Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell snorklerezni azaz légzőcsővel, pipával (1 db)

Hogyan kell helyesen snorklerezni azaz légzőcsővel, pipával helyesen búvárkodni?

Még sosem próbáltam.Szeretnék hasznos tanácsokat kérni.

Legjobb válasz: Nincs tanács:(

A kérdező hozzászólása: Nincs tanács:(
Nem túl nagy nehézség a használata: ha nyugodt vizen vagy vele, márpedig szabadtüdõzni nem szokás viharban, akkor semmi extra nincs benne. Jól be kell állítani, hogy kényelmesen álljon a szádban és lehet merülni. Mikor feljössz a felszínre egy erõs fújással ki kell üríteni belõle a vizet és lehet levegõt venni. Javasolt a fejed vízszintesen tartani, úgy kevesebb eséllyel megy a csõbe víz. Persze kifújás után is mindíg marad a csõben víz, azt le lehet nyelni, vagy otthagyni ha nem zavar. Van szelepes meg minden extrával ellátott változat is, az ebbõl a szempontból elõnyösebb, csak drágább mint az alap. Ha esetleg nincs elég levegõd mikor feljössz, akkor ki kell dugni a fejed, és hátrahajtani, hogy kifolyjon a csõbõl a víz, bár a pipa célja pont az volna, hogy ezt az idõt megspórold. Javasolt lassan és mélyeket lélegezni, így jobb a légcsere, és ha vizet szippantanál a csõbe az se kapásból tüdözöd le. Ha víz alatt vagy és köhögni prüszkölni stb kell azt is lehet a csõbe, nem kell kivenni. És a végére egy általános, ám annál fontosabb szabály, fõleg ha mélyebbre merülsz: merülés elõtt soha nem szabad hiperventillálni, azaz gyorsan, egymás után sokszor ki-be lélegezni, mert akár halálos is lehet. Csak simán úgy a hogy vagy egy nagy levegõ és lehet lemenni. Meg persze semmi alkohol, drog gyógyszer stb... Ennyi, de már ez is túl sok infó. Csináld érzés alapján, és menni fog.
CSAK LÉGZÕCSÕ, búvároknak HIVATALOSAN. NEM PIPA, SZEMÜVEG, BÉKALÁB! Köszi:) ha kell help búvárkodásan küldj emailt.
A kérdező hozzászólása: Ok.Köszi:) , sajnos idén nem megyek tengerre.:(


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Felnőtteknek való úszásoktatás hol van Budapesten?

Nagyon ciki, de nem tudok úszni, viszont gyakran fájnak az ízületeim és a doki az úszást ajánlotta. Amúgy is gyakran kínos, hogy nem tudok és ez jó apropónak t?nik, hogy végre megtanuljak.

8

Mennyit sportoljak?

21 évesen 1 éve nem sportoltam semmit, néha elmentem futni, de 2-3 honapig tartott az a fellángolás.
Most mindenképpen akarok magammal valamit kezdeni, a gyúráshoz jelenleg nincs túl sok kedvem, de úszni és focizni mindenképpen szeretnék.
Úgy néz ki lenne 2 foci ( csut,pentek ) , de még egyik sem biztos.
A városi uszodába mindenképpen elakarok járni, csak nem tudom, hogy hányszor ? Szerintetek ? 2 nem túl kevés ?

9

Milyen etetőanyagot ajánlatok általános Balatoni pecára?

Tìmár vagy maros mixek kategóriára gondoltam,mivel érdemes aromásítani?Kukoricával szoktam etetni,dúsítani. Carp zoom aromaporok milyenek?

1

Úszó technikák?

Tudtok technikákat mondani amiket lehet gyakorolni . Versenyre

2

Rod-pod-ot szeretnék csinálni hogy álljak neki? több lent

mi kell hozzá és menyibe kerülne nekem nincs erre sok pénzem ezért akarom magam csinálni tervet tudnátok küldeni? lehet?leg kicsi helyet foglaljon

1

Horgászok! Mi a kedvenc halatok?

Kifongni és megenni egyaránt :)

5

Miért párásodik be az úszószemüvegem, mit lehetne tenni ellene?

az a gondom, hogy vettem a decathlonban a saját márkás úszószemüvegét, amire az volt írva, hogy nem párásodik. szerintetek a márkás (aréna, adidas, ...) is bepárásodik?

9

A Dunára mennyibe kerül az éves horgászjegy?

Az érdi szakaszra vennék.

2

Nyéki Imre uszoda mennyire van tele hétköznap délelőtt?

1

Önakasztós feeder szerelék létezik?

Folyóra szeretném .

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!