Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell snorklerezni azaz légzőcsővel, (1 db)

Hogyan kell helyesen snorklerezni azaz légzőcsővel, pipával helyesen búvárkodni?

Még sosem próbáltam.Szeretnék hasznos tanácsokat kérni.

Legjobb válasz: Nincs tanács:(

A kérdező hozzászólása: Nincs tanács:(
Nem túl nagy nehézség a használata: ha nyugodt vizen vagy vele, márpedig szabadtüdõzni nem szokás viharban, akkor semmi extra nincs benne. Jól be kell állítani, hogy kényelmesen álljon a szádban és lehet merülni. Mikor feljössz a felszínre egy erõs fújással ki kell üríteni belõle a vizet és lehet levegõt venni. Javasolt a fejed vízszintesen tartani, úgy kevesebb eséllyel megy a csõbe víz. Persze kifújás után is mindíg marad a csõben víz, azt le lehet nyelni, vagy otthagyni ha nem zavar. Van szelepes meg minden extrával ellátott változat is, az ebbõl a szempontból elõnyösebb, csak drágább mint az alap. Ha esetleg nincs elég levegõd mikor feljössz, akkor ki kell dugni a fejed, és hátrahajtani, hogy kifolyjon a csõbõl a víz, bár a pipa célja pont az volna, hogy ezt az idõt megspórold. Javasolt lassan és mélyeket lélegezni, így jobb a légcsere, és ha vizet szippantanál a csõbe az se kapásból tüdözöd le. Ha víz alatt vagy és köhögni prüszkölni stb kell azt is lehet a csõbe, nem kell kivenni. És a végére egy általános, ám annál fontosabb szabály, fõleg ha mélyebbre merülsz: merülés elõtt soha nem szabad hiperventillálni, azaz gyorsan, egymás után sokszor ki-be lélegezni, mert akár halálos is lehet. Csak simán úgy a hogy vagy egy nagy levegõ és lehet lemenni. Meg persze semmi alkohol, drog gyógyszer stb... Ennyi, de már ez is túl sok infó. Csináld érzés alapján, és menni fog.
CSAK LÉGZÕCSÕ, búvároknak HIVATALOSAN. NEM PIPA, SZEMÜVEG, BÉKALÁB! Köszi:) ha kell help búvárkodásan küldj emailt.
A kérdező hozzászólása: Ok.Köszi:) , sajnos idén nem megyek tengerre.:(


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek ez a parositas jo lenne? Serei Walter Nova Carp feeder 360h Spro Team Feeder 390h vagy xh. A botokra milyen orsot tegyek?

Folyon, tavon hasznalnam max 85m ig.

2

Miért nem tudom a sok kapás ellenére sem megfogni a süllőket?

Találtam egy remek süllőző helyet a folyón ahol horgászom.Első alkalommal még sikerült egy kisebbet megakasztani de azóta hiába próbálkozok nem sikerül fogni.Kapáskor hagyom nyeletni de amikor már kezdene szépen fokozatosan megindulni a csalival akkor mindig abba marad a kapás.Kétféle képen szoktam nyeletni a fék kiengedésével vagy mélyre engedett kapásjelző karikával.A szerelék egyszerű:gubancgátló cső,forgó és egy 60-80 cm hosszú 25-ös monofil előke a végén süllőző horoggal.A horogra általában sneci darabkákat rakok pontosabban farok vagy oldal szeleteket.Nem tudom mi lehet a probléma de mindig ott hagyják a csalit mielőtt a horog a szájukba kerülne.

10

Fejér megyében tudtok olyan horgász egyesületet, ahol nem olyan vészes az egyszeri belépési díj?

Láttam olyat, ahol 50 ezer Ft, és az nekem nagyon sok lenne.

0

Trabucco T-Force Super Cast horgászzsinór. Mi a véleményetek róla, érdemes-e ilyet venni pergetéshez, vagy inkább fluorocarbon pl. Trabucco T-FORCE XPS SPIN GUN?

3

Horgászni megyek egy duna i holtágra vagyis inkább öbölnek nevezném. Mit használjak keszegre, kárászra, pontyra?

a legvégére megyünk és ott füzes,bokros rész van...aztmondják ott sok dévért ,kárászt,keszeget lehet fogni, meg pontyot is, feeder bottal pecázom , és a keszeghez dévérhez ,milyen etetőanyagot és csalit vegyek.. és a pontyra milyen etetőanyagot és csalit vegyek?

1

Amikor egy kicsit esik az eso csepereg lehet pontyot fogni?

ponty?

4

Angolul hogy van a zsebpeca és a felfektetős úszó és a spicc bot?

Szeretnénk ismerősöm taván,egy ilyen nyíltnapot rendezni a gyerekeknek és ehez veszünk külföldről nagy mennyiségben minden horgászathoz (Spicc botos) minden kelléket .
Teljesen ingyen persze,csak azért ha lehet a költségeket szeretnénk mi is faragni.
Ún. nagyker mértékben akarunk vásárolni

3

Ifjúsági horgászengedély?

Valamikor 1988-89. környéken szereztem meg az ifjúsági horgászengedélyem majd pár év horgászat után felhagytam a sporttal, de most ismét kedvet érzek magamban a sport iránt. Kérdésem hogy újból le kell e vizsgázzak, vagy esetleg a horgászegyesületnél még létezhetnek a dokumentumok?

2

Hol lehet a legolcsóbban letenni a horgászvizsgát?

15 éves vagyok, Szeged környékén lakom, van valami kedvezmény 15évesen vizsgázóknak? A válaszokat előre is köszi:)

3

Vesznek fel tagokat a szegedi OB1/B női vízilabda csapatba?

Több évig vízilabdáztam, de Szegedre költözünk és nem akarom abba hagyni a vízilabdát !

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!