Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell tölteni a fényképezőgépbe való akkumlátort (1 db)

Hogyan kell helyesen tölteni a fényképezőgépbe való akkumlátort?

Els? alkalommal hány órát töltsem? Kés?bb mindig meg kell várni, amíg teljesen lemerül?

Legjobb válasz: Ha Lítium Ion LiON akku akkor elsõ 3-4 alkalommal 6-8 óra a töltésidõ, és addig kell lemeríteni amíg a készülék ki nem kapcsol. Utána ha gyorstöltõs van 2-3 óra a 80%-os töltésidõ és rá is lehet tölteni, tehát nem kell teljesen lemeríteni. Néha azért érdemes egy teljes lemeítés töltés ciklust végigcsinálni. Ha NiMH akkud van annak 12-14 óra a feltöltési ideje elsõ alkalommal, és mindég teljesen le kell meríteni és utána feltölteni (8-12 óra töltésidõ). Nem szabad rátölteni mert ezek az akkuk kémiailag emlékeznek a töltésre és ellustulnak, vagyis nem töltõdnek föl rendesen. Vannak már olyan speciális NiMH akkuk és speciális töltõk amik 2-3 óra alatt feltölthetõk, azokat viszont nem szabad a régi töltõvel tölteni, mert túlmelegszenek a hosszú ideig tartó töltéstõl és tönkremennek.

Ha Lítium Ion LiON akku akkor elsõ 3-4 alkalommal 6-8 óra a töltésidõ, és addig kell lemeríteni amíg a készülék ki nem kapcsol. Utána ha gyorstöltõs van 2-3 óra a 80%-os töltésidõ és rá is lehet tölteni, tehát nem kell teljesen lemeríteni. Néha azért érdemes egy teljes lemeítés töltés ciklust végigcsinálni. Ha NiMH akkud van annak 12-14 óra a feltöltési ideje elsõ alkalommal, és mindég teljesen le kell meríteni és utána feltölteni (8-12 óra töltésidõ). Nem szabad rátölteni mert ezek az akkuk kémiailag emlékeznek a töltésre és ellustulnak, vagyis nem töltõdnek föl rendesen. Vannak már olyan speciális NiMH akkuk és speciális töltõk amik 2-3 óra alatt feltölthetõk, azokat viszont nem szabad a régi töltõvel tölteni, mert túlmelegszenek a hosszú ideig tartó töltéstõl és tönkremennek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyivel jobb egy Nvidia GeForce GTX460 1gb gddr5 (256bit) egy Nvidia Geforce 9500GT 512Mb ddr2 (128bit) -től?

1

Nektek mi a véleményetek, tapasztalataitok az LG22EA53VQ-P tippusú monitorrol?

1

Így lehet aksit tölteni?

Volt régen egy elektromos rollerem, de lett pár baja így nem használtam. Most kitaláltam valamit amihez kell belőle a motor és az akkumulátor. A motor működik de az akkumulátorok le vannak merülve. A gyári töltője elromlott így valami töltési alternatíva kellene.
A gyári töltő úgy működött hogy aksik benne a gépben és csak egy adaptert kellett bedugni a 220-ba és a rollere és már töltötte is. A roller elektronikája tönkrement és nem tölti az aksikat.

Azt eddig nem írtam hogy 2db 12v-os aksi van benne.

A kérdésem az lenne hogy ezt lehetne-e úgy tölteni hogy összekötöm sorosan vagy párhuzamosan a két aksit és aztán simán rákötöm őket az adapterre? Így feltöltődnének?

Ha igen akkor hogy kössem össze őket? sorosan vagy párhuzamosan?

0

Honnan lehetne venni rendelni paneljavításhoz pedezéshez pedet?

0

Miér nem megy a minecraft probáltaím ujrarakni mindent de nem megy miután beirom a nevem ugye azután rámennék a startra rámegyek és bezárja és nem tölt semmit miér is nem?

elépnék a minecraftba nem tölt bezárja

1

Excel táblázatban (határidős táblázatot) szeretnék csinálni. Lehet olyat, hogy ha eltelik kb 1 hónap akkor magától a táblázat bepirosozza a cellát, figyelmeztetésből?

2

Mennyibe kerül egy színes nyomtató? Linkeljetek lécci!

1

Miért . LNK formátumú minden?

A barátom átküldött nekem egy játékot, amit elfogadtam, lementettem a gépre, aztán bekapcsoltam a játékot....
mikor végeztem, az összes fájlom, ami az asztalon, asztalon lévő mappákban volt, .LNK formátumú, és a windows fényképnézegető akarja megnyitni.
Valakivel már fordult elő? megoldás? ötlet?

3

Mi baja a monitornak?

Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy középen mindig bevillan ez a kiírás hogy ~Control Lock~ valamikor azt írja hogy Unlocked valamikor meg azt hogy Locked most ezzel mi a fenét csináljak?
előre is köszönöm a válaszokat

0

Mekkora a feszültség esés, ha 6mm^2-es, 20m hosszú sodrott réz vezetéken 14V feszültség van és 20A áram folyik rajta?

Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy egy akksi, 20m kábel és a másik végén ott egy fogyasztó. Csak ugye ez egy pár vezeték. Ilyenkor ez 20m-nek számít vagy már 40?

Igazából azt szeretném tudni, hogy mi a különbség a 6 és a 10mm^2-es kábelek között csak nem tudom hogyan kell kiszámolni sajnos.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!