Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell snorklerezni azaz (1 db)

Hogyan kell helyesen snorklerezni azaz légzőcsővel, pipával helyesen búvárkodni?

Még sosem próbáltam.Szeretnék hasznos tanácsokat kérni.

Legjobb válasz: Nincs tanács:(

A kérdező hozzászólása: Nincs tanács:(
Nem túl nagy nehézség a használata: ha nyugodt vizen vagy vele, márpedig szabadtüdõzni nem szokás viharban, akkor semmi extra nincs benne. Jól be kell állítani, hogy kényelmesen álljon a szádban és lehet merülni. Mikor feljössz a felszínre egy erõs fújással ki kell üríteni belõle a vizet és lehet levegõt venni. Javasolt a fejed vízszintesen tartani, úgy kevesebb eséllyel megy a csõbe víz. Persze kifújás után is mindíg marad a csõben víz, azt le lehet nyelni, vagy otthagyni ha nem zavar. Van szelepes meg minden extrával ellátott változat is, az ebbõl a szempontból elõnyösebb, csak drágább mint az alap. Ha esetleg nincs elég levegõd mikor feljössz, akkor ki kell dugni a fejed, és hátrahajtani, hogy kifolyjon a csõbõl a víz, bár a pipa célja pont az volna, hogy ezt az idõt megspórold. Javasolt lassan és mélyeket lélegezni, így jobb a légcsere, és ha vizet szippantanál a csõbe az se kapásból tüdözöd le. Ha víz alatt vagy és köhögni prüszkölni stb kell azt is lehet a csõbe, nem kell kivenni. És a végére egy általános, ám annál fontosabb szabály, fõleg ha mélyebbre merülsz: merülés elõtt soha nem szabad hiperventillálni, azaz gyorsan, egymás után sokszor ki-be lélegezni, mert akár halálos is lehet. Csak simán úgy a hogy vagy egy nagy levegõ és lehet lemenni. Meg persze semmi alkohol, drog gyógyszer stb... Ennyi, de már ez is túl sok infó. Csináld érzés alapján, és menni fog.
CSAK LÉGZÕCSÕ, búvároknak HIVATALOSAN. NEM PIPA, SZEMÜVEG, BÉKALÁB! Köszi:) ha kell help búvárkodásan küldj emailt.
A kérdező hozzászólása: Ok.Köszi:) , sajnos idén nem megyek tengerre.:(


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Halak (domolykók) megmentésére valami technika, ötlet?

Vissza szeretném engedni a kifogott halakat (domolykókat), de többnyire sajnos olyan mélyre nyelik a horgot, hogy nembírom őket megmenteni. A lenyomott horogszakáll jó megoldás ennek kiküszöbölésére?

9

Szerintetek a Balaton-átúszást meg tudják rendezni a köv. Hétvégén?

Az időjárás jelenleg nem ezt mutatja! Van rá esély?

3

Horgászathoz főzök kukoricát, a már megfőtt kukoricát le kell zárni valamivel?

2

A csirkemáj horgászcsaliként frissen, vagy romlottabban kaposabb? van e még valahol vérlisztes etetőanyag?

1

Miért jobb a képen látható alsó szerelék mint a felső? Vagy milyen az alsó?

Itt a link:

3

A széki tavon milyen módszerrel horgásszak pontyra?

1

Ez mi?

Alul az a piros cső ?

9

Hol lehet olyan izét venni a lábra, ami arra van hogyha tengerre megyek akkor az védi a lábat attól hogy valamibe bele lépjek vagy megvágjam stb?

egyáltalán hogy néz ki? :D hol tudok venni? tudnátok iylet postolni? megéri venni?

4

Balzer Diablo 5?

van egy 3,6m es bojlis botom, diablo 5 , 3 librás carbon bot mit tudtok mondani? A balzer botokrol legfőképp a diablokrol ,és szerintetek egy 80 as Okuma távdobó orsó illene-e hozzá?

1

Horgászok! Milyen bottartót ajánlatok matchezéshez, olyan helyen ahol betonos a part?

versenyládám nincsen, ezért kérdezem, illetve a versenyhaltartó szák elhelyezését sem biztos, hogy meg tudom oldani. Kérlek segítsetek!!!

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!