Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell tápszert (154 db)

Hogyan kell tápszerhez szoktatni a babát?

2,5 hónapos fiam nagyon keveset szopik (60-100 grammokat). Fejni szintén csak keveset tudok, azt még elfogadja fecskend?b?l. A tápszernél viszont ny?gösködik, sír, köpi vissza. Lehet, hogy nem ízlik neki a tápszer? Beba H.A.-t használok.

Legjobb válasz: Igaza van az elõttem válaszolónak. Lehet nem éhes a pici. Az én kislányom ennyi idõsen is 50-80 grammokat szopott, volt hogy többet, de átlagban ennyit. Aztán volt hogy két cicibõl 170-et. Próbáltad két mellbõl szoptatni? Én nem méregettem sokáig, mert csak idegesített, hogy keveset szopik, ráadásul két cicibõl, de mivel szépen fejlõdött, nem sírt szopás után, ugy voltam vele, neki elég ennyi ,akkor nem erõltetem. hidd el, ha éhes lenne, meginná a tápit, nem köpné ki. De kipróbálhatsz más tápszert, annak más ize van, de elõször szerintem próbálgasd, ké mellbõl, meg tényleg ne méregesd, csak heti szinten. Nekem azt mondták, hogy ha egy anyatejes baba, nem hizik, hanem stagnál a sulya, az sem baj - persze nem heti szinten - a lényeg, hogy ne fogyjon. Aztán majd beindul a hizás. Pár nap, és megoldodik.

Igaza van az elõttem válaszolónak. Lehet nem éhes a pici. Az én kislányom ennyi idõsen is 50-80 grammokat szopott, volt hogy többet, de átlagban ennyit. Aztán volt hogy két cicibõl 170-et. Próbáltad két mellbõl szoptatni? Én nem méregettem sokáig, mert csak idegesített, hogy keveset szopik, ráadásul két cicibõl, de mivel szépen fejlõdött, nem sírt szopás után, ugy voltam vele, neki elég ennyi , akkor nem erõltetem. hidd el, ha éhes lenne, meginná a tápit, nem köpné ki. De kipróbálhatsz más tápszert, annak más ize van, de elõször szerintem próbálgasd, ké mellbõl, meg tényleg ne méregesd, csak heti szinten. Nekem azt mondták, hogy ha egy anyatejes baba, nem hizik, hanem stagnál a sulya, az sem baj - persze nem heti szinten - a lényeg, hogy ne fogyjon. Aztán majd beindul a hizás. Pár nap, és megoldodik.
Nem hízik, vagy miért akarod? 100g az nem olyan kevés ám. Vagy még éhes? Persze, lehet, hogy nem ízlik neki a tápszer.Próbálj ki másikat. Cumit nem használsz?
A kérdező hozzászólása: Cumit nem használunk, mert a védõnõ szerint ronthatja a szopási kedvet. Azért kell neki pótlás, mert - bár nem mutatja, hogy éhes - naponta csak 500 gramm körül szív, 5, 1 kg-hoz ez nem túl sok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Két mellbõl szoptatok. Nagy küzdelem árán sikerül ez a mennyiség a kettõbõl.
Mi egybõl átálltunk és nem volt semmi gond.
Én fokozatosan vezettem be.Tehát 30 mili vízhez egy mérõkanálnyi.Köv. nap 60 milihez kettõ és így tovább.(Külön cumisüvegbõl adtam a régi tápszert és az újat.)Persze a régi tápszerbõl annyival kevesebbet adtam. Hát így is volt, hogy óriásiakat bukott az átállásnál, mert nehéz volt a gyomrának.
Én nem fokozatoskodtam, amint elfogyott az egyik, adtam a másikat. Az elsõ kortynál csodálkozva nézett a lányom, aztán vígan itta tovább. Semmi problémát nem okozott szerencsére.

Mi az a tejpép? Külföldön élek, ilyenről itt még nem hallottam. Pontosan mi az, hogy kell csinálni? Olvastam, hogy tápszerbe kell bekeverni, de mit? Anyatejjel nem lehet?

Legjobb válasz: A tejpépet nem kell tápszerbe keverni, de tudsz úgy csinálni tejpépet, hogy darát keversz tápszerbe, vagy akár anyatejbe. A tejpép tulajdonképpen tejbegríz, amit tápszerrel készítenek el. Csak vizet kell hozzá adni, és kész is.

A tejpépet nem kell tápszerbe keverni, de tudsz úgy csinálni tejpépet, hogy darát keversz tápszerbe, vagy akár anyatejbe. A tejpép tulajdonképpen tejbegríz, amit tápszerrel készítenek el. Csak vizet kell hozzá adni, és kész is.
Valamilyen gabonaféle és tápszer keveréke. Por formájában árulják és vízzel kell keverni. Lehet hozzá adni gyümölcsöt is. Van natúr ízekben és vannak ízesítettek. Pl: http://www.brendon.hu/Products/List/tejpép_169/all Te is tudsz otthon készíteni, ha anyatejjel vagy tápszerrel összeturmixolsz valamilyen gabonát. Rizst vagy kölest, zabpelyhet stb.
A kérdező hozzászólása: Köszi és mikortól adható. 5 hónapos a lányom és a krumplit répát és az almát ismeri, eszi.
A tejpépek már 4 hónapos kortól adhatók, így már te is adhatod, ha eszik mást is. Ha még glutént nem vezetted be, csináld rizsdarából.
A kérdező hozzászólása: A babarizsben nincs glutén ugye?
Én is rizzsel kezdeném.


Létezik egyátalán olyan, hogy egy kisbaba soha nem ismeri meg a tápszert? Ugye nem kell mindig tápszerhez nyúlni? Vagy hogyan kell megoldani a hozzátáplálást, h soha ne kelljen neki tápszert adnom?

4 hónapos a babám. Kizárólag anyatejes. 5 hónapos kora után szeretném elkezdeni kóstoltatni ?t gyümölcslevekkel,babavízzel, gyümölccsel,mert jön a nagy nyári meleg, gondoltam, ne mindig a cicimen lógjon, ha szomjas. Viszont olyankor mondjuk elkezd apadni a tej, mert nem szopik annyit. (mondjuk). Akkor automatikusan jön a tápszer pótlásnak? Vagy hogyan kell megoldani, h soha ne kelljen neki tápszert adnom? Nem értem, és a véd?n?m sem érti, h mit szeretnék ezzel igazán kérdezni. Ti értitek ugye?

Legjobb válasz: én értem a kérdést... szerintem, ha tudsz addig szoptatni, míg minden étkezést ki tudsz váltani "rendes" kajával, akkor nem kell tápszer. szerintem,amikor már kiváltottál egy étkezést, akkor fejd le a cicid egy darabig, és akkor nem lesz kevesebb a tejed. egy idõ után úgysem kell annyi tej, ha mást is eszik.

ja és még annyi, hogy a tápszer az ételnek minõsül, nem ivásnak. tehát ha szomjas, akkor vizet adj neki, szerintem
én értem a kérdést... szerintem, ha tudsz addig szoptatni, míg minden étkezést ki tudsz váltani "rendes" kajával, akkor nem kell tápszer. szerintem, amikor már kiváltottál egy étkezést, akkor fejd le a cicid egy darabig, és akkor nem lesz kevesebb a tejed. egy idõ után úgysem kell annyi tej, ha mást is eszik.
A lányom sem ismeri a tápszert!6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, és addigra annyira beállt a taj termelés, hogy észre sem vettük hogy csökkenne a mennyisége!Abban az idõben is a tejed igazodni fog a babádhoz, így a tápszer nem fog kelleni!
Hát õszintén, nem... ha van tejed, miért kellene tápszert adni? Nem hiszem, hogy egy-két hozzáetetéstõl miatt elmenne a tejed. Egyébként nem azt mondják mindenhol, hogy az anyatej mennyisége a gyerek igényeire áll be?
Adj Neki vizet a nyári melegben, nem kell tápszer.Attól, hogy hozzátápit elkezded a fõ eledele az anyatej legyen!Tízóraira adsz gyümit majd megszoptatod.A többi étkezés még anyatej.Ha már fõzelékeztek akkor is folyadékként anyatejet adj!Ha rekkenõ hõség lesz akkor jó a víz!Tápszer nem kell!
én nem vagyok tápszer hívõ, sõt. Viszont ha 1 éves kor elõtt elfogy az anyatej, akkor sajnos kell. Ugyanis növekedni csak a fehérjétõl tud, ami lehet hús, tejtermék, stb, de amig tejet nem ihat, addig a tápszer a legjobb megoldás. De mondom, csak ha nincs már anyatej.
Én egyik gyerekemnek sem adtma soha tápszert. Három hónapig, 4-ig csak szoptak. Akkor kezdtem el almát adni neki keksszel, néha tejbegrízt kapott, inni ánizs vagy köménymagos teát. Késõbb a levesben fõtt zöldséget kapták, vagy külön fõztem nekik rendesen sózva vagy cukrozva, eleinte habarva, késõbb rántva a fõzelékeket. 6 hónapos koruk után pedig már sokszor azt ették, amit mi. 8-9 hónaposan már nem fõztem nekik külön. Mindhárom egészséges, nem allergiás semmire. Kérdezd meg az anyukádat, hogy téges hogyan etett. Vagy szerezd meg dr.Spook Csecsemõgondozás c. könyvét. A tápszerimádók ugyan lehurrognak majd, de én úgy láttam jónak, ha a mesterséges étel helyett természeteset adok nekik. Pénzem sem lett volna a drága tápszerekre.
Kiválthatsz egy étkezést teljesen de ha szomjas akkor szoptasd meg és ne tápszert adj!
A kérdező hozzászólása: TEhát akkor ez azt jelenti, hogy ne teljesen váltsak ki eleinte étkezést gyümölccsel, hanem csupán pl. 1 dl-nyi alma, és utána szopi? Majd fejjem ki ami megmarad? Vagy ne fejjek? és utána minden további étkezés marad anyatej? Majd pár hónap múlva pedig még egy étkezéshez vezessek be zöldséget, fõzeléket, vagy valamit, utána szopi ... és így tovább?És aztán egyszer csak valamelyik étkezés után hagyjam el a szopit?
13 hónapos koráig szoptattam a fiamat, tejet nem kaphat, mert hasmenése van tõle, így maradt a tápszer/tejital legalább 2 éves koráig.
A kérdező hozzászólása: IGen, igen. Látom értettétek a problémámat. és köszönöm szépen a válaszokat, igazán sokat segítettetek.
Én 2 évig szoptattam, mégsem apadt a tejem, mikor a lányom már csak este cicizett!A tejed mindig igazodni fog a babádhoz, és ne félj attól hogy ha 1 evést kiváltasz utána 1 evésnyivel kevesebb tejed lesz!Ne fejd ki fölösleges, amúgy a csak anyatejes babák a kiváltott ebédek után is igénylik a cicit, akármennyire jóllaktak!Megszokásból, és mert sokan nem fogadnak el másik folyadékot!Nálunk pl ez volt!9 hónapos koráig nem ivott mást csak anyatejet, pedig addigra már javában benne voltunk a hozzátáplálásban!
Én is modhatni, hogy tápszer ellenes vagyok, és ha nem akarod, hogy csökkenjen a tejed, akkor mikor mást adsz neki és nem cicizik annyit akkor a maradékokt mindíg fejd, így nem fog kevesebb termelõdni. Lassan 2 éves a fiam és még soha nem evett egy deka tápszert sem. 10 hónapig anyatejet evett, de 6 hósan kezdtem hozzátáplálni, 10 hósan már én választottam el és utánna meg kecsketejet adtam neki az anyatej helyett. Makk egészséges kis vasgyúró.
tehéntej helyett 3 éves korig ajánlják a tápszert. nyilván addig nem szoptatsz, a tej meg kell. egyébként semmi baja nem lesz a tápszertõl, sõt. több minden van benne mint a tehéntejben. hozzátáplálásnak meg pont az a lényege, h elkezd átszoktatni tejrõl ételre. 6-12 hós korig ez kivitelezhetõ. de ha tovább szeretnéd, pl reggel és este mehet a tápszer helyett a szopizás, bár számomra elég visszás amikor 1 év fölött szopizik a gyerek, mert semmi szüksége rá csak pótcselekvés mint a cumi

Baj, ha már nem kér tápszert a 7, 5 hós babám? Elvileg meddig kell tápszert adni neki? Lehet, hogy nem ízlik már?

Szinte már mindent megeszik korának megfelel? ételeket, viszont mostanában a reggeli és az esti tápszert már nem akarja megenni max 100ml-t eszik, ami nagyon kevés.El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia.Szerintem ha már mindent megeszik akkor nem kell erõltetni a tápszert.Én 4 hónapos koráig fogok a kislányomnak tápszert adni úgy tudom addig kell mig nem kezd el grizeket enni meg darabosat.De várd meg a többi válaszolot.jó babázást!

Szia.Szerintem ha már mindent megeszik akkor nem kell erõltetni a tápszert.Én 4 hónapos koráig fogok a kislányomnak tápszert adni úgy tudom addig kell mig nem kezd el grizeket enni meg darabosat.De várd meg a többi válaszolot.jó babázást!
Az én kislányom sem igazán fogadja el a tápszert és õ 6.5 hónapos! Így hát veled tartok a segítségekért!
Sziasztok.Az elsõ válaszolónak irnám hogy ha nincs anya tej legalább 6 hónapos koráig nem árt adni a tápszert is a vitaminok miatt.A különbözõ grízfélékben is van természetesen vitamín de nem annyi.Én azt csináltam ha nem ette meg hogy belekevertem gyümölcsöt pudingot olyan dolgokat amit önmagában már megeszik akár a fõzeléket is.De lehet víz helyett gyümölcslével is elkészíteni atápszert . Nagyobb babáknak lehet már kapni vanillia ízesítésû tápszert is hátha az jobban ízlik neki.Mindenkinek sok sikert kívánok.
Az én fiam is hét hónapos kora óta nem hajlandó meginni a tápszert önmagában. Viszont én még vacsorára meghagytam neki, de én csinálok belõle vaníliás tejet vagy kakaót. Szóval vagy vaníliás cukrot teszek bele egy kicsit, vagy kakaóport. Na úgy megissza.
Én úgy tudom, hogy egy éves koráig kell / ajánlják mert olyan anyagok vannak benne, ami kell a babának. Kérdezz rá a dokinál, vagy a védõnõnél!
Én úgy hallottam, hogy a tápszerben lévõ fehérjéken és vitaminokon túl, a folyadék szükséglet miatt is jó a tápszer. Állítólag ebben a korban a baba folyadék igénye naponta kb. fél liter. Ha ezt tudod mással pótolni, akkor szerintem nem kell erõltetni a tápszert. A tejpépekben is van vitamin és fehérje, folyadékként lehet adni gyümölcslevet, teát stb...
1 éves koráig anyatejre v. tápszerre szükségük van. Az én lányom anyatejes, most 7 hónapos, de annyira kevés a tejem / már csak reggel és este szopizik /, hogy sokszor este kevés. A tápszer viszont nem kell neki. Én találtam a Nestlének egy innivaló tejpépét, elõre be van kavarva, 92 %-a tápszer, 13 vitamin van benne stb., ezt imádja, cumisüvegbõl kell inni. Sajnos húzós az ára 2*250 ml 500 Ft, ami úgye két napra elég, de megveszem neki, mert enni kell, még kicsi ahhoz, hogy minden étkezése szilárd legyen. Sajnos már lejártam a lábam, de por alapúan nem lehet megvenni, csak az ennivaló tejpépét. Én úgy tervezem, hogy 10 hónapos korában, ha addigra végképp elapad a tejem bevezetem a sima tejet ízesítve. Szerintem ez már nem korai, régen pár hetes korától adták hígítva, ezen nõtt fel jópár generáció.
Az utolsó válaszolóval mélységesen egyet értek, egy éves kor alatt a higított tehéntej is bevezethetõ, nem lesz tõle semmi baja. Nekem 10 hós a fiam, és azt kap már este, reggel.
TÁPSZERT, úgy mintha tejet inna egészen 1 éves koráig kell illetve lehet adni. Diet.

Hogyan kell adagolni a Milumill Pregomin tápszert?

három és fél honapos a kis fiam és eszt a tápszert irta ki neki a házi orvos, nem tudom hogy hány kanálal athatok neki és mennyi vízbe? valaki segitsen már pls.

Legjobb válasz: Tápszeres dobozon rajta van, hogy mennyit kell tenni bele. Általában 30 ml vízhez kell 1 adagolókanálnyi, olyan tápszerrel nem találkoztam még, amelyiknél másképp lett volna, de azért olvasd el. Mi Milumil Pepti plusz 2-öt eszünk amúgy, az is tejallergiára való. Azt pedig, hogy mekkora adagot készíts el, azt csak a súlya alapján tudnám megmondani.

Tápszeres dobozon rajta van, hogy mennyit kell tenni bele. Általában 30 ml vízhez kell 1 adagolókanálnyi, olyan tápszerrel nem találkoztam még, amelyiknél másképp lett volna, de azért olvasd el. Mi Milumil Pepti plusz 2-öt eszünk amúgy, az is tejallergiára való. Azt pedig, hogy mekkora adagot készíts el, azt csak a súlya alapján tudnám megmondani.
A kérdező hozzászólása: 5 kilos most!
rajt a dobozon. elsõnek: a bebivita tápszernél 35 millihez kell 1 kanál
Gyógyszertárban kapható tápszerekre gondoltam, amúgy milumilbõl már kétfélét is használtunk, de mindegyik 30 ml-t írt.
A kérdező hozzászólása: igen eddig is tápszereztünk de amelet cicizet is! és eddig hipp tápszert atam neki de pötyös volt az arca és monta az orvos hogy ilyen tápszert agyak neki itt egy linkrola:http://www.google.hu/imgres?q=milumil+pregomin&um=1&hl=hu&sa.. de nincs rajta az adagolás csak annyi hogy 90ml hez 3 kanál de nincs rajta hogy 3-4 honapos korba menyit kell neki adnom! de amugy kösz a válaszokat
Szerintem ha pöttyös lett a HiPP-tõl (ami tejfehérjeallergiára utal), akkor kár volt felírnia a Pregomint, mert most feleslegesen fog laktózmentes tápszert enni, szerintem inkább a Milumil Pepti 1-et kellett volna felírnia (mert az is teljesen hidrolizált, de van benne tejcukor). De ez csak magánvélemény. Bocs az OFF-ért.

Hogyan kell tárolni a felbontott csomag tápszert?

Legjobb válasz: Szobahõmérsékleten, naptól és melegtõl távol tartva, valamint lezárva. Nekünk van itthon ilyen zacskó 'csipeszünk' és mi azzal szoktuk zárni. De van olyan tápszer, aminek a 'kanál' része alapból úgy van kialakítva, hogy azzal lezárható a tasak. Egy felbontott tápszert 2 hétig lehet tárolni, utána 'megromlik' és nem ajánlatos felhasználni.

Szobahõmérsékleten, naptól és melegtõl távol tartva, valamint lezárva. Nekünk van itthon ilyen zacskó 'csipeszünk' és mi azzal szoktuk zárni. De van olyan tápszer, aminek a 'kanál' része alapból úgy van kialakítva, hogy azzal lezárható a tasak. Egy felbontott tápszert 2 hétig lehet tárolni, utána 'megromlik' és nem ajánlatos felhasználni.
Ja, és én alkoholos filccel rászoktam írni, hogy mikor bontottam fel, azaz melyik hónap, melyik napján.
A felbontott tápszer 3 hétig jó
Én a konyhában tárolom a szekrényben. 3 hét alatt fel kell használni, de ezzel nincs baj, nálunk 2-3 nap alatt el is fogy egy kibontott zacskóval. Én a dobozra szoktam ráírni a dátumot, hogy mikor bontottam ki.
Én vissza szoktam hajtani a zacskót kétszer és egy csipeszt teszek rá. A saját kanalával nem jó visszazárni, szóródik róla a rátapadt tápszer. Nálunk nagyon hamar elfogy, ikreim 1-2 nap alatt elpusztítják.
Én vettem egy visszahajtós zárral rendelkezõ nagyobb méretû kerámia fûszertartót, amibe pont belefért egy zacsi. 3 hét alatt bõven elfogyott. Fény, hõ nem érte és a szigetelés miatt jól zárt a tároló így sosem volt problémánk a tápszerrel. Én nagyon nem szerettem a zacskóból meregetni a kanállal, mert mindig mellészórodott a por, így a tárolóval viszont sosem megy mellé, szerintem nagyon praktikus. Ha már nem eszünk tápszert akkor majud lisztet, cukrot ilyesmit fogok beletenni. 11, 5 hós kiscsaj anyuja
Én mindig átöntöm egy zárható mûanyag edénybe, és a szekrénybe teszem.Anno a másiknál is így csináltam, mert könnyebb kezelni, nyitni, zárni, higiénikusabb, és a pára kevésbé járja át(már ami a lakásban van).

A tápszert mennyi idővel előbb lehet előre elkészíteni? Hányszor lehet melegíteni, hogyan kell tárolni?

most kezdek tápszert adni a babámnak, jó lenne tudni a válaszokat

Legjobb válasz: a dobozra elvileg rá van írva.mindenképp csak egyszer lehet melegíteni és elvileg mielött éhes lenne a baba akkor kell elkészíteni.én úgy szoktam hogy a vizet elõre megforralom és kancsóba öntöm ami egész napra elég.így csak kiméred a tápszert a cumisüvegbe felöntöd vízzel és mondjuk nem ajánlják, de én mikrózni szoktam, fél perc se kell neki.aztán megkóstolom hogy jó-e, de amugy rettenetes íze van:) de a babámnak ízlik és az a lényeg:) amugy éjjel még egyszer eszik a fiam és én este mielött elalszom elszoktam készíteni és berakom a hûtõbe.elvileg ezt sem lehetne de eddig még nem vettem észre hogy lett volna valami baja tõle. sok sikert:)

a dobozra elvileg rá van írva.mindenképp csak egyszer lehet melegíteni és elvileg mielött éhes lenne a baba akkor kell elkészíteni.én úgy szoktam hogy a vizet elõre megforralom és kancsóba öntöm ami egész napra elég.így csak kiméred a tápszert a cumisüvegbe felöntöd vízzel és mondjuk nem ajánlják, de én mikrózni szoktam, fél perc se kell neki.aztán megkóstolom hogy jó-e, de amugy rettenetes íze van:) de a babámnak ízlik és az a lényeg:) amugy éjjel még egyszer eszik a fiam és én este mielött elalszom elszoktam készíteni és berakom a hûtõbe.elvileg ezt sem lehetne de eddig még nem vettem észre hogy lett volna valami baja tõle. sok sikert:)
az a legjobb ha étkezés elött készíted el de ha apa marad otthon vele lehet elötte is minél kevesebbszer melegíted és hütöd annál jobb ha mentek valahová vihetsz v. kérhetsz meleg vizet a legtöbb helyen kedvesek és a kimért adag porokat dobozban elvihetitek tárolás vannak tejtároló táskák sok cég gyárt de egy tiszta kis táskában - nem kell hogy pelenkázótáska legyen- is jégakkuval vagy termosztáskában elvan
Mikor kórházban voltam a 2 hónapos babámmal, akkor megkérdezték, hogy milyen tápszert és mennyit eszik, és reggel elkészítve odaadták az egész napi adagot. És ez korházba volt...Úgyhogy azóta én is így csinálom itthon, mert egyszerûbb. Nem eszik mindig egyforma mennyiséget, csomószor van, hogy még pótolni kell, és akkor egyszerübb csak gyorsan melegíteni, mint még akkor kevergetni. De melegíteni csak egyszer szabad, úgyhogy ami megmarad a cumisüvegbe, azt ki kell önteni.
Z én kisfiam még csak 16 napos, pótlást kap. Humana start-ot, és soha nem hûtöm le, kiöntöm, ha nem eszi meg. A dobozára is ez van írva, meg a csecsemõsök is azt mondták, h fél óránál tovább ne tároljam. Annyit áll, hogy ha a fürdés utáni etetésre nincs tejem, akkor már fürdés elõtt megcsinálom neki, h ne kelljen várnia. De gondolom mindegyik tápszer más..

Akinek nem elég a teje és pótolni kell tápszerrel, hogy csinálja? Mennyit kell szopizni/tápszert enni egy 5, 5 hós babának egy nap?

Legjobb válasz: Ha tudsz szoptatni, miért gondolod, hogy nincs elég tejed? Bármennyi tejed lehet, ha igény szerint szoptatsz és fejsz. Ha igény szerint szoptatsz, akkor nem kell mérni a mennyiséget. Felkeresheted a La Leche Ligát is tanácsért. lll.hu Remélem, segítettem. :)

Ha tudsz szoptatni, miért gondolod, hogy nincs elég tejed? Bármennyi tejed lehet, ha igény szerint szoptatsz és fejsz. Ha igény szerint szoptatsz, akkor nem kell mérni a mennyiséget. Felkeresheted a La Leche Ligát is tanácsért. lll.hu Remélem, segítettem. :)
A kérdező hozzászólása: Szia köszi a válaszod. Azért gondolom mert nem hízik a baba a megfelelõ ütemben mostanában.
Ha egy baba kiegyensúlyozott, vidám, napi 5-6 pisis pelusa van, akkor nem kell figyelni arra szigorúan, hogy mennyit hízik. A mi kisfiúnk 8hónapos korától 13 hónapos koráig egy dekát se hízott, de szopizott lelkesen, azóta is egészséges( 3 éves múlt). Ma már az orvosok sem veszik olyan szigorúan a növekedési görbét, minden baba más ütemben fejlõdik. A szopit ne hagyjátok abba, az a legjobb a babának:)

Hogy kell répás tápszert csinálni?

1,5 éves kislányomnak megy a hasa, és ezt javasolta a doktor úr. viszont azt elfelejtettem megkérdezni, hogy miként állítsam össze? a répa főzőlevébe tegyek tápszert, vagy daráljak egy kis répát a tápszerbe? és ha az utóbbi, akkor mennyi tápszerhez mennyi répát? (ne írjátok, hogy kínáljam krumplival rizzsel meg ilyenekkel, mert semmit nem hajlandó meginni, csak iszik)

Legjobb válasz: Szerintem fõtt répával(és levével) kellene a tápszert kikeverni. A HIPP-nek van egy hasmenés esetére készült terméke : http://www.hipp.hu/hipp/termekek/tapszerek/ Ez egy sárgarépás-rizses ital. Gyógyszertárban lehet kapni (ha van a környéketeken ügyeletes)

Szerintem fõtt répával(és levével) kellene a tápszert kikeverni. A HIPP-nek van egy hasmenés esetére készült terméke : http://www.hipp.hu/hipp/termekek/tapszerek/ Ez egy sárgarépás-rizses ital. Gyógyszertárban lehet kapni (ha van a környéketeken ügyeletes)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!