Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell snorklerezni azaz légzőcsővel, (1 db)

Hogyan kell helyesen snorklerezni azaz légzőcsővel, pipával helyesen búvárkodni?

Még sosem próbáltam.Szeretnék hasznos tanácsokat kérni.

Legjobb válasz: Nincs tanács:(

A kérdező hozzászólása: Nincs tanács:(
Nem túl nagy nehézség a használata: ha nyugodt vizen vagy vele, márpedig szabadtüdõzni nem szokás viharban, akkor semmi extra nincs benne. Jól be kell állítani, hogy kényelmesen álljon a szádban és lehet merülni. Mikor feljössz a felszínre egy erõs fújással ki kell üríteni belõle a vizet és lehet levegõt venni. Javasolt a fejed vízszintesen tartani, úgy kevesebb eséllyel megy a csõbe víz. Persze kifújás után is mindíg marad a csõben víz, azt le lehet nyelni, vagy otthagyni ha nem zavar. Van szelepes meg minden extrával ellátott változat is, az ebbõl a szempontból elõnyösebb, csak drágább mint az alap. Ha esetleg nincs elég levegõd mikor feljössz, akkor ki kell dugni a fejed, és hátrahajtani, hogy kifolyjon a csõbõl a víz, bár a pipa célja pont az volna, hogy ezt az idõt megspórold. Javasolt lassan és mélyeket lélegezni, így jobb a légcsere, és ha vizet szippantanál a csõbe az se kapásból tüdözöd le. Ha víz alatt vagy és köhögni prüszkölni stb kell azt is lehet a csõbe, nem kell kivenni. És a végére egy általános, ám annál fontosabb szabály, fõleg ha mélyebbre merülsz: merülés elõtt soha nem szabad hiperventillálni, azaz gyorsan, egymás után sokszor ki-be lélegezni, mert akár halálos is lehet. Csak simán úgy a hogy vagy egy nagy levegõ és lehet lemenni. Meg persze semmi alkohol, drog gyógyszer stb... Ennyi, de már ez is túl sok infó. Csináld érzés alapján, és menni fog.
CSAK LÉGZÕCSÕ, búvároknak HIVATALOSAN. NEM PIPA, SZEMÜVEG, BÉKALÁB! Köszi:) ha kell help búvárkodásan küldj emailt.
A kérdező hozzászólása: Ok.Köszi:) , sajnos idén nem megyek tengerre.:(


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Úszás! Hol lehet Budapesten 1-2 órát úszni délutánonként, vagy hétvégén, nem túl drágán (kb. : 1. 000-1500, - max)?

Lehet?leg a 3-as metró vonaláról könnyen megközelíthet? helyek érdekelnek, de minden ajánlatot szívesen olvasok.
Érdekel, hogy milyen a környezet, mennyi a jegy, helyileg hol van (pontos cím, vagy weblap) és minden ami fontos, érdekes lehet.
Kismama vagyok, fontos, hogy kulturált, tiszta környezet legyen!

5

Van Debrecen környékén olyan vizfelület (pl. patak), ahol horgászengedély nélkül is lehet horgászni? Állami, területi és mindenfajta engedély nélkül spiccbotozni. Tócó?

3

Úszás eredmények?

Aki rendszeresen jár úszni,írja le mióta,heti hányszor mennyit,és mennyit izmosodott t?le.
Köszönöm.

4

Télen, folyóban hol keressem a sügéreket és balinokat (pergetés:sügérhez apró twistert használok, balinhoz körforgót, csak azthiszem rossz helyen keresem a halakat. )?

3

A Eldorádó horgásztóra kell enygedély?

kel engedély ? jázberény és szolnok közelében van.
sürgös lenne elöre is köszönöm a válaszokat!

2

Minden ember fentmarad a víz felszínén mozgás nélkül is vagy függ a testalkattól és a ruhától?

10

Kedvtelési célú motoros kishajónak mik a kötelező felszerelései?

Mármint úgy értem egészségügyi láda gondolom kell, meg ment?mellény, de mi kell még?

2

Szerintetek melyik feeder botot lenne érdemes megvennem, a Serie Walter Nova Light Feeder 3, 3m-t, vagy Spro Royal Sensitive Feeder 3, 3m by Döme Gábor-t?

Versenyen finom feederezésre szeretném használni!
Serie Walter Nova Light Feeder 3,3m: 22000Ft
Spro Royal Sensitive Feeder 3,3m by Döme Gábor: 25000Ft

4

Tímár vs Maros Mix?

Kinek melyik jött be jobban :)

2

Akik emlékeznek még hogy tanultak meg úszni, főleg felnőtt korban, mire figyeljek?

Tehát a lényeg, hogy sosem tanultam úszni. Gyerek koromban ha olyan helyen voltunk az iskolával, (strand) akkor verg?dtem egy kicsit a vízben. Anyagiak terén nem nagyon vagyok eleresztve, így nem tudok oktatót fizetni, (persze pár alkalommal biztos szükség lesz rá). Vannak olyan alapvet? dolgok (gyors úszásnál) amire feltétlen figyeljek, és elengedhetetlen a helyes technikához? (légzés, test tartás, stb.) Mert azt nem tudom elhinni, hogy tudok futni akár 10 km-t is megállás nélkül, több órán keresztül bicajozni (NEM gyök 2-vel), de a vízben 5 karcsapás után kipurcanok.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!