor meg van írva, hogy egyedül ti vagytok azok, akik a mennybe kerülnek? egyébként ha visztek magatokkal bibliát a térítéshez, akkor egy kis idõt ráfordítva helyben tudtok választ adni az emberek kérdéseire.
07:26 Tévedsz, mi nem azt mondjuk hogy minden Jehova Tanúja a mennybe megy, összekeversz más vallásokkal minket. A Biblia szerint csak 144000 személy megy a mennybe akik szintén tökéletnek emberek.Jehova Tanúi ettõl sokkal többen vannak. A Biblia mindig nálunk van de ahogy már említettem nem tudunk minden bibliaverset fejbõl megjegyezni.Ha te megtudnál jegyezni minden bibliaverset le a kalappal elõtted.
Egy valláshoz nem lehet megtéríteni senkit. A megtérés azt jelenti, hogy valaki visszafordul a régi istentelen útjáról, és rátér az Isten által vezetett útra, és azon is marad. Ezt tudják Jehova tanúi is. (Én is az vagyok.) Aki szeretne közéjük tartozni, annak nagyon elszántnak kell lennie, mert alaposan átgondoltatják az emberrel, hogy miért akarja ezt a lépést megtenni. Közülük mindenki átadta az életét Istennek, tudatosan keresztelkedett meg. A céljuk is az, hogy az emberek gondolják át, vizsgálják meg az Istenhez fûzõdõ viszonyukat, nem pedig az, hogy õk minél nagyobb létszámmal bírjanak. Nem híveket toboroznak. Ott van a gazdag ifjú esete a Bibliában. Õ ismerte az Írásokat, betartotta a Törvényt, még Jézust is megkereste, mert szerette volna követni. Jézus örült is az ifjúnak, szerette volna, ha csatlakozik a tanítványokhoz, mégis arra kérte, hogy tegyen meg még valamit, mielõtt követné. (Ebben az esetben az ifjú vagyona volt a gát.) Át kellett gondolnia az addigi életmódját, amiben volt valami, ami miatt nem lehetett Jézus követõje. Jehova tanúi is igyekeznek elérni, hogy az emberek gondolják át, követik-e úgy Jézust, ahogy õ kéri. (Vagy úgy, ahogy õk jónak látják?) Gondolják át, hogy bekeresztelték õket egy egyházba csecsemõként, vagy tudatosan vallják az egyházuk tanítását? Alaposan vizsgálják meg, hogy miért és kinek hisznek. Ha ez már megtörtént, akkor rendben, mindenkinek saját döntése van. De ha még nem tette meg valaki, talán ideje, hogy megtegye. Még van ideje. Sokan kimondottan dühösek, amikor meglátják Jehova tanúit, még megszólalniuk sem kell. Minek szól akkor ez az indulat? Ott van Lót esete is a Bibliában. Õ igaz ember volt, ezért megmenekült lányaival Szodoma pusztulásakor. Nem lehet rá azt mondani, hogy ne ismerte volna az Írásokat, ne élt volna a Törvény szerint. Mégis, mikor megkapta a figyelmeztetést, hogy most azonnal hagyja el a várost, õ inkább még totojázott egy kicsit, ezt-azt elintézgetett. Két angyalnak kellett õket megragadni és kivinni a városon kívülre, mert már csak erre volt idõ. Így van vele a legtöbb ember is; vallásosak ugyan, de nem teszik azt, amit Isten szerint tenniük kellene. Konkrét, mindennapi tettekrõl van szó. Ezt-azt még elintézgetnek, mielõtt komolyan vennék Isten figyelmeztetését. Jehova tanúi nem tesznek mást, mint fölrázzák az embereket, hogy figyeljenek oda Isten Szavára. Gusev
A kérdező hozzászólása: De ahogy látom nem nagyon sikerül nekik felrázni az embereket, ill.az egyetlen reakció amit kiváltanak az emberekbõl az a düh és az elutasítás! Azzal, hogy házról-házra jártok, nem azt fogjátok elérni, hogy az emberek elkezdenek nyitni Isten felé, vagy foglalkozni a Bibliával, hanem azt, hogy ha meglátnak titeket, akkor becsapják az ajtót az orrotok elõtt.Aki vallásosnak tartja magát és hisz Istenben az olvasni fogja a Bibliát, el fog menni a templomba és be fogja tartani Isten parancsait, anélkül is, hogy bárki rávezetné erre, aki meg nem hisz az ilyesmiben, vagy nem érzi magát vallásosnak, annak meg hiába mondja akárki, akkor sem fog hinni!
Nekem nincs olyan tapasztalatom hogy a J.T. unalmasan rámenõssek lennének. Inkább udvariassak, és ha valakinek nincs kedve beszélgetni velük akkor tovább állnak. Eszembe jutott valami: ma amikor tényleg rengeteg ellenszenv és idegenkedés van az emberek között, és elég sok a magányos ember, nos most inkább dicséretes ha megszólítják az embert, és felhívják a figyelmét Jézusra, és arra hogy van olyan közösség ahol igazi emberi megbecsülést, és szeretetet kaphat. Sokmindenben nem másképp gondolkod a hitrõl mint a J.T., de nagyon értékelem õket mert evangéliumi életet igyekeznek élni, és ehhez hozzátartozik hogy meg is valjuk hitünket az emberek elõtt.
elnézést ezt elgépeltem: Sokmindenben nem másképp gondolkod helyette: sok mindenben másképp gondolkodok
Hozzám már nem járnak.A "beszélgetést" a Biblia kialakulására tereltem.20 perc után már azt se tudták merre állnak fejjel... Lehet már azóta õk is ateisták.:)
Barátnõmet meg engem 4-5 éve, a buszállomáson támadott le két idõs asszony szintén jehovások. Alig bírtuk elküldeni õket... Ezt szintén pofátlanságnak tartom, hogy 15-16 éves, láthatóan gyerekeket kezdenek csesztetni. A házhoz járás meg az egyik legundorítóbb dolog a világon. Ha az utcán jönnek oda, maximum arrébb megyek, de a saját otthonomban mit csináljak? Költözzek el, hogy békén hagyjanak? Másik dolog: elmondom szépen, hogy én nem vagyok vallásos, nem hiszek az ilyesmiben, tehát szépen kérem, ne zavarjanak vele. De hogy nekik isteni küldetésük és Jézus Krisztus is és blah blah... Nem elmondtam világosan, hogy NEM hiszek ilyesmiben? Senkit nem akarok megsérteni a meggyõzõdésében, de ha érthetõen elmondom, hogy nem hiszek istenben, akkor ne mondják már nekem, hogy de õket ilyen-olyan isten küldte, mert nem fog meghatni.
az rossz ha csak gyõzködnek de arra nem kíváncsiak hogy te miben hiszel, mire alapozod a hited. Úgy bánnak az emberrel mintha robot lenne, és át kellene programozni.
de ahogy senki sem támadja le õket azért mert nem ünneplik a karácsonyt, sõt örülök hogy egy szép összetartó közösség, úgy õk se támadjanak, gyõzködjönek azért mert én meg ünneplem. Ha én nem becsmérlem õket, és tisztelem a hitüket, amihez személyes joguk van, akkor õk is tartják tiszteletben az én hitemet, és ne akarjanak meggyõzni olyasmirõl amirõl nem másnak kell megyõzni, hanem magamnak kell meggyõzõdni. Márpedig én a kereszténységnek olyan hagyományaiban hiszek amelyekben az evangélium szellemét látom. Az egyik katolikus ismerõsöm mesélt el egy érdekes esetet: az egyik protestáns közösség híveinek a gyermeke elhívta valami gyülekezeti ünnepre az õ gyermekét. Katolikus ismerõsöm mondta a gyerekének hogy nyugodtan elmehet, és cserébe hívja el a következõ héten egy ujszerû misére, zenés ifjúsági programra. A gyülekezet vezetõje kerek perec megtiltotta hogy valaki is a tagjai közül ilyen katolikus rendezvényre menjen. Most akkor ki tiszteli jobban a másik ember hitét?
Én azon akadtam ki hogy szerintük karácsony pogány ünnep. Valószínû még sosem élték meg karácsony békés hangulatát, sosem gondolkoztak el azon hogy mit is jelent az hogy megszületett a megváltó, és egy csecsemõ, amely a pásztorok szállásán született az örökkévaló Isten is egyben.
Mondd meg nekik, hogy kihivod a rendõröket ha mégegyszer csengetnek. Nálam ez vált be, miután 1 héten keresztül reggel-este jöttek, nem értem ezeknek nincsen életük?Nem dolgoznak?
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó válaszoló!az általad felsorolt dolgokkal nekem nincs is semmi problémám és nagyon helyesnek is tartom, hogy segítenek a rászorulókon.Az egyetlen, ami nekem nagyon nem szimpatikus ebben az egészben, hogy minden áron rá akarják venni az embereket, hogy csatlakozzanak hozzájuk!Én ezt tartom nagyon tolakodónak!Egyébként a vallásukkal semmi problémám nincsen.Azokat az embereket sem itélem el, akik ezt a vallást gyakorolják, egészen addig, amig nem akarják rámerõszakolni a hitüket!
A kérdező hozzászólása: Ezt, mondom én is, hogy ezzel pontosan az ellenkezõjét érik el, mint amit szeretnének.Amikor már 50x elmondom, hogy köszönöm szépen, nem szeretnék vallást váltani és ezek után még 20x becsöngetnek, vagy telefonon hívogatnak, ez belõlem(és szerintem az emberek 90%-ából)azt váltja ki, hogy teljes mértékben elzárkózik a dologtól.és azon sem kell csodálkozni, hogy a sokadik alkalommal az ember már nem tud türelmes lenni és mosolyogva végighallgatni a mondókájukat, hanem elõbb utóbb ugyis betellik a pohár és elküldjük õket a fenébe. Nagyon tolakodónak érzem, hogy minden eszközt felhasználnak arra, hogy meggyõzzék az mebereket.Mindenkinek saját dolga eldõnteni, hogy miben hisz, vagy egyáltalán, hogy hisz-e valamiben és szerintem senkinek nincs joga ahhoz, hogy a saját meggyõzõdését ráerõltesse másokra.Pedig itt már nagyon is errõl van szó, hiába állítják, hogy ez nem erõszakos térítés.Szerintem ez a telefonálgatás és kopogtatás már kimeríti a zaklatás fogalmát, fõleg ha már nem 1x elmondtam, hogy nem érdekel a dolog!
A kérdező hozzászólása: Rendben!Mostmár értem, hogy miért csinálják, ezt a házról-házra járást!Viszont az még mindig nem világos, hogy ha kerek-perec megmondom a térítõknek, hogy nem szeretnék áttérni a vallásukra, akkor miért erõltetik tovább a dolgot!?Valhogy olyan érzésem van ezzel kapcsolatban, hogy ez a vallási térítés már igencsk hiteltelen és átment valami egészen más dologba, leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, amikor házalló ügynökök, különféle termékeket próbálnak rásózni az emberekre. A másik, amirõl egy ismerõsöm számolt be, hogy feltett néhány vallássl kapcsolatos kérdést a hittérítõknek és azok nem tudtak kielégítõ választ adni, csak össze-vissza habogtak!kérdem én, miért olyan emberek mennek téríteni, akik maguk sincsenek tisztában az általuk preferált vallással?Szerintem ez eléggé kiábrándító, még annak is aki eredetileg érdeklõdést mutatna a dolog iránt!
A kérdező hozzászólása: Természetesen õk sem mind egyformák.Nekem is volt tapasztalatom olyannal, aki kedves volt és nem erõltette tovább a dolgot, amikor mondtam, hogy nem érdekel.Viszont sajnos olyannal is találkoztam már, akinek hiába mondtam, hogy nem igazán érdekel a mondókája és nincs is idõm arra, hogy végighallgassam, ennek elleneére nem nagyon akarta tudomásul venni, hogy mi a helyzet és minden áron rá akart bírni, hogy hallgassam meg, végül a férjem is megelégelte a dolgot, kijött és határozottan elküldte õket.Utána még egy alkalommal járt nálunk ugyanaz a két fazon!Na az ilyenekre tudok nagyon haragudni! Abban is egyetértek, hogy sok olyan ember van, aki szivesen csatlakozna az egyházukhoz, de biztos vagyok benne, hogy ebben az esetben önszántából is fel fogja keresni õket és semmi szükség arrahogy õk jöjjenek házhoz.Ez persze csak az én személyes véleményem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!