Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell snorklerezni azaz légzőcsővel, (1 db)

Hogyan kell helyesen snorklerezni azaz légzőcsővel, pipával helyesen búvárkodni?

Még sosem próbáltam.Szeretnék hasznos tanácsokat kérni.

Legjobb válasz: Nincs tanács:(

A kérdező hozzászólása: Nincs tanács:(
Nem túl nagy nehézség a használata: ha nyugodt vizen vagy vele, márpedig szabadtüdõzni nem szokás viharban, akkor semmi extra nincs benne. Jól be kell állítani, hogy kényelmesen álljon a szádban és lehet merülni. Mikor feljössz a felszínre egy erõs fújással ki kell üríteni belõle a vizet és lehet levegõt venni. Javasolt a fejed vízszintesen tartani, úgy kevesebb eséllyel megy a csõbe víz. Persze kifújás után is mindíg marad a csõben víz, azt le lehet nyelni, vagy otthagyni ha nem zavar. Van szelepes meg minden extrával ellátott változat is, az ebbõl a szempontból elõnyösebb, csak drágább mint az alap. Ha esetleg nincs elég levegõd mikor feljössz, akkor ki kell dugni a fejed, és hátrahajtani, hogy kifolyjon a csõbõl a víz, bár a pipa célja pont az volna, hogy ezt az idõt megspórold. Javasolt lassan és mélyeket lélegezni, így jobb a légcsere, és ha vizet szippantanál a csõbe az se kapásból tüdözöd le. Ha víz alatt vagy és köhögni prüszkölni stb kell azt is lehet a csõbe, nem kell kivenni. És a végére egy általános, ám annál fontosabb szabály, fõleg ha mélyebbre merülsz: merülés elõtt soha nem szabad hiperventillálni, azaz gyorsan, egymás után sokszor ki-be lélegezni, mert akár halálos is lehet. Csak simán úgy a hogy vagy egy nagy levegõ és lehet lemenni. Meg persze semmi alkohol, drog gyógyszer stb... Ennyi, de már ez is túl sok infó. Csináld érzés alapján, és menni fog.
CSAK LÉGZÕCSÕ, búvároknak HIVATALOSAN. NEM PIPA, SZEMÜVEG, BÉKALÁB! Köszi:) ha kell help búvárkodásan küldj emailt.
A kérdező hozzászólása: Ok.Köszi:) , sajnos idén nem megyek tengerre.:(


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

16-17 évesen lehet egyedül (felnőtt vagy edző nélkül) kenuzni/kajakozni a Dunán?

Úgy értem törvény vagy ilyesmi nem tiltja?

3

Mit jelentenek az alábbi "horgász" kifejezések?

elsőfékes,hátsófékes,nyeletőfékes,-->orsóra vonatkozik :)

3

Pilisszentiváni bánya-tóra kell horgászigazolvány?

Mert a barátomnak nincs és holnap mennénk horgászni

11

Van két kiló szárat kukoricám és két kiló búzám valami könnyen házilag készített etetőanyagot csinálnék amivel be tudok etetni mit javasoltok?

És utánna milyen etetőanyagot vásároljak az etetőkosárba.
(pontyozni szeretnék).

2

Milyen csalit használjak 3-5kgos amuroknak?

gumi kukorica nem vált be :( valami speckó vagy növényi eredetű csali kéne segítsetek

5

Melyik a jobb?

Süllőzni szeretnénk 1csatorná-ban Villantó vagy Wobbler a jobb?

2

Mi a véleményetek a Berekaljai (szügyi) tóról?

1-2 éve voltunk ott és 1 átlagos délutáni horgászat során 20 db törpeharcsát és 3 db kárászt fogtunk, és a tó felszínén annyira sok vízinövény volt, hogy nem lehetett messzire dobni, a fenekezésre esélyünk nem volt. De a ma megjelent horgászújságban annyi jót írtak róla, hogy elbizonytalanodtam. Mi az igazság?

0

Horgászati kérdés: Spiccbot kérdés?

Tegnap vettem egy öt métereset, és a végén van egy zsínór szerü cucc. Valaki tud oldalt ahol levan írva és rajzolva, vagy akár videóval, hogy hogy kell hozzá kötni majd a zsinór végét? Köszi.

13

Ahhoz hogy a látóképi tóra napijegyet vegyek kell területi engedélyt vennem?

Haverokkal szeretnénk kimenni horgászni van horgászigazolványunk csak területi engedély nincsen.Arra vagyok kíváncsi hogy kell területi engedély ahhoz, hogy napijegyet vegyünk?

0

Mi van az Omszki tavon?

Sportolási lehetőségek, horgászás, strandolás érdekelne! Valahol azt hallottam, hogy nudista, ez igaz?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!