Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell snorklerezni azaz légzőcsővel, pipával (1 db)

Hogyan kell helyesen snorklerezni azaz légzőcsővel, pipával helyesen búvárkodni?

Még sosem próbáltam.Szeretnék hasznos tanácsokat kérni.

Legjobb válasz: Nincs tanács:(

A kérdező hozzászólása: Nincs tanács:(
Nem túl nagy nehézség a használata: ha nyugodt vizen vagy vele, márpedig szabadtüdõzni nem szokás viharban, akkor semmi extra nincs benne. Jól be kell állítani, hogy kényelmesen álljon a szádban és lehet merülni. Mikor feljössz a felszínre egy erõs fújással ki kell üríteni belõle a vizet és lehet levegõt venni. Javasolt a fejed vízszintesen tartani, úgy kevesebb eséllyel megy a csõbe víz. Persze kifújás után is mindíg marad a csõben víz, azt le lehet nyelni, vagy otthagyni ha nem zavar. Van szelepes meg minden extrával ellátott változat is, az ebbõl a szempontból elõnyösebb, csak drágább mint az alap. Ha esetleg nincs elég levegõd mikor feljössz, akkor ki kell dugni a fejed, és hátrahajtani, hogy kifolyjon a csõbõl a víz, bár a pipa célja pont az volna, hogy ezt az idõt megspórold. Javasolt lassan és mélyeket lélegezni, így jobb a légcsere, és ha vizet szippantanál a csõbe az se kapásból tüdözöd le. Ha víz alatt vagy és köhögni prüszkölni stb kell azt is lehet a csõbe, nem kell kivenni. És a végére egy általános, ám annál fontosabb szabály, fõleg ha mélyebbre merülsz: merülés elõtt soha nem szabad hiperventillálni, azaz gyorsan, egymás után sokszor ki-be lélegezni, mert akár halálos is lehet. Csak simán úgy a hogy vagy egy nagy levegõ és lehet lemenni. Meg persze semmi alkohol, drog gyógyszer stb... Ennyi, de már ez is túl sok infó. Csináld érzés alapján, és menni fog.
CSAK LÉGZÕCSÕ, búvároknak HIVATALOSAN. NEM PIPA, SZEMÜVEG, BÉKALÁB! Köszi:) ha kell help búvárkodásan küldj emailt.
A kérdező hozzászólása: Ok.Köszi:) , sajnos idén nem megyek tengerre.:(


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyit ér egy ilyen orsó?

használátan,senator gd 50 dob és senator alsó rész

2

Ha 13 évesen kezdek el keményen edzeni akkor lehetek még úszásban világbajnok vagy híres úszó?

6

Milye a bvsc strand? Volt már ott valaki?

1

Meg tudná mondani valaki, hogy a Széchenyi-fürdő kültéri úszómedencéje hány méteres? (Meglepő módon semelyik fürdő honlapon nincs fent az adat. )

1

A székesfehérvári Deák Ferenc Vendéglátóipari suliba van 9. -ben úszás?

1

Miért süllyedek el?

Lassan 10 éve, h lejárok tóra, uszodába gyakorolni, de egyszerűen nem megy.
Addig vagyok fent a víz tetején míg a levegőt bent tartom, sőt ezt se mondanám biztosra, de egy kicsit is kiengedek, akár h mozgok, már merülök ezerrel.
Nem értem, h mások meg pofáznak meg nem is csinálnak semmit, max csuklóból aztán fent marad.
Igaz lenne, h az alkatom a baj?

7

Megtudnék még tanulni valaha is úszni? Többi lent

18 éves vagyok és még a mai napig sem tudok úszni. Sajnos a szüleimet nem igazán érdekelte, hogy valaha is megtanuljak emiatt nem tud a bátyám se pedig ő már 21 éves. Ja meg nem ingyen van persze a tanfolyam. Már lassan 4 hónapja vagyok együtt a bnőmmel, aki nagyon szeret úszkálni, és annyira rossz érzés, hogy én meg nem tudok tiszta bénának érzem magam emiatt, még a végén neki kellene engem kimentenie az meg milyen már. Tegnap voltunk a Leveleki tónál és hát próbált engem megtanítani amennyire tudott de nem ment nem is láttam igazán hogy mit csinált a lábával mert hát nem kristálytiszta az a víz. Nem tudom hogy mozogjak összehangoltan a kezeimmel és a lábaimmal úgy h ne csapkodjak meg h fent is maradjak a vízen :/ Úgy érzem h megakarok tanulni úszni,de vhogy mégse vagyok rá képes :/

9

Mi a neve annak a valaminek amivel beviszik a zsinórt?

Van egy távirányitós szerkezet aminek a hatósugara minimum 500m és maximum nemtudom mennyi.A hátuljára kell akasztani a zsinór végét a tűkkel és befele a vizbe irányitani mint egy kis autót.

1

Kukoricaízesítés?

szerintetek beválna?
dunctosüvegekbe raktam el több félét
-vizet öntöttem rá és pár csöpp rumot raktam bele
-csak vízzel
-cimetes,cukros szódával(ebben valamiért lebegnek a kukoricaszemek,,lehet.a szóda miatt)

10

Hogy kell használni a multiplikátort?

Minden dobásnál kivisz balra ....pergetéshez használnám...

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!