Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell tejet (266 db)

Hogy kell tej nélkül főzni? Mivel helyettesíthető?

Tejre érzékenyek hogy főznek? Rengeteg dolog van amibe kell tej vagy tejet tartalmazó (tejföl,tejszin,vaj) Mikkel helyetesíthető ez ha a családban valaki nem ehet ilyeneket?

Legjobb válasz: szója tej ,mandula tej ,rizstej

szója tej , mandula tej , rizstej

Minecraft-ba hogy kell tejet és tojást szerezni?

Legjobb válasz: Tej: Egy vödörrel a kezedben jobb klikk egy tehénre. Tojás: A tyúkok tojják, kerítsd el a tyúkokat, úgy nem futnak el és várd, hogy tojjanak.

Tej: Egy vödörrel a kezedben jobb klikk egy tehénre. Tojás: A tyúkok tojják, kerítsd el a tyúkokat, úgy nem futnak el és várd, hogy tojjanak.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Hogy kell tejet forralni? : D

Úgyértve szakszerűen, hibák halmozása nélkül :D

Legjobb válasz: Elõttem szólokkal közlöm, hogy szakszerûen 70 fokig(!) szabadna felmelegíteni 20-30 percig, nem forráspontig, mert különben megfõ a tej. Üzemekben is így csinálják, de otthon inkább forralom, nehogy baj legyen belõle. Duplafalú edényben, tejforralóban.

Elõttem szólokkal közlöm, hogy szakszerûen 70 fokig(!) szabadna felmelegíteni 20-30 percig, nem forráspontig, mert különben megfõ a tej. Üzemekben is így csinálják, de otthon inkább forralom, nehogy baj legyen belõle. Duplafalú edényben, tejforralóban.
Én itt a GYK-n már semmin sem lepõdök meg.
Mondjuk inkább kérdezze meg itt, minthogy felgyújtsa a konyhát...:D
Az egyik énem azt mondja: Atyaságos Úr Isten! A másik énem pedig: szegény, lehet, hogy csak 9 éves, hol lehet az anyukája, hogy neki kell tejet forralnia.. Lábas kiöblít, tej bele, tûzhely begyújt, fazék rá, mellette állsz, amikor emelkedik a teteje, és még éppen nem futott ki, akkor lekapcsolod. Ügyes legyél!
öblítsd ki elõtte a lábast, úgy kevésbé ragad le az alja. és figyeld, amikor hártyásodni kezd, akkor már közeleg a forrponthoz. állj mellette:) )
Kiöntöd egy fazékba a tejet, begyújtod a tûzhelyet, rárakod a fazekat, melyben ekkor már benne van a tej, majd megvárod, míg felforr. Ekkor felforraltad a tejet.
Nincs min meglepõdni. 15 éves volt a kisebbik fiam, amikor a haverjaival spagettit fõztek. Simán belerakták a spagettitésztát hideg vízbe és alágyújtottak...
ANYÁÁÁM ÖNGYILKOS LESZEK
Anyám borogass
Ugy, hogy felteszed a tûzhelyre és addig forralod, amig teljesen megemelkedik, remélem, hogy kifut neked, ha már ilyen hülye kérdést tettél fel.:)
Mielõtt begyújtod a sütõt, vajazd ki a tepsit...
na hogy sikerült? :D
amúgy a tészta megfõ úgy is, ha hideg vízbe teszed és utána melegíted!


Hogy kell tejet forralni?

A frissen fejt, tehén tejre gondolok, nem a boltira. Simán beleöntöm egy lábasba és rottyantok rajta egyet? Nem ég le az alja? Ha tejet forralok (boltit) mindig pikk pakk felfut.

Legjobb válasz: Bocitej alá én mindig öntök fél dl vizet,így még soha nem égett le.Amúgy tovább tart felforralni,mint a boltit(nem tudom,miért). Szobahõmérsékleten hûtöm ki.

Bocitej alá én mindig öntök fél dl vizet, így még soha nem égett le.Amúgy tovább tart felforralni, mint a boltit(nem tudom, miért). Szobahõmérsékleten hûtöm ki.
Én simán felforralom egy kislábasban, amit csak erre használok. Nem tudom miért, csak anyukám mondta, hogy tejforraláshoz vegyek egy újat, és ne használjam másra, mert különben leég a tej. Nem értem amúgy, hogy ez miért van, így csinálom és kész :) Persze figyelni kell nagyon a tejnél, mert ahogy elkezd forrni, szinte rögtön fut is ki. Ez már csak ilyen :) Utána persze megvárom, amíg kihül. Ha már nem forró, akkor mehet a hûtõbe üvegben.
A kérdező hozzászólása: ja, és hogyan hûtsem vissza?? Csak hagyjam kint állni és lehûlni szobahõmérsékletre? Köszönöm

Hogyan kell tejet apasztani, hogy ne gyulladjon be a mellem?

Legjobb válasz: Kevés folyadékot igyál, hideg borogatás. De ha van benne vagy csomós, azt fejd le vagy maszírozd szét.

Kevés folyadékot igyál, hideg borogatás. De ha van benne vagy csomós, azt fejd le vagy maszírozd szét.
A kérdező hozzászólása: 3 nap alatt telik fel, teljsen feszesre, csomósra... kicsit fejtem belõle, masszíroztam, az elég? hogy ilyenkor kicsit fejnék, máskor nem.
Igen, úgy kell, h mindig csak annyit fejsz, h ne feszüljön, így egyre kevesebb termelõdik, mûködik a kereslet-kínálat, csak itt negatív elõjellel.
urtica urens ch 30 napi 3*5 golyó, amíg teljesen el nem apad

Hogyan kell a tehéntejet előkészíteni? Egyáltalán milyet vegyek? Házi tejet lehet?

15 hónapos most adnék neki el?ször.

Legjobb válasz: Fokozatosan vezessd be,mint bármi mást és figyeld a reakciókat,esetleges pöttyösödés vagy hasmenés,ami allergiára utalhat.Az mi védõnõnk,az ilyen jellegû kérdésemre azt felelte,hogy a babaának ahhoz kell hozzászoknia,amit a család is egyébként fogyaszt;így az én kisfiam házi tejet kapott,már 1 évesen(szerencsére nem volt semmi intolerancia),szerintem egészségesebb és fõleg táplálóbb,mint a bolti.Ha házi tejet adsz,a nyers tejet elõbb gondosan forrald föl,hogy minden "nem belevaló dolog" távozzon belõle;a boltit nem kell(esetleg a magad megnyugtatására).Ja és kezdetben bármilyen tejet adsz hígítsd vízzel;1/2-esre,vagy 2/3-osra!

Fokozatosan vezessd be, mint bármi mást és figyeld a reakciókat, esetleges pöttyösödés vagy hasmenés, ami allergiára utalhat.Az mi védõnõnk, az ilyen jellegû kérdésemre azt felelte, hogy a babaának ahhoz kell hozzászoknia, amit a család is egyébként fogyaszt;így az én kisfiam házi tejet kapott, már 1 évesen(szerencsére nem volt semmi intolerancia), szerintem egészségesebb és fõleg táplálóbb, mint a bolti.Ha házi tejet adsz, a nyers tejet elõbb gondosan forrald föl, hogy minden "nem belevaló dolog" távozzon belõle;a boltit nem kell(esetleg a magad megnyugtatására).Ja és kezdetben bármilyen tejet adsz hígítsd vízzel;1/2-esre, vagy 2/3-osra!
Ha dobozos UH tejet veszel, azt már nem kell forralni, elõkezelni semmiképp, az már steril.

Hogy kell jó tejberizst csinálni? 1liter tejbe kell 1kiló rizs?

Anyosom csinált de nem puhult meg teljesen és ropog ezzel már nagyon nem lehet változtatni ugye???

Legjobb válasz: Egy liter tejbe max. 30-50 dkg rizs kell - ezt azért már tudhatná egy felnött nö. HA meg még kemény, akkor öntsetek hozzá még tejet vagy esetleg vizet is - legalább még egy liter, és fözzétek kisebb langon kevergetve addig, amig kellöen puha lesz - adott esetben még több tej kell hozzá.

Egy liter tejbe max. 30-50 dkg rizs kell - ezt azért már tudhatná egy felnött nö. HA meg még kemény, akkor öntsetek hozzá még tejet vagy esetleg vizet is - legalább még egy liter, és fözzétek kisebb langon kevergetve addig, amig kellöen puha lesz - adott esetben még több tej kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: Szia köszi, ezt mondtam én is ma a páromnak hogy kislángon kellet volna fõzni és néha fedõ alatt. Na mindegy....
Egy liter tejbe én egy 2 /12 dl-es bögrényi kb. 12-15 dkg rizst szoktam tenni, és kb 20-25 percig kell fõzni. Csak ha abba belegondolsz, hogy ha köretnek fõzöd akkor is kétszeres vízzel szokás felönteni, hogy megpuhuljon! Ha csak fél kilót raktok egy literbe akkor is mindet felszedi, ha szeretitek folyósan, akkor több tej, vagy kevesebb rizs kell!
Èn így csinálom. 1L tej 2 dl rizs ezt addig fözöm míg a rizs puha nem lesz. majd 1 tojást, cukorral és fahéjjal össze keverek és ezt bele fözöm a tejberizsba, ez egyböl össze huzza és nagyon fini lesz.
szia! Az a lényeg, hogy a tejbe víz is kell. Hamarabb megpuhul a rizs. MIelõtt beleöntöd az edénybe a tejet, egy kis vizet engedj bele. Amúgy lehet még bele tenni egy kis vizet vagy tejet, és fõzni folyamatosan fedõ alatt! Nem is kell levenni, csak ha kavarod. A cukor úgyis akkor kell bele, ha már kész van, így nem ég oda. Én elég sokat fõzök. Ja, és egy csipet só is kell, ahogy nagymamám mondja, mindenbe kell só, attól lesz édesebb, jobban kijön az édes íz!
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!!
Horváth Ilona receptje alapján szoktam csinálni, õ is elõször vizet ad hozzá, és amikor azt elfõtte, csak utána a tejet, amikor az felforrt, kislángra venni, és fedõ alatt megvárni, amíg beszívja a tejet. Utána lekapcsolni, és megvárni, amíg a saját gõzében megpuhul. A mennyiségekre nem emlékszem, de fent van az egész szakácskönyv a neten, ha beütöd Google-be H. I. nevét. Én is imádom a tejberizst!!! :P
Szia! Sosem szerettem tejberizst fõzni, mert nem tudtam, hogyan kell jól elkészíteni. Aztán nemrégiben rizskoch-ot sütöttem, Andi oldaláról. Ennek az alap-tejberizse lett életem legfinomabb tejberizse. Érdemes kipróbálni. http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=25655947
Az én tejberizsem, egy deci víz, ez felfõ, csipet sóval, bele 6 fél marék megmosott rizs, a vizet elfõzni, bele adagolni decijével a tejet, közben egy evõkanál cukor bele, ez addig fõ amíg a szélén van tej, fedõ alatt dagad, de laza, híg as marad kissé, kakaópor kicsi vaj, cukorral hintve finom.

Hogy kell átállni tápszerrol rendes tejre?

13 hos kislányom már nem nagyon akarja meginni a tápszert, ezért gondoltuk, hogy megprobáljuk a tejet, csakhogy azt meg egyáltalán nem issza meg.

Legjobb válasz: Próbáld meg ízesíteni, nálunk ezek a variációk vannak: vaníliás tej, maci kávés tej, csokis tej, kakaó. Ezeket variálóm. De éppen ma gondoltam, hogy kipróbálom a karamellás tejet is! Amúgy ezeket a változatokat mindig megissza, de a sima tejet nem!

Próbáld meg ízesíteni, nálunk ezek a variációk vannak: vaníliás tej, maci kávés tej, csokis tej, kakaó. Ezeket variálóm. De éppen ma gondoltam, hogy kipróbálom a karamellás tejet is! Amúgy ezeket a változatokat mindig megissza, de a sima tejet nem!
nálunk semmilyen ízesítés nem jött be, köpte ki mindenhogy. 2 éves volt mikor elkezdtük átszoktatni és 10 milliliterenként változtattuk az adagot. Tehát 200 tápszer, 10 ml tej, majd kb. 3 naponta 10 milliket emeltünk így kb. 1 hónap alatt jutottunk el oda, hogy 200 tej 0 tápszer.
Az én lányom 14 hós, pont most szokunk át mi is. Õ elég régóta eszik tejterméket, nincs allergiája. Megkérdeztem a védõnénit, Õ azt mondta, hogy ne keverjem a tápszert tejjel, mert megöl mindkettõben értékes dolgokat. Õ ajánlotta, hogy 3, 5-ös tejet vegyek, kézmelegen adjam egy kávéskanál cukorral. Mielõtt fúújoltok, ez valami olyasmi miatt kell bele, ami a zsírlebontást segíti. A lányom imádja, végre nem kell egész üveg tápszereket kiborítanom! Sok sikert a szoktatáshoz!
A kérdező hozzászólása: koszi szépen, kiprobálom én is. Remélem elfogadja, mert korainak tartom, hogy se tápszert se tejet ne igyon.
Kell egy kis idõ mire a Baba elfogad más ételeket nálunk is így volt nem evett de amikor megszokta a másik ételt akkor már nem volt semmi baj...csak amíg az a idõ volt amíg elfogadtattuk vele abban az idõszakban lefogyott...

Hogyan kell a lefejt tejet tárolni, felmelegíteni? Össze lehet önteni pl.4 órányi különbséggel lefejt tejeket?

Legjobb válasz: A lefejt anyatejet a hûtõben, lezárt edényben tárold, amíg le nem fagyasztod, de ez ne legyen hosszú idõ. A fagyasztóból kivett tejet nem szabad mikrózni, csak forró vízzel teli edénybe állítva melegíteni, míg felolvad. 4 órányi különbséggel lefejt tejet még össze lehet önteni, de csak akkor, ha a frissebb tej is lehûlt, test-meleg tejet nem szabad hideghez önteni.

A lefejt anyatejet a hûtõben, lezárt edényben tárold, amíg le nem fagyasztod, de ez ne legyen hosszú idõ. A fagyasztóból kivett tejet nem szabad mikrózni, csak forró vízzel teli edénybe állítva melegíteni, míg felolvad. 4 órányi különbséggel lefejt tejet még össze lehet önteni, de csak akkor, ha a frissebb tej is lehûlt, test-meleg tejet nem szabad hideghez önteni.
24 órán belül lefejt tejeket össze lehet önteni. Ha fagyasztani akarod, fejés után a lehetõ leghamarabb fagyaszd le. Melegíteni mikróban nem szabad, a legjobb, ha meleg vízzel teli edénybe teszed. Így lassan, de biztonságosan melegszik fel, és nem károsodik. Az összeöntögetéssel nem szoktam parázni. Nem nagy különbség van akozött, hogy testmeleg (37 fokos) vagy szobahõmérsékletû (22 fokos) tejet öntök a hûtõhideg (4 fokos) tejhez. A lényeg az, hogy fagyasztott tejhez már nem szabad frisset önteni!
Összeöntheted õket, ha 24 órán belül van mindegyik adag. Nagyon fontos, hogy figyelj rá, a lefejt tejet elõbb hûtsd le a hûtõben és utána öntsd össze a már lehûtöttel, mert az 5 fokos hûtõs tejet felmelegíti, ha 37 fokosat öntesz hozzá (persze ha a 100 ml hûtõshöz öntesz 10 ml friss tejet, akkor ez nem számít). Felmelegíteni meleg vízbe állítva lehet vagy ha tudod elõre mikor kell majd, akkor tedd át a sima hûtõbe pár órával korábban.

Honnan tudom hogy, a tejem híg? Egy ciciből szopizík, de néha sírdogál a cicimen és hadakoznom kell vele. Nem értem miért sír a cicin? 2.5 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Az anyatej két részbõl áll: elõször a szomjoltó vizesebb elsõ tejet szívja ki a baba, és után jön a zsírosabb hátsó tej. A zsír mennyisége nem függ az anya táplálkozásától, az összetétele viszont igen: ha sok telítetlen zsírsavat tartalmazó dolgot eszel (hal, oliva olaj), akkor a tejben is ezek az értékes zsírok jelennek meg. Ha kevesebb kalóriát fogyasztasz, akkor a szervezet a te zsírraktáraidból veszi ki a telített zsírsavakat. Tehát olyan nincs, h' valakinek csak vizes, alacsony kalóriatartalmú teje legyen, annál sokkal jobban van kitalálva az anyai szervezet. Két és fél hetesen valószínûleg azért sírdogál szoptatás közben, mert ez nekik még elég komoly izommunka, ahogy nõ, egyre könnyebben fog menni. Ha azt tapasztalod, h' csak az elsõ tejet szívja ki rendszeresen (nem gyarapodik a súlya, nem lakik jól), akkor megpróbálhatod lefejni a tejet, és kiskanállal, pohárból, vagy ha nem idegenkedsz tõle, cumisüvegbõl odaadni neki. De valószínûleg bele fog jönni hamar. Minden jót!

Az anyatej két részbõl áll: elõször a szomjoltó vizesebb elsõ tejet szívja ki a baba, és után jön a zsírosabb hátsó tej. A zsír mennyisége nem függ az anya táplálkozásától, az összetétele viszont igen: ha sok telítetlen zsírsavat tartalmazó dolgot eszel (hal, oliva olaj), akkor a tejben is ezek az értékes zsírok jelennek meg. Ha kevesebb kalóriát fogyasztasz, akkor a szervezet a te zsírraktáraidból veszi ki a telített zsírsavakat. Tehát olyan nincs, h' valakinek csak vizes, alacsony kalóriatartalmú teje legyen, annál sokkal jobban van kitalálva az anyai szervezet. Két és fél hetesen valószínûleg azért sírdogál szoptatás közben, mert ez nekik még elég komoly izommunka, ahogy nõ, egyre könnyebben fog menni. Ha azt tapasztalod, h' csak az elsõ tejet szívja ki rendszeresen (nem gyarapodik a súlya, nem lakik jól), akkor megpróbálhatod lefejni a tejet, és kiskanállal, pohárból, vagy ha nem idegenkedsz tõle, cumisüvegbõl odaadni neki. De valószínûleg bele fog jönni hamar. Minden jót!
Az elején híg és kékes, az a tejcukorban gazdagabb és az oltja a babák szomját, majd utána szívják ki a sárgásabb zsírdús tejet.
mért mondjátok, hogy nincs híg tej? ??? igenis van!!!! nekem az elsõ gyerek 2 évig szopott, volt tejem bõven, csak sz_rt se ért. összevissza szopott, negyedóránként, fél órákat, megõrültem, mindíg fent volt, és sírt, a védõnõnek mondtam, hogy nem lehet jó a tejem, mert ilyen vizes-kékes, azt mondta az a jó tej, aha, megszültem a másikat, na megtudtam , milyen a jó tej, aranysárga volt, sûrû zsíros, a kissebbik lányom 4-5 órákat aludt két szoptatás közt, nem is hittem el, hogy ilyen különbség lehet. most a harmadikat várom, mindeninek szíve joga mit tesz, én ha látom, hogy megint olyan rossz a tejem, azonnal adni fogok pótlást, nem kínzom szegényt, az elsõ gyerekem éppeleget éhezett, "hála" a baromi okos védõnõnek...
Szia! Azt mondják, hogy nincs olyan, hogy híg tej. Egy ilyen pici baba azért is sirdogálhat, mert még nincs hozzászokva a külvilághoz, vagy mert fáj a pocija. Minél többet szoptatod, annál több tej fog termelõdni, ha rendesen eszel, akkor biztos, hogy nincs baj a tejeddel sem. Az sem gond ha mind a 2 cicibõl eszik, nem jelenti azt, hogy nem elég a tejed. A nagyobb lányom 15 hónapig szoptattam, a kicsi 13 hónapos és még szopik. Sok szerencsét a szoptatáshoz! üdv. Csilla
Valóban nincs olyan, hogy híg tej!igaz az elõtebb hígabb mint ami utána jön zsírosabb tejcsi!Az én fiam amikor pici volt( akkor volt egy idõszak)akkor sírt szopizás közben amikor ömlött a tejem, szegény valószínûleg nem bírta nyelni olyan gyorsan jött.Nehezen jöttem rá, hogy ez a baja, de utána mindig lefejtem a tejcsi egy részétszopi elõtt és utána már jó volt neki!Vagy éppen az ellenkezõje lassabban jön mint ahogy õ szertné.
ja, bocsi, éppen a kérdésre nem válaszoltam, szóval ha olyan átlátszó, kékes vizesnek látod a tejed, az akkor híg, és értéktelen. az anyatejnek ha jó sárgásnak kell lennie, sûrû ragacsosnak, és ha sok van, lefejed, föle lesz, mint a tejföl, vagy tejszín.
A kérdező hozzászólása: Ha , lefejem a tejem csak 10-20ml jön le kicsit sárgás és ragados, jót cuppog utána a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Ja van mikor órákig alszik, az éjszakát fél9-tõl általába 2-ig alszik , viszont napközben csak 1-2 órákat szundizk. Köszönöm a válaszokat!!!!
A enyém igaz, hogy 5 hetes, de van úgy hogy 4-5 órát alszik, máskor meg csak kettõt és cicit kér. Éjjel is vagy 3x eszik, vagy 2x. A lányom akkor is szokot sírni a cicin, ha már eléggé tele van és fája hasa, de persze azért még enne. Ilyenkor ringatni kell a kis fenekét, vagy simogatni a hasát és fél óra múlva szokott még enni egy kicsit. utolsó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!